mikä paras tallentava hd poksi ?

kukka123

eli mikä olisi paras tallentava HD digipoksi kaapelitalouteen? hinta max 300e

12

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 77+0

      Mahdoton sanoa, mikä on paras. Paljon riippuu tuurista. Itselläni on ollut kaksi Topfieldiä, ensimmäinen ostettu vuonna 2006 ja toinen (HD-malli) täyttää kohta kaksi vuotta. Kumpikin toimii eikä vikoja ole ollut.

      Keskustelupalstoilla kuitenkin mainitaan Topfieldinkin viosta. Itse kuitenkin arvelen, että tuskin merkistä olisi tullut Suomen myydyintä, jos siinä olisi eniten vikoja. Sana nimittäin kulkee, ja herkästi hajoavaa merkkiä aletaan karttaa.

      Ainakin Expert-ketju myy Topparia alle 300 euron hintaan myös nettisivuillaan.

    • Topfieldin voittaja

      Linux-digiboksit parhaita.

      Jos ostaa sellaisen valmiilla asennusimagella, niin alkuasennuksen ja kanavien haun jälkeen käyttö on joka suhteessa parempaa. Itse ostin Vu Duo2:n johon 2xDVB-T2/DVB-C ja moniterainen kovalevy, mutta on halvempiakin. Laite näkyy verkkolevynä tietokoneelle ja voin katsoa tallenteita tietokoneellakin ilman salauksia.

    • vapari fta

      Linux-digiboksilla ei voi katsoa maksullisia HD-kanavia (CI -salatut, boksi ja kortti paritetaan). "Ilmaiset" HD-kanavat, jotka vaativat kortin pelkän omistamista näkyvät (MTV3 HD, FOX HD, Nelonen HD esim. DNA:n kaapelissa). Ylen neljä HD kanavaa näkyvät ilman korttia DNA:n kaapelissa. Itse hommasin Linux boksin, kun halusin katsella tallenteita 2x ja 4x nopeudella dvb-teksteillä ja katson vain vapaita kanavia.

      Linux boksit pystyvät myös tallentamaan yhdellä virittimellä kaikki kanavat, jotka ovat samassa muksissa. Esim. minulla on kaksi viritintä niin voi kaapelissa tallentaa samaan aikaan kaikki Ylen neljä kanavaa sekä toisella virittimellä mtv3, nelonen, jim ja sub eli yhteensä kahdeksaa kanavaa kahdella virittimellä.

    • Digiboksit arpapeliä

      Jos haluaa ostaa halvan ja hyvän digiboksin, niin silloin niitä joutuu ostamaan kaksi;)

      Kaapelioperaattoreilla on omia digiboksimalleja, kuten DNA:lla Wbox HD2S, jolla tallennetaan ulkoiselle kovalevylle. Operaattorit kauppaavat näitä siten, että siihen tulee mielellään kanavapaketti mukaan. Soneralla ja Elisalla ei taida olla digibokseja verkkokaupassaan, sillä he mieluummin myyvät TV Viihteen paketteja.

      Topfield CRC-1400 HD PVR on hinnaltaan edullinen, mutta siihen pitää muistaa ostaa kovalevy erikseen, jolloin lähestytään kolmensadan hintaa. Seuraamalla liikkeiden tarjouksia löytyy varmasti sopiva laite. Muuttujia on monta, eli kuinka montaa (HD-)kanavaa voidaan tallentaa samaan aikaan, paljonko on levytilaa, miten nettiyhteys toimii, jne. Takuiden hoitamisessa on eroja, joten niistä kannattaa ottaa selvää oston yhteydessä.

      TV-liikkeessä myyjä sanoi jokunen vuosi sitten, että he joutuivat karsimaan pois myynnistä pienet laitetoimittajat, jotka eivät hoitaneet takuitaan. Laitteiden lopputestaus jätetään käyttäjälle, joten digiboksiesta löytyy ominaisuuksia, joita ei edes korjata. Esim. vanhan Samsung-digiboksini menusta löytyy tekstikukkasia, joita ei sitten koskaan korjattu, mutta ei niitä haittaa ole kun ne tietää..

      Mielestäni takuita ei hoideta mallikelpoisesti, joten olen oman HD-digiboksini jättänyt ostamatta. Jos/kun tv:llä ulkoiselle kovalevylle tehtävät HD-tallennukset eivät enää minulle riitä, niin tilaan TV Viihteen purkit, kun sopiva laajakaista on jo olemassa;)

    • Vaihtoehdot-tässä
    • Rila12

      HDthuder

    • Mikä-on-paras
    • tommi_j
    • Olen ostamassa WBox HD2 digiboksia, mutta en taida ostaakaan kun niin haukkuvat sitäkin vaikka ensin olin varma, että siinä se hyvä boxi sitten on. Humax HDPVR-500T on meillä pelittänyt tosi hyvin. Aluksi oli senkin kanssa ongelmia. Ja saatiin takuuseen uusikin, mutta se ei ollutkaan digiboxin vika vaan vika oli siinä kun samaan aikaan asensivat meille etäluettavan sähkömittarin, se sekoitti digiboxin totaalisesti. Tämä todettiin jälkikäteen. Käytettiin digiboxia toisessa taloudessa ja siellä se pelitti ihan hyvin. Humax on ainakin käyttäjä ystävällinen tosi helppo käyttää ja nyt on toiminut jo kolme vuotta ihan hyvin.

    • newTV

      Vaihda telkkaria niin boksiksi käy ulkoinen kovo, alle 70€ 2T malli.

      • toteaja-

        ja siihen tallennetaan sitten sitä mitä katsotaan, tai korkeintaan yhtä muuta.
        Joillekin tuo toki riittää, mutta jos on tarve useammalle yhtäaikaiselle tallantamiselle, boksi on must


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe