Rahan merkitys uskovalla ja ateisteilla?

Raha ja Hamasko?

Näkyvää on viesteissä, että aina kun jotakin tapahtuu, niin rahaahan siinä vaan kerätään. Rahaa viedään ihmisiltä. Rahaa kerätään huonokuntoisilta. Rahaa, rahaa, rahaa... Siitä puhuu maailmanhenki.
Mitä Raamattu kertoo, profetoi rahasta?

34

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Money, mania

      Esim. Suomalaiset, Kalevan pariskunnan siepanneet terroristit nettosivat sieppauksistaan n.16 miljoonaa. Mikäli uskomme yle1 uutisia. Siis raha, raha oli motiivi sieppaukselle.

    • ---

      Mikä temppelissä (srk.)on rappeutunutta.

      2.Kuningasten kirja:
      12:4 Ja Jooas sanoi papeille: "Kaiken rahan, joka pyhinä lahjoina tuodaan Herran temppeliin, käyvän rahan, kaiken arvion mukaan suoritettavan henkilörahan ja kaiken rahan, jonka joku sydämensä vaatimuksesta tuo Herran temppeliin,
      12:7 Silloin kuningas Jooas kutsui pappi Joojadan ja muut papit ja sanoi heille: "Miksi te ette ole korjanneet mitään, mikä temppelissä on rappeutunutta? Nyt te ette enää saa ottaa rahaa tuttaviltanne, vaan teidän on annettava se siihen, mikä temppelissä on rappeutunutta."

    • Raha ei ole paha

      Raha on väline, jolla voi tehdä hyvää. Uskovalla pitäisi olla hyvin "löysä" ote omaisuuteensa, se on Herran, ja Hän johdattakoon miten sitä pitää käyttää!
      Rehellinen pitää olla, velat maksaa, kymmenykset kuuluvat Herralle, siinä aloituspaketti :)

      • -lapsi-

        Raha... Radio Dei: "Maailman puut polveutuvat kymmenestä kantapuusta." Kyseisen tiedon mukaan voimme päätellä kymmenysliiton tehdyn jo paratiisissa, koska yksi puu oli pyhitetty Jumalalle. Tämän perusteella jokaisen Aatamin jälkeläisen kuuluu palauttaa Jumalalle 10% kaikesta, minkä Jumala on antanut hänelle.

        Jumala on reilu. Hän antaa käyttöömme peräti 90% luomakunnastaan. Jumala rakastaa minua, jos annan "omastani" iloisesti.

        2.Kor:
        9:6 Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää.
        9:7 Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa.
        9:8 Ja Jumala on voimallinen antamaan teille ylenpalttisesti kaikkea armoa, että teillä kaikessa aina olisi kaikkea riittävästi, voidaksenne ylenpalttisesti tehdä kaikkinaista hyvää;
        9:9 niinkuin kirjoitettu on: "Hän sirottelee, hän antaa köyhille, hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti."
        9:10 Ja hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät,
        9:11 niin että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme saa aikaan kiitosta Jumalalle.
        9:12 Sillä tämä avustamispalvelus ei ainoastaan poista pyhien puutteita, vaan käy vieläkin hedelmällisemmäksi Jumalalle annettujen monien kiitosten kautta,
        9:13 kun he, tästä teidän palveluksestanne huomattuaan, kuinka taattu teidän mielenne on, ylistävät Jumalaa siitä, että te näin alistuvaisesti tunnustaudutte Kristuksen evankeliumiin ja näin vilpittömästi olette ruvenneet yhteyteen heidän kanssaan ja kaikkien kanssa.
        9:14 Ja hekin rukoilevat teidän edestänne ja ikävöivät teitä sen ylen runsaan Jumalan armon tähden, joka on teidän osaksenne tullut.
        9:15 Kiitos Jumalalle hänen sanomattomasta lahjastaan!


    • Just niin

      Raha ei ole paha. Kiitos.

      Paha siitä tulee kun sitä palvotaan ja ahnehditaan ja laitetaan raha kaiken edelle. Mitataan elämää rahan kautta.
      Ymmärrän pienituloisia, mutta kohtuus sen palvonnassakin pitää olla.

      • -lapsi-

        Just.

        1.Tim:
        6:7 Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä;
        6:8 mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin.
        6:9 Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
        6:10 Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/1Tim.6.html

        Snl:
        13:8 Rikkautensa saa mies antaa henkensä lunnaiksi, mutta köyhän ei tarvitse uhkauksia kuunnella.
        15:16 Parempi vähä Herran pelossa kuin paljot varat levottomuudessa.
        15:17 Parempi vihannesruoka rakkaudessa kuin syöttöhärkä vihassa.

        Ps. Kuulin radiosta, että rahan himo on taustalla 90% tilastoiduista rikoksista.


    • Kiinnostuin

      Radio deistäkö kuulit. Milloin?

      • -lapsi-

        Kiinnostuin. Valitettavasti en muista milloin ja miltä kanavalta kuulin, mutta yritä löytää tilastoja rikosten motiiveista vaikka googlettamalla.


    • Matt 6 luvussa Jeesus puhuu rahasta.
      'Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa'

      Jostain syystä seurakuntiin on pesiytynyt kymmenysten harhaoppi ja moni antaa siksi, että saisi itse moninverroin takaisin. Se on riivaajien oppi ja epäjumalien palvelusta.

      Jeesuksen ristin uhriin ei voi mitään lisätä, se on täydellinen. Kaikki mitä me saamme Jumalalta, saamme Jeesuksen uhrin tähden, Jeesuksen täydellisen uhrin tähden. Kun annat Jumalalle omastasi, älä odota saavasi mitään takaisin! Jumala ei koskaan maksa omilleen mitään väärällä valuutalla = mammonalla. Jumala antaa hyviä lahjoja, ei huonoja!

      On tärkeää ymmärtää, ettet voi saada mitään lisää omin konstein, kaikki annetaan armosta ja lahjaksi Jeesuksen täydellisen uhrin perusteeella. Jos ajattelet, että voit saada jotain lisää uhraamalla, palvelemalla, hyvää tekemällä, sinä pilkkaat Jeesuksen ristin työtä ja vähennät sen arvoa.

      Uhraa, palvele ja tee hyvää siksi, että Jumala on sinua niin paljon rakastanut, että hän antoi ainokaisen poikansa uhriksi sinun pahojen tekojesi tähden ja sinä olet päässyt sisälle Jumalan valtakuntaan ja siitä rakkaudesta Jeesukseen tee kaikki, mitä teet. Mitä sinulle merkitsee Jeesuksen uhri - sitä kannattaa pohtia. Minkä arvoisena sen pidät.

      • -lapsi-

        Tark.47. Toivottavasti sinua ei tulkita silla tavalla väärin, että evankeliointiin tarkoitetut varat vähenisivät.

        "Mitä tulee keräykseen pyhiä varten, niin tehkää tekin samalla tavoin kuin minä olen määrännyt Galatian seurakunnille. Kunkin viikon ensimmäisenä päivänä pankoon jokainen teistä kotonaan talteen säästäen menestymisensä mukaan, ettei keräyksiä tehtäisi vasta minun tultuani. Mutta kun olen saapunut teidän tykönne, lähetän minä ne henkilöt, jotka siihen sopiviksi katsotte, kirjeet mukanaan viemään teidän rakkaudenlahjanne Jerusalemiin ja jos asia on sen arvoinen, että minunkin on lähteminen, niin saavat he lähteä minun kanssani" (1Kor 16:1-4)
        http://sley.fi/luennot/ESITYS/PaavalEK.htm


      • -lapsi-
        -lapsi- kirjoitti:

        Tark.47. Toivottavasti sinua ei tulkita silla tavalla väärin, että evankeliointiin tarkoitetut varat vähenisivät.

        "Mitä tulee keräykseen pyhiä varten, niin tehkää tekin samalla tavoin kuin minä olen määrännyt Galatian seurakunnille. Kunkin viikon ensimmäisenä päivänä pankoon jokainen teistä kotonaan talteen säästäen menestymisensä mukaan, ettei keräyksiä tehtäisi vasta minun tultuani. Mutta kun olen saapunut teidän tykönne, lähetän minä ne henkilöt, jotka siihen sopiviksi katsotte, kirjeet mukanaan viemään teidän rakkaudenlahjanne Jerusalemiin ja jos asia on sen arvoinen, että minunkin on lähteminen, niin saavat he lähteä minun kanssani" (1Kor 16:1-4)
        http://sley.fi/luennot/ESITYS/PaavalEK.htm

        "Pelastus on juutalaisista."

        Yllä aiheena on pakanoiden velka juutalaisille, ei siis varsinainen kymmenyskysymys. Toki uhrit ja annit ovat tärkeä osa lähetystyön kohdemaiden asukkaiden olojen kohentamisessa.

        Nähdäkseni Paavalin aloittama rahankeräystoiminta ilmenee nykyaikana mm. siinä, että ns. pakanakansat pitävät yllä tuiki tärkeää hengenpelastustoimintaa Israelissa.
        http://www.mdavolunteers.org/

        Ystävät ympäri maailmaa
        http://www.mdais.com/MDA_Friends/

        Jaak. 2:26
        Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut.
        http://mdauk.org/committees/cfmda

        Ps. Muistetaan rakastaa ja siunata Israelia.

        4Moos. 24:9
        Se on kyyristynyt, se on laskeutunut maahan kuin leijona, niinkuin naarasleijona - kuka uskaltaa sitä häiritä? Siunattu olkoon, joka sinua siunaa, kirottu, joka sinua kiroaa!"

        Roni Dalumi lauloi holokaustimuseossa. Human Tissue, ihmiskudos.
        http://www.youtube.com/watch?v=WwBG45WiyVs
        When I shall die,
        something of mine, something of mine
        will die in you, will die in you.
        When you'll die,
        something of yours, something of yours in me
        will die with you, will die with you.
        http://www.hebrewsongs.com/?song=rikmahenoshitachat


    • Hyvä luento

      Lue linkistä.

    • Jumala ei ole asettanut antamiselle mitään ylärajaa, voi siis antaa kaiken sen, mikä jää yli oman perheen tarpeen. Niinhän Paavalikin kehoittaa, menestymisensä mukaan.

      Jumala ei myöskään halua, että annamme leivän lapsemme suusta ja kuvittelemme, että kyllä Jumala maksaa takaisin.

      Jeesus opetti myös Mark 12:
      38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
      39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
      40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".
      41 Ja hän istui vastapäätä uhriarkkua ja katseli, kuinka kansa pani rahaa uhriarkkuun. Ja monet rikkaat panivat paljon.
      42 Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä.
      43 Ja hän kutsui opetuslapsensa tykönsä ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: tämä köyhä leski pani enemmän kuin kaikki muut, jotka panivat uhriarkkuun.
      44 Sillä he kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä."

      Oli siis niitä 'uskovia', jotka keräsivät kaikin tavoin rahaa itselleen vedoten Jumalaan tai asialleen, heidät Jeesus tuomitsi.

      Oli myös köyhä leski, joka koki, että hänkin haluaa antaa Jumalalle niistä vähistäänkin, hänen sydämensä vaati siis niin. Hänen sydämensä oli vilpitön Jeesuksen tunnustuksen mukaan - köyhä leski ei odottanut saavansa mitään takaisin.

    • Jeesus kehoittaa kokoamaan aarteita taivaaseen, siellä tapahtuu siis vasta palkanmaksu:
      Ilm. 22:12
      Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.

      Jeesus sanookin, että jos palkka on saatu jo täällä alhaalla, siitä ei enää makseta ylhäällä. Lue Matt 6 luku.

    • ***

      Kymmenykset kuuluvat vanhasn liittoon. Uhrit ja annit uuteen liittoon. Kymmenyslakeja oli vanhassa liitossa kolme. Miksi vain yksi niistä olisi sälytetty uuteen liittoon? Pitää huomioida mistä kymmenykset maksettiin(ruoka, juoma, karja, mausteet)ja mistä uhrit/avustukset(raha). Mistä Aabraham maksoi kymmenykset? Tämä kymmenyspakko uudessa liitossa on ihmiskäskyjä eikä muuta. Uhrit ja annit ovat vapaaehtoiset, sillä kukapa iloitsee pakosta vaan vapaaehtoisuudesta. Tätä rahankeruuta on näinä aikoina harrastettu aika ponnekkaasti. Nythän tutkitaan erästä tapausta, missä hyväuskoisilta, hyvään tarkoitukseen(köyhille,ym)kerättyä rahaa on käytetty paljolti oman pankkitilin kasvattamiseen. Se jos mikä on yksi vastenmielisimpiä ilmiöitä ns. uskovaispiireissä. On hyvä, että asia tutkitaan perinpohjin ja jos petos on tapahtunut, tekijä(t)vastuuseen.

      • Tuom.

        Eli Jalovaara käyttänyt vain 6% varoista, mistä oli tarkoitettu hyväntekeväisyyteen 100%. Poliisi tutkii. Jalo vaara. Nimi on enne, nomen est omen. Hyvin jalolta on Pirkon toiminta vaikuttanut. Mutta rahan käytössä onkin piillyt epäilty petos, rahavaara..
        Moni sairaus on hetkeksi parantunut, mutta onkin sitten uusiutunut. Sillä välin on köyhä laittanut viimeisenkin roponsa.
        Pirkko sanoo: "Ju- ma-la parantaa." Kyllä Jumala parantaa, mutta kuka kerää rahat!
        Olen myös nähnyt, kun Jumala parantaa, mutta kukaan ei kerää rahoja mihinkään laariin. Annetaan kunnia Jumalalle, ja annetaan rahat köyhille suoraan, ei välikäsien kautta. Kun ne näyttävät myös jäävän välikäsien taskuun. No, poliisi tutkii.
        En vois kyllä kuvitellakaan ottavani rahaa rukouspalvelulla. Kuvottaa koko ajatuskin.


      • Jotta tuota..
        Tuom. kirjoitti:

        Eli Jalovaara käyttänyt vain 6% varoista, mistä oli tarkoitettu hyväntekeväisyyteen 100%. Poliisi tutkii. Jalo vaara. Nimi on enne, nomen est omen. Hyvin jalolta on Pirkon toiminta vaikuttanut. Mutta rahan käytössä onkin piillyt epäilty petos, rahavaara..
        Moni sairaus on hetkeksi parantunut, mutta onkin sitten uusiutunut. Sillä välin on köyhä laittanut viimeisenkin roponsa.
        Pirkko sanoo: "Ju- ma-la parantaa." Kyllä Jumala parantaa, mutta kuka kerää rahat!
        Olen myös nähnyt, kun Jumala parantaa, mutta kukaan ei kerää rahoja mihinkään laariin. Annetaan kunnia Jumalalle, ja annetaan rahat köyhille suoraan, ei välikäsien kautta. Kun ne näyttävät myös jäävän välikäsien taskuun. No, poliisi tutkii.
        En vois kyllä kuvitellakaan ottavani rahaa rukouspalvelulla. Kuvottaa koko ajatuskin.

        Et kai, mutta jos kiertäisit maailmaa sanan kanssa ja autokin olisi oltava, sekä hotelleissakin yövyttävä ja muutkin kulut maksettava ja elanto saatava, niin taatusti ottaisit rahaa. Siihen on uskovat velvoitettukin antamaan ja ottamaan, mikäli olet Jumalan palvelija.
        Jalovaara ei ole koskaan sanonut olevansa lähetyssäätiö, vaan rukouspalveluasialla.
        Totuushan on Raamatussa, että lopun aikoina ei enää tervettä sanaa kärsitä ottaa vastaankaan. Jumalasta puhuminenkin tullaan vielä kieltämään.
        Kotikokoukset tulossa, pienissä piireissä kokoonnutaan. Herra puhui, eikä hän valhettele.


      • Tuom.
        Jotta tuota.. kirjoitti:

        Et kai, mutta jos kiertäisit maailmaa sanan kanssa ja autokin olisi oltava, sekä hotelleissakin yövyttävä ja muutkin kulut maksettava ja elanto saatava, niin taatusti ottaisit rahaa. Siihen on uskovat velvoitettukin antamaan ja ottamaan, mikäli olet Jumalan palvelija.
        Jalovaara ei ole koskaan sanonut olevansa lähetyssäätiö, vaan rukouspalveluasialla.
        Totuushan on Raamatussa, että lopun aikoina ei enää tervettä sanaa kärsitä ottaa vastaankaan. Jumalasta puhuminenkin tullaan vielä kieltämään.
        Kotikokoukset tulossa, pienissä piireissä kokoonnutaan. Herra puhui, eikä hän valhettele.

        Tunnen ja tunsin pitkän historian takaa uskovia, jotka kiersivät maata, ottivat yötä myöten vaivaisia ihmisiä vastaan. Saivat jotkut kulukorvauksia, mutta elivät vaatimattomasti-elatus ja vaatteet-tyyliin. Eräskin teki pitkiä marjareissuja hengellisten matkojen ohella, asui vaatimattomasti. Keskittyi yksinolossaan rukouksiin ja Herran palvelemiseen, ei hotelleja ja kultasormuksia. Kulkuneuvona jokin "Wartburg". Sitäkin kuljetti enkelivoimat. Raha ei tullut missään esille ns. kulukorvauksina. Elämäntyyli kertoi vaatimattomuuksissaan elämisen arvoista.

        Jottatuota minäkin voisin pistää Herzogit pystyyn. Nimittäin noita taikavoimia saisin itsekin satavarmasti haltuuni antamalla sieluni saatanalle käyttöön. Mutta noista irtisanoutuneena en ala leikkimään noitavoimilla rahalla myyden totuutta ihmisiä pettäen. Vaarallista, huh!


      • 23rfvg
        Tuom. kirjoitti:

        Tunnen ja tunsin pitkän historian takaa uskovia, jotka kiersivät maata, ottivat yötä myöten vaivaisia ihmisiä vastaan. Saivat jotkut kulukorvauksia, mutta elivät vaatimattomasti-elatus ja vaatteet-tyyliin. Eräskin teki pitkiä marjareissuja hengellisten matkojen ohella, asui vaatimattomasti. Keskittyi yksinolossaan rukouksiin ja Herran palvelemiseen, ei hotelleja ja kultasormuksia. Kulkuneuvona jokin "Wartburg". Sitäkin kuljetti enkelivoimat. Raha ei tullut missään esille ns. kulukorvauksina. Elämäntyyli kertoi vaatimattomuuksissaan elämisen arvoista.

        Jottatuota minäkin voisin pistää Herzogit pystyyn. Nimittäin noita taikavoimia saisin itsekin satavarmasti haltuuni antamalla sieluni saatanalle käyttöön. Mutta noista irtisanoutuneena en ala leikkimään noitavoimilla rahalla myyden totuutta ihmisiä pettäen. Vaarallista, huh!

        Enkelivoimalla käyvä Wartburg? Kyllä mahtoi Honeckerin Ericiä pänniä jos kuuli maansa autoteollisuuden kruununjalokiven uudesta elämästä.


      • Tuom.
        23rfvg kirjoitti:

        Enkelivoimalla käyvä Wartburg? Kyllä mahtoi Honeckerin Ericiä pänniä jos kuuli maansa autoteollisuuden kruununjalokiven uudesta elämästä.

        Tiedän ainakin erään katolisen papin ajaneen Warrella. Mossella tai Volgalla en ole kenenkään uskovan kuullu ajelevan. Vois ilmoittautua, jos joku olis nähny.
        Moskvits Elite olisi hyvinkin joutunut enkelivoimiin turvautumaan.


    • Pitää maksaa

      Jeesus sanoi fariseuksille, että antakaa Jumalalle se, mikä Jumalan on ja kuninkaalle se. mikä kuninkaan on.

    • Raha ei ole paha

      Rakkaat,
      Ei kymmenyksiä makseta ansaitsemismielessä, se on vain vero, joka kuuluu Jumalalle.
      Koko meidän elämämme kuuluu Hänelle, kaikki mitä meillä on.
      Antaminen on ilo, anteliaisuus on Jumalan oma ominaisuus, Hänen, joka ei säästänyt edes omaa Poikaansa.
      En anna saadakseni jotain, annan koska rakastan Herraa ja koen, että tehtäväni on olla lähettäjä. Jonkun toisen tehtävä taas on lähteä.
      Pääasia on kuitenkin Herra Jeesus Kristus ja ilosanoma suuresta sovituksesta!!!
      Ja pääasia on pitää pääasia pääasiana :):)

      • Kymmenyshaukka

        Miksi ne kymmenykset sitten maksetaan jollekin seurakunnan pastorille? Hänkö se jumala on jolle ne kuuluvat?


      • Kymmenyksistä
        Kymmenyshaukka kirjoitti:

        Miksi ne kymmenykset sitten maksetaan jollekin seurakunnan pastorille? Hänkö se jumala on jolle ne kuuluvat?

        Jeesus nousi ylös Isän luo ja lähetti seuraajansa jatkamaan työtään maan päällä.
        Seurakunta on kaikkine virheineen se paikka, missä työ edelleen jatkuu. Seurakunta on Kristuksen ruumis, jokainen jäsen toiminnassa, ei vain pastori. Kymmenyksillä maksetaan kokoaikaisten työntekijöiden palkat (Suomessa ja lähetysmailla), vierailijoiden kulut, vuokrat, sähköt, ilmoituskulut, nuorisotyö- ja pyhäkoulumateriaalit, rahoitetaan esim työttömien ruokailut, diakoniatyö, seurakunnan omat kahvittelut, erilaiset tempaukset toreilla, vankiloissa jne jne, jne.
        Kymmenykset annetaan yleensä sinne, mistä kukin saa hengellisen ravintonsa, annit ja uhrit niin kuin sydän vaatii.


      • -lapsi-
        Kymmenyksistä kirjoitti:

        Jeesus nousi ylös Isän luo ja lähetti seuraajansa jatkamaan työtään maan päällä.
        Seurakunta on kaikkine virheineen se paikka, missä työ edelleen jatkuu. Seurakunta on Kristuksen ruumis, jokainen jäsen toiminnassa, ei vain pastori. Kymmenyksillä maksetaan kokoaikaisten työntekijöiden palkat (Suomessa ja lähetysmailla), vierailijoiden kulut, vuokrat, sähköt, ilmoituskulut, nuorisotyö- ja pyhäkoulumateriaalit, rahoitetaan esim työttömien ruokailut, diakoniatyö, seurakunnan omat kahvittelut, erilaiset tempaukset toreilla, vankiloissa jne jne, jne.
        Kymmenykset annetaan yleensä sinne, mistä kukin saa hengellisen ravintonsa, annit ja uhrit niin kuin sydän vaatii.

        Aamen. Käsittääkseni kymmenykset eli vähintään 10% on hyvä maksaa kotiseurakuntaan. Mahdollisimman vakaa tulovirta on tärkeä seurakunnan suunnitelmallisen toiminnan kannalta.


    • Kiitosta

      Raha ei ole paha

      Tuohon sitten vaan aamenia.

    • bää

      kyllä se uskovakin voi mennä sekaisin rahasta. rahahan on maailman jumala. itselläni kun sitä ei ole niin en sitä osaa arvostaakaan. sehän on vain paperia, jonka arvo laskee ja nousee. eräänä päivänä sillä ei ole enää arvoa.

      • -lapsi-

        Hyvä Bää. Puhut viisaita:)
        http://www.youtube.com/watch?v=NcEyN5erNyM
        Kaikki muuttuu. Stadikaan ei ole entisensä. Se on koreampi/korskeampi ja jotenkin steriilimpi ja tylsempi. Tuli mieleeni "Nooan päivät". Rakennetaan ja taas rakennetaan. Plääh!
        http://ennustuksia.com/tag/nooa/

        Pekka Reinikaisen opettava/varoittava kirja.

        "Maamme on kriisissä. Kysymys ei ole taloudellisesta kriisistä. Suomi ei ole koskaan ollut niin vauras kuin nyt. Kriisi on moraalinen. Mikäli emme kaikki tee henkilökohtaista parannusta itsekkyydestämme ja rakkaudettomuudestamme, hukumme kansakuntana aivan kuin ihmiset muinoin Nooan päivinä."
        http://www.kristillinenkirjakauppa.fi/index.php?sid=30003&tuoteid=1491


    • bää

      minä kun tulin uskoon, niin sen jälkeen en ole osannut rahaa pitää. sain suuren perinnön, mutta lahjoitin sen vähitellen poissa. en koe itseäni köyhäksi.olen työelämässä ja saan rahaa sen verran, että on katto pään päällä jne.

    • bää

      tunnen itseni. jos minulla olisi rahaa niin se pikkuhiljaa nousisi päähän salakavalasti. siksi koin että olla köyhä rahallisesti, kuin itseään kiusata rahan kanssa. luulen, että miehillä on parempi itsekuri rahan kanssa, kuin naisilla. raamatussa puhutaan kuningas daavitista, jolla oli rahaa, mutta maallinen rikkaus ei sokaissut häntä. kiitos lapsi.

    • bää

      entäpä sitten rikkaista naisista raamatussa. noh. iisebel oli sitä ja hän hamusi sitä lisää. eli raha nousi päähän, eikä hallinnut sitä. samaa näkee nyt tästä jalovaarasta. hänkin on nainen ja ihka selvästi ei tiedosta, että ei osaa rahaa käyttää vaan hamuaa sitä lisää. menee jopa epärehellisyyden puolelle hänen rahan keräyksensä.

    • bää

      tunnen jopa itseni niin hyvin, että voin sanoa, että jos minulla olisi jalovaaran tapaan rahaa, niin olisin varmaan yhtä epärehellinen ja sijoittaisin rahoja ties mihin. keltanen neste nousisi salakavalasti päähän.

    • Miksi pitäisi?

      En ole kuullut Jalovaaran koskaan puhuvan lähetystyöhön keräämisestäkään. Se ei kuulu Rukousystävät ry.n toimenkuvaan. Jos on ilmoittanut osan antavansa, niin on antanutkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe