ASP-säästäjä jää ilman lisäkorkoa vaikka noudattaa ehtoja

ASP-höynäytetty

Minua huijattiin ASP-säästäjänä. Ensin tallensin paikalliseen osuuspankkiin kaikki neljännekset, mitä pitikin. Sitten kilpailutin pankit, jotta näin kuka pyytää pienintä marginaalia. Sain parhaan lainatarjouksen eri pankista, kuin mihin säästin. Otin sieltä lainan ja tein kaupat. ASP-talletuksista en saanut kuin 1 % koron. Minulle sanottiin, että en saa lisäkorkoa, koska otin lainan eri pankista kuin mihin tein ASP-talletukset. Eli kannattaa huomioida, että jos pankki vaihtuu niin saattaa lisäkorko jäädä saamatta. Minun tapauksessani puhutaan joistakin satasista, mitä häviän ilman omaa syytäni. Olisin sijoittanut muualle, jos olisin tiennyt että lisäkorko jätetään ASP-säästämisessä maksamatta! Kun aloitin säästämisen vuonna 2012, minulle vakuuteltiin että pankit saa kilpailuttaa lainanottovaiheessa. Näköjään saa, mutta veroton lisäkorko jää sitten maksamatta kokonaan. 4 % veroton lisäkorko taitaa jäädä unelmaksi.

10

4157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Twainffs

      Itselläni lukee sopimuksessa että voi vapaasti kilpailuttaa mutta lainan myöntävä pankki maksaa koron. Toisin sanoen jos lainan myöntävä ei halua sitä maksaa niin kaiketi tapahtuu noin. Kysyitkö pankilta, että antavatko lisäkoron?

    • Etu vain asiakkaalle

      Ahneella on paskainen loppu, kuten kansanviisaus sanoo. Toivottavasti sait niin paljon alemman marginaalin, että vaihto kannatti.

    • ASP-höynäytetty

      Toki pankin vaihto muutoin kannatti, niissä summissa ei tuo korko paljon paina. Kysyin ASP-lainan antaneelta pankilta, saisinko lisäkoron heiltä, mutta siellä sanottiin ettei kuulu heidän maksaa. Eihän heille niitä talletuksia tehty! Pankkivirkailija käski vain painostaa talletukset vastaanottanutta pankkia. Sinne olenkin soitellut jo useamman kerran, mutta asia ei etene.
      Omassa sopimuksessani lukee, että jos talletusaikana vaihtaa pankkia, lisäkorosta vastaa vastaanottava pankki. Mutta eihän kaupantekohetki ole talletusaikaa vaan nostohetki? Rahat saapuivat paikallisesta osuuspankista toiseen pankkiin kaupantekohetken aikana, vasta kun kauppakirja oli skannattu osuuspankkiin. Ahneella on kurja ja köyhä loppu. Mistä voisin saada oikeutta?

    • kopo2

      Onko asiasi edennyt mihinkään

    • 6+16

      Siis mitä hyötyä tuosta asp:stä nyt sitten on? Mitä siitä saa plussaa, jota ei muuten saisi? Prosentin korkoa ei tässä tarvitse plussaksi laskea koska enemmän saa koska tahansa vaikka sijoittamalla satasen osakkeisiin ja pitämällä loput omalla pankkitilillä, jos ei halua koko summaa riskeerata osakemarkkinoilla.

      • Twainffs

        Halvempi marginaali, korkotuki, helpommin lainaa ja vain 10% säästöt tarvii. Lisäkorko tosissaan maksetaan lainan nostohetken käytettyjen säästöjen perusteella jos ASP tili ja laina samasta pankista. Viiden vuoden jälkeen sekin menee umpeen. Marginaalin kilpailutus paljon tärkeämpää kuin lisäkorko.


    • asp-säästäjä

      Minulla asp-tili oli nordeassa ja lainan nostin op:sta. Nordea maksoi kiltisti lisäkoron. Ja kun tätä lisäkorko asiaa mietittiin op:ssa, he sanoivat maksavansa sen ellei nordea maksa.

    • ei_näin

      Pankeista tiettävästi vain OP jättää lisäkoron maksamatta ja kaiken kukkuraksi nostaa marginaalin huomattavasti normaalia korkeammaksi juurikin näiltä asp asiakkailta. Niin ja toki muistavat mainita lainatarjouksen antaessaan, että mikäli lainan ottaa jostain muusta pankista jää lisäkorko saamatta. Suoraa kiristystä minusta.

    • KohtaEdessä

      Olen kuullut itsekin, että joskus pankin kanssa tulee vääntöä tästä. Vaikka sopisit mitä, niin aina voidaan väitellä siitä, että kuka loppujen lopuksi maksaa lisäkoron.

      Siksi sanoisinkin, että avaa sinne tili, mistä saat parhaimman lisäkoron. Jos yksi pankki tarjoaa 1 %:n ja toinen 4 %:n lisäkoron, niin tottakai kannattaa ottaa se suuremmalla korolla varusteltu tarjous (aika tuore vertailu täältä http://asptili.fi/ ). Jos joka tapauksessa joudut tappelemaan korosta, on sen koron parempi olla mahdollisimman suuri.

      Itse olen todennäköisesti vaihtamassa pankkia ja ASP tili on kohta "täynnä", joten hieman jännittää tulevat väännöt.

    • vissiinkin

      Laina kannattaa ottaa alkuperäisestä ASP pankista ja kilpailuttaa myöhemmin kun lisäkoron on saanut. Nykyäänhän olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1804
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1602
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      19
      1399
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe