Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen metsurit irtisanomisuhan alla

Luottamusmies jj

Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen palkkametsurit ovat irtisanomisuhan alla. Kaksi yt-neuvottelukierrosta on käyty ja neuvottelut on katsottu päättyneeksi.

Metsurien tekemä kehitysehdotus palkkametsurin työn kehittämiseksi ei saanut juurikaan vastakaikua yt-neuvotteluissa. Asioita voisi kehittää parempaan suuntaan ilman irtisanomisia, jos aitoa halua olisi. Metsänhoitorästejä lienee riittävästi jo tälläkin hetkellä.

Metsänhoitoyhdistys tekee päätöksen asiasta tällä viikolla. Suurin tuotannollinen ja taloudellinen syy irtisanomisille on liiketoimintamallin muutos ja siirtyminen alihankintaan.

Meitä on 16 vakituista metsuria ja 3 määräaikaista eli töitä kyllä riittäisi kaikille.

195

2784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei jäsen

      Noinhan se menee, kun markkinatalous kohtaa pöhöttyneen verorahoilla pyörineen organisaation. Ei jää ainoaksi yhdistykseksi joka kohtaa reaalimaailman.

    • Pekko Metsänomistaja

      Eipä siitä riemu repeä yhistyksellä, eikä metsänomistajallakaan, jos ransiittilastillisen virolaisia kuskataan metsään.
      Halpaa ja hyvää, kun ei saa samassa paketissa.
      Metsänomistaja saa huonoa työnjälkeä ja yhistys viimeisen maksusuoritteen ja jäsenmaksun kyseiseltä metsänomistajalta.

      Kuinka ulkomaisen työvoiman palkkataso ja ammattiosaaminen voivat olla samaa tasoa, kuin suomalaistenkin, jos ensin yhistys myy urakan suomalaiselle jobbarille, joka myy urakan toiselle suomalaiselle, joka taas myy urakan virolaiselle, tai Puolalaiselle ?
      Mitä siitä työstä jää työntekijälle ja minkälaisia työmiehiä sillä rahalla saa ?

      Maaseuvun rahat katoaa jobbareitten taskuihin ja vastineeks ei saa juri mitään. Ei tuossa ainakaan metsänomistajaa ole ajateltu. Ja muka metsänomistajien edunajaja, kaikkea kanssa.Tuommonen kohellus on yhistyksen lopun alku.

    • maaseudun mies

      Urakalla töitä tekevän metsurin irtisanominen ei taida olla se paras kohde aloittaa metsänhoitoyhdistyksessä säästötalkoita.
      Ihmetellä täytyy jos jollain on varaa vielä irtisanoa niitä
      harvoja kotimaan ammattilaisia joita metsässä työskentelee. Tämä maaseudun kurjistamispolitiikka on saanut näköjään vallan jo metsänhoitoyhdistyksessäkin.

    • Yrittäjä1

      Kyllä säästötalkoot olis kannattanut aloittaa toimihenkilöistä, laskin että niitä on 35 kpl.

      • Elukanhommaa

        Suojatyökeskus kaikille muille paitsi käytännöntyön suorittajalle. Näin tämä menee monella muullakin toimialalla. Virkamiestä ei saa pois kuin jättierorahalla. Britanniassa työnteossa paljo lojaalimpi systeemi. Jos teet töitä kunnolla niitä saat tehdä loputtomiin mutta vastaavasti kenkääkin voi tulla kesken päivän lorvimisesta.


      • Metsätie.fin toimari
        Elukanhommaa kirjoitti:

        Suojatyökeskus kaikille muille paitsi käytännöntyön suorittajalle. Näin tämä menee monella muullakin toimialalla. Virkamiestä ei saa pois kuin jättierorahalla. Britanniassa työnteossa paljo lojaalimpi systeemi. Jos teet töitä kunnolla niitä saat tehdä loputtomiin mutta vastaavasti kenkääkin voi tulla kesken päivän lorvimisesta.

        Metsäpalvelut voi ostaa suoraan yrittäjältä, kun haluaa varmistua siitä, kuka sinne omaan metsään tulee töihin. Metsäyrittäjien palveluja on saatavilla ympäri Suomen.

        Metsuriyrittäjiä löytyy esimerkiksi Metsätie.fin kautta. www.metsatie.fi


    • korpilahti1

      Saako vironkielen kurssin vähentää nykyään metsäverotuksessa? voisi sitten antaa
      vähän metsänhoito-ohjeita viron pojille.

    • Etämetsän omistaja

      Mhy:n vanha periaate oli olla voittoa tuottamaton metsänomistajan edunvalvoja.
      Tätä toimintaa oli helppo pyörittää mhy- maksun avustamana. Nyt kannattavasta
      yritystoiminnasta mitään tietämättömät ovat paniikissa. Päätäntävalta on mukavilla
      valtuuston ja hallituksen kylän miehillä ja mhy.n liiketoiminnasta vastaa toiminnanjohtaja usein metsätalousinsinööri, vailla mitään kehitysideoita. Jotain pitäis tehdä. Jos ei nyt muuta osata niin irtisanotaan vaikka metsurit,kuten Päijänteen metsänhoitoyhdistys teki. Eli aloitetaan talon tuottavimmasta joukosta. Tulipahan nyt jotain tehtyä ainakin kärsimystä näille ammattimiehille ja heidän perheilleen.

      • lähimetsän omistaja

        Valvoivat sillä tavalla metsänomistajien etua, että eivät nostaneet syytteitä metsäyhtiöitä vastaan puun hintakartellissa. Sellaisia edunvalvojia. ilkesivät vielä väittää, että siitä saattaa tulla kustannuksia metsänomistajille jos ryhdytään käräjöimään katrellia vastaan. Hyi helvetti mitä soopaa.


    • Oma-Stihl

      Osoittaa täydellistä näköalattomuutta MHY:n päättäjiltä. Mistä kuvittelevat saavansa tilalle vastuullisen osaajajoukon tekemään työt ? Puolasta, vai Venäjältä ? Ehkä Peräkamarin raivuupojat OY alihankkijaksi.

      • Ei kunnon jälkeä

        Viime syksynä istuttivat kaivinkoneella tässä lähellä puolenkymmentä hehtaaria. Tämän työn jälki oli niin surkeaa että lopputili konekuskille ainut oikea teko ja koneen puomiin kauha takas ja ojan kaivuun.


      • Metsurienpuolta
        Ei kunnon jälkeä kirjoitti:

        Viime syksynä istuttivat kaivinkoneella tässä lähellä puolenkymmentä hehtaaria. Tämän työn jälki oli niin surkeaa että lopputili konekuskille ainut oikea teko ja koneen puomiin kauha takas ja ojan kaivuun.

        Tämä koneella tehty istutus oli tehty muualla Suomessa mutta jälki oli silti surkea. Ei näin saisi osaavilta miehiltä töitä viedä vaan laatu ratkaisee kuka työt tekee.


    • korpilahti6

      Maksaako metsänomistajat muuten ensi vuonna mhy-maksua? Sitä ihmettelen vaan miksi tyhjästä pitäisi maksaa.

    • Metsurien puolesta

      Päijänteen metsänhoitoyhdistys teki lopullisen päätöksen kaikki metsurit irtisanottiin.
      Keski-Suomalaisessa luki että jää aikaa enemmän nyt neuvontatyöhön. Pelkillä neuvoilla ei metsien hoitorästit paljoo vähene .Metsurin raivaussaha olis ollut siihen paljon tehokkaampi.

      • Ihan oikee metsuri

        Nyt on peräkylillä vapaita ammattimiehiä.Pienillä kuluilla mies,saha ja kombikannu,
        Ottakaa isännät yhteyttä.


    • Hutiloitiinko

      Puuliitto selvittää Päijänteen MHY:n irtisanomisten laillisuuden

      Puuliitto aikoo selvittää Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen vastikään toteuttaman koko metsurityövoiman irtisanomisen laillisuuden. Yhdistys ilmoitti siirtyvänsä alihankintaan, ja irtisanoi 16 vakinaista metsuria, minkä lisäksi kolmen määräaikaisen metsurin työsuhteet päättyvät.

      – Irtisanomisten laillinen peruste näyttää kyseenalaiselta. Alihankintamalliin siirtymisen yhteydessä ei ole osoitettu minkäänlaisia säästöjä. Toisaalta kun töitä näyttää yhdistyksellä riittävän, eivät tuotannollisetkaan perusteet vaikuta vakuuttavilta.

      – Lisäksi voidaan arvioida, että metsänhoitoyhdistys on sivuuttanut työvoiman koulutusvelvoitteensa, vaikka on neuvotteluissa viitannut suoraan siihen, että metsureiden työn itsenäisyyttä pitäisi lisätä, Puuliiton puheenjohtaja Sakari Lepola kommentoi tapausta.

      Lepola moittii Päijänteen MHY:tä myös puutteellisesta menettelystä yhteistoimintaneuvotteluissa.

      – Työntekijöiden esityksiä metsurityön tehtävänkuvan kehittämiseksi ja tehostamiseksi ja irtisanomisten välttämiseksi ei neuvotteluissa käsitelty lainkaan. Tämä viittaa siihen, että päätös alihankinnan käyttöönotosta oli lyöty lukkoon jo ennen yt-neuvottelujen aloittamista.

      – Tulemme selvittämään tapauksen kaikki näkökulmat ja sen pohjalta harkitsemaan jutun oikeuteen viemistä, Lepola toteaa.

      Laajemmin tarkasteltuna Lepola epäilee, että Päijänteen metsänhoitoyhdistys kaivaa alihankkijoiden käyttöön siirtymisellä omaa kuoppaansa.

      – Metsänomistajat voivat ostaa tarvitsemansa metsänhoitotyöt suoraan metsäpalveluyrityksiltä. Miksi maksaa metsänhoitoyhdistykselle siinä välissä? Toisaalta miksi metsäpalveluyritykset menisivät kilpailijansa palvelukseen, jos voivat saada urakat suoraan itselleen, Lepola kysyy.

    • vespuol

      Isot korvausrahat vaan Päijänteen MHY metsureille irtisanomisesta!

    • rysakaste

      Metsänhoitoyhdistys on metsäpalveluyritys, jolle varmaan kelpaa vierastyövoima kuten kilpailijoillekin.

      • Uteliias

        Sanoiko se entinen vai nykyinen toiminnanjohtaja työmiehet irti..........?


      • asiasta varma

        Kuuleppa mhy hallituksen jäsen.
        Muut mhy:t ottaa lisää kotimaan metsureita.


      • maaseudun mies

        Vierastyöläiset ei valitettavasti kelpaa kaikille isännille. Onko siis mhy:llä varaa tässä tilanteessa luopua asiakkaita?


      • 275 ha

        Ei muut metsäpalvelufirmat kerjää
        vapaaehtoisia jäsenmaksuja.


    • rysakaste

      Kai se sentään on hallitus, joka ottaa ja erottaa.

    • päijänteen metsuri

      Entisen toiminnanjohtajan aikaansaannosta tämä irtisanominen. Oli joku pakkomielle päästä meistä metsureista eroon. Ilmoitti jättävänsä päijänteen mhy:n ja siirtyi Stora ensolle. Viimeisenä työpäivänään vielä "kiitosta vaan" aloitti metsureiden yt. Oli talousjohtaja eikä henkilöstöjohtaja. Ihminen hänkin vaan, mutta muut ihmiset hänelle vaan numeroita ja kuluja.
      Taitavasti hän sai mhy:n hallituksenkin vakuutettua puolelleen.

      • väsynyt ex metsuri

        Uus Toimari ottaa pojat takasin ja ostaa vielä uudet huskut kaikille.sanoo mitäs ....kele
        täällä päijänteellä on oikein hölmöilty. Ohoh mä näänkin unta.


      • Kylä jämpti on niin
        väsynyt ex metsuri kirjoitti:

        Uus Toimari ottaa pojat takasin ja ostaa vielä uudet huskut kaikille.sanoo mitäs ....kele
        täällä päijänteellä on oikein hölmöilty. Ohoh mä näänkin unta.

        Kaikki Suomen Metsurit voivat hyvällä omallatunnolla olla leukapystyssä ja olla tyytyväisiä tekemäänsä työhön Suomen metsänhoidon puolesta. Kovia miehiä kaikki. Liituraita housu virkamiehistä ei voi samaa todeta. Luulisi että he seisovat kuin vuori ammattilaistensa tukena mutta eivätpä näytä seisovan. Suurimman työn tässä ketjussa loppupeleissä on tehneet Suomen Metsurit !


      • uteliias

        Varmaan vt talouspäällikkö sitten sössi yt neuvottelut...ja hoiti asiat loppuun


      • Metsää on
        uteliias kirjoitti:

        Varmaan vt talouspäällikkö sitten sössi yt neuvottelut...ja hoiti asiat loppuun

        Ylimmän johdon outoa metsurivihaa. Päijänteen MHY hallitus heti vaihtoon kerran noin helposti meni retkuun.


      • Päijänteen metsuri
        Metsää on kirjoitti:

        Ylimmän johdon outoa metsurivihaa. Päijänteen MHY hallitus heti vaihtoon kerran noin helposti meni retkuun.

        Vaikee on pitää nyt leukaa pystyssä.
        Kun tälle vuosikausien työlle metsien hyväksi Päijänteen mhy sano Näkemiin vaan.


      • Väsynyt metsuri
        väsynyt ex metsuri kirjoitti:

        Uus Toimari ottaa pojat takasin ja ostaa vielä uudet huskut kaikille.sanoo mitäs ....kele
        täällä päijänteellä on oikein hölmöilty. Ohoh mä näänkin unta.

        Ei se ottanu vanhalla Stihillä vielä vähän aikaa sahataan. Kyllä se vielä pari kuukautta pelittää.


    • 62 ha

      Kyllä se on niin että palkan teille metsurit on maksanut metsänomistajat.
      Päijänne Mhy teidät hylkäsi mutta ei me metsänomistajat .Me jatketaan hommia yhdessä pistetään vaan mhy katteet omiin taskuihin.Soitot molemmin puolin käyntiin ja leuka pystyyn.

    • Kokemusta on

      Kovin kauaksi on Päijänteen metsänhoitoyhdistys erkaantunut jäsentensä metsien hoidosta ja alkuperäisestä MHY:n tarkoituksesta.
      Kuinka kyseisen MHY:n hallituksen jäsenet kuvittelevat, että ulkopuoliset firmat tekisivät työt halvemmalla ja paremmin kuin omat miehet.
      Metsänhoidon hinta tulee nousemaan metsänomistajalle ja laatu heikkenemään.

      Metsänomistajien kannattaa nyt olla yhteydessä suoraan noihin tuttuihin metsureihin, jotka irtisanottiin. Pistäkää viesti kylällä liikkeelle, että sopivat työt tästä lähtien suoraan metsureitten kanssa. Mitäs siinä välistävetävää MHY:tä tarvitaan. KEMERA- tukihakemukset saa teetettyä kyllä metsäfirman toimihenkilöillä. Ei maksa mitään siellä sellainen palvelu, kun saavat valtiolta tuen toteutusilmotuksen tekemisestä.

      • 28 ha ei jäsen

        Totta on . Monella kylällä on nyt irtisanottuna metsuri joka tuntee lähiseudun metsät kuin oman pihansa . Näiden metsureiden työnlaatu ja luotettavuus on metsänomistajan tiedossa. Kemera - tukihakemukset voi hakea myös metsuripalvelu yrittäjä itse.Tai kuten edellä sanottiin se käy myös luotettavien metsäfirmojen toimihenkilöiden kanssa . Yhteydenotot käyntiin molemmin puolin ja pidetään paikkakunnan metsureiden sahat soimassa.
        Päijänteen metsänhoitoyhdistys on tehnyt oman erikoisen päätöksensä mutta metsänomistajat kumminkin lopulta päätävät sen mitä omassa metsässä tehdään.


      • Rimpautelkaa
        28 ha ei jäsen kirjoitti:

        Totta on . Monella kylällä on nyt irtisanottuna metsuri joka tuntee lähiseudun metsät kuin oman pihansa . Näiden metsureiden työnlaatu ja luotettavuus on metsänomistajan tiedossa. Kemera - tukihakemukset voi hakea myös metsuripalvelu yrittäjä itse.Tai kuten edellä sanottiin se käy myös luotettavien metsäfirmojen toimihenkilöiden kanssa . Yhteydenotot käyntiin molemmin puolin ja pidetään paikkakunnan metsureiden sahat soimassa.
        Päijänteen metsänhoitoyhdistys on tehnyt oman erikoisen päätöksensä mutta metsänomistajat kumminkin lopulta päätävät sen mitä omassa metsässä tehdään.

        Perustakaa nettisivut minne metsuri voi kirjata milloinka on vapaa ottamaan vastaan uusia työkohteita. Maan omistajat voi sieltä poimia työmiehen/naisen töihin.


    • Mehturis mies

      Vai niin teki. No onneksi en pysynyt tuossa firmassa vaikka olisin vakituisen paikan silloin aikanaan saanu. Kiitos silloisen pomon jonka toiminta vastasi pahinta työpaikka kiusaamista mitä tiedän. Työhaastattelussa kyseli ihmissuhteista. Naisiin ei kuulemma metsurilla ole aikaa. Haukkui ensimmäisen päivän jälkeen kun kymmenen hehtaarin perkaustyömaa ei ollut vielä valimistunut. Siis päivässä. Haukkui etten osaa teroittaa raivurin terää koska työmaa ei ollut valmis siis edelleen päivässä niin hänpä näyttää kuinka terä teroitetaan. En kuulemma erota hies ja rauduskoivuja keskenään. Tappelemalla sain hänen päähänsä taottua että suo notkosta kaatamani koivut ovat hies ei rauduskoivuja jotka hän myöhemmin myönsi näin olevan. "Jos maanomistaja käy täällä antamassa ohjeita soitat minulle niin minä neuvon häntä. Minä tiedän miten nämä hommat tehdään ei kukaan v.tun maanomistaja" oli hänen oudoin kommentti.
      Sain tarpeekseni ja otin lopputilin jota ihmetteli toiset saman firman pomot. Totuutta en kertonut vaan sen että sain paremman työtarjouksen. No tästä on aikaa jo kymmenisen vuotta ja onneksi lähdin. Yrittäjällä olen ja yhteistyö sujuu erinomaisesti niin pomon kun maanomistajien kanssa. Ja työnteko on nautittavan mukavaa. Tietääkseni edellä mainittu pomo lähti joku vuosi minun jälkeeni päijänteen mhy.ä ja en yhtään ihmettele.
      Jokatapauksessa toivon irtisanotuille hyvää jatkoa ja pikaista työllistymistä! Ainakin tuntuu että näissäkin piireissä mitä metsureita olen oppinut tuntemaan on vielä töitä löytynyt tekevälle pelkästään senkin takia että porukka eläköityy ja uusiakin tarvitaan. Kaikki eivät ole suinkaan Puolalaisten perään vaan arvostavat Suomalaista metsuria.

    • Päijänteen metsuri

      Minä olen aina arvostanut oman alueen Päijänteen toimihenkilöitä. Joskus on ollut ehkä kinaakin mutta päiväkausia ei koskaan ole vihoteltu asiat on aina sovittu.
      Omat metsätaidot on paljolti näiden omien toimihenkilöiden ansiota vuosien ajalta. Töitä löytyy jatkossakin mutta monia hyviä hetkiä ja työkavereita Päijänteeltä jää kaipaamaan.

    • ihme touhua

      Hallituksen puheenjohtaja perustelee Päijänteen metsurien irtisanomista Keski- Suomalaisessa tänään .kilpailukyvyn ja metsänomistajien palvelujen turvaamisella.


      Se on kai sitten niin että Virolainen yrittäjä tulee ¨ja pelastaa Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen. Kotimaan huippuammattilaiset ei siihen kelvannut eikä kyennyt.

      • 3+8

        Puolalaiset on aina kelvannu vaikka työn jälki olisi kuinka ala arvoista.


      • aina metsuri

        EN pelasta MHY.tä mutta perheeni yritän pelastaa. Käyttäkää jatkossa metsänomistajat irtisanottuja kylien ammattimiehiä. Meillä on nuo organisaatiokulut kohdallaan.


      • Etämetsänomistaja

        Niitä mukavia kylien miehiä " viisauksia" kertomassa.


      • Hyvin outoa
        Etämetsänomistaja kirjoitti:

        Niitä mukavia kylien miehiä " viisauksia" kertomassa.

        Ei ole näköjään vieläkään tajuttu minkälaista keskustelua tämä kylän metsureiden irtisanominen on maaseudulla aihettanut. Mutta ensivuonna se varmaan selviää
        jäsenkatona.


      • Tietoyht.kunta
        Hyvin outoa kirjoitti:

        Ei ole näköjään vieläkään tajuttu minkälaista keskustelua tämä kylän metsureiden irtisanominen on maaseudulla aihettanut. Mutta ensivuonna se varmaan selviää
        jäsenkatona.

        Nyt joku netti osaaja tekemään palvelusivusto jossa voi kohdata toisensa raivauksen tarpeessa oleva taimikko ja vapaana oleva metsuri. Tieto leviää kyllä tänä päivänä kun se vain on kaikkien tavoitettavissa.


      • kohta ex metsuri
        Tietoyht.kunta kirjoitti:

        Nyt joku netti osaaja tekemään palvelusivusto jossa voi kohdata toisensa raivauksen tarpeessa oleva taimikko ja vapaana oleva metsuri. Tieto leviää kyllä tänä päivänä kun se vain on kaikkien tavoitettavissa.

        Hieno idea! Toivotaan että asiaa joku
        vie eteenpäin. Upeaa että vielä tämä katoava suomalainen metsuri ammattikunta tuntuu olevan tärkeä asia.


      • vanha maalainen
        kohta ex metsuri kirjoitti:

        Hieno idea! Toivotaan että asiaa joku
        vie eteenpäin. Upeaa että vielä tämä katoava suomalainen metsuri ammattikunta tuntuu olevan tärkeä asia.

        Päijänteen mhy on irtisanonut omat metsurinsa? Ei ole enää millään väliä.Kuka hoitaa nyt minun metsäni. Tähän asti aina olen luottanut omaan metsurini .


      • metsuri
        vanha maalainen kirjoitti:

        Päijänteen mhy on irtisanonut omat metsurinsa? Ei ole enää millään väliä.Kuka hoitaa nyt minun metsäni. Tähän asti aina olen luottanut omaan metsurini .

        Soitat entiselle metsurille ja työt jatkuu.


      • metsurin muija
        metsuri kirjoitti:

        Soitat entiselle metsurille ja työt jatkuu.

        Niin, sillä on nyt hyvää aikaa, kun on kortistossa.
        Tai ansiosidonnaisella.


      • se entinen metsuri
        metsurin muija kirjoitti:

        Niin, sillä on nyt hyvää aikaa, kun on kortistossa.
        Tai ansiosidonnaisella.

        Tosi metsurit ei kuule hae rahaa sossusta,ei liitosta eikä valtiolta. Mutta työt jatkuu
        metsurin muija. Työttömyysaikana syödään marjoa ja pettuleipää.


      • omavarainen metsäm
        se entinen metsuri kirjoitti:

        Tosi metsurit ei kuule hae rahaa sossusta,ei liitosta eikä valtiolta. Mutta työt jatkuu
        metsurin muija. Työttömyysaikana syödään marjoa ja pettuleipää.

        Joo ja palanpainikkeeksi juodaan kiljua tai pontikkaa.


      • 36 ha

        Nämä miehet ovat sitten tekemässä päätöksiä metsänomistajien puolesta! Jos vanhat kunnon metsänhoitoyhdistyksen yleiset syyskokoukset olisi vielä toiminnassa olisi varmaan palaute aika kylmää.


      • Oikaisu edelliseen
        36 ha kirjoitti:

        Nämä miehet ovat sitten tekemässä päätöksiä metsänomistajien puolesta! Jos vanhat kunnon metsänhoitoyhdistyksen yleiset syyskokoukset olisi vielä toiminnassa olisi varmaan palaute aika kylmää.

        Tämä koski hallituksen puheenjohtajaa.


      • 63 ha isäntä
        Oikaisu edelliseen kirjoitti:

        Tämä koski hallituksen puheenjohtajaa.

        Suomessa eduskunta kaataa hallituksen joka tekee päätöksiä jotka on järjenvastaisia. Mutta Päijänteen hallitusta ei kaada kukaan , Paikkakunnan isännät tosin ei paljoo näitä miehiä tervehdi. Olisiko jo luottamus äänestyksen paikka tälle hallitukselle.


    • Päijänteen savosta

      Tässä Päijänteen MHY tapauksessa maine vastuun tuntevana metsänhoitoyhdistyksenä on pilattu. Säästö jota kuviteltiin metsurien irtisanomisella
      saavutettavan tulee päinvastoin maksamaan paljon. Jos Metsänomistajien mielipiteitä
      ei kuunnella eikä arvosteta kuten tässä tapauksessa mistä löytyy enää asiakkaitakaan.

      • Työkohteita

        Meidän alueen Mhy näyttää hakevan toimintatavan muutoksella lisä rahan lähteitä. On liittoutunut sähkölaitoksen kanssa koneyrittäjineen hakkaamaan linjan varsi levennyksiä. Niitä kun ei pysty estämään hakkaamasta ja maaomistajille luvataan muka hankintahintaa puista. Aika vähissä alkaa olla työkohteet pikku hiljaa Kainuun suunnalla.


    • ettekö tajua?

      Se oli tämä Kokoomuksen maatalousministeri Koskinen, joka suostui metsäteollisuuden vaatimuksiin MHY:n neuvonnan minimoimiseen, jotta metsäteollisuus pääsee aina enemmän määräämään metsänomistajan valintoihin.

      Nyt eletään sitten täydessä kilpailutilanteessa, jossa halvin voittaa.

      Metsäteollisuus rahoittaa Kokoomusta.

      • Kepu metsässä

        Se on totta että kokoomuksen politiikka on syyllinen maaseudun alasajoon . Mutta miten voidaan selittää että Päijänteen hallitus ajaa tätä samaa politiikka . Kyllä siellä toisaalta kokoomuslaisiakin istuu Päijänteen hallituksessa. Onko se sitten niin että
        herrat kun puhuu muut vaan kuuntelee ja pian musta on muuttunut valkoiseksi.


      • Lopputili metsuri
        Kepu metsässä kirjoitti:

        Se on totta että kokoomuksen politiikka on syyllinen maaseudun alasajoon . Mutta miten voidaan selittää että Päijänteen hallitus ajaa tätä samaa politiikka . Kyllä siellä toisaalta kokoomuslaisiakin istuu Päijänteen hallituksessa. Onko se sitten niin että
        herrat kun puhuu muut vaan kuuntelee ja pian musta on muuttunut valkoiseksi.

        Näin se just menee . Oikein kun joku ylipuhuu saadaan kuten tässä Päijänteen MHY tapauksessakin suomalainen ammattitaitoinen metsuri näyttämään osaamattomana ja täysin turhana kuluna metsänhoitoyhdistykselle. Mutta kuten tässä ketjussa voi vahvasti
        aistia metsänomistaja määrää omien metsien hoidosta ja siitä kuka siellä parhaiten toimii.


      • 13+6
        Lopputili metsuri kirjoitti:

        Näin se just menee . Oikein kun joku ylipuhuu saadaan kuten tässä Päijänteen MHY tapauksessakin suomalainen ammattitaitoinen metsuri näyttämään osaamattomana ja täysin turhana kuluna metsänhoitoyhdistykselle. Mutta kuten tässä ketjussa voi vahvasti
        aistia metsänomistaja määrää omien metsien hoidosta ja siitä kuka siellä parhaiten toimii.

        Samaa logiikkaa tekee mhy.t kautta maan. En ymmärrä miten ylipäätään mhy.t voi toimia niin että firmassa on kymmenen pomoa ja viisi työntekijää. Työntekijät saa kenkää mutta pomot senkun pysyy??
        Joku tässä yhtälössä mättää mutta en tiedä mikä!


      • Talous ennustaja
        13+6 kirjoitti:

        Samaa logiikkaa tekee mhy.t kautta maan. En ymmärrä miten ylipäätään mhy.t voi toimia niin että firmassa on kymmenen pomoa ja viisi työntekijää. Työntekijät saa kenkää mutta pomot senkun pysyy??
        Joku tässä yhtälössä mättää mutta en tiedä mikä!

        Parin vuoden päästä Mhy on rajusti tappiolla.Alkaa mhy toiminnan allasajo. Yksi metsätalouden tärkeimmistä toimijoista häviää kymmenen vuoden sisällä kokonaan pois.


      • Metsäherra Lammi
        Talous ennustaja kirjoitti:

        Parin vuoden päästä Mhy on rajusti tappiolla.Alkaa mhy toiminnan allasajo. Yksi metsätalouden tärkeimmistä toimijoista häviää kymmenen vuoden sisällä kokonaan pois.

        Liian optimistinen ennuste ei mene kymmentä vuotta.


      • Yrittäjä 47 ha
        13+6 kirjoitti:

        Samaa logiikkaa tekee mhy.t kautta maan. En ymmärrä miten ylipäätään mhy.t voi toimia niin että firmassa on kymmenen pomoa ja viisi työntekijää. Työntekijät saa kenkää mutta pomot senkun pysyy??
        Joku tässä yhtälössä mättää mutta en tiedä mikä!

        Kyllä sää sen tiedät . Sitä sanotaan kannattamattomaksi liiketoiminnaksi.


    • kotimainen1

      Niemisen Metsätyö TMI. Vapaana Metsänhoitotöihin.

      • Talousennustaja

        Tämä Nieminen on ainakin pisempään pystyssä kun MHY. Koska sillä on ainakin on oman alan osaava ja ammattitaitoinen johtaja.


      • hautausurakoitsija
        Talousennustaja kirjoitti:

        Tämä Nieminen on ainakin pisempään pystyssä kun MHY. Koska sillä on ainakin on oman alan osaava ja ammattitaitoinen johtaja.

        Kuin vanhaksi tämä Nieminen aikoo elää?.


    • liiton mies

      No nyt van kaikki Niemiselle töihin.
      Ja pannaan Niemisen virolaiset metsurit ulos, alkaa homma kannattamaan.

    • metsämies

      taitaa olla nää niemiset niitä höpön höpön ukkoja

    • isäntä

      paljonko maksaa niemisellä taimikon hoito hehtaari.aika tiukkaa olis mut ei tosin paksua.

    • kotimainen1

      Sinulle joka taimikonhoitoa kysyit ja hintaa... Hintaan vaikuttaa maasto - onko louhikkoa vai tasaista peltoa.. mut hinta 350- 500e ja alv päälle.. ja jos kiinnostaa vastuuntuntoinen metsuri metsiäsi hoitamaan niin laitappa viestiä, [email protected]

    • kotimainen1

      No unohtui toi alue niemisen ilmoituksesta... KESKISUOMEN ALUEELLA..

    • perseaukinen

      Onko varmasti virolaiset metsurit, ne tekevät hyvää jälkeä?.

      • Rahaa on

        Niemisellä on varmaan metsurit norsuunluurannikolta. Ne tekee hyvää jälkee ja hinta on sopiva köyhälle metsänomistajalle.Myy metsäs naapurille.Mikään ei ole niin suuri häpee köyhä metsänomistaja.


      • torikauppias
        Rahaa on kirjoitti:

        Niemisellä on varmaan metsurit norsuunluurannikolta. Ne tekee hyvää jälkee ja hinta on sopiva köyhälle metsänomistajalle.Myy metsäs naapurille.Mikään ei ole niin suuri häpee köyhä metsänomistaja.

        Mainosbudjetti on varmaan kohdallaan kun päämarkkinointi keino on keskustelulinja.


      • Toivakan ukko
        torikauppias kirjoitti:

        Mainosbudjetti on varmaan kohdallaan kun päämarkkinointi keino on keskustelulinja.

        Onko ne Päijänteen Mhy metsurit vielä töissä. Vai onko jo alkanut työttömän arki.Minne tämä Suomi on oikein menossa!!!


      • Yhtä oikeaa ei ole
        Toivakan ukko kirjoitti:

        Onko ne Päijänteen Mhy metsurit vielä töissä. Vai onko jo alkanut työttömän arki.Minne tämä Suomi on oikein menossa!!!

        Moni metsätalous yrittäjä raivaa ja istuttaa itse. Metsänhoitoa tehdään niin monella tapaa kannattavasti.


      • rehellinen yrittäjä
        Yhtä oikeaa ei ole kirjoitti:

        Moni metsätalous yrittäjä raivaa ja istuttaa itse. Metsänhoitoa tehdään niin monella tapaa kannattavasti.

        Kun yrittäjä käyttää vielä esim.Romanialaista ammattimiestä ja maksaa sahauksesta alle 3 e tunti.Näin se toiminta saadaan erityisen kannatavaksi. Orjuus Suomen metsätaloudessa lisääntyy koko ajan. Metsäalan toimijoille vastuunkantoa .


      • Oikee metsuri MHY
        Toivakan ukko kirjoitti:

        Onko ne Päijänteen Mhy metsurit vielä töissä. Vai onko jo alkanut työttömän arki.Minne tämä Suomi on oikein menossa!!!

        Mehtässä ollaan vielä.Toivottavasti näissä hommissa vielä jatkossakin.


      • Ex Päijänne
        Oikee metsuri MHY kirjoitti:

        Mehtässä ollaan vielä.Toivottavasti näissä hommissa vielä jatkossakin.

        Paska hommiahan nää oli.Annetaan suosiolla itä-blokin metsuri "ammattilaisille ". Tervetuloa Suomen talven eksoottisuuteen.


      • Vaihtelevaa keliä
        Ex Päijänne kirjoitti:

        Paska hommiahan nää oli.Annetaan suosiolla itä-blokin metsuri "ammattilaisille ". Tervetuloa Suomen talven eksoottisuuteen.

        Voi olla ulkolaisilla sopeutumis ongelmia Suomen työ olosuhteisiin. Hellettä, sadekeliä, räntäsadekeliä, pikkupakkasta, kipakkaa pakkasta, vähemmän lunta, paksusti lunta , vesikeliä keskellä talvea , hankikeliä ja riivannetta. Toivottavasti saavat tarpeekseen.


      • Ex Päijänne
        Vaihtelevaa keliä kirjoitti:

        Voi olla ulkolaisilla sopeutumis ongelmia Suomen työ olosuhteisiin. Hellettä, sadekeliä, räntäsadekeliä, pikkupakkasta, kipakkaa pakkasta, vähemmän lunta, paksusti lunta , vesikeliä keskellä talvea , hankikeliä ja riivannetta. Toivottavasti saavat tarpeekseen.

        Pikku juttu jäi Päijänteen metsänhoito yhdistykseltä ajattelematta kun irtisano suomipojat kuka tekee työt kun on hiukan vilunen sää.


      • Ladalla
        Ex Päijänne kirjoitti:

        Pikku juttu jäi Päijänteen metsänhoito yhdistykseltä ajattelematta kun irtisano suomipojat kuka tekee työt kun on hiukan vilunen sää.

        Voi olla niin että muutaman vuoden päästä työtilaukset ennättää tekemään vaikka
        Zairen Sambo pokasahalla.


      • Nykyarvot
        Ladalla kirjoitti:

        Voi olla niin että muutaman vuoden päästä työtilaukset ennättää tekemään vaikka
        Zairen Sambo pokasahalla.

        Ei ole ihme jos MHY hylkää omat metsurinsa. Koko Suomen nykypolitiikka ja omistavaluokka on jo vuosia sitten hylännyt suomalaisen työntekijän.Sitten ihmetellään kansalaisten huonoa ostovoimaa.Ei mene kauaa kun Romanialainen kerjälläinen saa kovan kilpailijan syrjäytyneestä suomalaisesta työttömästä. Joka tasolla olipa vaikka sitten MHY päätöksiä tekee toisista ihmisistä ja koko kansataloudesta täysin piittaamattomat,tietämättömät päättäjät.


      • Toverihenki
        Nykyarvot kirjoitti:

        Ei ole ihme jos MHY hylkää omat metsurinsa. Koko Suomen nykypolitiikka ja omistavaluokka on jo vuosia sitten hylännyt suomalaisen työntekijän.Sitten ihmetellään kansalaisten huonoa ostovoimaa.Ei mene kauaa kun Romanialainen kerjälläinen saa kovan kilpailijan syrjäytyneestä suomalaisesta työttömästä. Joka tasolla olipa vaikka sitten MHY päätöksiä tekee toisista ihmisistä ja koko kansataloudesta täysin piittaamattomat,tietämättömät päättäjät.

        Tämä petetyksi tulemisen tunne näillä metsien ammattilaisilla,tulee kun he tekevät kelistä piittaamatta parhaansa monesti tosi kurjissa olosuhteissa ja sitten sanotaan irti. Sehän on sama kuin paras kaveri löisi päin näköä ilman mitään syytä. Minun ymmärrys on metsureiden puolella , sen haluaisin tietää mitä ovat tässä asiassa kärsineet irtisanojat?


    • vaikeat ajat

      En tunne tuota tilannetta, mutta täällä pohjoisempana ei ilmeisesti enää juuri löydy ammattitaitoisia metsureita, vaikka olisi töitäkin.
      Joitakin ns. metsureita ollut hommissa. Ei kauaa, kun homma oli vähän sinnepäin
      ja laskutus sitten aivan pielessä ennakkoon sovittuun nähden. Mutta ei voi tietysti yleistää.

      Hankalaksi homman tekee se, että työn hinta on karannut käsistä samalla kun
      puun kantohinta on jäänyt jälkeen muusta hintakehityksestä.

      • Urakalla

        Toistakymmentä vuotta on tehty hoitotöitä samoilla urakkataksoilla.viime vuosina hintataso on ollut vielä laskusuunnassa.päivän pidennys ja työtahdin nosto on ollut ainut keino pysyä leivässä.Metsurin taskuun ei loppulaskun nousu ei ole tullut joku muut sen on pistänyt liiveihinsä.


    • metsä pomo

      virosta päijänteen mhy ; lle toimihenkilöt . ovat tosi ammattitaitosia ja edullisia.kommunikointi tulevien mettsureiden kans sujuis luontevasti.

      • Lottopotti sileäksi

        Jos voittaisin tarpeeksi suuren lottovoiton niin palkkaisin puolenkymmentä Suomalaista Metsuria töihin. Järjestäisin raivureiden ja ketjusahan ääntä syys luontoon normaalia enemmän vuodeksi. Saunaillat tietysti täydellä ruoka ja juoma tarjoilulla pari kertaa. Enkä kutsuisi saunomaan yhtään johtajaa enkä toiminnan ohjaajaa.


      • Ihme ja kumma
        Lottopotti sileäksi kirjoitti:

        Jos voittaisin tarpeeksi suuren lottovoiton niin palkkaisin puolenkymmentä Suomalaista Metsuria töihin. Järjestäisin raivureiden ja ketjusahan ääntä syys luontoon normaalia enemmän vuodeksi. Saunaillat tietysti täydellä ruoka ja juoma tarjoilulla pari kertaa. Enkä kutsuisi saunomaan yhtään johtajaa enkä toiminnan ohjaajaa.

        Kiitos sulle saunaillasta. Kyllä monen Päijänteen MHY metsurin loppuelämä
        jäi tosiaankin lottovoiton varaan.


    • väsynyt metsuri

      Tosi reilua. Ei oo Päijänne MHY tarjonnut ikänään metsureilleen saunailtaa. Varmaan luulleet että kaikki metsurit on kumminkin raivoraittiita.

      • Ex metsuri

        Olen melko varma että saunaillassa päätettiiin Päijänteen Mhy metsurien irtisanomisesta ja sitä ehkä juhlittiin myös saunaillassa. En usko että kukaan selvin päin voi päättä irtisanoa omia metsureitaan ei kai kukaan nyt niin tyhmä voi olla.


    • korpilahti

      no eihän me metsurit niin surkeita olla . et nälkään kuollaan .tollasen yhdistyksen voi tunkee sinne minne ei aurinko paista.1

    • no jaa
      • Kukaan ei kadehdi

        Maailma muuttuu ja miehet huononee. Nykymetsurit eivät ole enää teinipoikia, ikähaarukka on 40-59 välissä. Monet ovat kumminkin tehneet vuosikymmeniä metsätöitä. Joka alalla on monen tehoista työntekijää mutta metsurien joukosta löytyy miehiä jotka ottavat itsestä kaiken irti urakkaa tehdessä. Kuutioita nykymetsurit eivät tee sitä varten on moto. Metsurin pääansiot tulee raivaussahatyöstä ja sitä ei todellakaan
        voi verrata entisaikojen metsureiden työn kuluttavuuteen ja raskauteen. Onneksi maailma kehittyy.Luonnonolosuhteet ovat pysyneet samoina . Mutta tänäänkin ahkeran urakalla sahaavan metsurin työ on raskasta ,yksinäistä ja kuluttavaa. Aina pitää verrata omaan aikaan ja tämän ajan työpaikkoihin. Nykyään ei ole paljon aloja joissa mies kuluu yhtä paljon kuin metsuri. Tämän päivän elämä ei ole halpaa ja perheellisen metsurin on nykytaksoilla pakko painaa pitkää päivää.


      • 1-1

        "Eipä tällaisia miehiä enää löydy http://www.suomalainenmaaseutu.fi/uutiset/50-vuotta-ammattimetsurina-1.53161

        Ne vähät mitä vielä metsureiksi kutsutaan eivät oikein tahdo viihtyä työpaikalla. Lähinnä heitä tapaa lähibaarissa kehuskelemassa kovilla kuutiomäärillä. "

        Uskotko sinä kaikkien satusetien juttuja? Et ole ilmeisesti koskaan tehnyt ruumiillista työtä sillä muuten erottaisit höpämiesten jutut todellisuudesta.


      • Mehtän keskeltä
        1-1 kirjoitti:

        "Eipä tällaisia miehiä enää löydy http://www.suomalainenmaaseutu.fi/uutiset/50-vuotta-ammattimetsurina-1.53161

        Ne vähät mitä vielä metsureiksi kutsutaan eivät oikein tahdo viihtyä työpaikalla. Lähinnä heitä tapaa lähibaarissa kehuskelemassa kovilla kuutiomäärillä. "

        Uskotko sinä kaikkien satusetien juttuja? Et ole ilmeisesti koskaan tehnyt ruumiillista työtä sillä muuten erottaisit höpämiesten jutut todellisuudesta.

        Satusedät erotti myös Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen metsurit. Urakkamiehet jotka sai palkan työnteosta sai väistyä että työpaikat saa säilyä työtä tekemättömillä.
        Tuottamaton työ ei kauaa kannata.


    • Janakkalasta olen

      Olen metsänomistaja ja ison osan elämääni ollut mm. mhy:n hallituksessa.

      Arvostan suomalaista metsuria yli kaiken. Mitä olisivat Suomen metsät ilman suomalaista metsuria?.
      Aikoinaan oli metsuri, jonka kunnianimi oli "Jätkä".

      Uusi aika, maaottelu naapurin kanssa toi lisää pikkutilallisia metsätöihin.
      Ja metsät kukoistivat. Suunnittelu toimi ja kaikki hakalaitumet istutettiin puun kasvuun. "Suomi eli metsästä".
      Suomi oli edelläkävijä.

      Huomattiin, että tuo pitää jakaa kaikille.
      Paperiliitto, Metalliliitto, kuljetusyrittäjät, verottaja, haukkana paikalla.

      Alkoi EU- painostus.
      Vaatimus, raaka-aineen hinta painetaan alas, jotta teollisuus hyötyy, ja sitä kautta työpaikat lisääntyvat.

      Tämän kaiken hoiti teollisuus ja työntekijäjärjestöt.

      Miksi kehitykseen syyllinen voisi olla metsänomistaja, niin Päijänteen Mhy, kuin kukaan muukaan mhy?.

      Katsokaas, olen vain metsänomistaja, joka tästä kaikesta on vain
      kärsinyt.

      Luuletteko, että puun ostajien ja heidän myötäjuoksijoidensa päästessä määräämään puun hinnasta, metsien hoidosta, maksettaisiin yhtään mitään?.

      Sanon kuin ajattelen: Meneillään on metsänomistajien ja suomalaisten metsureiden tappaminen.

      Ajattelen omilla aivoillani, en siis ole persu.

      • Janakkalsta olen

        Kuten nimimerkkini kertoo, Janakkalan kunnasta olen, tiedättekö edes missä se sijaitsee?.


    • ei jäsen 275ha

      Tiedättekö edes missä se sijaitsee?
      Juuri tämän tapainen ihmisten ylimielinen asenne on tappanut sekä aidon MHY -aatteen sekä suomaisen metsurin. Tosin ei työtä pelkäämätön metsuri
      koskaan kuole siitä pitää huolen suomalainen metsänomistaja.

      • Nyt se jo tuli !

        Metsään.fi sivustoon on tehty lisäys mistä voi poimia omalta paikkakunnaltaan esim.työkohteita taimikonhoitoon. Sinne voi myös lisätä työkohteita. Kattelkaa sieltä .


      • ei jäsen 275 ha
        Nyt se jo tuli ! kirjoitti:

        Metsään.fi sivustoon on tehty lisäys mistä voi poimia omalta paikkakunnaltaan esim.työkohteita taimikonhoitoon. Sinne voi myös lisätä työkohteita. Kattelkaa sieltä .

        Vapaa markkinatalous toimii. Iso tilat jotka pyrkii tehokkaaseen metsätalouteen saa ammattilaisia ilman raskaan vanhanaikasen organisaation katetta.


      • Putkilahti
        ei jäsen 275 ha kirjoitti:

        Vapaa markkinatalous toimii. Iso tilat jotka pyrkii tehokkaaseen metsätalouteen saa ammattilaisia ilman raskaan vanhanaikasen organisaation katetta.

        ONKO PÄIJÄNTEEN METSÄNHOITOYHDISTYS UNOHTANUT PERUSASIAN OLETTE ISÄNNÄN RENKIÄ.


      • Metsuri Mhy e-pohjanmaa
        Putkilahti kirjoitti:

        ONKO PÄIJÄNTEEN METSÄNHOITOYHDISTYS UNOHTANUT PERUSASIAN OLETTE ISÄNNÄN RENKIÄ.

        Lapuan mies kurmottaa savolaiset kuriin.


      • väsynyt ex metsuri
        Metsuri Mhy e-pohjanmaa kirjoitti:

        Lapuan mies kurmottaa savolaiset kuriin.

        Ei olla kaikki onneks savolaisia mutta kyllä savolaista kieroilua Päijänteen metsurien erottamisessa toteuttiin.


      • Savolaiset pussihou
        väsynyt ex metsuri kirjoitti:

        Ei olla kaikki onneks savolaisia mutta kyllä savolaista kieroilua Päijänteen metsurien erottamisessa toteuttiin.

        Savolaisista ei ota mitään selvää,puhuvat toista ja tarkoittavat ihan jotain muuta. Sitte kun niille suuttuu niin menevät lopullisesti sekaisin. Tarjotkaa vain metsuri palveluja maan omistajille suoraan. Mhy:lle tupla taksat.


      • metsänom. HKI
        Savolaiset pussihou kirjoitti:

        Savolaisista ei ota mitään selvää,puhuvat toista ja tarkoittavat ihan jotain muuta. Sitte kun niille suuttuu niin menevät lopullisesti sekaisin. Tarjotkaa vain metsuri palveluja maan omistajille suoraan. Mhy:lle tupla taksat.

        Mielenkiintoista...

        Kauanko Suomi Oy toimii kun yt -neuvottelut on taas se kaikenpelastava bisnesidea.

        Kaikki tärkeä kansallisomaisuus myydään ulkomaille.

        Suomalaisen työmiehen työt annetaan ulkomaan satunnaisille kulkijoille.

        Näin käy kun päättäjät on tietämättömiä ja vastuuta yhteisestä hyvästä ei tunneta.


      • Jälki ratkaisee
        metsänom. HKI kirjoitti:

        Mielenkiintoista...

        Kauanko Suomi Oy toimii kun yt -neuvottelut on taas se kaikenpelastava bisnesidea.

        Kaikki tärkeä kansallisomaisuus myydään ulkomaille.

        Suomalaisen työmiehen työt annetaan ulkomaan satunnaisille kulkijoille.

        Näin käy kun päättäjät on tietämättömiä ja vastuuta yhteisestä hyvästä ei tunneta.

        Tehkääpä ylitiheän metsän omistajat poikkeus tulevana talvena ja antakaa harvennushakkuita ja ylispuun poistoja näille metsureille. Huomaatte mikä laatu ero on metsurin ja moton välillä. Mitä huonompi metsikkö on niin sen suuremmalla syyllä pankaa metsuri sinne töihin. Hän ensin raivaa räipät maahan haitolta ja sitten hakkaa ajourat ja aloittaa harventamaan. Moto survoutuu puoliväkisin metsälöön ja tekee siitä saman näköisen kun oli metsät viime sotien jälkeen. Metsurin jäljeltä oksat esimerkiksi lahoaa paljon nopeammin sammalikkoon verrattuna moton tekemiin oksa kasoihin. Hakkuutähde jää enemmän hajalleen. Kustannukset varmasti mieskorjuussa suuremmat mutta eikö kunnon jäljestä kannata maksaa varsinkin omassa metsässä?


      • Ihmetellään yhdessä
        Jälki ratkaisee kirjoitti:

        Tehkääpä ylitiheän metsän omistajat poikkeus tulevana talvena ja antakaa harvennushakkuita ja ylispuun poistoja näille metsureille. Huomaatte mikä laatu ero on metsurin ja moton välillä. Mitä huonompi metsikkö on niin sen suuremmalla syyllä pankaa metsuri sinne töihin. Hän ensin raivaa räipät maahan haitolta ja sitten hakkaa ajourat ja aloittaa harventamaan. Moto survoutuu puoliväkisin metsälöön ja tekee siitä saman näköisen kun oli metsät viime sotien jälkeen. Metsurin jäljeltä oksat esimerkiksi lahoaa paljon nopeammin sammalikkoon verrattuna moton tekemiin oksa kasoihin. Hakkuutähde jää enemmän hajalleen. Kustannukset varmasti mieskorjuussa suuremmat mutta eikö kunnon jäljestä kannata maksaa varsinkin omassa metsässä?

        Joku tässä mättää samalla kun isännät tukee paikkakunnan
        omia metsureita. Päijänne MHY pitää omia metsureitaan pilkkanaan lopputilillä. Onko tämä uuden metsänhoitoyhdistys aikakauden isännän edunvalvonta politiikkaa. Taitaa olla lähinnä oman edunvalvontaa.


      • Yksi lopputilin syy?
        Ihmetellään yhdessä kirjoitti:

        Joku tässä mättää samalla kun isännät tukee paikkakunnan
        omia metsureita. Päijänne MHY pitää omia metsureitaan pilkkanaan lopputilillä. Onko tämä uuden metsänhoitoyhdistys aikakauden isännän edunvalvonta politiikkaa. Taitaa olla lähinnä oman edunvalvontaa.

        Kylillä on parempi puhua viroo kun savoo. Ei tuu mhy totuudet isäntien korviin toreilla.


      • Ikävä totuus
        Yksi lopputilin syy? kirjoitti:

        Kylillä on parempi puhua viroo kun savoo. Ei tuu mhy totuudet isäntien korviin toreilla.

        MHY = Metsätoimihenkilöittenhoitoyhdistys


    • Kantatila Toivakka

      Luin koko ketjun.
      Päijänteen Metsänhoitoyhdistys irtisanoi siis 16 paikkakunnan omaa metsuria. Joiden paikkakunnat oli Hankasalmi, Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Toivakka sekä Leivonmäki. Näin laajalle kunta alueelle toiminnan tehostamiskeinona päätettiin hallituksessa irtisanoa metsänomistajan omaisuuden oman paikkakunnan "perushoitajat" ja sitä perustellaan jopa palvelujen turvaamisella!!! Voisiko joku kertoa miten toiminta minun metsässä jatkossa siis paranee?

    • vesipuoli

      virosta saat autolastin metsääs perushoitajia ja kukaan ei välitä mitäsiellä touhutaan. kunhan muistat laskut maksaa mitä mhy lähettää

    • 11+14

      Näpsäkän näköinen rouva tuolla mhy Päijänteen etusivulla olevassa mainoksessa...............................

    • männynkäpy

      tarkoititko ruskea takkista rouvaa joka on selin etu sivulla. mikä lie elo vehnä tyttö.

      • 19+17

        Eiku sitä, jolla ruskea reppu ja marjaämpäri .............


    • työt loppuu kohta

      Paras on ysi tien varrella ja työssään huippuammattilainen !

      • Vespuol

        Metsurit ei saa sekaantua naisiiin urakkatyö kärsii....


      • Kerran vuodessa
        Vespuol kirjoitti:

        Metsurit ei saa sekaantua naisiiin urakkatyö kärsii....

        Kai sitä saa naisissa käydä kerran talven lomautusaikaan?


      • Väsynyt metsuri
        Kerran vuodessa kirjoitti:

        Kai sitä saa naisissa käydä kerran talven lomautusaikaan?

        Ehkä se on hyvä asia kun saatiin lopputilit jää aikaa muuhunkin kun ittensä rasittamiseen. Kun ei sitä ainakaan Päijänne MHY arvostanut.


      • Pajatso tyhjäks
        Väsynyt metsuri kirjoitti:

        Ehkä se on hyvä asia kun saatiin lopputilit jää aikaa muuhunkin kun ittensä rasittamiseen. Kun ei sitä ainakaan Päijänne MHY arvostanut.

        Kesä 2017 kyselee taas Päijänteen Mhy kotimaan palkkametsureita töihin?


    • isäntä

      onkohan sitä koko päijänteen mhy kesällä 2017 etes olemassa, voi olla silloin jo muinaisjäänne.

      • Ennustaja eukko

        Kyllä se varmaan on jollakin tapaa olemassa MHY mutta kotomaan metsurit on jo muissa hommissa . Metsätöitä tekee paikkakunnan omat ammatti "romanialaiset".


      • 182 ha
        Ennustaja eukko kirjoitti:

        Kyllä se varmaan on jollakin tapaa olemassa MHY mutta kotomaan metsurit on jo muissa hommissa . Metsätöitä tekee paikkakunnan omat ammatti "romanialaiset".

        No kuka niin järjetön metsänomistaja että semmoset perämettääsä päästää ???? Ei kukaan !
        Kyllä tuo yhistys tuosta näivettyy ja kuolee pois.


      • Firmat osaa
        182 ha kirjoitti:

        No kuka niin järjetön metsänomistaja että semmoset perämettääsä päästää ???? Ei kukaan !
        Kyllä tuo yhistys tuosta näivettyy ja kuolee pois.

        Ei se kuole. Mutta toiminta on aivan muuta kun nykyään. Ei varsinainen metsänhoitoyhdistys ole olemassa kymmenen vuoden päästä. Ei tällainen vanhanaikainen organisaatiomalli vaan toimi.


      • Kovan metsurin isä
        Firmat osaa kirjoitti:

        Ei se kuole. Mutta toiminta on aivan muuta kun nykyään. Ei varsinainen metsänhoitoyhdistys ole olemassa kymmenen vuoden päästä. Ei tällainen vanhanaikainen organisaatiomalli vaan toimi.

        Suomesta ei löydy tekijöitä metsäalalle yleinen toteamus. Mistä ihmeestä metsureita löytyy kun tätä katoavaa kotimaan ammattitaitoa kohdellaan kuten Päijänteen MHY.


    • isäntä

      tietääkö joku mistä päijänteen mhy toimihenkilöille tulee palkka rahat kun niitä on niin paljon,metsureita paljon vähemmän mut niille ei rahat riittänyt

      • Posketonta

        Monessa muussakin hommassa on byrokratia vain lisääntynyt kun tavoite olisi päin vastainen.Nyt esimerkiksi tuleva taimikon hoidon esisuunnitelma pakko jos meinataan kemeraa saada yksityismetsän hoitoon. Taatusti lisää paperityötä ja aivan turhaan.


      • Pääsee helpolla
        Posketonta kirjoitti:

        Monessa muussakin hommassa on byrokratia vain lisääntynyt kun tavoite olisi päin vastainen.Nyt esimerkiksi tuleva taimikon hoidon esisuunnitelma pakko jos meinataan kemeraa saada yksityismetsän hoitoon. Taatusti lisää paperityötä ja aivan turhaan.

        Ei tarvii onneksi niin paljoo tehdä paperitöitä. Kun kotimaan metsurit irtisanottiin samalla väheni taimikonhoidot ja luottamus.


    • Kuka vastuun kantaa

      Mielenkiintoinen ketju ...



      Mielenkiintoinen ketju. Ei yhtään näiden irtisanomisten puolustajaa.

      • sivusilmällä

        Todella mielenkiintoista....mediassa vouhkataan, kun valtion yhtiöiden hallitusten puheenjohtajat palkkaa perheen jäseniään ja muita sukulaisiaan johtamansa laitoksen virkoihin .
        Tätä ei ole ilmeisesti tapahtunut ,että Päijänteen mhy.n hallituksen jäsenet olisi antanu ymmärtää," kummipojan pitää päästä yhdistyksen leipiin risusavottaan"


    • Metsurin veli

      Metsänhoitoyhdistys on kerännyt vuosikymmeniä verorahoja. Nyt se irtisanoo omat metsurinsa. Oman kylän metsuri istuu vaan portaalla ja ihmettelee kun ulkomaan "ammattilaiset" pilaa naapurin metsää.

      • Havukka Aho?

        Tuo laittoi ajattelemaan.


    • Mets.e.v.p.

      On se kumma miten nykyään on kaikki työ kohta saatu kannattamattomaksi. Suomen metsissä olis työtä kymmenilletuhansille ukoille jos asiat ja työllisyyspolitiikka järjestettäis vähän niinku toisella lailla. Kannattaa vissiin syöttää nuoret miehet sohvalle mieluummin kun teettää niillä jotain järkeenkäypää hommaa.

      • Järjenkäyttö unohtu

        Päijänteen päättäjät ei löytänyt edes 16 omalle metsurille kannattavaa työtä

        Jos olisi vielä vanhat syyskokoukset olemassa isännille olisi palaute kylmää...


      • outoo on meno
        Järjenkäyttö unohtu kirjoitti:

        Päijänteen päättäjät ei löytänyt edes 16 omalle metsurille kannattavaa työtä

        Jos olisi vielä vanhat syyskokoukset olemassa isännille olisi palaute kylmää...

        Jos asiakkaan etu unohdetaan lappu on ovella pian.


      • Metsuri Mhy kanta-häme
        outoo on meno kirjoitti:

        Jos asiakkaan etu unohdetaan lappu on ovella pian.

        Vieläkö Päijänteen metsurit sahaa?


      • metsuri 18 vuotta
        Metsuri Mhy kanta-häme kirjoitti:

        Vieläkö Päijänteen metsurit sahaa?

        Sahataan helmikuuhun asti.Sit se loppuu.


      • Metsuri Mhy kanta-häme
        metsuri 18 vuotta kirjoitti:

        Sahataan helmikuuhun asti.Sit se loppuu.

        Onnea työnhakuun kolleegoille.Suomalainen metsuri
        on kumminkin vahvoilla kun luotettavaa tekijää kaivataan.


    • kohta kans työtön

      Kyllä tää päijänteen yhdistys ihan perseestä!!! Yrittäjänä soitin ja kysyin töitä ja heti luvattiin.... mut pariviikon päästä kun otin yhteyttä kysyäkseni et milloin vois aloittaa niin sitten niitä töitä ei sit olekkaan... vittu mitä johtamista ja on uusi toimitusjohtajakin firmassa...

    • kohta työton

      Kyllä virolaiset yritykset tuntuvat kelpaavan päijänteen yhistykselle. Suomalaiset metsurit ovat kortistossa , viruloiset tekee työn ja vie verorahat viroon.

    • yrittäjä

      päijänteen mhy;lä vastuu jää kuulijalle.olis tarvinut vaihtaa muitakin kun toimitusjohtajaa!!!!!!!!

    • raivuri.

      Virolaiset painaa töitä, koska heillä ei ole rahakasta kortistoa.
      Suomessa saa rahaa tekemättä yhtään mitään.

      • Siivusta raapaistu 1/2

        Liekkö edellisen kirjoittajan mielestä niin että Suomalaiset vieroksuu töihin lähtöä? Kyllä ne töitä tekee mutta mihin se palkka riittää täällä missä kaikki kulutus tavara kallistuu koko ajan. Ruuan tuottajia haukutaan yleisesti tuki rahojen kuittaajiksi pelkällä paperin täytöllä. Mitäpä siihen sanotte kun se maatalous ei kannata silti tuettunakaan ja ensi vuoden tuet tulee 2016?


      • Kansantalous päin p.
        Siivusta raapaistu 1/2 kirjoitti:

        Liekkö edellisen kirjoittajan mielestä niin että Suomalaiset vieroksuu töihin lähtöä? Kyllä ne töitä tekee mutta mihin se palkka riittää täällä missä kaikki kulutus tavara kallistuu koko ajan. Ruuan tuottajia haukutaan yleisesti tuki rahojen kuittaajiksi pelkällä paperin täytöllä. Mitäpä siihen sanotte kun se maatalous ei kannata silti tuettunakaan ja ensi vuoden tuet tulee 2016?

        Ei ole Päijänteen mhy metsureissa varmaan yhtään joille ei työ olisi kelvannut. Sitä paitsi nämä ulkomaan vierastyöläiset häipyy kotimaihinsa heti ensilumilla. Palkka tienataan
        sulan maan aikaan ja rahat viedään vieraaseen maahan . Kyllä Viron pojat ahkeria on. Perheet heitäkin usein kotona odottaa.
        En tiedä mihin tämä maa menee kun kukaan ei kanna enää huolta oman maan työmiehen toimeentulosta. Ei asiosidonnaisilla kukaan perheen taloutta pysty pyörittämään kauan.
        Luulisi että metsänhoitoyhdistys joka on verorahoilla vuosikausia tuettu kantaisi viimeiseen asti vastuun omista työmiehistään. Varsinkin kun väärällä päätöksellä on syöty oman toiminnan arvostusta.


    • yhtä perhettä

      Nyt pelataan Euroopan Unionin säännöillä, kun SAK ja teollisuus sinne niin halusi.
      "Tämä on sosialidemokraattinen hanke", sanoi Lipponen, johon kokoomus rakastui välittömästi.

    • Paavo on syytön

      Onkos se LIpponen Päijänteen hallituksen puheenjohtaja?

      • Omilla poluilla

        Maaseudun tulevaisuudessa 12.11 Pj totesi Päijänteen MHY:llä olevan "vahvan oman brändin ja tuotemerkin"


      • Esittäjä Esko
        Omilla poluilla kirjoitti:

        Maaseudun tulevaisuudessa 12.11 Pj totesi Päijänteen MHY:llä olevan "vahvan oman brändin ja tuotemerkin"

        No mikä se tuotemerkki ja brändi on ?

        " Halvalla työllä hakoteille " ?
        " Päijänteen päättömät " ?
        " Orjatyöllä onneen" ?
        " Etninen epätasa-arvo edistää" ?
        " Syntyperäisellä sorrolla saavutuksiin " ?
        " Tukkipuuton tulevaisuu takaa MHY:n tuoton "


      • Isäntä omassa metsässä
        Esittäjä Esko kirjoitti:

        No mikä se tuotemerkki ja brändi on ?

        " Halvalla työllä hakoteille " ?
        " Päijänteen päättömät " ?
        " Orjatyöllä onneen" ?
        " Etninen epätasa-arvo edistää" ?
        " Syntyperäisellä sorrolla saavutuksiin " ?
        " Tukkipuuton tulevaisuu takaa MHY:n tuoton "

        Luin maaseudun tulevaisuuden jutun.
        Ylimielisellä asenteella Päijänteen omat polut voi johtaa suohon.Yhteistyö eri yhdistysten välillä on koko mhy toiminnan tärkeä tulevaisuuden voimavara.

        Jos palvelu pelaa naapuri yhdistyksissä liity sen jäseneksi. Mikäli yleensä tarvii mhy toimia .

        Uusi mhy laki antaa metsänomistajalle vihdoin valinnan oikeuden.


      • Sysmä Mhy ytimestä
        Isäntä omassa metsässä kirjoitti:

        Luin maaseudun tulevaisuuden jutun.
        Ylimielisellä asenteella Päijänteen omat polut voi johtaa suohon.Yhteistyö eri yhdistysten välillä on koko mhy toiminnan tärkeä tulevaisuuden voimavara.

        Jos palvelu pelaa naapuri yhdistyksissä liity sen jäseneksi. Mikäli yleensä tarvii mhy toimia .

        Uusi mhy laki antaa metsänomistajalle vihdoin valinnan oikeuden.

        Olisiko niin että toimihenkilöt on Mhy:llä vain ammattilaisia. Mutta nämä luottamushenkilöt ei ole ajan tasalla .He ovat niitä mukavia kylän miehiä. Tosin ei varmaan Päijänteen MHY alueella enää edes paikkakunnan suosiossa.


    • heikot jäät

      Todella huonoa mainosta yksitysyrittäjiä kohtaan että ensin luvataan töitä hymyssä suin ja kohta sanotaan ähäkutti etpäs pääsekkään. näin päijänteen yhistyksessä toimitaan ja kannustetaan työntekoon....

      • palkkatyön keidas

        Yrittäjällä on vain maksajan rooli suomessa, kuka siihen rupeaa saa katsoa peiliin.


    • Ikuisesti metsuri

      Päijänteen täytyy työllistää omat palkkametsurinsa viimeiseen irtisanomispäivään asti. Tähän aikaan vuodesta voi työmaat olla jo hiukan vähissä. Yrittäjälle ei ehkä juuri tässä tilanteessa voikaan tarjota työtä. En ole koskaan kuullut että Päijänne pettäisi omia yrittäjiään. Toisin päin asia on joskus voinut olla.

    • Hoh-hoijaa

      Ikuisesti metsuri) Ois kyllä ollut tosi rehellistä ja avointa heti kysyessä töitä sanoa ETTEI niitä nyt ole! vai tykkäätkö sinä et ensin luvataa ja kohta kun jo luulet pääseväsi töihin niin sanotaakin et eti muualta ei oo töitä.. minusta tosi kieroa toimintaa...

    • Metsuri ikuisesti

      Tuskin sinulle kukaan tahallaan aiheutti työmurheita. Tilanne jossa irtisanotuille vakimiehille on varmistetta työn riittävyys ja samalla sopimusyrittäjille hehtaarit täyteen ei välttämättä olekaan aivan helppo juttu arvioida tähän aikaan vuodesta.
      Mihin muuten sinun työmaat on kadonnut et kai sinä nyt yrittäjänä ole päijänteen varassa. Töitä löytyy oikealle tekijälle sen tiedän kokemuksesta.

      • metsuri

        Mistä löytyy töitä metsurille jos lunta tulee vaikka talvella metri..


      • Talviunet piristää
        metsuri kirjoitti:

        Mistä löytyy töitä metsurille jos lunta tulee vaikka talvella metri..

        Metsurinkin tarvii levätä ja rentoutua. Sillon levätään kun lumitilanne vaatii. Se voi olla pitkäkin aika... Kun keli taas sallii tehdään hommia hullun lailla.


      • Päijänteen metsuri
        Talviunet piristää kirjoitti:

        Metsurinkin tarvii levätä ja rentoutua. Sillon levätään kun lumitilanne vaatii. Se voi olla pitkäkin aika... Kun keli taas sallii tehdään hommia hullun lailla.

        Lepoaika taitaa pakosta nyt venyä.Kiitos vaan Päijänteen mhy.


      • Kovia olivat
        Päijänteen metsuri kirjoitti:

        Lepoaika taitaa pakosta nyt venyä.Kiitos vaan Päijänteen mhy.

        Mitenkähän se isäukko jakso tehä M.hallitukselle läpi talven pöllisavottaa S.salmella 90-luvulla kun lunta varmasti kävi metri kevät talvella. Pekkaset pitivät kelirikon aikaan. Keväästä istutuksille ja loppukesä raivuuta.


      • Moto menee lumessa
        Kovia olivat kirjoitti:

        Mitenkähän se isäukko jakso tehä M.hallitukselle läpi talven pöllisavottaa S.salmella 90-luvulla kun lunta varmasti kävi metri kevät talvella. Pekkaset pitivät kelirikon aikaan. Keväästä istutuksille ja loppukesä raivuuta.

        Todennäköisesti huonosti jakso. Liekkö sairaseläkkeellä toivottavasti ei kumminkaan.


      • 18+18
        Kovia olivat kirjoitti:

        Mitenkähän se isäukko jakso tehä M.hallitukselle läpi talven pöllisavottaa S.salmella 90-luvulla kun lunta varmasti kävi metri kevät talvella. Pekkaset pitivät kelirikon aikaan. Keväästä istutuksille ja loppukesä raivuuta.

        Et nyt näe asian todellista laitaa. Siis en puhu irtisanomisista vaan työstä metsässä. Isät ja isoisät on varmasti tehneet pöllisavottaa selkäkivuista huolimatta kun pakko oli. Eihän ennen -80 lukua kunnon motoja ollutkaan vaan mies teki suurilta osin tukkisavotat. Nykyään koneet ovat vieneet järeän puun hakkuut lähes täysin ja hyvä niin sillä terveys nykyisillä metsureilla on parantunut huomattavasti.
        Nykyisin metsuri tekee lähes ainoastaan taimikonhoitoja ja ennakkoraivuita ja valitettavasti talvi on näiden hidaste ja este. Joten silloin lomaudutaan. Luulisi sinunkin järjen sanovan että raivuita ei metrin hangessa tehdä eikä enään kannattavuus syistä edes pöllisavottaa onneksi kun on koneet. Ensin kaivat lapiolla tyven ja kaadat jolloin hangessa on vain viiva eikä puuta näy. Se jos mikä se kannattamatonta on.


    • vesipuol

      päijänteen mhy on todella brändi,vailla vertaa!!!!!!!!!!!

      • Ei voi kehua

        Maaseutu, isäntä ja metsuri tässä vaan unohdettiin.


    • Metsuri metsänomista

      Ensi vuonna ei pakollista metsänhoitomaksua enää ole.
      Jokainen Päijänteen Mhy:n alueen metsänomistaja voi ottaa kantaa lyhyellä kirjeellä Mhy:n hallitukselle. Tekstiksi riittää: "Eroan Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyydestä" Tilojen rekisterinumerot kannattaa laittaa lisäksi ja allekirjoitus.
      Säästyy samalla jäsenmaksulta.

      • 16+2

        Itse olen eronnut mhy.stä silloin kun kuhmoinen liittyi kanta-hämeeseen ja irtisanoi tutun metsurin. Siis hämeenlinnan pää idiootti irtisanoi ei kuhmoinen.


      • Hylätty metsuri myös
        16+2 kirjoitti:

        Itse olen eronnut mhy.stä silloin kun kuhmoinen liittyi kanta-hämeeseen ja irtisanoi tutun metsurin. Siis hämeenlinnan pää idiootti irtisanoi ei kuhmoinen.

        Ottiko tilalle ammattimetsureita ehkä Romaniasta?


      • Isäntä metsuri
        Hylätty metsuri myös kirjoitti:

        Ottiko tilalle ammattimetsureita ehkä Romaniasta?

        Onko Päijänne tarjonnut edes viimosia pikkujouluja omille työn sankareilleen? Jos ei tietyt isännät tarjoo kohta.


      • metsuri
        Isäntä metsuri kirjoitti:

        Onko Päijänne tarjonnut edes viimosia pikkujouluja omille työn sankareilleen? Jos ei tietyt isännät tarjoo kohta.

        Eipä ole tarjonnu.EN Kylä niitten almuja ottas EES vastaa.


      • oikeus odottaa?
        metsuri kirjoitti:

        Eipä ole tarjonnu.EN Kylä niitten almuja ottas EES vastaa.

        Päijänteen metsurit erotettiin isännän omaisuuden hoitajat pitäisikö jo kohta jo pistää vastuuseen virheentekijät.


    • on se

      hienoa nähdä kuinka metsänomistajat arvostavat suomalaista metsuria ja hänen työpanostaan yksityismetsissä.itse olen toiminut vuosikymmeniä metsuriyrittäjänä ja aina olen arvostanut suomalaista metsänomistajaa,enkä siis turhaa.

      • Metsurin koira

        Niinpä . Metsänomistaja arvostaa. Päijänteen metsänhoitoyhdistys sanoo vain omille metsureilleen näkemiin kiittämättä.


      • KL MHY mies
        Metsurin koira kirjoitti:

        Niinpä . Metsänomistaja arvostaa. Päijänteen metsänhoitoyhdistys sanoo vain omille metsureilleen näkemiin kiittämättä.

        Mikä siellä Päijänteen MHY:ssä nyt oikein risoo. Muut metsänhoitoyhdistykset etsii osaavia suomalaisia metsureita. Paikkakunnan omia metsureita pidetään huippu voimavarana joista ei varmasti luovuta.

        Metsurit saa meidän metsänhoitoyhdistyksessä urakkatyöstä palkkansa ja samalla miehet tekee ilmaista tärkeää markkinointityötä .Minä saan palkan vaikka joskus työtä ei ole. Metsurit saa palkan vain työn teosta.

        Metsänhoitoyhdistyksen toimenkuvaan kuuluu aina oman paikkakunnan metsurit . Ilman heitä MHY imago on mennyttä. Metsäomistajille pitää aina tarjota parhaat osaajat. Muuten hankkeet loppuu.


    • Metsuri ikuisesti

      Ei Päijänteen osaavista metsureista kukaan ilman töitä jää jatkossakaan. Yrittäjänä pärjäilee osa . Ja muut suomalaista metsuria arvostavat mhy;t ja metsäpalveluyrittäjät poimii loput työn ääreen.

    • M.P.Yrittäjä

      Parhaat on jo poimittu .Kiitos vaan Päijänteen mhy.

      • Yrittäjäå

        Tosi Päijänteen metsurit tosiaan pärjää jatkossakin. Isännät kyllä pitää hyvästä työmiehestä huolta. Päijänne teki virheen josta kilpailijat hyötyy siitä meiltäkin iso kiitos.


    • korpilahti

      lisää toimihenkilöitä päijänteen mhy;lle. eivät jaksa , palaavat loppuun ennen aikojaan.

    • Kuhmoinen kuhtuu

      Parempaa tätä vuotta Päijänteen metsureille!

      16 Päijänteen metsuria ja yksi Suomen suurimmista metsänhoitoyhdistyksistä.

      Kovia jätkiä sahasi savotat valmiiksi kun teitä ei enää siellä tarvita.

      Ehkä joku hoitorästi kumminkin jäi tekemättä . Paikkakunnan omilta metsureilta ei työt lopu. Joten työt teillä jatkuu varmasti yrittäjänä tai Päijänteen mhy:n kilpailijoiden leivissä.

    • Metsään

      Kyselin omaa tuttua metsuria töihin Päijänteen mhy:stä .Ei kuulemma ennätä enää kun on irtisanottu. Luottometsuri on hoitanut metsiämme vuosikausia ja järkytys oli todella suuri. Onneksi saimme oman metsurin kanssa sovittua jatkosta. Toivon todella että joku vastaa miksi metsurimme irtisanottiin.

    • Metsänomistaj

      On syytä miettiä, että kuinkahan tuollainen järjetön päätös on saatu junailtua läpi Päijänteen MHY:n päättävissä elimissä ? Ovatko luottamushenkilöt ymmärtämättömiä, vai täysin johdateltavissa olevaa porukkaa ??

      • mistäpuutehtaalle

        Ei ole Päijänteen mhy;n syy. Se on EU;n syy ja näiden vapaiden työmarkkinoiden.

        Vieraan maan "ammattimiestä" pyörii raksoilla, metsissä ja konehommissa. Verorahat menee muihin maihin ja omat vero tulot sen kun vähenee kun työtön jätkä lepäilee . Suomen jätkä alkaa ryyppäämään tietenkin Viron verotonta viinaa.

        Metsät meillä aina pysyy . Mutta kukahan ne tulevaisuudessa hoitaa. Ei ainakaan virolaiset. Viro ajaa pian Suomen ohi . Suomi on maailman ainut kolkka jossa kaikki hyvä lahjoitetaan suosiolla muille. Oman kansan työt , parhaat yhtiöt ja lopulta varmaan koko suomi Oy.


      • POKAROKKA

        Se on just niin lopuks Putin "ostaa" Suomi Oy; n.


    • Entinenmetsuri

      Missä on muuten ryssä metsurit? Niitä ei Suomen metsissä oo näkyny.

      • Uudetrajapyykit

        Ne tulee panssarivaunulla.


    • Ollion

      Voisiko Päijänteen MHY:n hallituksen "valopäät" nyt kertoa, että miksi maksaisin teille jäsenmaksun ?
      Miksi lahjoittaisin teille rahaa siitä, että hankitte metsään jonkun ulkopuolisen ja minulle tuntemattoman hämäräheikin luirimaan metsääni. Kun hankin tekijän itse metsääni, saan sellaisen tekijän, kuin haluan. En sellaista tekijää, jonka te haluaisitte.

      Te "valopäät" haluatte metsääni tekijän, jonka avulla te toimihenkilöt ja MHY:n hallitus saatte matkustuskassaanne kerättyä rahaa. Minä taasen haluan sellaisen tekijän metsääni, joka ymmärtää suomea ja tekee hyvän jäljen taimikkooni.
      Siinä on suuri ero minun kannaltani.
      Lähdenpä tästä saunan lämmitykseen. Sytytän kiukaan Päijänteen MHY:n lähettämällä kirjeellä.
      " Ollos huoleton, poikas valveil on .... "

    • Metsurisahuri

      Päijänteen maksu on Suomen edullisimpia. Ilmeisesti tehokas ja nykyaikainen metsänhoitoyhdistys.

    • HyvältäNäyttää

      Ensin tulee saada MHY:t nurin. Ja sitten ne metsurit perustamaan oma firma, jonka lukuun tehdään työt. Saadaan tuottamaton paperinpyörittäjä porukka pudotettua pois välistä.

      • kanta-hämeenmetsä

        Ei taida kaatua MHY isännän asialla kun on. Nykyään Mhy:n pitää tehdä myös bisnestä.


    • Ytimennävertäjä

      Onko nämä Päijänteen metsurit löytänyt töitä? Hauskaa ja osin surullista luettavaa.

    • Tiedetään

      Päijänteen mhy:n johtamistyylillä olisi moni yritys jo kaatunut mutta metsänhoitomaksun avulla vielä pysyi huterasti pystyssä. Arvatkaapa miksi toiminnanjohtaja vaihdettiin, ei vaihtunut vaan vaihdettiin.

    • faktaa

      Ja onkohan talous ihan oikein hoidettu......

    • Virossa_työmiehiä

      Puhuvat tuolla kylillä, että keskisuomalaisten metsurien asenteessakin on vikaa. Pitää tuoda tekijämiehet Virosta, että jotain tapahtuu. Taimipuolellakin on sellaista menoa, että keskisuomalainen pukeltaja saa hyvänä päivänä maahan noin 800 pottitainta ja virolainen noin 2200.

    • ida45

      Suomalainen ottaa ne taimet pois laatikosta ja istuttaa taimet maahan yksitellen juuripaakku maan sisään asetettuna. Luulettekos, että jotakin virolaista kiinnostaa, kasvavatko metsänomistajan taimet, vai eivätkö kasva.
      Tyhmää kuvitella, että virolaisia puoli-orjia kiinnostaa laadukkaan työn tekeminen.

      • 5556678889

        Taidat olla sellainen pirttipekka, joka tuolla edellä kuvattiin. Kiva puhua paskaa, kun oma toimintakyky on nolla.


    • Selvisi

      Tulihan se sieltä: firman mies tiesi että Päijänteen mhy:n toiminnanjohtajalla oli kaksi vaihtoehtoa: lähteä nyt tai lähteä heti. Huhuilla oli vinha perä.

    • elossasentään

      Päijänne päätti erottaa nyt viina maistuu. Ennen maistu työ.

    • Talous

      Ja TAAS vaihtui toiminnanjohtaja, eipä ollut yllätys. Jokohan nyt saavat eurot järjestykseen...

    • Mahdotontamenoa

      Metsäpiireissä odotellaan milloin alkaa rytinä, monen mielestä pian.

    • vesipuoli-1

      mitkähän rytinät ois alkamassa???????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe