Miten pääsen rolloon sisään?

tahtoisinrolloon

Hei!
Olen menossa tänä syksynä lukion kolmannelle ja olisi tarkoituksena hakea Rovaniemen oikeustieteelliseen sen jälkeen. Kertokaapa te, jotka olette päässeet sinne, minkälaisia todistuksia teillä on tullut lukiosta ja mitä arvosanoja saitte kirjoitettavista aineista. Paljonko todistus vaikuttaa ja paljonko pääsykoe? Mitä erikoistumismahd. Rovaniemen oikeustieteellisessä on? :O

14

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • setäphuksi

      Valintaperusteet 2015 -> löytyy pisteytys.
      http://www.ulapland.fi/Suomeksi/Yksikot/Oikeustieteiden-tiedekunta/Opiskelijavalinta/Valintaperusteet-2015

      Täältä voi katsella vanhoja pisterajoja ja laskeskella saatko yo-pisteillä armoa:

      http://www.ulapland.fi/Suomeksi/Yksikot/Oikeustieteiden-tiedekunta/Opiskelijavalinta/Tilastotietoa-valintakokeista

      Lapin oikis on paras tiedekunta, jos on hyvät kirjoitusarvosanat. Niillä voi kompensoida koetta Jos osaat ruotsia niin kannattaa ehdottomasti kirjoittaa, koska se pisteytetään, eikä ole vaihtoehtoinen minkään muun aineen kanssa. Suosittelen panostamaan myös äidinkielen arvosanaan.

      Ylipäätään kannattaa lukea kirjoituksiin mahdollisimman hyvin ja totutella opiskelemaan ja sisäistämään tietoa abivuoden aikana. Kirjoitusten jälkeen joudut lukemaan pääsykokeisiin aikalailla täysipäiväisesti, ellet omaa jotain huippumuistia ja kuuden ällän riviä yo-pisteissä.

    • tahtoisinrolloon

      Okay! Kiitoksia tästä infopläjäyksestä. Onneksi ruotsi tai äidinkieli eivät ole tuottaneet minulle koskaan vaikeuksia ja syyskuussa olisi ruottin kirjotukset :O Vähän jännittää, mutta luulen osaavani hyvin, koska olen kertaillut kesälomalla kaikki kirjat ja muutenkin kursseista tullut sitä 8-9.

    • moi1

      Moi, itse olen aina ollut oppilaana sellainen keskiverto, keskiarvo n. 8 ja kirjoituksista tuli b,2xc,m ja e. Oikiksesta haaveilin, mutta päädyin amk:hon oikeustradenomiksi, siellä toisena vuonna päätin kuitenkin hakea Rolloon ja ekalla pääsin sisään kovan pääsykokeisiin lukemisen ansiosta vuonna 2009! Kaikki on siis mahdollista, vaikka kirjoituksista ei erinomaisia vain tulisikaan, kova työ palkitaan ja kannatan valmennuskurssin käymistä!

    • tsempit kirjotuksiin

      Yep, vedät hyvät paprut kirjotuksista niin riittää kun jotain käyt arvaamassa pääsykokeissa.

      • kooveep

        No ei riitä, mutta kannattaa tosiaan panostaa niihin YO-kirjoituksiin. Hyvillä arvosanoilla saa melko paljon pisteitä yhteispistekiintiöön. Mieluummin tosiaan keväälläkin vetää ne kirjoitukset kunnolla ja vasta niiden päätyttyä tarttuu oikeustieteen pääsykoekirjaan. Hyvä yo-todistus antaa muutenkin monesti hyvät lähtöpisteet alalla kuin alalla yliopistoissa, jos jostain syystä päätyykin hakemaan jonnekin muualle...


    • Mort

      Itse pääsin nyt tänä vuonna sisään pelkällä pääsykokeisiin lukemisella.
      En siis ole kirjoittanut esim. matikkaa tai mitään noista reaaliaineista mistä Rovaniemelle saa pisteitä. Luonnontieteitä tuli lukiossa lähinnä luettua.
      Eli siis kannattaa panostaa kirjoituksiin, mutta jos ne eivät sujukaan niin ei pidä masentua. Suuri osa pisteistä tulee itse siitä pääsykokeesta ja se on se suurin koetus muutenkin.
      Siihen pitää panostaa todella paljon koko kevään ajan, työn määrä on todella suuri.

      Tsemppiä jo nyt tuohon urakkaan, en itse kyllä jää tätä kevättä kaipaamaan.

    • Kakskbkj

      Itse pääsin nyt A:n papereilla Rovaniemelle. Myös koe oli todella helppo ja käytin valmistautumiseen aikaa yht. 300h ja heittämällä sisään.

    • yo.yo.

      Eiköhän sinnekin ovesta mennä sisälle?

    • tiedottaja4

      Kirjoituksiin kannattaa toki panostaa mutta itse en E:n papereillakaan päässyt viime vuonna oikikseen, tänä vuonna saavutin opiskelupaikan. Valintakoe on se mikä ratkaisee, ällän paperit ei todellakaan takaa opiskelupaikkaa oikiksesta. Tämä on se ensimmäinen asia joka täytyy oikikseen haettaessa sisäistää: vain valintakoekirjojen tiedot ovat oleellisia eikä tiedekunnalla kiinnosta olitko lukiossa erinomainen oppilas. Kehnoillakin ylppäriarvosanoilla pääsee sisään!

    • ampukaamuapäähän

      Jos et kirjoituksista saa tosi hyviä arvosanoja (nyt puhutaan semmosesta LLLE-setistä), niin en tuhlaisi liikaa aikaa semmoiseen. Jos kuitenkin välttämättä haluat, panosta opiskeluun koko abivuosi, varsinkin kertauskursseihin. Jos aiot menestyä yo-kokeissa, kannattaa lukeminen aloittaa jo nyt. Suosittelisin että kirjoitat vaan ne 4, ellei nyt rolloon vaadita enemmän (anteeksi en jaksanut tarkistaa), ja panostat niihin. Itse kirjoitin 7, yhteen luin täysillä, yhteen en ollenkaan, ja loput puoliteholla, arvosanani oli siis ACMMEEL. Niitä en ole ainakaan vielä tarvinnut yhtään mihinkään, eli aivan sama vaikka olisin keskittynyt lukulomalla bilettämiseen. Aika naurettavaa, että näen nuo arvosanat aivan paskoina, mutta niillä pääsisi paikalliseen amk:n kun näyttäisi vaan naamaansa pääsykokeissa.

      Suosittelisin että teet yo-kokeet miten teet, lopulta aivan sama mitä saat niistä, ja panostat pääsykokeisiin sitten kun sen aika on. Et ainakaan kirjotusten jälkeen ole liian "loppu" pääsykoeurakkaan. Se on aivan valtava homma, ei voi liioitella minkälaista vaivaa se vaatii. Annan tonnin sille, jonka nuppi ei hajoa kertaakaan.

      Paljon onnea abivuodellesi ja pääsykokeisiin! No pain, no gain.

    • smiley2

      Itse pääsin Rolloon M:n papereilla ja 1 kuukauden teholukemisella. Tätä aikaisemmin olin lukenut vain pari tuntia päivässä. Rolloon on kaikkein helpoin päästä sisään, mutta kaikkein vaikein päästä ulos.

    • Ldidi

      Itse pääsin rolloon b papereilla ja luin vain yhden kuukauden. Olen kuullut että on myös tiedekunnassa todella helppoa.

    • Miepääsinsissään

      Itsellä M paperit ja 20 mittarissa, ja Helsinkiin sisään - kovalla motivoituneella työnteolla! Molempiin pääsee siis ilman neljän laudaturin papereita. Kahden kuukauden työ on se ratkaiseva tekijä! Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe