Risiiniöljy-huijaus

Ei kasva tukka!

Oon paljon lukenut ja katsonut englannin, ruotsin ja suomen kielisiä kuvia ja tekstejä siitä, miten risiiniöljyn avulla hiukset saa kasvamaan useita senttejä kuukaudessa. Jopa parissa viikossa hiukset kasvavat useita senttejä!

Itsekin typeränä uskoin risiiniöljyn ihme kykyihin ja pari kuukautta sitten tilasin netin kautta ison pullon risiiniöljyä. Olen ohjeiden mukaan levittänyt sitä päänahkaan pari kertaa viikossa. ... Mutta mitään muutosta hiusten kasvussa ei ole näkynyt, vaikka olen jatkanut uskollisesti pari kuukautta :(

En tiedä miksi ihmiset huijaavat tosiaan tälläisillä ihmejutuilla! Mutta toisaalta omaa tyhmyyttä kun uskon kaikkea tyhmää mitä netissä lukee.

Mutta tiedoksi vaan kaikille: Risiiniöljy ei kiihdytä hiusten kasvua yhtään ! ...ainakaan mulla ;)

53

13368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäilevä alma

      Sanoohan sen jo järkikin että hius ei kasva latvasta vaan päänahasta. Sen takia en usko mainoksiin joissa sanotaan että hiukset ovat paksummat/tuuheammat jo parissa kuukaudessa tietyillä tableteilla tai lisäravinteilla. Ehkä juurikasvu on vahvempaa mutta jo näkyvä hiushan on mitä on. Ehkä jollakin hoitoaineella voi vaikuttaa hiuksen pintaan ja saada paksumman tuntuiseksi, mutta en usko että tabletti vaikuttaa jo päässä olevaan hiukseen

      • Riziini

        Toimiihan se. Risiiniöljy kannattaa juoda, eikä hieroa päänahkaan. Taattu vaikutus.


      • kyllätoimii

        niin, vatsaan. hahaha


      • Sivullinen
        Riziini kirjoitti:

        Toimiihan se. Risiiniöljy kannattaa juoda, eikä hieroa päänahkaan. Taattu vaikutus.

        😁 ... hyvä neuvo!


    • risiini???

      Ei se ole tyhmä, joka pyytää vaan se joka maksaa. Ja vielä näkee vaivaa.

      Eläkää elämää, ei hiusten elämää.

      Risiiniöljy on kasviöljy, jota saadaan puristamalla risiinikasvin papumaisista siemenistä. Risiiniöljyä käytetään voiteluaineena korkeaviritteisissä moottoreissa ja laksatiivina.

      Risiiniöljyn valmistuksessa kasvin siemenet kuoritaan, murskataan ja kylmäpuristetaan. Myös kuumapuristettua öljyä tehdään. Risiinikasvin siemenissä on myrkkyä, josta enin osa poistetaan öljystä kuumentamalla. Puristejäämä sisältää noin 5 % myrkkyä[1].

      Risiiniöljy on huoneenlämpötilassa väritöntä, jähmeää nestettä jonka sulamispiste on -10 - -18 °C, kiehumispiste 313 °C, suhteellinen tiheys 0,96 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), leimahduspiste 229 °C (c.c.), itsesyttymislämpötila 448 °C ja CAS-numero 8001-79-4.

    • Namnamnan

      minä sain hiusten kasvun kiihtymään ja hiuslaadun paranemaan kun ostin apteekista sellaisia moni B-vitamiini tabletteja joissa myös biotiinia... Nimeä en nyt muista mutta sellainen keltainen korkki pullossa. Ja sitten kampaamosta ostin hius tonicia joka levitetään pesun jälkeen päänahkaan. Toimivuuden huomasin siinä että esim ohimoille ja hiusrajaan tuli paljon uusia pikkuhiuksia. Nyt kun olen vuoden ollut käyttämättä näitä tuotteita, ohimoilta on hävinnyt pikkuhiukset ja tukka on ohentunut huomattavasti :P

      • vältä apteekkia

      • antali

        Voi voi , hiuksethan kasvaa nuorilla noin 1 -1.5 cm kk:ssa ja niiden kasvu heikkenee iän myötä . Näin ainaki minulle ammattikoulussa opetettiin . Hiuksia on aina lepovuoreossa jotka irtuaa . kahden vuoden välein on isompi irtaantuminen joka on normaalia . Äläkää peskö hiuksianne shmppoolla jossa on hoitoainen mukana (silikooni tukkii hiushuokoset ja kyllästyttää hiuksen ettei kiharusaineet pääse työhön )


      • Risiiniöljystä

        Minusta risiiniöljy hoitaa hiusta, antaa kiiltoa, ja olen havaihhut sen myös kiihdyttävän kasvua (hieman), mikä ei ole kylläkään toivottavaa lyhyissä hiuksissani. Risiiniöljy hierotaan kuivaan tukkaan ja päänahkaan, annetaan vaikuttaa pari-kolme tuntia välillä päänahkaa hieroen, mikä lisää pintaverenkiertoa ja risiiniöljyn tehoa. Normaali shampoopesu ja päälle vielä hoitoaine poistamaan öljyä hiuksista. Teen tämän käsittelyn kerran viikossa, ja hiukseni pysyvät todella hyvässä kunnossa. Öljy maksaa varmaan paljon luontaistuotekaupoissa, kannattaa siis ostaa apteekista, n.6e/100ml.


      • hghghghgghg

        Miksi ihmeessä et syö monipuolisesti? Lisäravinteista on hyötyä ainoastaan, mikäli ravitsemuksessa on puutteita. Eli tyhjät kalorit pois ja tilalle täyttä ravintoa. Siitä hiuksetkin pitävät. Ei niitä silti saa kasvamaan vitamiineilla geneettisen koodin maksimia enempää. Eli hiusten kasvupotentiaali on geneettinen ominaisuus, ja vaihtelee myös iän myötä.


      • hehheh

        heh, näin neljä vuotta myöhässä, mutta minkä merkkistä hius tonicia?


      • Hehittelles
        hehheh kirjoitti:

        heh, näin neljä vuotta myöhässä, mutta minkä merkkistä hius tonicia?

        Se on sellaista kemikaalia .johon tyhmät ihmiset uskovat.


    • Apteekista.

      Saa tutkitut ja luotettavat tuotteet, toisin kuin luontaistuotemyymälöistä. Näin se vaan menee.

      • ei näin

        Apteekin reseptituotteet on toki testattuja, mutta muita ei välttämättä. Esimerkiksi apteekkien monivitamiinivalmisteita ei ole yleensä tutkittu yhtään. Apteekit jopa myyvät osittain täsmälleen samoja tuotteita kuin luontaistuotemyymälät. Hinta on toki korkeampi, mutta tuote sama.


      • vset
        ei näin kirjoitti:

        Apteekin reseptituotteet on toki testattuja, mutta muita ei välttämättä. Esimerkiksi apteekkien monivitamiinivalmisteita ei ole yleensä tutkittu yhtään. Apteekit jopa myyvät osittain täsmälleen samoja tuotteita kuin luontaistuotemyymälät. Hinta on toki korkeampi, mutta tuote sama.

        Meinaatko että apteekki päästää hyllyilleen tuotteita joita ei ole tutkittu? Mistäs tämmöisen tiedon olet saanut?


      • Apteekkikin myy
        vset kirjoitti:

        Meinaatko että apteekki päästää hyllyilleen tuotteita joita ei ole tutkittu? Mistäs tämmöisen tiedon olet saanut?

        lisäravinteita jotka eivät ole tutkittuja kuten lääkkeet. Se on hulvatonta tosiaan,myydään mielikuvia.


    • dafdaf

      Miksi tilasit netitistä? Apteeksita oli saanut varmaan halvemmalla pullon.

    • benb5n

      itse kokeilin joskus, kyllä ehkä vähän nopeemmin kasvoi hiukset, muttei kuitenkaan tullut tuuheutta. Kyllästyin siihen tahmaisuuteen, ja likaiseen päänahkaan, enkä jaksanut kauan kokeilla. Se aine meni aina hiuksiinkin, oli vaikea saada menemään vain päänahkaan. Osta apteekista, säilytä jääkaapissa (kai).

    • yllytyshullu

      Risiiniöljy, sisäisesti nautittuna, toimii. Sopivana annoksena tietty...

      • haituli

        Joo. Pullo päivässä ja et ehdi hiuksiasi murehtimaan!


    • 10 9

      Näitä on ja tulee aina olemaan. Itse ollessani teini-iässä, risiiniöljyä kampailtiin silmäripsiin, hiukset pestiin mm. kananmunalla...
      Kaikkea voi toki kokeilla, myös placebovaikutuksella saattaa olla mieltä ylentävä merkitys ;)

      Tosiasiat hiustenkasvusta ovat kuitenkin faktaa, ja ihan maalaisjärjellä jo olisi tajuttava, että "ihmelääke" tähän olisi maailmanlaajuista tietoa ja markkinointi sekä lääketehtaat kylpisivät miljoonissaan (kuten muuten tekevätkin, mm. laihdutustuotteiden, hiustenkasvatusvitamiinien ym. puitteissa) Toistaiseksi ainoa ongelmatilanteissa hiustenkasvuun (osalla ihmisistä) tutkitusti tehoava tuote ulkoisesti käytettynä on minoksidiili. Sekään ei toimi kaikilla, eikä tee ihmeitä tyyliin 5cm kuukaudessa, vaan hitaasti, ehkäpä puolen vuoden viiveellä "elvyttää" jo uinuvia hiusnystyjä, ja sen käyttöön on sitouduttava loppuelämäkseen.

      Jos ihmelääke hiustenkasvatukseen olisi, ei yhtään kaljuuntuvaa ihmistä olisi. Sen verran tärkeä (vaikkakin terveydenkannalta toisarvoinen seikka) hiukset meille kaikille kuitenkin on. Yhtälailla, jos olisi ihmepilleri hoikkuuteen, ei yhtään ylipainoista ihmistä olisi, vaikka ylipaino jo vaikuttaa vakavasti muuhunkin terveyteen, ja todellisuudessa olisi useinmiten hoidettavissa ruokavaliolla. Näinhän ei hiusten kohdalla siis olekaan!

      Ehkä tulevaisuus tuo meille pillerin, jolla saadaan pitkät tuuheat hiukset. Hoikka vyötärö. Hymykuopat. Pidemmät sääret.... maalaisjärjen käyttö on kuitenkin sallittua.

    • juups juu

      ohan sillä öljyllä muutaakin käyttöä..jos tulee hankalia vieraita tai muuten et tykkää niinn anna ryyppy,, siinä selkä kipu häviää nopeesti, ja ja , niin kokeeile itse,,

    • GamerGirl91

      Syö biotiinia, ei sitä ihmisille tarkoitettua vaan sitä eläimille tarkoitettua. Silloin kasvaa kaikki karvat ympäri kroppaa. Jos sheivailet ni vain tukka kasvaa huomattavasti. Ja kynsistä tulee vahvemmat.

      Kaverini tekevät näin :D En trollaa. Tää toimii.

      • Eläimille tarkoitett

        Biotiini on ihan samaa kuin ihmisillekin tarkoitettu ja sitä on jopa sama määrä pillerissä. Tää "eläimille tarkoitettu" on joku muotilause vaan.


    • 16+8

      Noin typerät ihmiset ansaitsevatkin menettää rahansa. Lähetä vielä muutama kymppitonni Nigeriaan, jotta tulevalla vaimolla on varaa järjestää häät.

    • Wash and GoGo

      USA:ssa keksittiin jo 60-luvulla TÄRPÄTIN hiuksia ja hiuspohjaa huimasti kohentava vaikutus. Tämä on yksi varjelluista salaisuuksista - syynä tietenkin hiustenhoitoaineiden valmistajien salailu. Itse olen käyttänyt tärpättiä jo 20 vuotta saatuani aikoinaan vinkin jenkeissä asuvalta sedältäni.

      Ohje: Sekoita korkillinen (n. 4 cl) tärpättiä 2 dl maitoa (mielellään kulutusmaito, joka sisältää ihannemäärän rasvaa), kostuta esim. pesusieni em. liuokseen ja puserra hiuksiin samalla niitä kammaten juurista latvaan. käy näin hiukset lävitse ja anna vaikuttaa n. 15 minuuttia. Älä huuhtele vaan kuivaa hiukset hiustenkuivaajalla samalla kammaten toiset 15 minuuttia.

      Antaa todella tuuheat ja ilmavat hiukset. Kannattaa kokeilla.

      • CowGirl-67

        Sama täällä, hyvin toimii. Eiköhän tämä jossakin vaiheessa tule yleiseen tietoon. Trpättimaito ehkäisee myös kaljuuntumista ja edistää hiustenkasvua. Tosin meillä käytetään - maalaistalo kun on - "lehmätuoretta" luomumaitoa. Antaa lopullisen säväyksen. KOKEILKAA IHMEESSÄ!


      • Freshair2015

        Mitähän tuo läntrinkki mahtaa tehdä keuhkoille? Eikös tärpättikin ole liuotin. Yleensä liuottimien imppaus ei ole hyväksi, aivoillekaan. Enpä käyttäisi. Mieluummin vaikka peruukkia, jos pakko on.


    • Tuittu9

      Hanki MSM-kapseleita tai jauhetta luontaistuotekaupasta, niin kyllä tukka (ja myös kynnet) alkaa kasvaa ja lisäksi vahvistua. Jos haluat tietää mitä MSM on, niin Googleta.

      • ggfgfgfgfjf

        Ainoa asia jonka MSM:n käytöllä olen saanut aikaan, on pahoinvointi ja vilkas vatsantoiminta. En todellakaan aio ostaa uutta erää. Senkin piti olla ihmerohto, joka vaikuttaisi vaikka mihin.


    • okkigaam

      Risiini öljyllä apteekista ostettuna sellainen tooooooosi pieni pullo. 1960 luvulla käytettiin silmäripsien harjaamiseen. Toiveena saada pitkät kaarevat ripset. Oli myös se ripsien taivuttaja apuna. Joten - > Ei mitään uutta auringon alla.

      • dfgdfghgfjfj

        Ja samaa myydään samaan tarkoitukseen taas esim. Ruohonjuuressa. En muista, että mainoksissa olisi luvattu, että ripsien kasvu tehostuu. Ainoastaan, että ne näyttävät paremmilta. Jos risiiniöljy oikeasti kasvattaisi karvoja, niin toki sitä olisi korostettu.


    • VL Kominkinen

      Risiiniöljy toimii hyvänä yskänlääkkeenä. Toimii satavarmasti, sitä kun juo pullon niin ei uskalla yskästäkkään.

    • Exxon Valdez

      Risiiniöljy ja metanoli toimii pikku polttomoottoreissa!!
      Eetteriä sekaan kovemmilla pakkasilla.

    • parturi parturi

      paraskonsti on kun kastelee hiukset sit hieroo mäntysoopaa hieroo sen hyvin joka puolelle päätä ja hiuksia sit pesee sade vedellä sen pois niin kyllä hius kasvaa komiasti mut kyllä sitä sit joutuu leikkaakin varma vanhan ajan konsti toi erittäin hyvin nuoruudessani

    • A.D

      Minulla parani kylläkin hiusten ja varsinkin kynsien kasvu käytin kylläkin avokaado öljyä hoitoaineen tapaan mutta ennen varsinaista hiusten pesua mutta muutin myös ruokavaljoani johon sisältyy enemmän vihanneksia ja pähkinöitä.Mutta juon myös vain mineraalia sisältävää vettä ja riisi ,pasta ja peruna olen lähes jättänyt pois ja syön enimmäkseni kanaa ja kalaa ja lihan osuus tosi pientä. Ehkä tämä on syynä tai sitten ei. Mutta minun hiukseni kasvavat paremmin ja ehkä pähkinöistä saatavat vitamiinit ovatkin se syy mutta en uskalla sanoa mikä
      tiedän vain että kasvavat paremmin

    • benfo

      hei, kyllä voit usku että totta risiiolyö kasva huikset ,mutta vielläkin 02 mutta osa ,pidä sekoita ,jos haluat lisä kysymys ota yhtäytä

    • kultamarja

      Julmaa pilaa noi tärpättivinkit... haaveilin jo ihanasta tärpättimaitolinimentistä kunnes tajusin että tämä oli raakaa pilaa...

    • hjögjökgöjgögö

      En usko, että hiusten tai muidenkaan karvojen kasvua voi edistää siitä, mikä on geneettisesti määrättyä. Jos on jo valmiiksi sairas tai aliravittu, niin toki silloin ravitsemustilanteen korjaantuminen parantaa hiustilannetta. Ihmistä ei voi sulkea laboratorioon kuin koe-eläintä. Eli yhteen asiaan vaikuttaa aina useampi muuttuja.

      Itse voin kesällä huonosti ja syöminen oli huonoa. Alkusyksystä menetin paljon hiuksia. Kun tilanne ja ravitsemus korjaantui, hiustenlähtö väheni normaaliin, ja nyt on uutta sänkeä juuressa. En käyttänyt mitään ihmerohtoja. Samanlainen ilmiö voi olla monella muullakin. On syystä tai toisesta huonossa hapessa. Kun on toipumassa muutenkin ja energiaa on muutenkin kokeilla kaikkea, niin sitten laittaa tilanteen kehittymisen ihmerohtojen piikkiin. Maallikon on vain aika hankala tajuta syy - seuraus -suhteita. Eli yleensä arvio menee vikaan.

    • ihanfuulaaa

      itsellä tukka vaan ohentui ja takkuuntui. Suihkussa käytyä tukka oli tosi tahmainen ja sitä eui meinannut saada pois. ei tosiaankaan toimi tuo

      • luyyhydsfdas

        Risiiniöljy on tahmaisempaa vielä kuin moni muu öljy. Tavallisen öljyn ainakin saa pois hiuksista laittamalla sampoota KUIVIIN hiuksiin ja hieromalla. Sampoo muodostaa emulsion öljyn kanssa, ja sen saa huuhdeltua pois. Samalla periaatteella saa pestyä esim. rasvaisia astioita. Jos hiukset kastelee ennen sampoon laittoa, öljy jää lillumaan kerrokseksi hiuksen pintaan, lattioille jne.


    • Blahblah

      Jos tilaa netistä nii voi olla kyllä huijausta et kannattaa olla varma

    • Hiuksetpois

      Itse olen laittanut risiiniöljyä hiuksiin yhden kerran ja toista kertaa ei tule. Hiukset oli tosi tahmaiset ja öljyn peseminen pois irroitti hiuksia pois valtavat määrät! Vaikka öljy kiihdyttäisikin hiusten kasvua säännöllisesti käytettynä, en kyllä itse lähtisi tuota tahmaa päähäni pistämään.

    • Möhmöh

      Hyvät naiset (miksei herratkin), sillä on suuri ero onko risiiniöljy kylmäpuristettua vai ei. Jos ei, öljy on yleensä paksua ja tahmaista ja tulokset ovat todella heikot. Tähän hiusten ja ripsien kasvatukseen suosittelen ilomielin sitä kylmäpuristettua risiiniöljyä, kylmäpuristettuna siinä säilyy parhaiten kaikki vitaamiinit yms. jotka sitä hiusten kasvamista edistävät, eikä kylmäpuristettu risiiniöljy ole yleensä paksua ja tahmaista, joten suosittelen etsimään laadukasta kylmäpuristettua risiiniöljyä jos suinkin sitä hiusten/ripsien kasvattamiseen haluaa käyttää.

      • ölkhjhgfd

        Wikipedia sanoo noin:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Risiiniöljy

        Itse ainakin oletin, että tahmea paksu öljyni on kylmäpuristettua. Siinä on todella miellyttävät tuoksu ja väri. Olen aikanaan annostellut risiiniöljyä laksatiivina potilaille, enkä muista siinä tuoksua. Tosin paksua oli sekin. Mielestäni vaaleampaa kuin nyt käyttämäni.


      • Myrkyllistä
        ölkhjhgfd kirjoitti:

        Wikipedia sanoo noin:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Risiiniöljy

        Itse ainakin oletin, että tahmea paksu öljyni on kylmäpuristettua. Siinä on todella miellyttävät tuoksu ja väri. Olen aikanaan annostellut risiiniöljyä laksatiivina potilaille, enkä muista siinä tuoksua. Tosin paksua oli sekin. Mielestäni vaaleampaa kuin nyt käyttämäni.

        Eikö kylmäpuristettu ole kielletty käytettäväksi sisäisesti. Kuumapuristetusta on poistettu suurin osa hengenvaarallisesta myrkystä.


    • ei_apinanaama

      Ajoin nyt kaljuksi, ja vetelen risiiniöljyä siihen pesun jälkeen. Tiedän jo, ettei kasvata, mutta hankin lisää kokemusperäistä tietoa, että voin laittaa oman aloituksen. (Syynä kaljuun on pieleen mennyt rastoitus, eli laitan kuiturastat heti kun saan riittävästi pituutta uudelleen).

      Sen verran voin sanoa, että sitkeästä kulmakarvojen hilseestä pääsin eroon risiiniöljyllä. Johonkin siitä sentään on. Monessa huulirasvassa on raaka-aineena risiiniöljyä - ja kellä on karvaiset huulet?

      Itse asiassa olen vedellyt ajoittain risiiniöljyllä koko naaman. Idea on siinä, että jos risiiniöljy kasvattaa hiuksia, niin sen pitäisi kasvattaa myös naamakarvoja. Itselläni on luonnostaankin aika paljon untuvaa poskilla ja hentoja viiksikarvoja. Ja todellakin. Niiden kasvu EI ole tehostunut - eikä ollut tarkoituskaan. Toki lämmittävä paksu öljy tuntuu atoopikon iholla mukavalta.

    • Myrkkyä

      Kylmäpuristettua risiiniöljyä ei saa käyttää ollenkaan sisäisesti. Se on hengenvaarallista myrkkyä. Kuumapuristetussa on enää 5% myrkkyä. En uskaltaisi maistaakaan sitäkään. Voisi saada sekin tuhoa sisäelimiin.

      • Anonyymi

        Puhutko paskaa


    • Anonyymi

      Ripset ainakin kasvaa risiiniöljyllä.

      • Anonyymi

        Miksi perskarvat ei kasva pitkäksi siiinä teille mietittävää


      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Juo se niin kiihdyttää paskantuloa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe