Neuvoja kynsienleikkuuseen!! APUA!!

Epätoivoinen123

Eli koiramme kynsien leikkuu on erittäin vaikeaa. koira näykkii (kovaa) ja kiljuu murisee huutaa rimpuilee..!! No uskon että tuo ei ole ongelma kun joku auttaa minua jne. mutta näyttää että kynnen ydinkin olisi jo kasvanut melkein kärkeen.. joten en oikein uskalla leikata jos leikkaan vahingossa ytimeen ja koira saa siitä jotain "traumoja". ja lisäksi suurin osa koiran kynsistä on mustaa joten sekin tuo oman hankaluuden.. Miten saan lyhennettyä jos ydin on kasvanut melkein kynnen kärkeen?

6

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liinavaate

      Epäilen tuota, että ydin kasvaisi kärkeen. Mutta, jos haluat varovainen olla, osta tukeva viila, jolla viilaat vielä lisää leikattuasi tosi pienen palan. Ja alat sitten useammin leikkaamaan, että kasvu normalisoituu. Koiran rimpuilu johtuu omasta jännittämisestäsi. Entäpä jos leikkuuttaisit aluksi koiran kynnet eläinlääkärillä kuntoon ja sitten jatkaisit itse, riittävän usein.

    • Epätoivoinen123

      Saatiin äitini kanssa eilen leikkattua! Äiti otti koiran syliin ja minä leikkasin varovasti n. millin joka kynnestä. Ei onneks tullut verta. koirakin oli rauhallisempi ja oli paljon helpompi leikata (toki oli kuonokoppa..) ja hyvin onnistuneen leikkauksen lopuksi koira sai herkkuansa kurkkua. Kiitos neuvoista yritetää lyhennellä tosi usein sen millin verran niin kaipa se ydin siitä lähtee vetäytymään :)

      • Kynsiä voi leikata joka viikko noin hiukan kerrallaan, mikä on hyvä harjoituksen kannalta. Sen lisäksi kannattaa tehdä lisäharjoituksia vaikka koskettamalla kynsiä saksilla ja palkitsemalla rauhallisesta käytöksestä. Muut harjoitukset, tassun anto, tassujen hieronta, karvojen leikkaus jos pitkät tassukarvat, ym tukevat tuota kynsien leikkuuta.

        Oma koira on jo vuosia ehdollistettu namituksella tassujen hoitoon, niin ettei koira enää edes vedä tassua pois kädestä vaikka sattuisi pikkuvika ja kynnestä tulisi tippa verta, kun nipistyksistä saa aina herkkua...: Jos joskus käy vahinko, siitä on turha hermostua ja tehdä mitään numeroa, parempi jatkaa rauhallisesti.


    • llllllllllllllllllll

      Muistaa vaan, että koiraa ei koskaan päästetä tilanteesta pois jos riehuu, rimpuilee tai kiljuu. Oppii muuten tekemään niin jo valmiiksi, jottei joutuisi ikävään tilanteeseen.

      Kynnet voi leikata viikon-pari välein millin kerrallaan, niin ydin vetäytyy pikkuhiljaa taaksepäin. Jos vahinko sattuu ÄLÄ PANIKOI! Saat koirasi jännittämään ja pelkäämään. Ole kun mitään ei olisi sattunutkaan. Jos koira vingahtaa, ole silti tyyni. Osta apteekista kaliumpermanganaattia ja kostuta pumpulipuikko, upota se jauheeseen ja paina kynnen päätä -> verenvuoto lakkaa. Hoida homma loppuun ja kun koira on aivan rauhallinen, päästä se rauhallisesti ylös ja anna herkku RAUHALLISESTI (älä turhaan innosta).

    • ..............

      Ja sen lisäksi, aloittakaa heti koiranne käsittelyharjoitukset yleisemminkin. Ihan normiarjessa syliin nostmista, selälleen kääntämistä, kaikkea kivassa yhteydessä tapahtuvaa. Tuo kynsienleikkuuongelma kertoo riittämättömistä käsittelyharjoitteista. Koira ei osaa luottaa teihin. Mutta jossain vaiheessa on muitain hoitotoimia edessä, ja kuonokopan kanssa en suosittele iän kaiken jatkamaan. Kaikkein helpoimmalla pääsee, kun opettaa koiran sietämään kaikenlaista koskettelua. Se on armeliasta jo koirallekkin. Puhumattakaan siitä miten se helpottaa arkea. Ja jos kynnet ovat päässeet liian pitkiksi, on yksi keino se, että eläinlääkäri hoitaa leikkauksen kerran, ja jatkatte ylläpitona sitten tiuhaan.

    • Irlis83

      Minkä kokoinen koira kyseessä?

      Minä leikkaan omalta irlikseltä "hevostyyliin", eli ikäänkuin nostasin kavioo. Muuten nyhtää tassujaan kokoajan, tällä keinolla menee hyvin leikkaukset.

      Toinen koira kun näkee kynsisakset, niin heittäytyy selälleen, että no leikkaa sitten =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe