Invataksipalaute

3+14

Uuden Suomen nettilehdessä on uutinen kuljettajien tappelusta steissillä: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/70866-raivo-repesi-asiakkaasta-taksikuskit-kavivat-kasiksi-taksitolpalla

Sen alla on seuraava yleisluonteinen palaute invatakseista:

"Tapani Moilanen 27.7.2014 15:20

Poika käyttää invataksia,vuosien mittaan on koettu monenlaista.
1.Taksi rikkoutuu,asiakas jätetään pyörätuoleineen bussibysäkille,tilalle tulee toinen taksi joka yrittää veloittaa uuden kyydin vaikka edellinenkin jäi kesken.
2.Pyörätuoli jätetty laittamatta liinoilla kiinni,tähän syyllistyvät eniten itäsen naapurimme kuskit.
3.Ajetaan jatkuvaa ylinopeutta toisen puskurissa kiinni.
4.Tullaan etuajassa sillä verukkeella että toinen kyyti on buukattu heti perään.
5.Helsingistä ei osata Sipoon kirkonkylälle....vasta Järvenpäässä mittari otetaan pois päältä kun se näyttää 100€.....ja yhteiskunta maksaa.
6.Lähetetään liian pieni taksi,johon ei mahdu 2 pyörätuolia,vaikka se oli erikseen mainittu taksia tilatessa.
7.Tullaan niin myöhään että jatkoyhteys peruuntuu.Tilataan samasta paikasta matka takaisin.Kustannukset yhteiskunnalle 160€.
8.Taksikuski kyselee missä se Jönsaksentie 2 on (Kumpulan kasvitieteellinen puutarha,josta näkyy Paavalin kirkko.
9.Maahanmuuttajataustainen taksikuski alkaa karjua ja paiskoa ovia kun asiakas tulee minuutin myöhässä.Tehdään valitus.Maahanmuuttajaa uskotaan mutta ei kahta synytyperäistä suomalaista.(positiivinen syrjintä)
10.Taksimatkan varrella annetaan oven välistä asiakkalle läppäri.Pysähdys kestää alle puoli minuuttia.Seuraus:velotetaan kaksi taksimatkaa.Pysähdyksen tuntveloitushinta 2600€....yhteiskunta maksaa
11.Työtoimintaan samasta laitoksesta käy kaksi henkilöä saman pöydän ääressä työskentelemässä.Molemmat henkilöt ajavat erikseen 9 hengen tilataksissa samaan paikkaan.Kelalta uutinen että taksimäärärahat on jälleen loppu."

Koska en ole rekisteröitynyt Uuteen Suomeen kommentoin tuota tähän.

"1.Taksi rikkoutuu,asiakas jätetään pyörätuoleineen bussibysäkille,tilalle tulee toinen taksi joka yrittää veloittaa uuden kyydin vaikka edellinenkin jäi kesken."

- Ensinnäkin asiakkaan jättäminen yksin on virhe, jos näin on tapahtunut. Ellei kyseessä ole täysin toimintakykyinen aikuinen ihminen, fiksu kuljettaja katsoisi tilanteen loppuun asti eli odottaisi uutta taksia asiakkaan kanssa. Lasten ja invalidien kanssa tämä on itsestäänselvää.

Toiseksi taksit eivät ole yksi kollektiivi. Ei ole sen paikalle kutsutun yrittäjän tai kuljettajan asia pelastaa rikkoutuneen auton kuljettajaa tai asiakasta pulasta. Se on sille uudelle autolle ihan normaali keikka, joka alkaa siitä bussipysäkiltä. Tilanne on ihan vastaava kuin jos teetetään omakotitaloon kattoremonttia ja vaihdetaan urakoitsijaa kesken urakan. On asiakkaan ja alkuperäisen urakoitsijan asia tapella mahdollisista laskutusasioistaan keskenään. Se uusi urakoitsija on ansainnut ihan normaalin palkan siitä hetkestä kun on työmaalle tullut.

"2.Pyörätuoli jätetty laittamatta liinoilla kiinni,tähän syyllistyvät eniten itäsen naapurimme kuskit."

- Anteeksiantamaton virhe kuljettajalta eikä jätä selittelylle sijaa. Tuoli on kiinnitettävä kunnolla. Kuljettajana vain toivoisin, että avustajat ja asiakkaat kykynsä mukaan myös kävisivät mentaalisen checklistin läpi aina ja tarvittaessa huomauttaisivat asiasta. Myös toivoisin saattajilta sen ymmärtämistä, että kuljettajan asiakas on se pyörätuolissa istuva ja ensisijainen tehtävä on saada tuoli turvallisesti kiinni. Siis ensin pyörätuoli autoon avustajien odottaessa ulkopuolella ilman häiritseviä kommentteja ja kysymyksiä ja sitten vasta muut sisään kun tuoli on edestä ja takaa kiinni. Mutta aina tuolin kiinnittäminen on kuljettajan vastuulla ja sitä ei saa laiminlyödä koska se on ensiarvoisen tärkeää. Jos joku jättää tämän tahallaan tekemättä, niin kenkää pitäisi tulla ilman jatkokysymyksiä siitä paikasta.

"3.Ajetaan jatkuvaa ylinopeutta toisen puskurissa kiinni."

- Näin ei saisi tehdä. Syy on toki aikataulutuksessa, joka ei useinkaan ole kuljettajan käsissä, mutta virhe yhtäkaikki. Seuraavan kerran kun se auto on myöhässä, niin koittakaa ajatella sitä siltä kannalta että joku toinen asiakas on saanut turvallisen kyydin kun kuljettaja ei ole kaahannut. Tiedän kuljettajia, jotka eivät koskaan suostu ajamaan ylinopeutta ja ovat välillä puolikin tuntia myöhässä POMOn sopimasta keikasta. Itse en aja ylinopeutta asiakkaan ollessa kyydissä, mutta sitten tyhjänä yritän ottaa menetettyjä minuutteja takaisin.

4

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+14

      "4.Tullaan etuajassa sillä verukkeella että toinen kyyti on buukattu heti perään."

      - Veruke on sinänsä ihan todellinen ja juuri noin yritetäänkin tehdä jotta autolle saataisiin ajoa jatkuvasti. Useimmiten myös inva-asiakkaat liikkuvat samoihin aikoihin ja autot eivät millään riitä ruuhka-aikoina. Tiiviillä aikataululla yritetään siis myös parantaa palvelutasoa jotta se dialyysipotilaskin pääsee kotiin kohtuullisessa ajassa sen sijaan, että joutuu odottamaan kuljetusta kolmiosairaalan aulassa 45 minuuttia.

      Oleellista on asiakkaan tiedostaa oikeutensa eli että pakko ei ole lähteä ennen sitä tilattua aikaa ja kuljettajan kunnioittaa tätä eikä alkaa painostaa. Itse menen osoitteesta riippuen hollille ja mahdollisesti esim. soitan asiakkaalle, että jos lähtöhalua ja kykyä on jo nyt, niin voidaan mennä, mutta pakko ei ole koska tilattu aika on vasta vartin päästä. Kuljettajallehan se on sinänsä ihan sama odottaako autossa kulman takana vai siinä oven edessä siltä varalta, että asiakas onkin valmis.

      "5.Helsingistä ei osata Sipoon kirkonkylälle....vasta Järvenpäässä mittari otetaan pois päältä kun se näyttää 100€.....ja yhteiskunta maksaa."

      - Ei sinne Sipoon kirkonkylälle välttämättä tarvitsekaan osata ja joka autossa on vähintään yksi navigaattori. Olisi vaan kuljettaja käyttänyt sitä, niin ei olisi vahingossa ajanut liittymän ohi motaria ja päätynyt Jäkikseen. Yhteiskunnan kyydeissä kyllä seurataan kilometrimääriä, mutta eipä siinä ihan hirveästi ekstraa ole tullut, jos Järvenpäässä on otettu mittari pois ja ajeltu mittari pimeänä määränpäähän. Riippuu tietysti missä päin Järvenpäätä ja miten lähelle Sipoon keskustaa, mutta kuitenkin.

      "6.Lähetetään liian pieni taksi,johon ei mahdu 2 pyörätuolia,vaikka se oli erikseen mainittu taksia tilatessa."

      - Jos näin on käynyt, niin se on taksikeskuksen moka ja kuljettaja on siihen syytön vaikka useimmiten asiakkaan vihat saakin niskaansa. HMPK-kyydeissä tätä ei pitäisi tapahtua koska inva-ajossa ei ole esteettömiä, vaan ainoastaan inva-autoja. Toki asiakkaatkin usein unohtavat sen, että kaikki pyörätuolit eivät ole yhteismitallisia. Jos asiakas käytännössä kulkee vaakatasossa, pyörätuoli tarvitsee yksin kahden tuolin tilan. Tämä tuntuu monelle olevan vaikea ymmärtää.

      "7.Tullaan niin myöhään että jatkoyhteys peruuntuu.Tilataan samasta paikasta matka takaisin.Kustannukset yhteiskunnalle 160€."

      - Tämä peilautuu suoraan kohtiin 3 ja 4 ja jossain määrin myös kohtiin 1, 5 ja 6. Toisin sanoen kaikenlaista voi sattua ja myöhästyminen yhdessä kohtaa ketjua mistä tahansa syystä (useimmiten asiakkaasta johtuvasta eli ei olla lähtövalmiita) valitettavasti kertaantuu joka keikassa ennen kuin tulee pidempi tauko, jonka aikana se saadaan tasattua. Useimmiten pyörätuoliasiakkaat ovat hyvin perillä kulkemiseensa liittyvistä erikoisongelmista ja osaavat varata aikaa, mutta silti valitettavasti tulee myös viivästymisiä.

      "8.Taksikuski kyselee missä se Jönsaksentie 2 on (Kumpulan kasvitieteellinen puutarha,josta näkyy Paavalin kirkko."

      - Osoite meni varmaan kirjoittajalta väärin (Jyrängöntie), mutta niin tai näin, Kumpulan kasvitieteellinen on kyllä harvinaisen huono esimerkki osoitteesta, jonka löytymiseen liittyvät ongelmat olisivat jotenkin erityisesti kuljettajan syytä. Ensinnäkin kyseessä on klassisesti kahdessa osassa oleva tie, jonka kaksiosaisuutta suuri osa navigaattoreista ei tunnista. Siksi toisekseen sinne voi ajaa vain yhdestä paikkaa Hämeentien ali suunnilleen siitä Hermannin rantatien kohdalta. Ei onneksi ole ruuhkainen, runsasliikenteinen ja iso tie tuo Hämeentie, jolla ei niin vain kikkailla esim. U-käännöksillä tai hidastelemalla oikeaa kohtaa etsien. Ja jos ajat ohi, niin sitten tulee taas pitkän pitkä lenkki ja monet liikennevalot ennen kuin ollaan oikeassa paikassa. Niin ja toisesta suunnasta kaikki ne puiston kävelytiet on tukittu betoniporsailla eli mistään ei pääse läpi.

      Kaiken tämän opin ajettuani yhden kerran (kahdessa vuodessa) tuohon osoitteeseen, mutta en kuitenkaan ole tämä viitattu kuljettaja koska en kysynyt reittiä, vaan luotin navigaattoriin joka ohjasi ajamaan Koskelantien kautta (tultiin pohjoisen suunnasta). Joka tapauksessa osoittaa harvinaista ylimielisyyttä ja/tai k-päämäisyyttä nostaa tuo osoite esimerkiksi taksinkuljettajan ammattitaidottomuudesta. Varmaan vaikein yksittäinen osoite, joka itselleni tullut vastaan. Ja oikein Paavalin kirkko näkyy. No Valkosaareen näkyy Tuomiokirkko - mites sinne ajetaan autolla? Ihan vaan siltä varalta, jos tulee keikka joskus...

    • 3+14

      "9.Maahanmuuttajataustainen taksikuski alkaa karjua ja paiskoa ovia kun asiakas tulee minuutin myöhässä.Tehdään valitus.Maahanmuuttajaa uskotaan mutta ei kahta synytyperäistä suomalaista.(positiivinen syrjintä)"

      - Karjuminen ja paiskominen on aika subjektiivista ja kuulostaa kyllä taas siltä, että asiakas on vähän värittänyt. Mikä oikeus asiakkaalla muuten on olla myöhässä? Varsinkin kun tuosta valituksesta päätellen kyseessä on MPK-kyyti. Omalla hidastelullanne vaikeutatte muiden asiakkaiden liikkumista. Sitä paitsi ne MPK-keikat on aikataulutettu niin, että jos noutoaika on 10.00 niin siitä osoitteesta on tarkoitus lähteä liikkeelle 10.00 jotta kuljettajan ei tarvitse ajaa ylinopeutta ja puskurissa roikkuen (kohta 3) pysyäkseen aikataulussa. Jos te "myöhästytte minuutin" (luultavasti vähän enemmän) ja kuljettajalta menee 4 minuuttia tuolin sitomiseen, keikka alkaa jo 5 minuuttia myöhässä kun auto pääsee liikkeelle vasta 10.05. Summa summarum, asiallinen palaute kuljettajalta on ihan ok. Karjuminen ei tietenkään.

      "10.Taksimatkan varrella annetaan oven välistä asiakkalle läppäri.Pysähdys kestää alle puoli minuuttia.Seuraus:velotetaan kaksi taksimatkaa.Pysähdyksen tuntveloitushinta 2600€....yhteiskunta maksaa"

      - Pysähdys ei ole tapahtunut matkan varrella, jos kerran veloitettiin kaksi matkaa. HMPK-säännöt ovat ihan selvät tässä asiassa ja asiakkaina te ne tunnette. Keskuksesta sitä paitsi kerrotaan matkaa tilatessanne, että näin menetellään eli olette sen siinäkin vaiheessa hyväksyneet. Ja joka tapauksessa tuo ei ole kuljettajasta kiinni mitenkään vaan keskuksesta, joka sen keikan järjestelmään kirjaa. Ja pysähdyksen kestollahan ei ole tässä tapauksessa mitään merkitystä eikä mitään tuntiveloitusta ole, vaan asiakas maksaa omavastuun jokaisesta matkasta jo sosiaalivirasto maksaa lopun.

      "11.Työtoimintaan samasta laitoksesta käy kaksi henkilöä saman pöydän ääressä työskentelemässä.Molemmat henkilöt ajavat erikseen 9 hengen tilataksissa samaan paikkaan.Kelalta uutinen että taksimäärärahat on jälleen loppu."

      - Joskus näitä ihmeellisyyksiä esiintyy. Joskus niille on jokin syy eli esim. sen työtoimintapaikan vieressä on toinen asuntola, josta lähteekin kaksi ihmistä ihan eri suuntiin. Jos sinne pitää ajattaa auto joka tapauksessa, niin yhtä hyvin se voi viedä sinne asiakkaan mennessään. Suoraohjausautojen kustannus ei ole sosiaalivirastolle ihan samanlainen kuin tolppataksin. (Oletettavasti tässä oli kyseessä MPK-kyyti eikä kelakuljetus). Toki sitä aina toivoo, että verorahoja käytettäisiin mahdollisimman fiksusti ja toki niitä ei läheskään aina käytetä.

    • Tytyyyh30

      Ohhoh

    • ...

      .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe