Kannattaako huonolla matikalla?

joo-0

Kiinnostaisi kovasti tuo AMK:n tieto- ja viestintätekniikka, mutta huolestuin kun vilkaisin pääsykoetta. Matikkani on peruskoulutasoa (eikä sekään hyvä), fysiikka ja kemia on unohtunut. Käsittääkseni tuon pääsykokeen voi skipata kun menee aikuislinjalle, mutta pelkään että seinä tulee silti vastaan. Matikan kurssit voisi ehkä mennä läpi, jos ne lähtee ihan alkeista.

Miten on, onko valmistuminen mahdollista näillä eväillä?

11

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdsasadasdasdasdadd

      Jos olet koulussa tehnyt parhaasi ja silti matikkataidot on tuolla tasolla, niin ehkä tuo ei ole ihan paras alanvalinta sinulle. Mutta jos koulu ei kiinnostanut ja sen takia taidot ovat heikkoja ei ongelmaa pitäisi olla. Nyt vaan pitää olla motivaation kunnossa ja otat muut taidoissa kiinni. Mutta se on kovaa työtä se.

    • 9+20

      Jos se on insinööriksi valmistava koulutus tulet tarvitsemaan matemaattista osaamista paljon enemmän myös muilla ns. ammatillisilla kursseilla. Mikäli tuo on tradenomiksi valmistava on matemaattisen osaamisen tarve hieman kevyempää.

      Kumpikaan ei kuitenkaan ole mitään ylitsepääsemätöntä ja nykyisellä AMK rahoitusmallilla kaikki potkitaan kursseista ykkösellä läpi että koulu saa fyrkkaa..

    • TosissasikoKysyt

      Harva asia on yhtä vaarallinen kuin tyhmä insinööri.

      • body-no-brains-12312

        Tyhmä insinöörihän on aika vaaraton. Se on työttömänä, joten ei pääse tekemään mitään. Ja sillä ei oo lihaksia, joten ei se nakkikiskallakaan vaaraksi.

        Mutta mukava niitä on kuitenkin hakata kiskalla illan pääteeksi. Se itkeminen on niin söpöä, että....


    • fjrtk

      Tuo matematiikan paukuttaminen insinöörien päähän on täysin järjetöntä, koska ei kukaan insinööri sitä kuitenkaan osaa, vaan tekevät kaikki tietokoneohjelmilla. Hyvin yleismaallinen ymmärrys käsitteistä riittää. Yliopistonörtit sitten erikseen.

      • fundamentals

        Jokaisen insinöörin kuuluu osata ratkoa differentiaaliyhtälöitä kynän ja paperin kanssa! Samalla tavalla kuin jokaisen kassaneidin tulee osata plus- ja miinuslaskut.


      • Insinörtti
        fundamentals kirjoitti:

        Jokaisen insinöörin kuuluu osata ratkoa differentiaaliyhtälöitä kynän ja paperin kanssa! Samalla tavalla kuin jokaisen kassaneidin tulee osata plus- ja miinuslaskut.

        Kuuluu lienee, mutta eipä ole tullut vielä koko työuran aikana vastaan kertaakaan matemaattista laskentaa vaativaa funktiota tai metodia, vaikka C:täkin on tullut pyöriteltyä. Ehkä jos pääarkkitehti jonkin prototyyppi-pelienginen teossa, mutta sellaisia tehtäviä on Suomessa ehkä kerran parissa vuodessa ja niillä kavereilla on palkka lähempänä viittä numeroa.


      • Calculus
        Insinörtti kirjoitti:

        Kuuluu lienee, mutta eipä ole tullut vielä koko työuran aikana vastaan kertaakaan matemaattista laskentaa vaativaa funktiota tai metodia, vaikka C:täkin on tullut pyöriteltyä. Ehkä jos pääarkkitehti jonkin prototyyppi-pelienginen teossa, mutta sellaisia tehtäviä on Suomessa ehkä kerran parissa vuodessa ja niillä kavereilla on palkka lähempänä viittä numeroa.

        Ei mikään järkevä firma lähde tekemään mitään omia matikkakirjastoja/frameworkkeja vaan ne OSTAA ne valmiina paketteina ja käyttävät niitä.

        Eli ne periaatteet pitää osata mutta ei noita vaativia matikkakuvioita koodaile enää kukaan. Ja jos yritetään pakottaa koodaamaan niin firman ovi heilahtaa ulospin hyvinkin äkkiä.


    • Jososaaajatella

      Huono matematiikan numero ei haittaa. Se on ehkä pikemminkin etu jos ei ole ns. "penaalin terävin kynä".Silloin hyväksyy helpommin kaiken kusetuksen, ikärasismin, akateemisen työn siirrot halpamaihin jne. mitä ei IT-alasta poiketen muilla korkeasti koulutettujen ihmisten aloilla läheskään samassa mitassa ole. Parhaat aivot valitsevat kyllä ihan muut alat nykyään.

    • AikanaanOpiskellut

      Siis millä koulutuslinjalla????

      Jos menet insinöörien puolelle esim. tietokonetekniikan, tietoliikeennetekniikan tai tietotekniikan linjalle niin opiskelet matikkaa ja fysiikkaa ihan tarpeeksi. Ja sitä tulee myös edellä mainittujen linjojen pakollisilla sähkö- ja eloktroniikan kursseilla.

      Jos menet inssipuolelle mediatekniikan puolelle niin noita matikka- ja fysiikka "hirviöitä" ei tule lähellekkään samaa määrää eli pääset niistä ohi.

      IT-tradenomien puolella matikkaa ja fysiikkaa on myös vähän ja ne kurssit saa kasaan myös helpolla.

      Aikuislinjalle hakemisella ja pääsykokeiden "skippaaminen" ei onnistu. Aikuispuolella on aina matikan, fysiikan ja äidinkielen koe.

      Ja sitten opiskelusta sen verran, että jos jotenkin selvittäisit tuurilla kokeet niin noita matemaattispainotteisia kursseja tulee edellä mainituilla linjoilla paljon ja niistä on päästävä läpi.

      MUTTA, ne kaksi muuta vaihtoehtoa voivat olla sopivampia jos kärsii matikkakammoa :)

    • 685756

      Mediatekniikassa on kyllä aikalailla normi määrä matikkaa ja fyssaa verrattuna moneen muuhun inssialaan, vain lievästi vähemmän kuin varsinaisella tietotekniikan inssipuolella (10-15%).

      IT-tradena sen sijaan ei tarvi päätä vaivata luonnontieteiden kursseilla, niiden tilalla on liiketalouden peruskursseja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe