Vuokrakohtu. ?

Murskattu toive.

Kun kaikki toivo viedään.. Näin kävi minulle ja miehelleni.

Olin 2 kertaa raskaana miehelleni. Ensimmäinen päättyi keskenmenoon varhaisessa vaiheessa. Toinen raskaus eteni melkein puoliväiliin, kun vauva kuoli kohtuuni. Tämän jälkeen viimeinenkin toivomme yhteisestä lapsesta vietiin, kun komplikaatioiden, ja melkein henkeni lähdön myötä, kohtuni jouduttiin poistamaan.

Nyt olo on tyhjä. Kaiken surun ja epätoivon keskellä, toivoisin että olisi joku keino, mutta onko sellaista? Mieheni voi saada lapsia, mutta ei minun kanssani. Suomessa on tietääkseeni laki joka kieltää esim. vuokrakohdun..? Ulkomaille menoon emme uskalla edes ajatella.

Jopa ainut siskoni on steriloitu, ja mieheni suku loppuu häneen, ettei sieltäkään apua saa.

Onko kohtalotovereita, tai ajatuksien vaihtajia tästä kipeästä aiheesta?

6

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34563

      Kyllä, valitettavasti maassamme kohdunvuokraus on kiellettyä.
      Ulkomaille menoa en minäkään sinänsä suosittele, sillä asiaan liittyy hyvin, hyvin, paljon riskejä (joista osa, voi estääkin teidän biologisen lapsen saamisen itsellenne). Mm. näistä syistä kohdunvuokraus on Suomessa kielletty.

      Elät nyt keskellä asiaa ja kriisiä, mihin ei voi sanoa mitään järkevää.
      On täysin kohtuutonta, että koit jotain ihanaa ja sitten jotain niin kamalaa, että se päätyi lopulta kaiken hyvän poisottamiseen ja sen mahdollistamiseen jatkossa.

      Et missään nimessä ansaitse tällaista surua ja tuskaa. Kaikki empatiani ja sympatiani.

      En tiedä tarkemmin tilannettanne, joten kysyn; onko adoptio mahdollinen? Ei, se ei korvaa omaa biologista lasta mutta joillekin se on erittäin hyvä vaihtoehto.

      Mitä nyt olen selannut nettiä ympäriinsä, niin kovin vähän on meitä, keillä joko a) kohtu tms. poistettu tai b) muista syistä mahdotonta edes yrittää raskautta.

      Onko Simpukka, lapsettomien yhdistys, sinulle tuttu? Tarvitsisit nyt apua ja tukea sekä lepoa.

    • Ulkomaille

      Jos rahaa on, niin esimerkiksi Yhdysvalloissa kohdunvuokraus onnistuu helposti. Siellä se on hyvinkin yleinen tapa tehdä lapsia.

      Toki muuallakin maailmassa kohdunvuokraus onnistuu. EU-maissa se on kiellettyä mutta ainakin Isossa-Britanniassa kohdunvuokrauksia tehdään ihan laillisesti EU-sääntelyistä huolimatta.

      • Palstalla roikkuja

        Ei asia ihan noin ole, että EU:ssa olisi kiellettyä, mutta hyvin harvassa maassa voi vapaasti käyttää vierasta sijaissynnyttäjää ja maksaa siitä. Venäjällä on erikseen lailla sallittu "vuokratun" sijaissynnyttäjän käyttö lääketieteellisestä syystä, jolloin lapsen vanhemmiksi merkitään suoraan syntymätodistukseen geneettiset vanhemmat. Tosin en tiedä, että miten Suomessa suhtaudutaan tällaisen lapsen maahantuontiin. Venäjälläkin sijaissynnyttäjä voi muuttaa mielensä raskauden aikana ja pitää lapsen, joka tosin taitaa olla harvinaista. Joku tapaus oli jossain nettilehdessä, että geneettiset vanhemmat erosivat raskauden aikana eivätkä halunneetkaan lasta, jolloin venäläinen sijaissynnyttäjä päätti pitää lapsen itse. Sitten myöhemmin toinen geneettisistä vanhemmista muutti taas mielensä ja halusikin lapsen, mutta sijaissynnyttäjä ei enää luovuttanut tätä.


    • Voi
      Myötätuntoa sinulle.

      Toive omasta lapsesta on kohtuullinen ja oikeutettu ja on ymmärrettävää, että olet tyhjä ja keskellä surua ja epätoivoa. On surun aika. Kohdunpoistoon liittyy jotain niin lopullista ja peruuttamatonta.

      Mutta sitten kun olet surrut – suru kestää aikansa, mutta ei koko elämää – on varmaan myös aika katsoa eteenpäin ja katsoa sekä todellisia mahdollisuuksia että toiveita.

      Sinulle on tässäkin jo ehdotettu adoptiota. Oletko sen ajatuksen tyrmännyt? Olen nähnyt monia ihmisiä, jotka rakastavat adoptiolasta aivan yhä paljon kuin biologiset vanhemmat omaansa.
      Olen samaa mieltä siitä, että tarvitset tukea niiltä ihmisiltä, jotka ovat kokeneet samaa. Siksi esim. juuri Simpukkayhdistyksestä varmasti saat tukea.

      Voimia sinulle ja myötätuntoa!

      Päivi-pappi Hämeestä

      • ewewwew

        Haaskalinnut saalistaa. Eikö Päivi-pappi hävetä tulla kauppaamaa omaa väkivaltauskontoaa tällaiseen postaukseen?


    • Palstalla roikkuja

      Olen pahoillani puolestasi.

      Suomessa ei ole sallittua käyttää muuta kuin äidin omaa kohtua. Pietarin suunnassa taitavat käydä ne suomalaiset, jotka kohtua vuokraavat tai lainaavat. Taas Suomessa kohduttomalle ainoa tapa saada lapsi on adoptio.

      Periatteessa miehesi voisi saada lapsen jonkun toisen naisen kanssa ja olla lapsen pääasiallinen huoltaja, mutta oikeasti se voisi tuntua sinusta aika kamalalta. Miten tarkoitit että siskosi sterilointi vaikuttaa? Jos olit ajatellut, että siskosi synnyttäisi sinulle, niin silloin ehkä olisi parempikin, että munasolu olisi sinulta. Mutta tosiaan Suomen laki ei salli toisen naisen kohdun käyttöä edes ilmaiseksi eikä sukulaiselta, ja lapsen äidiksi laitetaan aina synnyttäjä. Sijaissynnyttäminen on myös raskasta synnyttäjälle, koska äiti kiinnittyy lapseen raskauden kautta.

      Kyllähän kohduttomien tilanne on vaikea. Adoptiokin on tosi mutkikasta. Luuletko, että saisitte ja voisitte adoptoida? Jos olette melko nuoria, kohtalaisen hyvin toimeentulevia ja suht' koht' terveitä, niin se voisi onnistua. Raskas prosessi se on kuulemma, mutta lopputulos palkitsisi, jos se onnistuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe