Jehovalaisuudesta

miten meni?

Onko jehovan todistalle sopivaa huijata yhteisön ulkopuolisia?

Kuvitellaan vaikka, että jt keräilee romua ja myy sitä eteenpäin. Silloin tällöin hän myy myös rikkinäisiksi tietämään laitteita, joskaan ei jehoville.

3

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johanneksen poika
    • moraali & moraali

      "Johanneksen poika" jätti kuitenkin kuin sattumalta sujuvasti ja liukkasti olla puuttmatta ja vastaamatta avauksen oleelliseen asiaan, eli yleistävään ajatukseen rivitodistajien kaksien punnuksien arkirehellisyydestä.

      Onko tuollainen lähestymistapa moraalisesti rehellistä ja selkärankaista, sillä sen sijaan annetaan epäsuorasti rivien välistä ymmärtää, että avauksen yleistävä ajatus olisi potentiaalisti perusteltua?

      R.Franz hallintoelimen silloiset jäsenet ja toimintamallit hyvin tuntien ei luokoitellut heitä tietoisen ja avoimlen epärehellisiksi, vaan arvioi heidän olevan omalla tavallaan sokeita omassa roolissaan ja ajattelemassaan sen oikeutuksessa, sekä kollektiivisen vastuun hämärryttävän yksilön vastuuntunnetta edesottamuksiensa vakavuudesta moraalisesti ja seurauksiltaan.

      Avaukseen. Rivitodistajat kokonaisuudessaan ovat hyvinkin rehtiä väkeä, mutta se ei valitettavasti estä etteikö joidenkin omatunto voisi olla osin venyvä käsite.

      Rehellisyyden arkielämänsä asioissa todistajat kokevat rehellisyydeksi itse Jumalalle ja siksi he eivät kohtele ns. ulkopuolisia rehellisyyden suhteen liiketoimissaan eri tavoin kuin omiaan.

      Eräskin pienyrittäjä menetti jatkuvasti keikkoja koska ei suostunut tekemään pimeänä tai osalaskutuksilla ja loppua pöydän alta käteisellä. Kuitenkin vuosien saatossa hän teki alallaan maineen osaavana, rehellisenä, vaikkakin keskivertoa kalliimpana. Hänen rehellisyytensä, ammattitaitosa ja luotettavuutensa alkoi sitten tuoda ajan kanssa uskollisia vakioasiakkaita ja heidän kauttaan myös uusia. Hiljaiset kaudet hän käytti mm. alansa lisäkursseihin hankkiakseen yhä enempi erityispätevyyttä.

      Jos kadoat vaikapa lompakkosi, niin on 99,99% varmuus, että todistaja sen löytäessään palauttaa kosekmattomana. Tai jos unohdat autosi lukitsematta, niin todistaja ei varasta omaisuuttasi vaikka olisi varma ettei maallisen oikeuden eteen siitä joutuisikaan.

      Sitten taasen kun tullaan opillisiin kysymyksiin ja Vartiotorniseuran historiaan liittyviin asioihin, niin silloin todistajan on vaikea olla täysin rehellinen edes itselleen ja jota epärehtiyttän hän ei edes itsekään aina sellaisena havaitse. Silloin nousee esille henkiseltä rakenteltaan melko moninmutkaiset voimakkaat defenssit ja sen mekanismit ovat mutkikkaammat kuin äkikseen voisi ajatella.

      Ps. Siis myykö ko. henkilö kaikenlaista rompetta lähinnä uskontovereilleen ja toisinaan muillekin?

      Mikäli olet ollut kuvaamasi kaltaisessa harmillisessa tilanteessa ja vakavasti epäilet todistajan olevan ns. ulkopuolisia kohtaan tietoisesti epärehti, niin ota asia puheeksi suoraan hänen itsensä kanssa ja laita hänet ainakin moraaliseen vastuuseen menettelytavoistaan.

      Kyllähän tavaroita myydessään tulee kaikille ostajille kertoa sen todellinen kunto jos on tietoinen siinä olevista vioista ja sen perusteella neuvotellaan hinnasta.

      Mistä muuten tiedät ettei hän myy epäkuranttia tavaraa uskontovereilleenkin?

    • vuosien takaa

      Eräs sukulaisjehova, isän sisko, tulkutti aina käännyttäessään minua oppiinsa, että raha ja mammona eivät ratkaise, koska vasta tuhatvuotisessa valtakunnassa suoritetaan tasaus. Kun sitten tuli perinnönjako niin tämä todistaja oli innokkain yrittäessään tehdä minut ja sisareni perinnöttömäksi koska isämme oli jo kuollut ja olimme yhden sukupolven kaukaisempia perinnönjaossa. Vetosi etteikö me voitaisi luovuttaa isämme osuutta elossa oleville sisaruksille. No mihän vastasin ja äitimme myös, että jos näin tehdään niin veljenne kyllä itkee haudassaan. Ei ainakaan isämme toivomus silloin toteudu. ole.
      En malttanut olla mainitsematta, että taitaa se raha ja mammona olla tuohta jo ennen tuhatvuotista valtakuntaakin.
      No asia sovittiin ja ystävyydessä elellän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe