Baltic Princess -DNA ei toimi, Sonera toimii???

aaaatuaaa

Porukalla oli ikkunaton hytti 9. kannella. Kaverin Sonera toimi hyvin. Minulla on Dna. Kenttää oli mukavasti koko matkan, mutta puhelin herjasi ei yhteyttä verkkoon.
Eikö Tallinkin laivoilla toimi kuin Sonera? Silja Europalla toimi muistini mukaan myös Dna. Ja tarkoitan juurikin ikkunattomia hyttejä. Ulkona toimii varmaan kaikki liittymät.
Aikaisemminhan BP:llä ei toiminut mikään puhelin sisätiloissa...

11

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tallink silja 2014

      Kyllä nuo kentät ja niiden toimiminen on operaattorista kiinni . tukiasemat vaikuttavat reitin varrella miten ovat kunkin operaattorin sijoittamia. Tallink siljalla saattaa aluksissaan olla vahvistimia helpottamassa asiakkaiden puhelinliikennettä. DNA:lla ei ole ilmeisestikään vieläkään oman verkon tukiasemia Ahvenanmaalla.

    • jeeee531

      Vanhoillakin ruotsinlaivoilla on ollut GSM-toistimet käytössä parantamassa sisäkuuluvuutta jo kymmenisen vuotta. Baltic Princess on rakennettu myöhemmin kuin nuo jälkiasennetut toistimet vanhoille laivoille. Olisikohan Baltic Princessille asennettu toistimet jo rakennusvaiheessa vai onko jäänyt asentamatta kun laiva suunniteltiin Helsinki-Tallinna välille alunperin.

      Aiheeseen liittyen lehdistötiedote kymmenen vuoden takaa:

      http://elisa.fi/ir/pressi/?t=100&o=5120.00&did=10908

      Tuo että puhelimesi ilmoitti kenttää löytyvän mutta ei antanut soittaa puhelua, johtunee siitä että puhelimet menevät toisen operaattorin verkkoon siltä varalta, että tarvitsee soittaa hätäpuhelu jos omaa verkkoa ei satu löytymään. Eli puhelin on yhdistänyt jonkin toisen operaattorin verkkoon hätäpuhelun soittamista varten. Android puhelimet ilmoittavat tällöin "vain hätäpuhelut".

      Soneralla löytyy verkkoa myös Ahvenanmaalla. DNA:lla j Elisalla ei ole omaa verkkoa Ahvenanmaalla, vaan käyttävät siellä paikallisen Ålcomin verkkoa. Eli DNA:n liittymälläsi olisi pitänyt päästä Ålcomin verkkoon Ahvennamaalla ja pystä soittamaan ja käyttämään nettiä normaalisti. Ruotsin puolella toki sitten käytetään jonkin Ruotsalaisen operaattorin verkkoa ja tästä menee roaming maksut.

      Epäilen ettei noita toistimia ole ihan jokapuolella laivaa, vaan sijaitsevat lähinnä yleisissä tiloissa. Tämän vuoksi kuuluvuus ikkunattomissa hyteissä on yleensä huono, ellei laiva satu menemään juuri tukiaseman ohi.

    • aaaatuaa

      Dna toimi mainiosti koko matkan yleisissä tiloissa, mutta ei hytissä. Hytissä oli kenttää, mutta vain Sonera toimi. En oikein ymmärrä, miten Ahvenanmaalla olevat tai puuttuvat tukiasemat vaikuttaa Dna:n liittymän toimintaan Airistolla, Korppoon tai Nauvon kohdalla... :D
      Minulla on Android puhelin ja se ilmoitti hytissä "ei kirjauduttu verkkoon". Ei "vain hätäpuhelut".

    • Tuli muuten mieleen että BP:n hyttioppaassa on numero laivan infoon, se on 6000

      Ongelma on vain se, että normihytissä ei ole puhelinta lainkaan, ei edes mitään "hätä nappia"

      Eli vaikka saisi kännykän kuulumaan hytissä, niin ei voi soittaa infoon, ellei ole etukäten selvittänyt numeroa sinne.

      Itse olisin kerran tarvinnut yhteyden laivan infoon välittömästi.

      Eli mistäköhän tuo johtuu että hyteissä ei ole puhelinta, vanhoissa laivoissa sellainen on Mariellasta lähtien, samaten uusissa kuten XPRS ja Grace... Mutta Galaxy sarjasta se puuttuu... Toki hyttikohtainen "hätäkutsunäppäin" kustantaisi jonkun kympin hyttiä kohden...

      Galasyssa ja BP:ssä on toki seinässä joku pyöritettävä valintakytkin... Ei vaikuta ainakaan kuulutusten äänenvoimakkuuteen, tiedä sitten mikä idea sillä on?

      • laivamatkustajaseppo

        > Galasyssa ja BP:ssä on toki seinässä joku pyöritettävä valintakytkin... Ei vaikuta > ainakaan kuulutusten äänenvoimakkuuteen, tiedä sitten mikä idea sillä on?

        Radion/musiikin äänenvoimakkuussäätö

        Tallinna-Helsinki linjalla käytössä, oli Galaxyllä ja Baltic Princessillä ja nyt oli Baltic Queenillakin käytössä. Eli päivisin, olisko noin klo 10-22 tjsp. soi hytissä sama musiikki kuin hyttikäytävällä olevissa kaiuttimissa. Säätimestä voi tämän musiikin äänenvoimakkuutta säätää tai laittaa nollille.

        Jännä juttu muuten, olen huomannut itsekin ettei ole käytössä Turussa Baltic Princessillä vaikka Helsinki-Tallinna linjalla oli.

        Baltic Princessillä oli Helsinki-Tallinna linjalla myös joka hytissä puhelinnumero laivan infoon kännykällä soittamista varten.. ihan virolainen matkapuhelinnumero.


      • laivamatkustajaseppo kirjoitti:

        > Galasyssa ja BP:ssä on toki seinässä joku pyöritettävä valintakytkin... Ei vaikuta > ainakaan kuulutusten äänenvoimakkuuteen, tiedä sitten mikä idea sillä on?

        Radion/musiikin äänenvoimakkuussäätö

        Tallinna-Helsinki linjalla käytössä, oli Galaxyllä ja Baltic Princessillä ja nyt oli Baltic Queenillakin käytössä. Eli päivisin, olisko noin klo 10-22 tjsp. soi hytissä sama musiikki kuin hyttikäytävällä olevissa kaiuttimissa. Säätimestä voi tämän musiikin äänenvoimakkuutta säätää tai laittaa nollille.

        Jännä juttu muuten, olen huomannut itsekin ettei ole käytössä Turussa Baltic Princessillä vaikka Helsinki-Tallinna linjalla oli.

        Baltic Princessillä oli Helsinki-Tallinna linjalla myös joka hytissä puhelinnumero laivan infoon kännykällä soittamista varten.. ihan virolainen matkapuhelinnumero.

        Itsekkin ajattelin että se on musiikin voimakkuus... JOS hytissä olisi siis puhelin/radio... kuulutuksiin ei vaikuta

        Ja nyt ei siis tee mitään, olisi kyllä kiva jos siitä saisi ne taustamusiikit


    • tieto123

      Tänä kesänä on asennettu Soneran vahvistimet BP:lle. Sonera ei päästä verkkoonsa muita operaattoreita. Eli Dna ja Saunalahti ei toimi. Vaikka aika harhaanjohtavasti puhelimessa onkin kenttää, ei siihen pääse kuin Soneralla. Tämä selvisi ihan haastattelemalla henkilökuntaa. Oli ainakin tämä henkilökunnan jäsen pahoillaan kun joutuu vaihtamaan operaattoria...

    • On aikoihin eletty.

      Miksi yleensä pitää voida soittaa laivalta?
      Jo on kumma jos ei voi olla ilman elektroniikkaa muutama tunti. Jos on hätätila niin henkilökunta hoitaa avun kutsumisen laivan brygalta.

    • tieto123

      Minä ainakin soitan laivalla seikkaileville lapsilleni, että muistakaa tulla buffaan tai kysyn missä ovat. Luen myös sähköpostia, jota yrittäjälle tulee tärkeistäkin asioista. Ja luulempa, että rekkakuskit hoitavat työ-ja kotiasioita laivalta. Ja saattaapa henkilökuntakin olla yhteydessä työvuoron aikana maihin. Jolloin kyse ei ole muutamasta tunnista vaan useista viikoista.

    • et silleen

      "Ja saattaapa henkilökuntakin olla yhteydessä työvuoron aikana maihin. Jolloin kyse ei ole muutamasta tunnista vaan useista viikoista."

      No kuule Suomenlahdella seilaavat alukset eivät ole viikkokausia merellä kaukana maasta. Kyse on parista tunnista kun ollan keskellä suomenlahtea. Kyllä saa yhteyden kun laiva on satamassa. Sitäpaitisi työaikana ei suoriteta omia asioita. Ja työasioissa saa yhteyden laivan sillalta maihin radioteitse.

    • silleen et

      Jospa työaika on juuri silloin kun laiva on satamassa. Esim. Turun linjalla tunti satamassa. 23 tuntia liikenteessä.
      Jos olet "et silleen" huomannut, niin laiva liikkuu. Puhelimet toimii joskus, joskus ei.
      Tässähän keskustellaan siitä miksi toimii jotkut liittymät ja jotkut ei. Ei suinkaan siitä, että onko tarvetta käyttää laivamatkalla puhelinta vai ei.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe