Missä mättää?

terve ylipainoinen

Olen 30-vuotias nainen. Vuosia aiemmin olin 170/80, ruokavalioni oli epäsäännöllisesen epäterveellinen ja poltin tupakkaa. Alkoa en ole käyttänyt sen jälkeen kun 20 tuli mittariin.

2007 jouduin tapaturmaan jossa murtui kallonpohja, jonka seurauksena aivovamma ja hajuaistin menetys. Noin vuosi meni kuntoutuessa. Tapaturman jälkeen lopetin tupakanpolton ja tein täydellisen muutoksen ruokavalioon. Siitä huolimatta paino alkoi nousta hitaasti mutta varmasti ylöspäin, kun vaaka näytti 100kg painonnousu pysähtyi.

Olen nyt vuosia ollut about -100kg. Syön terveellisesti ja urheilen. Verikokeiden tulokset on loistavat, ei diabetestä. Olen jo vuosia tehnyt fyysisesti raskasta työtä eli kroppa tottunut liikkumaan paljon. Uusimman lääkärinlausunnon mukaan minulla on eläköitymisriski aivovamman takia.

Olin nyt kesälomalla 5viikkoa, ja tämän 5viikon aikana kävin 20kertaa jumpassa. Loman aikana söin ihan normaalisti, ei herkkuja ja joka aamu kaurapuuroa. Lopputulos? Työhousut ei meinannut enää mennä kiinni. Nyt kyllä alkaa huumori pikkuhiljaa loppumaan. Voiko olla että tapaturman takia kehooni on jäänyt jatkuva stressitila, sen takia lihoin ja nyt paino vaan junnaa paikallaan? En ymmärrä enään mikä minua ja kroppaani vaivaa.

12

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+4

      Mua nyt ihan harmittaa sun puolesta :( Kilpirauhaset oot tietysti jo tarkastuttanut sataan kertaan. Onko sulla jotain lääkitystä sun aivovauriosta johtuen? Itse olen vuosikausia tapellut painoni kanssa kun olen joutunut syömään masennuslääkkeitä ja neurolepteja. Mulla on ollut painokehitys tästä johtuen 65-> 115kg. Olen 175cm pitkä. Nyt olen 90kg. Painoa on lähtenyt kuudessa vuodessa 25kg. Aloitin karppaamalla jolla sain painon laskemaan alle sataann noin puolessa vuodessa. Viimeistä noin 8 kiloa olen laihduttanut lopun aikaa. Tuskaisen hidasta on. Nyt syön noin 800-1000 kcl vuorokaudessa ja liikun 9 kertaa viikossa kerrallaan tunnin. Paino junnaa paikallaan. Kai se jossain vaiheessa taas laskee. Eipä mulla muuta neuvoa ole kuin että katsoo sen ruokavalion vielä uusiksi ja sitten vaan alkaa kiristellä pikkuhiljaa.

    • Puuro pois

      Kaurapuurot ja muut hiilarivellit pois niin alkaa tapahtua.

      • 18+17

        Ei se puuro maailmaa kaada jos siihen ei lisää mitään kaloripitoista. Itse syön puuroa joka aamu ja 7kg on lähtenyt neljässä viikossa. 5 kertaa olen kuukauden aikana harrastanut liikuntaa ja painan vähemmän kuin ap.Jos kaikkien paino-ongelmat johtuisikin puurosta niin helpolla päästäisiin.


    • pcos-painajainen

      Mun mielestäni sun kannattaisi pyytää lääkäriltä muitakin hormonimittauksia kuin kilpirauhaskokeet.

      Kortisoli ja testosteroni nyt ainakin ensimmäisenä. Molemmat voivat nousta aivoperäisistä syistä johtuen, ja aiheuttavat koholla ollessaan painon nousua vaikka tekisi mitä.

    • 32131231

      Syöt yksinkertaisesti vaan liian paljo.

    • mies treenaaja.

      Et treenaa tarpeeks kovaa etkä kuluta tarpeeksi kaloreita. En nyt osaa sanoa mitä teet siel jumpassa mutta et kuluta kaloreita tarpeeksi joten et laihdu tai sitten syöt liikaa.

      • terve ylipainoinen

        Kyllä mä näin satakiloisena hypin ja teen pattereita ihan samalla tavalla kuin ne jumpan hoikatkin typykät, ja hiki valuu.

        Olenkin miettiny että jos on vuosikausia tehnyt fyysistä työtä, niin pitääkö treenikin viedä astetta korkeammalle kun kroppa tottunu siihen kaikkeen työstä saatavaan hyötyliikuntaan?

        Kuntoilee/liikkuu työmatkat plus töissä sen 8h kävelee, nostelee, kyykkii yms. Ja siis sellaista työtä että monesti hiki vaan valuu selkää pitkin. Mut en valita, ei minusta olisi toimisto-istumatyöhön.


      • 11+1
        terve ylipainoinen kirjoitti:

        Kyllä mä näin satakiloisena hypin ja teen pattereita ihan samalla tavalla kuin ne jumpan hoikatkin typykät, ja hiki valuu.

        Olenkin miettiny että jos on vuosikausia tehnyt fyysistä työtä, niin pitääkö treenikin viedä astetta korkeammalle kun kroppa tottunu siihen kaikkeen työstä saatavaan hyötyliikuntaan?

        Kuntoilee/liikkuu työmatkat plus töissä sen 8h kävelee, nostelee, kyykkii yms. Ja siis sellaista työtä että monesti hiki vaan valuu selkää pitkin. Mut en valita, ei minusta olisi toimisto-istumatyöhön.

        Ei kannata ottaa tosta mies treenaajasta pahaa mieltä. Ei se tajua naisten olevan keholtaan ja aineenvaihdunnaltaan kuten hormonitoiminnaltaan erilaisia. Luulisi aikuisten miesten tietävän, mutta kaikki ei todellakaan tiedä. Omallekin 43v miehelleni selvisi vasta nyt että hormooneilla on vaikutusta naisen tunne-elämään. Ei se ole koko elämänsä aikana kuullut naisten keskusteluja kuinka ehkäisypillerit saattaa saada aikaan tunnemyrskyjä jne.. että kyllä miehet osaa tuon laput silmillä kulkemisen :D Mutta todellakin lääkäriin siitä kaikki ei ole ok. Olisi kiva kuulla millainen on yleensä päivän ruokalistasi jos sieltä löytyisi ideaa kun tuolla painolla ja liikkumisella saisit syödä yli 3000kcl päivässä etkä lihoisi.


    • cuba libre

      Kaikki murkinat mitä syöt, ylös listalle just sellaisina määrinä kuin suuhun pistät. Luultavasti tätä kautta alkaa tapahtumaan. Tuskin olet mikään lääketieteellinen ihme, jota Japanistakin asti tultaisiin katsomaan, että kylläpäs hän vähäkalorisella ruualla pärjää. Todennäköisempää on, että niitä kaloreita tulee jostain takavasemmalta, suuhun... Ruuan sekä juoman muodossa.

      Ei siinä mitään pahaa ole, että syö hyvin ja suht terveellisesti. Mutta itse kunkin olisi hyvä tietää, mitä syö. Eihän se minulle kuulu, se taasen mitä minä syön, onkin minun asiani :)

      Kun tietää, tarkemmalla tasolla mitä syö, niin on helpompi tehdä tarvittavia toimenpiteitä, löytyy ne karkeimmat kohdat mitä voi hiota parempaan kuosiin.

      • cuba libre

        Ja tärkeintä on olla rehellinen itselleen. Muutoin ei onnaa. Ei viikko riitä mihinkään, vaan pysyvät, oikeasti pysyvät muutokset. Minulle tietyt muutokset olivat helppoja, koska huomasin etten niitä edes kaivannut. Muutoksen jälkeen nautinkin enempi :)


    • totuus on

      Et voi millään väittää syöväsi terveellisesti ja harrastavasi urheilua tuolla painolla. Sinun on pakko syödä hieman epäterveellisesti vähintään ja valtavia annoksia joista saat vain hemmetisti energiaa. Lisäksi et liiku niin paljon kuin itse uskot.

    • sotanorsu88

      Minun painoon on vaikuttanut kilpirauhanen. Vajaatoiminnassa paino ei laskenut ei niin millään ja kärsin ummetuksesta. Liikatoiminnassa tyhjenee peräsuolikin virtsatessa. Kannattaa aina ensin tarkistaa kilppariarvot. Jos ne on kunnossa, vaiva on siinä että syö liikaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe