Autoilija ja pyörät

Kyrsiintynyt

Osa autoilijoista ei joko ymmärrä liikennesäätöjä tai ei yksinkertaisesti vain halua noudattaa niitä. Tänään viimeksi Nissan Primera meinasi jyrätä yli hyvin klassisessa paikassa - kiertoliittymän sisääntulossa. Sisäätulon edestä menee kevyenliikenteenväylä, kolmio on normaalissa paikassa ennen suojatietä (sellainen jonka yli saa ajaa, eli pyörätien jatke). Kuskia ei kiinnostanut väistää, minun oli painettava jarrut pohjaa jotta en olisi ajanut tämän tampion kylkeen. Toki huusin ja näytin mitä mieltä olin Primeran kuljettajasta - ei näyttänyt kiinnostavan kuskia.

Koulut ovat alkaneet ja liikenteessä on paljon sellaisia jotka eivät välttämättä tajua varoa kaikkia tampiota - kortti pois jos ajamnen ei sääntöjen mukaisesti onnistu. Jos säännöt ovat unohtuneet ne voi kerrata vaikka täältä http://www.polkupyoraily.net/wiki/Liikennesäännöt

13

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toivotonta mutta tot

      Tasan totta, joko ajat sääntöjen mukaisesti tai pysyt pois ratista. Liikenne on aivan tarpeeksi vaarallista ilman sooloilijoitakin. Lasten puolesta pelottaa - he eivät osaa samalla tavalla ennakoida ja varautua siihen, että joka tahallisesti rikkoo yhteisiä pelisääntöjä.

    • Fifo_

      Liikenteessä on yllättävän paljon sellaisia kuljettajia, jotka eivät vain yksinkertaisesti ajattele koko kevyttä liikennettä. Eivät he tietoisesti riko sääntöjä.

      Heillä on tiedossa vain yksi kevyen liikenteen sääntö, jota itse noudattavat kävellessään ja pyörillessään: Katso ensin vasemmalle ja sitten oikealle ja vielä kerran vasemmalle, jos ei autoja näy, voit ylittää tien.

      Hengenvaarallisiahan nämä kuljettajat tietenkin ovat. Varsinkin kun eivät sitä edes itse tiedosta. Valitettavasti valistuskaan ei pahemmin tehoa, koska valistus on kovasti painottunut kevyen liikenteen varoittamiseen, joka vain vahvistaa ko. ryhmän ajattattelua.

      Tarvittaisin paljon enemmän autoilijan vastuuta painottavaa valistusta. Autoilija on kuitenkin se, jolla on se tappava väline käsissään ja velvollisuus osata säännöt. Kaikkien osapuolten on tietenkin hyvä ne säännöt hallita ja niiden mukaan kulkea.

      • Siinäpä ajatus

        "Liikenteessä on yllättävän paljon sellaisia kuljettajia, jotka eivät vain yksinkertaisesti ajattele koko kevyttä liikennettä."

        Ajattelemattomia kuskeja ei saisi olla liikenteessä laisinkaan. Joka sekuntti on ajateltava mitä itse ja muut liikenteessä tekevät. Ajatuksen juoksuun kykenemättömiltä pitäisi ottaa kortti pois kokonaan.


    • ikäväämuttatotta

      Kai se on pakko ajaa kylkeen tuollaisessa tilanteessa. Huonommallakin pyörälla saa aika hyvät korvaukset kun vähänkin menee renkaat solmuun. Autoilijalla ei tilanteessa ole mitään muuta sanottavaa kuin "olen syyllinen".

    • Trikoopelle esiintyi

      Pyöräilijät eivät joko ymmärrä liikennesääntöjä tai eivät yksinkertaisesti vain halua noudattaa niitä. Luultavimmin kumpaakin.

      Taas tuossa yksi trikoopelle pyöräillä nylkytti ajotiellä, vaikka vieressä oli pakollinen pyörätie. Ajoi vielä sen verran hoippuen ja leveästi, että kohtalainen ajoneuvoletka sai körötellä olion perässä. Kiittäen vaan, toivottaa Suomen Tieliikennelaki.

      • Lakeija

        Nylkytä sinä vaikka naapurin koiraa - pyörätie ei ole pakollinen, jos on selvä syy olla käyttämättä ei tarvitse käyttää. Jos et pääse Tojollasi pyörän ohi - vika ei välttämättä ole pyöräilijän.

        Työryhmä on ehdottanut lakiin selkeitä muutoksia mm. Poistetaan pyöräilijältä velvollisuus käyttää pyörätietä. Tämä menee melko varmasti läpi ja hyvä niin. Nykyinen ohjeistus on vähintääkin sekava. Myös muita muutoksia on tulossa.


      • Toisinkin päin
        Lakeija kirjoitti:

        Nylkytä sinä vaikka naapurin koiraa - pyörätie ei ole pakollinen, jos on selvä syy olla käyttämättä ei tarvitse käyttää. Jos et pääse Tojollasi pyörän ohi - vika ei välttämättä ole pyöräilijän.

        Työryhmä on ehdottanut lakiin selkeitä muutoksia mm. Poistetaan pyöräilijältä velvollisuus käyttää pyörätietä. Tämä menee melko varmasti läpi ja hyvä niin. Nykyinen ohjeistus on vähintääkin sekava. Myös muita muutoksia on tulossa.

        "pyörätie ei ole pakollinen, jos on selvä syy olla käyttämättä ei tarvitse käyttää."

        Mutta jos selvää syytä ei ole, on pakko käyttää pyörätietä.


    • näitä riittää.......

      Kyllä se on pyöräilijä, joka on nykyisin kaiken mahdollisen liikennepipipäisyyden ilmentymä.

      Juuri tuossa ihmettelin pyöräilijän uskoa kuolemattomuuteensa. Ensin pyöräili jalkakäytävää. Lujaa. Pudottautui siitä kadulle ja oikaisi melko pian toiselle puolelle, eli kiellettyyn ajosuuntaan. Jatkoi siis yhä ajotiellä. Lujaa. Näköesteellisen risteyksen kohdalla kiepautti tutkimatta, katsomatta suoraan vastaantulijoiden kaistalle. Vauhti oli yhä reilun puoleinen.

      Olisiko niin, että pyöräilijälle tuleekin satulassaan joku kuudes aisti. Koska tavallinen ihminenhän olisi tuossa heittänyt heti henkensä, jos sieltä olisi tullut vastaan auto tai joku työkone. Mutta pyöräilijähän "selvästi tiesi"...!!!!!!

      • Fifo_

        Tarkoitatko sitä, että kun olet joskus nähnyt töpeksivän pyöräilijän, ei sinunkaan sitten tarvitse noudattaa väistämisvelvollisuuttasi? Vai miten tämä kommentti liittyi aloitukseen.


      • Oikeassa olet
        Fifo_ kirjoitti:

        Tarkoitatko sitä, että kun olet joskus nähnyt töpeksivän pyöräilijän, ei sinunkaan sitten tarvitse noudattaa väistämisvelvollisuuttasi? Vai miten tämä kommentti liittyi aloitukseen.

        Muiden mokaaminen ei oikeuta itseä myös rikkomaan sääntöjä. Suomalaisilla on näköjään sellainen asennevamma että kuvittelevat näin olevan.


    • ihan pehvasta

      Pyöräilijän mielestä ei vissiinkään bussikuski ymmärtänyt äsken liikennesääntöjä. Seurasin kun pyöräilijä tuli punaisia vastaan, mutta uhitteli bussikuskille ihan tosissaan. Ja perässä toinen pyöräilijä. Samanmoinen älykkö. Samoin punaisia päin. Tietävätköhän noiden äidet, että nuo leikkivät aikuisten joukossa liikennettä.

    • 435rtgf3we

      Noissa kiertoliittymissä on pieni ikävä piirre, ei muita kiertoliittymää lähestyviä.
      Niin autoja kuin fillareista puhumattakaan, se johtuu siitä että a-pilari tekee katveen juuri sinne minne pitäisi katsoa ja nähdä.

      Huonot ajotavat, ei paljoa katselle, mennään vaan.. ja kun siihen
      lisää tuon että a-pilarin takaa pitäisi vähän kurkkia niin käy
      sitten niin että pyöräilijä joutuu joustamaan.

      Mulle on ainakin käynyt monta kertaa
      niin että ajan liian reippaasti kohti kiertoliittymää koska näyttää jotenkin
      että eihän ketään ole tulossa, ai sieltä tuleekin auto. Siis mullakin käy
      näin tai on käynyt vaikka olen (oma kehu) kuljettaja joka on aika tarkka liikenteessä ja osaan noin muuten toimia oikein, en siis esimerkiksi
      kuulu niihin jotka räpsii suuntavilkkua, jos se nyt yhtään kertoo minusta.

      Samaa kokee myös kun itse pyörii kiertoliittymässä, joskus joku auto tulee
      niin reippaalla vauhdilla kohti kiertoliittymää että eihän sitä
      nyt voi missata sillälailla että onhan se varmaan mut huomannut, pakko siis
      vähän hiljentää vauhtia ja katsoa..

      Niin, autoilija ei huomaa pyöräilijää, toisilla on myös typerä tapa kiertoliittymissä missä on juuri tuo suojatie ennen sitä niin ajaa siihen suojatien päälle parkkiin.
      Onneksi fiksummissa kiertolittymissä on se yhden auton verran tilaa suojatien jälkeen mutta silti sitten se taakse tuleva auto ajaa siihen suojatien päälle eli 10p ja papukaijamerkki tyhmyydestä.

      • Eikös vain?

        Pitää sitten ajaa hiljempaa (lain velvoittamalla tilannenopeudella) että kykenee näkemään tilanteet kun saapuu liikenneympyrään. Ei siis tulla reippaasti, vaan sopivalla tilannenopeudella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe