miks mun letut näyttää aina suurin piirtein tältä:
http://www.feissarimokat.com/2013/02/huippukokki-haussa-osa-9/
Ne on joko liian ohuita, niin että ne murenee kun niitä kääntelee. Tai sitten ne on kunnon taikinapalloja, jotka kyllä pystyy kääntää, mutta eipä nekään hääppösiä ole..
Letut ei onnistu koskaan!
7
1054
Vastaukset
- etsilleen
Tee kunnon taikina (netistä löytyy ohjeita), anna sen "levätä" riittävän kauan jotta vehnäjauhot turpoaa hyvin (vähintään puoli tuntia), kuumenna pannu riittävän kuumaksi, sulata pannulla nokare voita, lisää taikina pannulle sopivan paksuisena massana, anna kypsyä rauhassa muutaman minuutin ajan ja käännä. Lämpötilan säädön oppii vain kokeilemalla - yleensä ensimmäinen on aina koekappale, josta näkee onko lämpötila sopiva.
Tärkeimmät ohjeet ovat - riittävästi turvonnut taikina, rasvan määrä ja oikea lämpötila.
Kyllä se siitä kunhan kokeilet.- samaamieltä
Eipä tohon ole lisäämistä. Toi taikinan lepuutus on oikeesti aika tärkee asia. Meillä jos paistetaan lettuja illalla, taikina tehdään odottelemaan jo aamulla.
Toi on hyvä myös: Ne paistetaan nimenomaan voilla, muilla rasvoilla vaan ei pääse samaan lopputulokseen, vaikka kuinka yrittäis.
- Torilla saat aina ta
En ota kantaa muuten , mutta teen vähemmän rasvaisia lättyjä niin , että pistän silikonisella pullasutilla rypsiöljyä pannulle pienen tipan ja levittelen.
- Ja onnistut!
Laita desin verran ohra-jauhoja,niin taikinasta tulee hieman sitkeämpi,ei repeä niin helposti!Taikinaan voi myös lisätä hieman sulatettua voita!
- diu diu
Aika hieno
- nyt heti tänne
Siis nyt joku pistää tähän kunnon läski-lettujen ohjeet!! Eihän siinä voi onnistua, jos on tyyliin litra maitoa ja desi vehnäjauhoja... no ehkä jotkut huuippukokit saa sillä aikaan jotain, mutta minä tartten jonkun kunnon liisteritaikina ohjeen. En jaksa enää yhtään kertaa kokeilla mitään lettua kohta.
Ap. - auttoikohan....
Mä teen vaan sellaisen vellimäisen seoksen, ei mitään kummempia mittoja oo, tilkka rasvaa, öljyä voita tms. taikinaan niin on helpompi kääntää. Ja sokeria ei sitten yhtään koska se ottaa pannuun kiinni, tosin sillä saa kauniin värisiä.
Pannu kuumaksi ja tippa rasvaa, itse käytän voita n. teelusikallisen. Taikina pannulle ja pannu on silloin kuuma kun taikina alkaa reunoilta heti kiinteytyä, keskellä on vielä vellimäistä taikinaa, paista niin kauan että vellimäinen seos muuttuu kiinteän näköiseksi ja käännä. Helloja on erilaisia et on vaikea antaa neuvoa millä lämmöllä mutta ensin kuumalla ja sitten voi pienentää lämpöä ja taas isontaa jos rupeaa kovin hitaasti paistumaan. Pannun paksuuskin vaikuttaa lämpöön, paksupohjaisessa pannussa paistuvat hitaammin kuin ohut pohjaisessa. Kaikenkaikkiaan on vain kokeiltava, taikinaanhan voi lisätä jauhoja jos tuntuu liian ohuelta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 696806
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap284420Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei2722833Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei262100MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna311663- 971457
Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee551161Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel3051135Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781134Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..391101