Yhtiöjärjestyksen muutos ja rekisteröinti

Kestää kestää

Taloomme asennettiin uudet putket ja samalla omat vesimittarit. Yhtiökokous on hyväksynyt yhtiöjärjestyksen muutoksen jolla muutetaan vesimaksu oman mittarin ja kulutuksen mukaan laskutettavaksi. Nyt on rekisteröintivaihe menossa joka kestää ja kestää.....
Sitä ennen ei voi omia mittareita ja vesimittauksia ottaa käyttöön.
Missä rekisteröinti tapahtuu ja miten se voi näin kauan kestää?

8

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odottakaa hetkinen

      http://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/osakeyhtio/muutokset/yhtiojarjestys.html

      Oman aikansa se vie, sillä ihan läpihuutona ei muutokset mene, vaan muutosten sisältö tarkastetaan ja se saattaa jonkin muotovirheen takia palautua taloyhtiölle muutettavaksi.

      PRH:lle tämä ajankohta on vilkasta aikaa, sillä mm. taloyhtiöiden hallitusten kokoonpanoja yhteystietoja päivitetään. Onhan isännöitsijä pitänyt taloyhtiönne yhteystiedot ajan tasalla?

    • Väsynyt isännöitsijä

      Anna virkamiehille aikaa, heitä on jo tarpeeksi vähennetty. Saat kyllä ajallaan uudenkin yhtiöjärjestyksen, kestää ehkä vajaa puoli vuotta. Kysele myös maistraatista mikä kiikastaa, mutta tee se ystävällisesti ettet joudu taas pinon alimmaiseksi. Mutta mihin ihmisillä on kiire, kyllä vesivastikkeet ehtii kerätä, ja tuleehan ne todennäköisesti nytkin henkilöluvun mukaisesti.

    • 0hm0

      8kk jono oli jossain vaiheessa

    • Facebookissa ovat

      Tää some on niin hienoo ja tärkeetä, että jokaisen virkamiehen pitää päivittää viimeiset tiedot välittömästi someen. Sitten vasemmalla kouralla voi vähän pöyhiä niitä paperikasoja.

      Tää on meinaan ihan taivahan tosi.

      Olen itse tehnyt hommia noin 30 vuotta. Nyt sellaiset organisaatiot jökkii oikein tosissaan jotka vielä 15 v sitten toimivat eikä kyse ole mistään väen vähennyksistä.

    • Ja onhan yhtiöjärjestys muutenkin päivitetty, eli ulkomaalaispykälä poistettu ja osakepääoma sekä osakkeen nimellisarvo muutettu euromääräiseksi? Muuten se tulee jossain vaiheessa bumerangina takaisin, sitten pidätte uuden yhtiökokouksen jossa hyväksytätte uuden ja lain mukaisen ehdotuksen uudeksi yhtiöjärjestykseksi.

      Lisäksi kannattaa muistaa, että yksikin osakas jonka maksuosuus nousisi voi estää yhtiöjärjestyksen muutoksen. Mutta kai teillä nyt kuitenkin oli kaikkien osakkaiden kirjallinen suostumus ennen kun edes lähetitte hakemuksen?

      • örkki

        Yhtiöjärjestyksen muuttamisesta päättää yhtiökokous. Yhtiökokous voi päättää tavallisella enemmistöpäätöksellä huoneiston asukkaiden lukumäärään perustuvan vesimaksun vaihtamisesta huoneiston mittaroituun kulutukseen perustuvaksi (AOYL 6:34.1 §). Muutoksen ei vaadita niiden osakkaiden suostumusta, joiden maksuvelvollisuus kasvaa (AOYL 6:35.2 §).

        Yhtiöjärjestyksen muutokseen tarvitaan määräenemmistöpäätös.


      • Kestää kestää
        örkki kirjoitti:

        Yhtiöjärjestyksen muuttamisesta päättää yhtiökokous. Yhtiökokous voi päättää tavallisella enemmistöpäätöksellä huoneiston asukkaiden lukumäärään perustuvan vesimaksun vaihtamisesta huoneiston mittaroituun kulutukseen perustuvaksi (AOYL 6:34.1 §). Muutoksen ei vaadita niiden osakkaiden suostumusta, joiden maksuvelvollisuus kasvaa (AOYL 6:35.2 §).

        Yhtiöjärjestyksen muutokseen tarvitaan määräenemmistöpäätös.

        Kiitos kaikille vastaajille asiaa valaisevista kommenteista.
        Sillähän tässä toivoisi omat vesimittarit mahdollisemman nopeasti käyttöön kun vesimaksu on nyt 23e kuukaudessa (per henkilö) ja aikaisemman kokemuksen (eri talossa asumisen jossa oli omat vesimittarit käytössä) mukaan maksamme reilusti ylihintaa joka kuukausi.

        Hyvää hellekesää kaikille ja pääasiahan on että on mukavuudet ja vettä vaivattomasti tulee!


      • pienisännöitsijä

        " sitten pidätte uuden yhtiökokouksen jossa hyväksytätte uuden ja lain mukaisen ehdotuksen uudeksi yhtiöjärjestykseksi"

        Muotovirheiden vuoksi ei tarvi pitää uutta yhtiökokousta. Kokemuksella : virkailija ottaa yhteyttä isännöitsijään tai kuka onkaan yhteyshenkilö, ja esim puhelimessa käy läpi puutteet. Minua neuvottiin vaihtamaan (gröhöm) markat euroiksi ja uuden lain mukaan muuttuneet päivämäärärajat, lisäämään eräs unohtunut sana (gröhöm...) ja vielä yksi pienehkö muotoseikka, mutta kaikenkaikkiaan aika paljon muutoksia tuli vain puhelimessa jotka sitten meni ilman yhtiökokousta takaisin maistraattiin ja tuli aikoinaan hyväksyttynä takaisin.

        Eli mun kokemuksella ei tarvi tietää kaikkea, kyllä ne neuvoo ja joustaakin vähän. Itsekin kannattaa olla yhteistyöhaluinen ja ystäväälinen, se se asenne saattaa tulla bumerangina takaisin.

        (Mikä ihmeen kirjallinen suostumus kaikilta osakkailta.... hirveä hinku tehdä asiat mahdollisimman monimutkaisesti, yleensä nämä päätökset kirjataan pöytäkirjaan...)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4496
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1854
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1590
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      212
      1385
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe