kotsivuntekijän vastuu

Sivuntekijä

Mikä on kotsivuntekijän vastuu sivujen esiintymisestä Google-haussa?

Tein eräälle yritykselle kotisivut.
Tällä hetkellä Google-haussa ne ovat vasta kolmannella sivulla.
Sivuton ensi eli index sivulla on optinaaliset sanavalinnat, sivuston rakenne hyvin ykisinkertainen ( pääsivu..4 alisivua ) jne.

Asiakas kieltäytyy maksamasta koska sivut eivät tule Googlehaussa heti ensimmäisten joukossa.
Uhkailee jopa vahningonkorvausvaateella.
Vaatii minua ja web-palvelinyritystä korjaamaan tilanteen välittömästi.

7

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinulla EI ole vastuuta heidän sivustonsa näkymisen suhteen, etenkään jos asiasta ei ole erityisesti sovittu. Mieluiten kirjallisesti. Siinäkään tapauksessa et pysty siihen suoraan vaikuttamaan, vaan se on aina hakukoneyhtiön algoritmin varassa mikä näkyy, mikä ei.

      Vahingonkorvausvaateet lienee asiakkaan epätoivoinen yritys syyttää tekijää omasta tietämättömyydestään. Todella outoa käytöstä. Lienee parempi molemmille, jos tuo oli teidän viimeinen yhteistyönne.

      Missään ei tietääkseni määritellä tekijän vastuuta googlenäkymisissä.


      Hakukonenäkyvyyttä voi yrittää parantaa ainakin parilla tavalla: maksamalla esim. Googlelle mainosnäkyvyydestä suuria summia jos etusivulle haluaa, tai hioa kuukausia sivuston sisältöä teknistä rakennetta analyyttisten kävijätutkimusten pohjalta (Search Engine Optimization), mutta sitä ei noin pienen sivun kanssa ole kovin helppoa tehdä kunnolla.

      Asiakas ei luultavasti tule pääsemään ensimmäisten joukoon, jos siellä on jo aihepiiristä joku suuri portaali, blogi tai uutissivusto. Se on vain kylmä tosiasia. Niillä sivuilla on enemmän asiasisältöä joka indeksoituu.

    • Sivuntekijä

      Näin on "olbedesign".

      joo.. ja kun nimessä avain hakusanana mm. sana bussi niin voi vai arvata paljonko sijoittumiskilpailijoita" netissä.-

      Homma tuli minulle välikäden kautta tehdä nk. normaalit yksikertaiset sivut muutaman kuljettajan liikennöitsijäyhtiölle.
      Kun sitten otettiin www-tila ei suostunut siihen että sähköpostilaatikko olisi siirtynyt Soneralta webpalvelin yhtiölle. Tuli oma projektinsa ( mm Mx-tietueiden sirrtoa Sonerlkatasaq jne jne ) siitäkin että saattiin jatko-ohjattua.
      Minusta tullainen erkoisjärjetely ei kuulu nk. normaali kotisivutilaukseen. Siitä olisi pitänyt tulla mainintya jo kun koko kotisivujen tekoasiasta neuveltiin.

      Kaiken huipuksi maksoi koko hommasta ruhtinaalliset 600 euroa eli alle kakkien torihintojen tarjottiin ( tuttuus ale jne ) .
      Katosi hyvä veli tuttuus projektin myötä kuni ei ole vielä maksanut senttiäkään. Näin koska ei ole tyytyväinen Google näkyvyyteen. Eräpäivä oli jo kesäkuu alussa.

      Nyt sitten on jo pyytämässä ajovuorojen aikataulupäivityksiä sivuilleen.

      Tekisi jo mieli tuhota sivut.

    • Sivuntekijä

      Vielä tämä:
      "" EI ole vastuuta heidän sivustonsa näkymisen suhteen, etenkään jos asiasta ei ole erityisesti sovittu. Mieluiten kirjallisesti. ""

      Ei tuollaisesta voi etukäteen sopia. Sehän olisi sulaa hulluutta.

      Näkysyystilanne vähän sama kuin:
      Mainosyhtiö tekee asiakkaalleen mainoksenlehteen.
      Mainos ei tuotakaan haluttua tulosta.
      Ei asiakas voi lähteä peräämään mitään mainosyhtiltä ja vielä vähemmän lehtitalolta. Etenkin jos on hyväksynyt mainoksen ennen sen julkaisua.,

      • Joo pahoittelut, vähän huonosti esitin asian. Eli tarkoitin sillä että oltaisiin sovittu pitkäjänteisestä (=erittäin kalliista) hakukoneoptimointisuunnitelmasta. Silloin voinee odottaa jotakin tuloksia kuukausien ja vuosien kuluessa.

        Liikennöintialalla lienee tosin sen verran kilpailijoita että suurimmat niistä varaavat kyllä poikkeuksetta hakujen etusivun.


    • Asiaeriasia

      Ei yhtään minkäänlaista vastuuta, ihan eri asia jos olet mainostanut/luvannut että teet sivut jotka löytyy goolettamalla yms, silloin voi tietysti vaatia asiakas että googlettamalla löytyy

    • oma kanta

      Tuolla perjaatteella yrittäjät olisivat pulassa. Vaaditaan koko ajan lisää ilman kustannuksien nousua. Kohta se vaatii samaan hintaan sivujen lisäystä, ajanvarausta, kuvien laittoa...
      Sama kuin autohuoltoon vaadittaisiin ilmaiseksi ilmastoinnin tarkistus.

      Moni yritys vieläpä laskuttaa erikseen sivujen teon ja hakukoneoptimoinnin, vaikka perjaatteessa hyvin tehdyt sivut kattavat molemmat.

      Se on mahdotontakin että sivut jotka ollut toiminnassa vain kuukausia olisi heti listan kärjessä. Se vaatii myös kävijöitä sivuille tietyin hakusanoin jne. Ja markkinointihan ei tähän työhön kuulunut tällä kertaa.

      Perintään vain koko lasku. Tulee kyllä asiakkaalle kalliiksi, mutta joskus se on tehtävä.

      Tosin en ole asiasta varma. Eikös tuotteen tekijänoikeudet ole sinulla kunnes lasku on maksettu, jolloin olisit myös oikeutettu sulkemaan sivuston. Tämän kohdan saa joku oikaista jos olen väärässä. Näinhän operaattoritkin tekevät maksamattomille laittavat vain ilmoituksen koska ei ole maksettu suljemme palvelun osaltanne tms.

    • Digimarketing

      Kyllä pienenkin sivuston voi optimoida ensimmäiselle sivulle, jos kilpailu on kohtuullista. Myös sanalla "bussi" voi kilpailla (myös pienemmällä sivustolla), mutta asiakkaan on hyvä tietää että hakukoneoptimointi ei tapahdu taikanappia painellen.

      Sijoittuminen vaatii tarkkaa avainsana-analyysiä, sisällön hyperoptimoimista (H1, H2, Title, Content, ja description (vaikka se ei olekaan ränkingfactor Googlelle tällä hetkellä), tarkkaa linkkien rakentamista hyvistä linkkilähteistä ja yleistä tietämystä Googlen Algoritmin hakukäyttäytymisestä.

      Ja etusivun sekä neljän alasivun sivustolla voi sitten kilpailla melkeinpä vain 5 eri avainsanalla/avainfraasilla... :/

      Terveisin, hakukoneoptimoija ja affiliatemarkkinoija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe