reumalääkärin tutkimukset

Vainoharhainen?

Heis! Olen vuoden kärsinyt erilaisista nivelkivuista. Ensin alkoi ranteet kipuilemaan rasituksen jälkeen.
Sitten alkoi alaselkäsärky,joka heijastui vasemmalle. Tietty etukeno asento tuntui kuin joku lähtisi pois paikoiltaan ja nostaminen yskiminen ym sai kovan paineen alaselkään.Kipu siirtyi vasempaan lonkkaan joka ei sietänyt lainkaan päällä makaamista, välillä kävely auttoi ja välillä pahensi oireita. Tätä kestettyä n. 3kk varasin lääkärin. Tänä aikana myös päkiät alkoivat kipuilemaan pikkuhiljaa. Esim kynnykselle tai maton reunalle huonosti astuminen tuntui kuin vasaralla olisi lyöty. Kämmenet alkoivat särkemään ja lähinnä puristus oli epämiellyttävää. Nyttemmin olen huomannut särkyjen olevan yhteydessä kuukautisiin. Pahempi särky alkaa pikkuhiljaa n. vko ennen kuukautisten alkua ja vähenee kuukautisten loputtua. Molemmat lonkat kipuilevat,välillä kävellessä välillä levossa herättäen öisin jos päällä makaa ja särkiessä istuminen on pahin asento. Samanlaisesti olkapäiden kanssa. Päkiät ovat nykyään kävelyarat aamuisin.Joskus kestää koko päivän ja välillä aamun jälkeen helpottaa mutta illalla voi särky olla järkyttävää. Vasen päkiä turposi ennen vain välillä,nyt se on jäänyt turvoksiin vaikka ei särkisikään. Samanlaisesti on vasen kämmen myös ensin välillä turvonnut ja nyttemmin aina enemmän tai vähemmän aina turvoksissa. Käsissä kipeät ovat rystynivelten "alaosa" kämmenen puolella. Särkyjä on vaihtelevasti välillä kuitenkin täysin lamauttavasti. Välillä kävelen kuin 80 ikäinen vanhus koska lonkkia särkee tai joudun kävelemään iso varpaat irti lattiasta koska astuminen on niin kivuliasta. Kaikki veriarvot ovat hyviä. Lääkäri laittoi lähetteen reumapolille jossa kävin. Lääkäri taputti alaswlkääni kysyen sattuuki.No eihän se sattunut. Samoin paineli sormiani vaikka ne eivät kipeät ole ollurkaan koskaan.Päkiöitä ei edes kkkatsonut ultrasi isovaroaan päältä ja totesi ettei tulehdusta.Ultrasi myös nivuset? ja sanoi ettei ole tulehduksellista reumasairautta koska ei näy. Näkyykö lonkan sivuosan tulehdus nivusesta. Kaikenkaikkiaan jäi todella tyhjä olo käynnistä kun lääkäri ei edes tutkinut paikkoja jotka kipeät ovat.Pitääkö olla siis niin kipeä että pelkkä taputtelu sattuu?? Olisin kysynyt teiltä jotka sairastavat reumaa että ovatko oireeni sellaiset että niiden kanssa vaan on oltava selvittämättä asiaa enempää.Oliko reumalääkärillä käynti ihan normaalin kuuloinen vai osuiko kohdalleni vain "huono" lääkäri? Buranaa kirjoitti koska se auttaa kipuihin suhteellisen hyvin. Hän vaan totesi että kyllä kaikkia joskus särkee.. Olen normaalipainoinen ja liikkuva ihminen. Keliakian "omistan".

6

1776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vainoharhainenko?

      Unohtui äskeisestä vielä,että aikaajoin minulla myös niska ja selkäjäykkyyttä aamuisin. Eli pää ei liiku eteen eikä taakse ka selkä kuin rautakanki. Esim omaa napaansa olisi mahdoton tuolloin nähdä:-) Nykyisin tätä ilmenee vain pitkien yöunien jälkeen, mutta aiempina vuosina on voinut olla jäykkyyskausia jotka kestävät monta kuukautta aamu toisensa jälkeen. Viime jäykkyysajan aikaansaannoksena pääni ei enää kääntynyt lainkaan oikealle ja röntgenissä todettiin oiennut kaularanka. Fysioterapeutin avulla vaiva onneksi helpottui ja nykyään varaan ajan fysioterapeutille heti kun oireita alkaa tulemaan jotta ei pahaksi ehdi päästä.Arcoxia on ollut ainut lääke joka noina kausina auttaa.
      Toinen olkapää on myös leikattu.Ilmeisesti jatkuva tulehdus lapaluun viereisessä lihaksessa oli tehnyt tuhoaan myös olkaoäähän.Tuhoja oli siis olkapään takaosassa. Mutta jos mielipiteitä kuulisin niin olis mukava. Lähinnä että kannattaako uudelleen hakeutua reumalääkärille vai jotain ihan muuta..?

      • suski8

        Moikka, luin viestisi ja voin vaan todeta olipa kuspäinen lekuri!! Itsellä alkoi reuma n. 20v. sitten nilkkakivuilla ja aamujäykkyydellä. Silloinen lekuri halusi röngenkuvata keuhkot jota ihmettelin silloin suuresti, mutta keuhkomuutoksia saattaa ilmetä nivelreumassa. Kuvissa ei näkynyt mitään, mutta onneksi otettiin myös verikokeet joissa näkyi reumafaktori, eli nivelreuma. Kannattaa siis vaatia kunnon tutkimus, eli verikokeet ja röntgenkuvat. Myös hyvä ortopedi voi auttaa. Tsemppiä sulle!


    • oireet vakavasti ote

      Välttämättä verikokeissa ei näy edes reumafaktori kohonneen vaikka on nivelreuma. Multa otettiin sitruliinibeptiini-vasta ainekoe ja se olikin koholla reippaasti Diagnoosi oli nopeasti etenevä nivelreuma. Tautihan alkoi päkiöiden kipeytymisellä. Etenkin aamuisin ol jalat niin kipeät että oli hankala kävellä. Päivän mittaan kipu helpottui.Samat oireet käsissä, lähinnä rystysnivelissä.Pääsin pätevälle reumalääkärille joka tutki minut tosi tarkasti.Lääkitys aloitettiin välittömästi. Nyt olen syönyt kolmoislääkkeitä jo 9 vuotta ja käyn töissä normaalisti. Pahempia kipuja ei ole , joskus käyn kortisonipiikilä jos jokin nivel pahasti tulehtuu .

    • roumads19
    • Nopain!

      Mulla oli myös ihan kamala lääkäri kokemus, joten pakko avautua!
      Mulla alkoi oireet viime vuoden marraskuussa, ensin oireili kaikki isot nivelet ja kävely oli niin tuskaa! Joka paikkaan särki, en saanut hiuksia itse laitettua ponnarille kun kädet ei noussut ja muuta vastavaa.. "Marssin" itku kurkussa siskon saattamana omalle lääkärille, määräsi Buranaa, viikon sairasloman ja peruslabrat otettiin. Kuulemma oli vaan tulevan flunssan ensi oireet kyseessä.
      Viikon päästä palasin saman lääkärin luo, taas itkien kun särki ja särki. Itse en kyennyt edes vessaan kävelemään. Lisäksi kerroin että olin ollut yhden vuorokauden tuon kuluneen viikon aikana syömättä kunnollinen leuat niin kipeenä, sen lisäksi etusormet oli turvoksissa. Taas lääkäri kuunteli keuhkoja ja määräsi viikon sairasloman ja ottatti peruslabrat. Olin ihan rikki!
      Ja viikon päästä sama juttu, itkien lääkärille, mutta tällä kertaa olikin sijainen kun oma lääkäri oli lomalla.
      Se tunnusteli kaikki nivelet tarkasti läpi, ja kysyi että onko suvussa kenties reuma sairauksia, aloin heti itkemään! Onnesta! Koska tajusin että jes! Mulla on nivelreuma saan lääkkeet ja sitten ei enään satu! Otettiin reumakokeet, lääkäri sanoi että tuloksissa menee n. 1,5-2viikkoa, taas sain viikon sairasloman, maanantaina omaa lääkäriä tapaamaan että saa tuloksiin/hoitoon asti lisää sairauslomaa kun ei siinä kunnossa töihin kyennyt.
      Mitä tekee oma lääkäri? Nauroi mut melkein pihalle kun huomasi että multa on otettu reumakokeet:" olet noin nuori, vasta 24. Eihän sulla nyt mitään reumaa voi olla! Rahojen tuhlausta nämäkin reumakokeet!"
      Noh, tässä sitä ollaan. 24v, nivelreuma lääkitys kunnossa, eikä satu enään! :)
      Kyllä tossa koko hommassa tapahtu vielä vaikka mitä, kun oli tosi kohonneet maksa-arvot särkylääkkeiden popsimisesta, hiv-testaukset, ja hepatiitti epäilyt tatuointien vuoksi :D
      Ja sitten selvis myös miksi mulla oireet alkoi vähän poikkeavasti: oli sellainen sytomegalo-virus päällä, joka vaikutti niihin.

    • höhhöh

      Joku sanoi että diagnoosi oli nopeasti etenevä nivelreuma. Miten sen voi diagnoosin saatua tietää että onko reuma nopeasti vai hitaasti etenevä???
      Minulla todettiin 2 kuukautta sitten seropositiivinen nivelreuma eli reumatekijä ja sitrullivasta-aineet tapissa. Mulla oli vain rystyset helvetin kipeät. Reumatologi sanoi että ei tässä heti voi kertoa millainen laatuaan minun reumani on. Se selviää vasta ajan kanssa. Röntgenkuvissa eikä ultrassa näkynyt mitään poikkeavaa. Lääkitys puri heti ja oloni on aivan normaali. Reumatologi kertoi, että ajan kanssa selviää onko reumani sellainen ettei se kovin helpolla edes niveliä/luuta lähde tuhoamaan vai tekeekö se sitä pikkuhiljaa vaiko nopeammasssa tahdissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe