Ei saatu asuntolainaa :/

tanskalainen

Pankki ei antanut miehelle ja minulle lainaa vaikka molemmat on töissä. Sanottiin että on riski joutua työttömäksi ja siksi ei lainaa tullut! Kuka voi enää ostaa mitään?

8

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pihtari pankki

      Kerro mikä pankki ? Vaihtakaa pankkia !

    • Pankit tarkkoina

      Tämä on mahdollista jos hakee liian suurta lainaa suhteessa maksukykyyn sillä olettamuksella, että korko on luokkaa 5 %

    • Kaikki huomioon.

      Törmäsin tähän asiaan monesti aikaisemmin.
      Niin pankki ei lainoita aina, mutta silloinkin katsotaan asiakkaan etua, ei todellakaan ainoastaan pankin kannalta, sillä pankkihan voisi olla sellainenkin että lainoittaisi ja kyllä pankki asunnot saa myydyksi, toki voi jäädä lainaa maksettavaksi pankille vaikka asunto myyty

      Pankki tekee aika perustellisen tulo- ja menoarvon perheen menoista ja tuloista, jolla selvitetään maksukyky, sillä turha edes kuvitella että millään muulla tavalla pankki voi asioita käsitellä. Vaikka te kuinka sanotte, että saatte perinnön, kun sitä ei ole papereissa eikä vielä kymmeniin vuosiin ehkä tulossa, ei voida vanhempien varallisuutta ottaa huomioon.
      Jos vanhemmat tai joku taho haluaa tukea, antakoot sen rahan nyt heti.

      Sitten oma joukkonsa olivat ne, joilla oli maksuhäiriöitä jo olemassa, eiköhän sellainen kerro aika selvästi holtittomasta ihmisestä. Makuhäiriöistä ei lainoiteta missään.
      Maksuhäiriöinen asian kyllä itse tietää.

      No nämä määräaikaiset työt, työn luonteesta ja alasta paljon riippuu voidaanko tuon määräaikaisen olevan "jollakin varjolla lähes vakituista".
      Tässä on suuri se asiakkaan suojelus olla ottamatta suurta lainaa, kun ei koskaan tiedä, kuinka kauan tuota työtä on, sillä määräaikaiset huonossa taloustilanteessa putoavat ensinnä pois, määräaikaisuutta ei tarvitse jatkaa.

      Jokaisen pitäisi ajatella asiaa monipuolisemmin, jos pysyt näyttämään säästämisen kykysi nyt olevassa tilanteessa, silloin on helpompi nähdä mahdollisuutesi ja myöskin tapasi hoitaa raha-asioita.

      Sitä helposti tuomitsee pankin, kun haave ei toteudu, mutta oletko ihan varmasti ottanut edes näitä muutamia asioita huomioon ajatellessasi haavettasi.
      Se maksukyky ei tule siitä, että nyt on määräaikainen työ tai on työ, jos mitään ei jää säästöön palkasta nytkään, miten kummalla se riittäisi vielä lainan maksamiseen.
      Monet laskevat asiat niin, että kaikki raha lasketaan lainan maksuun, mutta kun sitten totitilanne tulee eteen ja mihinkään muuhun ei enää jää rahaa ei edes kunnon ruuan ostamiseen, saatikka yhteenkään lomamatkaan kymmeniin vuosiin, oletteko todella valmiit tinkimään kaikesta, en usko. Se on avioeroa ja siinä sitä sitten onkin vasta selvittely lainoista ym ja varmasti tuo asunto menee myyntiin.

      Tärkeintä on laskea tulonsa ja miettiä menonsa ja kaikki oikeudenmukaisesti ja vielä huomioida lomansa ja muut asiat vaatteet ja korkojen nousujen vaikutukset, sillä tulevat ihan varmasti eteen.

      Unelma toteutuu kun ensin säästätte varastoon edes 25 prosentti asunnon hinnasta ja sitten teillä on mahdollismman vakituinen työtulo.

      • Tekimielikommentoida

        Ei pankki mitään asiakkaan etua katso. Ihan omaansa se katsoo.
        Mahdollisen perinnön saamista tuskin kukaan ottaa lainaa hakiessaan esille, sehän ei ole ikinä varmaa tuloa. Ja jos haluaa lahjaveron maksaa, niin siitä vaan pesueelle lahjoittamaan...
        Pankki antaa lainaa maksuhäiriöisille, kunhan vakuudet löytyvät.
        Sillä summalla, mitä nykyään maksaa esim. vuokraa, lyhentää asuntolainaa jo komeasti.


    • pieru-toni_parkkinen

      Etsikää ihmeessä halvempi vuokra-asunto. Omaa asuntoa ei kannata olla, koska niistä ei enää pääse millään eroon. Olen yrittänyt myydä 3 vuotta ja neliöhinta on jo 700. Kymmeniä kiinnostuneita ollut mutta kukaan:

      a) ei saa omaa myytyä ensin pois

      b) ei saa lainaa inhimillisellä korolla

      Halpaa vuokra-asuntoa ei kannata hakea syrjästä, koska autoilumenot syö hyödyn. Mieluummin huonokuntoinen tai mahdollisimman pieni asunto. Tai huonomaineiselta alueelta, oikeasti ne kaikki on ihan ok 99% ajasta.

      Tuleepahan oltua vähemmän kotona jos on pieni tai remonttia vaativa kämppä. Kuntosali, kirjasto, kahvilat, elokuvat, sähly, ystävien tykönä, lenkkipolulla, marjametsässä, sienestämässä, kalastamassa, ampumaradalla, vanhuksia ulkoiluttamassa, seurakunnissa, baarissa, tansseissa -elämä on siellä jossain

      • sadfsdfsdfasdf

        No jo on neropatti taas kommentoimassa. Neliöhinta viittaa siihen, että olet myymässä purkukuntoista läävää ja toisekseen: paljonko on euribor tällä hetkellä? Olen viimeisen kuuden vuoden aikana myynyt kaksi omaa asuntoani keskimäärin kahden kuukauden myyntiajalla ja molemmissa oli neliöhinta yli 2000€. Lisäksi sain lainan pienellä marginaalilla ja 3kk euriborilla.


    • toni_parkkinen

      Olen minäkin myynyt kolme asuntoa kuuden vuoden aikana mutta en yhtään viime vuosina.

      En ole myymässä purkukuntoista vaan juuri remontoitua. Kuvat on etuovi.com:ssa.

      Nykyhetken euriborilla ei ole mitään merkitystä. Ei niin yhtään mitään. Olennaista on pankin marginaali, koska laina-aika on yleensä 15-25 vuotta.

      • sadfsdfsdfasdf

        No onhan se helvetin huono talo, jos ei tuossa ajassa ole kaupaksi mennyt. Tunnusta tosiasiat. PS. marginaalini on 0,45%,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe