Kelpaako Sana?

Uskomme

Tälle päivälle selityksineen.
Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
Hepr. 8:10

Kristityt kutsuvat itseään Jumalan kansaksi. Sillä nimellä myös Jumala meitä kutsuu. Me olemme hänen kansaansa ja vielä enemmän: Jumalan ystäviä, Jeesuksen sisaria ja veljiä. Miten maailma näkee Kristuksessa pyhän kansan? Kun maailma katselee sairaita ja heikkoja, monella tavalla puutteellisia, vajavaisia ja syntisiä Kristuksen seuraajia, se ehkä hyväntahtoisesti hymähtää tai pilkkaa ja pitää heitä hiukan yksinkertaisina. Tästä huolimatta me tunnustamme uskovamme ”pyhän yhteisen seurakunnan” ja ”pyhäin yhteyden”. Kristuksen seurakunta, hänen ruumiinsa maanpäällä on uskon asia, eikä sitä ilman liittymistä Isään ja Poikaan ja Pyhään Henkeen voi nähdä. Jumalan kansa on Jeesukselta apua tarvitsevien ja pyytävien joukko. Kaikessa heikkoudessaan se on Jumalalle äärimmäisen rakas.

19

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se sana

      No. Kelpaako?

    • Lisää selitystä

      Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi - minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.
      Jes. 41:10

      Kun pelkäät kuolemaa, kiinnittää Jeesus sinut elämäänsä. Kun kyselet elämäsi tarkoitusta, hän kertoo tehneensä sinut. Kun pelkäät tulevaa, hän sanoo antavansa sinulle tulevaisuuden ja toivon. Kun olet langennut syntiin, hän näyttää haavoitettuja käsiään. Kun harkitset selän kääntämistä Jumalalle, hän kysyy, mitä voisi enää enempää sinulle tehdä kuin antaa henkensä puolestasi. Jeesus ei salli meille tapahtua mitään ilman tarkoitusta. Kun meidät kohtaa elämäntaakka, on sille määrätty jo valmiiksi tarkka tehtävä ja siitä vapautumisen päivä. Jumala ei ole milloinkaan paha vaan loputtoman hyvä. Jumala ei kiusaa ketään, vaan tietää, mitä meille taivaasta antaa. Kaikkien tapahtumien syvin, käsittämättömin ja salatuin tarkoitus on johtaa meidät turvallisesti taivaaseen. Älkäämme siksi yhtään pelätkö hetken kärsimystä, joka on vain pisara ajattomuuden edessä. Vähäsarja

      • Hyvä sana

        Tämä on kovin erilaista opetusta, kuin mitä nyt toisissa paikoissa on vallalla.

        Kun opetetaan että "Jumala ei salli pahaa", "pahat asiat eivät tapahdu Jumalan sallimuksesta", "pahat asiat tulee vaan pahalta itseltään" on kadotettu kuva Jumalasta kaikkivaltiaana. Jumala on vain kiva isukki, joka antaa ainoastaan kaikkea kivaa. Raamattu ei opeta näin. Herra kasvattaa omiaan, hänen tähtäimessään on kasvu vapauteen, Kristuksen kuvan kaltaisuuteen. Kasvun tiellä hän ohjaa monenlaisten asioiden ja vaiheiden läpi. Kristitty voi olla turvallisella mielellä: Jeesus sanoi että yksikään varpunen ei putoa Isänne sitä sallimatta, ja että hiuskarvannekin ovat luetut.


    • Iteoppinut

      Hyvä sana.
      Niinpä. Riippuen raamatunsanan tuntemisestamme, sana voi avautua meille erilaillakin.
      "Jumala ei salli pahaa" - lauseen voi ymmärtää niinkin, että Jumala haluaa, että erotumme pahasta. Pyhitymme.
      Itse ymmärrän niin, että pahakin on Jumalan paha. - Rukoilemme, että päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ,voima ja kunnia. Amen.

      2.Korinttolaiskirje:
      12:7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.

      Rinnakkaisviitteet
      Job 2:6 Herra sanoi saatanalle: "Katso, hän olkoon sinun käsissäsi; säästä kuitenkin hänen henkensä."

      • Roseniukselta

        Kuinka ymmärrät tämän raamatunselityksen?

        Ja käärme sanoi vaimolle: »Olisiko todella Jumala sanonut?» 1 Moos. 3:1

        Jospa jokainen kalliin sielunsa iankaikkiseksi parhaaksi kerta kaikkiaan älyäisi, mikä on varsinaisesti pääasia kaikissa perkeleen pyrkimyksissä meihin nähden ja pääkysymys, josta tulee riippumaan, pelastummeko vai joudummeko päinvastoin tuon vihollisen vangeiksi. Tämän kohdan ******* ensiksi alisti hyökkäykseensä - kysymys oli Jumalan sanasta - olisiko varmasti uskottava, mitä Jumala oli sanonut vai eikö omalla ajattelulla voisi johtua uskomaan jotakin muuta. Tästä kohdasta tulee todella taistelun päätös riippumaan.

        Kun eräs vanha kristitty monet vuosikymmenet oli taistellut saatanan kanssa ja lopulta tahtoi lyhyesti lausua, mikä oli ollut pääasia, josta hänen kestämisensä tai lankeemuksensa aina oli riippunut, niin hänen täytyi sanoa: Se on riippunut siitä, olenko minä voinut pysyä Jumalan sanassa, Vai olenko päinvastoin luopunut siihen katsomasta ja alkanut vain ajatella - ajatella vapaasti, oman mieleni mukaan, ulkopuolella sanan, ajatella ja haparoida edestakaisin omia ja toisten mielijohteita noudattaen. Siinä piilee ydin kaikenlaisissa synnin kiusauksissa.

        Tai kuinka on mahdollista, että kristitty, joka ennen kauhistui vain jonkin erikoisen synnin etäisintä ajattelemistakin sen vielä ollessa hänestä kaukana, myöhemmin voi suorastaan tehdä liiton saman synnin kanssa ja suruttomasti ja pelkäämättä antautua vapaasti sitä harjoittamaan ja puoltamaan? Vain sen kautta, että hän on kiusauksen aikoina kääntänyt katseensa Jumalan käskyistä samaan syntiin ja alkanut vain ajatella - vapaasti ajatella asiaa sanaan katsomatta.

        Kuinka on mahdollista, että ihmiset uskonnon ja omantunnon nimessä, Herran tähden, ryhtyvät suurimpiin houkkamaisuuksiin, esittävät hyvänä ja pyhänä tekona semmoista, mitä Herra ei koskaan ole meiltä pyytänyt, vieläpä mitä hän on kieltänytkin ja sen sijaan esittävät syntinä semmoista, mitä Jumala ei koskaan ole sanassaan siksi ilmoittanut, josta tavataan niin paljon esimerkkejä juutalaisessa ja paavikirkossa, mutta myöskin omassa keskuudessamme. Ainoastaan sen kautta, ettei oteta vaarin, kuinka Jumala on puhunut, vaan me luulemme niin, meillä on tunne, sisällinen ääni, joka sanoo milloin mitenkin tai muut ihmiset päättelevät ja sanovat siten katsomatta, sanooko Jumalakin niin.
        http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/cor/cor7-29.html


    • rs81

      Tämä on ensi kerta kun katselen helluntalaisten kirjoituksia ja heti tuli paha mieli!

      kirjoitit:
      "Tälle päivälle selityksineen.
      Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
      Hepr. 8:10"
      Siis teillekkään ei kelpaa Jeesuksen antama käsky, vaan paasaat paavalilais-leterilaisuuden sopaskaa helluntalaisena jo aloituksessa:
      Markuksen evankeliumi:
      16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
      Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
      -Matteuksen evankeliumista
      -Markuksen evankeliumista
      -Luukkaan evankeliumista
      -Johanneksen evankeliumista

      kirjoitit:
      "Kristityt kutsuvat itseään Jumalan kansaksi. Sillä nimellä myös Jumala meitä kutsuu. "
      Missä on näyttöä, että Jumala kutsuu teitä kristityiksi?
      Ettet vaan valehtele Jumalan Nimeen?

      Faktaa:
      Rikollisella kristinuskolla on maailmassa yli 3500 lahkoa mutta EI YHTÄÄ JEESUKSEN PARUSTAMAA SEURAKUNTAA eikä Jeesuksen opetuslapsia.
      Teidän pyhyytenne on omavanhurskaiden sopaskaa niin kuin muillakin lahkoilla!

      kristityt ovat saanataa palvelleen Paavalin perustamien seurakuntia seurakuntalaisia ja uskovaisia.

      kristilliset ovat Jeesuksen perustamien seurakuntien Jumalallisuuden Lakien ja oppeja ymmärtävien ihmisten ryhmä.

      Siis; rikollisen kristinuskon miekka sivistyksen kristityty uskovaiset pyrkivät esiintymään kristillisinä mutta todellisuudessa eivät sitä ole.

      kirjoitit:
      "Kristuksen seuraajia"
      Tuo on selvä tunnustus siitä ketä todellisuudessa palvelet, sen ymmärtäen tai ymmärtämättömänä.
      Jeesus itse tuon asian todistaa:
      Matt.24:5 "Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta."
      Siis ylösnoussut Jeesus ei ole omilleen "kristus" vaan Jeesus!
      Ja, jos sinulla on järkeä niin ymmärrät mitä tämä ilmaisusi kertoo:
      " Kristuksen seurakunta, hänen ruumiinsa maanpäällä on uskon asia, eikä sitä ilman liittymistä Isään ja Poikaan ja Pyhään Henkeen voi nähdä."
      SILLÄ
      JEESUKSELLA EI OLE RUUMISTA VAAN ELÄVÄN JUMALAN POIJAN KEHO!
      Johanneksen mukaan Jeesuksen evankeliumia:
      20:26 Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!"
      20:27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen."
      20:28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"

      Ilmeisesti olet työntänyt sormesi saatanallisuuteen eksyttävän p-reikään!

      Älä valehtele Jumalaa, Jeesusta ja Pyhän Hengen Nimeen paavalilais-luterilaisuuden väärennettyä teksteillä ihmisiä eksytten!
      Häpeä!

      • rs81

        JK.

        Jeesus ei ollut uskossa vaan Jumalallisuuden tietoudessa!

        ne uskoo jota eivät tiedä!


    • Opiskehan vielä

      rs81

      Oletpas nyt sekoittanut lahjakkaasti asiat ja raamatunkin vielä mutkalle.

      Tekstit ovat Suomen Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarjan. Sorry. Jostakin on unohtunut maininta Sro tai Vähäsarja pois, sillä ties kuinka mones ketju jo menossa. Roseniuksen selitykset taas Peltolan linkistä, kuten teksin alla lukee.
      Helluntalainen ystävänikin saanut lahjaksi Vähäsarjan kirjan, jossa lyhyesti sana joka päivälle vuodessa.

      Eikö sinulla ole rauhaa kun noin pauhaat.
      'En minä anna niin kuin maailma antaa. Minun rauhani, sen minä annan teille.'(Jeesus)

      Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä huolta vailla.
      © Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy

      • iuhytre

        Kuules nyt, se on tarkalleen niin, että minulle riittää Jeesuksen evankeliumi ja ymmärrys sen tiettyistä väärennyksistä. Minä en tarvii sinun rehtoreita Jeesuksen tuoman tietojen ymmärtämisiin.


    • Lycka till!

      No sitten, sorry.

    • Uutta sanaa

      Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut.
      Joh. 20:23

      Luther kertoi, kuinka Jumala oli parantanut hänet, hänen vaimonsa ja ystävänsä kuolemansairaudesta. Luther piti tätä vain pienenä ihmeenä ja jatkoi: ”Minulle ovat paljon suurempia ihmeitä ne, että Herra, meidän Jumalamme joka päivä kirkossa kastaa, ojentaa alttarin sakramentin, antaa synninpäästön ja vapauttaa synnistä, kuolemasta ja iankaikkisesta kadotuksesta. Nämä ovat minusta suuria ihmeitä.” Jeesus antoi keskuuteemme synninpäästön taivaat avaavan vakuutuksen. Synnit saa uskoa anteeksi evankeliumin lupauksia kuullessaan. Lupaukset voivat myös laskeutua sydämeen kristittyjen keskinäisinä, lohduttavina armon sanoina. Anteeksiantamuksen lupaukseen saa tarttua myös jumalanpalveluksen synninpäästön kuullessaan tai yksityisessä ripissä. Siellä, missä anteeksiantamuksen sanat kuuluvat evankeliumin mukaisesti ja niihin tartutaan, on elämä ja autuus. Siellä on Jumalan valtakunta läsnä. Vähäsarja.

      • nbvcdxs

        Lutheri kertoi muutakin, oppeja joiden mukaan tapettiin paljon suomalaisiakin, noitarovoilla herra jumalan opin mukaisesti.
        Joten opetelkaa eroittamaan herra epäjumalat Jumalasta ettei suomalaisuus kuole rikollisuuden opeilla murhattuna kuole pois!

        herra epäjumalanne rikollisilleen antama käsky:
        Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
        "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

        Historia todistaa rikollisuutta...
        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'


    • Kysyn vaan

      nbvcdxs
      Ketä sinä korotat, ketä kirkastat noilla jutuillasi?

    • NYT ON HYVÄ SANA

      Kehotan teitä, veljet, varomaan niitä, jotka saavat aikaan eripuraisuutta ja houkuttelevat teitä luopumaan niistä opetuksista, jotka olette saaneet. Pysykää heistä erossa.
      Room. 16:17

      Paavalin kirjeille tavanomaista ovat varoitukset harhaopettajista. Roomalaisille annettu varoitus on lyhyt ja kiivas, mutta se päättyy kuitenkin Jumalan rauhan ja siunauksen toivotuksiin. Paavali kehottaa tarkkailemaan niitä, jotka saavat aikaan eripuraisuutta, kahtaalle jakautuneisuutta, seurakunnan hajoamista ja lankeemuksia. Nämä ovat Paavalin mainitsemia ”lihan tekoja”. Hän muistuttaa roomalaisia siitä, että apostolisesta opista ei saanut luopua. Sama viesti annettiin myös korinttilaisille, galatalaisille ja tessalonikalaisille. Niistä, jotka houkuttelivat luopumaan apostolisesta opista, oli pysyttävä erossa. Ohje on kova, mutta tarpeellinen. Jos joku esiintyi Kristuksen nimissä, mutta julisti vastoin evankeliumia, hän oli Jumalan valtakunnan vihollinen. – Mahtaisiko Paavalin opetus istua aikamme konsensuskristillisyyteen? Pitäisikö näin kuitenkin edelleen julistaa?

      Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä huolta vailla.
      © Juha Vähäsarja

      • Toinen puoli

        Entä jos koko seurakunta lähtee jahtaamaan kultahippuja? Ne jotka ei lähde "saa aikaan eripuraa ja hajaannusta" - heidän mielestään.

        Hyvä oli, että mainittiin apostolien opetus. On kysymys siinä pysymisestä, Raamatussa pysymisestä.


    • Siinä pohdittavaa

      Seurakunnassa pitää olla Raamattu-uskollisia pastoreita opastamassa. Pastoreita, joita lauma tottelee ja luottaa heihin.
      Minä olen se hyvä paimen...

      • Toinen puoli

        Näinä päivä Raamattu-uskollisuuskin tulkitaan monin tavoin. Kultahippujengikin kokee olevansa Raamattu-uskollinen, vaikka toisaalta kehoitetaan "uskaltautumaan pois kartalta" ja "ottamaan vastaan". Jep, siunattu tilanne, jos pastorit ei mene näihin mukaan...toiset ovat etunenässä tuomassa "uutta ilmestystä".


    • KTS (Ei kirj.)

      Vanhaan hyvvään aikaan lähettin siitä, että Herra Sanaansa varjelee. Nykyään kaiken maailman hippasvinkulat ja sekundasaarnaajat väittävät, että Raamattu on väärennetty ja läpeensä punakynällä sotkettu.

      Että tälläinen tapaus tällä kertaa.

    • Onko "kristittyjen" luettava aloittajan mainitsema "Jumalan kansa" Jahven kansaksi? Jumalia on paljon, Buddha, Allah, Eel, Sebaot, Baal, Asera ym.
      Kenen kansaa siis olette? Jos sanotte pelkästään jumalan kansaa, niin kuka on jumalanne. Niitä on mistä valita itselleen sopivin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe