Hankesuunnittelu ontuu, ei kokenutta henkilöstöä

Heinolan lopun alkua

Heinolan hankkeet ovat elinkeinotoimikunnan ohjauksessa. Mitä EAKR hankerahoitukselle A32299 koskien Heinolaa kuuluu? Ketä kiinnostaa?
Vaikuttaisiko Heinolan yhdyskuntarakenteen parantaminen ja maankäytön tehostaminen kaupunkilaisten saamiin palveluihin ja veroihin; Heinolassa viihtymiseen, väkimäärän kasvuun?

Muutoksia juuri tehtyyn rahoitussuunnitelmaan on tehty runsaasti. Katso elinkeinotoimikunnan viime kokouksen pöytäkirjan liite, Heinola päätöksenteko, elinkeintotoimikunta.

Esittelijä Kuuskoski:
"Hankkeen toteutumisen osalta voidaan todeta, että hankesuunnitelman kaikki osiot eivät ole toteutumassa aiemmin esitetyssä laajuudessa tai EI OLLENKAAN.
Esim. Tommolanrannan suunnittelukilpailu jää toteutumatta ja riittävän kokenutta keskustan suunnitteluun perehtynyttä suunnitteluhenkilöstöä ei ole ollut saatavilla. Maankäyttöosastolla on laadittu uusi tarkennettu kustannusarvio".

Ei kovin pitkäjänteistä toimintaa, kun suunnitelmat muuttuvat ennen suunnittelun aloittamista. Heinolassahan ei rantoja kannata suunnitella, joten Tommolanrannan suunnittelukilpailua ei tehdä ja 50 000 euron EAKR-rahoitusta ei käytetä.

Keskustan suunnitteluun ei ole saatu suunnitteluun perehtynyttä tai keskustan suunnitteluun SOPIVAA kokemusta omaavaa esittelijän mukaan? Niinpä onkin suunniteltu vain kahta hanketta:
* keskustan puutalokorttelin korjaus- ja parannusuunnittelu, UUDISRAKENNUS
Mihin keskustan puutalokortteliin suunnittelaan uudisrakennusta ja miksi?
* seminaarinalueen maankäyttövaihtoehdot ja asemakaavan muutos

Edellä olevia kahta hanketta on suunniteltu, muista viis! Syyksi selitetään, ettei ole ollut "riittävän kokenutta keskustan suunnitteluun perehtynyttä hnkilöstöä". Pitäisikö siis palkata riittävän kokeneita keskustan suunnitteluun perehtyneitä henkilöitä? Onko Heinolan ongelma riittävän kokeneiden henkilöiden puute maankäytön ja yhdyskuntarakenteen suunnittelussa. Jäikö Tommolanrannan suunnittelukilpailu järjestämättä pätevien virkamiesten vajauksen vuoksi. Mikä on lautakunnan rooli, kun EAKR-suunnittelurahaa ei käytetä kaupunkikuvan kannalta tärkeän rannan suunnitteluun?

EAKR-rahoitusta Heinolan suunnitelmille (maankäyttö ja yhdyskuntarakenne) olisi saatu 2013-2014 peräti 740.000 euroa josta toteutunut vain vajaa puolet eli noin 300.000 euroa. Sen sijaan toteutuneet ovat hankkeen toimistokulut 105 % ja muut kustannukset 198 %.

44

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgdfhfgj

      Uudisrakennus? Onko kyse siitä Jäppisen teatterille kaupunkilaisten varoilla suunnitellusta lipputoimistosta? Vai muistanko väärin? Kuvioit ovat olleet niin kovin koukeroisia.

      • Kaksikkoon kyllästynyt

        Kyllä seppä ja sen sälli laivuri Laitinen ovat ymmärtäneet asian jälleen väärin, ei mitään uutta.
        Näitä kahta poliittista häirikkö pitää hengissä vain viha, kauna ja kateus. Kaksikko on epäonnistunut aina!


      • ällieiriitä
        Kaksikkoon kyllästynyt kirjoitti:

        Kyllä seppä ja sen sälli laivuri Laitinen ovat ymmärtäneet asian jälleen väärin, ei mitään uutta.
        Näitä kahta poliittista häirikkö pitää hengissä vain viha, kauna ja kateus. Kaksikko on epäonnistunut aina!

        Kertoisitko, millä tavoin on tällä kertaa ymmärretty väärin?

        Olen lueskellut palstan kirjoituksia ja lähinnä vaikuttaa siltä, että
        aivan aiheellisia kirjoituksia yritetään toistuvasti väittää aiheettomiksi - ilman perusteita. Mikäli ei muuta keksitä, ryhdytään kirjoittelemaan Laitisesta ja veneistä,
        mikä osoittaa säälittävää pyrkimystä ohjailla keskustelua siihen kuulumattomilla seikoilla, kun aivot eivät riitä tuottamaan mitään asiaan liittyvää tekstiä.

        Arvata saattaa, keitä kirjoittajat ovat. Se taasen antaa surullisen kuvan siitä, millä kapasiteetilla yhteisiä asioita hoidetaan.


    • ihvugcugcyfxtdzyg ih

      Sulla kun tuntuu olevan kapasiteettia niin kohta on seuraavat vaalit. Sinne vaan.

    • Loppuu se loiselämä

      Eikö tästä ole kirjoitettu jo sen miljoona kertaa. Vaalit, eivät ratkaise yhtikäs mitään koska ihminen ei voi mitään paskamaisen ahneelle luonteelleen. Koko järjestelmä pummeineen pitäisi ajaa pysyvästi alas! Mikään päätös ei hyödytä Heinolaa, eikä varsinkaan veronmaksajia. Lisää loisia pitäisi vaan saada kaupungin palkkalistoille vaikka väki vähenee koko ajan.

      Tämän kokoinen kyläpahanen ei tarvitse ei kaupunginjohtajaa, ei muitakaan johtajia valtuustosta puhumattakaan! Kallispalkkainen pummilauma premiun cardeineen tulee liian kalliiksi köyhtyvälle Heinolalle!

      Vaalien tilalle ehdotan poismuuttoa Heinolasta. Mikä tahansa muu paikkakunta riittävän kaukana on parempi vaihtoehto. Mikäli sukulaisia/tuttuja asuu Ruotsissa kannattaa harkita muuttoa myös sinne. Väkiluku pysyväis laskuun ja liitos Lahden kera lähempänä kuin koskaan! Uudeksi nimeksi vaikkapa Lahden Kaupunki / Heinolan lähiö!

      • ei seppä ei laitinen

        En ehkä menisi noin pitkälle, koska kiihdyttämällä muuttoliikettä romahduttaisimme kiinteistöjen arvon Heinolassa. Arvaapa, ketkä rohmuaisivat itselleen koko kaupungin, halvalla. Parempi on pysyä tässä kauniissa kaupungissamme ja puhdistaa rötöspesäkkeet.


      • Laittomat
        ei seppä ei laitinen kirjoitti:

        En ehkä menisi noin pitkälle, koska kiihdyttämällä muuttoliikettä romahduttaisimme kiinteistöjen arvon Heinolassa. Arvaapa, ketkä rohmuaisivat itselleen koko kaupungin, halvalla. Parempi on pysyä tässä kauniissa kaupungissamme ja puhdistaa rötöspesäkkeet.

        Kylmäkiskoisten Rötöstelijöiden pitäisi ymmärtää lähteä Heinolasta.


      • huuhuhuhuhuhuhhh

        Käy hakemassa lääkkeet. Näyttää olevan ja kovasti.


    • aika herätä vai

      Ai oikein kiinteistöillä on arvoa siellä, otan osaa jos joku on hankkinut asunnon muualta, kuin joltakin Päijänteellä sijaitsevalta saarelta. Kesänviettopaikkana Heinola menettelee, mutta siihen ei tarvita sen enempää kaupunkioikeuksia, kuin koko kallispalkkaista elättien laumaa! Parempi vain ymmärtää jo se todellisuus, joka iskenee kaikella voimallaan silmille viimeistään 2025.. Sama kehitys on nähtävissä toki muissakin Suomen pikkukaupungeissa. 2050 1,5 miljoonaa pikkukaupunkien asukasta on muuttanut jo kasvukeskuksiin.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paikallisagenda, http://www.hel.fi/hel2/helsinginseutu/2050/index.html

      SOTE- "uudistus" tähtää samaan. Jos asut maaseudulla ja olet köyhä/sairas ja saat sairauskohtauksen niin saattaa käydä, ettei hoitoa kyetä toimittamaan kuin useamman tunnin viiveellä paikalle. Väestö pakko houkutellaan kasvukeskuksiin. Mikäli et muuta myöskään palveluja ei kyetä tarjoamaan.

      • fdhghjgjkgk

        Näin, jos menemme sopuleina sinne, minne meitä ajetaan. On myös manipuloinnin loppuun pilaamattomia kansalaisia, yhä suurempi porukka, joka menee sinne, mibnbne haluaa. Maaseudulle ja pieniin kaupunkeihin ja kyliin on omavaraisempaan elämään pyrkivien ihmisten muuttoliike. Jos vain istuisimme ja katselisimme, mitä meille tehdään, asuisimme pian kaikki muutamassa massa-asutusleirissä ilman palveluja (palvelut on yksityistetty ja ovat liian kalliita työttömälle enemmistölle).

        Heinola on hyvä paikka elää, sijainniltaan. Pahin ongelma on korruptio. Sen kun saamme poistettua, mikäs täällä on ollessa.


    • Eikä hotellihuonetta

      Terveisiä Siltasaaresta. Oli jälleen upea reissu jonka täydensi Sotilassoittokunnan esiintyminen.
      Ehkä meni muutama virvottava janojuoma, mut kyllä maistui ! !

      Jos mitä, niin sitä minä ihmettelen kun täällä aina silloin tällöin -tai ehkä useinkin- kirjoittelee nämä, tai tämä, Laitisen ja Sepän solvaaja. Kerrotko mihin sillä pyrit, että joka käänteessä piikittelee ja pilkkaat. No, minä olen kaivanut tietoja ja kirjoituksia kyseisistä henkilöistä, ja kerronkin, että jos heistä toinen tai toinen on ehdokkaana, minun ääneni saavat. Enkä tarvitse yhtään kahvikupillista pulla kera.

      AI niin, siellä Siltasaaressa oli tosi paljon väkeä, että yksin ei tarttenu istuskella ;)

      • Lusmut kaluaa

        Nämä - suoraan sanoen - mätämunat voisivat muuttaa ennen "lopun alkua Heinolasta tiehensä, johonkin paratiisiin, jonka muualla uskovat kirjoituksistaan päätellen olevan. Vai nyt hankesuunnitelma ja esran rahat kiinnostaa. Kas kun ei kiinnostanut edellistä hallitusta, joka muni oikein urakalla. Siellä jäi työmahdollisuudet luomatta, hankkeet mätänivät voukhaamiseen ja piikittelyyn, kun yhteistä tahtoa ei ollut, tai haluttu luoda. Nyt sitten joka ikistä vireillä olevaa asiaa täällä "viisaasti" ruoditaan eli haukutaan. Osa porukkaa ajoi itsensä sivuraiteelle. Näyttäkää mihin pystytte sieltä. Eväät on tosi olemattomat. Kannattaisin miettiä, mitä jauhetaan.


    • first card Hla

      Viimeiselle kommentoijalle totean, ettei lukutaidosta tai lähinnä luetun ymmärtämisestä olisi haittaa! Eikö täällä ole jo ratakiskosta suorastaan väännetty mistä ongelmat johtuvat, mutta jotkut ovat edelleen liian vajaita ymmärtämään kokonaisuutta joten sanotaan viimeisen kerran sitten.

      Heinolan poliittinen päätöksenteko on pelannut itsensä pussiin josta ei ole enää poispääsyä! Kuinka kauan aiotte kusettaa vielä "vaalikarjaa" eli äänestäjiänne?? Koko poliittinen järjestelmä ylipäänsä on romahduspisteessä jo valtakunnallisesti. Karua kieltään kertoo alati vähenevä äänestysprosentti. Kohta kellään ei ole aihetta minkään tasoiseen henkselien paukutteluun!! Parempi olisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa kaapia turhia viranhaltijoita syömästä verorahaa enempää!! Monta jontajien/päälliköiden virkaa pitää lakkauttaa pysyvästi ja pitää huolta jäljelle jääneiden viran kelpoisuusehtojen täyttymisestä. Eräs voisi pakata tavaransa ja palata Ypäjälle ja pari päätynee kohta vanhainkotiin!!

    • Jarmo Laitinen

      Liian kauan on kusetettu heinolalaisia tavallisia ihmisiä ja liian pitkälle on mennyt korruptio ja hyväveli systeemi.
      Tuosta ei oiken helppoa tietä ulos olekkaan jolla asiat saataisiin oikealle mallille ja toiminta sellaiseksi joka sen tulisi olla ja joka kestäisi ulkoisestikin tarkastelun saaden siitä kohtuullisen arvosanan.
      Kavereita jelpataan ja ollaan hiljaa kun pitäisi puhua syystä jotta itse ollaan samassa suossa ja pelätään seuraavaksi omaan minään kohdistuvaa kipua.
      Vertaisin heinolaa entiseen DDR;n ja sen tomivuus on stasin tasoa ja systeemi sama.
      Heinolassa ollaan vain 50vuotta jäljessä ajasta.
      Olisi syytä palata maanpinnalle ja toivon jotta poliittiset päättäjät ja virkamiehet kynänpyörittelijät ym jossain vaiheessa senkin tajuaa.
      Viimeistään vaaleissa toivoisin ihmisten tajuavan ja toimivan kuten oikein olisi.

      • Katsottu on

        Virkaan valitus kelpoisuus todetaan ao. tehtävän täytön yhteydessä. Niinhän se menee valintaprosessi.
        Ei kenenkään todistuksia tarvitse esitellä sen jälkeen, ja varsinkaan tällä palstalla tapahtuvan alatyylisen möykkäämisen perusteella. Nämä häiriköt eivät pysty täällä esittämään minkäälaista todistusta. Kirjoitukset ovat vastenmielisiä täynnä alakoulutasoisia kielioppivirheitä ym. moskaa. Oppikaa edes alakeelliset suomen kielen säännöt. Nämä DDR- ja Stasiheitot osoittavat - samoin kuin "korruptio"- klassiset väitteet ovat täyttä sontaa. Näyttäkää missä tätä on! Näiden palstojen nalkutus ei riitä näytöksi missään määrin. Onko kaiken takana .................Matti ja Teppo- laulun sanoin - nainen? Turha perata tunkiota, kun asioita olisi voinut hoitaa jo vuosia sitten tuoreeltaan!


      • Jarmo Laitinen
        Katsottu on kirjoitti:

        Virkaan valitus kelpoisuus todetaan ao. tehtävän täytön yhteydessä. Niinhän se menee valintaprosessi.
        Ei kenenkään todistuksia tarvitse esitellä sen jälkeen, ja varsinkaan tällä palstalla tapahtuvan alatyylisen möykkäämisen perusteella. Nämä häiriköt eivät pysty täällä esittämään minkäälaista todistusta. Kirjoitukset ovat vastenmielisiä täynnä alakoulutasoisia kielioppivirheitä ym. moskaa. Oppikaa edes alakeelliset suomen kielen säännöt. Nämä DDR- ja Stasiheitot osoittavat - samoin kuin "korruptio"- klassiset väitteet ovat täyttä sontaa. Näyttäkää missä tätä on! Näiden palstojen nalkutus ei riitä näytöksi missään määrin. Onko kaiken takana .................Matti ja Teppo- laulun sanoin - nainen? Turha perata tunkiota, kun asioita olisi voinut hoitaa jo vuosia sitten tuoreeltaan!

        Katsottu on älä puhu paskaa , mitään ei ole esim jäppisen valinnassa katsottu eikä todistuksia löydy vieläkään ja monen muun kohdalla on ihan sama asia . Palkataan kaupungin virkaan sopiva eikä pätevä ilman koulutusta ja vaatimustasoa muutetaan juuriki siten jotta virka saadaan kaverille sopimaan. Niin se menee ja on mennyt kauan siis liian kauan minusta.
        Se joillekkin on myrkkyä kun ei minun tekemisiini pysty puuttumaan ja ohjailemaan minua , vaan kirjoitan ja teen juurikin kuten oikein on ja haluan.


      • ei laitinen, seppä
        Katsottu on kirjoitti:

        Virkaan valitus kelpoisuus todetaan ao. tehtävän täytön yhteydessä. Niinhän se menee valintaprosessi.
        Ei kenenkään todistuksia tarvitse esitellä sen jälkeen, ja varsinkaan tällä palstalla tapahtuvan alatyylisen möykkäämisen perusteella. Nämä häiriköt eivät pysty täällä esittämään minkäälaista todistusta. Kirjoitukset ovat vastenmielisiä täynnä alakoulutasoisia kielioppivirheitä ym. moskaa. Oppikaa edes alakeelliset suomen kielen säännöt. Nämä DDR- ja Stasiheitot osoittavat - samoin kuin "korruptio"- klassiset väitteet ovat täyttä sontaa. Näyttäkää missä tätä on! Näiden palstojen nalkutus ei riitä näytöksi missään määrin. Onko kaiken takana .................Matti ja Teppo- laulun sanoin - nainen? Turha perata tunkiota, kun asioita olisi voinut hoitaa jo vuosia sitten tuoreeltaan!

        Tässä viestisi uudestaan, kirjoitus- ja kielioppivirheesi korjattuna, parhaan kykyni mukaan. Sisältövirheisiin en puutu. Eipä kestä.

        "Virkaan valitun kelpoisuus todetaan ao. tehtävän täytön yhteydessä. Niinhän se menee valintaprosessi.
        Ei kenenkään todistuksia tarvitse esitellä sen jälkeen, ja varsinkaan tällä palstalla tapahtuvan alatyylisen möykkäämisen perusteella. Nämä häiriköt eivät pysty täällä esittämään minkäänlaista todistusta. Kirjoitukset ovat vastenmielisiä, täynnä alakoulutasoisia kielioppivirheitä ym. moskaa. Oppikaa edes alkeelliset suomen kielen säännöt. Nämä DDR- ja Stasi-heitot - samoin kuin klassiset korruptioväitteet - ovat täyttä sontaa. Näyttäkää, missä tätä on! Näiden palstojen nalkutus ei riitä näytöksi missään määrin. Onko kaiken takana .................Matti ja Teppo -laulun sanoin - nainen? Turha perata tunkiota, kun asioita olisi voinut hoitaa jo vuosia sitten tuoreeltaan!"


    • Kappalejako.com

      Heinolan valintaprosessit ovat kuin vitsiä tai jatkettua komediaa. Puhut kielioppivirheistä, mutta et itse hallitse kappalejakoa, joka kuuluu ihan peruskoulun oppimäärään jo. On erittäin mielenkiintoista huomata kuinka soveltuva koulutus korvaa useimmissa tapauksissa pätevyyden valintaprosessissa.

      Korruptio täyttä sontaako. No sinulla on varmaankin esittää syy laajalle virkamieskoneistolle ja syylle, miksi päälliköiden määrään ei puututa? Mitäpä jos asukasluku alenee 15000, niin säilyykö kaupungin henkilöstön lukumäärä ennallaan kerropa edes se jos osaat kerran vastata kaikkien puolesta?!

      • 58Stasi

        Ei ole kivaa luettavaa edellisen kaupunginhallituksen haukkuminen. Ei se mitään hyvää saanut aikaiseksi, vaan samat puolueet pahetta luukuunottamatta siinä hääräsivät. Haukkujat lienevät siis "uutta poliittista kulttuuria edustavia" pahelaisia.

        Ahonen ei ole enää vastaamassa huudoistaan eikä voi perustella tekojaan. Siksi on vastenmielistä lukea miten jotkut tahot sysäävät kaikki nykyiset ongelmat hänen piikkiinsä.

        Hansun ja Titan solvaaminen on taas joidenkin katkerien ja kateellisien ihmisparkojen typeryyttä. Olihan se ihan karmeaa, kun sekä kaup. johtaja että kaup. hallituksen puh. johtaja olivat älykkäitä, ahkeria, osaavia ja kaiken lisäksi kauniita naisia. Se on kova paikka, jos ei itse satu olemaan samalla tasolla.


    • kyllästynyt sontaan

      Ikinä en ole kuulunut mihinkään puolueeseen. Puolueet, kuten PAHE edustavat taantunutta dementoitunutta tapaa hoitaa yhteisiä asioita! Puolueiden ylivallasta tulisi päästä pysyvästi eroon. Sitovat kansanäänestykset olisivat esimerkki demokratiasta, mutta siihen ei johtavilla viranhaltijoilla ole koskaan halua.

      Perinteisistä ja toimimattomista malleista pystyy siirtymään koeteltuihin teknologian mahdollistamiin ratkaisuihin, mutta tahtotilaa siihen tuskin löytyy syystä, ettei ihminen pohjimmiltaan halua luopua tutusta ja turvallisesta vaikka historia omien esimerkkiensä kautta näyttäisi päinvastaista!

      Keinoäly ja supertietokoneet poistamaan ihmisten rajoittunut tapa hoitaa omista lähtökohdistaan yhteisiä asioita!

      • d3m0kr4t14

        Kansanäänestys tosiaan on demokratiaa puhtaimmillaan. Luin äsken löytämääni Pirkka-lehteä 90-luvun keskivaiheilta. Siinä eräs kolumnisti, jonka nimi jääköön unohduksiin, oli eri mieltä. Hän toisti samaa propagandaa, mitä siihen aikaan suollettiin joka tuutista: EU on hyvä, EU:hun liittyminen ja euro on hyvä, Venäjä on paha. Näin hän kirjoitti: "Edustuksellinen demokratia keksittiin, jotta vastuu keskittyisi niille, jotka saavat päätksenteosta palkan, tyydytyksen ja kansalaisten haukut. Heitä kutsutaan kansanedustajiksi ja ministereiksi. Nyt heissäkin on rintamakarkureita. Yhä useammin kiansanedustajat ja ministerit ehdottavat kansanäänestyksiä asiasta kuin asiasta. Näin he pakenevat kansan selän taakse ja väistävät edustuksellisen demokratian heille määräämiä tehtäviä."

        Että joillakin on röyhkeyttä vääristellä demokratia-käsitekin tuolla tavoin. Ei se, että on onnistunut (mahdollisesti valheellisin lupauksin) pääsemään kansan edustajaksi tai valtuutetuksi, anna valtuutetuille oikeutta, saati sitten velvollisuutta toimia despootteina, kansalaisia enää kuulematta! Nykyään olisi hyvin helppoa perustaa systeemi, jossa pienetkin asiat voitaisiin alistaa kansanäänestykselle. Netin kautta se kävisi helposti. Väärinkäyttöäkin varmaan seuraisi, mutta ehkä ei samassa määrin kuin nykysyteemissä, jossa kansan valitsemat edustajat ottavat vallan kuin tsaarit.

        USA:ssahan demokratia on tyystin tuhottu. Siellä viiden tuomarin poppoo korkeimmassa oikeudessa, viisi miestä, joita kansa ei ole edes valinnut, voi kumota tai muuttaa minkä tahansa lain, jos se ei palvele maan yhden rikkaimman prosentin etuja. Kuunnelkaa Thom Hartmannia ja Chris Hedgesiä. Me emme halua päätyä samaan jamaan.


      • kkjjjhhgfdtkkkkbvccb

        PaHe juuri EI ole puolue.


      • teiteiteitti
        kkjjjhhgfdtkkkkbvccb kirjoitti:

        PaHe juuri EI ole puolue.

        Mutta toimii ihan vastaavasti eikä eroa Heinolassa muista ryhmistä - ainakaan edukseen. Pettymys on ollut huomata miten nämä entiset kepulaiset ym. yrittivät saada ihmiset uskomaan, että nyt luodaan jotain uutta ja parempaa. Ihan vitsi koko juttu.


    • Jarmo Laitinen

      Sori noista kielioppi virheistä ja muustakin kirjainten puuttumisesta mitä täältä näppäilen :).
      Kovasti ihmiset kuitenkin tykkää näistä minun kommenteistani ja kannanotoistani kaikkine virheineen.
      Jos asia tulee oikein ymmärretyksi ja selväksi niin kirjoitus on mennyt perille ja sen sanoma, eikä minua oikeestaan paskaakaan kiinnosta silloin oliko pilkku tai piste missä.
      Kirjoitan niin kovin paljon etten enään viitsi edes itse oikolukea ja tarkastaa mitä kirjoitan. Onhan se kiva kun joku siihenkin puuttuu ja kuten yksi kaverini sanoi tarvitsisin sihteerin.
      Palkkaisikohan kaupunki sellaisen minulle jotta olisi luottamusmiesten helpompi lukea mitä mieltä heistä olen jos ei näillä pärjää :D

      • Kapula

        Ihmiset=10 ihmistä. Aika vähän. Ääniä sait vaaleissa noin 30. Tosi moni tykkää mielipiteistäsi. Jatka samaan malliin. Minä ainakin tykkään. Et aiheuta haittaa seuraavissakaan vaaleissa.


      • Rehellinen äänestäjä

        Laitinen höpöttää korruptiosta ja hyvä velijärjestelmistä. Mutta hyväksyy rikosrekisteriin päätöksentekijöiltä, vankeustuomion saannut varas, kavaltaa, rattijuoppo tms ei sovellu esim. Kaupunginvaltuutetuksi. Onneksi äänestäjät ei äänestäneet Heinolan valtuustoon konnia.


      • dfsdfgsadfg
        Rehellinen äänestäjä kirjoitti:

        Laitinen höpöttää korruptiosta ja hyvä velijärjestelmistä. Mutta hyväksyy rikosrekisteriin päätöksentekijöiltä, vankeustuomion saannut varas, kavaltaa, rattijuoppo tms ei sovellu esim. Kaupunginvaltuutetuksi. Onneksi äänestäjät ei äänestäneet Heinolan valtuustoon konnia.

        Saisiko saman suomeksi, kiitos?


    • Asialinjalla

      Jarmo Laitiselle ja muille asiasta kirjoittaville: SISÄLTÖ on ehdottomasti muotoseikkoja tärkeämpi. Mielipidekirjoituksissa, olivatpa ne sitten kriittisiä, analyyttisiä, ideoivia, kiittäviä, luovia tai vaikkapa paheksuvia, se sisältö on kaikkein tärkeintä. Ei siis ne pisteet, pilkut, kappalejako tai oikeakielisyyskään.

      Poliitikkojen byrokratia-kieltä on joskus vaikeaa ymmärtää, kun tarkoituskaan ei aina ole mitään olennaista kertoa vaan olla äänessä ja tulla huomatuksi. Kirjoittajan henkilö tai persoona ei ole olennaista vaan se sanoma, minkävuoksi ja kenelle ja mistä syystä viestiä halutaan viedä. Sanoman sisällön luotettavuutta voi itse kukin arvostella oman tietämyksensä ja näkemyksensä mukaisesti. Itseensä ja omaan arviointikykyynsä luottaen.

      Kun halutaan haukkua, panetella tai tehdä jonkun kirjoittajan sanoma vähäiseksi, ryhdytään etsimään vikaa kirjoittajasta ja vähätellä kirjoittajan persoonaa, kun pitäisi keskittyä miettimään ja arvioimaan kirjoittajan sijaan sanomaa ja sisältöä.
      Kun ei osata/haluta arvioida sisältöä ryhdytään haukkumaan henkilökohtaisesti henkilöä, mikä ei vie mitään tai minkäänlaista asiaa eteenpäin.

      Heinolassa asioiden puhumisen sijasta haukutaan niitä, jotka eivät ole kaikesta ole samaa mieltä kuin haukkujat. Arvostelun aihetta Heinolasta kyllä löytyy, kuten tiedämme väen nopeasti vähetessä, liikeyritysten lopettaessa ja työttömyyslukujen karatessa huippulukemiin. Ilman kritiikkiä ja "Hyvä minä" hymistelyllä asiat eivät etene kuten on nähty. Kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen erottaminen pikavauhdilla huomioimatta heinolalaisten mielipiteitä ja ilman kaupunkilaisten keskustelua ja heitä kuulematta eivät ole Heinolan asiaa auttaneet. Epäluottamus on kasvanut ja väkiluvun väheneminen on nopeaa vieden koko Itä-Hämeen asukaslukua alaspäin.

      • Eriksson ontui

        Heinolan hankesuunnittelu ei onnu, vaikka kurankaivaja kuinka väittää. Tätä kaupungin asioiden turhaa sohlaamista, varjokokouksineen täällä harrastaa pikku riikkinen porukka, joka puhuu "kaupunkilaisten" suulla. Sitä mandaattia ei ole teille kukaan antanut. Vai on korruptiota, kun kaupungilla virkamiehiä(naisia). Olihan Nastolassa aiemmin apulaiskunnajohtaja, eikä yhtään kivistänyt. Kyllä korruptio on muuta, kuin tätä. Heinolaan myös apulaisjohtaja. Valitellaan, että väkiluku laskee. Menkää eteen! Miksi te ette ole aikananne tehneet mitään, muuta kuin viskoitte kapuloita rattaisiin. Valituksia mitä turhemmista asioista, joista heti tietää, ettei menestymisen mahdollisuuksia. Onhan niitä (valituksia) kasa vielä käsittelemättä. Niihin tarvitaan virkamiehiä käsittelemään. Siinä sitä rahaa palaa - turhaan. Vanha Eriksson ontui, ei kaupunki!


    • Ette parane sairaat

      Suora demokratia ( sitovat kansanäänestykset ) on edustuksellisen eli valedemokratian vastakohta. Edustuksellisen "demokratian" lyhyt oppimäärä. Vaalien alla valehtelu, koska liioittelusta/suoranaisista valheista ei ole rangaistusasteikkoa, eikä näin ollen tuomioitakaan. Vaalirahoitussotkut joissa avainhenkilöitä joilla on korkea statusarvo suojellaan raivoisasti ( tapaus Kanerva ) jne..

      Henkilökohtaiset TES-palkkoihin kuulumattomat "hyvän" miehen lisät ym. selittämättömät henkilökohtaiset lisät ovat sitten sitä itseään eli rakenteellista korruptiota. Samoin henkilökohtaisten menojen naamioinen julkisiksi menoiksi käytettäessä http://www.firstcard.fi/fi/, tyylisiä kortteja on osa em. korruptiota, joka edelleenkin rehottaa!

      • Ei onnaa

        Nyt ei löytynytkään mitään "huonoesta" Heinolasta. Tapaus Kanerva ei millään muotoa sovi/koske/liippaa Heinolaan! Meni näköjään jauhot suuhun.
        Palkat maksetaan sopimusten ja osin suoritusten perusteella. Ei sovi korruptio-kuvaan. Siis meni jauhot suuhun todella.
        Tämä vaatimaton korttiasia ei kuulunut kaup.hallituksen kokoukseen totesi viisas kh:n jäsen aikanaan ja asia heitettiin ulos. Siis turha jauhaa täällä TAAS.


      • yawt tarft fqr
        Ei onnaa kirjoitti:

        Nyt ei löytynytkään mitään "huonoesta" Heinolasta. Tapaus Kanerva ei millään muotoa sovi/koske/liippaa Heinolaan! Meni näköjään jauhot suuhun.
        Palkat maksetaan sopimusten ja osin suoritusten perusteella. Ei sovi korruptio-kuvaan. Siis meni jauhot suuhun todella.
        Tämä vaatimaton korttiasia ei kuulunut kaup.hallituksen kokoukseen totesi viisas kh:n jäsen aikanaan ja asia heitettiin ulos. Siis turha jauhaa täällä TAAS.

        Vaatimattomat tonnin ja risat vinguttaa kulttuuritoimisto korttia meidän laskuumme ja yksilöimättä ostoksia. Kuinka paljon ostoksista on omaan käyttöön? Sitä emme voi tietää, ennen kuin saamme läpinäkyvyyttä peliin. Ja muut osastot törsäävät samalla tavalla. Meidän rahoillamme mällääminen kuuluu meille, ja tietysti meidän valtuuttamiemme ihmisten tulee toimia, kuten me haluamme, eikä salailua suvaita enää. Eikä tuhlailua. Eikä tietysti korruptiota.


    • mummo tähtiniemeen!

      Heinolan demarit ovat näköjään rollaattorin avustamana päässeet tepastelemaan koneelle! http://yle.fi/elavaarkisto/haku/#/organisaatio/Transparency International, lukemista jota varten kannattaa valita kuivemmat vaipat..

      Viisaus loistaa poissaoloaan, kun kyseessä on mummo hovineitoineen! Korttia on höylätty ja höylätään jatkuvasti ja veronmaksajana olen oikeutettu tietämään jokaisen euron oikean käyttötarkoituksen!!!

      • Paasaa pois

        Ota esille valtuustossa, jossa vielä istut. Äläkä käy täällä tätä varjonyrkkeilyä itsesi kanssa. Siis ensin "löytö" kaup.organisaatiosta ja sitten oma "kannatuspuheenvuoro" perään ja paheksuntaa. Näinhän netti/Suoli24 palstalla toimit ja toimitaan Heinolasta käsin (seisoaltaan).


      • Ei istu
        Paasaa pois kirjoitti:

        Ota esille valtuustossa, jossa vielä istut. Äläkä käy täällä tätä varjonyrkkeilyä itsesi kanssa. Siis ensin "löytö" kaup.organisaatiosta ja sitten oma "kannatuspuheenvuoro" perään ja paheksuntaa. Näinhän netti/Suoli24 palstalla toimit ja toimitaan Heinolasta käsin (seisoaltaan).

        Kaikenlaisia kirjoituksia on, mutta eivät ole Heinolasta ja eivät sinällään relevantteja. Pitää olla oikeuskirjallisuudesta tai KKO:n ennakkopäätöksiä mielellään, silloin verrannollisia. Heinolan väitetyt tapaukset eivät ole mitenkään tutkittuja, vaan kirjoittajan omia mielikuvia, jotka tuntuvat jauhavan jonkin luottokortim ja teatterin pullakassan tasoisella esimerkikkipohjalla. Nappikauppaa! Juuri tähän Heinolan korkein päätöksenteko karahti ja hallitus potkaistiin tiehensä. Työpaikat ja mahdollisuudet menivät mönkään. Maalarilla oli vaan hommia


    • Paskakasoja löytyy!

      Sanotaanko näin erään "unikeon" menneisyydestä löytyy syyttämättäjättämis tapaus koskien työsyrjintää/kiusaamista. Avustan sen verran, että sylttytehdas löytyy paikasta josta kukaan ei uskoisi sen löytyvän. Oikeudenkäyntipöytäkirjani, jotka ovat tallessa ovat todisteeni narsistista joka on tehnyt perheestään kaltaisensa. Lapset joille on pienestä pitäen opetettu, ettei valehtelu/muiden ihmisten hyväksikäyttäminen ole väärin tuovat todennäköisesti omien tekojensa kautta lahjan kasvattajilleen, ennemmin tai myöhemmin!

      • Unikeko ja hankkeet

        "Myös herättäjän roolia tarvitaan Heinolassa, jotta päästään uusille urille hankkeissa ja päätöksenteossa". Näin kertoi unikekomme eilen, painettuna päivän aviisiin.

        "Heinolan hankesuunnittelu ei onnu, vaikka kurankaivaja kuinka väittää." Kirjoitti asioista perilläoleva (perilläovela?) taho tässä ketjussa eilen.

        Jokohan saadaan draamaa farssien sekaan. Hyppiikö palkkarenki tätien silmille?

        "Vai nyt hankesuunnitelma ja esran rahat kiinnostaa. Kas kun ei kiinnostanut edellistä hallitusta, joka muni oikein urakalla." .... Löytyy 26.07. tässä ketjussa. Melkoinen perustelu nykyisen kaupunginhallituksen osaamattomuudelle; me ollaan tyhmiä, mutta niin se oli viime vaalikaudellakin!


    • Heinolan HETKI

      Milloin Heinolassa on SE PÄIVÄ, kun suunniteltuja hankkeita ryhdytään toteuttamaan. Eipä se hyvää kuvaa Heinolasta anna, jos hankkeiden suunnitteluun haetaan rahaa, ja kun rahaa saadaan hankkeita ei suunnitella.

      Suunnittelusta on pitkä matka toteutukseen. Heinolassa ollaan vielä hankkeiden osalta IDEOINTIVAIHEESSA. On ideoitu korjausrakentamisen keskusta. Miten KORA-idea elää ja missä vaiheessa se on... On ideoitu Heinolasta clean tech -osaajaa. Missä vaiheessa KORA-ideointi onn... On ideoitu Heinolasta kylpyläperinteistä matkailukaupunkia, onko turisteja tullut...

      Ideoista on pitkä matka hankkeiden suunnitteluun ja siitä vielä pitempi matka hankkeiden toteuttamiseen. Heinolassa oli kaupunginjohtaja Komosen aikaan samanlaista touhuilua, kun muun muassa Lakesin Vision huntersien apua toivottiin ja jopa Heinolan johtajista muodostettiin toimikunta elvyttämään elinkeinoelämää, tuloksetta.

      Entinen heinolainen, Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja, Laatunen arvosteli viime vuonna Heinolan kaupunginjohtaja-kriisiä ja totesi Heinolan tarvitsevan Lahtea ja ennusti huonoja näkymiä Heinolalle, mikäli Lahden ympärille muodostuu suurkunta ja Heinola jää yksin ongelmineen. "Lahti ei tarvitse Heinolaa, Heinola tarvitsee Lahtea", oli Laatusen viesti Itä-Hämeen artikkelissa.

      Kun Heinolassa ei osata yritystoimintaa tukea, uusia yrityksiä ei tule ja keskusta tyhjenee liikkeistä, se on itsenäisen Heinolan lopun alkua. Samaa viestiä kertoo myös väen nopea väheneminen, alkuvuodesta 100 heinolalasta lähtenyt. Suurtyöttömyys on lisännyt ongelmia entisestään ja sote-menot kasvavat nopeasti myös väestön ikääntymisen myötä.

      Heinola on jäänyt ajastaan jälkeen monin tavoin. Aika näyttää liitetäänkö Heinola Lahteen vai osaako Heinola hoitaa suurtyöttömyyden, väestökadon ja sote-asiat itsenäisesti. Veroprosentin korottaminen nykyisestä olisi kuolinisku taantuvalle kaupungille.

      • eikä siinä kaikki...

        Aikuisten ihmisten leikkialue, vai oliko se ikäihmisten teemapuisto...?
        Sitä rummutettiin kovasti kevättalvella.

        Muuten mikä koulutus Kaattarilla on? Onko pätevä tehtäväänsä vai pelkästään isänsä poika? Kulttuurihommista tosta noin vaan kaupungin elinkeinoasioita hoitamaan. Rakennetukirahat hässättiin ja riitaannuttiin Lahden kanssa.


    • Loppuiko virta

      Eikös se porvari Bondeen hehkuttanut hankkeilla? Mihin koko mies katosi? Ei ole kuulunut mitään. Käykö edes valtuustossa?

    • börjepetteri

      Hankkeet, kora yms., kuivuvat kasaan ja tulokset jäävät puuttumaan. Hankerahat uppoavat jonnekin, ilmeisesti hankkeen hallinnointiin :)
      Uusia hankkeita synnytetään, jotta olisi jatkuvasti vireillä jotain, johon kukaan ei todellisuudessa käytä aikaansa. Tätä on Heinolan elinkeino-osaaminen.. Kamalaa

    • Sata poistunut 2014

      Kun Heinolan organisaatiomuutos tehtiin, niin mitä varten ja miksi. Miten organisaatiouudistus on vaikuttanut henkilöstömenoihin, henkilöstön määrään ja kaupunkilaisten saamiin palveluihin entä Heinolan maineeseen kahtiajaettuna kaupunkina? Onko hankkeita toteutettu tai niihin investoitu?

      Organisaatiouudistus tehtiin ennen uuden kaupunginjohtajan aloittamista, eikä hän voinut siten vaikuttaa organisaatioon. Hallinto- ja kehitysjohajan virka täytettiin Iittiin Heinolasta hakeneella henkilöstöjohtajalla, joka toimi Heinolassa muissa viroissa mutta ei henkilöstöjohtajana henkilöstö-kriisin aikana.

      Heinolaan tarvitaan päteviä, hyvinkoulutettuja, vastuullisia toimijoita, joilla on kanttia ja kykyä sekä taitoa viedä asioita eteenpäin ja kehittää Heinolasta itsenäistä ja menestyvää Itä-Hämeen kasvukeskusta Lahden rinnalle. Heinolassa ei tarvita menneen ajan virkamiehiä, jotka jarruttavat kehitystä: "Sehän on jo nähty", "Ei ennen niin tehty", "Ei kannettu vesi kaivossa pysy" jne.

      Hakijoita Heinolan johtajavirkoihin on ollut, myös päteviä. Ei ole uskottavaa, jos Heinolan alaspäinmenoa (väki vähenee, työttömyys kasvaa, palveluista tingitään jne) perustellaan sillä, että ei ole saatu rekrytoitua ammattitaitoista henkilöstöä.
      Organisaatiouudistus olisi pitänyt tehdä huomioiden Heinolan tarvitsemat uudistukset ja tarpeet. Sopiva ajankohta organisaatiouudistukselle olisi ollut uuden kaupunginjohtajan valinnan jälkeen, jotta kaupunginjohtajan kokemusta ja osaamista olisi käytety organisaation ja uusien virkojen suunnittelussa ja toteutuksessa. Orgnisaatio ei uudistu eikä kehitystä tapahdu siten, että entisistä päälliköistä tehdään johtajia (tai perustetaan entisille sopivia johtajavirkoja) ja heille myönnetään suuremmat hankintaoikeudet ja parempi palkka.
      Muutosta ei kaupungin kehityksessä tapahdu, jos samat päättäjät päättävät entiseen malliin.

      Ovatkohan edellisen kaupunginjohtajan erottamisessa mukana olleet virkamiehet nyt huolettomia? Kaupunginjohtajan erottamista vaativat 55 virkamiestä, jotka olivat niin huolissaan kaupungin tulevaisuudesta. Eikö nyt ollakaan huolissaan, kun väki on vähentynyt Itä-Hämeen mukaan nopeasti vetäen Itä-Hämeen kuntien asukaslukua alaspäin, onko huolestuttavaa. Työttömyysprosentti on jo yli 17 % ja yhä useampi yrittäjä joutuu lopettamaan suurtyöttömyyden Heinolassa väen vähetessä. Pitäisikö nyt ruveta kantamaan huolta Heinolan tulevaisuudesta?

    • porvarieukko

      Moni toivoo jo rinnevaaraa takaisin, että asiat rullais. Tulliskohan se jos kauniisti pyyrettäis?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe