"tyhmien" kysymysten ketju

kysynkysyn

Lapseni aloittaa kohta päiväkodin ja tuntuu,että päässä pyörii enemmän tai vähemmän noloja kysymyksiä aloitukseen liittyen. Tässä muutama:
- lapseni käyttää vaippoja, tuonko omat vaipat vai onko päiviksessä niitä valmiina?
- millä tussilla merkkaan lapseni vaatteet ilman,että väri sotkee vaatteen pesussa?
- kuinka paljon varavaatetta vien päiväkotiin ja miten fiksuiten tapahtuisi? Eli vienkö kuravaatteet vaihtissisävaatt eet maanantaina ja perjantaina kiikutan kotiin.
- mihin päiväkodin työntekijä laittaa likaiset vaihtovaatteet päivän ajaksi? Tuonko jonkun toisen kassin tarharepun lisäksi?
- lapseni sotkee paljon syödessään ja etenkin juomat on kiva purskuttaa niin,että koko vaatekerrasto on pesua vailla. Tuonko kotoa ruokalapun vai onko päiväkodissa? Onko nokkamukeja tms vai tuonko kotoa?

Kiitos ja kumarrus!
Nöyränä kysyy hän.

5

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pk-sijainen

      Vanhemmat ostavat lastensa vaipat itse ja tuovat paketin päiväkotiin. Hoitajat kyllä ilmoittavat, kun tarvitaan täydennystä (tulisi kalliiksi jos jokaiselle vaippaikäiselle päiväkoti ostaisi omat vaipat).

      Eikös niitä "permanent marker" tusseja ole, joiden pitäisi pysyä pesusta huolimatta?

      Kuravaatteet jätät päiväkodille, niitä ei tarvitse joka viikko viedä takaisin kotiin.
      Vaihtovaatetta pakkaat sen verran mukaan, mitä luulet että sotkua ruokaillessa yms. tulee. Yleensä olisi hyvä olla ainakin 3 varapaitaa jotka jättää lapsen lokeroon, muutamat pikkarit, housuja/sukkiksia 2-3 kpl ainakin (toki päiväkodeilla on lainata varavaatteita jos omat loppuu kesken, niitä ei kuitenkaan ole rajattomasti), sukkia myös hyvä olla enemmän kuin se yksi extrapari mukana...

      Tahriintuneet vaatteet laitetaan pieneen muovipussiin ja pussi laitetaan lapsen lokeroon, jonka varmasti huomaat lasta hakiessasi.

      Ruokalappuja on jokaisessa päiväkodissa, nokkamukeja samaten joten sinun ei tarvitse alkaa niitä tuomaan. :)

    • päiväkotilainen

      Ruokalappuja on päiväkodeissa, mutta meillä on jotkut vanhemmat tuoneet oman ns. paitamallisen ruokailusuojan. On niitä nyt hommattu myös päiväkodille muutama, mutta aikaisemmin ei ollut, eikä nytkään kaikille pienille, vaan niille eniten sottaaville. Ja nokkamukinkin on joku tuonut oman, mutta kyllä niitä päiväkodillakin pitäisi olla.
      Varavaateasiat kannattaa kysellä sieltä omasta päiväkodista, he tietävät parhaiten omat säilytystilansa ja käytäntönsä. Joku haluaa säilyttää varavaatteet lokerossa, joku repussa, josta niitä on kyllä hankalampi kaivaa tarvittaessa. Joku vie joka päivä varavaaterepun kotiin, joku jättää ne vaatteet lokeroon ja täydentää pyydettäessä/kun huomaa että jotain puuttuu.

    • vanha päiväkotitäti

      Hei, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan. Vain tyhmiä ihmisiä jotka eivät kysy, vaikka eivät tiedä. Hyvä että kyselet. Tee jatkossakin niin ja olet fiksu. :)

    • rpph1234

      Jos kuravaatteet on kovin likaiset niin kotiin pesuun.

    • Kuulakärkikynä

      Lapsen vaatteet voi nimikoida helposti myös kuulakärkikynällä pesulappuun. Minä olen alusta asti kirjoittanut poikani vaatteisiin vain nimikirjaimet, en kokonimeä ja lapsi jo tosi pienenä tunnisti omat vaatteensa nimikirjaimista.

      Vaippa-asiasta sen verran, että omat vaipat tietysti, mutta päiväkodilla voi olla toiveita niiden suhteen. Esim.lapseni päiväkodissa toivottiin teippivaippoja ettei lasta tarvitse aina riisua kokonaan vaan vaipan voi vaihtaa vain housuja laskemalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe