Voiko vaihdevuodet

47v

tulla yhtäkkisesti eli jos on ilman varsinaisia ennakko-oireita kuukautiset myöhässä 4 kk ajan ja jäävät samantien kokonaan pois?

15

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rueruburt

      Tuo on jo oire.

    • 47v

      Kysyin voivatko kuukautiset jäädä kertaheitolla kokonaan pois ilman, että on aiemmin esiintynyt mitään parin kuukauden jaksoja jolloin ovat kuukautiset olleet poissa. Onko jollain kokemusta?

      • saijamaaria

        Mulla oli viime vuonna kuukautiset poissa seitsemän kuukautta. Ja luulin niiden kokonaan jo loppuneen. Sitten tulivat kolmena kuukautena suht säännöllisesti. Nyt taas taukoa ollut jo kuusi kuukautta. Lieviä kuumia aaltoja ollut viime keväästä ja uni aamuyöstä katkonaista. Se taas aiheuttaa vetämättömyyttä ja ajoittaista ketutusta. Ikää 46v.


    • Säännöllisesti loppu

      Meillä suvussa sekä äidillä että mummolla ovat kuukautiset jääneet pois hyvin nopeasti, ilman sen suurempia ennakoivia oireita. Jos sinulla elää äiti, niin kannattaa kysyä, miten hänen vaihdevuotensa menivät. Suurella todennäköisyydellä sinulla menee melko vastaavalla tavalla.

    • hormonihiiri

      Ei ne välttämättä vielä ole ohi,nimittäin hormotasot,sekä estrogeeni että keltarauhasen hormonit heittävät häränpyllyä ,joko ne tulevat tiheänä,tai pitkän tauon jälkeen lorottaa kuukaudenkin putkeen,varaudu siihen ,nimittäin näin käy ,lääkärit ovat usien sanoneet että heittelyt kuuluvat oireisiin,ja vaarana pitkiin kiertoihin liittyy kohdu limakalvon paksuuntuminen mikä oirailee pitkinä vuotoina ja runsainakin usein.Eli keltarauhasen säätelemä hormonin väheneminen aiheuttaa pitkiä kiertoja ja pitkiä vuotoja peräkkäin.tuskin menkat ihan seinään kellään loppuvat,kai harvalla siten

    • fsh 90

      Näin kävi, että loppu.

    • ap.

      Kiittos kaikille kommenteistanne. Äidilläni on erilainen hormoonitoiminta kuin minulla, hänen kuukautisensa alkoivat n. 13-vuotiaana tai jo aiemminkin toisin kuin minulla yli 15-vuotiaana. Hänen kuukautisensa loppuivat joskus vähän ennen 60 vuotta, minulla todennäköisesti se on edessä jo muutaman vuoden päästä viimeistään. Kävin pari vuotta sitten gynekologilla, joka sanoi limakalvojen olevan hyvässä kunnossa kaikin puolin. Nyt pelkään sitä, että hormonitoiminta alkaa hiipua kokonaan. Olen vasta 47v.Mitään hormonivalmisteita en aio koskaan syödä, sillä olen lääkeyliherkkä kaikille mahdollisille lääkkeille/valmisteille. Eli kysyisinkin vielä, mitä luontaistuotteita kannattaa syödä pitääkseen elimistön kunnossa ts. ettei puhkeasisi mitään sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia tai muuta vastaavaa, mihin hormoonitoiminnan vähentymisellä on lähes suoranainen yhteys.

    • Äitykkä

      jos ei mitään muita oireita ole niin D-kalkki on se millä saat kalkkitasosi pysymään kunnossa, Sydän ja verisuonitauteihin parasta oin elintavat; ravinto ja liikunta.

      Mutta sinuna kyllä varmistaisin vielä, jos siis ei mitään muita oireita ole kuin kuukautisten poisjääminen, ettei mistään muusta ole kysymys. Eli gynen vastaanotolle.

    • 47v

      Nyt ne sitten tulivatkin joskin vähäisinä 4 kk tauon jälkeen eli olen varmastikin nyt sitten esivaihtareissa.
      Lapsia en ole koskaan tehnyt vaikka niistä pidänkin, ei ole löytynyt oikeaa miestä. Voisinkohan vielä saada lapsen? (tämä hiukan huumorilla)

    • outo lintu?

      Olen äitini biologinen tytär mutta kehomme ovat täysin erilaisia - ei voi siis aina sanoa että sellainen äiti, sellainen tytärkin. Hän on vaalea ja hoikka, minä tumma ja raskastekonen (en lihava kuitenkaan koskaan, olen vain atleettinen). Hänellä ei vaihdevuosiongelmia koskaan ja kuukautisetkin loppuivat vain kohdunpoistoon 58v kun taas minä aloin oireilla 49v ja vikat menkat 52v (olivat kerran sinä vuonna, kolmipäiväiset).
      Kummallista.

      • normaalia minusta

        Ei tuo minusta mitenkään kummallista ole, jokainen on yksilö eikä kopio äidistä tai poika isästä. Kyllä ne isän puolen geenitkin vaikuttaa ja tekee sinusta yksilön.


      • 47v
        normaalia minusta kirjoitti:

        Ei tuo minusta mitenkään kummallista ole, jokainen on yksilö eikä kopio äidistä tai poika isästä. Kyllä ne isän puolen geenitkin vaikuttaa ja tekee sinusta yksilön.

        Veit sanat suustani. Minulle on periytynyt isän puolen geenit tässä suhteessa.Isäni veli oli lapseton koska ei voinut saada lapsia, itse en ole koskaan testannut asiaa käytännössä, mutta tällainenkin vaihtoehto on mahdollinen kohdallani. Tosin en usko, etten olisi voinut saada lapsia tästä syystä. Olisi mielenkiintoista testata lääkärissä asia, mutten tiedä onko sillä enää mitään käytännön merkitystä tässä iässä.


      • korj.
        47v kirjoitti:

        Veit sanat suustani. Minulle on periytynyt isän puolen geenit tässä suhteessa.Isäni veli oli lapseton koska ei voinut saada lapsia, itse en ole koskaan testannut asiaa käytännössä, mutta tällainenkin vaihtoehto on mahdollinen kohdallani. Tosin en usko, etten olisi voinut saada lapsia tästä syystä. Olisi mielenkiintoista testata lääkärissä asia, mutten tiedä onko sillä enää mitään käytännön merkitystä tässä iässä.

        Isäni veli=isäni sisko :)


    • Nainen 51

      Hei, kyllä voi. Minulla kävi juuri noin ja eikä kuukautisia oo enään näkyny, eikä mitään tiputtelua. Kuumia-aaltoja on hyvin vähän ja harvakseltaan. Öisin ei ollenkaan. Suussa olen huomannu muutoksia. Sitä kuivaa ja on turvonneen oloinen vähän väliä. Olen tutkituttanut suutani jo kahden vuoden ajan ja mitään syytä ei ole nähty. Sain jopa vasta difflukan yhden tabletin oireeseen, jota määrätään naisten alapään sienitulehdukseen. Neljä päivää oli hyvin kaikki, mutta oireet palasi suuhuni. Onko kellään hyvää niksiä tai tietoa mikä auttaisi tuohon. Hammaslääkärini on yksityinen ja kävin ihan Suusairauden Suupolilla tutkituttamassa suutani. Kiitos vastauksista:) en käytä mitään hormonihoitoja

      • Suutakihelmöi

        No mulla on myös suun kanssa ongelmia. Sieltä löytyi hiivaa, tosin sitähän nyt on normaalisti kaikilla. Söin hiivakuurin, mutta ei auttanut. Eli suuta kirvelee ja kihelmöi, välillä enemmän välillä vähemmän. Jotenkin olen huomannut että sokeri pahentaa kihelmöintiä. Myös b-vitamiinit voivat auttaa. Mulla ei ole auttanut mikään. Vaihdoin hammastahnankin vaahtoamattomaan. Eipä ole helpottanut.

        Tiedä nyt sitten, onko kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyvä oire. Sekin todettiin tässä kesällä. Syön nyt tyroksiinia ja estrogeenivajaukseen geelihoito. Lähinnä kuumiin aaltoihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2663
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1432
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1431
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1189
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1070
    Aihe