Kysely perhetyön tarpeesta

perhetyöntekijä

Opiskeluihini liittyen kyselisin, millaista apua olette joskus kokeneet tarvitsevanne, kun ette ole lastensuojelun piiriin kuuluvia ja kotona tilapäinen avuntarve?

20

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apu avuttomille

      Ei yhtään minkäänlaista. Periaatehan on se; jos et pentujas saa elätettyä ja huollettua, niin ehkäise. En ole hyysäämisen kannalla.

    • ei perhetyölle

      Jos lapsistaan ei kykene huolehtimaan, tilapäisesti tai pysyvämmin, niin se on kyllä minun mielestäni lastensuojelun asia. Sellaisilla vanhemmilla ei lähtökohtaisesti edes pitäisi olla lapsia. Jos niitä hankkii, niin niistä on myös huolehdittava sitten itse. Piste.

      • perhetyöntekijä

        Koskaan emme voi tietää mitä elämä tuo tullessaan. Olisihan se ideaalitilanne, ettei kukaan koskaan tarvitsisi apua ja kaikki lapset voisivat hyvin.

        Valitettavasti näin ei ole. Lastensuojelun piiriin tulee yhä enemmän perheitä, joissa ongelmatilanne on jatkunut jo pitkään ja lapset oirehtivat pahasti. Tarvitsisi löytää perhetyön muoto, joka tavoittaisi mahdollisimman monet enneltaehkäisevässä muodossa. Ei se niiden lasten syy ole, jos perheessä jotain ikävää tapahtuu mutta he siitä eniten kärsivät.


      • Kusipäistä eroon
        perhetyöntekijä kirjoitti:

        Koskaan emme voi tietää mitä elämä tuo tullessaan. Olisihan se ideaalitilanne, ettei kukaan koskaan tarvitsisi apua ja kaikki lapset voisivat hyvin.

        Valitettavasti näin ei ole. Lastensuojelun piiriin tulee yhä enemmän perheitä, joissa ongelmatilanne on jatkunut jo pitkään ja lapset oirehtivat pahasti. Tarvitsisi löytää perhetyön muoto, joka tavoittaisi mahdollisimman monet enneltaehkäisevässä muodossa. Ei se niiden lasten syy ole, jos perheessä jotain ikävää tapahtuu mutta he siitä eniten kärsivät.

        Ehkäisy ja lastenteon luvanvaraistaminen olisi ratkaisu.


    • Eh eh

      Kukaan ei voi tietää, mitä tapahtuu tulevien 18 vuoden aikana sen jälkeen, kun lapsi on syntynyt. Voi tulla sairautta, työttömyyttä, velkoja, mitä tahansa, mihin ei ole voinut varautua. Olen joutunut turvautumaan lastensuojelun apuun jo, kun lapseni olivat alle 3 v. Lasten isä vaan häippäsi ja vietti mukavaa, hauskaa, poikamiehen elämää, johon eivät lapset mahtuneet kuin kahtena päivänä kuukaudessa (hän ei ollut työelämässä, kun taas minä tein kahta työtä saadakseni perheen elätettyä). Uuvuin totaalisesti, en saanut nukuttua ja jouduin totaalisen uupumuksen vuoksi sairaalaan. Lastensuojelusta sain apua, lapset sijoitettiin lyhyeksi ajaksi. Kun olin taas työelämässä, sain perhetyöntekijöiltä kodinhoitoapua. Mutta: ja iso mutta: perhetyöntekijät tulevat kotiin auttamaan vain aikavälillä 8-16. Miten työssäkäyvä ihminen voi lähteä töistä kerran viikossa esim. klo 13.30? Eihän se pidemmän päälle ?!?käy mitenkään! Näyttää siltä, että lastensuojelun perhetyö on suunniteltu jo valmiiksi syrjäytyneitä varten. Eikä ollenkaan työssäkäyviä varten. Jo ihan yhteiskunnan kehityksen kannalta pitäisi tukea niitä, jotka ovat työelämässä niin, etteivät he putoa pois työelämästä liiallisen kuormituksen vuoksi. Mutta lastensuojelu ei näe tätä tarvetta lainkaan. Asiakkaiden tulee säätää oma aikataulunsa lastensuojelun mukaan eikä niin, että lastensuojelu säätäisi omat palvelunsa asiakkaiden tarpeiden mukaan. Keitä varten lastensuojelu on olemassa, jollei asiakkaita varten

      • Saatana!!

        Mitä vittua te teette niitä pentuja jollekin puolitutulle? Olkaa yhdessä ensin se 10 vuotta ja näette millaisen ihmisen kanssa aiotte jakaantua! Omaa tyhmyyttä ja sitä ei kuulu yhteiskunnan maksaa! Ja nämä lestat kans, niin voi vittu!


    • Eh eh

      Ja minkähän takia tämä kysely on palstalla Isien jutut?

      • perhetyöntekijä

        Haluaisin kuulla sekä äitien että isien mielipiteitä asiasta. Haluan nimenomaan kehittää vapaaehtoityöhön perustuvan perhetyömallin, joka käy perheen kotona silloin, kun perhe sitä eniten tarvitsee ja tekee sitä, mistä perhe kokee eniten saavansa apua.

        Tällä hetkellä perhetyön piiriin pääsee vain joutumalla lastensuojeluasiakkaaksi ja mikä mielestäni on outoa, perhetyöntekijät määrittelevät mitä apua perhe tarvitsee. Ei kaikki asiat selviä vain sohvalla juttelemalla vaan haluan löytää työmallin, jossa tehdään konkreettisesti työtä perheessä. Vähän niin kuin entisaikojen kodinhoitajat mutta ilmaiseksi.

        Olen yllättynyt ihmisten vastahakoisuudesta, että ongelmatilanteissa olisi mahdollista saada apua. Ei siinä paljon auta mielipiteet ehkäisystä tai lastensaannin luvanvaraisuudesta, kun niin ei tule koskaan tapahtumaan.

        Olen itsekin sitä mieltä, ettei ihan kaikkien tarvitsisi niitä lapsia saada mutta ei mielipiteet auta yhtään niitä lapsia, jotka ovat jo syntyneet ja elävät ikävässä elämäntilanteessa.


    • Eh eh

      Avun pyytäminen tekee todelliseksi avun tarpeen. Sitä ennen voi kuvitella ja valehdella itselleen, että kyllähän minä pärjään siinä missä muutkin.

    • Minulla on käsitys, että ihan tavallinenkin perhe tavallisilla ongelmilla ja haasteilla voi tarvita apua, vaikkei mitään suurempaa kriisiä olekaan menossa.

      Joskus voi olla esimerkiksi akuutti lapsenhoitotarve tilanteessa, jossa molempien huoltajien on pakko mennä joko töihin tai opiskelemaan ja lapsi on sairaana kotona. Tällöin kunnallinen kodinhoito olisi tarpeen, mutta sitä ei välttämättä ole saatavilla.

      Tällainen tuli nyt ekana mieleen, mutta kenelle tahansa voi tapahtua melkein mitä tahansa yllättävää, joka laittaa arjen ja suunnitellut kuviot uusiksi.

      Antti-pappi

      • näin on

        Kodinhoitaja on eri asia kuin perhetyöntekijä. Jälkimmäinen on lastensuojelukyylä, joka sotkee kodin nuuskiessaan paikkoja ja kirjoittaa ylös jokaisen sanan ja ilmeen ja liikkeen, mitä vanhemmat ja lapset sanovat / tekevät. VARO!


    • taikauskon levitys

      wwww.uskontojenuhrientuki.fi

      Antti häpeä!

      • ...

        Montako entistä luterilaista mahtaa olla uskonnon uhreissa. Itse tiedän pari luterilaiseksi kääntynyttä uskovaa, joiden kohtelu aiemmassa seurakunnassa oli pelottelua ja ahdistamista.


    • hävetkää!

      Joopa joo. Tuttavaperheessä perhetyöntekijät kävivät repimässä patjat sängyistä ja paiskoivat vaatekaapista vaatteet pitkin kämppää. Hulluja mitä hulluja.

      Vain kuolleen ruumiini yli tänne tulette!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Ei sossua meille

      Kannattaa viimeiseen asti vältellä perhetyöntekijöitä ja pyytää apua omilta sisaruksiltaan, vanhemmiltaan, kummeiltaan, lasten kummeilta, ystäviltään jne...

      • En sano ei avulle

        Itse olen miettinyt sitä, että jos puolisoni kuolisi ja jäisin yksin lasten kanssa niin aivan varmasti siinä tilanteessa tarvitsisin apua. Miksiköhän ihmiset muutenkin kuvittelevat pärjäävänsä ja useimmat vakuuttavat,että hyvin pärjätään vaikka jotkut äideistä ovat jaksamisen äärirajoilla. Sitä paitsi asioita on mietittävä myös lapsen näkökulmasta, onnellinen vanhempi=onnellinen lapsi. Itse en ole kokenut tarvetta apuun, mutta sitä ei koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Olen onnellinen siitä,että minulla on puoliso jonka kanssa jakaa arki ja jolle voin puhua kaikesta. Kaikki ei aina vain ole niin musta valkoista.


    • En sano ei avulle

      Luin tarkemmin muita vastauksia ja Antti-pappi sinun viestissäsi oli lastenhoidon avun tarpeesta. Se kyllä koskettaa lähitulevaisuudessa perhettämme, sillä opiskelen perhepäivähoitajaksi ja kunnalla ei ole vielä järjestää minulle hoitolapsia, koska uudelle pphoitajalle ei vielä ole tarve, mutta seuraavan vuoden aikana tarve kasvaa, koska kaupungissamme on eläköitymässä olevia pphoitajia. Opintoihini kuuluu tutkintotilaisuuksia viisi, jotka ovat jokainen viikon pituisia. Tutkintotilaisuudet minun on suoritettava toisen pphoitajan luona, eli kotini ulkopuolella, koska minulla kun ei vielä ole niitä omia hoitolapsia. Tutkintotilaisuus viikoilla tarvitsen omille lapsilleni hoitajan ja onneksi MLL järjestää lyhytaikaista, kylläkin maksullista, lastenhoitoapua. Eli kyllä sitä apua saattaa tarvita monessakin asiassa lapsiperheessä.

    • mummo 2

      Eronneet miehet.
      Olisin utelias tietämään teidän tunteet omia lapianne kohtaan, jotka jäävät äidille. Miten teidän ja lasten tapaaminen sujuu.
      Nyt kun lukee uusperheistä, siellä uusi äitipuoli uhoaa kuinka laittaa ex:sän lapset kuriin. Kuulostaa niin kielteiseltä.
      Pystyttekö te pitämään lapsenne puolta vai saneleeko äitipuoli kieltävät säännöt.
      Saneletteko te uudelle äitipuolen lapsille kieltävät säännöt ja että saisivat pysyä isällään.
      Vanhana teidän olisi mukava tavata lapsia ja lastenlapsia, eikä kokea olevansa ulkopuolinen.
      uudesta äitipuolesta voi myös tulla ero, tai hän voi kuolla ennen teitä.
      Parempi laiha sopu, kuin lihava riita.

    • vaikeiden äiti

      Meillä oli isoja ongelmia kun lapset olivat teini-iässä. Minusta perhetyöntekijöiden tulisi tutustua myös nuorisotyöhön ja osallistua vaikkapa nuorisotilojen toimintaan. Sieltä löytyy nuoria, jolle vaikkapa perhetyöntekijän apu olisi tervetullut.

    • Kysymys avaajalle

      Avun pyytämisessä huimasti rima on madaltunut. Nykyäpäivänä on vanhempia, jotka eivät esimerkiksi saata ekaluokkalaista koulumatkoilla, vaikka olisivat itse kotona ja aikaa saattamiseen kuluisi vartti päivässä. Tähänkin tarvitaan kaupungin järjestämää toimintaa. Nämä vanhemmat uskovat, että vanhemmuus päätty, kun lapsi menee kouluun. Pitäisikö näistä vanhemmista tehdä lastensuojeluilmoitus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe