Mitä ihmeellistä on mustissa aukoissa?

Tauno Tampio

Ei muka luonnon lait ole niissä voimassa, sehän on hölynpölyä. Mustassa aukossa on vain niin kova painovoima ettei sieltä mikään, edes valo pääse pois. Aukon sisällä pätevät aivan samat luonnon lait kuin maassakin. Tietysti siellä on äärimmäiset olosuhteet, materia on pakkautunut tiiviisti mutta ei siinä mitään ihmeellistä ole.

9

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totta tuo, eihän musta aukko ole mikään satuhahmo tai muukalainen toisesta maailmankaikkeudesta, vaan tasan tarkkaan näitä samoja luonnonlakeja noudattava objekti.

      Emme välttämättä edes tiedä vielä kaikkia tosiasioita, mutta ei tietämättömyys tee mustasta aukostakaan yliluonnollista.

      • Tauno Tampio

        Mitä muka ei mustasta aukosta tiedetä? Siellä aine on vain tiiviisti pakkautunutta, painovoima on niin suuri ettei valo pääse pois. Mitä ihmeellistä siinä on? Ihan perusfysiikkaa.


    • kerro oi tietäjä!

      "Mitä muka ei mustasta aukosta tiedetä? Siellä aine on vain tiiviisti pakkautunutta, painovoima on niin suuri ettei valo pääse pois. Mitä ihmeellistä siinä on? Ihan perusfysiikkaa."

      Voisitko kertoa sen perusfysiikkasi avulla, missä muodossa se aine siinä mustassa aukossa on, kiitos! Atomeina ja molekyyleinä, alkeishiukkasina, jonain muuna? Miten aineen osaset vaikuttavat toisiinsa?

      • Tauno Tampio

        Aine on ainetta mustassa aukossa, se vain on puristunut kovassa paineessa. Aivan samat fysiikan lait siellä pätevät kuin maan päällä. Tosin eihän täällä sellaista painetta ole mutta kuitenkin.


    • 2+12

      Osuva nimimerkki sulla.

    • Minusta on mielenkiintoinen ajatus, että mustan aukon rajapinta olisi samalla kahden erilaisen maailmankaikkeuden raja, joissa vallitsisi eri luonnonlait.

      Jos emme saa havaintoja tuon rajapinnan takaa, niin mielikuvitukselle jää tilaa. Toisaalta olen jossain nähnyt väitteen, että jos mustaa aukkoa "ladataan" elektroneilla, ne alkavat lopulta pomppia sieltä pois. Sähköinen työntövoimahan voi voittaa painovoiman.
      Nyt en tiedä, onko yllä oleva oikeasti havaittu, mutta jos on, niin se vähintäänkin rajaisi mielikuvituksen tilaa.
      Olisikohan sitten uniformitarismin periaate, jonka mukaan ajatellaan, että nyt havaittavat lunnonlait ovat ajasta ja paikasta riippumattomia. Periaate on kuitenkin aina oletuksen kaltainen, vaan mustat aukot eivät toisaalta tätä periaatetta ole kumonneetkaan. Ja edellinen elektronikertomuskin menisi uniformitarismin periaatteen mukaisesti.

      Sehän siinä kuitenkin taitaa olla, ettei tavanomaista atomirakennetta saa niin tiiviiksi, että esim. lyijy isompanakaan kappaleena estäisi valon heijastumisen pinnasta pois. Että onhan se materian rakenne kuitenkin jossainmäärin tuntematon jne. Heitänpä tähän, että kukin musta aukko on omanlaisensa alkuaineatomi, jossa ydin muodostuu protoneista ja neutroneista ja niitä kiertää varsin lähellä tiivis elektronipilvi. Rajapinta on sitten paljon etäämmällä massakeskipisteestä.

    • Pimeetä

      Jospa mustan aukon sisällä aine on samassa muodossa kuin ns. pimeässä aineessa.

    • Markku 0,001%

      Suomi24 keskustelupalsta on just se paikka mistä tämmönen tavis saa kaiken tarvitsemansa tiedon esim. mustista aukoista. http://tinyurl.com/py73mck

      Jotta tuota mustan aukon kummajaista voisi edes teoriassa normijärjellä ymmärtää niin pitäisi tajuta atomeiden rakenne, eli se kuinka mahdottoman harvaa kaikki materia itse asiassa on. Jos atomin halkaisija esitettäisiin helpommin ymmärrettävässä mittakaavassa esim. Tampereen Näsinneulana, niin atomin osaset protonit, neutronit ja näitä kiertävät elektronit olisivat samassa mittakaavassa noin tennispallojen kokoisia. ( Atomin muita osasia ei huomioda tässä esim. )

      No kun Näsinneulan ulkokehällä ( piirillä ) kiertävässa tilassa viuhtovat tennispallon kokoiset elektronit joutuvat suunnattomassa paineessa rusentumaan keskelle protoneiden ja neutroneiden kanssa samaan lyttyyn niin lopulta kaikki ne tennispallot ovat jalkapalloa pienemmässä paketissa. Eli lopulta kaikki protonit, neutronit ja elektronit ovat kaikki kiinni painautuneina samassa klimmpissä.

      No jos halkaisijaltaan näsinneulan kokoiset atomit survoutuvat tuolla tavoin mustan aukon paineessa jalkapallon halkaisijan kokoiseksi niin pakkaus on melkoisen tehokasta.

      Noin minä olen tämän asian ymmärtänyt.

      On vaikeaa käsittää että kaikki ympärillämme on näin olemattoman harvaa. Valtava tonneja painava rautakuulakin on tällä tavoin ajateltuna, pelkästään atomeiden rakenteesta johtuen 99,9 % tyhjää täynnä. Samoin me ihmiset ja kaikki muukin.

      Jännä juttu, mutta kun ymmärtää materian olemuksen tällä tasolla, niin tämä meidän elävien kirjoissa elävien ihmisten ja muidenkin olentojen olemattoman harvan olemuksen, niin se vetää hieman mietteliääksi näiden henkimaailman juttujen suhteen.

      Uskonnotkin saavat aivan erilaista uskottavuutta. Kukapa näistä tietää..
      Kuinka paljon me itse asiassa poikkeammekaan niistä ajasta ikuisuuteen jo siirtyneistä esi-isistämme? Miten se kuolemakaan asioitamme tällä tasolla ajateltuna muuttaa? Me elävien kirjoilla edelleen sinnittelevät ihmiset olemme itse asiassa itsekkin 99,9% tyhjää täynnä joten olemme melkoisia henkimaailman olentoja jo eläessämme.

    • valistunut

      Kai niillä mustilla aukoilla jokin merkitys on, sillä linnunradalla olevat aurinkokunnat kiertävät radoillaa tuota aukko
      Meidän aurinkokuntamme kierros tuon aukon ympäri kestää noin 260 mijoonaa vuotta
      ON oletettavaa, että musta aukko toimii välittäjänä ajattoman kuolemattoman elämän ja maailmankaikkeuden välillä.

      SIELTÄ VIRTAA sisään uutta joka tullessaan ajalliseksi muuttuu materiaksi, samoin siitä poistuu materiaa ,a kun sen aika päättyy mustassa aukossa niin se häviää ajattomaksi energiaksi

      Meidänkin elämämme joka pitää meidät hengissä elämämme ajan
      on osa tuota ajatonta elämää joka on kaiken energian summa sekä ajallisen että ajattoman

      Onhan tämä mitä kirjoitan täysin poikkeava siitä mitä tällä hetkellä tunnetaan, ja jota meihin iskostetaan päähän koulutuksessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe