Pankkitilin varat vakuutena

vakuusmies

Jos haluan lainata esim. 10 000 EUR ja minulla on pankkitili, jossa on 12 000 EUR, ja haluan käyttää tällä tilillä olevia varoja vakuutena lainassa, niin jäädytetäänkö tilin varoista joku osuus lainan vakuutta varten, tai joudunko maksamaan tililtä vakuuden lainanantajalle?

Mikä on yleinen käytäntö tällaisessa vakuudessa?

6

2570

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bolozenden1234

      Miksi ottaa lainaa, jos tilillä on rahaa? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Saat huonompaa korkoa tilille kuin maksat lainasta. Jos et raahdi ostaa tiliilä olevilla rahoilla niin jätä ostos tekemättä.

    • Kr. Pennonen

      Pankki-ihminen varmaan tietää mutta kutina kiveksissäni kuiskii, että ainakin joskus pankeilla on ollut kielto käyttää omia osakkeita vakuutena.
      Ehkä rajoitus koskee myös rahallisia talletuksia.

      Vastaavan tyyppisessä tilanteessa minulta ei ole edes kysytty vakuuksia.
      Ei myöskään lainan käyttötarkoitusta mutta joskus olen sanonut sen neuvottelutilanteessa. Joskus jälkikäteen ja kerran olen jättänyt kertomatta.

      Minusta ko. informatio kuuluu hyvään pankki- ja henkilösuhteeseen.

      Eli kysy lainaa ja jos pankki vaatii vakuuksia niin tarjoa talletustasi!

    • vakuusmies

      Koska haluan, että minulla on myös aina tilillä heti käytettävissä olevaa rahaa ns. pahan päivän varalta. Onko tuo nyt niin outoa?

      Toki tiedän, että lainasta maksaa pitkässä juoksussa enemmän mitä saa korkoa talletuksista.

      • Epäloogista

        Ensinnäkin, ns. pahan päivän varalla olevaa rahaa pitää myös käyttää kun paha päivä tulee, eikä heti ottaa lainaa. Eihän kyseessä muuten ole pahan päivän varalla oleva raha.

        Toiseksi, jos laitat rahan vakuudeksi, etkä voi lainan maksuaikana sitä käyttää niin eihän sitä edes voi välttämättä käyttää kun paha päivä tulisi. Tuo paha päivä kun voi tulla koska tahansa, myös lainan maksuaikana. Sellainen pahan päivän varalle tehty vararahasto, jota ei voi käyttää, kun paha päivä tulee, on täysin hyödytön. Joten siinäkin mielessä tuo vararahastosi on huono vakuus, olisi parempi käyttää vakuutena jotain muuta (esimerkiksi asuntoa, peltoa, metsää, autoa jne). Koska kerran rahaa on varatilillä, tuon vakuuden lunastaminenhan on erittäin epätodennäköistä, joten tuossa ei ole suurempaa vaaraa.

        Ongelmana tuossa ajatuksissasi on, että puskurirahaston pitää olla aina käytettävissä, koska tuo "paha päivä" voi tulla minä hetkenä hyvänsä ilman ainuttakaan varoitusta. Joko tunnin päästä tai vuosien päästä, tästä ei kukaan voi tietää.


    • Itse sain parisen vuotta sitten vastaavaan kysymykseen pankistani vastauksen, että talletus voidaan pantata lainan vakuudeksi 95% arvostuksella ja arvo-osuustilin osakkeet 40-50 % arvostaan. Kyseessä olisi ollut normaali panttaus, jossa pantattu rahamäärä/osakkeet olisi siirretty laina-ajaksi pankin hallintaan. Käytännön järjestelyyn asti en sitten edennyt, kun laina-asia ratkesi toisella tapaa, mutta käsitin, että pantattu määräaikaistili olisi suljettu käytöstäni, mutta kertyvä korkotuotto olisi kuulunut laina-ajaltakin minulle. Ap:n tilanteessa tilillä olisi n.1500 € ylimääräistä, joka varmaankin siirrettäisiin toiselle tilille. Mutta kuten sanottu, itse en sitten käyttänyt tätä vaihtoehtoa, joten ihan tarkkaa vastausta en osaa antaa.

    • Hyvä päivä

      Mulla oli asuntokauppojen välissä sellainen tilanne että edellisestä kaupasta saadut rahat tallennettiin pankkiinn lainan vakuudeksi, kunnes uusi asunto löytyi. Mutta tämä aika olivain n kolme kuukautta ja tää tehtiin jottei lainaa olisi tarvinnut maksaa pois ja tehdä uudet lainapaperit myöhemmin. Säästyi kustannuksia siis. Mutta rahat ovat kyllä ihan sidottuja pankissa kun ne ovat lainan vakuutena. Vaikka olisi mikä hätä tuskin pankista sais niitä nostettua pahana päivänä. Kyllä on parempi käyttää omat säästöt hankintaan ja aloittaa säästäminen uudestaan. Tai jos paha päivä kummittelee voisi miettiä tarviiko sitä hankintaa tehdä olleenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4397
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4366
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4036
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2947
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2571
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2133
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      341
      2112
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1685
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe