Pianon soitto

aloitteleva pianisti

Haluan aloittaa pianon soiton mutta mietin että kauan siinä menee että on ''hyvä'' esim. osaa jotenkin soittaa uuden kappaleen nuoteista??

7

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloitteleva pianisti

      Auttakaa!!!

    • ...

      Riippuu aivan itsestäsi, koska hyvällä ja ahkeralla harjoittelulla jokunen viikko ja lintsaamalla et koskaan...

    • afgasdfgsfg

      Itse olen muutamia kuukausia nyt soitellut. Mitään musataustaa ei oikeastaan ole. Hankin soittimen ja kirjastosta läjän musiikin teoriaa käsitteleviä opuksia. Muutamat vinkit musaopelta soitteluun ja aika kivasti on lähtenyt käyntiin. Alun haaste oli se että ei osannut lukea nuotteja.

      Ihan ensiksi kannattaa opetella ne. Lähinnä siis aika-arvot ja rytmi ja mitä kosketinta pitää painaa tietyssä nuotissa. Reaalisointumerkinnät kannattaa myös hakkaa kaaliin. Siis opetella ainakin peruskolmisoinnut. Mä olen käyttänyt noin 120 tuntia ton laitteen hakkaamiseen ja musiikin teoriaa on tullut luettua yli kymmenen kirjaa netistä paljon. Tolla määrällä saa sen että lastenlaulukirja menee ekalla yrittämällä vähän sinnepäin ja pari kertaa kun soittaa sen kappaleen läpi niin menee jo yleensä aika sujuvasti. Jotkin menevät nätisti ihan ekalla yrittämällä.

      Franz Lisztin sävellyksiä kun laittaa siihen eteen niin on helpompi laittaa sormet suuhun eikä koskettimille ja tirauttaa itku. Nyt on työn alla mm myrskyluodon maijasta niitä hieman vaikeampia sovituksia. Arvioisin että se vaatii vielä satoja soittokertoja sujuakseen. Hyvyys on aika suhteellista.

    • täydellinen mies

      Ei ole mitään toivoa sulla. Parempi, kun menet lenkille.

      • KokoNainen2014

        Tosi täydellinen oletkin. Vai oletko pikemminkin täyteläinen, kasvanut tukevasti nettiin kiinni ja vieraantunut täysin todellisuudesta? Oliko kommentillasi jotain arvoa? Suosittelen sinullekin lenkkiä, niin sinua voi olla muutama kilo vähemmän sen jälkeen!!!


    • Hidas aikuisoppija

      Hyvin yksilöllistä. Ikään katsomatta ihmiset oppivat kovin eri tavoin. Siitäkin huolimatta suosittelen pianonsoittoa jokaiselle siitä kiinnostuneelle. Jokaisella on varmasti yksilölliset syyt opetella soittoa ja yksilöllinen tavoitetaso. Yksi harrastelijamuusikko sanoi, että kun haluaa hyväksi soittajaksi, niin pitää keskittyä ankarasti yhteen instrumenttiin ja harjoitella paljon. Ei hajoittaa huomiota useisiin soittimiin, lauluun jne.

      Itse taas olen ollut hyvin epämusikaalinen. Pianonsoiton aloitus on ollut minulle terapiaa ja ajanviete, tutkimusmatka omiin opimistapoihin, apuvälinen musiikinteorian alkeiden hahmottamiseen, apuvälinen laulun opettelemiseen. Tavoitteenani ei ole edes tulla hyväksi, vaan etenen asteittain sitä mukaan, mitä eteen tulee, ja opetten soittoa niin pitkälle, kuin se on järkevää koko elämäänsä uhraamatta. En ole luopumassa pianosta, se on monipuolinen soitin, mutta mietin koko ajan myös jotain yksinkertaisempaa ja miellyttävä-äänistä soitinta, mistä tulisi se "lopullinen" instrumenttini.

      Vastaus kysymykseesi: Nopea oppija soittaa sen kappaleen nuoteista melkeinpä heti, tai käytännössä viikossa. Hitaalta oppijalta (minä) meni kaksi vuotta, että harjoittelun jälkeen onnistun soittamaan nuoteista aloittelevalle pianonsoittajalle tarkoitettuja klassisia kappaleita. Täysin tuntemattomasta kappaleesta pystyn suoraan tapailemaan ainoastaan melodiaa, bassoviivaston nuotit ovat minulle hankalia, inhoan sointuja ja kaikki muut merkinnät joudun lukemaan tarkasti. Esim. voimakkuuden lisääminen ja vähentäminen oli itselleni haastavaa.

      Tiedät varmasti itse, millainen oppija olet. Voit miettiä, millaiset ovat mieleenpainamistaitosi, millaiset ovat motoriset kykysi jne. Jos olet hyvämuistinen, nopeaälyinen ja nopea- ja näppäräsorminen, ja jos sinulla on aikaa treenata runsaasti, niin todennäköisesti soitat yksinkertaisia kappaleita hyvin nopeasti. Kannattaa valita ensin helppoja nuotteja, vaikka liiankin helpon tuntuisia, ja koettaa soittaa ne täydellisesti ja siirtyä siitä asteittain vaikeampiin.

    • youtube ssa

      hitaalta aikuisopijalta hyvä viesti
      käväseppäs verkkokaupassa kokeileen tuota "opettava piano" a
      olisko siitä apua noputtamaan oppimista niin että opit soitamaan kappaleen nopeasti läpi ja voit sen jälkeen siirtyä oikealle pianolle tapaileen kappaletta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      69
      1071
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe