Toi mitä Anne kirjotti facebookkiinsa Steffistä...

Helmiina.

Oli musta normaalisti ja hyvästi kirjotettu. Jokainen ihminen kun suree eri tavalla, jokaisella ihmisellä kun on erillainen luonne ja Anne ajatteli asian noin, niin kun hän ajattelee... Itse olisin varmaan ajatellut ihan samalla tavalla.

Entä, mitä pahaa siinä on jos on lapsia eri miehille? jos on käynyt vaan niin, että on kuvitellut, että rakkaus sen miehen kanssa kestää, ei kestäkkään, tulee ero, rakastuu myöhemmin uudestaan, niin monet myöhemmin uudestaan rakastuvat ihmiset alkavat haaveilla omasta yhteisestä lapsesta ja monesti se myös tehdään... Tuskin Anne on halunnut, että hänen parisuhteensa särkyvät. Niin on vain käynyt.

Ja Martina on aikuinen ihminen, joka tekee aikuisena ihmisenä ratkasut omilla aivoillaan. Aivan sama mitä lapsuudessa on ollut, hän ei ole enää lapsuutensa uhri, jos on pyrkinyt hoitamaan mielenterveytensä kuntoon esim. ammattiavun piirissä. Jos ikinä kunnolla lapsuudessa on mitään vikaa ollutkaan, sitähän me emme myöskään tiedä... ja joskus lapsuudesta jää pysyviä jälkiä aikuisiällekin jos on sattunut jotain traumaattista, vaikka kuinka olisi yrittänyt niitä ammatti avun piirissä hoitaa, mutta en nyt näe tuossa mitään ihmeellistä, että Martinalla on 2 lasta 2 eri miehelle... Niin monella muullakin suomalais naisella ja miehellä sitten eri naisten kanssa, se ei tee naisesta mi-ten-kään HALPAA !!!

Lapsia myös kuulkaa syntyy eri luonteisia. On aivan sama loppupeleissä, miten vanhemmat kasvattaa ja millaisen lapsuuden antaa, jos sen lapsen luonne on pahuuksiin taipuvainen nii se tekee sit kanssa niitä pahuuksia ja pyörii väärissä piireissä niinku Steffi ilmeisesti teki...! hengas joidenkin huume ja rikollis porukoiden kanssa. On siinäkin varmasti monesti vanhemmat, siskot ja veljet ja jotkin ystävätkin, yrittäneet Steffiä saada noista piireistä pois... Mutta kuten Martina muistokirjoituksessaan totesi " olit villivarsa, jota mikään ei kyennyt kesyttään... " niin Steffin luonne oli yksinkertasesti sellanen, että vaikka häntä ala-ikäisenä ois kuinka kielletty sekoilemasta, niin täys-ikäsenä hän ois jatkanut sen porukan kanssa pyörimistä, niin kun jatkoikin ja sit kävi näin... Ja tämän tietää moni muukin suomalaisvanhempi, jonka lapsi on esim. otettu huostaan, kun se lapsi on tahtonut leikkiä kovista ja ollut luonteeltaan vaan sellainen, vaikka kuinka hyvä koti ja vanhemmat ois muuten ollu...

Ja jos sillä Annella on ollu alkoholiongelma, niin te ette tiedä sitten minkälaisen lapsuuden Anne on itse elänyt, onko hän koittanut hakea itselleen apua - mutta tuloksetta ja miten onnetonta Annen elämässä on ylipäätään voinut olla syystä tai toisesta, niin turha sitä on syytellä ja huudella!

Anne kun ei edelleenkään tosiaan myöskään mikään julkisuudenhenkilö ole, josta tulisi tällä palstalla jauhaa yhtikäs mitään! :-)

Sit joku joskus multa kysyi Martinan rattijuoppoudesta, että miltä minusta tuntuisi jos joku rattijuoppo ajaisi vaikka minun tai lapseni päältä ja minä tai lapseni halvaannuttaisiin tai kuoltaisiin... niin vastaan nyt vähän myöhässä, koska mulla ei ole aina aikaa näillä keskustelupalstoilla pyöriä. Niin, jos mä kuolisin, tuskin tuntisin tai ajattelisin mitään, joten aivan sama se... Jos lapseni kuolisi, tuntisin mieletöntä surua ja vihaa sitä rattijuoppoa kohtaan! ehkä jopa jotenkin kostaisin.. Jos vammautuisin, tappaisin luultavasti itseni. En kestäisi sitä. Jos lapseni vammautuisi, olisin äärimmäisen surullinen ja vihainen jälleen kerran, mutta yrittäisin parhaimpani mukaan olla lapseni tukena...

Eli en hyväksy rattijuoppoutta. Mutta esim. jos lähdet juhlista ajamaan kotiin päin autolla ja olet ottanut 2 lasia viiniä, niin se ei ole mitään rattijuoppoutta. Mutta mitään alkoholipitoista juomaa ei saisi ottaa 1-2 lasia enempää, jos meinaa pian autoa ajaa. Mieluiten olla kokonaan ilman jos rattiin lähtee.

Mut Steffin tapaus, todella surullinen. Mitäköhän se nuori nainen olisi niin pahaa tehnyt, että hänet piti ihan tappaa, vaikka noissa piireissä pyörikin...

26

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helmiina.

      Ja se et, jos lasten isät ei kanna vastuuta lapsistaan... on ollut täysin niiden isejen vika! turha siinä äitiä syyttää, vaikka äiti olisi ollut minkälainen. Aikuinen asiat tiedostava mieskin voi valita, että työntääkö sen peniksen sinne pilluun, koska siinä on aina riskinä raskaus, vaikka ehkäsykin olisi kunnossa... Mutta Martina, Steffi ja Joonatan, ovat voineet olla myös ihan haluttuja lapsia, jotka kusipää isä on hylännyt vain sitten eron tultua...

      Sellainen mies joka lapsensa hylkää, eikä tahdo olla missään tekemisissä heidän kanssaan, on täysi kylmä kusipää paska !

      Siinä ei pysty sitä mitenkään kiertämään, tai kaartamaan.

      • äpwrjpejibä

        älä anne jaksa....


      • logiikkaa

        Minä en ymmärrä näitä "olisi äiti ollut vaikka minkälainen". No todistettavasti on ollut kolme miestä..... mites teillä? Onko enemmän vai vähemmän?


      • #kelle#missä#milloin

        Aikuisten asiat tiedostava nainen voi valita kelle jalkovälinsä aukaisee, vai aukaiseeko ollenkaan.


    • Vahvat pärjää

      Hyvä Helmiina! Olen samaa mieltä kanssasi, mutta se on vaan oman mielipiteen julkituomista.. se on ihan sama näille tänne kirjoitteleville, jos joku puolustaa syyttömiä (uhreja). Omaa pahaa oloaan he täällä vain purkavat. Suotakoon se heille, ei Anne näistä jutuista välitä eikä Steffikään enään..

    • Sukeltaja

      Hienosti kirjoitti Anne, mutta sen voi ymmärtää monella tavalla. Turha siis arvostella, jos ei tiedä heidän elämästä mitään, pelkkiä spekulaatioita täällä ja oman huonon olonne ulos oksentamista! Arvostelkaa vapaasti Martinaa, joka on julkisuudessa omasta tahdostaan, hän kyllä kestää, jos näitä edes lukee. Jättäkää Anne ja muu perhe arvostelujenne ulkopuolelle, he eivät ole julkisuuden henkilöitä, tosin uskon, ettei nämä juorut Annea hetkauta mitenkään.. eikä hetkauta Steffiäkään enään...

    • 18+2

      Martinan äidin oli pakko saada naamansa ö-luokan viihdelehtien sivuille,ja mm. suunnitella julkisesti lapsenlapsensa lapsitähden uraa.Olisi kannattanut jättää väliin esiintyminen silikonityrkky-salapano tyttären rinnalla julkisuudessa, niin ei tarvitsisi vetää herneitä nenään juorupalstan kommenteista.

    • Ota Anne lääkkeet

      Kylläpä trash-Kortelammet nyt päivystävät juorupalstalla, koittakaa rauhoittua, ei se Martinan maine enää huonommaksi mene koska Martinalla ei ole mitään mainetta koskaan ollutkaan.

      • ikävät sulle

        Eli kuvittelet Kortelampien täällä kirjoittavan. Voin kertoa, etten kuulu sukuun.


      • Korteklaania
        ikävät sulle kirjoitti:

        Eli kuvittelet Kortelampien täällä kirjoittavan. Voin kertoa, etten kuulu sukuun.

        Olet siis Esko.


    • back to school

      Mikä on hyvästi kirjoitettu ALOITTAJA! Suomenkieli on sinulla hakusessa.

    • suvuton

      Niin, Essi, et kuulu niiden sukuun. Jos oot saanut per-settä Maralta niin ei se tee sukulaiseksi.

      • teinit...

        Minua toisaalta hymyilytti tuo Helmiinan viaton kirjoitus :) tämä on niiiin selvästi joku 15-kesäinen Martina-fani, ja tottakai tuonikäiset on naiiveja ja idealistisia vielä. Hellyttävällä tavalla höpsö. Paljon hyvää oli toki kirjoituksessa että varmasti sydän paikallaan, ei siinä mitään. Mut hirveesti ei elämänkokemusta vielä ymmärrettävästi ole karttunut.


    • Esko päivystää

      Toi mikään teinin kirjoitus ole. Se on joko Eskon tai Annen jotka kyllä pääkopaltaan kumpikin ovat teinin tasolla, samoin kirjoitustaidoltaan, ekaluokkalaisen tasolla. Kunnon naurut tuosta kyllä saa kun sen lukee, niin pirun läpinäkyvä kirjoitus ja täynnä virheitä.

      • Montako virhettä?

        Eipä ole hääviä sinunkaan kirjoitustaitosi. Korjasin kirjoitusvirheitäsi näin lämpimän aamun kunniaksi.

        Kirjoitat:

        ***Toi mikään teinin kirjoitus ole. Se on joko Eskon tai Annen jotka kyllä pääkopaltaan kumpikin ovat teinin tasolla, samoin kirjoitustaidoltaan, ekaluokkalaisen tasolla. Kunnon naurut tuosta kyllä saa kun sen lukee, niin pirun läpinäkyvä kirjoitus ja täynnä virheitä.***

        Pitäisi olla:

        Tuo ei ole teinien kirjoitus. Se on joko Eskon tai Annen, jotka kyllä pääkopaltaan kumpikin ovat teinien tasolla. Samoin kirjoitustaidoiltaan he ovat ekaluokkalaisten tasolla. Kunnon naurut tuosta kyllä sai kirjoitusta lukiessani. Niin pirun läpinäkyvä kirjoitus ja täynnä kirjoitusvirheitä.

        Kuten huomaat, niin et ole oikea henkilö arvostelemaan kenenkään kirjoitustaitoa. Ei sillä ole väliä, mitä ja miten kukakin kirjoittaa, jos hän tulee ymmärretyksi. Pilkut, pisteet, isot alkukirjaimet lauseen jälkeen jne. jne. eivät ole asian ydin, jos joku haluaa tuntojaan selvitellä. Sillä sen sijaan on väliä, jos alkaa arvostelemaan muiden kirjoitustaitoa ja ei osaa itsekään kirjoittaa.


    • Kohtaloko

      Anne ei ymmärrä, ettei ihminen päätä kenenkään kuolemasta, vaan päivät ovat luetut jo ennen syntymää. Ei se ole mikään keskinäinen sopimus.

    • juunu

      Ap:n kirjoituksessa oli niin paljon epäkohtia mutta tartun nyt vain yhteen. Sinun määritelmälläsi rattijuoposta ei ole mitään väliä: poliisilla on sen todentamiseen välineet.

      • Puolukat

        Ja sinulla on ilmeisesti "värkin vuotopäivät"....mee kuule vaihtaa rättiä ja pidä turpasi kiinni!


      • otin vain pari...
        Puolukat kirjoitti:

        Ja sinulla on ilmeisesti "värkin vuotopäivät"....mee kuule vaihtaa rättiä ja pidä turpasi kiinni!

        Helmiina on älyn jätemäki. Määrittelee rakkauden ja rattijuoppouden uudelleen.


    • Trash class

      Voi mikä rasittavan typerä kirjoitus tuolta Liukumiinalta kortetrash-tyyliin, jaksoiko joku lukea loppuun...

    • Ootte tosi noloja!

      Antakaa nyt hyvänen aika ihmisten surra rauhassa! Tässä ketjussa ei ilmeisesti kukaan tiedä, miltä se tuntuu, kun menettää rakkaan ihmisen lopullisesti. En usko, että muuten jaksaisitte olla noin ilkeitä.
      Jotain tapoja hei!

      • ...

        Käske maran opetella tapoja!


      • Munakarvat
        ... kirjoitti:

        Käske maran opetella tapoja!

        Mee rapsuttaa äijäs palleja, ai niin ei sul ollukkaan äijää.
        No, rapsuta sit omias!


    • Suuri nauraja

      Helmiina, haistapa vit-tu!!!:-):-):-)

      • PeRseKarvat

        Nuolaseppas äijäs peräpukamia, ai niin ei sul ollukkaa sitä äijää.
        No, nuolase sit omias!


      • Eskon juttuja...
        PeRseKarvat kirjoitti:

        Nuolaseppas äijäs peräpukamia, ai niin ei sul ollukkaa sitä äijää.
        No, nuolase sit omias!

        Ollukkaa nuolase.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe