Eläkeiän korotus tuo vain lisää työttömiä.

vääriä valintoja

http://jukka-pekkakuokkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165407-aito-vaihtoehto-elakeian-nostolle-entapa-jos-emme-tee-mitaan

Vasta nyt v. 2014 ovat myös astuneet täysimääräisinä voimaan kaikki eläkeikää nostavat ikärajamuutokset, joita tuossa edellisessä eläkeuudistuksessa tehtiin. Esim. viimeiset varhennettut vanhuuseläkkeet myönnettiin joulukuussa 2013.

Aikaisintaan seuraavan 2-3 vuoden aikana alkaa siis näkyä kunnolla vuoden 2005 perusteellisen eläkeremontin koko hyöty.

Voitaisiinko "yhden totuuden Suomessa" kerrankin ottaa järki käteen ja odottaa rauhassa edellisen suuren eläkeuudistuksen koko vaikutusta, ennen kuin taas ammutaan hyttysiä tykillä...!?
____________________________________________

Pitää luopua vielä nykyisestä suuremmassa määrin siitä ajatuksesta, että työssäkäyvä säästää eläkkeensä. Se vain ei käytännössä ole mahdollista. Eläkkeet eli ostovoima kustannetaan yritystoiminnan tuloksesta. Yritystoiminnan tulos materiaalisina hyödykkeinä ja palveluksina saadaan aikaiseksi yhä pienemmällä ihmistyöllä. Tämä asetelma on vain hyväksyttävä tosiasiana. Töitä tulee tekemään yhä harvempi, esim jossakin vaiheessa ohimenevästi 50% työikäisistä. Pian sen jälkeen luku on 30% , sitten hieman myöhemmin 10%. Kaikki ratkaisut on sovitettava tähän trendiin. Muu on haihattelua!

Näin kommentoi juhani Sademaa

Tämä on niin totta ja ollut tiedossa jo muutaman vuosikymmenen,
ja tämän vuoksi olisi erityisen tärkeää että valtio omistaisi yrityksiä,
niiden tuottamilla varoilla hyvinvointia voitaisiin jakaa kaikille.

Vaihtoehto on tietenkin että yritykset maksavat voitoistaan veroa
esim,70 %,taitaa vain mennä kiville ajatuskin.

20

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuin kehtaavat?

      Eläkevakuuttaja Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander sanoo, että Suomen on nostettava eläkeikää.
      -On tärkeää, että työuria pidentävä eläkeratkaisu saadaan aikaiseksi. Ratkaisu on tärkeä paitsi työmarkkinajärjestöille myös maan hallitukselle ja koko Suomelle, koska ulkomaiset luottoluokittajat ja EU:n komissio seuraavat uudistuksen etenemistä ja odottavat tuloksia, Kiander kirjoittaa blogissaan.

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68181-suomalaisasiantuntija-pohtii-elakeika-nousee-mutta-keta-se-koskee
      ___________________________________

      Niinpä taas, EU ja luottoluokittajat asialla.

      Meillä on todella monta syytä erota EU;sta,
      eduskuntamme toimii EU;n juoksutyttönä.

      • 3Timo

        Eläkeikien nosto ei o tärkeää kuin eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajille, koska:
        Jos eläkeikäraja nousee tuolla parilla vuodella, Ilmarisen kassaan kilahtaa kivat väh. Parisataa milliä monopolipelirahaa maailman pörsseissä = Ilmarinen saa isommat pääomatuotot = Ilmarisen johtajat saa tästä kivat lisäbonukset! :)


    • NAURETTAVAT AHNEET

      PASKAT HALUAVAT NOSTAA MILJOONABONUKSIA JA MAKSATTAA NE MEILLÄ!!!
      MILLOIN TÄMÄ LÄEEPNSÄTYHMÄ SUOMEN KANSA TAJUAA MINKÄLAINEN KUSETUS ON KÄYNNISSÄ JA REAGOI SIIHEN?

    • isot ensin

      Työttömien määrä ei ole niiden prioriteetti vaan se, että eläkekassassa ei ole rahaa kaikille jotka haluvavat eläkkeelle.

      Ne ei pysty eivätkä halua estää vapaa-ehtoisesti eläkkeelle jääviä, niitä jotka saa HUIKEITA eläkkeitä. NE tyhjentää kassan ensin. Tavan duunari ei pääse eläkkeelle, vaan sen toivotaan lähtevän saappaat jalassa.

      Tässä on kyse suureläkkeen saajista. Niiden edusta.
      Ei työttömien määrästä tai pieneeläkkeen saajista.

    • työttömyyseläketakas

      Jos eläkeikää nostetaan niin pitää saada työttömyyseläke takaisin! Kortistossa on jo nyt joukoittain ikääntyneitä ihmisiä jotka eivät saa töitä ja jotka eivät pääse eläkkeelle. Yleinen eläkeiän nosto vaan pahentaisi heidän tilannettaan koska heidän pitäisi roikkua työmarkkinoiden käytettävissä (kortistossa) entistä pitempään vaikka heille ei ole siellä kysyntää.

      • kukaan laskenut?

        Paljonko maksaa ikääntyneiden ja pitkäaikaistyöttömien hoito ja elättäminen työttömyysjärjestelmän kautta verrattuna siihen, että heidät siirrettäisiin eläkkeelle? Järki käteen!


    • halvempaa

      On halvempaa pitää vanhemmat työttöminä työnhakijoina työmarkkinatuella kuin maksaa heille heidän ansaitsemansa eläke!

      • kansaneläke monelle

        Monen pitkäaikaistyöttömän eläke ei olisi suurempi kuin työmarkkinatuki, heidän tulonsa muodostuisi hyvin monessa tapauksessa pelkästä kansaneläkkeestä.

        Joilla on työeläkettä kertyneenä niin heillä on myös pitkä työkokemus ja siksi kysyntää työmarkkinoilla vanhoinakin enemmän kuin toistuvais- ja pitkäaikaistyöttömillä.


      • 3Timo
        kansaneläke monelle kirjoitti:

        Monen pitkäaikaistyöttömän eläke ei olisi suurempi kuin työmarkkinatuki, heidän tulonsa muodostuisi hyvin monessa tapauksessa pelkästä kansaneläkkeestä.

        Joilla on työeläkettä kertyneenä niin heillä on myös pitkä työkokemus ja siksi kysyntää työmarkkinoilla vanhoinakin enemmän kuin toistuvais- ja pitkäaikaistyöttömillä.

        Höpö höpö!
        Jo takuueläke on paljonkin suurempi kuin työmarkkinatuki!


      • eiole
        3Timo kirjoitti:

        Höpö höpö!
        Jo takuueläke on paljonkin suurempi kuin työmarkkinatuki!

        Takuueläke 743,38 e/kk brutto ei juurikaan poikkea työmarkkinatuesta joka on 702,19 e/kk brutto.


      • eiole
        eiole kirjoitti:

        Takuueläke 743,38 e/kk brutto ei juurikaan poikkea työmarkkinatuesta joka on 702,19 e/kk brutto.

        Ja kun laskee mukaan työhallinnon kulut jotka menevät pitkäaikaistyöttömän palveluihin niin pitkäaikaistyötön tulee maksamaan enemmän työttömänä kuin eläketakuueläkeläisenä.


    • rahanahneus

      Työttömien määrä ei riipu työikähaarukasta vaan pelkästään työnjaosta. Työt ovat aina jaettavissa kaikkien työkykyisten kesken, vaikka korvaamattomat työhullut eivät tätä rahanahneudessaan uskokaan.

    • leikaa jatka

      suurten ikäluokien työvoima pulasta tuli suutari kun paikkoja ei enää täytetä entiseen tapaan ja yt irti sanomiset on hoidettu osittain eläkeputki ratkaisun merkeissä.eli pidennys eläkeikään on ollut käytännössä lyhentämistä työ uraan.

    • näin se =

      On luotava perustulojärjestelmä, joka rohkaisee toimeliaisuuteen ja turvaa kohtuullisen toimeentulon kaikissa elämäntilanteissa. Alle 1 000 euron kuukausitulot on tehtävä verovapaiksi. Pääomatuloja ja ansiotuloja on verotettava samalla tavalla progressiivisesti. Eläkekatto on toteutettava. Kenenkään käteen jäävän tulon ei tarvitse olla yli 10-kertainen pienimpään tuloon verrattuna. Tulojen kohtuullistaminen voidaan toteuttaa verotuksen avulla

      http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/ipun-tavoiteohjelma-2011/


      http://www.anttipesonen.fi/2014/07/paaministeri-jolla-ei-ollut-huolia.html

      Uusi nousu voitaisiin aloittaa vaikka eläkekaton luomisella. Voima-lehden laskelmien mukaan suurien, yli kolmen tuhannen euron kuukausieläkkeiden leikkaus tuottaisi lähes miljardin euron säästöt vuositasolla. Osa eläkekaton tuotosta olisi syytä korvamerkitä pienimpien eläkkeiden tasokorotuksiin.

    • rahan olemus

      Eläke ei voi perustua menneisiin ansioihin muuttuvassa maailmassa. Yhtenäinen perustulo on perustuslakimme mukainen, mitä nykyinen tukijärjestelmä ei ole. Raha ei ole enää vaihdon väline, jos työstä jää säästöön välttämättömien palvelujen ostamista enemmän.

      • kommunismi ratkaisee

        Ratkaisu on siis kommunismi.

        Kenellekään ei saa jäädä rahaa käteen, ja valtio antaa kämpän ja työtä (tietysti pitää vannoa uskollisuutta Valtiolle ja Puolueelle).


    • 3Timo

      "Voitaisiinko "yhden totuuden Suomessa" kerrankin ottaa järki käteen ja odottaa rauhassa edellisen suuren eläkeuudistuksen koko vaikutusta, ennen kuin taas ammutaan hyttysiä tykillä...!?"

      No EI VOITAISI!
      Koska: Kokoomus varsinkin haluaa keinolla millä hyvänsä pakoon hallituksesta nyt kun "shit hit the fan"!
      Ja miten?
      No siten, että nyt koetetaan ajaa läpi ne kaikkein utopistisimmatkin köyhien kyykytys lait, jotta saatais sitä kannatusta laskemaan sen verran että päästäis oppositioon ja MUUT (jälkeen kerran!) sais hoidella noitten aiheuttamat sotkut! :/

      Ja entäs mites sitten shit has hit the fan!?
      Noh! Siten, että rikkaat on tehny tästä maasta NIIN kalliin, että kellään ei o enää oikein varaa kuluttaa yhtään mitään mihinkään muuhun kun elämiseensä ja asumiseensa (perusta siinä nyt sitten yrityksiä, kun ei ole asiakkaitakaan!) joten nekin vähät yritykset, joita on jäljellä on pieniä nakertelu-firmoja jotka elää kokoajan konkurssin partaalla (työllistä siinä nyt sitten!). Isommat firmat taas on pääosin ulkomaisessa omistuksessa, jonne niitten voitot valuvat, eivätkä maksa retkut edes verojaan Suomeen (jos yleensä minnekään?).
      Kauppiaat ahneudessaan tappaa Suomesta maatalouden!
      Veroista suuri osa viuhahtaa samantien ulkomaihin EU-jäsenmaksujen, valtionlainan korkojen/lyhennysten muodossa ja kehitysapuna!

      Ja jotkut eläkkeetkö/eläkeläiset sitten on hallituksen mielestä se syypää Suomen ongelmiin muka!?! :/
      Paskapuhetta!

    • kiintoisa tieto

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=2139

      Täällä on paljon tietoa siitä miten tuhoisa EU on Suomelle,
      ja kerrotuista valheista

      Tarina on pitkä ja opettavainen, tämän kirjiottamisen aikoihin
      EU;hun liittymisen puolesta olisi äänestänyt vain 12%
      gallupin mukaan.

    • arvauksia?

      Koska saadaan uusi gallup?

      Jos nyt pidettäsiin kansanäänestys niin mikä mahtaisi olla tulos?

    • lueskelkaa

      homma hanskassa30.7.2014 01:560 SULJE
      Tämä henkilökohtaisen itsenäisyyden menetys on täysin samanlaisen prosessin seuraamusta millä Suomen valtiollinen itsenäisyys on suurelta osin hukattu suhteessa Euroopan unioniin. Meidän ruokaomavaraisuutemme on supistettu minimiin, energian suhteen olemme lähes täysin riippuvaisia Venäjästä ja muissakin vaihtoehdoissa olemme iloisen, eurooppalaisen kilpailutuksen verkoissa – puolustuskyvyttöminä – ja kohta myös TTIP:n, Euroopan komission valkopesemän vapaakauppasopimuksen vankeja. Sopimuksesta puutuvat vain se vapaus ja niiden osapuolten hyväksyntä, joiden elämään se vahvimmin vaikuttaa.Vientiteollisuuden pitäisi meille hankkia ne rahat, joilla maksamme ulkomaiset tarpeemme. Sääli että keskeisimmät osat on pistetty lihoiksi myymällä ulos. Mutta muista että se on juuri sinun vikasi (tai ainakin naapurin) ellet pärjää tässä ”kovassa” kilpailussa. Luuserit lakoon. Mallia ja oppia pelin hengestä voi hakea niistä runsaista tosi-TV-ohjelmista, joilla meitä hemmotellaan.
      Ilman irtautumista eurosta, rahareformia ja itsenäisen Suomen valtiopankin palauttamista, meillä ei ole enää mahdollisuutta itsehallintoon vaan matka jatkuu lastuna lainehilla. Musta aukon vetovoima on ylittämässä kykymme irtautua omalle tielle. Presidentti Gerald Ford sattui hyvin kuvaamaan meidän ja EU:n suhteen lausuessaan:
      ”Hallinto, joka on riittävän iso antamaan sinulle kaiken tarvitsemasi, on myös riittävän vahva viemään sinulta kaiken”.

      Kannattaisi siis katsoa keneltä pyytää sitä luottoa…

      http://www.nyysisuomi.fi/?p=235

      Täällä on hyviä blokkareita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe