Anoppini on ihana

Miniä tku

Mä en ymmärrä tällaista anoppien, appiukkojen, minuuden tai vävypoikien dissaamista. Olenko saanut elää poikkeuksellisen onnekkaassa ympäristössä kun ympärilläni oleva suku sen uusine ja vanhoine jäsenineen elävät sulassa sovussa keskenään. Minulla on loistavat välit appivanhempien kanssa, samoin kuin mieheni sisarusten puolisoilla. Myös omat vanhempani kunnioittavat ja rakastavat kaikkia miniöitään ja lankojaan. Ja toisinpäin. Saattaa tosin kohtua pitkälti siitä, että niin minun kuin mieheni vanhemmat ovat alusta asti ottaneet asenteen, että "annetaan nuorten päättää omasta elämästään". Tai siis kotoa muuttamisen jälkeen. Sitä ennen toki oli välillä vähän liiankin suuri tarve puuttua meidän lasten elämään.. ;) Sihteita on parantanut myös se että me lapset usein pyydämme vanhemmiltamme neuvoa ja apua. Näin he kokevat että ovat osa mein lasten elämää emmekä ole heitä hylänneet, mutta samalla he ymmärtävät että voivat toki antaa neuvoja, mutta me teemme omat ratkaisumme. Toivon että tämä kirjoitus auttaa jotain sukulaissuhteiden kanssa handlaamisessa.. :)

7

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miniä tku

      Korjaus. Vanhempani kunnioittavat miniöitään ja vävyjään. :)

    • ukko-mehtäläinen

      Onhan se nyt helppoa olla hyvissä väleissä anopin ja apen kanssa, jos ne ovat mukavia.

      Omat appivanhemmat ovat alkoholisteja , niin ei niiden kanssa voi juurikaan olla tekemisissä, ellei sitten tykkää siitä että vedetään perseet olalle ja siinä sivussa vähän äristään ennnen sammumista.

    • affafa

      Miniä 10 vuotta.

      Sulla on ollut sitten todella hyvä onni, sukulaisten suhteen. On tietty hyvä juttu, ettei tarvitse tapella, edes hetkeäkään.

      Itse olen elämäni aikana tavannut useammankin ihmisen, jonka kanssa en vain ole tullut toimeen, joko on ollut hieman tai täysin eri mieltä maailman menosta, tai kemiat ei ole osunut kohdalleen (tyttöystävissä). On myös ollut niitäkin, joiden kanssa on tullut hyvinkin juttuun.

      Ei ole siis välttämättä vika itsessään, jos ei tule toimeen jonkun kanssa. On vain kohtaloa tai sattumaa, mihin työpaikkaan, kouluympäristöön tai harrastusporukkaan osuu, missä on kaikenlaisia tyyppejä.

      Jos suurimman osan kanssa on hyvissä väleissä, ja osan kanssa ei, niin itse pidän enemmistöotannan perusteella, että Minä olen aika hyvä ihminen, ja jos jollakin on äksy luonne, ja se kohdistuu melkein kaikkiin, ei tämän käytös todellakaan ole Minun vikani, eikä se merkitse, että Minun pitäisi ymmärtää tätä tyyppiä tai tehdä sen suurempaa itsetutkiskelua.

      Jokainen meistä voi sanoa hieman pahasti, kerran, mutta useampi loukkaus on jo merkki huonosta luonteesta, jota mikään ei - ainakaan vanhemmiten - paranna. Näistä on siis hyvä syy pysyä kokonaan erossa tai nähdä mahd. harvoin, on tämä sitten anoppi tai ei.

      Oma anoppini on käynyt läpi kaikenlaisia elämänmuutoksia, jotka ovat vaikuttaneet perusluonteeseen, kuten minäkin avioliittovuosieni aikana. Kohtelen häntä kuten muitakin, enkä tuppaudu luokseen, tai pyydä tältä palveluksia. Hekin ottavat meihin säännöllisen epäsäännöllisesti yhteyttä,
      joten välit ovat ihan ok. Eivät liian läheiset, ja riittävän etäällä asuttuna ihan passelit.

      Itselleni auttoi ympäristön vaihdos ja anopilla myös työpaikan vaihdos vähemmän stressaavaan, ja lopulta eläke. Vapaa-aika auttaa aina, niitä joilla ei ole ongelmia olla liian kauan itsensä tai miehensä kanssa samassa talossa:) :)

    • kirvesmiehenmuija

      Suurin osa ihmisitä väittää toisistaan ja tulee toimeen toisten kanssa. Mutta sitten on se pieniosa joka ei osaa, ja ne kirjoittelee tänne. Mutta osa noistakin on keksittyjä juttuja. Eli nautitaan me siitä että meillä on nämä ihanat miniät, vävyt, anopit ja apet. Perhe on se tärkein asia, ja toivottavasti aina mahdollisimman suuri.

    • maakutsuu..

      odotappa ap about kymmenen vuotta, ongelmia ei vielä tuossa vaiheessa suurimmalla osalla olekaan, kun lapset on pieniä ja idylli kivasti kasassa. Mutta voit luottaa siihen että esim eron tai kriisin(työttömyys, rahapula,mt ongelmat, perhekriisit tai vanhuus) tullessa niitä tulee kyllä sinulle/perhepiiriisi anoppisi kanssa. Ellei, olet todella harvinaisen onnekas..

      • sulkasato

        Eikä tule. En usko. (En ole ap) Itselläni on todella läheiset välit appivanhemiini. He ovat todella rakkaita, samoin muutkin perheessä. Suvussa on tapana, että sitä autetaan joka joutuu hätään. Ja näinhän se pitää ollakkin.

        Se että tulee ero, silloinhan harvemmin edes tarvii olla tekemisissä entisten appivanhempien kanssa. Korkeintaan lasten syntymäpäivillä jos silloinkaan.

        Niinpä niin


    • hunajahani

      aloittjan tekstistä: "Sihteita on parantanut myös se että me lapset usein pyydämme vanhemmiltamme neuvoa ja apua. Näin he kokevat että ovat osa mein lasten elämää emmekä ole heitä hylänneet, mutta samalla he ymmärtävät että voivat toki antaa neuvoja, mutta me teemme omat ratkaisumme. "


      --> Suhteita vanhempiin parantaa siis se, että aikuiset lapset vaan soittaa monta kertaa viikossa ja pyytää apua äidiltä ja isältä.

      Sori, en ole valmis kokeilemaan näin itsekästä ja omaan maailmaan keskittynyttä ratkaisua.

      Kenen elämä voi olla niin monimutkaista, että pitää koko ajan mankua apua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1515
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1312
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1247
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe