Koiran ulostuttajille uimarannalla

koirakuri

Hämeenlinnassa on useita virallisia koiranuittopaikkoja ja vielä useampia paikkoja jossa koiran voi päästää veteen aiheuttamatta häiriötä.

Uimarannoilla koiria ei saa uittaa. Tämän voitte tarkistaa kaupungin nettisivuilta.

Sellainen merkki jossa on koiran kuva ja rasti päällä on kieltomerkki eikä koirapuiston merkki.

Jos koiranuittopaikka onkin vähän kauempana parkkipaikalta niin samallahan saatte molemmat liikuntaa ja palatessa koiran turkki ehtii vähän kuivahtaa.

Se että ihmiset katsovat koiraa ja sinua siellä uimarannalla ei tarkoita sitä että teitä ihaillaan.

Myös veneenlaskupaikalle on oma käyttötarkoituksensa eli veneen nosto tai laskeminen veteen joten ei ole kohteliasta tukkia laskupaikkaa koiran uittamisella. Eikä esim Alajärven veneenlaskupaikan viereinen kohta ole koiranuittajien parkkipaikka vaan kääntöpaikka ja siinäkin on pysäköintikieltomerkki.

Lisäksi koirilla on lakiin perustuva kiinnipitoaika, jolloin koiraa ei yksinkertaisesti saa pitää irti.

31

1562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei koirille

      Joku tyypillinen koiranomistaja "AAARRRGGHHHH" laittoi koiranomistajalle tyypillisen kommentin.

      Ehdotan että koirat kielletään koko kaupungissa. Kaikilla parempi mieli

    • Tunne ja tiedä että

      Suomen järjestyslaki KIELTÄÄ KOIRIEN VIENNIN yleisille uimarannoille. Koirille on kuitenkin monin paikoin varattu uittamiseen tarkoitettuja alueita, joissa koiran saa päästää veteen. Nämä alueet osoitetaan erikseen kylteillä. Koirien uittamisen kielto koskee kuitenkin vain yleisiä uimarantoja. Näin ollen voidaan pitää lähtökohtana sitä, että koiran saa päästää uimaan vesistöön. Vain poikkeustapauksessa se on kielletty.

      Kopioitua G-sivustolta.

    • uimamaisteri narttu

      Joku kyseli koirien uittopaikoista.Mikä uittopaikka,minun koirani menee uimaan lenkin aikana siihen missä on vettä.Yksi parhaista paikoista lenkillä on linnan ranta.Toinen hyvä paikka on sairion ranta.Joskus poiketaan varikonniemen rantaan.Varikonniemessä on kuulemma joku koirille tarkoitettu uimapaikka,ei siitä voi uimaan mennä kun on niin kivikkoinen.

      • Katuman ranta

        Olen käyttänyt koirani jo 8vuotta kesäisin uimassa katuman uimarannalla ja käytän edelleen.Ei sinne koirille tarkoitettuun rantaan voi viedä siellä on juoppoja juomassa sekä lasinsiruja .Äsken käytin taas koirani.uimassa.


      • Hällä väliä rehottaa
        Katuman ranta kirjoitti:

        Olen käyttänyt koirani jo 8vuotta kesäisin uimassa katuman uimarannalla ja käytän edelleen.Ei sinne koirille tarkoitettuun rantaan voi viedä siellä on juoppoja juomassa sekä lasinsiruja .Äsken käytin taas koirani.uimassa.

        Se on muuten rangaistava teko, jos paha silmä paikalle sattuu. Maksat. Olen aina sanonut ja sanon nytkin, että se holtittomuus on siellä narun toisessa päässä, ei siellä missä koira on.


    • kaikki rannalle

      Koira tossa jo odottaa että koska pääsisi lenkille ja uimaan.Lenkille koiraa ei tällä helteellä voi viedä,mutta uimaan linnan kupeeseen.Siellähän ei ole virallista uimarantaa niin sama mistä koiran uimaan päästää.

    • Sairaita ämmiä

      Arvatkaapa miksi naiset niin rakastavat pikku piskiään? Se on kuulemma hyvä nuolemaan. Siis hyi hel..tti.

      Jotkut sitten tykkäävät isoista hevoskoirista, koska...

      • 1tätönen

        Alajärvellä ei noiden esitettyjen karttojen mukaan ole koirien virallista uimarantaa, niinpä koira veteen sitten jossakin muualla järven rannalla. Veneilijät varokaa muita vedessä liikkuvia, siis ihmisiä, lintuja ja muita eläimiä, ihan joka puolella järveä!


      • k.uittaja
        1tätönen kirjoitti:

        Alajärvellä ei noiden esitettyjen karttojen mukaan ole koirien virallista uimarantaa, niinpä koira veteen sitten jossakin muualla järven rannalla. Veneilijät varokaa muita vedessä liikkuvia, siis ihmisiä, lintuja ja muita eläimiä, ihan joka puolella järveä!

        Älä valehtele. Molemmissa esitetyissä kartoissa on Alajärven uittopaikka merkitty ja se on myös maastoon merkitty ruskeilla puupaaluilla.


      • Koira ja kissa.
        1tätönen kirjoitti:

        Alajärvellä ei noiden esitettyjen karttojen mukaan ole koirien virallista uimarantaa, niinpä koira veteen sitten jossakin muualla järven rannalla. Veneilijät varokaa muita vedessä liikkuvia, siis ihmisiä, lintuja ja muita eläimiä, ihan joka puolella järveä!

        Kyllä löysin Alajärveltäkin uittopaikan. Siis kartalla/ HML kaupungin sivuilla. Jossain siellä Tervaniemen tuntumassa. On Katumalla,on Vanajan rannalla useampikin.


    • menikö jakeluun

      Ei tunnnu menevän jakeluun koirien uittaminen.Vielä kerran.Koirien uittamisen kielto koskee vain yleisiä uimarantoja.Näin ollen voidaan pitää lähtökohtana sitä,että koiran saa päästää uimaan vesistöön.Vain poikkeustapauksessa se on kielletty.Tämä on lainattu suoraan Suomen järjestyslaista.Jos tämä alajärven hemmo jo uskoisi ,että koiraa voi uittaa kunhan ei uita virallisella uimarannalla.

    • Koirafanittaja

      Sitä kieltomerkkiä ei edes tarvi olla. Kielto pätee ilman sitäkin, kun kyseessä vain on yleinen uimaranta. Veikkaisin, että laituri on ainakin yksi hyvä maamerkki yleisestä uimarannasta, mutta ei ihan välttämätön sekään. Uskoisin myös, että järkevä ihminen tämänkin asian ymmärtää, vaikka niitäkin on, jotka eivät edes merkkiä ymmärrä, tai halua ymmärtää. Sitten ollaan ihmeissään, kun joku ilkeää huomauttaa. Koira voi olla vieraalle, railakkaalle lapsilaumalle arvaamaton vedessä, vaikka se " ei ole koskaan tehnyt mitään"

    • jeesjeesjoo

      En minäkään veisi koiraani uimarannalle. Mutta otsikkosi on melkoinen provo silti. Koirat ei uidessa kakkaa, ja rohkenen väittää että monilla ihmisillä on sontaisempi tuhkaluukku kun paperilla levittävät pitkin.. ei tulleet koirista lehtien palstoilla olleet uimarantojen vatsataudit.

      Alajärven "koiranuittopaikka" on sama kuin veneranta. Vedessä on veneistä bensaa ja viimeksi ohikulkiessa 10 tölkkiä ja muovipussi vesirajassa. Koirat epäilemättä olleet sotkemassa.

      Kahtoilammella siellä pitkoksilla koirat ovat heittäneet muovipusseja veteen ja löytyipä sieltä kerran kuukautissuojakin.

      Apparalla, siellä vastarannan laiturin lähellä vain 2 metriä rannasta, koira oli kakannut puskaan ja pyyhkinyt peffansakin huolellisesti wc-paperiin.

      • Jaa häh?

        Bensaa!?! What? Alajärvellä on muuten polttomoottoreilla ajelu kielletty. Mistä vitusta sinne bensaa tulee?


      • Julle1213
        Jaa häh? kirjoitti:

        Bensaa!?! What? Alajärvellä on muuten polttomoottoreilla ajelu kielletty. Mistä vitusta sinne bensaa tulee?

        Pötyä. Siellähän on ollut isoja uisteluveneitäkin kisailemassa! Sekoitat varmaan Katumaan.


    • yööööööööörghhh

      totta, käytän paperia pyyhkimiseen mutta en työnnä sitten paperia kenenkään naamaan. koira syö p askaansa, nuolee anustaan ja vehkeitään, sitten vähän pusutellaan kielipusuja omistajan/ttaren kanssa, hyi h elevetti. ja annetaan lipoa lasten naamaa! kaikki koiran omistajat velvoitettava kerran vuodessa terapiaan jossa muistutetaan että koira on eläin, ei ihminen eikä perheenjäsen, eikä sillä ole mitään oikeuksia niinkuin ihmisillä on !!

      • jeesjeesjoo

        Sillä samalla pepulla puskaan kakkaaja sitten epäilemättä pulahtanut takaisin järveen ja huuhtonut loput pakaravälistään sinne.
        Mutta miten tuo sinun tekstisi liittyy yhtään uimarantakeskusteluun? Sinun logiikallasi suuseksin harrastajatkin tarvitsevat terapiaa.


    • rotuhygienia

      kyllä! jos on 69:ssä ja molemmilla k yrpä suussa!

    • Jaska888g
    • Koiruus ja mie

      En veisikään koiraani paskottuun ja kustuun ihmis uimarannalle saa pian jonkun taudin..... Itsekkin mielelläni uin koirarannalla kun on puhdas vesi....Opettakaa ne kakaranne olemaan kusematta ja paskomatta veteen. Nytkin on uimarantoja kiellossa kun on ties mitä bakteereja ihmisten ulosteista...hyi olkoon...

    • jojoon vaan

      Ei ainakaan hämeenlinnassa ole yhtään järveä uintikiellossa. Te teeskentelevät koiraihmiset paskotatte,kusetatte koiruuksianne ,muiden tonteille.

      Rakkien paikka ei ole vesistössä missä ihmiset uivat.

      Koirat ok mutta nämä taluttajat,eläinystävät...voi viddu. Hommatkaa hyttysiä lemmikeiksi kun ette osaa hoitaa koirianne edes.

      • jeesjeesjoo

        "Teeskentelevät koiraihmiset...tontit... hyttyset... ette osaa hoitaa koirianne.."
        Olet todella surkea keskustelija, joten ole hiljaa.

        "Rakkien paikka ei ole vesistössä missä ihmiset uivat."

        Kamala ajatus että uimarannan ihmisperäinen kusipaskaoksennusvesi jäisi koiran turkkiin!

        Onneksi luonnonrantaakin kaupunkialueen järvissä riittää. Pysykää koirattomat siellä uimarannalla.


    • koiruus ja mie

      Luulo ei ole tiedon väärtti....

    • mihin koirani vien

      En voi viedä koiraani uimaan katumalle kun ihmiset ulostavat ja virtsaavat järveen.

    • hyisaatana

      Pelkkänä itse uimarina menen kyllä veteen uimaan missä on koiria ollut mielelläni, mutta en paskakusi veteen missä perussuomalaisten vanhempien noroviruskakarat ovat uineet, hyi helvetti ahvenistollakin nämä 3 ensimmäistä laituria kun saavut rantaan, en mistään hinnasta kesäpäivinä sinne sontaan mene.

    • järki hoi

      Koira ei ulosta uimarannalle vaan ne huonotapaiset lapset, joiden vanhemmat ovat sitä mieltä että kakkapyllyn pesu rannalla on ok. Ihan turha syyttää viruksista koiria, kun lapsoset polskuttelee tuolla lajitovereidensa jätöksissä :) Huvittaa...

    • tuttivellivaippa...

      Koirille ehdottomasti omat uittopaikat!!! En ikänään veisi omaa karvakaveria jättöisten ja bakteeristen ihmislasten kanssa samaan lätäkköön. Tiedä mitä tauteja kantaisi kotiin... YAK!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe