Onko kaste Jumalan teko?

Yritetään yhdessä ;)

Nimim. Yritä itse edes (jatkossa YIE), laitoit mielestäsi lapsikastetta puolustavia tekstejä, joiden katsoit osoittavan, että kaste on Jumalan teko. En tiedä, kumpaa käännöstä tarkoitit, mutta otan tähän 1938 käännöstä.
Laitanpa nämä kommentit uuteen ketjuun.

Matt. 28:19: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.”
Sanat, jotka on käännetty ”kastamalla” ja ”opettamalla” ovat partisiippimuodossa. Kyseessä on ns. säestävä partisiippi.
Oikeampi käännös olisi esim. ”kastaen” ja ”opettaen”. Vuoden 1992 käännös tehtiinkin toisin. Siihenkin tosin teologisista syistä lisättiin kaksoispiste, jota ei alkukielessä tietenkään ole.
Säestävä partisiippi ei tässä ilmaise, miten opetuslapseutetaan.
Esimerkkinä:
”Poistuin huoneesta päätäni raapien” olisi kreikassa säestävä partisiippi. Se on eri asia kuin:
”Poistuin huoneesta päätäni raapimalla.” (Tämä olisi 1938 käännöksen tyyliin tehty käännös.)
Lause menee suunnilleen näin: Opetuslapseuttakaa kaikkea kansaa kastaen heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettaen heitä...”
Eli ensin tehdään opetuslapsia, jotka sitten kastetaan ja joita opetetaan.
Teksti ei siis puolla lapsikastekäytäntöä vaan päinvastoin uskovien kastetta.

Kol. 2:11: "ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: 12. ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa,

Room.2:29: sanoo ”oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä”. Se viittaa uskoontuloon ja sitä seuraavaan elämänmuutokseen. Jatkossa viitataan kasteeseen, joka luonnollisesti seuraa uskoa Raamatun mallissa.
Teksti ei sano lapsikaste olisi uuden liiton ympärileikkaus tai mitään vastaavaa, kuten usein väitetään.

Ef. 5:26 ”että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta”.
Tarkoitit, YIE, varmaankin, että lapsikasteessa Jumala pesisi vauvan perisynnistä? Ehkä oletat myös, että Jumalan suorittama vedellä peseminen ei sovellu uskovien kasteeseen?
Tietänet, että esim. Jeesus käytti vettä monessa merkityksessä: ”joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään." Puhutaan ”sanan vedestä” ja monet näkevät sen olevan Joh.3:5:ssäkin. Se on hyvä pitää mielessä.
Tässä puhutaan toisaalta pesemisestä. Jos Paavali tarkoittikin kastetta, jonka evankeliumin kuulleet olivat ottaneet, voi tekstin nähdä tarkoittavan, että Jumala pesi tai pyyhki pois heidän syntinsä, kun he ottivat kasteen. Kun he olivat kasteessa tunnustautuneet Jeesuksen, he olivat Hänessä, eikä heillä enää ollut syntiä. Ei mitään sen kummempaa.
En näe tässä minkään antavan perusteluja lapsien kastamiselle.

Luuk. 3:16 ”niin Johannes vastasi kaikille sanoen: "Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi, jonka kengänpaulaakaan minä en ole kelvollinen päästämään; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.”
Mikä tässä osoittaisi lapsikastetta? Totta kai Pyhä Henki tulee ylhäältä.

Hes. 36:25 ”Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan.”
Mielestäni tästä on aika vaikea tehdä johtopäätöstä, että lapsikasteessa puhdistetaan vauvat kivijumalista tai mistään. Kuten totesin vesi on monessa mielessä käytetty vertauskuva.

1.Piet. 3:21 ”Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,”
Laitanpa 1992 käännöksenkin:
”Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus.”

Aiempi käännös ei sovi lapsikasteeseen, koska siinä sanotaan kasteen olevan hyvän omantunnon pyytämistä.
Eperotema käännetään ajan kreikassa joskus myös liitoksi, vaikka sen Raamatussa esiintyvä verbimuoto on aina merkityksessä ”pyytää”. Eräs kokenut eksegeetti pitäytyi vanhaan käännökseen kirjoittaen, että uudemman käännöksen taustalla on luterilainen ajattelu, jossa ihmisen aktiivisuutta ei saa painottaa. Uusi käännös tekee tekemisen objektista eli kohteesta (siis Jumalasta) subjektin. Alkukielen ”eperotema eis theon” kuitenkin ilmaisee selvästi prepositiolla, että Jumala on objekti.
Keskustelin tästä erään Raamatunkäännöskomiteassa olleen kanssa. Hän myönsi, ettei siitä hyvää tullut.
Koska pyytäminen on oikea käännös ja koska vauva ei voi pyytää mitään, tämä kohta puhuu siis lapsikastetta vastaan. Hyvä omatunto liittyy kasteeseen sikäli, että uskova tunnustaa kasteessa paitsi Jeesuksen, myös oman syyllisyytensä ja syntisyytensä. Siitä kasteessa annetusta tunnustuksesta seuraa hyvä omatunto. Näin asia meni Raamatun aikaan.

Olisiko vielä muita tekstejä?

172

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YIE

      Kirjoitat kyllä melkoista soopaa!

      "Lause menee suunnilleen näin: Opetuslapseuttakaa kaikkea kansaa kastaen heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettaen heitä...”"

      Tuohan nimenomaan meinaa sitä että opetuslapseuttaminen tapahtuu kastaen ja opettaen. Mikä tuossa kohdassa on vaikea ymmärtää? Ei kohta käske kastamaan opetuslapsia, vaan kaikkea kansoja. Päivänselvää teksitä tuo on!

      sydämen ympärileikkaus on kaste, sillä siinä tapahtuu uudestisyntyminen

      Ef.5:6 ei ole peruste minkään erityisen ihmisryhmän kastamiselle, vaan se kertoo sen että vedellä pesten Sanan kautta Herra palvelee. Missä vesi ja Sana ovat samanaikaan länsä? No kasteessa! Ja jos et halua nähdä sanaa "vesi" vetenä niin kyse on silloin ihan omasta piittaamattomuudestasi Jumalan sanan edessä

      Luuk. 3:16 kertoo kastajan olevan Jeesus. Miksi siinä pitäisi erikseen mainita lapset? En ymmärrä logiikkaasi

      Ja Hes. kohdassa taas vertauskuva-selitys. Huomaatko että kun sinulle näytetään täysin selvät Raamatun kohdat niin ohitat ne vaan höpisemällä vertauksesta sen sijaan että ottaisit Jumalan sanan sellaisena kuin se on

      1. Piet. 3:21 on aivan sama kuma käännöstä käyttää, sisältö on sama: Jumala tekee liiton ja kasteessa ihminen pyytää hyvää omaa tuntoa koska on juuri kasteessa saanut Kristuksen itsellleen. Ja tuokin kommentti että "vauva ei voi pyytää mitään" on pelkkää humpuukia.

      Kehoitan ottamaan Jumalan Sanan sellaisenaan. Sana ilmoittaa selvästi kasteen olevan Jumalan teko. Jo kohta "Jeesus kastaa" kertoo sen. Ja sama kaste on kaikille, olipa sitten vauva tai uskoontullut aikuinen. Kasteen perusta on Jumalan Sana, lupaus ja Kristus.

      • Yrittävää ei laiteta

        Älä hermostu, YIE. Soopa- ja humpuukiväitteet eivät dialogia edistä. Sikäli jos nyt dialogia haluatkaan...

        Matt.28:19 on 1992 -käännöksessä näin: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen".
        Tuo kaksoispiste tuli kuulemma luterilaisten painostuksen tuloksena. Sitä ei kreikassa ole niin kuin ei välimerkkejä muutenkaan. Se antaa nyt ikään kuin vanhemman käännöksen tavoin ymmärtää, että opetuslapsia tehdään kastamalla. Sitä ei alkukieli sano, mutta se vaadittiin, koska tuollaisena se tuki pedobaptismia.

        Raamattu Kansalle kääntää sen näin:
        "Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä..."

        Muitakin käännöksiä on. Tietyt asiat ovat haastavia tuossa kohdassa: heitä vai heidät esim.
        Onko sinulla kreikan opintoja. Osaatko arvioida näitä? Jos et osaa, niin ole varovainen väitteissäsi. Äläkä usko ketä vain. Paljon esitetään perättömiä väitteitä. Todettakoon, että minulla on kreikan yliopisto-opintoja, vaikken itseäni täysverisenä eksegeettinä voikaan esitellä.

        Uudestisyntyminen tapahtui Raamatun aikaan kasteessa, kun kaste otettiin tunnustautumisena Jeesukseen. Se oli kiinteä osa ns. uskoontuloa. Kastettu oli Kristuksessa.
        Kristusyhteyteen pääsi muullakin tunnustuksella. Timoteus oli hyvällä tunnustuksella tunnustautunut iankaikkiseen elämään (1.Tim6:12). Uudestisyntyminen siis voi tapahtua muutenkin kuin kasteessa.
        Luterilaisilla on useita tulkintoja siitä, milloin uudestisyntyminen tapahtuu. jotkut sanovat, että vauva uudestisyntyy lapsikasteessa. Jotkut katsovat, että uudestisyntyminen on uskoontulo, joka tapahtuu ymmärtävässä iässä. Jotkut - mm. herännäispiireissä - ovat opettaneet jatkuvaakin uudestisyntymistä. Jotkut taas erottelevat objektiivisen uudestisyntymisen lapsikasteessa ja subjektiivisen uudestisyntymisen uskoontulossa.

        Anyway: "kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,"
        Jumalan lapsiksi uudestisynnytään, kun uskotaan ja otetaan Jeesus vastaan.

        Toki keskustelu on vaikeaa, jos mennään sille linjalle, että vauva voi uskoa ja ottaa Jeesuksen vastaan. Ja jos ajatellaan niin kuin kirjoitit:
        "...tuokin kommentti että "vauva ei voi pyytää mitään" on pelkkää humpuukia."

        Kirjoitit:
        "Missä vesi ja Sana ovat samanaikaan länsä? No kasteessa!"
        En kieltänytkään sitä.
        Mutta sitä Sanaa ei vauva ymmärrä, joten se ei vaikuta uskoa. Ja ilman uskoa kaste on merkityksetön.

        Väität, että Sana ilmoittaa selvästi kasteen olevan Jumalan teko ja että jo kohta "Jeesus kastaa" kertoo sen. Se "Jeesus kastaa" liittyy Pyhään Henkeen, eikä vesikasteeseen. Ihminen kastaa ja ihminen ottaa kasteen Raamatussa. Jeesus antaa Pyhän Hengen, En minä löydä mitään muuta Raamatusta. En näe antamissasi teksteissä että kaste olisi "selvästi" Jumalan teko.
        Mitä ihmettä sillä nyt oikeastaan tarkoitetaankaan...

        Vedä vähän happea.
        Kyllä minä ymmärrän hyvin, että tässä luterilaisuudella kyllästetyllä maassa kasvaneen voi olla vaikea ajatella, että jospa sittenkin ollaan oltu väärässä, mutta niin se vain on...
        Lapsikaste on kristillisyyden suurimpia harhoja.
        Mutta minun voi ehkä olla viisasta jättää sinut vähän sulattelemaan näitä.


      • YIE
        Yrittävää ei laiteta kirjoitti:

        Älä hermostu, YIE. Soopa- ja humpuukiväitteet eivät dialogia edistä. Sikäli jos nyt dialogia haluatkaan...

        Matt.28:19 on 1992 -käännöksessä näin: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen".
        Tuo kaksoispiste tuli kuulemma luterilaisten painostuksen tuloksena. Sitä ei kreikassa ole niin kuin ei välimerkkejä muutenkaan. Se antaa nyt ikään kuin vanhemman käännöksen tavoin ymmärtää, että opetuslapsia tehdään kastamalla. Sitä ei alkukieli sano, mutta se vaadittiin, koska tuollaisena se tuki pedobaptismia.

        Raamattu Kansalle kääntää sen näin:
        "Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä..."

        Muitakin käännöksiä on. Tietyt asiat ovat haastavia tuossa kohdassa: heitä vai heidät esim.
        Onko sinulla kreikan opintoja. Osaatko arvioida näitä? Jos et osaa, niin ole varovainen väitteissäsi. Äläkä usko ketä vain. Paljon esitetään perättömiä väitteitä. Todettakoon, että minulla on kreikan yliopisto-opintoja, vaikken itseäni täysverisenä eksegeettinä voikaan esitellä.

        Uudestisyntyminen tapahtui Raamatun aikaan kasteessa, kun kaste otettiin tunnustautumisena Jeesukseen. Se oli kiinteä osa ns. uskoontuloa. Kastettu oli Kristuksessa.
        Kristusyhteyteen pääsi muullakin tunnustuksella. Timoteus oli hyvällä tunnustuksella tunnustautunut iankaikkiseen elämään (1.Tim6:12). Uudestisyntyminen siis voi tapahtua muutenkin kuin kasteessa.
        Luterilaisilla on useita tulkintoja siitä, milloin uudestisyntyminen tapahtuu. jotkut sanovat, että vauva uudestisyntyy lapsikasteessa. Jotkut katsovat, että uudestisyntyminen on uskoontulo, joka tapahtuu ymmärtävässä iässä. Jotkut - mm. herännäispiireissä - ovat opettaneet jatkuvaakin uudestisyntymistä. Jotkut taas erottelevat objektiivisen uudestisyntymisen lapsikasteessa ja subjektiivisen uudestisyntymisen uskoontulossa.

        Anyway: "kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,"
        Jumalan lapsiksi uudestisynnytään, kun uskotaan ja otetaan Jeesus vastaan.

        Toki keskustelu on vaikeaa, jos mennään sille linjalle, että vauva voi uskoa ja ottaa Jeesuksen vastaan. Ja jos ajatellaan niin kuin kirjoitit:
        "...tuokin kommentti että "vauva ei voi pyytää mitään" on pelkkää humpuukia."

        Kirjoitit:
        "Missä vesi ja Sana ovat samanaikaan länsä? No kasteessa!"
        En kieltänytkään sitä.
        Mutta sitä Sanaa ei vauva ymmärrä, joten se ei vaikuta uskoa. Ja ilman uskoa kaste on merkityksetön.

        Väität, että Sana ilmoittaa selvästi kasteen olevan Jumalan teko ja että jo kohta "Jeesus kastaa" kertoo sen. Se "Jeesus kastaa" liittyy Pyhään Henkeen, eikä vesikasteeseen. Ihminen kastaa ja ihminen ottaa kasteen Raamatussa. Jeesus antaa Pyhän Hengen, En minä löydä mitään muuta Raamatusta. En näe antamissasi teksteissä että kaste olisi "selvästi" Jumalan teko.
        Mitä ihmettä sillä nyt oikeastaan tarkoitetaankaan...

        Vedä vähän happea.
        Kyllä minä ymmärrän hyvin, että tässä luterilaisuudella kyllästetyllä maassa kasvaneen voi olla vaikea ajatella, että jospa sittenkin ollaan oltu väärässä, mutta niin se vain on...
        Lapsikaste on kristillisyyden suurimpia harhoja.
        Mutta minun voi ehkä olla viisasta jättää sinut vähän sulattelemaan näitä.

        Yrität esittää oppinutta ja harhauttaa. En tunne kreikkaa mutta olen kuenut paljon tästä kohdasta ja mm. uudestitaja Wiberg, joka puoltaa uudestikastetta, sanoo suoraan että oikea käännös on että opetuslapsia tehdään kastaen ja opettaen. Alkukieli niemomaan tukee sitä että opetuslapseuttamiseen on kaksi välinettä: kaste ja opetus.

        Uudestisyntyminen tapahtui Raamatun aikana kasteessa ja tapahtuu edelleen. Missään ei Herra ole tätä lupausta muuttanut. Ja uudestisyntyminen tapahtuu siksi että Herra sen tekee, ei siksi että ihminen tunnustaa. Jumalan lapseksi uudestisynnytään uskon kautta kasteessa, vedestä ja Hengestä sanoi Jeesus. Eipä sitä enää voi selvemmin sanoa.

        Tässä kaksi väärää kommenttia:
        "Mutta sitä Sanaa ei vauva ymmärrä, joten se ei vaikuta uskoa" Ymmärrys ei ole uskon edellytys, sillä usko on Jumalan teko. Me luterilaiset emme edes kysy kykeneekö ymmärtämätön ihminen uskomaan. Sen sijaan kysymme voiko Jumala herättää heissäkin uskon. Ja Sanan pohjalta voimme sanoa että voi.

        "Ja ilman uskoa kaste on merkityksetön."
        Kuten on Raamatusta osoitettu, kaste perustuu Jumalan Sanaan, Jeesuken työhön ja lupaukseen. Kaste ei perustu uskoon. Usko ei tee kastetta kasteeksi, vaan Jumalan Sana. Muuten kukaan ei voi varma kasteestaan kun usko voi heitellä ja jopa kadota mutta Jumalan Sana ei koskaan katoa.

        Raamatussa ei ole erikseen Pyhän Hengen kastetta ja vesikastetta opillisesti. Joissakin apostolien tekojen kohdassa nämä ovat erillään, mikä vain korostaa sitä että ne kuuluvat yhteen. Herran antaman sanan mukaan on vain yksi kaste, ei kahta eri kastetta. Vesikaste suoritetaan myös Pyhän Hengen nimeen, joten se on Pyhän Hengen kaste. Raamatussa Jeesus antaa Pyhän Hengen ja Hän ol luvannut meille sen lahjoittaa kasteen kautta.

        Jos et näe kastetta Jumalan tekona niin en voi sille mitään. Itse olen asiaa tutkinut ja näen kasteen selvästi Jumalan tekona. Etkö edes tiedä mitä sillä tarkoitetaan?? No sitä, että kateessa Jumalan synnyttää uudesti, lahjoittaa Pyhän Hengen, antaa synnit anteeksi ja liittää Poikansa sovitustyöhön, kuolemaan ja ylösnousemukseen. Kaikki tämä on Jumalan tekoa ja se tapahtuu kasteessa. Jos Raamattu sanoo että "ei ole ihmiskäsin tehty" niin eikö se ole niin selvästi sanottu kuin olla ja voi.

        Vedä happea
        Ymmärrän että jos koko ikä on hoettu sitä että Raamatussa ei kasteta lapsia, joten se on väärin ja epäraamatullista, voi olla vaikea huomata sitä armoa ja lahjaa joka kasteeseen kuuluu ja näin ollen myöntää olevansa väärässä.

        Suuri ero on siinä että sinulla kaste on ihmisen suoritus, kypsyysasteen merkki jne. Luterilaisille kaste on vain Jumalan väline, jossa kastettavlta ei vaadita mitään. Emme aseta armolle mitään ehtoja.

        Lapsikaste on suuri siunaus kristikunnalle. Uudestikaste on yksi pahimpia harhoja mitä kristillisyyden piirissä on tavattavissa. Alkukirkko ei kastanut ketään uudesti, eikä tuosta käyty mitään keskusteluakaan ennen 1000-lukua. Siitä asti on kastettu niin lapsia kuin aikuisiakin ja pidetty kastetta aina Jumalan tekona. Myöhemmin on tullut tällainen idea, että kaste olisikin tunnustamista. Mutta kuten olemme nähneet, Raamattu puhuu kasteesta aivan toisessa merkityksessä.
        Nyt voin jättää sinut sulattelemaan tätä


      • Yritä vielä
        YIE kirjoitti:

        Yrität esittää oppinutta ja harhauttaa. En tunne kreikkaa mutta olen kuenut paljon tästä kohdasta ja mm. uudestitaja Wiberg, joka puoltaa uudestikastetta, sanoo suoraan että oikea käännös on että opetuslapsia tehdään kastaen ja opettaen. Alkukieli niemomaan tukee sitä että opetuslapseuttamiseen on kaksi välinettä: kaste ja opetus.

        Uudestisyntyminen tapahtui Raamatun aikana kasteessa ja tapahtuu edelleen. Missään ei Herra ole tätä lupausta muuttanut. Ja uudestisyntyminen tapahtuu siksi että Herra sen tekee, ei siksi että ihminen tunnustaa. Jumalan lapseksi uudestisynnytään uskon kautta kasteessa, vedestä ja Hengestä sanoi Jeesus. Eipä sitä enää voi selvemmin sanoa.

        Tässä kaksi väärää kommenttia:
        "Mutta sitä Sanaa ei vauva ymmärrä, joten se ei vaikuta uskoa" Ymmärrys ei ole uskon edellytys, sillä usko on Jumalan teko. Me luterilaiset emme edes kysy kykeneekö ymmärtämätön ihminen uskomaan. Sen sijaan kysymme voiko Jumala herättää heissäkin uskon. Ja Sanan pohjalta voimme sanoa että voi.

        "Ja ilman uskoa kaste on merkityksetön."
        Kuten on Raamatusta osoitettu, kaste perustuu Jumalan Sanaan, Jeesuken työhön ja lupaukseen. Kaste ei perustu uskoon. Usko ei tee kastetta kasteeksi, vaan Jumalan Sana. Muuten kukaan ei voi varma kasteestaan kun usko voi heitellä ja jopa kadota mutta Jumalan Sana ei koskaan katoa.

        Raamatussa ei ole erikseen Pyhän Hengen kastetta ja vesikastetta opillisesti. Joissakin apostolien tekojen kohdassa nämä ovat erillään, mikä vain korostaa sitä että ne kuuluvat yhteen. Herran antaman sanan mukaan on vain yksi kaste, ei kahta eri kastetta. Vesikaste suoritetaan myös Pyhän Hengen nimeen, joten se on Pyhän Hengen kaste. Raamatussa Jeesus antaa Pyhän Hengen ja Hän ol luvannut meille sen lahjoittaa kasteen kautta.

        Jos et näe kastetta Jumalan tekona niin en voi sille mitään. Itse olen asiaa tutkinut ja näen kasteen selvästi Jumalan tekona. Etkö edes tiedä mitä sillä tarkoitetaan?? No sitä, että kateessa Jumalan synnyttää uudesti, lahjoittaa Pyhän Hengen, antaa synnit anteeksi ja liittää Poikansa sovitustyöhön, kuolemaan ja ylösnousemukseen. Kaikki tämä on Jumalan tekoa ja se tapahtuu kasteessa. Jos Raamattu sanoo että "ei ole ihmiskäsin tehty" niin eikö se ole niin selvästi sanottu kuin olla ja voi.

        Vedä happea
        Ymmärrän että jos koko ikä on hoettu sitä että Raamatussa ei kasteta lapsia, joten se on väärin ja epäraamatullista, voi olla vaikea huomata sitä armoa ja lahjaa joka kasteeseen kuuluu ja näin ollen myöntää olevansa väärässä.

        Suuri ero on siinä että sinulla kaste on ihmisen suoritus, kypsyysasteen merkki jne. Luterilaisille kaste on vain Jumalan väline, jossa kastettavlta ei vaadita mitään. Emme aseta armolle mitään ehtoja.

        Lapsikaste on suuri siunaus kristikunnalle. Uudestikaste on yksi pahimpia harhoja mitä kristillisyyden piirissä on tavattavissa. Alkukirkko ei kastanut ketään uudesti, eikä tuosta käyty mitään keskusteluakaan ennen 1000-lukua. Siitä asti on kastettu niin lapsia kuin aikuisiakin ja pidetty kastetta aina Jumalan tekona. Myöhemmin on tullut tällainen idea, että kaste olisikin tunnustamista. Mutta kuten olemme nähneet, Raamattu puhuu kasteesta aivan toisessa merkityksessä.
        Nyt voin jättää sinut sulattelemaan tätä

        " hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella".

        Sydämen ympärileikkaus viittaa uskoontuloon, siihen, että uskotaan ja otetaan Jeesus vastaan.
        " kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä".
        Tällainen ei ole ihmiskäsin tehtyä, mutta lapsikaste suoritetaan ihmiskäsin. Eikö?

        Kirjoitit:
        "Kaikki tämä on Jumalan tekoa ja se tapahtuu kasteessa. Jos Raamattu sanoo että "ei ole ihmiskäsin tehty" niin eikö se ole niin selvästi sanottu kuin olla ja voi."

        Raamatussa ei siis sanota sitä, mitä väität.

        Tunnustamisesta hiukan.
        Jeesuksen Mark16:16:ssa olevien sanojen mukaan.
        Usko kaste = pelastus
        Paavalin Room10:10 sanojen mukaan:
        Usko tunnustus = pelastus

        Ei tarvitse paljon tutkia, niin huomaa, että kaste vastaa vaikutukseltaan tunnustusta. Se on selvää, kun rehellisesti katsoo. Voi siis nähdä, että kaste on Jeesuksen asettama tapa tunnustautua häneen.

        Tiedän, että Tunnustuskirjojen Yksimielisyyden kolmannessa uskonvanhurskautta käsittelevässä luvussa kiistetään tunnustuksen merkitys pelastuksessa ja ymmärrän, että sinä tiukkana luterilaisena et voi siitä poiketa, mutta minä en halua sellaista linjaa ottaa.
        Ihan näin lyhyesti.


      • YIE
        Yritä vielä kirjoitti:

        " hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella".

        Sydämen ympärileikkaus viittaa uskoontuloon, siihen, että uskotaan ja otetaan Jeesus vastaan.
        " kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä".
        Tällainen ei ole ihmiskäsin tehtyä, mutta lapsikaste suoritetaan ihmiskäsin. Eikö?

        Kirjoitit:
        "Kaikki tämä on Jumalan tekoa ja se tapahtuu kasteessa. Jos Raamattu sanoo että "ei ole ihmiskäsin tehty" niin eikö se ole niin selvästi sanottu kuin olla ja voi."

        Raamatussa ei siis sanota sitä, mitä väität.

        Tunnustamisesta hiukan.
        Jeesuksen Mark16:16:ssa olevien sanojen mukaan.
        Usko kaste = pelastus
        Paavalin Room10:10 sanojen mukaan:
        Usko tunnustus = pelastus

        Ei tarvitse paljon tutkia, niin huomaa, että kaste vastaa vaikutukseltaan tunnustusta. Se on selvää, kun rehellisesti katsoo. Voi siis nähdä, että kaste on Jeesuksen asettama tapa tunnustautua häneen.

        Tiedän, että Tunnustuskirjojen Yksimielisyyden kolmannessa uskonvanhurskautta käsittelevässä luvussa kiistetään tunnustuksen merkitys pelastuksessa ja ymmärrän, että sinä tiukkana luterilaisena et voi siitä poiketa, mutta minä en halua sellaista linjaa ottaa.
        Ihan näin lyhyesti.

        Sydämen ympärileikkaus viittaa kasteeseen. Lapsikasteessahan Jumala kastaa ja pappi on välikäsi. Raamatusta tulee kristallin kirkkaasta ilmi se että kaste on Jumalan työ.

        Noita matemaattisia kaavoja uudestikastajat yrittävät tänne sujautella, mutta missään ei Raamattu puhu kasteen olevan tunnustamista. Sen sijaan se kertoo kasteen olevan jotakin aivan muuta, Jumalan uudestisynnyttävä pelastusteko. Jos katsotaan ihan Ramaatun kohdat missä puhutaan kasteesta tunnustamisena, 0 kohtaa. Missä puhutaan kasteesta Jumalan tekona, ainakin 15 kohtaa.

        Minä luterilaisena kristittynä en todellakaan voi poiketa siitä raamatullisesta tosiasista että pelastus on lahja eikä sitä tunnustamisilla tai muillakaan teoilla ansaita. Jos sinä ansaitset sen jollakin teollasi niin onnea vaan. Kuten Jaakovin kirjeestä tulee ilmi, ihminen tulee vanhurskaaksi yksin uskosta, mutta osoittautuu vanhurskaaksi uskon ja tekojen kautta. Tässä siis sotket lain ja evankeliumin keskenään tuhoisin seurauksin.
        Ihan näin lyhyesti


      • Yritystä riittää...
        YIE kirjoitti:

        Sydämen ympärileikkaus viittaa kasteeseen. Lapsikasteessahan Jumala kastaa ja pappi on välikäsi. Raamatusta tulee kristallin kirkkaasta ilmi se että kaste on Jumalan työ.

        Noita matemaattisia kaavoja uudestikastajat yrittävät tänne sujautella, mutta missään ei Raamattu puhu kasteen olevan tunnustamista. Sen sijaan se kertoo kasteen olevan jotakin aivan muuta, Jumalan uudestisynnyttävä pelastusteko. Jos katsotaan ihan Ramaatun kohdat missä puhutaan kasteesta tunnustamisena, 0 kohtaa. Missä puhutaan kasteesta Jumalan tekona, ainakin 15 kohtaa.

        Minä luterilaisena kristittynä en todellakaan voi poiketa siitä raamatullisesta tosiasista että pelastus on lahja eikä sitä tunnustamisilla tai muillakaan teoilla ansaita. Jos sinä ansaitset sen jollakin teollasi niin onnea vaan. Kuten Jaakovin kirjeestä tulee ilmi, ihminen tulee vanhurskaaksi yksin uskosta, mutta osoittautuu vanhurskaaksi uskon ja tekojen kautta. Tässä siis sotket lain ja evankeliumin keskenään tuhoisin seurauksin.
        Ihan näin lyhyesti

        Ei Jaakob sano, että ihminen "osoittautuu" vanhurskaaksi uskon ja tekojen kautta. Ei pidä laittaa omia sanojaan.
        Raamatulliseen pelastavaan uskoon KUULUVAT sekä usko että uskollisuus. Se on Raamattututkimuksessa selvitetty (Sanders, Wright ja muut New Perspective on Paul -tutkijat). Pistis-termi kreikassa pitää sisällään molemmat.
        Luther luki osin väärin Paavalia. Hän ei ymmärtänyt, mitä Paavali tarkoitti lain teoilla. Hän samaisti oman tilanteensa Paavalin tilanteeseen, vaikka se suinkaan ollut sama.
        Esim. uskon tunnustusta ei voi lukea Paavalin varoittamiin lain tekoihin, vaikka niin koko ajan tehdään. Uskon tunnustus ei ole ansaitsemista vaan se on sitä, että sen kautta ollaan Kristuksessa. Ja Kristuksessa pelastutaan.

        Lukaise vaikka seuraava wikipedia-artikkeli, jos asia aidosti kiinnostaa. Se on suppea, mutta hyvin suuntaa antava,
        http://en.wikipedia.org/wiki/New_Perspective_on_Paul

        Ne merkitykset, mitä olet kasteelle luetellut, ovat kyllä kasteen merkityksiä, mutta vain silloin, kun kaste annetaan/otetaan Raamatun mallin mukaan evankeliumiin kuulemisen jälkeen tunnustuksena.
        Myöhemmin tullut lapsikaste ei välitä mitään niistä.
        Tämä on Raamatun kontekstuaalista lukemista.


      • jbhgftdr
        Yritä vielä kirjoitti:

        " hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella".

        Sydämen ympärileikkaus viittaa uskoontuloon, siihen, että uskotaan ja otetaan Jeesus vastaan.
        " kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä".
        Tällainen ei ole ihmiskäsin tehtyä, mutta lapsikaste suoritetaan ihmiskäsin. Eikö?

        Kirjoitit:
        "Kaikki tämä on Jumalan tekoa ja se tapahtuu kasteessa. Jos Raamattu sanoo että "ei ole ihmiskäsin tehty" niin eikö se ole niin selvästi sanottu kuin olla ja voi."

        Raamatussa ei siis sanota sitä, mitä väität.

        Tunnustamisesta hiukan.
        Jeesuksen Mark16:16:ssa olevien sanojen mukaan.
        Usko kaste = pelastus
        Paavalin Room10:10 sanojen mukaan:
        Usko tunnustus = pelastus

        Ei tarvitse paljon tutkia, niin huomaa, että kaste vastaa vaikutukseltaan tunnustusta. Se on selvää, kun rehellisesti katsoo. Voi siis nähdä, että kaste on Jeesuksen asettama tapa tunnustautua häneen.

        Tiedän, että Tunnustuskirjojen Yksimielisyyden kolmannessa uskonvanhurskautta käsittelevässä luvussa kiistetään tunnustuksen merkitys pelastuksessa ja ymmärrän, että sinä tiukkana luterilaisena et voi siitä poiketa, mutta minä en halua sellaista linjaa ottaa.
        Ihan näin lyhyesti.

        Paavali ei ollut Jumala vaan saatanaa palvellut rikollinen.


    • viis sataa vuotta ha

      Mitään Jumalan tekoa ei ol eolemassakaan siinä mielessä kuin sitä tnne tarjoillaan yhtenään !!

      Mitä koko sanahirviö olevinaan kertoo, eio p...kan vertaa mitään, miksi olett enoin sekaisin ja Sanaa tajuamattomia.

      Lukekaa nyt se Jumalan teko- kohta vielä pari sataa kertaa ja ymmärtäkää mistä siinä on todella ja aiukuistukaa jo !

      tai ... tulkaa edes uskoon, siitä voi jotain jo alkaa.

      Raamatussa ei KUKAAN toteuta mitään muuta kuin uudestisyntyneen ajattelmaan kykenevän ja päätöksiä tekevän ihmisen kastetta Kristukseen.

      mikä kohta siinä on liian vaikeaa ymmärtää, kun alakoululainen sen tajuaa kun kerran selittää.

      • doordoor

        Tässä näemme mikä on uudestikastajien uskon laita: "Mitään Jumalan tekoa ei ol eolemassakaa"

        Eli ihminen pelastaa itse itsensä. Jumalan tekoja ei siihen tarvita. Me kristityt uskomme että vain Jumalan teot Kristuksessa meidät pelastavat.


      • korjataampa taas
        doordoor kirjoitti:

        Tässä näemme mikä on uudestikastajien uskon laita: "Mitään Jumalan tekoa ei ol eolemassakaa"

        Eli ihminen pelastaa itse itsensä. Jumalan tekoja ei siihen tarvita. Me kristityt uskomme että vain Jumalan teot Kristuksessa meidät pelastavat.

        doordoor osoittaa taas, että hän ei malta lukea lauseita loppuun asti, vaan hyökkää
        typerine kommentteineen toisen kirjoituksen kimppuun liiallisessa vihassaan. Opettelisi edes lukemaan lauseet loppuun saakka.

        Tuo edellinen kirjoittajahan kirjoittaa jatkoksi..."SIINÄ MIELESSÄ, kuin sitä tänne
        tarjoillaan...."

        Mutta tuo loppu-osa pitää melkein paikkansa:
        "Eli ihminen pelastaa itse itsensä."

        Pitää tietysti olla , että "ihminen yrittää pelastaa vauvansa.."
        Siihen ei tosiaan tarvita Jumalaa. Riittää että pappi ja kummit ovat paikalla. Se
        on ihmisen suoritus alusta loppuun.

        Ja tuo "me kristityt"-sana osoittaa suurta ylpeyttä ja itserakkautta ja parempi olisi
        sanoa: "me fariseukset"!


      • qngpeqggqe
        korjataampa taas kirjoitti:

        doordoor osoittaa taas, että hän ei malta lukea lauseita loppuun asti, vaan hyökkää
        typerine kommentteineen toisen kirjoituksen kimppuun liiallisessa vihassaan. Opettelisi edes lukemaan lauseet loppuun saakka.

        Tuo edellinen kirjoittajahan kirjoittaa jatkoksi..."SIINÄ MIELESSÄ, kuin sitä tänne
        tarjoillaan...."

        Mutta tuo loppu-osa pitää melkein paikkansa:
        "Eli ihminen pelastaa itse itsensä."

        Pitää tietysti olla , että "ihminen yrittää pelastaa vauvansa.."
        Siihen ei tosiaan tarvita Jumalaa. Riittää että pappi ja kummit ovat paikalla. Se
        on ihmisen suoritus alusta loppuun.

        Ja tuo "me kristityt"-sana osoittaa suurta ylpeyttä ja itserakkautta ja parempi olisi
        sanoa: "me fariseukset"!

        Taas on sairas ja katkera kristittyjä vihaava ja Marianpalvonta menoissa omia lapsia raiskaava miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa raivon partaalla. Hänellä keittää aina yli kun joku opettaa raamatullista kasteoppia.

        Jumalan tekoja hän ei tarvi vaan omia tekojaan, mikä kertoo jo kaiken. Pappi ja kummit eivät pelasta vaan Jumala kasteen ja uskon kautta.

        Tuo "me kristityt" on hyvä termi sillä kristitty luottaa Jumalan tekoihin, uudestikastaja ei. Siinähän se ero on.

        Ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa ei ole mikään kristitty vaan saatananpalvojatrolli joka yrittää purkaa täällä vihaansa kristityihin

        Sairasta!!!


      • vihdoin
        qngpeqggqe kirjoitti:

        Taas on sairas ja katkera kristittyjä vihaava ja Marianpalvonta menoissa omia lapsia raiskaava miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa raivon partaalla. Hänellä keittää aina yli kun joku opettaa raamatullista kasteoppia.

        Jumalan tekoja hän ei tarvi vaan omia tekojaan, mikä kertoo jo kaiken. Pappi ja kummit eivät pelasta vaan Jumala kasteen ja uskon kautta.

        Tuo "me kristityt" on hyvä termi sillä kristitty luottaa Jumalan tekoihin, uudestikastaja ei. Siinähän se ero on.

        Ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa ei ole mikään kristitty vaan saatananpalvojatrolli joka yrittää purkaa täällä vihaansa kristityihin

        Sairasta!!!

        Oho.

        Nyt gnpgeggg.. uskaltaa tunnustaa oman herransa:
        "saatananpalvojatrolli joka yrittää purkaa täällä vihaansa kristityihin"

        Tuotahan minä olen vähän epäillytkin! Haukkumistyyli on ollut sitä luokkaa.
        "Hedelmistään te heidät tunnette"


      • qngpeqggqe
        vihdoin kirjoitti:

        Oho.

        Nyt gnpgeggg.. uskaltaa tunnustaa oman herransa:
        "saatananpalvojatrolli joka yrittää purkaa täällä vihaansa kristityihin"

        Tuotahan minä olen vähän epäillytkin! Haukkumistyyli on ollut sitä luokkaa.
        "Hedelmistään te heidät tunnette"

        Ei kyllä tuo saatananpalvontatrolli on uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa itse. Hänellä on sairas tapa kohdistaa itseensä tulleita faktoja muihin. Sitä se katkeruus teettää. Miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa on panikkissa! :-)


      • vihdoin
        qngpeqggqe kirjoitti:

        Ei kyllä tuo saatananpalvontatrolli on uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa itse. Hänellä on sairas tapa kohdistaa itseensä tulleita faktoja muihin. Sitä se katkeruus teettää. Miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa on panikkissa! :-)

        Ei sinun olisi enää tarvinnut vahvistaa epäilystäni. Kyllä nuo aikaisemmat solvauksesi kertovat sen, kuka on sinun herrasi:

        Hedelmät ovat niin selvät!


      • qngpeqggqe
        vihdoin kirjoitti:

        Ei sinun olisi enää tarvinnut vahvistaa epäilystäni. Kyllä nuo aikaisemmat solvauksesi kertovat sen, kuka on sinun herrasi:

        Hedelmät ovat niin selvät!

        Hyvä jos sen huomasit että minun herrani on Jeesus Kristus.

        Sinunkin hedelmäsi, Marianpalvonta ja lastenraiskaaminen, kertovat että oma herrasi on itse karvakäsi.


      • vihdoin
        qngpeqggqe kirjoitti:

        Hyvä jos sen huomasit että minun herrani on Jeesus Kristus.

        Sinunkin hedelmäsi, Marianpalvonta ja lastenraiskaaminen, kertovat että oma herrasi on itse karvakäsi.

        Sinä olet varmaan eri henkilö, kuin tuo, toisella palstalla ollut, joka pääsi eroon noista sairaista rienauslitanioista.
        Hän uskalsi avautua ja vapautui niistä.

        Mutta sinähän tunnet hyvin tuon herrasi per.....n, joten sinulla on vielä tekemistä
        päästäksesi hänestä eroon. Siihen tarvitaan joskus lääkärinkin apua.
        Sinunkin kannattaisi avautua ja purkaa pahaa oloasi.

        Kuuntelen.


      • lkjhgf
        qngpeqggqe kirjoitti:

        Hyvä jos sen huomasit että minun herrani on Jeesus Kristus.

        Sinunkin hedelmäsi, Marianpalvonta ja lastenraiskaaminen, kertovat että oma herrasi on itse karvakäsi.

        Valehtelet!
        Jos olisit Jeesuksen seuraaja niin et pilkkaisi ylösnoussutta Jeesusta rikollisuudenne uhriksi, siis kristukseksi!
        Jeesus on edelleen Jeesus omilleen:
        Matt.24:5 "Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta."


    • lkjhg

      Ei ole Jumalan teko vaan jumalattomuuteen eksyttämis rituaali!

      Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä, lapsiakaan; pikku lapsiakin tappaneen, tapattaneen; raiskanneen jne rikollisuuteen!

      Se on saatanallisuuden eksytys sopaskaa.

      Tälaisen histaroan omaavilla on saatana jumalana:
      Lainattua tekstiä:
      "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'

      • mathetes

        Kommenttia sinulle - lkjhg

        Kirjoitit!
        (Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä)


        Et ilmeisesti ole lukenut riittävällä ajatukella evankeliumeita!?

        (Matt. 3:6 "ja hän (Johannes kastaja) kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.)

        (Joh. 3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.)

        (Joh. 3:23 "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.)

        (Joh. 4:1 "Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes.)

        Myöhemminhän apostolit toimivat juuri Jeesuksen antaman esimerkin ja kehoituksen mukaan ja saarnojensa seurauksena he kastoivat uskoontulleita ihmisiä, joista voit lukea apostolien teoista! :)

        Tässä muutama jae luettavaksi:
        (Apt 2:40-42 / Apt 8:12 / Apt 10: 44-48 / Apt 18:8)

        Jeesus sinua runsaasti sanallaan ja hengellään valaiskoon, ettei sinun tarvitsisi alvariinsa kulkea niin mustavalkoisella ja synkällä mielellä, kuten tuostakin tekstistäsi saa taas jälleen kerran sen hyvin havaita! Koita asennoitua hieman positiivisemmin elämään! Kokeile, se kannattaa! Se ensisijaisesti auttaa sinua itseäsi ja tietysti myös vaikuttaa positiivisesti heti sinun lähellä oleviin ihmisiinkin!

        Mukavaa kesän jatkoa! :)

        Terv, mathetes


      • kjhgfds
        mathetes kirjoitti:

        Kommenttia sinulle - lkjhg

        Kirjoitit!
        (Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä)


        Et ilmeisesti ole lukenut riittävällä ajatukella evankeliumeita!?

        (Matt. 3:6 "ja hän (Johannes kastaja) kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.)

        (Joh. 3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.)

        (Joh. 3:23 "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.)

        (Joh. 4:1 "Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes.)

        Myöhemminhän apostolit toimivat juuri Jeesuksen antaman esimerkin ja kehoituksen mukaan ja saarnojensa seurauksena he kastoivat uskoontulleita ihmisiä, joista voit lukea apostolien teoista! :)

        Tässä muutama jae luettavaksi:
        (Apt 2:40-42 / Apt 8:12 / Apt 10: 44-48 / Apt 18:8)

        Jeesus sinua runsaasti sanallaan ja hengellään valaiskoon, ettei sinun tarvitsisi alvariinsa kulkea niin mustavalkoisella ja synkällä mielellä, kuten tuostakin tekstistäsi saa taas jälleen kerran sen hyvin havaita! Koita asennoitua hieman positiivisemmin elämään! Kokeile, se kannattaa! Se ensisijaisesti auttaa sinua itseäsi ja tietysti myös vaikuttaa positiivisesti heti sinun lähellä oleviin ihmisiinkin!

        Mukavaa kesän jatkoa! :)

        Terv, mathetes

        Wehalle:
        Kirjoitit:
        "(Matt. 3:6 "ja hän (Johannes kastaja) kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.)"

        Et ilmeisesti ole lukenut kreikan kieltä:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."
        Siis Jeesuksenkin aikaan ihmisten peseytyminen pelasta monilta sairauksilta kuten tänäänkin tuhansia ihmisiä ympäri maailmaan pelastuu esim. sairaaloissa joissa puhtaus on tärkeää!

        (Joh. 3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.)
        Luet vain herra jumalan väärennetyä tietoa:
        Joh. 4:2 "Vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa."

        (Joh. 3:23 "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.)
        (Joh. 4:1 "Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes.)

        Kreilan kielen "kaste" tarkoittaa pesemistä / peseytymistä. Kai sinäkin joskus peset koipesi!!!:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        Siis Jeesus TEOILLAAN OSOITTI että kaste on pesyitymistä
        JA
        SAMALLA OSOITTI ETTÄ RAAMATTU ON VÄÄRENNÖS MM NÄINKIN.
        Kaste ja usko ei ole pelastuksen ehto. Ryöväri ei ollut uskossa eikä kastettu mutta on Paratiisissa!
        Luukkaan evankeliumi:
        23:43 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa."

        Mar 10:16
        Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.

        Siis Jeesuksen teot osoittavat että olet valehtelijan oppien orja!
        Se on niin, että pappislupauksen antanut opettajasi ei saa saarnata, opettaa jne Jeesuksen evankeliumia vaan evl paavalailais-luterilaisuuden sopaskaa:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
        Pappislupaus
        Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
        "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

        Tuon tunnustuksen mukaan pappi ei saa Jeesuksen evankeliumia saarnata vaan paavalialais-luterilaisuuden sopaskaa!
        Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"
        "Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa..." tahto ei riitä kun "evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa" pysyminen sitoo jos virasta palkan haluaa!


      • kjhugytf
        mathetes kirjoitti:

        Kommenttia sinulle - lkjhg

        Kirjoitit!
        (Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä)


        Et ilmeisesti ole lukenut riittävällä ajatukella evankeliumeita!?

        (Matt. 3:6 "ja hän (Johannes kastaja) kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.)

        (Joh. 3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.)

        (Joh. 3:23 "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.)

        (Joh. 4:1 "Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes.)

        Myöhemminhän apostolit toimivat juuri Jeesuksen antaman esimerkin ja kehoituksen mukaan ja saarnojensa seurauksena he kastoivat uskoontulleita ihmisiä, joista voit lukea apostolien teoista! :)

        Tässä muutama jae luettavaksi:
        (Apt 2:40-42 / Apt 8:12 / Apt 10: 44-48 / Apt 18:8)

        Jeesus sinua runsaasti sanallaan ja hengellään valaiskoon, ettei sinun tarvitsisi alvariinsa kulkea niin mustavalkoisella ja synkällä mielellä, kuten tuostakin tekstistäsi saa taas jälleen kerran sen hyvin havaita! Koita asennoitua hieman positiivisemmin elämään! Kokeile, se kannattaa! Se ensisijaisesti auttaa sinua itseäsi ja tietysti myös vaikuttaa positiivisesti heti sinun lähellä oleviin ihmisiinkin!

        Mukavaa kesän jatkoa! :)

        Terv, mathetes

        wehalle:

        Kuinka monista rikollisen kristinuskon kastamista on tullut Jeesuksen opetuslapsia jotak herättävät kuoleita, parantavat sairaista, kävelevät järvellä jäätymättömien vesien päällä, ruokkivat muutamalla kalalla ja leivän kannikalla 5000 miestä jne???

        Ellei sellaisia ole, niin olette Jeesuksen opetuslapsia niin kuin sairaimmat teistä uskovat ja väittävät?

        Onko nämä Jeesuksen opetuslasten tekoja?
        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'


      • jhgfd
        mathetes kirjoitti:

        Kommenttia sinulle - lkjhg

        Kirjoitit!
        (Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä)


        Et ilmeisesti ole lukenut riittävällä ajatukella evankeliumeita!?

        (Matt. 3:6 "ja hän (Johannes kastaja) kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.)

        (Joh. 3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.)

        (Joh. 3:23 "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.)

        (Joh. 4:1 "Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes.)

        Myöhemminhän apostolit toimivat juuri Jeesuksen antaman esimerkin ja kehoituksen mukaan ja saarnojensa seurauksena he kastoivat uskoontulleita ihmisiä, joista voit lukea apostolien teoista! :)

        Tässä muutama jae luettavaksi:
        (Apt 2:40-42 / Apt 8:12 / Apt 10: 44-48 / Apt 18:8)

        Jeesus sinua runsaasti sanallaan ja hengellään valaiskoon, ettei sinun tarvitsisi alvariinsa kulkea niin mustavalkoisella ja synkällä mielellä, kuten tuostakin tekstistäsi saa taas jälleen kerran sen hyvin havaita! Koita asennoitua hieman positiivisemmin elämään! Kokeile, se kannattaa! Se ensisijaisesti auttaa sinua itseäsi ja tietysti myös vaikuttaa positiivisesti heti sinun lähellä oleviin ihmisiinkin!

        Mukavaa kesän jatkoa! :)

        Terv, mathetes

        weha kirjoitti_
        "Tässä muutama jae luettavaksi:
        (Apt 2:40-42 / Apt 8:12 / Apt 10: 44-48 / Apt 18:8)

        Siis yrität kouluttaa rikollisella lahkolle eksytettyjä uskovaisia, vai?

        Jeesuksen käskyä noudattavat tietää mitä Jeesus käski:

        Markuksen evankeliumi:
        16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
        Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
        -Matteuksen evankeliumista
        -Markuksen evankeliumista
        -Luukkaan evankeliumista
        -Johanneksen evankeliumista


      • jhgfd
        mathetes kirjoitti:

        Kommenttia sinulle - lkjhg

        Kirjoitit!
        (Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä)


        Et ilmeisesti ole lukenut riittävällä ajatukella evankeliumeita!?

        (Matt. 3:6 "ja hän (Johannes kastaja) kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.)

        (Joh. 3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.)

        (Joh. 3:23 "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.)

        (Joh. 4:1 "Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes.)

        Myöhemminhän apostolit toimivat juuri Jeesuksen antaman esimerkin ja kehoituksen mukaan ja saarnojensa seurauksena he kastoivat uskoontulleita ihmisiä, joista voit lukea apostolien teoista! :)

        Tässä muutama jae luettavaksi:
        (Apt 2:40-42 / Apt 8:12 / Apt 10: 44-48 / Apt 18:8)

        Jeesus sinua runsaasti sanallaan ja hengellään valaiskoon, ettei sinun tarvitsisi alvariinsa kulkea niin mustavalkoisella ja synkällä mielellä, kuten tuostakin tekstistäsi saa taas jälleen kerran sen hyvin havaita! Koita asennoitua hieman positiivisemmin elämään! Kokeile, se kannattaa! Se ensisijaisesti auttaa sinua itseäsi ja tietysti myös vaikuttaa positiivisesti heti sinun lähellä oleviin ihmisiinkin!

        Mukavaa kesän jatkoa! :)

        Terv, mathetes

        "mathetes"

        LUE MITÄ KIRJOITIN ja vastaa sen mukaisesti!
        Siis kirjoitin:
        "Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä, lapsiakaan; pikku lapsiakin tappaneen, tapattaneen; raiskanneen jne rikollisuuteen!"

        Onko sanottavaa??


      • gtre432
        jhgfd kirjoitti:

        "mathetes"

        LUE MITÄ KIRJOITIN ja vastaa sen mukaisesti!
        Siis kirjoitin:
        "Missään kohtaan Jeesuksen evankeliumia ei kasteta ihmisiä, lapsiakaan; pikku lapsiakin tappaneen, tapattaneen; raiskanneen jne rikollisuuteen!"

        Onko sanottavaa??

        On sanottavaa!

        Kaste sana/sanat ovat raamatussa väärennetty ja väärin tulkittu.
        Tuon totuuden on Jeesus itse, omilla SANOILLAAN JA TEOILLAAN todistanut.

        Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
        16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
        Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
        -Matteuksen evankeliumista
        -Markuksen evankeliumista
        -Luukkaan evankeliumista
        -Johanneksen evankeliumista

        -ei uskossa ollut kastamaton ryöväri on Paratiisissa. JEESUS teolla osoitti, ettei rikollisen kristinuskon uskoja kaste pelasta.
        -Jeesus siunasi lapsia ja toisin lapsiakohteleville antoi myllynkivi opin.
        -kreikan kielen "kaste" sana on suomeksi "pestä; peseytyä" ja Jeesus näytti teollaan mitä oikea peseytyminen on:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

        Tämä on ilmeisesti eksyttäjiltä unohtunut!
        Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        OPETTIKO JEESUS vai rikollinen kristinusko VÄÄRIN; VALITSE?

        Jeesus EI OLE käskenyt kastaa ketään, ihmisiä, pikku lapsiakin tappaneen, tapattaneen, lapsiakin raiskanneen rikollisuuden jäsenyyteen, uskovaiseksi tai edes pedofiilien uhri alttareille uhrattavaksi!

        ONKO SANOTTAVAA?

        Älä unohda, että olet ilmeisesti uskontunnustuksesi kaltainen.
        Lyhyesti uskontunnustuksen kaltaisuudesta.
        Tämä linkin ylä osassa on "" ja kun klikkailet eteen päin > niin löydät kaikki alla mainitsemani tiedot itsestäsi uskontunnustuksen antaneena ja muutakin sopaskaa jota ei saatanallisuuden rippikouluissakaan opeteta:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html

        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
        'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'


    • Paljon on sanottavaa. Tyydyn vain pääasiaan: "Kasteessa tarjotaan sitä työtä Jonka Jeesus ristillä teki" (Room.6:3). Kaste on siis Jumalan teko, eikä ihmiset ole keksineet sitä omasta päästänsä. Kasteen vesi on siis Jeesuksen verellä punattu ja antaa mitä lupaakin, uskolla omistettavaksi. Kaste on siis myös armoa, teidän uudesti kastajien opeista huolimatta.

      • huytre

        Edelleen kiellät herra jumalan palvelijana Jeesuksen antaman käskyn:
        Markuksen evankeliumi:
        16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."


      • Huono yritys

        Siteerasit Room.6.3:a aivan väärin. Kirjoittamaasi lausetta ei Raamatussa ole.
        Ko. jae menee näin: "...ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?"

        Paavalin aikaan kastetut olivat niitä, jotka olivat kuulleet evankeliumin ja uskoneet sen. Sellaisessa tilanteessa otettu kaste oli Jeesuksen kuolemaan kastamista.
        Lapsikaste ei sitä ole. Eivätkä lapsikasteessa toteudu ne lupaukset, jotka on annettu raamatulliselle kasteelle, joka otetaan tunnustautumiseksi Jeesukseen.
        Vain sellaisessa kasteessa syntinen saa armon.

        Lapsikaste on ihmisten omasta päästä keksitty.


      • totuusontämä
        Huono yritys kirjoitti:

        Siteerasit Room.6.3:a aivan väärin. Kirjoittamaasi lausetta ei Raamatussa ole.
        Ko. jae menee näin: "...ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?"

        Paavalin aikaan kastetut olivat niitä, jotka olivat kuulleet evankeliumin ja uskoneet sen. Sellaisessa tilanteessa otettu kaste oli Jeesuksen kuolemaan kastamista.
        Lapsikaste ei sitä ole. Eivätkä lapsikasteessa toteudu ne lupaukset, jotka on annettu raamatulliselle kasteelle, joka otetaan tunnustautumiseksi Jeesukseen.
        Vain sellaisessa kasteessa syntinen saa armon.

        Lapsikaste on ihmisten omasta päästä keksitty.

        Voi kun tuota voisi mitenkään perustella Raamatulla että kaste on tunnustamista. Raamattu kun selkeästi yhdistää kasteen uudestisyntymiseen ja Pyhän Hengen lahjaan sekä Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen liittymiseen. Siis Jumalan työhön.

        Siksi kaste ei ole tunnustamista ja siksi kaste vaikuttaa saman niin vauvalla kuin aikuisellakin. Siksi lapsia kastetaan.


      • Totuusonkyllätämä
        totuusontämä kirjoitti:

        Voi kun tuota voisi mitenkään perustella Raamatulla että kaste on tunnustamista. Raamattu kun selkeästi yhdistää kasteen uudestisyntymiseen ja Pyhän Hengen lahjaan sekä Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen liittymiseen. Siis Jumalan työhön.

        Siksi kaste ei ole tunnustamista ja siksi kaste vaikuttaa saman niin vauvalla kuin aikuisellakin. Siksi lapsia kastetaan.

        Sen, että kaste on tunnustautuminen Jeesukseen näkee selvästi siitä, että sekä kasteella että tunnustuksella on Raamatussa yhdessä uskon kanssa sama merkitys ja vaikutus - eli pelastus.
        Jumalan lapsiksi syntyv'ät ne, jotka ottavat Jeesuksen vastaan ja uskovat hänen nimeensä (Joh.1:12). Lapsikaste ei sitä tee.
        Uskovien kaste Raamatun tapaan tunnustustautumisena sen sijaan tekee sen.
        Uudestisyntyä ja pelastua voi onneksi myös Sanan kuulemisesta tulleella uskolla ja suun tunnustuksella (Room.10.10) Timoteuksen tapaan (1Tim6:12). (Sanoisinko, että onneksi - koska niin monet ovat eksyneet kasteen ja sen merkityksen suhteen.)
        Pyhän Hengenkin saa Raamatun ilman kastetta. (Ja sitä ei saa lapsikasteessa.)

        Vauvakasteen teologia on syntynyt siten, että Raamatusta on otettu uskoontulevien kasteen edellytykset ja merkitykset ja ne on liitetty lapsikasteeseen, jota Raamatussa ei ole.
        Siten on tultu väärään tulokseen, että lapsi uskoo tai saa uskon kasteessa ja että vauva uudestisyntyy ja pelastuu ja saa synnit anteeksi kasteessa ym.

        Näin ei kuitenkaan tapahdu.
        Vauva kelpaa Jumalalle sellaisenaan. Jeesus sanoikin sen. Jumala ei ole rankaisemassa lapsia Aadamin ja Eevan tekojen mukaan,


      • osaatko vastata?
        totuusontämä kirjoitti:

        Voi kun tuota voisi mitenkään perustella Raamatulla että kaste on tunnustamista. Raamattu kun selkeästi yhdistää kasteen uudestisyntymiseen ja Pyhän Hengen lahjaan sekä Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen liittymiseen. Siis Jumalan työhön.

        Siksi kaste ei ole tunnustamista ja siksi kaste vaikuttaa saman niin vauvalla kuin aikuisellakin. Siksi lapsia kastetaan.

        Voisitko mitenkään perustella Raamatulla rippikoulua ja sitä, että sen läpikäyneet
        "tunnustavat uskonsa", jota ei välttämättä ole, seurakunnan edessä?

        Oliko alkuseurakunnassa rippikouluja?

        Tuleeko usko automaattisesti jonkun seremonian läpikäymällä?


      • totuusontämä
        Totuusonkyllätämä kirjoitti:

        Sen, että kaste on tunnustautuminen Jeesukseen näkee selvästi siitä, että sekä kasteella että tunnustuksella on Raamatussa yhdessä uskon kanssa sama merkitys ja vaikutus - eli pelastus.
        Jumalan lapsiksi syntyv'ät ne, jotka ottavat Jeesuksen vastaan ja uskovat hänen nimeensä (Joh.1:12). Lapsikaste ei sitä tee.
        Uskovien kaste Raamatun tapaan tunnustustautumisena sen sijaan tekee sen.
        Uudestisyntyä ja pelastua voi onneksi myös Sanan kuulemisesta tulleella uskolla ja suun tunnustuksella (Room.10.10) Timoteuksen tapaan (1Tim6:12). (Sanoisinko, että onneksi - koska niin monet ovat eksyneet kasteen ja sen merkityksen suhteen.)
        Pyhän Hengenkin saa Raamatun ilman kastetta. (Ja sitä ei saa lapsikasteessa.)

        Vauvakasteen teologia on syntynyt siten, että Raamatusta on otettu uskoontulevien kasteen edellytykset ja merkitykset ja ne on liitetty lapsikasteeseen, jota Raamatussa ei ole.
        Siten on tultu väärään tulokseen, että lapsi uskoo tai saa uskon kasteessa ja että vauva uudestisyntyy ja pelastuu ja saa synnit anteeksi kasteessa ym.

        Näin ei kuitenkaan tapahdu.
        Vauva kelpaa Jumalalle sellaisenaan. Jeesus sanoikin sen. Jumala ei ole rankaisemassa lapsia Aadamin ja Eevan tekojen mukaan,

        Se että kasteella ja uskolla on sama vaikutus ei mitenkään tee kastetta tunnustamiseksi. Onhan Jumalan Sanllakin pelastava vaikutus, onhan uudestisyntymiselläkin pelastava vaikutus, onhan synninpäästölläkin pelastava vaikutus. Onhan Kristuksen ruumilla ja verellä pelastava vaikutus. Mikään äistä ei ole tunnustamista. Eikö Raamattu tosiaan missään kerro että kaste on tunnustamista? Miksi se kertoo täysin päinvastaista kun se puhuu kasteesta?

        Jeesus itse sanoi ettei ilman kastetta voi pelastua (Joh. 3:5). Kaste liittää Kristukseen, sitä ei tee mikään muu. Uskoa voi ilman kastettakin, mutta meillä on lupaus ett vain uskova kastettu pelastuu.

        Pyhä Hengen voi Herra antaa iltan kastettakin mutta kasteessa meillä on lupaus että saamme tuon Hengen. Raamatussa Henki on aina sidoksissa kasteeseen.

        Lapsikasteteologia perustuu Raamatun teksteihin ja kasteen vaikutuksesta kerrottuihin kohtiin. Missään ei kasteelle anneta merkitystä että se olisi tunnustus. Sitä se ei ole ollut kristillisessä kirkossa koskaan ennen 1000-lulua jolloin uudestikastajien opit tekivä

        Kukaan luonnollinen ihminen ei kelpaa Jumalalle. Vain uudestisyntymällä Jumalan valtakuntaan meidän on mahdollista olla Kristuksessa ja saada syntimme anteeksi. Lapsikin on jo valmiina syntisen luonnon turmeluksessa, eikä sellainen peri taivasten valtakuntaa.


      • totuusontämä
        osaatko vastata? kirjoitti:

        Voisitko mitenkään perustella Raamatulla rippikoulua ja sitä, että sen läpikäyneet
        "tunnustavat uskonsa", jota ei välttämättä ole, seurakunnan edessä?

        Oliko alkuseurakunnassa rippikouluja?

        Tuleeko usko automaattisesti jonkun seremonian läpikäymällä?

        Kyllä Ramaatulla voidaan perustella rippikoulua. Jeesus käski kastaa ja opettaa. Rippikouluissa opetetaan kastettuja. Kyllähän uskon tunnustaminen liittyy kristityn elämään. Sinäe et näe sitä kuka uskoo ja kuka ei, joten älä sillä vaivaa päätäsi.

        Kyllä alkuseurakunnassa oli rippikouluja vastaavia opetustapahtumia. Varsinainen rippikoulusysteemi on tradition tulosta.

        Usko tulee Jumalalta Sanan kautta.


      • osaatko vastata?
        totuusontämä kirjoitti:

        Kyllä Ramaatulla voidaan perustella rippikoulua. Jeesus käski kastaa ja opettaa. Rippikouluissa opetetaan kastettuja. Kyllähän uskon tunnustaminen liittyy kristityn elämään. Sinäe et näe sitä kuka uskoo ja kuka ei, joten älä sillä vaivaa päätäsi.

        Kyllä alkuseurakunnassa oli rippikouluja vastaavia opetustapahtumia. Varsinainen rippikoulusysteemi on tradition tulosta.

        Usko tulee Jumalalta Sanan kautta.

        Tuo on totta:
        ". Sinäe et näe sitä kuka uskoo ja kuka ei,"

        Miksi sittenkirkko opettaa, että vauva saa automaattisesti uskon kasteessa, kun
        niin ei tapahdu edes aikuisten kohdalla, jotka kuulevat Sanaa?

        Miksi nuoret pannaan VALEHTELEMAAN seurakunnan edessä, koska totuus on, että
        suurin osa rippikoululaisista ei usko. Muistan sen hyvin omasta nuoruudestani.

        Raamatussa kylläkin opetettiin ihmisiä ENNEN KASTETTA!
        Esim Hoviherra, apostolit, samarialaiset, synagoogan esimies perheineen, ym


      • totuusontämä
        osaatko vastata? kirjoitti:

        Tuo on totta:
        ". Sinäe et näe sitä kuka uskoo ja kuka ei,"

        Miksi sittenkirkko opettaa, että vauva saa automaattisesti uskon kasteessa, kun
        niin ei tapahdu edes aikuisten kohdalla, jotka kuulevat Sanaa?

        Miksi nuoret pannaan VALEHTELEMAAN seurakunnan edessä, koska totuus on, että
        suurin osa rippikoululaisista ei usko. Muistan sen hyvin omasta nuoruudestani.

        Raamatussa kylläkin opetettiin ihmisiä ENNEN KASTETTA!
        Esim Hoviherra, apostolit, samarialaiset, synagoogan esimies perheineen, ym

        Kirkko ei opeta että vauva saa automaattisesti uskon, vaan kirkko opettaa, että kasteessa Jumala lahjoittaa uskon vauvalle. Emme tiedä että vauva uskoo, vaan uskomme niin, Sanan pohjalta.

        Onko totuus se että suurin osa ripikoululaisista ei usko? Itse kävin herätysliikkeen rippikoulun ja sieltä JOKA AINOA on yhä tänäänkin seurakunnan toiminnassa mukana. Siis joka ainoa. Eikö tästä voitaisi vetää vähän toisenlaista johtopäätöstä? Ethän sinäkään usko ja silti täällä mesuat jostakin tunnustamisesta. Usko tunnustetaan, jos ei uskoa ole niin tunnutus on turha,

        Tottakai Raamatussa opetettiin ihmisiä ennen kastetta. Aikuisten tapauksessa ainakin jotakin on opetettava ennen kastetta. Eihän kasteen ajankohdalla ole merkitystä sen arvon kannalta. Raamatussa myös opetettiin kasteen jälkeen.


      • osaatko vastata?
        totuusontämä kirjoitti:

        Kirkko ei opeta että vauva saa automaattisesti uskon, vaan kirkko opettaa, että kasteessa Jumala lahjoittaa uskon vauvalle. Emme tiedä että vauva uskoo, vaan uskomme niin, Sanan pohjalta.

        Onko totuus se että suurin osa ripikoululaisista ei usko? Itse kävin herätysliikkeen rippikoulun ja sieltä JOKA AINOA on yhä tänäänkin seurakunnan toiminnassa mukana. Siis joka ainoa. Eikö tästä voitaisi vetää vähän toisenlaista johtopäätöstä? Ethän sinäkään usko ja silti täällä mesuat jostakin tunnustamisesta. Usko tunnustetaan, jos ei uskoa ole niin tunnutus on turha,

        Tottakai Raamatussa opetettiin ihmisiä ennen kastetta. Aikuisten tapauksessa ainakin jotakin on opetettava ennen kastetta. Eihän kasteen ajankohdalla ole merkitystä sen arvon kannalta. Raamatussa myös opetettiin kasteen jälkeen.

        Tuohan on sama asia:
        "
        Kirkko ei opeta että vauva saa automaattisesti uskon, vaan kirkko opettaa, että kasteessa Jumala lahjoittaa uskon vauvalle."

        Muutoinhan pitäisi kirjoittaa:
        "Kirkko opettaa, että ERÄÄT vauvat saavat uskon kasteessaan"!!!

        Kyllä oppi on, että kaste toimii automaattina uskon saamiselle, vaikka et uskalla sitä tunnustaakkaan. Mutta sekin on Raamatun vastaista oppia, sillä:
        "Usko tulee kuulemisesta",
        "Kuinka he voivat uskoa, ellei julisteta" Room 10

        Raamattu ei tunne mitään vauvojen uskoa!

        Sinä kaunistelet asioita:
        ". Usko tunnustetaan, jos ei uskoa ole niin tunnutus on turha,"

        SEHÄN ON VALEHTELEMISTA! !!

        Voisitko sanoa YHDENKIN esimerkin Raamatussa, jossa ensin kastettiin ja vasta sen jälkeen opetettiin! Ei mitään selityksiä tai olettamuksia.
        Onko liian vaikeaa?

        Tottakai uskoontulleita ja kastettuja opetettiin seurakunnassa ja tuo opettaminenhan
        kestää koko elämän ajan, mutta ketään ei kastettu ilman, etteikö hän olisi saanut opetusta ennen sitä ja olisi uskonut siihen!


      • totuusontämä
        osaatko vastata? kirjoitti:

        Tuohan on sama asia:
        "
        Kirkko ei opeta että vauva saa automaattisesti uskon, vaan kirkko opettaa, että kasteessa Jumala lahjoittaa uskon vauvalle."

        Muutoinhan pitäisi kirjoittaa:
        "Kirkko opettaa, että ERÄÄT vauvat saavat uskon kasteessaan"!!!

        Kyllä oppi on, että kaste toimii automaattina uskon saamiselle, vaikka et uskalla sitä tunnustaakkaan. Mutta sekin on Raamatun vastaista oppia, sillä:
        "Usko tulee kuulemisesta",
        "Kuinka he voivat uskoa, ellei julisteta" Room 10

        Raamattu ei tunne mitään vauvojen uskoa!

        Sinä kaunistelet asioita:
        ". Usko tunnustetaan, jos ei uskoa ole niin tunnutus on turha,"

        SEHÄN ON VALEHTELEMISTA! !!

        Voisitko sanoa YHDENKIN esimerkin Raamatussa, jossa ensin kastettiin ja vasta sen jälkeen opetettiin! Ei mitään selityksiä tai olettamuksia.
        Onko liian vaikeaa?

        Tottakai uskoontulleita ja kastettuja opetettiin seurakunnassa ja tuo opettaminenhan
        kestää koko elämän ajan, mutta ketään ei kastettu ilman, etteikö hän olisi saanut opetusta ennen sitä ja olisi uskonut siihen!

        Raamattu opettaa kasteen uudestisynnyttävän jolloin tietysti pieni lapsi saa uskon kasteessa. Sen tajuaa heti kun ymmärtää mikä on usko ja mikä on kaste, siis lahjaa. Jos vauva ei ymmärrä niin ymmärryksen kautta (kuulemisen) ei usko voi tulla . Mutta ymmätämättömyys ei ole este uskolle.

        Se on valehtelemista, jos tunnustaa uskon eikä usko, mutta sinäpä et sitä näe kuka valehtelee ja kuka ei. joten ei kannata tällä paljon päätä vaivata. Ethän itsekään usko ja silti puhut täällä tunnustamisesta.

        Raamatun kastekertomukset ovat lähetystilanteessa, jolloin aina opetettiin ennen kastetta.

        Voisitko näyttää YHDNKIN esimerkin Raamatusta, jossa vanhemmat jättävät lapsen ULOS seurakunnasta, siis kastamatta, ja antavat tämän itse valita myöhemmin
        Onko liian vaikeaa?

        Kuten Raamatusta näemme, usko ei tee kastetta oikeaksi, vaan sen tekee Jeesus. Kasteessa kun kastettava ei ole tekijä, vaan Jumala.


      • osaatko vastata
        totuusontämä kirjoitti:

        Raamattu opettaa kasteen uudestisynnyttävän jolloin tietysti pieni lapsi saa uskon kasteessa. Sen tajuaa heti kun ymmärtää mikä on usko ja mikä on kaste, siis lahjaa. Jos vauva ei ymmärrä niin ymmärryksen kautta (kuulemisen) ei usko voi tulla . Mutta ymmätämättömyys ei ole este uskolle.

        Se on valehtelemista, jos tunnustaa uskon eikä usko, mutta sinäpä et sitä näe kuka valehtelee ja kuka ei. joten ei kannata tällä paljon päätä vaivata. Ethän itsekään usko ja silti puhut täällä tunnustamisesta.

        Raamatun kastekertomukset ovat lähetystilanteessa, jolloin aina opetettiin ennen kastetta.

        Voisitko näyttää YHDNKIN esimerkin Raamatusta, jossa vanhemmat jättävät lapsen ULOS seurakunnasta, siis kastamatta, ja antavat tämän itse valita myöhemmin
        Onko liian vaikeaa?

        Kuten Raamatusta näemme, usko ei tee kastetta oikeaksi, vaan sen tekee Jeesus. Kasteessa kun kastettava ei ole tekijä, vaan Jumala.

        Sinä intät tuota samaa olettamusta, että vauvat saavat uskon kasteessa.
        RAAMATTUHAN EI OPETA TUOLLAISTA: Vaan "Usko tulee kuulemisesta"! Hienoa, että myönnät uskovien kasteen oikeaksi:
        "Raamatun kastekertomukset ovat lähetystilanteessa, jolloin aina opetettiin ennen kastetta."

        Mehän olemme vielä lähetystilanteessa!!!! Milloin lähetystilanne olisi loppunut???
        "Evankeliumia on saarnattava "maailman loppuun asti"!!!
        Jeesus ei käskenyt muuttaa kastekäytäntöä missään vaiheessa, vaan Paavalikin vakuuttaa, että oppi ja käytäntö
        pitää olla SAMANLAISTA, kuin mitä hän opetti 1. Kor 15:2
        " te pelastutte, jos pidätte siitä kiinni SELLAISENAAN, kun minä sen teille julistin."

        Koetat taas vanhaa tuttua silmänkääntötemmpua:
        "Voisitko näyttää YHDNKIN esimerkin Raamatusta, jossa vanhemmat jättävät lapsen ULOS seurakunnasta, siis kastamatta, ja.."

        Oppi pitää rakentaa sen pohjalle, mitä on sanottu eikä sen pohjalle, mitä ei ole
        sanottu!!!

        Jos vauvoja olisi kastettu ja he olisivat kuuluneet seurakuntaan, osallistuneet ehtoollisen viettoon ja rukoukseen, niin kai siitä olisi EDES YKSI MAININTA Raamatussa!!!
        MUTTA KUN EI AINOATAKAAN. Miten vauvat "koettelivat itsensä" osallistuessaan ehtoolliselle???? Miten vauvat pysyivät rukouksessa??? "Minkälaisia armolahjoja vauvoilla oli??
        Kun seurakunta kokoontui, oli "jokaisella jotain annettava. Kenellä puhe, kenellä virsi..." Mitähän annettavaa vauvoilla oli???

        Ei tämä oikean johtopäätöksen tekeminen ole niin kovin vaikeaa. Se vaatii vain omista vääristä oppirakenteista luopumista!


      • totuusontämä
        osaatko vastata kirjoitti:

        Sinä intät tuota samaa olettamusta, että vauvat saavat uskon kasteessa.
        RAAMATTUHAN EI OPETA TUOLLAISTA: Vaan "Usko tulee kuulemisesta"! Hienoa, että myönnät uskovien kasteen oikeaksi:
        "Raamatun kastekertomukset ovat lähetystilanteessa, jolloin aina opetettiin ennen kastetta."

        Mehän olemme vielä lähetystilanteessa!!!! Milloin lähetystilanne olisi loppunut???
        "Evankeliumia on saarnattava "maailman loppuun asti"!!!
        Jeesus ei käskenyt muuttaa kastekäytäntöä missään vaiheessa, vaan Paavalikin vakuuttaa, että oppi ja käytäntö
        pitää olla SAMANLAISTA, kuin mitä hän opetti 1. Kor 15:2
        " te pelastutte, jos pidätte siitä kiinni SELLAISENAAN, kun minä sen teille julistin."

        Koetat taas vanhaa tuttua silmänkääntötemmpua:
        "Voisitko näyttää YHDNKIN esimerkin Raamatusta, jossa vanhemmat jättävät lapsen ULOS seurakunnasta, siis kastamatta, ja.."

        Oppi pitää rakentaa sen pohjalle, mitä on sanottu eikä sen pohjalle, mitä ei ole
        sanottu!!!

        Jos vauvoja olisi kastettu ja he olisivat kuuluneet seurakuntaan, osallistuneet ehtoollisen viettoon ja rukoukseen, niin kai siitä olisi EDES YKSI MAININTA Raamatussa!!!
        MUTTA KUN EI AINOATAKAAN. Miten vauvat "koettelivat itsensä" osallistuessaan ehtoolliselle???? Miten vauvat pysyivät rukouksessa??? "Minkälaisia armolahjoja vauvoilla oli??
        Kun seurakunta kokoontui, oli "jokaisella jotain annettava. Kenellä puhe, kenellä virsi..." Mitähän annettavaa vauvoilla oli???

        Ei tämä oikean johtopäätöksen tekeminen ole niin kovin vaikeaa. Se vaatii vain omista vääristä oppirakenteista luopumista!

        Kyllä Raamattu opettaa että kasteessa saadaan usko.

        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista"

        "hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta,"

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta"

        "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala,"

        Ongelma sinulla on se, että kun et itse ole uskossa niin et ymmärrä mikä on usko ja miten se syntyy. Uskon synnyttää aina Jumalan Sana.

        Sekoitat keksi eri asiaa. Käytöntö ja oppi. KÄYTÄNTÖJÄ VOIDAAN AINA MUUTTAA MUTTA OPPIA EI. Tässä on ero. Käytäntö voi muuttua vallitsevan tilanteen mukaan, mutta oppi ei muutu koskaan kun Jumala on siitä ilmoituksen antanut. Jos on mahdollista kastaa ihminen jo vauvana niin tottakai näin kannattaa tehdä. Kasteen suorittamisen hetki ei vaikuta kasteen sisältöön.

        Lapsikaste juuri perustuu siihen mitä on sanottu. Jeesus sanoi niin selkeästi kuin voi: "SALLIKAA lasten tulla" Ja kun muistetaan että kasteessa Kristus lahjoitetaan ja liittäminen Hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa tapahtuu, niin siksi myös lapset ovat OIKEUTETTUJA kasteelle. Jos kaste olisi joku ihmsien ratkaisun osoitus tai uskontunnustus, niin silloin vauvojen kastamiselle ei löydy perusteluja. Mutta tätä kaste ei ole.

        Tottakai vauvat otettiin seurakuntaan. Jeesushan käski tehdä opetuslapseksi kaikki kansat. Kansoihin kuuluu myös lapsia.

        Sinun väärä oppisi perustuu siihen miten väärin ymmärrät sekä kasteen että uskon olemuksen.


      • osaatko vastata
        totuusontämä kirjoitti:

        Kyllä Raamattu opettaa että kasteessa saadaan usko.

        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista"

        "hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta,"

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta"

        "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala,"

        Ongelma sinulla on se, että kun et itse ole uskossa niin et ymmärrä mikä on usko ja miten se syntyy. Uskon synnyttää aina Jumalan Sana.

        Sekoitat keksi eri asiaa. Käytöntö ja oppi. KÄYTÄNTÖJÄ VOIDAAN AINA MUUTTAA MUTTA OPPIA EI. Tässä on ero. Käytäntö voi muuttua vallitsevan tilanteen mukaan, mutta oppi ei muutu koskaan kun Jumala on siitä ilmoituksen antanut. Jos on mahdollista kastaa ihminen jo vauvana niin tottakai näin kannattaa tehdä. Kasteen suorittamisen hetki ei vaikuta kasteen sisältöön.

        Lapsikaste juuri perustuu siihen mitä on sanottu. Jeesus sanoi niin selkeästi kuin voi: "SALLIKAA lasten tulla" Ja kun muistetaan että kasteessa Kristus lahjoitetaan ja liittäminen Hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa tapahtuu, niin siksi myös lapset ovat OIKEUTETTUJA kasteelle. Jos kaste olisi joku ihmsien ratkaisun osoitus tai uskontunnustus, niin silloin vauvojen kastamiselle ei löydy perusteluja. Mutta tätä kaste ei ole.

        Tottakai vauvat otettiin seurakuntaan. Jeesushan käski tehdä opetuslapseksi kaikki kansat. Kansoihin kuuluu myös lapsia.

        Sinun väärä oppisi perustuu siihen miten väärin ymmärrät sekä kasteen että uskon olemuksen.

        Raamattuhan EI OPETA, että usko tulee kasteessa, vaikka kuinka yrität soveltaa noita Raamatun kohtia, jotka Paavali kirjoitti uskoville, jotka oli kastettu uskoontulonsa
        JÄLKEEN, eikä vauvoille!!!
        Yrität soveltaa niitä huonolla menestyksellä vauvakasteeseen.
        Tämä kohta:
        ""hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta,"
        kertoo siitä, että SEURAKUNTAA puhdistataan Jumalan Sanalla, eikä se viittaa kasteeseen.
        Vai pitääkö seurakunta kastaa uudelleen jatkuvasti??

        Mutta kun sopivasti katkoo Jumalan sanaa ja käyttää mielikuvistustaan, niin saa haluamansa tuloksen. Tuo kohtahan kuuluu kokonaisuudessaan:
        " Kristuskin rakasti SEURAKUNTAANSA ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna SEURAKUNNAN, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton. Ef 5:25

        Järkeäkin on lupa käyttää!

        Sinulla ovat jalat tukevasti ilmassa, kun selität Raamattua:
        "Tottakai vauvat otettiin seurakuntaan."

        Eivät vauvat ilmesty alkuseurakuntaan hokemalla "tottakai".
        Miten heille annettiin ehtoollista.
        Miten he "tutkivat itseään" ennen sitä??? 1. Kor 11:31

        Kun väitteillesi ei ole minkäänlaista tukea Raamatussa, niin minun puolestani voit elää haavemaailmassasi, sillä ethän kuitenkaan usko Raamatun kirjoituksia, vaan omia mielikuvituksen tuotteitasi.

        Et muuten näyttänyt sitä Raamatun kohtaa, jossa sanotaan, että lähetystilanne on nyt ohi ja uskovien kasteen voi muuttaa vauvakasteeksi.
        Onko liian vaikeaa?
        Minun täytyy tuottaa sinulle pettymys, kun väität, että en olisi uskossa. En ole
        uskossa kasteeseen, kuten sinä vaan Jumala vaikutti uskon minun sydämeeni, kun
        kuulin Hänen Sanaansa. Se oli Jumalan teko!
        "Usko tulee kuulemisesta", eikä kasteesta!


      • totuusontämä
        osaatko vastata kirjoitti:

        Raamattuhan EI OPETA, että usko tulee kasteessa, vaikka kuinka yrität soveltaa noita Raamatun kohtia, jotka Paavali kirjoitti uskoville, jotka oli kastettu uskoontulonsa
        JÄLKEEN, eikä vauvoille!!!
        Yrität soveltaa niitä huonolla menestyksellä vauvakasteeseen.
        Tämä kohta:
        ""hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta,"
        kertoo siitä, että SEURAKUNTAA puhdistataan Jumalan Sanalla, eikä se viittaa kasteeseen.
        Vai pitääkö seurakunta kastaa uudelleen jatkuvasti??

        Mutta kun sopivasti katkoo Jumalan sanaa ja käyttää mielikuvistustaan, niin saa haluamansa tuloksen. Tuo kohtahan kuuluu kokonaisuudessaan:
        " Kristuskin rakasti SEURAKUNTAANSA ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna SEURAKUNNAN, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton. Ef 5:25

        Järkeäkin on lupa käyttää!

        Sinulla ovat jalat tukevasti ilmassa, kun selität Raamattua:
        "Tottakai vauvat otettiin seurakuntaan."

        Eivät vauvat ilmesty alkuseurakuntaan hokemalla "tottakai".
        Miten heille annettiin ehtoollista.
        Miten he "tutkivat itseään" ennen sitä??? 1. Kor 11:31

        Kun väitteillesi ei ole minkäänlaista tukea Raamatussa, niin minun puolestani voit elää haavemaailmassasi, sillä ethän kuitenkaan usko Raamatun kirjoituksia, vaan omia mielikuvituksen tuotteitasi.

        Et muuten näyttänyt sitä Raamatun kohtaa, jossa sanotaan, että lähetystilanne on nyt ohi ja uskovien kasteen voi muuttaa vauvakasteeksi.
        Onko liian vaikeaa?
        Minun täytyy tuottaa sinulle pettymys, kun väität, että en olisi uskossa. En ole
        uskossa kasteeseen, kuten sinä vaan Jumala vaikutti uskon minun sydämeeni, kun
        kuulin Hänen Sanaansa. Se oli Jumalan teko!
        "Usko tulee kuulemisesta", eikä kasteesta!

        Raamattu OPETTAA että kaste on tapahtuma, jossa me synnymme uudesti Jumalan lapseksi. Tästä seuraa välttämättä että vauva saa oman uskonsa.

        ""hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta," kertoo että kasteesa Jumala Sanan kautta tekee tämän puhdistuksen. Kasteeseenhan siinä on selvä viittaus. Ei vesi ja Sana muualla ole kytköksissä kuin kasteessa. Kun ihminen on puhdas synnistä Kristuksessa, hän on pelastunut uskon kautta. Eli kun koko tuon jakeen luet niin se entisestään vahvistaa sitä mitä kaste on.
        Järkeä on lupa käyttää!

        Jeesus sanoi: "SALLIKAA lasten tulla". Tämä NIIN SELVÄ oppi siitä että lapsetkin ovat tervetulleita seurakuntaan. Seurakunta on se paikka, jossa ollaan Kristuksessa ja seurakuntaan päästään kasteen kautta. Ei sitä ole tarvinnut enempää jankata. Alkuseurakunnan aikoihin lapset otettiin mukaan aina, tästä on ihan selvää todistusaineistoa. Oma väitteesi jättää lapset ulos seurakunnasta on Jeesuken opetuksen vastainen.

        Kun kristittyyn perheeseen syntyy lapsi, ei kyse ole lähetystilanteesta, koska perheessä ollaan jo uskossa. Mitään uskovien kastetta ei Raamatussa ole joten voit lopettaa siitä höpisemisen. "Uskovien kaste" on siis se että ihminen näyttää siinä oman konsa, sellaista ei Raamattu tunne. Kaste, myös vauvojen kaste, on Raamatussa Jumalan tekemä teko Sanan kautta eli meidän siirtymisemme tähän uuteen elämään.

        En usko että kukaan tämän palstan kirjoittaja uskoo tuota että sinä olet uskossa. Käytöksesi ei anna mitään aihetta uskoa tuota. Paljastit sen itsekin kun et usko kasteeseenm eli Kristukseen.

        Usko tulee Sanasta (myös kuulemisesta) ja sama Sana on kasteessa, joten ei voi sanoa että usko tulee sieltä eikä tuolta, kun samasta Jumala armorikkaasta ja voimallisesta sanasta on kysymys kummassakin tapauksessa.

        Sinä näet kasteessa vain vettä. Uskovat kristityt tietävät Jumalan sanan nojalla, että kasteessa myös itse Kristus toimii.


      • hmwrhwrh
        osaatko vastata kirjoitti:

        Raamattuhan EI OPETA, että usko tulee kasteessa, vaikka kuinka yrität soveltaa noita Raamatun kohtia, jotka Paavali kirjoitti uskoville, jotka oli kastettu uskoontulonsa
        JÄLKEEN, eikä vauvoille!!!
        Yrität soveltaa niitä huonolla menestyksellä vauvakasteeseen.
        Tämä kohta:
        ""hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta,"
        kertoo siitä, että SEURAKUNTAA puhdistataan Jumalan Sanalla, eikä se viittaa kasteeseen.
        Vai pitääkö seurakunta kastaa uudelleen jatkuvasti??

        Mutta kun sopivasti katkoo Jumalan sanaa ja käyttää mielikuvistustaan, niin saa haluamansa tuloksen. Tuo kohtahan kuuluu kokonaisuudessaan:
        " Kristuskin rakasti SEURAKUNTAANSA ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna SEURAKUNNAN, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton. Ef 5:25

        Järkeäkin on lupa käyttää!

        Sinulla ovat jalat tukevasti ilmassa, kun selität Raamattua:
        "Tottakai vauvat otettiin seurakuntaan."

        Eivät vauvat ilmesty alkuseurakuntaan hokemalla "tottakai".
        Miten heille annettiin ehtoollista.
        Miten he "tutkivat itseään" ennen sitä??? 1. Kor 11:31

        Kun väitteillesi ei ole minkäänlaista tukea Raamatussa, niin minun puolestani voit elää haavemaailmassasi, sillä ethän kuitenkaan usko Raamatun kirjoituksia, vaan omia mielikuvituksen tuotteitasi.

        Et muuten näyttänyt sitä Raamatun kohtaa, jossa sanotaan, että lähetystilanne on nyt ohi ja uskovien kasteen voi muuttaa vauvakasteeksi.
        Onko liian vaikeaa?
        Minun täytyy tuottaa sinulle pettymys, kun väität, että en olisi uskossa. En ole
        uskossa kasteeseen, kuten sinä vaan Jumala vaikutti uskon minun sydämeeni, kun
        kuulin Hänen Sanaansa. Se oli Jumalan teko!
        "Usko tulee kuulemisesta", eikä kasteesta!

        Tämä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa on vähän kuin aspotolit jotka estelivät lapsia tuoneita. Jeesus sanoi, kuten edelläkin mainitaa, sallikaa lasten tulla.

        Mikseihän uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa anna lasten tulla Jeesuken luo?


      • Huh huh
        totuusontämä kirjoitti:

        Kirkko ei opeta että vauva saa automaattisesti uskon, vaan kirkko opettaa, että kasteessa Jumala lahjoittaa uskon vauvalle. Emme tiedä että vauva uskoo, vaan uskomme niin, Sanan pohjalta.

        Onko totuus se että suurin osa ripikoululaisista ei usko? Itse kävin herätysliikkeen rippikoulun ja sieltä JOKA AINOA on yhä tänäänkin seurakunnan toiminnassa mukana. Siis joka ainoa. Eikö tästä voitaisi vetää vähän toisenlaista johtopäätöstä? Ethän sinäkään usko ja silti täällä mesuat jostakin tunnustamisesta. Usko tunnustetaan, jos ei uskoa ole niin tunnutus on turha,

        Tottakai Raamatussa opetettiin ihmisiä ennen kastetta. Aikuisten tapauksessa ainakin jotakin on opetettava ennen kastetta. Eihän kasteen ajankohdalla ole merkitystä sen arvon kannalta. Raamatussa myös opetettiin kasteen jälkeen.

        "kirkko opettaa, että kasteessa Jumala lahjoittaa uskon vauvalle. Emme tiedä että vauva uskoo, vaan uskomme niin, Sanan pohjalta."

        Ihme väitteitä. En usko, että tuollaista pahemmin uskotaan edes kirkon piirissä.
        Sanahan ei opeta mitään tuollaista.


      • omavanhurskautta!
        totuusontämä kirjoitti:

        Raamattu OPETTAA että kaste on tapahtuma, jossa me synnymme uudesti Jumalan lapseksi. Tästä seuraa välttämättä että vauva saa oman uskonsa.

        ""hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta," kertoo että kasteesa Jumala Sanan kautta tekee tämän puhdistuksen. Kasteeseenhan siinä on selvä viittaus. Ei vesi ja Sana muualla ole kytköksissä kuin kasteessa. Kun ihminen on puhdas synnistä Kristuksessa, hän on pelastunut uskon kautta. Eli kun koko tuon jakeen luet niin se entisestään vahvistaa sitä mitä kaste on.
        Järkeä on lupa käyttää!

        Jeesus sanoi: "SALLIKAA lasten tulla". Tämä NIIN SELVÄ oppi siitä että lapsetkin ovat tervetulleita seurakuntaan. Seurakunta on se paikka, jossa ollaan Kristuksessa ja seurakuntaan päästään kasteen kautta. Ei sitä ole tarvinnut enempää jankata. Alkuseurakunnan aikoihin lapset otettiin mukaan aina, tästä on ihan selvää todistusaineistoa. Oma väitteesi jättää lapset ulos seurakunnasta on Jeesuken opetuksen vastainen.

        Kun kristittyyn perheeseen syntyy lapsi, ei kyse ole lähetystilanteesta, koska perheessä ollaan jo uskossa. Mitään uskovien kastetta ei Raamatussa ole joten voit lopettaa siitä höpisemisen. "Uskovien kaste" on siis se että ihminen näyttää siinä oman konsa, sellaista ei Raamattu tunne. Kaste, myös vauvojen kaste, on Raamatussa Jumalan tekemä teko Sanan kautta eli meidän siirtymisemme tähän uuteen elämään.

        En usko että kukaan tämän palstan kirjoittaja uskoo tuota että sinä olet uskossa. Käytöksesi ei anna mitään aihetta uskoa tuota. Paljastit sen itsekin kun et usko kasteeseenm eli Kristukseen.

        Usko tulee Sanasta (myös kuulemisesta) ja sama Sana on kasteessa, joten ei voi sanoa että usko tulee sieltä eikä tuolta, kun samasta Jumala armorikkaasta ja voimallisesta sanasta on kysymys kummassakin tapauksessa.

        Sinä näet kasteessa vain vettä. Uskovat kristityt tietävät Jumalan sanan nojalla, että kasteessa myös itse Kristus toimii.

        Ihmeellistä, miten Raamattu puhuu tällaisista kiivailijoista kuin "totuuSONTAmä",ym,
        jotka pystyttävät "sakramenttivanurskautta."
        Kirkolliset rituaalit ovat heille tae pelastumisesta.

        He kuvittelevat, että ulkoiset toimitukset pelastaisivat automaattisesti.
        Tai että kirkkoon kuuluminen olisi tae pelastumisesta.
        Hoviherra, Kornelius ja apostolitkaan eivät aluksi kuuluneet mihinkään seurakuntaan, ja silti he olivat vanhurskaita ja pelastettuja.

        Heidän vanhurskauttamisensa
        perustuu ihmistekoihin ja rituaaleihin, joihin he uskovat enemmän kuin Herraan Jeesukseen.
        Paavali varoittaa tällaisista kiivailijoista:

        "Sillä minä todistan heistä ,että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaa; sillä kun he eivät TUNNE JUMALAN VANHURKAUTTA, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        Sillä Kristus on lain loppu vanhurskaudeksi jokaiselle joka USKOO Room 10:1-4"

        Näille kiivailijoille ei riitä pelkkä usko Herraan Jeesukseen, vaan he koettavat pystyttää kirkon keksimää sakramentteihin perustuvaa vanhurskautta.


      • totuusontämä
        omavanhurskautta! kirjoitti:

        Ihmeellistä, miten Raamattu puhuu tällaisista kiivailijoista kuin "totuuSONTAmä",ym,
        jotka pystyttävät "sakramenttivanurskautta."
        Kirkolliset rituaalit ovat heille tae pelastumisesta.

        He kuvittelevat, että ulkoiset toimitukset pelastaisivat automaattisesti.
        Tai että kirkkoon kuuluminen olisi tae pelastumisesta.
        Hoviherra, Kornelius ja apostolitkaan eivät aluksi kuuluneet mihinkään seurakuntaan, ja silti he olivat vanhurskaita ja pelastettuja.

        Heidän vanhurskauttamisensa
        perustuu ihmistekoihin ja rituaaleihin, joihin he uskovat enemmän kuin Herraan Jeesukseen.
        Paavali varoittaa tällaisista kiivailijoista:

        "Sillä minä todistan heistä ,että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaa; sillä kun he eivät TUNNE JUMALAN VANHURKAUTTA, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        Sillä Kristus on lain loppu vanhurskaudeksi jokaiselle joka USKOO Room 10:1-4"

        Näille kiivailijoille ei riitä pelkkä usko Herraan Jeesukseen, vaan he koettavat pystyttää kirkon keksimää sakramentteihin perustuvaa vanhurskautta.

        Ihmeelistä, miten uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa kieltää Kristuksen.

        Ulkoinen toimitus ei pelasta ilman uskoa, eikä kirkkoon kuulumisella ole mitään tekemistä pelastuksen kanssa. Eli puhut taas lööperiä kuten puhut aina. Kornelius ja Hoviherra kuuluivat Kristuksen seurakuntaan ja olivat pelastettuja. Siihenhän kaste liittää, Kristukseen. Ja Kristus perusti seurakunnan.

        Sakramentit, joita luterilsella kirkolla on kaste ja ehtoollinen, ovat Jumalan lahjoittamia armonvälieneitä. Ehtoollisessa Jeesus itse on läsnä konkreettisesti. Kasteessa Jeesus taas synnyttää uudesti ja ottaa luokseen. Eivät nämä mitään ihmisen tekemiä rituaaleja ole, vaan Herran tarjoamia armonvälineitä, joihin tartutaat uskolla.

        Juuri tuo roomalaiskirjeen kohta kertoo hyvin uudestikastajien tilanteesta. Omat teot, jota usko heille on, on pelastuksen edellytys.

        Et ottanut mitään kantaa siihen kun Jeesus sanoi: SALLIKAA lasten tulla". Mitä tuo kohta sinulle merkitsee? Sitäkö että lasten ei sallita tulla Kristuksen luo?

        Tämä kiivailija uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa vauhkoaa uskosta jota hänellä itsellään ei edes ole. Lisäksi hän hylkää RUUMIILLISEN yhteyden Kristukseen. Ehtoollisessakin uskolla otetaan vastaan syntien anteeksianto ja ruumiilla vesi ja leipä. Usko on aina hengellistä ja kaste on konkreettinen väline, jolla tulemme, myös ruumiinemme, Kristukseen liitetyksi.


      • omavanhurskautta!
        totuusontämä kirjoitti:

        Ihmeelistä, miten uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa kieltää Kristuksen.

        Ulkoinen toimitus ei pelasta ilman uskoa, eikä kirkkoon kuulumisella ole mitään tekemistä pelastuksen kanssa. Eli puhut taas lööperiä kuten puhut aina. Kornelius ja Hoviherra kuuluivat Kristuksen seurakuntaan ja olivat pelastettuja. Siihenhän kaste liittää, Kristukseen. Ja Kristus perusti seurakunnan.

        Sakramentit, joita luterilsella kirkolla on kaste ja ehtoollinen, ovat Jumalan lahjoittamia armonvälieneitä. Ehtoollisessa Jeesus itse on läsnä konkreettisesti. Kasteessa Jeesus taas synnyttää uudesti ja ottaa luokseen. Eivät nämä mitään ihmisen tekemiä rituaaleja ole, vaan Herran tarjoamia armonvälineitä, joihin tartutaat uskolla.

        Juuri tuo roomalaiskirjeen kohta kertoo hyvin uudestikastajien tilanteesta. Omat teot, jota usko heille on, on pelastuksen edellytys.

        Et ottanut mitään kantaa siihen kun Jeesus sanoi: SALLIKAA lasten tulla". Mitä tuo kohta sinulle merkitsee? Sitäkö että lasten ei sallita tulla Kristuksen luo?

        Tämä kiivailija uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa vauhkoaa uskosta jota hänellä itsellään ei edes ole. Lisäksi hän hylkää RUUMIILLISEN yhteyden Kristukseen. Ehtoollisessakin uskolla otetaan vastaan syntien anteeksianto ja ruumiilla vesi ja leipä. Usko on aina hengellistä ja kaste on konkreettinen väline, jolla tulemme, myös ruumiinemme, Kristukseen liitetyksi.

        Tuossa taas hyvä esimerkki näistä "kiivailijoista", joista Raamattu varoittaa:

        "Sillä minä todistan heistä ,että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaa; sillä kun he eivät TUNNE JUMALAN VANHURSKAUTTA,"

        Tuo "sakramenttivanhurskaus" on juuri sitä oman vanhurskauden pystyttämistä!
        Ihmistekoja.
        Intoa heillä kyllä on mutta ei taitoa.

        Lapset saavat TULLA Jeesuksen tykö, koska ovat Hänen omiaan.Siksi Jeesus
        siunasi omia lapsiaan. Ei siihen tarvitse sotkea kastetta!
        Kirkkolaitos koettaa julmalla perisynti-opillaan estää lapsia tulemasta ja olemasta
        Jeesuksen tykönä ja vaatii heille kastetta.


      • ,mnbjhgftr
        totuusontämä kirjoitti:

        Ihmeelistä, miten uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa kieltää Kristuksen.

        Ulkoinen toimitus ei pelasta ilman uskoa, eikä kirkkoon kuulumisella ole mitään tekemistä pelastuksen kanssa. Eli puhut taas lööperiä kuten puhut aina. Kornelius ja Hoviherra kuuluivat Kristuksen seurakuntaan ja olivat pelastettuja. Siihenhän kaste liittää, Kristukseen. Ja Kristus perusti seurakunnan.

        Sakramentit, joita luterilsella kirkolla on kaste ja ehtoollinen, ovat Jumalan lahjoittamia armonvälieneitä. Ehtoollisessa Jeesus itse on läsnä konkreettisesti. Kasteessa Jeesus taas synnyttää uudesti ja ottaa luokseen. Eivät nämä mitään ihmisen tekemiä rituaaleja ole, vaan Herran tarjoamia armonvälineitä, joihin tartutaat uskolla.

        Juuri tuo roomalaiskirjeen kohta kertoo hyvin uudestikastajien tilanteesta. Omat teot, jota usko heille on, on pelastuksen edellytys.

        Et ottanut mitään kantaa siihen kun Jeesus sanoi: SALLIKAA lasten tulla". Mitä tuo kohta sinulle merkitsee? Sitäkö että lasten ei sallita tulla Kristuksen luo?

        Tämä kiivailija uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa vauhkoaa uskosta jota hänellä itsellään ei edes ole. Lisäksi hän hylkää RUUMIILLISEN yhteyden Kristukseen. Ehtoollisessakin uskolla otetaan vastaan syntien anteeksianto ja ruumiilla vesi ja leipä. Usko on aina hengellistä ja kaste on konkreettinen väline, jolla tulemme, myös ruumiinemme, Kristukseen liitetyksi.

        omavanhurskautta! kirjoitti:
        "Sakramentit, joita luterilsella kirkolla on kaste ja ehtoollinen, ovat Jumalan lahjoittamia armonvälieneitä. Ehtoollisessa Jeesus itse on läsnä konkreettisesti. Kasteessa Jeesus taas synnyttää uudesti ja ottaa luokseen. Eivät nämä mitään ihmisen tekemiä rituaaleja ole, vaan Herran tarjoamia armonvälineitä, joihin tartutaat uskolla."

        Todistappas väitteesi oikeaksi Jeesuksen evankeliumien teksteillä?

        Ne eivät olet ihmisten tekemiä rituaaleja vaan uskovaisia uskovaisiksi eksyttävien rituaaleja JA niitä ei ole Jumala ja Jeesus asettanut rikolliselle kristinuskon käyttöönkään vaan sen on tehnyt paavalais-luterilaisuuden herra epäjumala(t) oppikuntineen!

        Jeesus ei käskenyt ketään kastettavaksi edes miekalla uhaten; ei edes lapsia, lapsiakin tappanneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, uskovaisiksi tai pedofiilien uhri-lampaiksi!
        Joten nyt tiedät ketä palvelet.

        Jeesus asetti ehtoollisen vai omille opetuslapsilleen eikä rikollisen kristinuskon uskovaisille!

        paavalilais-luterilaisuuden katekismuksen herran ehtoollinen on Jeesusta pilkkaava eksytys jossa tehdään Jeesuksen ulostetta:
        15:15 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Selitä meille tämä vertaus."
        Ja voitte olla varmoja, että Jeesuksen antama vastaus on edelleen sama:
        15:16 Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä?
        15:17 Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu?

        sen lisäksi Paavalinne opetti että:
        1.Korinttolaiskirje:
        12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltan ne hänen jäseniänsä.

        joten tuon Paavalin opin mukaan jyrsitte omaa syntistä lihaanne ja juotte omaa syntistä vertanne niistä ulostetta tehden ja siitä inhottavuudesta Paavali ilmoittaa mihin se johtaa:
        1. Kor. 11:28–29
        Jokaisen on tutkittava itseään, ennen kuin syö tätä leipää ja juo tästä maljasta. Se, joka syö ja juo ajattelematta, että kysymys on Kristuksen ruumiista, syö ja juo itselleen tuomion.

        Nyt tiedät, että Jeesuksen pilkkamisen ja Paavalin antaman ilmoittaman totuuden joten tunne olosi omien lahkolaisesi ulosteeksi.
        Huomaa, että jotku eksytetyt seurakuntalaiset tulee ulostamaan sinutkin seurakuntalaisena sontaluukusta!


      • nhyt6
        hmwrhwrh kirjoitti:

        Tämä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa on vähän kuin aspotolit jotka estelivät lapsia tuoneita. Jeesus sanoi, kuten edelläkin mainitaa, sallikaa lasten tulla.

        Mikseihän uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa anna lasten tulla Jeesuken luo?

        Harhaoppinen uskovainen olet... :
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
        'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'

        Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
        "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

        "SALLIKAA" ei tarkoita, että lapset pitää pitää kastaa lapsia tappaneen rikollisuuden edustajan toimesta joka usein on myös vapaamuurari, lähetystyö rikollisuuden tukija ja kenties vielä pedofiilikin!
        "SALLIKAA" ei tarkoita, että lapset pitää raahata lapsiakin tappavan rikolliSjärjestön jäsenyyteen kastettavaksi!
        "SALLIKAA" ei tarkoita, että lapset pitää raahata lapsiakin seksuaalisesti hyväksi käyttävän rikollijärjestön edustajajien kastettaviksi!

        Mar 10:16 Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.
        Lapsikaste sanaa ei ole Jeesus lausunut joten....:
        "Joh. Ilm. 22:18, 19 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu."

        5Moos 12:32. "Kaikkea, mitä minä käsken, noudattakaa tarkoin. Älkää siihen mitään lisätkö älkääkä siitä mitään ottako pois."


      • totuusontämä
        omavanhurskautta! kirjoitti:

        Tuossa taas hyvä esimerkki näistä "kiivailijoista", joista Raamattu varoittaa:

        "Sillä minä todistan heistä ,että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaa; sillä kun he eivät TUNNE JUMALAN VANHURSKAUTTA,"

        Tuo "sakramenttivanhurskaus" on juuri sitä oman vanhurskauden pystyttämistä!
        Ihmistekoja.
        Intoa heillä kyllä on mutta ei taitoa.

        Lapset saavat TULLA Jeesuksen tykö, koska ovat Hänen omiaan.Siksi Jeesus
        siunasi omia lapsiaan. Ei siihen tarvitse sotkea kastetta!
        Kirkkolaitos koettaa julmalla perisynti-opillaan estää lapsia tulemasta ja olemasta
        Jeesuksen tykönä ja vaatii heille kastetta.

        Kuten sanoin, tuo Raamatun kohta puhuu uudestikastajista

        Ja kuten sanoin, sakramentti ei ole ihmisen teko, vaan armonväline kuten Jumalan Sanakin. Omavanhurskautta on se kun luulee omille teoilla ja ratkaisuilla pystyvänsä uskomaan. Intoa on, taidosta en tiedä, mutta usko Jumalan Sanaan on se mikä kristityt erottaa uudestikastajista.

        Ai nytkö lapset saavat tulla Jeesuken tykö? Mitenkähän äsken vauhkosit että lapsia ei seurakunnassa ollut. Kasteessa tulemme Jeesukeen, emme muuten. Emme ole Kristuksessa ilman uudestisyntymistä, joka kasteessa tapahtuu. Koska lapset ovat oikeutettuja Kristukseen ja seurakuntaan, ovat he oikeutettuja myös kasteelle

        Kirkkolaitos ei ole syntiä keksinyt, vaan Raamattu ilmoittaa selvästi kaikkien olevan syntisiä ja tarvitsevan Kristusta, siis uskoa ja kastetta.


      • a<gh<wr
        ,mnbjhgftr kirjoitti:

        omavanhurskautta! kirjoitti:
        "Sakramentit, joita luterilsella kirkolla on kaste ja ehtoollinen, ovat Jumalan lahjoittamia armonvälieneitä. Ehtoollisessa Jeesus itse on läsnä konkreettisesti. Kasteessa Jeesus taas synnyttää uudesti ja ottaa luokseen. Eivät nämä mitään ihmisen tekemiä rituaaleja ole, vaan Herran tarjoamia armonvälineitä, joihin tartutaat uskolla."

        Todistappas väitteesi oikeaksi Jeesuksen evankeliumien teksteillä?

        Ne eivät olet ihmisten tekemiä rituaaleja vaan uskovaisia uskovaisiksi eksyttävien rituaaleja JA niitä ei ole Jumala ja Jeesus asettanut rikolliselle kristinuskon käyttöönkään vaan sen on tehnyt paavalais-luterilaisuuden herra epäjumala(t) oppikuntineen!

        Jeesus ei käskenyt ketään kastettavaksi edes miekalla uhaten; ei edes lapsia, lapsiakin tappanneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, uskovaisiksi tai pedofiilien uhri-lampaiksi!
        Joten nyt tiedät ketä palvelet.

        Jeesus asetti ehtoollisen vai omille opetuslapsilleen eikä rikollisen kristinuskon uskovaisille!

        paavalilais-luterilaisuuden katekismuksen herran ehtoollinen on Jeesusta pilkkaava eksytys jossa tehdään Jeesuksen ulostetta:
        15:15 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Selitä meille tämä vertaus."
        Ja voitte olla varmoja, että Jeesuksen antama vastaus on edelleen sama:
        15:16 Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä?
        15:17 Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu?

        sen lisäksi Paavalinne opetti että:
        1.Korinttolaiskirje:
        12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltan ne hänen jäseniänsä.

        joten tuon Paavalin opin mukaan jyrsitte omaa syntistä lihaanne ja juotte omaa syntistä vertanne niistä ulostetta tehden ja siitä inhottavuudesta Paavali ilmoittaa mihin se johtaa:
        1. Kor. 11:28–29
        Jokaisen on tutkittava itseään, ennen kuin syö tätä leipää ja juo tästä maljasta. Se, joka syö ja juo ajattelematta, että kysymys on Kristuksen ruumiista, syö ja juo itselleen tuomion.

        Nyt tiedät, että Jeesuksen pilkkamisen ja Paavalin antaman ilmoittaman totuuden joten tunne olosi omien lahkolaisesi ulosteeksi.
        Huomaa, että jotku eksytetyt seurakuntalaiset tulee ulostamaan sinutkin seurakuntalaisena sontaluukusta!

        Se on taas noitaroviotrolli Matti Luder unohtanut ottaa lääkkeensä :DDD


      • tgbki8
        omavanhurskautta! kirjoitti:

        Ihmeellistä, miten Raamattu puhuu tällaisista kiivailijoista kuin "totuuSONTAmä",ym,
        jotka pystyttävät "sakramenttivanurskautta."
        Kirkolliset rituaalit ovat heille tae pelastumisesta.

        He kuvittelevat, että ulkoiset toimitukset pelastaisivat automaattisesti.
        Tai että kirkkoon kuuluminen olisi tae pelastumisesta.
        Hoviherra, Kornelius ja apostolitkaan eivät aluksi kuuluneet mihinkään seurakuntaan, ja silti he olivat vanhurskaita ja pelastettuja.

        Heidän vanhurskauttamisensa
        perustuu ihmistekoihin ja rituaaleihin, joihin he uskovat enemmän kuin Herraan Jeesukseen.
        Paavali varoittaa tällaisista kiivailijoista:

        "Sillä minä todistan heistä ,että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaa; sillä kun he eivät TUNNE JUMALAN VANHURKAUTTA, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        Sillä Kristus on lain loppu vanhurskaudeksi jokaiselle joka USKOO Room 10:1-4"

        Näille kiivailijoille ei riitä pelkkä usko Herraan Jeesukseen, vaan he koettavat pystyttää kirkon keksimää sakramentteihin perustuvaa vanhurskautta.

        Miksi saatanaa palvelleen Paavalin nimessä opetat "Jeesus" "kristus" "Herra" oppia?

        Olet ilmeisesti uskovainen jakomielinen, monen herran palvelija....

        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
        2 Korinttolaiskirje 12:
        7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
        8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

        Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta.


      • pkoijuytr
        hmwrhwrh kirjoitti:

        Tämä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa on vähän kuin aspotolit jotka estelivät lapsia tuoneita. Jeesus sanoi, kuten edelläkin mainitaa, sallikaa lasten tulla.

        Mikseihän uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa anna lasten tulla Jeesuken luo?

        jk.
        Jeesuksen luokse toivat lapsia SIUNATTAVAKSI
        eikä
        pakko lapsikasteella lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäsenyyteen, uskovaiseksi tai edes pedofiilien uhri-lampaiksi kastettavaksi!

        SALLIKAA lasten tulla ja olla Jumalan Valtakunnan kaltiasia!


      • ,mnbhg
        Huh huh kirjoitti:

        "kirkko opettaa, että kasteessa Jumala lahjoittaa uskon vauvalle. Emme tiedä että vauva uskoo, vaan uskomme niin, Sanan pohjalta."

        Ihme väitteitä. En usko, että tuollaista pahemmin uskotaan edes kirkon piirissä.
        Sanahan ei opeta mitään tuollaista.

        pittää uskoo tai "miekka heilahtaa" sivistyksen oppia!


      • kjhgfdr
        totuusontämä kirjoitti:

        Ihmeelistä, miten uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa kieltää Kristuksen.

        Ulkoinen toimitus ei pelasta ilman uskoa, eikä kirkkoon kuulumisella ole mitään tekemistä pelastuksen kanssa. Eli puhut taas lööperiä kuten puhut aina. Kornelius ja Hoviherra kuuluivat Kristuksen seurakuntaan ja olivat pelastettuja. Siihenhän kaste liittää, Kristukseen. Ja Kristus perusti seurakunnan.

        Sakramentit, joita luterilsella kirkolla on kaste ja ehtoollinen, ovat Jumalan lahjoittamia armonvälieneitä. Ehtoollisessa Jeesus itse on läsnä konkreettisesti. Kasteessa Jeesus taas synnyttää uudesti ja ottaa luokseen. Eivät nämä mitään ihmisen tekemiä rituaaleja ole, vaan Herran tarjoamia armonvälineitä, joihin tartutaat uskolla.

        Juuri tuo roomalaiskirjeen kohta kertoo hyvin uudestikastajien tilanteesta. Omat teot, jota usko heille on, on pelastuksen edellytys.

        Et ottanut mitään kantaa siihen kun Jeesus sanoi: SALLIKAA lasten tulla". Mitä tuo kohta sinulle merkitsee? Sitäkö että lasten ei sallita tulla Kristuksen luo?

        Tämä kiivailija uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa vauhkoaa uskosta jota hänellä itsellään ei edes ole. Lisäksi hän hylkää RUUMIILLISEN yhteyden Kristukseen. Ehtoollisessakin uskolla otetaan vastaan syntien anteeksianto ja ruumiilla vesi ja leipä. Usko on aina hengellistä ja kaste on konkreettinen väline, jolla tulemme, myös ruumiinemme, Kristukseen liitetyksi.

        Ketään ei tule liittää rikollisen kristinuskon raatoon, ei edes lapsia!
        Tuollaiset opit ovat per keleestä!

        Ylösnousseen Jeesuksen ruumista, raatoa ei ole olemassakaan, opetuslapsi on sen asian tarkistanut joten raatonne on saatanaa palvelevien oman seurakunnan raatoja joiden syntistä lihaa ja verta nautitte!
        1.Korinttolaiskirje:
        12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltan ne hänen jäseniänsä.

        joten tuon Paavalin opin mukaan jyrsitte omaa syntistä lihaanne ja juotte omaa syntistä vertanne niistä ulostetta tehden ja siitä inhottavuudesta Paavali ilmoittaa mihin se johtaa:
        1. Kor. 11:28–29
        Jokaisen on tutkittava itseään, ennen kuin syö tätä leipää ja juo tästä maljasta. Se, joka syö ja juo ajattelematta, että kysymys on Kristuksen ruumiista, syö ja juo itselleen tuomion.

        Jeesuksella ei ole ruumista vaan ylösnoussut keho:
        20:26 Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!"
        20:27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen."
        20:28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"

        Joten Jeesuksesta ulostetta tekevinä pilkkaatte Jumalan Ainoaa Poikaa ja opetatte alaikäisiä lapsiakin rippikoululaisina siihen rikollisuuteenne!
        Hävetkää


      • hellitä jo
        totuusontämä kirjoitti:

        Kuten sanoin, tuo Raamatun kohta puhuu uudestikastajista

        Ja kuten sanoin, sakramentti ei ole ihmisen teko, vaan armonväline kuten Jumalan Sanakin. Omavanhurskautta on se kun luulee omille teoilla ja ratkaisuilla pystyvänsä uskomaan. Intoa on, taidosta en tiedä, mutta usko Jumalan Sanaan on se mikä kristityt erottaa uudestikastajista.

        Ai nytkö lapset saavat tulla Jeesuken tykö? Mitenkähän äsken vauhkosit että lapsia ei seurakunnassa ollut. Kasteessa tulemme Jeesukeen, emme muuten. Emme ole Kristuksessa ilman uudestisyntymistä, joka kasteessa tapahtuu. Koska lapset ovat oikeutettuja Kristukseen ja seurakuntaan, ovat he oikeutettuja myös kasteelle

        Kirkkolaitos ei ole syntiä keksinyt, vaan Raamattu ilmoittaa selvästi kaikkien olevan syntisiä ja tarvitsevan Kristusta, siis uskoa ja kastetta.

        On se erikoista, että nämä kiivailijat, kuten "totuusontämä" ovat niin täynnä "pyhää
        vihaa", että kirjoittelevat mitä sattuu, kuten:
        "
        Mitenkähän äsken vauhkosit että lapsia ei seurakunnassa ollut"

        Hän ei ilmeisesti ole kuullut, että seurakunta perustettiin vasta Helluntaina!"

        No, sattuuhan sitä, kun intoa on enemmän kuin taitoa!

        Tuo voi pitää paikkansa:
        "Kasteessa tulemme Jeesukeen", Missähän tuo "Jeesuke" sijaitsee?

        Mutta Jeesuksen luo tullaan vain siten, että
        otetaan uskossa vastaan Jeesuksen tarjoama pelastus.Se on suurta armoa, eikä siihen ei tarvita vanhepien eikä kummien tekoja.


      • totuusontämä
        hellitä jo kirjoitti:

        On se erikoista, että nämä kiivailijat, kuten "totuusontämä" ovat niin täynnä "pyhää
        vihaa", että kirjoittelevat mitä sattuu, kuten:
        "
        Mitenkähän äsken vauhkosit että lapsia ei seurakunnassa ollut"

        Hän ei ilmeisesti ole kuullut, että seurakunta perustettiin vasta Helluntaina!"

        No, sattuuhan sitä, kun intoa on enemmän kuin taitoa!

        Tuo voi pitää paikkansa:
        "Kasteessa tulemme Jeesukeen", Missähän tuo "Jeesuke" sijaitsee?

        Mutta Jeesuksen luo tullaan vain siten, että
        otetaan uskossa vastaan Jeesuksen tarjoama pelastus.Se on suurta armoa, eikä siihen ei tarvita vanhepien eikä kummien tekoja.

        On se erikoista että tämä uudestikastaja, täynnä valtavaa katkeruutta ja vihaa Kristittyjä kohtaan, kirjoittaa mitä sattuu.

        Hän ei ilmeisesti ole kuullut, että seurakunta perustettiin vasta Helluntaina!""

        Miten tämä liittyy mihinkään?? Helluntaina seurakunta perustettiin ja Pyhä Henki vuodatettiin mutta miten tämä liittyy lapsiin? Jos Jeesus käski tuoda lapsia luokseen, niin miten heitä ei otettu seurakuntaan ollenkaan?

        Yksi katkeruutesi kanava on tarttua toisen kirjoitusvirheisiin. Siinä näytät oman ääliömäisyytesi. Teet sitä kaikille.

        Jeesuksen luo tullaan VAIN kasteessa. Uskolla vastaanotetaan tämä Jeesus, mutta ensin Hänet pitää tuoda meille että uskollamme on kohde. Armoon ei totosesti tarvita vanhempien ja kummien tekoja vaan Jumalan tekoja, joita sekä usko että kaste ovat.

        Mutta uudestikastajahenkesi ei salli sinun nähdä kasteessa muuta kuin vettä. Sama henki kieltää sekä uskon, kasteen että ihmisen hengellisen ja ruumiillisen yhteyden Kristukseen.


      • nwpgnwr
        hellitä jo kirjoitti:

        On se erikoista, että nämä kiivailijat, kuten "totuusontämä" ovat niin täynnä "pyhää
        vihaa", että kirjoittelevat mitä sattuu, kuten:
        "
        Mitenkähän äsken vauhkosit että lapsia ei seurakunnassa ollut"

        Hän ei ilmeisesti ole kuullut, että seurakunta perustettiin vasta Helluntaina!"

        No, sattuuhan sitä, kun intoa on enemmän kuin taitoa!

        Tuo voi pitää paikkansa:
        "Kasteessa tulemme Jeesukeen", Missähän tuo "Jeesuke" sijaitsee?

        Mutta Jeesuksen luo tullaan vain siten, että
        otetaan uskossa vastaan Jeesuksen tarjoama pelastus.Se on suurta armoa, eikä siihen ei tarvita vanhepien eikä kummien tekoja.

        Pannaanpa tässä taas muistutus Mariaa palvovan uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa -miekkalähetystrollin eksytysmetodeista:

        1. Hauku muita. Hauku myös oppeja ja käytä sanoja "taikavesi", "veden taikavoima" ja "pakollinen vauvakaste" sekä "vauvakasteintoilija".

        2. Viittaa Lutheriin ja yritä VÄKISIN SAADA RISTIRIITA kanssakeskustelijan ja Lutherin kirjoitusten välillle. Huomattavaa on että luterilaiset kirjoittajat eivät siteeraa Lutheria vaan Raamattua mutta tämä uudestikastajapelle haluaa Lutherin vetää mukaan väkisin ja näin vaihtaa tavallaan aihetta.

        3. Vetoa katolisen kirkon harhaoppeihin ja virheisiin: kuten aneet ja ristiretket. Tästä on myös nimi miekkalähetystrolli hänelle tullut.

        4. Hauku vielä kerran ja vetoa kanssakeskustelijan kirjoitusvirheisiin, huumorintajuun, mielikuvitukseen, järkeen ja lukutaitoon. Hauku häntä myös sokeaksi.

        5. Kun jäät keskustelussa tappiolle, kirjoita teksti TOISEN kirjoittajat nimimerkillä ja yritä tällä tavoin saada ymmärrystä itsellesi.

        6. Älä myönnä sitä faktaa että uudestikastajat ovat auttamatta alakynnessä Raamatun ilmoituksen edessä.

        Tätä saa kuulemma levittää vapaasti, niin että kaikki pääsevet kärryille siitä mikä tämän trollin motiivi on.

        Kuten kaikki näkevät, tämä Marianpalvojatrolli on erittäin katkera kristittyjä kohtaan. Hene vihansa on valtavaa! Tämänkin viestin nähdessään hän huutaa kovaan ääneen: "Alias erroooooooooooorrrr!!!!!!!!" :DD


      • ei totosesti
        totuusontämä kirjoitti:

        On se erikoista että tämä uudestikastaja, täynnä valtavaa katkeruutta ja vihaa Kristittyjä kohtaan, kirjoittaa mitä sattuu.

        Hän ei ilmeisesti ole kuullut, että seurakunta perustettiin vasta Helluntaina!""

        Miten tämä liittyy mihinkään?? Helluntaina seurakunta perustettiin ja Pyhä Henki vuodatettiin mutta miten tämä liittyy lapsiin? Jos Jeesus käski tuoda lapsia luokseen, niin miten heitä ei otettu seurakuntaan ollenkaan?

        Yksi katkeruutesi kanava on tarttua toisen kirjoitusvirheisiin. Siinä näytät oman ääliömäisyytesi. Teet sitä kaikille.

        Jeesuksen luo tullaan VAIN kasteessa. Uskolla vastaanotetaan tämä Jeesus, mutta ensin Hänet pitää tuoda meille että uskollamme on kohde. Armoon ei totosesti tarvita vanhempien ja kummien tekoja vaan Jumalan tekoja, joita sekä usko että kaste ovat.

        Mutta uudestikastajahenkesi ei salli sinun nähdä kasteessa muuta kuin vettä. Sama henki kieltää sekä uskon, kasteen että ihmisen hengellisen ja ruumiillisen yhteyden Kristukseen.

        "Armoon ei totosesti tarvita vanhempien ja kummien tekoja ."

        Hellitä jo!


      • totuusontämä
        ei totosesti kirjoitti:

        "Armoon ei totosesti tarvita vanhempien ja kummien tekoja ."

        Hellitä jo!

        Mitä pitäisi hellittää? Raamatun Sanassa pysyminenkö? Never!

        Sinä olet nähtävsäti jo hellittänyt.


      • "nähävsäti"
        totuusontämä kirjoitti:

        Mitä pitäisi hellittää? Raamatun Sanassa pysyminenkö? Never!

        Sinä olet nähtävsäti jo hellittänyt.

        Tuo oman vanurskauden pystyttäminen pakollisine seremonioineen, kiristää sinun
        pipoasi liiaksi! Lain alla eläminen on raskasta.

        Opettele ensin oikeinkirjoitusta ja palaa sitten tälle palstalle!


      • totuusontämä
        "nähävsäti" kirjoitti:

        Tuo oman vanurskauden pystyttäminen pakollisine seremonioineen, kiristää sinun
        pipoasi liiaksi! Lain alla eläminen on raskasta.

        Opettele ensin oikeinkirjoitusta ja palaa sitten tälle palstalle!

        Ei ole mitään seremonioita, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa, vain Jumalan tekoja. Me kristityt elämme armon alla. Tiedän että sinulle on raskasta elää lain alla, siksi toivinkin että tulet uskoon


      • Simelius viisain
        "nähävsäti" kirjoitti:

        Tuo oman vanurskauden pystyttäminen pakollisine seremonioineen, kiristää sinun
        pipoasi liiaksi! Lain alla eläminen on raskasta.

        Opettele ensin oikeinkirjoitusta ja palaa sitten tälle palstalle!

        Tässä se nähdään että kaste on uudestikastajille lakia! Raamatun ilmoituksen mukaan se on jotakin ihan muuta. Lain alla eläminen katkeroittaa tämän uudestikastajan, mikä näkyy myös törkeänä käytöksenä ja toisten pilkkaamisena. Hän myönsi itsekin ettei käyttäydy asiallisesti. Syyn tiedämme.


      • toivi vaan
        totuusontämä kirjoitti:

        Ei ole mitään seremonioita, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa, vain Jumalan tekoja. Me kristityt elämme armon alla. Tiedän että sinulle on raskasta elää lain alla, siksi toivinkin että tulet uskoon

        "siksi toivinkin että tulet uskoon".

        Onko oikeinkirjoittaminen todella noin vaikeaa?


      • totuusontämä
        toivi vaan kirjoitti:

        "siksi toivinkin että tulet uskoon".

        Onko oikeinkirjoittaminen todella noin vaikeaa?

        Lupaan että usko veisi sinut pois lain alta. Se varmaan vähentäisi katkeruuttasikin!


    • Meingott

      Voin luterilaisena kertoa yhden paljastuksen: Raamatusta ei kirjoiteta mitään lapsikasteesta! Siellä ei kasteta ainuttakaan lasta!

      Ja jostain syystä vapaitten suuntien kristityt kirjoittavat innokkaasti lapsikasteesta. Onko kukaan teistä löytänyt siitä mitään merkkiä Raamatusta? Minä en ole.

      Voin kertoa toisenkin suuren paljastuksen: Luterilaisella kirkolla ei ole tänä päivänä, eikä ole koskaan ollut lapsikastetta!

      • uusi tieto?

        Oh hoh?
        Milloin lapsikasteesta on luovuttu?

        Kirkon Pyhät toimitukset:

        Vastasyntynyt kastetaan noin kahden kuukauden kuluessa
        Kastejuhlaa vietetään seurakunnassa noin kuuden viikon kuluttua lapsen syntymästä. Suositus on, että LAPSI kastetaan kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Kastepäivä on tavallisimmin lauantai tai sunnuntai, mutta muinakin viikonpäivinä voidaan viettää kastejuhlaa.


      • Joku hyvä pointti

        Täytyy päivittää Wikipedia, koska siellä on muun muassa tällaista:

        "Lapsikaste on käytössä Katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa sekä monissa protestanttisissa kirkoissa, kuten luterilaisessa, anglikaanisessa sekä metodistikirkossa."

        "Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa alle 15-vuotiaan kaste on määritelmällisesti lapsikaste..."

        Ei se lapsikaste muutu miksikään muuksi, vaikka joku ei haluaisikaan sitä nimeä käyttää. Pedobaptismi on tietysti myös hyvä termi käytettäväksi.

        Muuten oli hyviä pointteja...


      • Meingott
        uusi tieto? kirjoitti:

        Oh hoh?
        Milloin lapsikasteesta on luovuttu?

        Kirkon Pyhät toimitukset:

        Vastasyntynyt kastetaan noin kahden kuukauden kuluessa
        Kastejuhlaa vietetään seurakunnassa noin kuuden viikon kuluttua lapsen syntymästä. Suositus on, että LAPSI kastetaan kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Kastepäivä on tavallisimmin lauantai tai sunnuntai, mutta muinakin viikonpäivinä voidaan viettää kastejuhlaa.

        Lapsikasteesta ei ole luovuttu milloinkaan, koska sitä ei ole koskaan ollutkaan.


      • Meingott
        Joku hyvä pointti kirjoitti:

        Täytyy päivittää Wikipedia, koska siellä on muun muassa tällaista:

        "Lapsikaste on käytössä Katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa sekä monissa protestanttisissa kirkoissa, kuten luterilaisessa, anglikaanisessa sekä metodistikirkossa."

        "Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa alle 15-vuotiaan kaste on määritelmällisesti lapsikaste..."

        Ei se lapsikaste muutu miksikään muuksi, vaikka joku ei haluaisikaan sitä nimeä käyttää. Pedobaptismi on tietysti myös hyvä termi käytettäväksi.

        Muuten oli hyviä pointteja...

        Juuri tuon lapsikaste-termin käyttäminen johtaa ajatukset sivuun. Siinä määrin Wikipediassa on käytetty määritelmää sekavasti - kyse kun Suomen ev.lut. kirkon kohdalla, kuten ei muidenkaan vanhojen kirkkojen kohdalla, ole koskaan ollut kyse lapsikasteesta.


      • suuri ero!
        Meingott kirjoitti:

        Juuri tuon lapsikaste-termin käyttäminen johtaa ajatukset sivuun. Siinä määrin Wikipediassa on käytetty määritelmää sekavasti - kyse kun Suomen ev.lut. kirkon kohdalla, kuten ei muidenkaan vanhojen kirkkojen kohdalla, ole koskaan ollut kyse lapsikasteesta.

        On sokeutta väittää, että lapsikastetta ei ole ev.lut. kirkossa.

        Lapsikastettahan perustellaan juuri sillä, että "lapsi on paras vastaanottamaan kaste"!

        Peruste:
        Vauvat kastetaan ilman opetusta, ilman uskoa, ilman heidän omaa suostumustaan
        ja heidät kannetaan tilanteeseen.
        Lapsikaste on USKOMATTOMAN IHMISEN KASTAMISTA.
        Lapsikaste väitetään Jumalan teoksi.
        Lapsen kastamiseksi vaaditaan kummit.

        Aikuisilta vaaditaan "kastekoulu" tai rippikoulu ja aikuinen kävelee tilanteeseen itse.
        Aikuista ei kasteta ilman hänen omaa suostumistaan. Aikuisen kaste on ihmisen
        omaa tekoa ja halua.


      • Turha yritys
        suuri ero! kirjoitti:

        On sokeutta väittää, että lapsikastetta ei ole ev.lut. kirkossa.

        Lapsikastettahan perustellaan juuri sillä, että "lapsi on paras vastaanottamaan kaste"!

        Peruste:
        Vauvat kastetaan ilman opetusta, ilman uskoa, ilman heidän omaa suostumustaan
        ja heidät kannetaan tilanteeseen.
        Lapsikaste on USKOMATTOMAN IHMISEN KASTAMISTA.
        Lapsikaste väitetään Jumalan teoksi.
        Lapsen kastamiseksi vaaditaan kummit.

        Aikuisilta vaaditaan "kastekoulu" tai rippikoulu ja aikuinen kävelee tilanteeseen itse.
        Aikuista ei kasteta ilman hänen omaa suostumistaan. Aikuisen kaste on ihmisen
        omaa tekoa ja halua.

        Meingott yrittää vaan kääntää huomion pois lapsikastekäytännön järjettömyydestä ja epäraamatullisuudesta.


      • Meingott
        Turha yritys kirjoitti:

        Meingott yrittää vaan kääntää huomion pois lapsikastekäytännön järjettömyydestä ja epäraamatullisuudesta.

        Tuo on melkolailla totta. Lapsikastekäytäntö on epäraamatullinen, sen vuoksi vanhoilla kirkoilla ei olekaan mitään lapsikastekäytäntöä, onneksi!


      • alkuseurakunta
        Meingott kirjoitti:

        Tuo on melkolailla totta. Lapsikastekäytäntö on epäraamatullinen, sen vuoksi vanhoilla kirkoilla ei olekaan mitään lapsikastekäytäntöä, onneksi!

        Totta.
        Alkuseurakunnassa ei kastettu vauvoja!
        Vain uskoontulleet kastettiin:
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin." Ap 2:41

        Siis NYT, eli puheen kuultuaan, eikä joskus myöhemmin rippikoulussa!


      • Meingott
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Totta.
        Alkuseurakunnassa ei kastettu vauvoja!
        Vain uskoontulleet kastettiin:
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin." Ap 2:41

        Siis NYT, eli puheen kuultuaan, eikä joskus myöhemmin rippikoulussa!

        Ongelma ajatuksessasi on vain se, että ajatuksesi mukaan Jumalan sanalla ei ole voimaa vaikuttaa tai saada aikaan mitään.


      • gcvfdxs
        Meingott kirjoitti:

        Tuo on melkolailla totta. Lapsikastekäytäntö on epäraamatullinen, sen vuoksi vanhoilla kirkoilla ei olekaan mitään lapsikastekäytäntöä, onneksi!

        muutamia herra epäjumalallisuuden rituaaleja:
        -"Jumala on avioliiton asettanut" on vale, sitä ei ole raamatussa.
        -"älä tee aviorikosta" on väärennetty 1992 vuoden raamattuun "älä tee huorin" käskyn tilalle jotta uskovaiset irstailisivat itsensä pois Jumalallisuudestaan.
        -"lähetyskäsky" sana lisätty väärennettyyn vuoden 1992 vuoden raamattuun.
        -"kastekäsky" ei ole Jumala tai Jeesuksen antamassa Laissa
        -"lapsikaste" jota ei raamattu tunne on rikollisen lisäys.
        -"kummi" sanaakaan ei edes väärennetty raamattu tunne.
        -"hätälapsikaste" on lisäys.
        -"ehtoollinen" Jeesuksesta ulostusta tekevien pilkkaus rituaali
        -"kolminaisuusoppi" on eksyttäjän oppi; ks. Johanneksen evankeliumi 10:30
        -"perisyntiä" ei raamattu tunne vielä mutta ehkä jo seuraavassa raamatun väärennöksessä sekin on.
        -"rippi" sanaa ei ole raamatussa, rikollisten oma epäjumalallinen rituaali.
        -"rippisalaisuus" ei ole raamatussa, sillä suojataan lahkojen sisällä olevien rikollisia joutumasta maallisen oikeuden eteen, mm kirkon pedofiilit ovat tukea saaneet.
        -"ristiäiset" sanaa ei ole raamatussa. Se on lasten oikeuksia rikkova rituaali jossa lapsi "tapetaan" hengellisesti ja asetetaan hengellisesti kuolleen merkki Jumalan Valtakunnan kaltaisen lapsen otsaan.
        -"tuomiosunnuntai" ei ole raamatullinen eikä evankeliumin oppia niinkuin ei "tuomiokirkotkaan" joita omistavat seurakunnat jotka eivät ole Jeesuksen perustamia.
        jne jne...


      • kjhgfdso
        Joku hyvä pointti kirjoitti:

        Täytyy päivittää Wikipedia, koska siellä on muun muassa tällaista:

        "Lapsikaste on käytössä Katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa sekä monissa protestanttisissa kirkoissa, kuten luterilaisessa, anglikaanisessa sekä metodistikirkossa."

        "Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa alle 15-vuotiaan kaste on määritelmällisesti lapsikaste..."

        Ei se lapsikaste muutu miksikään muuksi, vaikka joku ei haluaisikaan sitä nimeä käyttää. Pedobaptismi on tietysti myös hyvä termi käytettäväksi.

        Muuten oli hyviä pointteja...

        Jeesus siunasi lapsia ja toisin lapsia kohteleiville antoi myllynkivien käyttö ohjeet eikä asettanut kastetta pelastuksen ehdoksi koska se kreikan kielen kaste sana on suomeksi pesemistä.:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."
        Tämä on ilmeisesti eksyttäjiltä unohtunut!
        Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
        Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing

        2 luku
        Perusoikeudet
        6 §
        Yhdenvertaisuus
        Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
        Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
        Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

        Ketään ei ole käsketty kastaa lapsiakin, tappaneen, tappaattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseneksi, uskovaiseksi tai edes pedofiilien uhri-lmapaiksi!


      • alkuseurakunta
        Meingott kirjoitti:

        Ongelma ajatuksessasi on vain se, että ajatuksesi mukaan Jumalan sanalla ei ole voimaa vaikuttaa tai saada aikaan mitään.

        Miten sinä tulit noin väärään johtopäätökseen???

        Jumalan Sana on ELÄVÄ, VOIMALLINEN, terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka... ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija."" Hebr 4:12

        Sinun mukaasi sana tarvitsee kastetta, voidakseen olla voimallinen ja voidakseen
        pelastaa ihmisen! Ongelma on siellä puolella!


      • alkukirkko
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Miten sinä tulit noin väärään johtopäätökseen???

        Jumalan Sana on ELÄVÄ, VOIMALLINEN, terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka... ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija."" Hebr 4:12

        Sinun mukaasi sana tarvitsee kastetta, voidakseen olla voimallinen ja voidakseen
        pelastaa ihmisen! Ongelma on siellä puolella!

        Jumalan Sana on voimallinen ja koska Sana on läsnä myös kasteessa, on kaste voimallinen armonväline


      • Meingott
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Miten sinä tulit noin väärään johtopäätökseen???

        Jumalan Sana on ELÄVÄ, VOIMALLINEN, terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka... ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija."" Hebr 4:12

        Sinun mukaasi sana tarvitsee kastetta, voidakseen olla voimallinen ja voidakseen
        pelastaa ihmisen! Ongelma on siellä puolella!

        Sillä perusteella, että sylivauva ei ota Jumalan sanaa vastaan. Jumalan Sana on voimaton pikkulapseen eikä vaikuta häneen mitenkään. Tällaisen päätelmän voi tehdä kirjoituksestasi, jossa kirjoitat puheen vastaanottaneista.

        Luterilainen kristillisyys luottaa Jumalan Sanan voimaan niin paljon, että mitä se lupaa, sen se myös tekee. Jumalan Sana ei vaadi ihmisiltä välttämättä tietoisuutta tai tietoista vastaanottokykyä. Sana vaikuttaa kaikesta huolimatta. Sanan ollessa itse Kristus se ei voi olla voimaton. Lasten kasteitten kohdalla luotetaan Jumalan Sanan vaikutukseen - kasteet eivät koska ole ilman evankeliumin lukua eikä sen julistusta. Sana vaikuttaa myös lapseen, sillä Jeesuksen omien sanojen mukaan lapsi ottaa Jumalan valtakunnan vastaan. Valtakunnan vastaanottaminen tapahtuu, ymmärtääkseni vapaissa suunnissa ajatellaan samalla tavalla, Jumalan Sanan kautta.

        Ehkä nyt ymmärrät, mitä tarkoitin edellisessä kirjoituksessani.

        Lapsen kasteen kohdalla järjestys menee: Jumalan sanan julistus, uskontunnustus, kaste Kolmiyhteisen Jumalan nimeen. Samassa järjestyksessä se menee myös vanhemmankin ihmisen kasteen kohdalla.

        Sana ja kaste ovat yhdessä.


      • alkuseurakunta
        Meingott kirjoitti:

        Sillä perusteella, että sylivauva ei ota Jumalan sanaa vastaan. Jumalan Sana on voimaton pikkulapseen eikä vaikuta häneen mitenkään. Tällaisen päätelmän voi tehdä kirjoituksestasi, jossa kirjoitat puheen vastaanottaneista.

        Luterilainen kristillisyys luottaa Jumalan Sanan voimaan niin paljon, että mitä se lupaa, sen se myös tekee. Jumalan Sana ei vaadi ihmisiltä välttämättä tietoisuutta tai tietoista vastaanottokykyä. Sana vaikuttaa kaikesta huolimatta. Sanan ollessa itse Kristus se ei voi olla voimaton. Lasten kasteitten kohdalla luotetaan Jumalan Sanan vaikutukseen - kasteet eivät koska ole ilman evankeliumin lukua eikä sen julistusta. Sana vaikuttaa myös lapseen, sillä Jeesuksen omien sanojen mukaan lapsi ottaa Jumalan valtakunnan vastaan. Valtakunnan vastaanottaminen tapahtuu, ymmärtääkseni vapaissa suunnissa ajatellaan samalla tavalla, Jumalan Sanan kautta.

        Ehkä nyt ymmärrät, mitä tarkoitin edellisessä kirjoituksessani.

        Lapsen kasteen kohdalla järjestys menee: Jumalan sanan julistus, uskontunnustus, kaste Kolmiyhteisen Jumalan nimeen. Samassa järjestyksessä se menee myös vanhemmankin ihmisen kasteen kohdalla.

        Sana ja kaste ovat yhdessä.

        Tarkoitatko, että Jumala pakottaa vauvan uskomaan, vaikka tämä ei ymmärrä evankelumista tuon taivaallista eikä tiedä mihin pitäisi uskoa?
        "Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan.." Hebr 11
        Mitähän se vauva toivoo?

        Kyllä ihmisen pitää tietoisesti ottaa Sana vastaan. "Kaikille, JOTKA OTTIVAT HÄNET VASTAAN, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi; niille, JOTKA USKOVA HÄNEN NIMEENSÄ." Joh 1:12

        Miksihän Filippus kysyi hoviherralta: "Ymmärrätkös myös mitä luet".
        Miksi Filippus ei ruvennut kastamaan hoviherraa kylmiltään? Eikö Sana tehonnutkaan hoviherraan ilman ymmärrystä?

        Jeesus antaa aika tylyn vastauksen sinun väitteellesi: Luuk 8
        "11. Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana.
        12. Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi."

        Näin käy sinun vauvoillesi, jotka eivät kykene vastaanottamaan Jumalan Sanaa.

        Paavali on samoilla linjoilla: Hebr 4
        "2. Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat"

        Noin käy juuri vauvoille.
        Mutta ei syytä huoleen. Vauvat ovat tukevasti Jumalan omia ilman mitään kasteseremoniaa! Sitä ei edes kirkko opillaan voi estää vaikka kovasti sitä yrittääkin.
        "Eikä kukaan voi riistää heitä minun Isäni kädestä, joka on taivaassa."


      • Meingott
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Tarkoitatko, että Jumala pakottaa vauvan uskomaan, vaikka tämä ei ymmärrä evankelumista tuon taivaallista eikä tiedä mihin pitäisi uskoa?
        "Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan.." Hebr 11
        Mitähän se vauva toivoo?

        Kyllä ihmisen pitää tietoisesti ottaa Sana vastaan. "Kaikille, JOTKA OTTIVAT HÄNET VASTAAN, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi; niille, JOTKA USKOVA HÄNEN NIMEENSÄ." Joh 1:12

        Miksihän Filippus kysyi hoviherralta: "Ymmärrätkös myös mitä luet".
        Miksi Filippus ei ruvennut kastamaan hoviherraa kylmiltään? Eikö Sana tehonnutkaan hoviherraan ilman ymmärrystä?

        Jeesus antaa aika tylyn vastauksen sinun väitteellesi: Luuk 8
        "11. Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana.
        12. Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi."

        Näin käy sinun vauvoillesi, jotka eivät kykene vastaanottamaan Jumalan Sanaa.

        Paavali on samoilla linjoilla: Hebr 4
        "2. Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat"

        Noin käy juuri vauvoille.
        Mutta ei syytä huoleen. Vauvat ovat tukevasti Jumalan omia ilman mitään kasteseremoniaa! Sitä ei edes kirkko opillaan voi estää vaikka kovasti sitä yrittääkin.
        "Eikä kukaan voi riistää heitä minun Isäni kädestä, joka on taivaassa."

        Päin vastoin, vauvat ovat Jumalan omia, ja juuri sen kirkko ymmärtää luvaksi kastaa lapset. Kuten Jeesuskin teki, kun ihmiset toivat lapsia hänen luokseen. Hän närkästyi opetuslapsilleen ja sanoi, ettei lapsia saa estää tulemasta hänen luokseen. Opetuslapsista lapset eivät olleet riittävän vanhoja ottamaan vastaan Jeesuksen opetusta, eli bat mitsva iässä, mutta Jeesus oli asiassa päinvastaista mieltä: Hänen luokseen sai tuoda lapsia, lapset saavat olla hänen oppilaitaan. Sen vuoksi Jeesus otti lapset syliinsä ja siunasi heitä. Lapset olivat kelvollisia kuulemaan Jeesuksen opetusta ja ottamaan vastaan hänen sanansa. Jeesuksen sanojen mukaan lapset myös uskovat, koska he ottavat Jumalan valtakunnan vastaan.

        Tämä tulkitaan kirkossa luvaksi kastaa lapset.

        Kirkko ei todellakaan estä sitä, että lapset ovat Jumalan omia, vaan ennen kaikkea pyrkivät kruunaamaan asian kasteella. Toimitaan, kuten Jeesus on käskenyt tekemään.


      • -?-
        kjhgfdso kirjoitti:

        Jeesus siunasi lapsia ja toisin lapsia kohteleiville antoi myllynkivien käyttö ohjeet eikä asettanut kastetta pelastuksen ehdoksi koska se kreikan kielen kaste sana on suomeksi pesemistä.:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."
        Tämä on ilmeisesti eksyttäjiltä unohtunut!
        Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
        Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing

        2 luku
        Perusoikeudet
        6 §
        Yhdenvertaisuus
        Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
        Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
        Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

        Ketään ei ole käsketty kastaa lapsiakin, tappaneen, tappaattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseneksi, uskovaiseksi tai edes pedofiilien uhri-lmapaiksi!

        Ai siis niiden, jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä, on tehtävä itsemurha hukuttautumalla??? Sitähän myllykivihomma tarkoittaa!

        Miksi annat jälleen kerran itsemurhakehotuksen??? EI TASAN TARKKAAN!


      • alkuseurakunta
        Meingott kirjoitti:

        Päin vastoin, vauvat ovat Jumalan omia, ja juuri sen kirkko ymmärtää luvaksi kastaa lapset. Kuten Jeesuskin teki, kun ihmiset toivat lapsia hänen luokseen. Hän närkästyi opetuslapsilleen ja sanoi, ettei lapsia saa estää tulemasta hänen luokseen. Opetuslapsista lapset eivät olleet riittävän vanhoja ottamaan vastaan Jeesuksen opetusta, eli bat mitsva iässä, mutta Jeesus oli asiassa päinvastaista mieltä: Hänen luokseen sai tuoda lapsia, lapset saavat olla hänen oppilaitaan. Sen vuoksi Jeesus otti lapset syliinsä ja siunasi heitä. Lapset olivat kelvollisia kuulemaan Jeesuksen opetusta ja ottamaan vastaan hänen sanansa. Jeesuksen sanojen mukaan lapset myös uskovat, koska he ottavat Jumalan valtakunnan vastaan.

        Tämä tulkitaan kirkossa luvaksi kastaa lapset.

        Kirkko ei todellakaan estä sitä, että lapset ovat Jumalan omia, vaan ennen kaikkea pyrkivät kruunaamaan asian kasteella. Toimitaan, kuten Jeesus on käskenyt tekemään.

        Hienoa "Meingott":
        "Päin vastoin, vauvat ovat Jumalan omia, ja juuri sen kirkko ymmärtää luvaksi kastaa lapset."

        Taidat olla ENSIMMÄINEN vauvakasteen puolustaja tällä palstalla, joka uskot sen, että
        vauvat ovat Jumalan omia ilman pakollista kastetta. Kaikki toiset näkevät heidät riivaajien vallassa oleviksi syntisiksi, kuten Luther esittää.

        Kyllä lapsia voidaan kastaa, JOS HE ITSE SITÄ HALUAVAT ja uskovat Jeesukseen, mutta tuollainen
        pakollinen toimitus, jota kirkko käyttää, ei saa tukea Raamatusta.
        Jeesus sanoi: "Joka TAHTOO minun perässäni kulkea.."
        Koska lapset ovat Jeesuksen omia, niin siksi he saavat tulla Mestarinsa tykö, mutta kun kirkko opillaan väittää, että he ovatkin syntisiä, joita täytyy kastaa, ennenkuin
        he kelpaisivat Jeesukselle.

        Mutta miksi et toimi kuten Jeesus? Eihän Jeesus kastanut noita pieniä. Heille
        riittää siunaus. Etkö luota Jeesuksen sanoihin:
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta"?

        Toimitaan samoin kuin Jeesus. "Hän antoi teille esikuvan, että seuraisitte Hänen
        jälkiään"!


      • Meingott
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Hienoa "Meingott":
        "Päin vastoin, vauvat ovat Jumalan omia, ja juuri sen kirkko ymmärtää luvaksi kastaa lapset."

        Taidat olla ENSIMMÄINEN vauvakasteen puolustaja tällä palstalla, joka uskot sen, että
        vauvat ovat Jumalan omia ilman pakollista kastetta. Kaikki toiset näkevät heidät riivaajien vallassa oleviksi syntisiksi, kuten Luther esittää.

        Kyllä lapsia voidaan kastaa, JOS HE ITSE SITÄ HALUAVAT ja uskovat Jeesukseen, mutta tuollainen
        pakollinen toimitus, jota kirkko käyttää, ei saa tukea Raamatusta.
        Jeesus sanoi: "Joka TAHTOO minun perässäni kulkea.."
        Koska lapset ovat Jeesuksen omia, niin siksi he saavat tulla Mestarinsa tykö, mutta kun kirkko opillaan väittää, että he ovatkin syntisiä, joita täytyy kastaa, ennenkuin
        he kelpaisivat Jeesukselle.

        Mutta miksi et toimi kuten Jeesus? Eihän Jeesus kastanut noita pieniä. Heille
        riittää siunaus. Etkö luota Jeesuksen sanoihin:
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta"?

        Toimitaan samoin kuin Jeesus. "Hän antoi teille esikuvan, että seuraisitte Hänen
        jälkiään"!

        Jeesus ei kastanut lapsia sen takia, koska hän ei ollut vielä koko kastetta asettanutkaan. Kaste tapahtuu Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen, ja liittää hänen ruumiiseensa. Hänen ruumiinsa jäsenet ovat saaneet syntinsä anteeksi Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen vuoksi. Mikään tästä ei ollut mahdollista, ennen kuin kaikki oli tapahtunut. Kannattaa huomata ajallinen ero asiassa.

        Jeesus ei myöskään siunaa aikuisia.

        On siksi todella vaikea seurata Jeesuksen esimerkkiä kasteessa tai siunaamisessa.

        Lasten siunaaminen evankeliumitekstissä on opetuslapseksi hyväksyminen, näin asian ymmärrän. Kristillisessä kontekstissa opetuslapseksi tuleminen on sekä kastamista että opettamista. Lapset kastetaan siitä syystä, että he uskovat. Jumalan valtakunnan vastaanottaminen edellyttää uskoa, joten sen uskon vuoksi ymmärretään, että lapset on lupa kastaa. Kaste ja usko yhdessä.

        Opettaminen kestää koko elämän ajan.

        Kukaan ihminen, ei lapsi eikö aikuinen, ole erityisasemassa ihmisyytensä vuoksi Jumalan edessä. Lapset eivät ole tehneet syntiä, mutta mitä synti heissä on, on syntiinlankeemuksen aiheuttama ihmisluonnon turmeltuminen ja lankeemuksen seuraukset. Lapsi syntyy maailmaan, joka on ihmisten vuoksi synnin, kuoleman ja paholaisen vallassa. Lapsessa on synti langenneen ihmisluontonsa vuoksi, ja se synnyttää syntiä. Vain syntinen tekee syntiä, ihminen ei tule syntiseksi tekemällä syntiä.

        Tämä selittyy sillä, että synnitön elää Aadamin ja Eevan elämässä alkutilassa, jossa heillä ei ollut tietoa hyvästä tai pahasta. Mutta yksikään ihminen ei elä tällaisessa tilassa, ei edes lapsi, koska kasvaessaan lapsi erottaa oikean ja väärän, kuten myös hyvän ja pahan. Hänellä on tieto tästä, ja kasvaessaan hän alkaa tehdä väärin aika varhaisessa vaiheessa jo. Synnitön ei sellaiseen pystyisi.

        Luterilaisuudessa kaste merkitsee ihmisyyden kokonaisvaltaista vapauttamista syntiinlankeemuksen aiheuttamasta tilasta.


      • iuytre
        -?- kirjoitti:

        Ai siis niiden, jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä, on tehtävä itsemurha hukuttautumalla??? Sitähän myllykivihomma tarkoittaa!

        Miksi annat jälleen kerran itsemurhakehotuksen??? EI TASAN TARKKAAN!

        Näin lukee raamatussa:
        Mar 10:16
        Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.

        Tosin lapsia kohteleville Jeesus ilmoitti:
        Luukkaan evankeliumi:
        17:2 Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.
        Matteuksen evankeliumi:
        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
        Markuksen evankeliumi:
        9:42 Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.


      • tutki älä valehtele
        Meingott kirjoitti:

        Jeesus ei kastanut lapsia sen takia, koska hän ei ollut vielä koko kastetta asettanutkaan. Kaste tapahtuu Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen, ja liittää hänen ruumiiseensa. Hänen ruumiinsa jäsenet ovat saaneet syntinsä anteeksi Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen vuoksi. Mikään tästä ei ollut mahdollista, ennen kuin kaikki oli tapahtunut. Kannattaa huomata ajallinen ero asiassa.

        Jeesus ei myöskään siunaa aikuisia.

        On siksi todella vaikea seurata Jeesuksen esimerkkiä kasteessa tai siunaamisessa.

        Lasten siunaaminen evankeliumitekstissä on opetuslapseksi hyväksyminen, näin asian ymmärrän. Kristillisessä kontekstissa opetuslapseksi tuleminen on sekä kastamista että opettamista. Lapset kastetaan siitä syystä, että he uskovat. Jumalan valtakunnan vastaanottaminen edellyttää uskoa, joten sen uskon vuoksi ymmärretään, että lapset on lupa kastaa. Kaste ja usko yhdessä.

        Opettaminen kestää koko elämän ajan.

        Kukaan ihminen, ei lapsi eikö aikuinen, ole erityisasemassa ihmisyytensä vuoksi Jumalan edessä. Lapset eivät ole tehneet syntiä, mutta mitä synti heissä on, on syntiinlankeemuksen aiheuttama ihmisluonnon turmeltuminen ja lankeemuksen seuraukset. Lapsi syntyy maailmaan, joka on ihmisten vuoksi synnin, kuoleman ja paholaisen vallassa. Lapsessa on synti langenneen ihmisluontonsa vuoksi, ja se synnyttää syntiä. Vain syntinen tekee syntiä, ihminen ei tule syntiseksi tekemällä syntiä.

        Tämä selittyy sillä, että synnitön elää Aadamin ja Eevan elämässä alkutilassa, jossa heillä ei ollut tietoa hyvästä tai pahasta. Mutta yksikään ihminen ei elä tällaisessa tilassa, ei edes lapsi, koska kasvaessaan lapsi erottaa oikean ja väärän, kuten myös hyvän ja pahan. Hänellä on tieto tästä, ja kasvaessaan hän alkaa tehdä väärin aika varhaisessa vaiheessa jo. Synnitön ei sellaiseen pystyisi.

        Luterilaisuudessa kaste merkitsee ihmisyyden kokonaisvaltaista vapauttamista syntiinlankeemuksen aiheuttamasta tilasta.

        Lapsikaste ja muidenkin valheiden lisäämisestä on ilmoitettu seuraukset:
        Joh. Ilm. 22:18, 19 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.


      • Johnny the Wise
        tutki älä valehtele kirjoitti:

        Lapsikaste ja muidenkin valheiden lisäämisestä on ilmoitettu seuraukset:
        Joh. Ilm. 22:18, 19 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.

        Lapsikaste on Raamatussa, uudestikastetta siellä ei ole, kuten ei myöskään sitä että vauva olisi synnitön. Eli uudestikastajien oppiin tuo Raamatun kohta selvästi viittaa.


      • alkuseurakunta
        Meingott kirjoitti:

        Jeesus ei kastanut lapsia sen takia, koska hän ei ollut vielä koko kastetta asettanutkaan. Kaste tapahtuu Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen, ja liittää hänen ruumiiseensa. Hänen ruumiinsa jäsenet ovat saaneet syntinsä anteeksi Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen vuoksi. Mikään tästä ei ollut mahdollista, ennen kuin kaikki oli tapahtunut. Kannattaa huomata ajallinen ero asiassa.

        Jeesus ei myöskään siunaa aikuisia.

        On siksi todella vaikea seurata Jeesuksen esimerkkiä kasteessa tai siunaamisessa.

        Lasten siunaaminen evankeliumitekstissä on opetuslapseksi hyväksyminen, näin asian ymmärrän. Kristillisessä kontekstissa opetuslapseksi tuleminen on sekä kastamista että opettamista. Lapset kastetaan siitä syystä, että he uskovat. Jumalan valtakunnan vastaanottaminen edellyttää uskoa, joten sen uskon vuoksi ymmärretään, että lapset on lupa kastaa. Kaste ja usko yhdessä.

        Opettaminen kestää koko elämän ajan.

        Kukaan ihminen, ei lapsi eikö aikuinen, ole erityisasemassa ihmisyytensä vuoksi Jumalan edessä. Lapset eivät ole tehneet syntiä, mutta mitä synti heissä on, on syntiinlankeemuksen aiheuttama ihmisluonnon turmeltuminen ja lankeemuksen seuraukset. Lapsi syntyy maailmaan, joka on ihmisten vuoksi synnin, kuoleman ja paholaisen vallassa. Lapsessa on synti langenneen ihmisluontonsa vuoksi, ja se synnyttää syntiä. Vain syntinen tekee syntiä, ihminen ei tule syntiseksi tekemällä syntiä.

        Tämä selittyy sillä, että synnitön elää Aadamin ja Eevan elämässä alkutilassa, jossa heillä ei ollut tietoa hyvästä tai pahasta. Mutta yksikään ihminen ei elä tällaisessa tilassa, ei edes lapsi, koska kasvaessaan lapsi erottaa oikean ja väärän, kuten myös hyvän ja pahan. Hänellä on tieto tästä, ja kasvaessaan hän alkaa tehdä väärin aika varhaisessa vaiheessa jo. Synnitön ei sellaiseen pystyisi.

        Luterilaisuudessa kaste merkitsee ihmisyyden kokonaisvaltaista vapauttamista syntiinlankeemuksen aiheuttamasta tilasta.

        Sinun perustelusi ovat aika ristiriitaisia. Väität, että "Jeesus ei vielä ollut asettanut kastetta", mutta kuitenkin hyväksyt sen, että lapsia tuotiinJeesuksen luo siunattavaksi. Eihän Jeesus "asettanut" mitään siunaustakaan.

        Raamattu ei puhu mistään "kasteen asettamisesta". Se on kirkon keksintö omalle
        rituaalilleen. Lähetyskäskyssään Jeesus kehoitti opetuslapsia jatkamaan samaa
        käytäntöä myös kaste-asiassa, kuin minkä Hän itse oli aloittanut ja miten Hänet
        kastettiin.
        Jeesus kehoitti seuraamaan omaa esimerkkiään:
        "Hän antoi meille esikuvan, että seuraisimme Hänen jälkiänsä"

        Mutta ihailen sinun rohkeuttasi tunnustaa, että "lapset ovat Jumalan omia", ilman
        kastettakin. Tulet varmaan saamaan tästä moitteita kiivailta sakramentti-oppiin
        uskovilta luterilaisilta.
        Augsburgin tunnustuksen mukaanhan "lapset ovat perisynnin vallassa ja kadotettuja."

        Taipumus syntiin säilyy meissä vaikka olisi kastettu useita kertoja. Tuo taipumus
        oli jo "synnittömissä" Aadamissa ja Eevassa, kun he lankesivat. Eihän heillä voinut
        olla mitään perisyntiä!
        Ihminen ei koskaan elämänsä aikana vapaudu "syntiinlankeemuksen aiheuttamasta tilasta", vaan
        uskovankin on kilvoiteltava ja taisteltava omaa lihaansa vastaan koko
        elämänsä ajan. Siitähän Paavali puhuu jatkuvasti!

        Kirjoitat, että "Jeesus ei siunannut myöskään aikuisia."
        Etkö ole lukenut Raamatusta, että Jeesus siunasi myös aikuisia"
        "Sitten Hän vei heidät pois, lähes Betaniaan asti JA SIUNASI HEIDÄT." Mutta ei
        siitäkään pidä tehdä mitään pakollista rituaalia.

        Apostolithan kastoivat niitä, jotka Jeesus oli tehnyt opetuslapseksi OPETTAMALLA, eikä kastamalla,
        Joh 4:1
        Tätä käytäntöä Jeesus ei koskaan käskenyt muuttaa pakolliseksi vauvakasteeksi
        ja Raamattu varoittaa muuttamasta mitään kohtaa Jumalan Sanassa.

        On helppoa seurata Jeesuksen antamaa esimerkkiä! Se vaan ei teille kelpaa.


      • gftdre432
        Johnny the Wise kirjoitti:

        Lapsikaste on Raamatussa, uudestikastetta siellä ei ole, kuten ei myöskään sitä että vauva olisi synnitön. Eli uudestikastajien oppiin tuo Raamatun kohta selvästi viittaa.

        Ne selvät raamattusi viittaukset eivät ole Jumalan ja Jeesuksen oppia mutta eihän teille kelpaa Jeesuksen evankeliumi vaan pitää olla paavalilais-luterilaisuuden sopaskaa!!

        Markuksen evankeliumi:
        10:14 Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
        Luukkaan evankeliumi:
        18:16 Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.

        Kenen opin mukaan Jumalan Valtakunnan kaltaisesta lapsesta pakko kastettuna tulee muuta kuin herra jumalan palvelija?
        Jeesuksen "sallikaa" sanan ymmärrystä:
        "SALLIKAA" ei tarkoita, että lapset pitää kastaa lapsia tappaneen rikollisuuden edustajan toimesta joka usein on myös vapaamuurari, lähetystyö rikollisuuden tukija ja kenties vielä pedofiilikin!
        "SALLIKAA" ei tarkoita, että lapset pitää raahata lapsiakin tappavan rikolliSjärjestön jäsenyyteen kastettavaksi JA teettää salakavalasti lasten vanhempien lastiksi rikos lapsikaste päätösestä!
        "SALLIKAA" ei tarkoita, että lapset pitää raahata lapsiakin seksuaalisesti hyväksi käyttävän rikollijärjestön edustajajien kastettaviksi!
        OLISKO kumminkin niin, että Jeesuksen tahto tarkoittaa sitä, että lapsi saa OIKEUDEN pitää Luojaltaan saamansa JUMALAN VALTAKUNNAN KALTAISUUDEN?

        Uudesti kastajakaan EN OLE mutta jalkani ovat puhtaat:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        Ketään ei ole Jeesus käskenyt kastaa ihmisiä, pikku lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, uskovaisiksi tai edes pedofiilien uhri-lampaiksi:

        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'

        Ja "tämän ajan rikollisuus" jotka tulee todistamaan rikollisuutta:
        http://freepathways.wordpress.com/maijan-tarina/
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042615499590_uu.shtml
        YLLÄ LIITTYVÄÄN LAINATTUA TEKSTIÄ:
        "Kyseessä on vl-poliisi Juhani Tokola Kokkolasta.
        ***(KP)
        Kokkolan kihlakunnan poliisilaitoksen järjestysosaston päällikön virkaan on 1.2. 2002 lukien nimitetty komisario Jaakko Juhani Tokola, 56. Hän on vuodesta 1997 lähtien tähän asti työskennellyt Kaustisen kihlakunnan komisariona. Sitä ennen hän työskenteli pitkään Kokkolan poliisilaitoksen komisariona.*** "

        Rikkomalla yhtäkään Suomen Perustuslain 1§ > 10§ ei ole LAILLISESTI oikeudettu toimimaan uskovapauden 11§ tuella vaan on laiton ja usein selvää rikollisuutta.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
        Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing


      • kjhgytfre
        Johnny the Wise kirjoitti:

        Lapsikaste on Raamatussa, uudestikastetta siellä ei ole, kuten ei myöskään sitä että vauva olisi synnitön. Eli uudestikastajien oppiin tuo Raamatun kohta selvästi viittaa.

        Johnny the Wise kirjoitti:
        "Lapsikaste on Raamatussa, uudestikastetta siellä ei ole, kuten ei myöskään sitä että vauva olisi synnitön."

        Todistat, että Jeesus valehteli ja että JUMALAN VALTAKUNNASSA OLIS SYNTIÄ!
        ANNAPPAS NÄYTTÖÄ SIITÄ?
        Markuksen evankeliumi:
        10:14 Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
        Luukkaan evankeliumi:
        18:16 Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.

        JEESUS SIUNASI LAPSIA JA KALTAISILLESI ANTOI MYLLYNKIVIEN KÄYTTÖOHJEET:
        Mar 10:16
        Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.

        Tosin lapsia kohteleville Jeesus ilmoitti:
        Luukkaan evankeliumi:
        17:2 Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.
        Matteuksen evankeliumi:
        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
        Markuksen evankeliumi:
        9:42 Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.

        Missä sinun näytöt ovat näiden asioiden suhteen JEESUKSEN ANTAMINA?


      • arto h.
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Sinun perustelusi ovat aika ristiriitaisia. Väität, että "Jeesus ei vielä ollut asettanut kastetta", mutta kuitenkin hyväksyt sen, että lapsia tuotiinJeesuksen luo siunattavaksi. Eihän Jeesus "asettanut" mitään siunaustakaan.

        Raamattu ei puhu mistään "kasteen asettamisesta". Se on kirkon keksintö omalle
        rituaalilleen. Lähetyskäskyssään Jeesus kehoitti opetuslapsia jatkamaan samaa
        käytäntöä myös kaste-asiassa, kuin minkä Hän itse oli aloittanut ja miten Hänet
        kastettiin.
        Jeesus kehoitti seuraamaan omaa esimerkkiään:
        "Hän antoi meille esikuvan, että seuraisimme Hänen jälkiänsä"

        Mutta ihailen sinun rohkeuttasi tunnustaa, että "lapset ovat Jumalan omia", ilman
        kastettakin. Tulet varmaan saamaan tästä moitteita kiivailta sakramentti-oppiin
        uskovilta luterilaisilta.
        Augsburgin tunnustuksen mukaanhan "lapset ovat perisynnin vallassa ja kadotettuja."

        Taipumus syntiin säilyy meissä vaikka olisi kastettu useita kertoja. Tuo taipumus
        oli jo "synnittömissä" Aadamissa ja Eevassa, kun he lankesivat. Eihän heillä voinut
        olla mitään perisyntiä!
        Ihminen ei koskaan elämänsä aikana vapaudu "syntiinlankeemuksen aiheuttamasta tilasta", vaan
        uskovankin on kilvoiteltava ja taisteltava omaa lihaansa vastaan koko
        elämänsä ajan. Siitähän Paavali puhuu jatkuvasti!

        Kirjoitat, että "Jeesus ei siunannut myöskään aikuisia."
        Etkö ole lukenut Raamatusta, että Jeesus siunasi myös aikuisia"
        "Sitten Hän vei heidät pois, lähes Betaniaan asti JA SIUNASI HEIDÄT." Mutta ei
        siitäkään pidä tehdä mitään pakollista rituaalia.

        Apostolithan kastoivat niitä, jotka Jeesus oli tehnyt opetuslapseksi OPETTAMALLA, eikä kastamalla,
        Joh 4:1
        Tätä käytäntöä Jeesus ei koskaan käskenyt muuttaa pakolliseksi vauvakasteeksi
        ja Raamattu varoittaa muuttamasta mitään kohtaa Jumalan Sanassa.

        On helppoa seurata Jeesuksen antamaa esimerkkiä! Se vaan ei teille kelpaa.

        "Sinun perustelusi ovat aika ristiriitaisia. Väität, että "Jeesus ei vielä ollut asettanut kastetta", mutta kuitenkin hyväksyt sen, että lapsia tuotiinJeesuksen luo siunattavaksi"

        Mikä ristiriita tuossa on???

        "Lähetyskäskyssään Jeesus kehoitti opetuslapsia jatkamaan samaa
        käytäntöä myös kaste-asiassa,"

        Jeesus aloitti ihan uuden kasteen, joka tehtäisiin Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tuolle kasteelle UT antaa täysin uuden merkityksen. Olisipa kiva nähdä miten seuraat Jeesuken esimerkkiä ja käy Jordanissa kasteella ja vielä että Johannes Kastaja sinut kastaa. Sen haluaisin nähdä! Vai etkö noudattanutkaan tässä Jeesuksen esimerkkiä?

        Lapset ovat Jumalan omia, mutta samalla syntisiä. Jeesuksen opetuslapsia heistä tulee kasteessa.

        "Apostolithan kastoivat niitä, jotka Jeesus oli tehnyt opetuslapseksi OPETTAMALLA, eikä kastamalla"


        Jeesus ei kastanut ketään kristillisellä kasteella. Herra sanoo itse että opetuslapsia tehdään kastamalla ja opettamalla. Raamattu varoittaa muuttamasta mitään kohtaa Jumalan Sanassa, miksi et siis tätä kohtaa usko?

        "On helppoa seurata Jeesuksen antamaa esimerkkiä!"

        Onko todella näin että haukkuminen herjaaminen ja alapääjutuilla kirjoittelu on Jeesuksen esimerkkiä?? Minusta kaikki tuo on täysin tuon esimerkin vastaista!


      • kjhugytfre
        Meingott kirjoitti:

        Sillä perusteella, että sylivauva ei ota Jumalan sanaa vastaan. Jumalan Sana on voimaton pikkulapseen eikä vaikuta häneen mitenkään. Tällaisen päätelmän voi tehdä kirjoituksestasi, jossa kirjoitat puheen vastaanottaneista.

        Luterilainen kristillisyys luottaa Jumalan Sanan voimaan niin paljon, että mitä se lupaa, sen se myös tekee. Jumalan Sana ei vaadi ihmisiltä välttämättä tietoisuutta tai tietoista vastaanottokykyä. Sana vaikuttaa kaikesta huolimatta. Sanan ollessa itse Kristus se ei voi olla voimaton. Lasten kasteitten kohdalla luotetaan Jumalan Sanan vaikutukseen - kasteet eivät koska ole ilman evankeliumin lukua eikä sen julistusta. Sana vaikuttaa myös lapseen, sillä Jeesuksen omien sanojen mukaan lapsi ottaa Jumalan valtakunnan vastaan. Valtakunnan vastaanottaminen tapahtuu, ymmärtääkseni vapaissa suunnissa ajatellaan samalla tavalla, Jumalan Sanan kautta.

        Ehkä nyt ymmärrät, mitä tarkoitin edellisessä kirjoituksessani.

        Lapsen kasteen kohdalla järjestys menee: Jumalan sanan julistus, uskontunnustus, kaste Kolmiyhteisen Jumalan nimeen. Samassa järjestyksessä se menee myös vanhemmankin ihmisen kasteen kohdalla.

        Sana ja kaste ovat yhdessä.

        Näin opettaa paavalilais-luterilasuus kasteesta:
        http://www.evl.fi/katekismus/sakramentit/34.html
        http://www.evl.fi/katekismus/sakramentit/35.html
        http://www.evl.fi/katekismus/sakramentit/36.html

        Ja mitä tulee ajatukseen "kaste Kolmiyhteisen Jumalan nimeen" on perCstä!
        Johanneksen evankeliumi:
        10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
        Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!

        Rikollisella kristinuskolla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina!

        joten

        Ensin kuolutetaan tyhmäksi ja sitten vasta papiksi ettei ymmärtäisi ketä palvelee ja oppisi opettamaan pikku piruja niin etteivät hekään ymmärtäisi:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
        'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'

        ja jos/kun tuollaisesta koulutetaan pappi, joka herra jumalalle ja sen opeille lupaa uskollisuuttaa näin syntyy ammattilainen eksyttäjä:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
        Pappislupaus
        Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
        "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

        Tuon tunnustuksen mukaan pappi ei saa Jeesuksen evankeliumia saarnata vaan paavalialais-luterilaisuuden sopaskaa!
        Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

        Lupauksen lopussa; Jumalaa pilkaten kerjää Jumalalta apua saatanan jumaloimiseen paavalilais-luterilaisuuden herran ja herra jumalien palvelemiseen!

        Markuksen evankeliumi:
        12:38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
        12:39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        12:40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion."


      • Meingott
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Sinun perustelusi ovat aika ristiriitaisia. Väität, että "Jeesus ei vielä ollut asettanut kastetta", mutta kuitenkin hyväksyt sen, että lapsia tuotiinJeesuksen luo siunattavaksi. Eihän Jeesus "asettanut" mitään siunaustakaan.

        Raamattu ei puhu mistään "kasteen asettamisesta". Se on kirkon keksintö omalle
        rituaalilleen. Lähetyskäskyssään Jeesus kehoitti opetuslapsia jatkamaan samaa
        käytäntöä myös kaste-asiassa, kuin minkä Hän itse oli aloittanut ja miten Hänet
        kastettiin.
        Jeesus kehoitti seuraamaan omaa esimerkkiään:
        "Hän antoi meille esikuvan, että seuraisimme Hänen jälkiänsä"

        Mutta ihailen sinun rohkeuttasi tunnustaa, että "lapset ovat Jumalan omia", ilman
        kastettakin. Tulet varmaan saamaan tästä moitteita kiivailta sakramentti-oppiin
        uskovilta luterilaisilta.
        Augsburgin tunnustuksen mukaanhan "lapset ovat perisynnin vallassa ja kadotettuja."

        Taipumus syntiin säilyy meissä vaikka olisi kastettu useita kertoja. Tuo taipumus
        oli jo "synnittömissä" Aadamissa ja Eevassa, kun he lankesivat. Eihän heillä voinut
        olla mitään perisyntiä!
        Ihminen ei koskaan elämänsä aikana vapaudu "syntiinlankeemuksen aiheuttamasta tilasta", vaan
        uskovankin on kilvoiteltava ja taisteltava omaa lihaansa vastaan koko
        elämänsä ajan. Siitähän Paavali puhuu jatkuvasti!

        Kirjoitat, että "Jeesus ei siunannut myöskään aikuisia."
        Etkö ole lukenut Raamatusta, että Jeesus siunasi myös aikuisia"
        "Sitten Hän vei heidät pois, lähes Betaniaan asti JA SIUNASI HEIDÄT." Mutta ei
        siitäkään pidä tehdä mitään pakollista rituaalia.

        Apostolithan kastoivat niitä, jotka Jeesus oli tehnyt opetuslapseksi OPETTAMALLA, eikä kastamalla,
        Joh 4:1
        Tätä käytäntöä Jeesus ei koskaan käskenyt muuttaa pakolliseksi vauvakasteeksi
        ja Raamattu varoittaa muuttamasta mitään kohtaa Jumalan Sanassa.

        On helppoa seurata Jeesuksen antamaa esimerkkiä! Se vaan ei teille kelpaa.

        Johanneksen kaste ei ole kristillinen kaste, JOLLA kristityt kastetaan. Tämän kasteen Jeesus asetti vasta ylösnousemuksensa jälkeen. Se on eri kaste kuin Johanneksen kaste. Jeesus asetti kristillisen kasteen, viittaat siihen itsekin Matt. 28:18-20.

        Paavali kirjoittaa kahdenlaisesta elämästä ja ihmisestä, sekä uudesta että vanhasta. Vaikka ihminen saa uuden ihmisluonnon kasteessaan, vanha säilyy vielä. Ihmisyys on jo vapautettu kuolemasta, synnistä ja pahasta, mutta vanha sätkii vielä vastaan. Sen valta on kuitenkin jo nujerrettu. Kristitty on tämän vuoksi ristiriita - sekä vanhaa että uutta yhtäaikaa. Vanhasta on päästävä eroon ja sitä se on se kilvoittelu.

        Kristus on uusi ihmisluontomme, ja häneltä saamme uuden ikuisesti elävän, kaikesta syntiinlankeemuksen turmeluksesta ja seurauksista puhdistetun ihmisluonnon. Kristuksessa olemme osallisia jumalallisesta luonnosta. Kristityn elämä on pitkältä sen vuoksi jumalallistumista.


      • -?-
        iuytre kirjoitti:

        Näin lukee raamatussa:
        Mar 10:16
        Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.

        Tosin lapsia kohteleville Jeesus ilmoitti:
        Luukkaan evankeliumi:
        17:2 Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.
        Matteuksen evankeliumi:
        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
        Markuksen evankeliumi:
        9:42 Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.

        Jukolauta, en takuulla tee itsemurhaa, vaikka miten perkeleesti siihen kehotat!!!

        JOTEN TURPA KIINNI NOITAROVIO-MATTI!


      • alkuseurakunta
        Meingott kirjoitti:

        Johanneksen kaste ei ole kristillinen kaste, JOLLA kristityt kastetaan. Tämän kasteen Jeesus asetti vasta ylösnousemuksensa jälkeen. Se on eri kaste kuin Johanneksen kaste. Jeesus asetti kristillisen kasteen, viittaat siihen itsekin Matt. 28:18-20.

        Paavali kirjoittaa kahdenlaisesta elämästä ja ihmisestä, sekä uudesta että vanhasta. Vaikka ihminen saa uuden ihmisluonnon kasteessaan, vanha säilyy vielä. Ihmisyys on jo vapautettu kuolemasta, synnistä ja pahasta, mutta vanha sätkii vielä vastaan. Sen valta on kuitenkin jo nujerrettu. Kristitty on tämän vuoksi ristiriita - sekä vanhaa että uutta yhtäaikaa. Vanhasta on päästävä eroon ja sitä se on se kilvoittelu.

        Kristus on uusi ihmisluontomme, ja häneltä saamme uuden ikuisesti elävän, kaikesta syntiinlankeemuksen turmeluksesta ja seurauksista puhdistetun ihmisluonnon. Kristuksessa olemme osallisia jumalallisesta luonnosta. Kristityn elämä on pitkältä sen vuoksi jumalallistumista.

        Johannes kastoi ihmisiä, kun he tunnustivat syntinsä Matt 3:6, joten kun Johannes kastoi Jeesuksen, niin eihän Jeesus tunnustanut syntejään!!! Se ei ollut enää
        "Johanneksen parannuksen kaste"!!
        Mitä syntejä Jeesuksella oli?

        Kun läsnä olivat Isä, Poika ja Pyhä Henki, niin se on juuri se kaste, jolla Jeesus
        kehoitti kastamaan uskovia!!! Kolminaisuus OLI KONKREETTISESTI LÄSNÄ.
        Niinhän ei ollut Johanneksen kasteessa.
        Uuden liiton kaste oli alkanut! Johannes vietiin teloitettavaksi.

        Luuk 16:16 "16. Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin.
        17. Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto."

        Jeesus ei muuttanut tätä kastetta vauvakasteeksi, sillä pieninkään piirto Sanasta
        ei katoa eikä sitä tarvitse muuttaa kirkkojen toivomusten ja valtapyrkimysten mukaan. Jeesus ja
        opetuslapset jatkoivat tätä samaa kastekäytäntöä, Joh 3:22 ja Joh 4:1
        He kastoivat vain niitä, jotka Jeesus oli tehnyt opetuslapseksi eli Jeesukseen
        uskovia.
        Tätä samaa käytäntöä Jeesus kehoitti jatkamaan maailman loppuun asti eikä sitä
        tarvitse muuttaa vauvakasteeksi!
        "Millä kasteella minut kastetaan, sillä kastetaan teidätkin", sanoi Jeesus.


      • jhgytfre
        alkuseurakunta kirjoitti:

        Johannes kastoi ihmisiä, kun he tunnustivat syntinsä Matt 3:6, joten kun Johannes kastoi Jeesuksen, niin eihän Jeesus tunnustanut syntejään!!! Se ei ollut enää
        "Johanneksen parannuksen kaste"!!
        Mitä syntejä Jeesuksella oli?

        Kun läsnä olivat Isä, Poika ja Pyhä Henki, niin se on juuri se kaste, jolla Jeesus
        kehoitti kastamaan uskovia!!! Kolminaisuus OLI KONKREETTISESTI LÄSNÄ.
        Niinhän ei ollut Johanneksen kasteessa.
        Uuden liiton kaste oli alkanut! Johannes vietiin teloitettavaksi.

        Luuk 16:16 "16. Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin.
        17. Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto."

        Jeesus ei muuttanut tätä kastetta vauvakasteeksi, sillä pieninkään piirto Sanasta
        ei katoa eikä sitä tarvitse muuttaa kirkkojen toivomusten ja valtapyrkimysten mukaan. Jeesus ja
        opetuslapset jatkoivat tätä samaa kastekäytäntöä, Joh 3:22 ja Joh 4:1
        He kastoivat vain niitä, jotka Jeesus oli tehnyt opetuslapseksi eli Jeesukseen
        uskovia.
        Tätä samaa käytäntöä Jeesus kehoitti jatkamaan maailman loppuun asti eikä sitä
        tarvitse muuttaa vauvakasteeksi!
        "Millä kasteella minut kastetaan, sillä kastetaan teidätkin", sanoi Jeesus.

        Ryöväri ei ollut kastettu... Jeesus todisti eri lahkojen uskovaisten kasteet eksytyksiksi jotka väärensi raamattuakin opeillaan mutta onneksi Jeesuksen teot paljastaa totuuden.
        Meidän tulee muistaa, että eksyttäjä keksi muuttaa kreikan kielen "pestä" sanan eksyttäjien kasterituaaliksi.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

        kaste = pestä
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        Jokaisen aikuisen asia on keneen uskoo, herraansa vai Jeesukseen mutta LAPSIKASTE on rikos! Jeesus siunasi lapsia joten siihen muuta lisääjät ovat väärää todistusta antavia rikollisia.


      • ijuhyt5r4
        -?- kirjoitti:

        Jukolauta, en takuulla tee itsemurhaa, vaikka miten perkeleesti siihen kehotat!!!

        JOTEN TURPA KIINNI NOITAROVIO-MATTI!

        Matti on ole, kerro siitä Matille itselleen?
        Miksi valehtelet? uskovaisten perisyntiäkö se on?

        mattinne kirjoittelee edelleen sopaskaa ja tässä oppeistanne esimerkkejä:
        useilla nimimerkeillä kirjoittava "matti" on todella kummallinen ja uskovaisten suosikki: teuta, teu, Gapriel., matti., ville, väinö, Fered. kalle jne

        Jeesus ei ole perustanut kristinuskon seurakuntia rikollisille:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10460285
        "MATTI 17.2.2012 21:05
        ....SIKSI JEESUS PERUSTI SEURAKUNNAN , JOHON KELPASI KAIKKI
        JA SIKSI SITÄ IHMETELLÄÄN TÄNÄÄN TÄÄLLÄ ,, TÄSTÄ ON KAIKKI KIINNI-- "

        katekismuslaiset ovat Jumalaa pilkkaavia katolilaisia:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10835053#comment-57305312
        "teuta
        8.8.2012 00:24
        Kyllä minä ja paavi sen tiedämme , pitäisikö kysyä Jumalalta vielä ."

        SIIS:
        minä EN kehota!!!
        Raamatun antamaa tietoa tuo on. Varmaan koskettaa sinua jotenkin se selvä totuus.

        Valehtele vähemmän niin turpasi kutistuu!


    • ghio

      Joo... luterilaisuudessa se toimii
      MUTTA
      Se on edelleenkin Jumalan ja Jeesuksen tahdon vastaisuus!

      Ketään ihmisiä, lapsiakaan, ei ole käsketty kastaa rikollisen kristinuskon uskovaiseksi, tappaja, tapattaja, lapsiakin raiskanneen rikollisuuden uhri-lampaaksi!

      Jumalan ja Jeesuksen ihmisille antamaa Lakia ymmärtämättömille; katekismuksen herran käsky:
      Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
      "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."
      ("Synti ei erota meitä Hänestä" - "hänestä" tarkoittaa saatanaa.)

      Lainattua tekstiä:
      "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
      "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

      Lapsikasteesta:
      Meidän ei tule lisätä edes Jeesuksen Nimessä lapsikaste oppeja Hänen tahdokseen koska Jeesus ei evankeliumeissa lapsikastetta asettanut vaan Jeesus siunasi lapsia ja toisin lapsi kohteleville antoi myllynkivien käyttöohjeet.

      Aikuisten kasteesta:
      Ja aikuisten ei myöskään ole pelastuksen ehto, Jeesus ei käskenyt kastaa aikuisiakaan ja ottamalla kastamattoman ryövärin Paratiisiin Jeesus osoitti tekonsa esimerkillisyydellä, että kaste ei ole tie pelastukseen. Samalla Jeesus todisti teollaan, että nk. "kastekäsky" on raamattuun väärennetty.
      Siis eksytettyjen uskovaisten usko on Jeesuksen opetuksien ja esimerkillisten tekojen kieltämistä!

      ÄLKÄÄ TEHKÖ SYYTTÖMÄSTÄ JEESUKSESTA OMIEN OPPIEN JA ESIMERKILLISTEN TEKOJAN VASTAISESTI TOIMINUTTA RIKOLLISTA!

      Markuksen evankeliumi:
      16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
      Jumalan ja Jeesuksen evankeliumia on vielä raamatussa jäljellä, tosin osittain väärennettyinä:
      -Matteuksen evankeliumista
      -Markuksen evankeliumista
      -Luukkaan evankeliumista
      -Johanneksen evankeliumista

      Kasteesta ei Jeesus opettanut tässäkään pelatuksen ehdoksi. Siis lisää todiste kastajien kasteoppeja vastaan.:
      Johannes 3:18 "Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen."





      ------------------------
      wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww




      aloituksen kirjoittajalle:

      Eikö se lapsikaste ja kaikki kaste rituaalinne ole se suurin pilkka kun Jumalan ja Jeesus ei ole asettaneet kastetta pelastuksen ehdoksi vaan sen ehdon asettaa rikollisen kristinuskon herra ja herrat väärennetyn raamatun tuella?

      Markuksen evankeliumi:
      16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
      Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
      -Matteuksen evankeliumista
      -Markuksen evankeliumista
      -Luukkaan evankeliumista
      -Johanneksen evankeliumista

      • LKS1

        Onko Apt 2:37-41 myös väärennös..........................


      • uytr52ew
        LKS1 kirjoitti:

        Onko Apt 2:37-41 myös väärennös..........................

        On heille jotka Jumalaa ja Jeesusta seuraa!

        Markuksen evankeliumi:
        16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
        Jumalan ja Jeesuksen evankeliumia on vielä raamatussa jäljellä, tosin osittain väärennettyinä:
        -Matteuksen evankeliumista
        -Markuksen evankeliumista
        -Luukkaan evankeliumista
        -Johanneksen evankeliumista


    • juhytre

      Laitoit esiin kaksi Jeesuksen evankeliumin kohtaa:
      Matt. 28:19: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.”

      Luuk. 3:16 ”niin Johannes vastasi kaikille sanoen: "Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi, jonka kengänpaulaakaan minä en ole kelvollinen päästämään; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.”

      Uskot tai et niin Jeesus ei ole kastetta asettanut vaan väätennetty raamattu ja väärät tulkinnat.
      Jeesus otti ei uskossa olleen kastamattoman ryövärin Paratiisiin.
      TODISTATKO SINÄ JEESUKSEN VÄÄRENTÄJIEN OPEILLA RIKOLLISEKSI?

      Jeesus siunasi lapsia ja toisin lapsia kohteleville antoi samassa tilaisuudessa selvän myllynkivien käyttö ohje opin.

      Siis TODISTAT JEESUSTA RIKOLLISEKSI VÄÄRENNETYN RAAMATTUNNE OPEILLA, TÄSSÄ TODISTE SINUSTA JA KALTAISISTASI:
      Joh. 3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi."
      Joh. 4:2 "Vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa."
      "OLLAKKO VAI EIKÖ OLLA" TUOTA SE ON KUN RIKOLLISUUDEN OPPEJA SEURAA!

      Faktaa;

      OPETA herroillesi kreikan kieltä:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
      "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

      Jeesuksen Oman Sanan peseytymis oppi JA sillä ei liitetä ketään lapsiakaan; lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäsenyyteen, uskovaiseksi tai edes pedofiili perkeleiden uhreiksi:
      Johanneksen evankeliumi:
      13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
      13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
      13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

    • AnttiAntero

      Jumalaa ei kukaan ole nähnyt ketään kastamassa.
      Mieti sitä.

      • minä mietin

        Kyllä nimim. "totuusontämä" väittää nähneensä!
        Pitäisiköhän hänen uusia silmälasit?


      • hm!
        minä mietin kirjoitti:

        Kyllä nimim. "totuusontämä" väittää nähneensä!
        Pitäisiköhän hänen uusia silmälasit?

        sellaisella näkijällä on paha tauti johon ei auta silmälasit.


      • totuusontämä
        minä mietin kirjoitti:

        Kyllä nimim. "totuusontämä" väittää nähneensä!
        Pitäisiköhän hänen uusia silmälasit?

        En ole väittänyt nähneeni, vaan näitän Sanan perusteella että Herra kasteessa toimii.


      • totuusonTÄMÄ
        totuusontämä kirjoitti:

        En ole väittänyt nähneeni, vaan näitän Sanan perusteella että Herra kasteessa toimii.

        Voihan sitä kaikkea väittää.
        Ihminen toimii lapsikasteessa. Jumalan toimintaa on se, että joku uskoo ja ottaa kasteen.
        Kun Raamatussa sanotaan kasteessa tapahtuvan jotakin, niin sillä kasteella ei tarkoiteta lapsikastetta vaan kastetta, jonka ottaa henkilö, joka on kuullut evankeliumin ja on uskonut sen ja haluaa siksi ottaa Jeesuksen vastaan Hänen osoittamallaan tavalla.
        Lue vaikka Apt.2.

        Lapsikasteessa tulee vain ihmisen toimesta vauvan pää määräksi.


      • hgfd75w
        totuusontämä kirjoitti:

        En ole väittänyt nähneeni, vaan näitän Sanan perusteella että Herra kasteessa toimii.

        "Näität" herran kasteen tomivan mutta mikä vika on Jeesuksen opissa?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

        Tämä on ilmeisesti eksyttäjiltä unohtunut!
        Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.


      • totuusontämä
        totuusonTÄMÄ kirjoitti:

        Voihan sitä kaikkea väittää.
        Ihminen toimii lapsikasteessa. Jumalan toimintaa on se, että joku uskoo ja ottaa kasteen.
        Kun Raamatussa sanotaan kasteessa tapahtuvan jotakin, niin sillä kasteella ei tarkoiteta lapsikastetta vaan kastetta, jonka ottaa henkilö, joka on kuullut evankeliumin ja on uskonut sen ja haluaa siksi ottaa Jeesuksen vastaan Hänen osoittamallaan tavalla.
        Lue vaikka Apt.2.

        Lapsikasteessa tulee vain ihmisen toimesta vauvan pää määräksi.

        Voihan sitä kaikkea väittää.
        Minä uskon Jumalan Sanaan ja siinä hän lupaa toimia kasteessa. Siihen minä luotan. Jos sinä et sitä usko niin ei ole minun asiani. Raamattu sanoo " Hän (Jeesus) kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella". Ei mitään epäselvää.

        Kaste ei riipu siitä saako kasteen lapsi vai aikuinen. Kaste on vain ja ainostaan lahjaa, eikä sen vastaanottaminen vaadi ihmsieltä kykyjä. Kaste perustuu aina Jumalan Sanaan ja lupaukseen. Väite, että jokin kristillinen kaste oli väärä tai kelpaamaton kastettavan iän tai uskonpuutteen vuoksi, on täysin vailla raamatullista perustelua.

        Kasteessa saamme Kristuksen omaksemme, Pyhän Hengen ja Jumalan lapseuden. Uudestikasteella käyneet saavat VAIN vaatteet märäksi


      • sontamää
        totuusontämä kirjoitti:

        Voihan sitä kaikkea väittää.
        Minä uskon Jumalan Sanaan ja siinä hän lupaa toimia kasteessa. Siihen minä luotan. Jos sinä et sitä usko niin ei ole minun asiani. Raamattu sanoo " Hän (Jeesus) kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella". Ei mitään epäselvää.

        Kaste ei riipu siitä saako kasteen lapsi vai aikuinen. Kaste on vain ja ainostaan lahjaa, eikä sen vastaanottaminen vaadi ihmsieltä kykyjä. Kaste perustuu aina Jumalan Sanaan ja lupaukseen. Väite, että jokin kristillinen kaste oli väärä tai kelpaamaton kastettavan iän tai uskonpuutteen vuoksi, on täysin vailla raamatullista perustelua.

        Kasteessa saamme Kristuksen omaksemme, Pyhän Hengen ja Jumalan lapseuden. Uudestikasteella käyneet saavat VAIN vaatteet märäksi

        Ainakin tuo inttäminen sujuu "totuusontämä:ltä", kuin vettä vaan!
        Siihen ei auta edes silmälasien vaihtaminen.


      • Johnny B
        totuusontämä kirjoitti:

        Voihan sitä kaikkea väittää.
        Minä uskon Jumalan Sanaan ja siinä hän lupaa toimia kasteessa. Siihen minä luotan. Jos sinä et sitä usko niin ei ole minun asiani. Raamattu sanoo " Hän (Jeesus) kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella". Ei mitään epäselvää.

        Kaste ei riipu siitä saako kasteen lapsi vai aikuinen. Kaste on vain ja ainostaan lahjaa, eikä sen vastaanottaminen vaadi ihmsieltä kykyjä. Kaste perustuu aina Jumalan Sanaan ja lupaukseen. Väite, että jokin kristillinen kaste oli väärä tai kelpaamaton kastettavan iän tai uskonpuutteen vuoksi, on täysin vailla raamatullista perustelua.

        Kasteessa saamme Kristuksen omaksemme, Pyhän Hengen ja Jumalan lapseuden. Uudestikasteella käyneet saavat VAIN vaatteet märäksi

        Vesikaste ja Pyhän Hengen kaste ovat erilliset asiat, (vaikka voivatkin toki tapahtua samanaikaisesti).

        Hyvä, totuusontämä, Raamatussa kaste otettiin ilmaisuksi siitä, että uskottiin evankeliumi ja haluttiin ottaa Jeesus vastaan. Siinä ilmaistiin, että halutaan saada pelastus. Henkilö tunnusti kasteen ottaessaan uskovansa, että Jeesus on Herra. Hän tunnusti siinä oman syntisyytensä ja syyllisyytensä. Ja Jumala armahti hänet ja antoi synnit anteeksi. Jumala antoi hänelle Pyhän Henkensä. Hänestä tuli Jumalan lapsi.
        Kastetapahtuma oli olemukseltaan saman tapaista kuin se, mitä Jeesus sanoi Matt.20:32: "jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa."

        Pedobaptismin yksinkertainen perusharha on siinä, että otetaan tällaisen kasteen edellytykset (esim. usko) ja merkitykset ja vaikutukset ja liitetään ne lapsikasteeseen, jota ei Raamatussa harjoitettu.

        Tällaisesta asetelmasta lähtien tullaan teologiaan, jossa vauva uskoo ja uudestisyntyy ja saa "synnit" anteeksi yms. Mitään sellaista ei kuitenkaan tapahdu.
        En usko, että myönnät erehdystäsi, mutta toivon, että lukijat jäävät miettimään.

        Lapsena kastettu kristitty on kastamaton kristitty. Jos hän uskoo ja tunnustaa uskonsa suullaan, hän pelastuu Room.10:10 mukaan, mutta hän on kuitenkin pitäytynyt "kasteeseen", joka ei ole kaste lainkaan.

        Ystävällisesti
        Johnny B


      • totuusontämä
        sontamää kirjoitti:

        Ainakin tuo inttäminen sujuu "totuusontämä:ltä", kuin vettä vaan!
        Siihen ei auta edes silmälasien vaihtaminen.

        Jumalan Sanan totuutta intän loppuun saakka. Minä en luovu siitä niin kuin sinä, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa. Ei varmaan rillien vaihto auta sinua katkeruutesi kanssa, vaan Herra Jeesus on ainoa joka voi auttaa.


      • totuusontämä
        Johnny B kirjoitti:

        Vesikaste ja Pyhän Hengen kaste ovat erilliset asiat, (vaikka voivatkin toki tapahtua samanaikaisesti).

        Hyvä, totuusontämä, Raamatussa kaste otettiin ilmaisuksi siitä, että uskottiin evankeliumi ja haluttiin ottaa Jeesus vastaan. Siinä ilmaistiin, että halutaan saada pelastus. Henkilö tunnusti kasteen ottaessaan uskovansa, että Jeesus on Herra. Hän tunnusti siinä oman syntisyytensä ja syyllisyytensä. Ja Jumala armahti hänet ja antoi synnit anteeksi. Jumala antoi hänelle Pyhän Henkensä. Hänestä tuli Jumalan lapsi.
        Kastetapahtuma oli olemukseltaan saman tapaista kuin se, mitä Jeesus sanoi Matt.20:32: "jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa."

        Pedobaptismin yksinkertainen perusharha on siinä, että otetaan tällaisen kasteen edellytykset (esim. usko) ja merkitykset ja vaikutukset ja liitetään ne lapsikasteeseen, jota ei Raamatussa harjoitettu.

        Tällaisesta asetelmasta lähtien tullaan teologiaan, jossa vauva uskoo ja uudestisyntyy ja saa "synnit" anteeksi yms. Mitään sellaista ei kuitenkaan tapahdu.
        En usko, että myönnät erehdystäsi, mutta toivon, että lukijat jäävät miettimään.

        Lapsena kastettu kristitty on kastamaton kristitty. Jos hän uskoo ja tunnustaa uskonsa suullaan, hän pelastuu Room.10:10 mukaan, mutta hän on kuitenkin pitäytynyt "kasteeseen", joka ei ole kaste lainkaan.

        Ystävällisesti
        Johnny B

        Hyvä Johnny B, Raamatussa kastettiin vain siksi, että saatiin pelastus ja Kristus. Mitään perustetta siihen että kaste olisi tunnustamista ei ole. Ainakaan et ole yhtään kohtaa näyttänyt. Kasteen olemus on täysin toinen.

        Lapsikaste on kaste, jossa on sama Jumalan Sanan ja lupaus kuin aikuikasteessakin. Kaste ei perustu uskoon vaan Kristukseen. Teologia jossa vauva uskoo on suoraan Jeesukselta. Hän asetti vauvan esimerkkiuskovaksi. Jumala voi lahjoittaa uskon myös vauvalle, sillä usko ei vaadi ihmisen kykyjä kun se on pelkkä lahja. Kristillinen kirkko on alusta asti uskonut siihen että myös pieni lapsi uskoo. Sitä en käskitä miksi uudestikastajat ovat järjen päätelmillä kiistäneet tämän raamatullisen tosiasian.

        Lapsena kastettu kristitty on kastettu kristitty ja Jumalan lapsi ja Kristuksesta osallinen. En usko, että myönnät erehdystäsi, mutta toivon että lukijat jäävät miettimään näitä asioita. Room 10:10 taas ei liitä kasteeseen. Hoet tuota tunnustuasiaa loputtomiin ilman yhtään Raamatun todistusta. Minä taas kykenen esittämään kymmeinä kohtia jossa kasteesta kerrotaan juuri päinvastaista.


      • lkjhgfds
        totuusontämä kirjoitti:

        Hyvä Johnny B, Raamatussa kastettiin vain siksi, että saatiin pelastus ja Kristus. Mitään perustetta siihen että kaste olisi tunnustamista ei ole. Ainakaan et ole yhtään kohtaa näyttänyt. Kasteen olemus on täysin toinen.

        Lapsikaste on kaste, jossa on sama Jumalan Sanan ja lupaus kuin aikuikasteessakin. Kaste ei perustu uskoon vaan Kristukseen. Teologia jossa vauva uskoo on suoraan Jeesukselta. Hän asetti vauvan esimerkkiuskovaksi. Jumala voi lahjoittaa uskon myös vauvalle, sillä usko ei vaadi ihmisen kykyjä kun se on pelkkä lahja. Kristillinen kirkko on alusta asti uskonut siihen että myös pieni lapsi uskoo. Sitä en käskitä miksi uudestikastajat ovat järjen päätelmillä kiistäneet tämän raamatullisen tosiasian.

        Lapsena kastettu kristitty on kastettu kristitty ja Jumalan lapsi ja Kristuksesta osallinen. En usko, että myönnät erehdystäsi, mutta toivon että lukijat jäävät miettimään näitä asioita. Room 10:10 taas ei liitä kasteeseen. Hoet tuota tunnustuasiaa loputtomiin ilman yhtään Raamatun todistusta. Minä taas kykenen esittämään kymmeinä kohtia jossa kasteesta kerrotaan juuri päinvastaista.

        Lukekaa asiasta ennen kuin valehtelette!
        Omilleen YLÖSNOUSSUT JEESUS ON EDELLEEN JEESUS JOLLA EI OLE RUUMISTA, RAATOA JOTA PILKKAATTE!
        Jeesusta kristukseksi pilkkaavat ovat eksyttäjiä ja eksytettyjä:
        Matt.24:5 "Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta."

        Jeesuksella ei ole ruumista vaan ylösnoussut keho:
        20:26 Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!"
        20:27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen."
        20:28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"

        Jeesus ei käskenyt kastaa ketään, pikku lapsiakaan; lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, uskovaisiksi, pedofiilien uhri-lampaaksi!
        Joten...

        -ei uskossa ollut kastamaton ryöväri on Paratiisissa.
        -Jeesus siunasi lapsia ja toisin lapsiakohteleville antoi myllynkivi opin.
        -kreikan kielen "kaste" sana on suomeksi "pestä; peseytyä" ja Jeesus näytti teollaan mitä oikea peseytyminen on:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

        Tämä on ilmeisesti eksyttäjiltä unohtunut!
        Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        OPETTIKO JEESUS vai rikollinen kristinusko VÄÄRIN!
        Valitkaa ketä seuraatte ja kirjoittakaan todellisen herranne palveljoina valehtelematta! Vai häpeättekö herraanne?


      • järkyttävää
        totuusontämä kirjoitti:

        Hyvä Johnny B, Raamatussa kastettiin vain siksi, että saatiin pelastus ja Kristus. Mitään perustetta siihen että kaste olisi tunnustamista ei ole. Ainakaan et ole yhtään kohtaa näyttänyt. Kasteen olemus on täysin toinen.

        Lapsikaste on kaste, jossa on sama Jumalan Sanan ja lupaus kuin aikuikasteessakin. Kaste ei perustu uskoon vaan Kristukseen. Teologia jossa vauva uskoo on suoraan Jeesukselta. Hän asetti vauvan esimerkkiuskovaksi. Jumala voi lahjoittaa uskon myös vauvalle, sillä usko ei vaadi ihmisen kykyjä kun se on pelkkä lahja. Kristillinen kirkko on alusta asti uskonut siihen että myös pieni lapsi uskoo. Sitä en käskitä miksi uudestikastajat ovat järjen päätelmillä kiistäneet tämän raamatullisen tosiasian.

        Lapsena kastettu kristitty on kastettu kristitty ja Jumalan lapsi ja Kristuksesta osallinen. En usko, että myönnät erehdystäsi, mutta toivon että lukijat jäävät miettimään näitä asioita. Room 10:10 taas ei liitä kasteeseen. Hoet tuota tunnustuasiaa loputtomiin ilman yhtään Raamatun todistusta. Minä taas kykenen esittämään kymmeinä kohtia jossa kasteesta kerrotaan juuri päinvastaista.

        "totuusontämä"on aivana pihalla kaste-asiassa. Intoa kyllä on, mutta taito puuttuu:
        ". Kaste ei perustu uskoon"

        Raamattu siis valehtelee: "JOKA USKOO JA KASTETAAN, PELASTUU"!!!

        "”Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä?” Rom 14:23

        "Totuusontämä" ELÄÄ SYNNISSÄ!!!!


      • totuusontämä
        järkyttävää kirjoitti:

        "totuusontämä"on aivana pihalla kaste-asiassa. Intoa kyllä on, mutta taito puuttuu:
        ". Kaste ei perustu uskoon"

        Raamattu siis valehtelee: "JOKA USKOO JA KASTETAAN, PELASTUU"!!!

        "”Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä?” Rom 14:23

        "Totuusontämä" ELÄÄ SYNNISSÄ!!!!

        Jopas uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa taas pillastui. Katkeruutensa näyttää senkun lisääntyneen. Kasteen lahja hyödynnetään vain uskolla, mutta koska kaste on Jumalan teko, niin se ei koskaan ole väärä, eikä se tarvi koskaan ihmisen korjailuja.

        Raamattu on tältä uudestikastajalta jäänyt lukematta. Se sanoo:

        "Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. SEN PERUSTUKSENA on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"

        Ei siis usko, vaan Kristus. Että se siitä.


      • Turha yrittää
        totuusontämä kirjoitti:

        Jopas uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa taas pillastui. Katkeruutensa näyttää senkun lisääntyneen. Kasteen lahja hyödynnetään vain uskolla, mutta koska kaste on Jumalan teko, niin se ei koskaan ole väärä, eikä se tarvi koskaan ihmisen korjailuja.

        Raamattu on tältä uudestikastajalta jäänyt lukematta. Se sanoo:

        "Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. SEN PERUSTUKSENA on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"

        Ei siis usko, vaan Kristus. Että se siitä.

        Tuossa aloituksessa juuri perättiin tekstejä, joissa sanottaisiin, että kaste olisi Jumalan teko. Yksikään annetuista ei osoittanut lapsikasteen olevan Jumalan teko tai tahto. Eivätkä ne tekstit antaneet lainkaan perusteita lapsikasteelle vaan monet tarkkaan tutkittuina osoittivat päinvastaista. Niin tuokin siteeraamasi Pietarin kohta, kun sitä vähän avattiin. Ja mitään uusia perusteluja ei ketjusta ole löytynyt, vaikka aloittajakin niitä peräänkuulutti.

        Sinä vain hoet, että kaste on Jumalan teko ja että Jumala tekee kaiken mahdollisen ja kaiken mahdottoman lapsikasteessa, muttet anna mitään kunnon perusteluja.
        Ei se asia hokemalla todeksi muutu.
        Voi olla, että se hokema on monen päähän juntattu, mutta ei se totta ole.


      • erkka56
        Turha yrittää kirjoitti:

        Tuossa aloituksessa juuri perättiin tekstejä, joissa sanottaisiin, että kaste olisi Jumalan teko. Yksikään annetuista ei osoittanut lapsikasteen olevan Jumalan teko tai tahto. Eivätkä ne tekstit antaneet lainkaan perusteita lapsikasteelle vaan monet tarkkaan tutkittuina osoittivat päinvastaista. Niin tuokin siteeraamasi Pietarin kohta, kun sitä vähän avattiin. Ja mitään uusia perusteluja ei ketjusta ole löytynyt, vaikka aloittajakin niitä peräänkuulutti.

        Sinä vain hoet, että kaste on Jumalan teko ja että Jumala tekee kaiken mahdollisen ja kaiken mahdottoman lapsikasteessa, muttet anna mitään kunnon perusteluja.
        Ei se asia hokemalla todeksi muutu.
        Voi olla, että se hokema on monen päähän juntattu, mutta ei se totta ole.

        Kumma kun kaikki vanhat kirkot kastaa lapsia. Ukastajat ilmestyi Suomessa 1910.


      • totuusontämä
        Turha yrittää kirjoitti:

        Tuossa aloituksessa juuri perättiin tekstejä, joissa sanottaisiin, että kaste olisi Jumalan teko. Yksikään annetuista ei osoittanut lapsikasteen olevan Jumalan teko tai tahto. Eivätkä ne tekstit antaneet lainkaan perusteita lapsikasteelle vaan monet tarkkaan tutkittuina osoittivat päinvastaista. Niin tuokin siteeraamasi Pietarin kohta, kun sitä vähän avattiin. Ja mitään uusia perusteluja ei ketjusta ole löytynyt, vaikka aloittajakin niitä peräänkuulutti.

        Sinä vain hoet, että kaste on Jumalan teko ja että Jumala tekee kaiken mahdollisen ja kaiken mahdottoman lapsikasteessa, muttet anna mitään kunnon perusteluja.
        Ei se asia hokemalla todeksi muutu.
        Voi olla, että se hokema on monen päähän juntattu, mutta ei se totta ole.

        Perusteluja on annettu vaikka kuinka paljon.

        Onko sinusta uudestisyntyminen ihmisen teko? Onko sinusta syntien anteeksianto ihmisen teko? Onko sinusta Pyhän Hengen vuodatus ihmisen teko? Nämä kaikki Raamattu liittää kasteeseen.

        Kaste on Jumalan teko.


      • Yritin turhaan?
        totuusontämä kirjoitti:

        Perusteluja on annettu vaikka kuinka paljon.

        Onko sinusta uudestisyntyminen ihmisen teko? Onko sinusta syntien anteeksianto ihmisen teko? Onko sinusta Pyhän Hengen vuodatus ihmisen teko? Nämä kaikki Raamattu liittää kasteeseen.

        Kaste on Jumalan teko.

        Eihän kaveri ole edes lukenut, mitä täällä on kirjoitettu...
        Kyse on siitä, uudestisyntyykö VAUVA. Ja siitä mitä uudestisyntyminen on.
        Tai onko vauvalla syyllisyyttä Aadamin ja Eevan syntien takia? Omia syntejä ei ainakaan ole.
        Yms.
        Sun kanssa voisi ehkä keskustella - jos oppisit lukemaan ajatuksella.
        Taidan luovuttaa...


      • Johnny B
        erkka56 kirjoitti:

        Kumma kun kaikki vanhat kirkot kastaa lapsia. Ukastajat ilmestyi Suomessa 1910.

        Paavali kirjoitti tulevasta luopumuksesta ja hänen jälkeensä tulevista susista.
        Ei siis missään nimessä kannata pitää mitä tahansa ensimmäisten vuosisatojen aikaan syntyneitä oppeja Jumalan Sanana.
        Päinvastoin: ne on syytä hyvin tarkkaan koetella Raamatulla.
        Vanhoilla kirkoillahan on kaikenlaista...

        Baptismi oli Suomessa paljon ennen 1910.
        Uskovien kastetta harjoitettiin jo Raamatun aikaan.
        Jos et tunne historiaa, niin mm. oheisessa biisissä on ymmärrettävästi selitetty anabaptismin historiaa. Ko. laulussa kuvatut teologit olivat muuten hyvin perehtyneet uskovien kasteen historiaan alkuseurakunnan aikaan.
        Ja siihen miten ennen heitäkin jo vainottiin Sanalle uskollisia Jumalan lapsia.

        http://youtu.be/kDOdsbbYm7w


      • totuusontämä
        Yritin turhaan? kirjoitti:

        Eihän kaveri ole edes lukenut, mitä täällä on kirjoitettu...
        Kyse on siitä, uudestisyntyykö VAUVA. Ja siitä mitä uudestisyntyminen on.
        Tai onko vauvalla syyllisyyttä Aadamin ja Eevan syntien takia? Omia syntejä ei ainakaan ole.
        Yms.
        Sun kanssa voisi ehkä keskustella - jos oppisit lukemaan ajatuksella.
        Taidan luovuttaa...

        Vastaus kysymykseesi on kyllä, eli vauva uudestisyntyy. Miksi vauvankin pitää uudestisyntyä? Koska KAIKKIEN täytyy uudestisyntyä vedestä ja Hengestä Jumalan lapseksi ja Kristukseen että voi pelastua. Ilman Kristuksen sovitustyötä ei ole pelastusta. Omia syntejä vauvalle ei ole mutta kaikki ihmiset ovat lihasta syntyneitä tänne maan päälle jossa automaattisesyi olemme synnin turmeluksessa. Ikä ei muuta sitä miksikään.

        Kannattaa luovuttaa, Jumalan Sanan edessä on sinunkin syytä nöyristyä. Minäkin luovuttaisin jos opettaisin Raamatun vastaista oppia.


      • mnju3487
        totuusontämä kirjoitti:

        Vastaus kysymykseesi on kyllä, eli vauva uudestisyntyy. Miksi vauvankin pitää uudestisyntyä? Koska KAIKKIEN täytyy uudestisyntyä vedestä ja Hengestä Jumalan lapseksi ja Kristukseen että voi pelastua. Ilman Kristuksen sovitustyötä ei ole pelastusta. Omia syntejä vauvalle ei ole mutta kaikki ihmiset ovat lihasta syntyneitä tänne maan päälle jossa automaattisesyi olemme synnin turmeluksessa. Ikä ei muuta sitä miksikään.

        Kannattaa luovuttaa, Jumalan Sanan edessä on sinunkin syytä nöyristyä. Minäkin luovuttaisin jos opettaisin Raamatun vastaista oppia.

        Ihminen syntyy kahdesti ja saa Jumalallisuuden ja kasteen.
        Johanneksen evankeliumi:
        3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        /Ensin lapsi syntyy raskauden alkaessa VEDESSÄ JA HENGESSÄ ja silloin lapsi saa Jumalallisuuden sielun, elämän kirja ja elämän ohjeet.
        /Toinen, siis se uudelleen syntyminen tapahtuu kun lapsi tulee pois äidinsä kohdusta Jumalan Valtakunnan kaltaisena Jumalallisen kasteen saaneena äidinsä lapsivedessä.
        Jeesus todisti lasten olevan Jumalan Valtakunnan kaltaisia, synnittömiä ja peristynnittömiä sillä sellaisia syntejä ei Jumalan Valtakunnassa ole:
        Markuksen evankeliumi:
        10:14 Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
        Luukkaan evankeliumi:
        18:16 Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
        SIIS JUMALAN VALTAKUNNAN KALTAINEN ON SYNNITÖN JA PERISYNNITÖN. KUMPAAKAAN SYNTIÄ EI OLE JUMALAN VALTAKUNNASSA.

        uskovainen syntyy kahdesti.
        /Ensin yllä olevaksi Jumalan Valtakunnan kaltaiseksi, synnittömäksi ja perisynnittömäksi.
        /Toinen, siis uudelleen syntyminen on kun Jumalallisuudesta pois eksytettynä antaa herra epäjumalalle uskontunnustuksensa ja alkaa herraa jumaloimaa. Tuossa tilanteessa uskovaisesta on muodostunut uskontunnustuksen kaltainen:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
        'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'
        YLEENSÄ TUO TOINEN SYNTYMINEN TAPAHTUU RIPPIKOULUSSA JA SE EI OLE JUMALAN TAI JEESUKSEN ASETTAMA KOULUTUS.

        ja jos/kun tuollaisesta koulutetaan pappi, joka herra jumalalle ja sen opeille lupaa uskollisuuttaa näin syntyy ammattilainen eksyttäjä:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
        Pappislupaus
        Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
        "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

        Tuon tunnustuksen mukaan pappi ei saa Jeesuksen evankeliumia saarnata vaan paavalialais-luterilaisuuden sopaskaa!
        Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

        Lupauksen lopussa; Jumalaa pilkaten kerjää Jumalalta apua saatanan jumaloimiseen paavalilais-luterilaisuuden herran ja herra jumalien palvelemiseen!

        Markuksen evankeliumi:
        12:38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
        12:39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        12:40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion."


      • Tomutpoismonoista
        totuusontämä kirjoitti:

        Vastaus kysymykseesi on kyllä, eli vauva uudestisyntyy. Miksi vauvankin pitää uudestisyntyä? Koska KAIKKIEN täytyy uudestisyntyä vedestä ja Hengestä Jumalan lapseksi ja Kristukseen että voi pelastua. Ilman Kristuksen sovitustyötä ei ole pelastusta. Omia syntejä vauvalle ei ole mutta kaikki ihmiset ovat lihasta syntyneitä tänne maan päälle jossa automaattisesyi olemme synnin turmeluksessa. Ikä ei muuta sitä miksikään.

        Kannattaa luovuttaa, Jumalan Sanan edessä on sinunkin syytä nöyristyä. Minäkin luovuttaisin jos opettaisin Raamatun vastaista oppia.

        Ei, vaan luovuttaminen lienee fiksua siitä syystä, että jos selkeä Raamatun sana ei mene perille, niin mikään muukaan ei mene.


      • paljain jaloin
        Tomutpoismonoista kirjoitti:

        Ei, vaan luovuttaminen lienee fiksua siitä syystä, että jos selkeä Raamatun sana ei mene perille, niin mikään muukaan ei mene.

        Tuskin "totuusontämä" luovuttaa, sillä silloinhan hänen koko elämäntyönsä menisi hukkaan. Hän menettäisi kasvonsa.
        Parempi on kaatua saappaat jalassa, jotta edes kunnia säilyy.


      • totuusontämä
        Tomutpoismonoista kirjoitti:

        Ei, vaan luovuttaminen lienee fiksua siitä syystä, että jos selkeä Raamatun sana ei mene perille, niin mikään muukaan ei mene.

        Niin, sinulle ei selkeä Raamatun sana mene perille. Sitä juuri tarkoitin että sinun kannattaa luovuttaa. Tai sitten ottaa Sana todesta.


      • qwgnåqg
        totuusontämä kirjoitti:

        Niin, sinulle ei selkeä Raamatun sana mene perille. Sitä juuri tarkoitin että sinun kannattaa luovuttaa. Tai sitten ottaa Sana todesta.

        Sekä nimimerkki "psykologiaa!" että "paljain jaloin" on sairas kristittyjä vihaava miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa. Häntä ketuttaa se että totuusontämä pysyy Raamatun sanassa. Sitten hän yrittää jollakin palstalle kuulumattomilla ja kasteeseen liittymättömillä psykoterapian lausunnoilla pelastaa uskottavuutensa, joka on mennyt jo ajat sitten. Kaikki kertoo siitä miten katkeruus ja viha saavat hänessä vallan kun Raamatusta ei ole enää apua, vaan se on kiistatta nimimerkin "totuusontämä" puolella.

        Tällä palstalla on YKSI inttäjä ja se on uudestikastaja-INTTÄJÄ-eksyttäjä näin Ramaatussa, jonka elämäntyö on kristittyjen vastustaminen ja lapsena kastettujen herjaaminen. Sarvipää käyttää häntä tasitelussa Kristuksen asettamia sakramentteja vastaan. Alakynteen jäädessään hänellä ei ole muuta mahdollisuutta kun haukkua muita.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa on hyvin, hyvin katkera!


      • totuusontämä
        qwgnåqg kirjoitti:

        Sekä nimimerkki "psykologiaa!" että "paljain jaloin" on sairas kristittyjä vihaava miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa. Häntä ketuttaa se että totuusontämä pysyy Raamatun sanassa. Sitten hän yrittää jollakin palstalle kuulumattomilla ja kasteeseen liittymättömillä psykoterapian lausunnoilla pelastaa uskottavuutensa, joka on mennyt jo ajat sitten. Kaikki kertoo siitä miten katkeruus ja viha saavat hänessä vallan kun Raamatusta ei ole enää apua, vaan se on kiistatta nimimerkin "totuusontämä" puolella.

        Tällä palstalla on YKSI inttäjä ja se on uudestikastaja-INTTÄJÄ-eksyttäjä näin Ramaatussa, jonka elämäntyö on kristittyjen vastustaminen ja lapsena kastettujen herjaaminen. Sarvipää käyttää häntä tasitelussa Kristuksen asettamia sakramentteja vastaan. Alakynteen jäädessään hänellä ei ole muuta mahdollisuutta kun haukkua muita.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa on hyvin, hyvin katkera!

        Näin on, qwgnåqg. Huomasin heti että samasta trollista on kyse. Ei tyypin nimi turhaan ole uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa. Hänen ainoa tehtävänsä on saada ihmiset uudestikasteelle eikä hän tätä tärkeää tehtäväänsä aio jättää kesken vaan jatkaa inttämistä loputtomiin. Myös tähän viestiin hän vastannee katkeraan sävyynsä


      • psykologiaa
        totuusontämä kirjoitti:

        Näin on, qwgnåqg. Huomasin heti että samasta trollista on kyse. Ei tyypin nimi turhaan ole uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa. Hänen ainoa tehtävänsä on saada ihmiset uudestikasteelle eikä hän tätä tärkeää tehtäväänsä aio jättää kesken vaan jatkaa inttämistä loputtomiin. Myös tähän viestiin hän vastannee katkeraan sävyynsä

        Nämä kaksi viimemainittua kuvittelevat selviävänsä pälkähästä sillä, että leimaa kaikki
        jotka ovat erimieltä heidän kanssaan, samalla nimityksellä
        "uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa."

        Psykoterapeutti Saiha taisi olla oikeassa:
        "
        "Taustalla voi olla myös opittu, ylimitoitettu uskomus siitä, että väärässä ei saa olla, tai jos muuttaa mieltään, on heikko ja alistuva."

        Tuo on kai henkistä narsismia! Tai sitten vain lapsellisuutta.


      • totuusontämä
        psykologiaa kirjoitti:

        Nämä kaksi viimemainittua kuvittelevat selviävänsä pälkähästä sillä, että leimaa kaikki
        jotka ovat erimieltä heidän kanssaan, samalla nimityksellä
        "uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa."

        Psykoterapeutti Saiha taisi olla oikeassa:
        "
        "Taustalla voi olla myös opittu, ylimitoitettu uskomus siitä, että väärässä ei saa olla, tai jos muuttaa mieltään, on heikko ja alistuva."

        Tuo on kai henkistä narsismia! Tai sitten vain lapsellisuutta.

        Kyllä olet lapsellinen! Ei täällä kaikki eri mieltä olevat ole sen nimisiä, vain SINÄ, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa.

        Väärässä saa olla mieltä voi muuttaa, mutta jos Jumalan Sana jotakin sanoo, niin en halua lähteä sitä muuttamaan. Pysyn siis siinä

        Lapsellisuutesi tulee esille siinä ettet pysy kasteasiassa vaan haukut muita eri nimillä kun muu ei auta niin siteeraat psykologeja. Aika naurettavaa


      • qwgnåqg
        psykologiaa kirjoitti:

        Nämä kaksi viimemainittua kuvittelevat selviävänsä pälkähästä sillä, että leimaa kaikki
        jotka ovat erimieltä heidän kanssaan, samalla nimityksellä
        "uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa."

        Psykoterapeutti Saiha taisi olla oikeassa:
        "
        "Taustalla voi olla myös opittu, ylimitoitettu uskomus siitä, että väärässä ei saa olla, tai jos muuttaa mieltään, on heikko ja alistuva."

        Tuo on kai henkistä narsismia! Tai sitten vain lapsellisuutta.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa senkun yrittää viedä huomiota omilta Raamatun vastaisilta opeiltaan noilla tempuillaan. Kateruus hänessä tiivistyy


      • pyörryttääkö?
        qwgnåqg kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa senkun yrittää viedä huomiota omilta Raamatun vastaisilta opeiltaan noilla tempuillaan. Kateruus hänessä tiivistyy

        Hauska pari tuo "qwgnåqg" ja "totuusontämä."

        Kiertävät samaa kehää kuin kissa kuumaa puuroa.


      • totuusontämä
        pyörryttääkö? kirjoitti:

        Hauska pari tuo "qwgnåqg" ja "totuusontämä."

        Kiertävät samaa kehää kuin kissa kuumaa puuroa.

        Emme ole pari :D

        Raamatun kehää tosiaan kierrämme. Kiertäisit sinäkin, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa.


      • voi näitä ..päitä
        totuusontämä kirjoitti:

        Emme ole pari :D

        Raamatun kehää tosiaan kierrämme. Kiertäisit sinäkin, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa.

        Raamatusta et todellakaan mitään tajua siitä voit ponnistaa kun uusia lapsellisia juamlan tekoja kirjoitat.

        oletko ikinä avannut koko kirjaa tai luetko ylipäänsä mitään koskaan.


      • totuusontämä
        voi näitä ..päitä kirjoitti:

        Raamatusta et todellakaan mitään tajua siitä voit ponnistaa kun uusia lapsellisia juamlan tekoja kirjoitat.

        oletko ikinä avannut koko kirjaa tai luetko ylipäänsä mitään koskaan.

        Vai ei Raamatusta löydy Jumalan tekoja? Tässä näemme uudestikastajien näkemyksen. Ensinnäkin Jumala kirjoitetaan pienellä(!) ja sitten väitetään ettei Hän tehnyt mitään Raamatussa. Eli ei lähettänyt poikaansa, ei auttanut israelilaisia pois Egyptistä, ei luonut maailmaa???

        Kaikesta tästä teen johtopäätöksen että SINÄ et ole koko kirjaa avannut. Luepas itse teosta ja palaa sitten asiaan!


      • toivoton tapaus
        totuusontämä kirjoitti:

        Vai ei Raamatusta löydy Jumalan tekoja? Tässä näemme uudestikastajien näkemyksen. Ensinnäkin Jumala kirjoitetaan pienellä(!) ja sitten väitetään ettei Hän tehnyt mitään Raamatussa. Eli ei lähettänyt poikaansa, ei auttanut israelilaisia pois Egyptistä, ei luonut maailmaa???

        Kaikesta tästä teen johtopäätöksen että SINÄ et ole koko kirjaa avannut. Luepas itse teosta ja palaa sitten asiaan!

        Mutta intoa tuolla "totuu- sontalla" tuntuu olevan, vaikka kiertääkin Raamatun kehää, ja kaukaa kiertääkin.
        Vähän tuntuu sonnalta hänen kirjoituksensa.


      • totuusonmä
        toivoton tapaus kirjoitti:

        Mutta intoa tuolla "totuu- sontalla" tuntuu olevan, vaikka kiertääkin Raamatun kehää, ja kaukaa kiertääkin.
        Vähän tuntuu sonnalta hänen kirjoituksensa.

        Näytä vain katkeruutesi uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa jos se helpottaa sinua. Jatkuvasti kiertelet kehää näillä sanomisillasi. Tottakai Jumalan Sana tuntuu sinusta sonnalta kun et ole uskossa. Tästäkin Raamattu sanoo näin:

        "Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla"

        "Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima"


      • "totuusonmä"
        totuusonmä kirjoitti:

        Näytä vain katkeruutesi uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Ramaatussa jos se helpottaa sinua. Jatkuvasti kiertelet kehää näillä sanomisillasi. Tottakai Jumalan Sana tuntuu sinusta sonnalta kun et ole uskossa. Tästäkin Raamattu sanoo näin:

        "Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla"

        "Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima"

        Hullultahan tuo vaikuttaa:

        " näin Ramaatussa jos se helpottaa..."


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Hullultahan tuo vaikuttaa:

        " näin Ramaatussa jos se helpottaa..."

        Kyllä, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa vaikuttaa hullulta. Mutta Jeesus voi hänetkin parantaa ja hänen katkeruutensa poistaa.


      • qwgnåqg
        totuusontämä kirjoitti:

        Kyllä, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa vaikuttaa hullulta. Mutta Jeesus voi hänetkin parantaa ja hänen katkeruutensa poistaa.

        Näin on, näin on. Mariaa palvomalla ei tilanne parane.


      • "totuusonmä"
        totuusontämä kirjoitti:

        Kyllä, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa vaikuttaa hullulta. Mutta Jeesus voi hänetkin parantaa ja hänen katkeruutensa poistaa.

        Olemme yleensä välttäneet täällä toisten nimittelyä hulluksi, mutta sinulle se sallitaan, sillä puhuthan omasta kokemuksestasi. Valitettavasti Jeesus antaa sinulle kovan tuomion:

        ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Olemme yleensä välttäneet täällä toisten nimittelyä hulluksi, mutta sinulle se sallitaan, sillä puhuthan omasta kokemuksestasi. Valitettavasti Jeesus antaa sinulle kovan tuomion:

        ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        Minä olen kastettu ja uskossa Jeesukeen joten minun ei tarvitse helvettiä pelätä. Se on varattu Jumalan Sanaa vääristeleville uudestikastajille.


      • qwgnåqg
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Olemme yleensä välttäneet täällä toisten nimittelyä hulluksi, mutta sinulle se sallitaan, sillä puhuthan omasta kokemuksestasi. Valitettavasti Jeesus antaa sinulle kovan tuomion:

        ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        Tämä se on uudestikastajien hedelmä: haukkuvat toisia ja uhkailevat Jeesuken omia helvetillä. Todella sairasta.


      • "totuusonmä"
        qwgnåqg kirjoitti:

        Tämä se on uudestikastajien hedelmä: haukkuvat toisia ja uhkailevat Jeesuken omia helvetillä. Todella sairasta.

        Täh?
        Tarkoitako, että Jeesuksen sanoista ei tarvitse välittää?

        Oliko Jeesuskin "uudestikastaja", kun uhkaa helvetillä:
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        Onko tämä qwgnåqg jonkilainen kaiku, joka toistaa aina "sontämän":n
        päättömiä viestejä? Kieku ja kaiku?
        Onko hänellä lainkaan omia ajatuksia?


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Täh?
        Tarkoitako, että Jeesuksen sanoista ei tarvitse välittää?

        Oliko Jeesuskin "uudestikastaja", kun uhkaa helvetillä:
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        Onko tämä qwgnåqg jonkilainen kaiku, joka toistaa aina "sontämän":n
        päättömiä viestejä? Kieku ja kaiku?
        Onko hänellä lainkaan omia ajatuksia?

        Tottakai Jeesuken sanoista täytyy välittää. Mikset siis välitä? Vetoat aina Apostolien tekojen jakeisiin ja yrität aina kumota niillä Jeesuken sanat. Yritykseksi jää. Jeesus ei totisest ollut uudestikastaja, sillä koko harha on vasta 1000 vuotta vanha. Laki on laki ja evankeliumi on evankeliumi. Koska uskon pelastun. Minä en täällä keskustele täällä naisen sukuelimistä kuten eräät.

        Näytit taas katkeruutesi haukkumalla muita, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa


      • qwgnåqg
        totuusontämä kirjoitti:

        Tottakai Jeesuken sanoista täytyy välittää. Mikset siis välitä? Vetoat aina Apostolien tekojen jakeisiin ja yrität aina kumota niillä Jeesuken sanat. Yritykseksi jää. Jeesus ei totisest ollut uudestikastaja, sillä koko harha on vasta 1000 vuotta vanha. Laki on laki ja evankeliumi on evankeliumi. Koska uskon pelastun. Minä en täällä keskustele täällä naisen sukuelimistä kuten eräät.

        Näytit taas katkeruutesi haukkumalla muita, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa

        Sairas miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussahan se siinä taas trollaa. Hän ei totisesti välitä Jeesuken sanoista.

        Jälleen uusia haukkumanimiä trollilta, joka yrittää epätoivoisesti pönkittää omia harhaoppejaan.

        Olettehan kaikki huomanneet, että vaikka tämä on kastepalsta, niin tämä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa ei ole kymmeniin viesteihin puhunut mitään kasteesta, vaan hänen motiivinsa on toisten haukkuminen ja lyttääminen. Sitä se on kun ei Jumalan Sana riitää. Lyön etoa että tähänkin viestiin tulee katkera vuodatus vastauksena.

        Katkera ja sairas on hän.


      • "totuusonmä"
        qwgnåqg kirjoitti:

        Sairas miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussahan se siinä taas trollaa. Hän ei totisesti välitä Jeesuken sanoista.

        Jälleen uusia haukkumanimiä trollilta, joka yrittää epätoivoisesti pönkittää omia harhaoppejaan.

        Olettehan kaikki huomanneet, että vaikka tämä on kastepalsta, niin tämä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa ei ole kymmeniin viesteihin puhunut mitään kasteesta, vaan hänen motiivinsa on toisten haukkuminen ja lyttääminen. Sitä se on kun ei Jumalan Sana riitää. Lyön etoa että tähänkin viestiin tulee katkera vuodatus vastauksena.

        Katkera ja sairas on hän.

        Siinä Kieku ja Kaiku taas vauhdissa.
        Kaiku voisi keskittyä tuohon vedonlyöntiin sillä ei hänellä ole mitään omia ajatuksia.
        Samaa vanhaa sontaa!

        Mutta hyvä, että "totuusontämä" uskoo, että Jeesus puhui totta.
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        Joten kuumaa on hänellä odotettavissa.


      • -?-
        hgfd75w kirjoitti:

        "Näität" herran kasteen tomivan mutta mikä vika on Jeesuksen opissa?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
        "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."

        Tämä on ilmeisesti eksyttäjiltä unohtunut!
        Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa:
        Johanneksen evankeliumi:
        13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
        13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
        13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.

        "Matti", alan ymmärtää mikä ongelmasi on. Sinä olet yksin.

        Ja yksin olet viestiesi kanssa.


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Siinä Kieku ja Kaiku taas vauhdissa.
        Kaiku voisi keskittyä tuohon vedonlyöntiin sillä ei hänellä ole mitään omia ajatuksia.
        Samaa vanhaa sontaa!

        Mutta hyvä, että "totuusontämä" uskoo, että Jeesus puhui totta.
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        Joten kuumaa on hänellä odotettavissa.

        Taas täysin asiatonta sontaa tältä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa -trollilta. Sinulle kun et uskossa ole, on todella kuumat oltavat tulossa. Me Jeesuken omat taas olemme jo Hänen valtakunnassaan ja turvassa. Sinun katkeruutesi ei muuta sitä miksikään.


      • "totuusonmä"
        totuusontämä kirjoitti:

        Taas täysin asiatonta sontaa tältä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa -trollilta. Sinulle kun et uskossa ole, on todella kuumat oltavat tulossa. Me Jeesuken omat taas olemme jo Hänen valtakunnassaan ja turvassa. Sinun katkeruutesi ei muuta sitä miksikään.

        Missähän se sinun "Jeesuken" valtakunta on? Siellä kuumalla puolella?

        Valitettavaa, että et usko Jeesuksen sanoja.

        Miksihän "Kaiku" ei vielä ole kopioinut omaa typerää mantraansa?


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Missähän se sinun "Jeesuken" valtakunta on? Siellä kuumalla puolella?

        Valitettavaa, että et usko Jeesuksen sanoja.

        Miksihän "Kaiku" ei vielä ole kopioinut omaa typerää mantraansa?

        Niin, ethän sinä teidän missä Jumalan valtakunta on kun et sinne kuulu. Kuuman puolella lielee sinun sairas valtakuntasi. Uskon Jeesuksen sanat täysin, harmi että sinä et usko. Kaetkeruutesi ei muuta asioita miksikään


      • totuusonmä"
        totuusontämä kirjoitti:

        Niin, ethän sinä teidän missä Jumalan valtakunta on kun et sinne kuulu. Kuuman puolella lielee sinun sairas valtakuntasi. Uskon Jeesuksen sanat täysin, harmi että sinä et usko. Kaetkeruutesi ei muuta asioita miksikään

        "lieleeköhän"?

        Oletko "kaetkera"???

        Mutta hyvä, että uskot Jeesuksen sanat ja uskot siis joutuvasi "helvetin tuleen"!


      • totuusontämä
        totuusonmä" kirjoitti:

        "lieleeköhän"?

        Oletko "kaetkera"???

        Mutta hyvä, että uskot Jeesuksen sanat ja uskot siis joutuvasi "helvetin tuleen"!

        Uskon pelastuvani. Sinun katkeruutesi vie sinut kadotukseen ellet tee parannusta, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa


      • "totuusonmä"
        totuusontämä kirjoitti:

        Uskon pelastuvani. Sinun katkeruutesi vie sinut kadotukseen ellet tee parannusta, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa

        Eli et usko Jeesuksen sanoja:
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        PS. Etkö osaa sanoa mitään ilman noita haukkumislitanioita?


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Eli et usko Jeesuksen sanoja:
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22

        PS. Etkö osaa sanoa mitään ilman noita haukkumislitanioita?

        Etkö sinä usko Jeesuken sanoja? "Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." Kaikki ovat ansainneet helvetin tulen. Mutta Kristus tuli pelastamaan omansa siitä.

        PS. En ole sinua haukkunut, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa.


      • "totuusonmä"
        totuusontämä kirjoitti:

        Etkö sinä usko Jeesuken sanoja? "Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." Kaikki ovat ansainneet helvetin tulen. Mutta Kristus tuli pelastamaan omansa siitä.

        PS. En ole sinua haukkunut, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa.

        Sinä voit luottaa "Jeesuken" sanoihin, mutta minä luotan Jeesuksen sanoihin:
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22"

        Sinä haukuit minua "hulluksi", joten mitä tässä sinä et ymmärrä?

        Olet vielä lisäksi sokea, kun et näy haukkumisiasi.


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Sinä voit luottaa "Jeesuken" sanoihin, mutta minä luotan Jeesuksen sanoihin:
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22"

        Sinä haukuit minua "hulluksi", joten mitä tässä sinä et ymmärrä?

        Olet vielä lisäksi sokea, kun et näy haukkumisiasi.

        Sinä et luota Jeesuksen sanoihin, tiedän sen. Minun toivoni on Kristuksessa ja siinä että hän minut pelastaa. Mitä sinä et siinä ymärrä?

        En hauku sinua uudestikastaja-inttäj-eksyttäjä näin Raamatussa.


      • jonglööri
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Sinä voit luottaa "Jeesuken" sanoihin, mutta minä luotan Jeesuksen sanoihin:
        "ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22"

        Sinä haukuit minua "hulluksi", joten mitä tässä sinä et ymmärrä?

        Olet vielä lisäksi sokea, kun et näy haukkumisiasi.

        Muutamia päiviä pois täältä ja sama uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa täällä mesuaa! Jos ihan tarkkaan tätä viestiketjua luen niin uudestikastaja ITSE haukkui totuusnontätä hulluksi. "Hullultahan tuo vaikuttaa" kirjoitti "totuusonmä" eli nimimerkkiään vaihtanut uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa.

        Olisi kaikkien kannalta suotavaa jos tämä henkilö poistuisi näiltä palstoilta; niin koomista tämä toilailu alkaa jo olla. Perättömiä syytöksiä, haukkumisia jne.

        Mutta jos ei ihmeitä tapahdu niin huomenaamulla kahdeksan ja puoli kymmenen välissä hän saapuu tänne taas härnäämään muita. Hän ei MALTA pysyä pois tältä palstalta.


      • "totuusonmä"
        totuusontämä kirjoitti:

        Sinä et luota Jeesuksen sanoihin, tiedän sen. Minun toivoni on Kristuksessa ja siinä että hän minut pelastaa. Mitä sinä et siinä ymärrä?

        En hauku sinua uudestikastaja-inttäj-eksyttäjä näin Raamatussa.

        Mitä sinä et ymmärrä tuossa Jeesuksen lausunnossa:

        ""ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22"

        Etkö usko Jeesuksen sanoja?


      • totuusontämä
        "totuusonmä" kirjoitti:

        Mitä sinä et ymmärrä tuossa Jeesuksen lausunnossa:

        ""ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." Matt 5:22"

        Etkö usko Jeesuksen sanoja?

        Ymmärrän nuo sanat oiken hyvin. Kaikki joutuvat kadotukseen elleivät usko. "Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen"

        Etkö usko noita Jeesuksen sanoja?


      • Simelius viisain
        jonglööri kirjoitti:

        Muutamia päiviä pois täältä ja sama uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa täällä mesuaa! Jos ihan tarkkaan tätä viestiketjua luen niin uudestikastaja ITSE haukkui totuusnontätä hulluksi. "Hullultahan tuo vaikuttaa" kirjoitti "totuusonmä" eli nimimerkkiään vaihtanut uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin Raamatussa.

        Olisi kaikkien kannalta suotavaa jos tämä henkilö poistuisi näiltä palstoilta; niin koomista tämä toilailu alkaa jo olla. Perättömiä syytöksiä, haukkumisia jne.

        Mutta jos ei ihmeitä tapahdu niin huomenaamulla kahdeksan ja puoli kymmenen välissä hän saapuu tänne taas härnäämään muita. Hän ei MALTA pysyä pois tältä palstalta.

        No sanopa muuta jonglööri! Olemme monet, monet kirjoittajat tästä kaikki liikuttavan yksimielisiä!


    • uhygtfre

      uskontunnustuksen kaltaisille uskovaisille ei ole tärkeää keneen ja mitä uskoo kunhan vaan uskoo!
      Ei uskossa ollut kastamaton ryöväri on Paratiisissa....

    • valoakin olisi

      KUka on nähnyt Jumalan kastamassa pieniä tai isoja?

      Jos on nähnyt, silloin se on Jumalan teko !

      Muuten nämä jankuttajat eivät edes tajua mitä kirjoittavat puhuessaan "Jumalan teosta" hah.

      ei ole liika äly sotkemassa siwassa käyntiä muutamilla.

      • valoa on

        Onpas taas perustelu:

        "Jos on nähnyt, silloin se on Jumalan teko !"

        Eli jos on nähnyt kun joku tulee uskoon tai uudestisyntyy, niin se on Jumalan teko muuten ei? Jos ei ole nähnyt kun Pertti tuli uskoon niin se ei ollut Jumalan teko? :D Jos on nähnyt kun Jeesus kuoli ristillä se on Jumalan teko. Jos ei ole nähnyt tätä niin sitten se ei ole Jumalan teko!!! :DD

        Järjen ja oman näkemisen varassa on uudestikastajien toivo. Meillä Kristityillä toivo on jossakin muussa: Kristuksessa ja Hänen armossaaan sekä Jumalan Sanassa.


      • pimeää on
        valoa on kirjoitti:

        Onpas taas perustelu:

        "Jos on nähnyt, silloin se on Jumalan teko !"

        Eli jos on nähnyt kun joku tulee uskoon tai uudestisyntyy, niin se on Jumalan teko muuten ei? Jos ei ole nähnyt kun Pertti tuli uskoon niin se ei ollut Jumalan teko? :D Jos on nähnyt kun Jeesus kuoli ristillä se on Jumalan teko. Jos ei ole nähnyt tätä niin sitten se ei ole Jumalan teko!!! :DD

        Järjen ja oman näkemisen varassa on uudestikastajien toivo. Meillä Kristityillä toivo on jossakin muussa: Kristuksessa ja Hänen armossaaan sekä Jumalan Sanassa.

        voi umpisokeuden esimerkkiä !

        teilllä on toivo nukkuessa uskoon tulosta, Raamatussa se jotain muuta se uskoontulo.


      • valoa on
        pimeää on kirjoitti:

        voi umpisokeuden esimerkkiä !

        teilllä on toivo nukkuessa uskoon tulosta, Raamatussa se jotain muuta se uskoontulo.

        Ei ole toivo uskoontulosta, vaan toivo on yksin Kristuksessa. Uskon saamme kaupan päälle lahjaksi.


    • 444444444

      Ottakaa ja lähettäkää minullekkin kuva siitä jumalastanne!

    • Ukastajat kirjoittavat täyttä puppua. Kaste ei ole Raamatussa uskovien kaste, vaan merkitykseltään uskoon tulevien kaste. Kaikenlaisia harhoja ne uudestikastajat levittävät:

      kol.2:12 "ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista."

      apt.2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
      39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

      Joh.3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki."

      Gal3:27 "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

      • Johnny B

        Uskoontulevien kaste kyllä.
        Ja usko tulee julistetun sanan kuulemisesta (Room.10).
        Ei siis lapsikasteesta.


      • arvotaan seuraava ja

        weha ei ymmärrä mitään Raamatun sisällöstä eikä Hengestä, uudstisyntymätön kun on, vaan vetää Raamatunkohtia kuin lottokone, tajuamatta mihin ne kuuluu.


      • arpova u-kastaja
        arvotaan seuraava ja kirjoitti:

        weha ei ymmärrä mitään Raamatun sisällöstä eikä Hengestä, uudstisyntymätön kun on, vaan vetää Raamatunkohtia kuin lottokone, tajuamatta mihin ne kuuluu.

        Weha on kastettu ja uskossa joten on varmasti uudestisyntynyt.


    • helppo testi

      Jospa lutteri on hänet synnyttänyt, sen saattaa uskoa ei muuta.

      Jumalan Hengen synnyttämä ei korviansa lotkauta sakraalihuuhaille.

      • epäonnistuit siinä

        Jumalan Hegestä syntynyt ei korviaan lotkauta uudestikastaja-lahkolaisille, jotka ovat kadottaneet apostolisen uskon.


    • se se oli se

      Oho osasit matkia melkein oikein !!

      Olisko se ollut Jumalan teko!!?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe