Suomeen minimituntipalkka 10€/tunti ja kansalaispalkka

Suomen mahdollisuus

Suomeen minimituntipalkka 10€/tunti ja kansalaispalkka

Suomeen 10 €/tunti minimituntipalkka ja kaikille täysi-ikäisille kansalaispalkka tai kansalaistulo, joka korvaa sosiaaliturvan (työttömyysturva, toimeentulotuki, asumistuki, kansaneläke).

Tämä perustulo annettaisiin kaikille Suomen täysi-ikäisille kansalaisille, mutta veroprogressio poistaisi sen niiltä, joilla olisi palkka-, pääoma ym. tuloja. Kysehän ei ole työssäkäyvien lisätulosta vaan perustulosta, joka korvaa nykyisen byrokraattisen ja tarveperusteisen (pärstäkerroin & puhelahjat) sosiaaliturvan.

Käytännössä siis perustuloa saisivat vain ne jotka jo nyt ovat oikeutettuja saman suuruiseen perusturvaan (työttömyysturva/toimeentulotuki/asumistuki).

Perustulossa olisi tietenkin myös alaikäisen perutulo, joka korvaisi nykyaikaisen lapsilisän ja toimeentulotuen lapsiosan.

Näin siis periaatteessa samalla nykyisellä sosiaalimenojen summalla toteutettaisiin kansalaispalkka/perustulo, mutta samalla purettaisiin turha monen instanssin sosiaaliturva.

Tämä kansalaistulo maksettasiin jokaisen tilille kuukausittain, mutta veroprogressio hoitaisi, että se häipyy muiden tulojen kasvaessa.

Tämä tarkoittaisi sitä että tuloloukut poistuisivat tyystin, sillä jokainen työtunti toisi aina lisätuloja progressiivisen verotuksen jälkeenkin. Jokainen pätkätyökin kannattaisi, kun nykyään pätkätyöt saattavat jopa vähentää tuensaajien käteen jääviä tuloja.

Lisäksi perustulojärjestelmä olisi niin yksinkertainen että turhia sosiaalialojen byrokraatteja saataisiin massoina muihin tuottaviin töihin. Perustulo/kansalaistulo/kansalaispalkka antaisi turvan kaikissa tilanteissa, koska se maksettaisiin kuukausittain kaikille Suomen kansalaisille, alaikäisille lapsen perustulo (vanhempien tilille).

Peruseläke(kansalaiseläke) olisi turvattu, sairausaika olisi turvattu, työkyvyttömyysaika olisi turvattu, opiskelu/aikuisopiskelu olisi turvattu, yrittämisen aloittaminen olisi turvattu, harrastajamainen yrittäjyys olisi turvattu.

Jokainen Suomen kansalainen tietäisi että ainakin tämä kansalaistulo/kansalaispalkka tulee 100-varmana tilille joka kuukausi, kaikki muut tulot ovat plussaa ja lisäeuroja.

Vain kateus voi estää perustulojärjestelmän siis kansalaispalkan toteutumisen.

Se kannustaa aina töihin, sillä kaikki työ ja lisätulot ovat plussaa aina. Se ei tule nykyistä sosiaaliturvaa kalliimmaksi, koska veroprogressio poistaa sen muilta, kuin jo nyt perusturvaa saavilta.

Se on oikeudenmukainen, jokainen saa ainakin sen verran euroja elämiseen kuukaudessa.

Se antaa vakautta ja turvallisuutta elämään, koska jokainen Suomen kansalainen tietää että ainakin perustulon verran rahaa on ruokaan, asumiseen jne. joka kuukausi.

Se kannustaa töihin ja yrittämiseen sekä opiskeluun(aikuisopiskeluun myös).

Se kannustaa myös harrastusmaiseen yrittämiseen esim. taiteisiin (muusikot, kuvataiteilijat, käsityötaiteilijat ym.), käsityöammatteihin ym. joissa varsinainen yrittäjäksi siirtyminen on aina riski, ja varsinkin taloudellinen riski.

Kaikki hyötyvät ja talous kasvaa.

Kuten sanottua, ainoastaan kateus voi estää kansalaistulon toteutumisen

5

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p.aarma

      Kyllä. Kansalaispalkkaa kannatetaan. Se olisi historiallinen uudistus ja edistyksellinen sellainen.
      Vastainen yhteiskuntakehitys edellyttää sitä.

    • stubbidos

      "Yhteiskuntaa velvoitetaan ja hyväksi käytetään liikaa.

      Kyllä vanhempien nykyjäänkin pitää pääsääntöisesti hoitaa ja kasvattaa omat lapset ja hoitaa myös mahdollisuuksien mukaan isovanhemmat, se on kunnia-asia".

      Kerropas miten se kunnia-asia hoidetaan 450eurolla plus 9 euron päivärahalla, varsinkin kun sinä haluaisit nekin pois työttömiltä.

      Nämä arvatenkin kultalusikka perseessä syntyneet porvarisvesat sulkevat silmänsä tältä asialta. Heistähän pokan asiakas juo jatkuvasti 450€/kk käteen jäävillä tuilla aamusta iltaan viinaa lähibaarissa ja suhaa taksilla kotiin ja pankkiautomaatille. Ja idiooteimmat sanovat että kaveri käyttää ensin omat pokkarahansa ja lainaa lopun kuun muilta sossupummeilta. Ongelma on vain se että 450€/kk ei riitä edes omien jokapäiväisten juoppojuomien hankkimiseen (saati jos pitää vielä ruokaakin ja kaikki muut pakolliset menot kattaa), niin miten sillä kustannettaisiin vielä kaverien juominen? Piia-Noora Kauppilaiset oikeistososiaalirasistit eivät tätä paradoxia ymmärrä edes pähkäillä, syrjinnän pimentämä mieli ei toimi kuin mustan kateuden ventiilinä.

      Stubidolaiset väittävät että verot ovat kateusveroja, esim. perintövero, mutta vasta 450€/kk nettotuloja käteen saavien työttömien toimeentulotukiasikkaiden kadehtiminen on äärimäisen sairasta. Varsinkin kun sosiaaliturva on jo nyt osallistuvaa, pienempiäkin tukia leikataan jos kieltäytyy työllsitämistoimista. 20-40%:n leikkaus n. 450€/kk ainoasta käteenjäävästä tulosta on ihmisoikeusrikos.

      Lähde: http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?s=c9e123f23ae57caf73ea2f268065fd65&p=16587526#post16587526

    • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      Ei riitä nykypäivänä! Minimi palkka joka tulisi olla kaikille näinä vaikeina aikoina olisi nykyään 12e tunti.

    • Typerää!

      Eikös tuollaista palkkasysteemiä ole jo kokeiltu ja pitkään?
      Neukkulassa kaikki saivat likipitäen saman palkan 250 ruplaa / kk. Kenenkään ei kuitenkaan tarvinnut mitään tehdä sen eteen ja jos tekikin, niin ketään ei kiinnostanut mitä ja minkälaista.

      Tuollainen palkkasysteemi kaatui omaan mahdottomuuteensa-kuten koko kommu nismi. Nyt kansalaispalkkaa huutavat ne, jotka eivät osaa / viitsi / kykene tekemään mitään töitä.
      Me, jotka olemme opiskelleet, kehittyneet, kilvoitelleet elämässämme ja sen jälkeen jopa menestyneet - meidän olisi sitten maksettava nuo "muut"?
      Miksi?
      Kas kun ette vaadi, että asuntomme on annettava teille ja meidän muutettava Jakomäkeen kerrostaloon...

    • strar

      "Nyt kansalaispalkkaa huutavat ne, jotka eivät osaa / viitsi / kykene tekemään mitään töitä. "

      Noin huutaa hyvin toimeentuleva kapitalisti tai poliittinen typerys.
      Kansalainen ei halua olla työtön. Nuori kouluista valmistunut haluaa oman panoksensa yhteiskunnan kehittämiseen.
      Työttömyys on huidellut 90 luvulta lähtien noin 400.000 lukemissa kun otetaan lukuun työnvälityksestä kurssitettavat.

      Kapitalismi on syypää työttömyyteen. Se tarvitsee työttömien vara-armeijaa palkkatason pitämiseksi mahdollisimman alhaalla.
      Kansalaispalkka perustulona ja siihen liittyvä työpalkka on järkevä ehdotus. Se on tulevaisuutta.
      Pikkuporvarti ajattelee - lojukoon työtön katuojassa, se on sen anasainnut mutta rehti työläinen haluaa rakentaa kukin omilla tahoillaan mikäli sitä ei estetä.
      Kataisen ja Ihalaisen nuorten työpajatyöllistämien ja muu höttö taisi olla pohdasta propagandaa. Mitään ei tapahdu. Nuorisotyöttömyys on edelleen korkealla tasolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe