pieni tontti

hanna33

Moi! Ollaan ajateltu ottaaa mieheni kanssa pihallemme kaksi tuttua shettistä. Ainut ongelma on vain pihamme pienuus, 2000 neliötä. Asumme Pirkanmaalla.
Pihaan mahtuu hyvin talli, tarhat, lantala yms. Kenttää emme tarvitse, sillä emme ratsasta poneilla. Että miten on, saakohan tuonne ottaa poneja?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keltainen jousi

      Ihan ekaksi pitää miettiä muutakin kuin vain tallia. Ellei shettikset tule ihan eläkettä viettämään tai niillä jokin sairaus minkä takia niillä ei voi enää ratsastaa, niin millekkään lemmikkinä pidetyn ponin ei ole hyvä olla ratsastamaton. Kyllähän juoksutuksessakin saa liikuntaa, mutta kyllä se ratsastus on se ykkösliikunta terveelle ponille, oli sitten vanhempi tai nuorempi. Juoksutusta varten pitäisi olla erillinen kenttä, että saattaisi mennä mönkään juuri tuon kentän takia taas kaikki?

      Tuo, että saako rakentaa mitään vaatii tarkat lain mukaiset rakennussuunnitelmat ammattilaisen piirtämänä, piirustusten tilaamisen kautta pitäisi myös vasta selvitä, että onko pihanne tarpeekisi iso vaiko ei. Jos on tilaa niin sitten ne piirustukset pitäisi vaan näyttää niille henkilöille jotka päättävät saatteko rakennuslupaa vaiko ette.

      Voitte toki miettiä, Jos olisi mahdollista ostaa lisää maata, naapurilta tai kaupungilta/kunnalta.

      Kerroin nyt oman käsitykseni mukaan miten asian kanssa pitäisi edetä, en ole ammattilainen, en hevosten kanssa, enkä rakentamisen. Kehotan kumminkin edelleen ammattilaisen puoleen kääntymistä, edes toisten tallin omistajien aluksi, niin saisitte kuulla heidän arvioitaan.

      • hanna33

        Okei. Siis kyllä poneilla tultaisiin ratsastamaan, esim. Naapurin tytöt olis innokkaita. Talli siis on jo valmiina, ihan uusienkin määräysten mukainen.


      • hanna33
        hanna33 kirjoitti:

        Okei. Siis kyllä poneilla tultaisiin ratsastamaan, esim. Naapurin tytöt olis innokkaita. Talli siis on jo valmiina, ihan uusienkin määräysten mukainen.

        Mutta siis, mistähän lupaa voi kysyä?


    • Kunnantalolta kannattaa aloittaa, jos eivät siellä tiedä, niin osaavat ainakin kertoa mistä kysellä. Lantalasta pitää käsittääkseni kysellä ympäristölautakunnasta (missä lienee). Enkä ole varma tarvitaanko hevosten ottamiseen naapurienkin lupa, jos taajamassa asutte. Mutta eiköhän sekin selviä siellä kunnantalolla tai minne sieltä ohjaavatkin.

      Mietin vain, onko teillä minkäänlaista laidunta poneille? 2000m2 on 40x50m alue ja rakennukset ja tarhat vievät siitäkin melkoisen osan. Eli miten laidun on tarkoitus järjestää? Olisi sääli jos ne eivät pääsisi vihreille olenkaan, sillä pihanurmikko ei riitä edes shettiksille kesäksi. En tiedä sanooko eläinsuojelulaki siitä jotakin, mutta kannattaa ottaa selvää siitäkin (ellette ole jo ottaneet), ettei myöhemmin tule ikäviä yllätyksiä.

      • hanna33

        Kesäisin meille olisi varattu parin sadan metrin päässä oleva pelto, joka toimisi laitumena. :) Saman tien varressa, missä asumme, on kyllä jok 1000 neliön piha, jossa pidetään shetlanninponeja. Että jos heillä on, luulisi sen olean mahdollista meillekkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe