Suomi ei auta jos on rahat loppu

Hylätty!

Minulla on taas rahat loppu ja viimeisetkin tukirovot käytetty vaikka on vasta kuukauden 11. päivä. Mitään turhaa en osta enkä tuhlaile, mutta rahat ne ei vaan riitä, kun ruoka ja vuokra on niin kallista!

Sosiaalitoimesta kieltäydyttiin auttamasta ja seurakuntakin sulki minulta ovensa kun kuulemma olen "niin usein käynyt". Ruokajonoja ei täällä maalla ole. Eli Suomi hylkäsi ja yhteiskunta sulki minulta ovensa. Kiva tässä sitten, kaippa me lasten kanssa kuollaan nälkään vai?!??

30

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitkäaikatyötön

      Maalla asumiskustannukset ovat alemmat kuin muualla, ja ruoka ehkä hiukan kalliimpaa, joten aloitus on hämmentävä. Suomi maksaa kuukausittain yli sata euroa jokaiselle lapselle lapsilisänä ja yksin-/yhteishuoltajan tapauksessa vielä melkein viisikymppiä per napero lisää. Näillä rahoilla pitää pystyä antamaan ravitsevaa ruokaa joka lapselle riittävästi joka päivä.

      Lisäksi tukea tulee asumistuen kautta ja toimeentulotuella voi maksaa loput vuokrasta sekä muita asioita. Sen jälkeen pitäisi jäädä vielä 480,20 euroa, joilla on maksettava
      - ravintomenot
      - vaatemenot
      - vähäiset terveydenhuoltomenot
      - henkilökohtaisen puhtauden ja kodin puhtauden menot
      - paikallisliikenteen maksut
      - lehtitilaukset
      - televisiolupa
      - puhelimen käyttö
      - harrastus- ja virkistystoiminta.
      http://www.stm.fi/toimeentulo/tuet_ja_etuudet/toimeentulotuki

      Ja lisäksi on seurakuntakin auttamassa. Miten nämä kuukausirahat voivat loppua kahdessa viikossa? Taas?

    • kiuu1

      Asumistukikin on pienempi jos talossa on jokin muu lämmitys kuin keskuslämmitys, Sähköllä lämmittäminen on kallista samaten puilla, on nuohousmaksut. Ja bussitkin on mailla monessa paikassa kulkeneet viimeksi -80 luvulla.

    • mikä teillä vialla?

      Jos rahat loppuvat joka kuukausi kesken, niin sitten pitää miettiä vakavasti, että mitä on tehtävissä. Joko vaihdat edullisempaan asuntoon (esim. muutat alivuokralaiseksi) tai pienennät entisestään ruokakuluja. Kaurahiutaleilla yms. saa vatsansa täyteen ja selviää hengissä. Jos elät maaseudulla, niin marjoja ja sieniä vaan sitten keräilemään ja esim. nokkosista voi tehdä pinaattikeiton tapaista soppaa. Netti on täynnä ohjeita syötävistä kasveista ja miten ne valmistetaan. Jos asut järveä lähellä, niin onkiminen ei vaadi kalastuslupaa.

      Yksi vaihtoehto on tietysti panostaa enemmän työnhakuun ja muuttaa tarvittaessa työn perässä muualle.

      Koska sinulla on lapsia, niin saat heistä sievoiset summat rahaa. Jos olet yksinhuoltaja, saat korotettua lapsilisää ja elatustukea. Jos lapsesi on jo ylittänyt lapsilisän rajan, niin hänellä on mahdollisuus hakea opintotukea ammatilliseen koulutukseen. Jos taas sinulla on puoliso, niin hänen pitää myös osallistua elatukseen.

      Jos lapset näkevät nälkää, on parempi ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja sijoittaa heidät huostaan siksi aikaa, että saatte taloutenne tasapainoon. Lasten syytä ei nälän näkeminen voi olla.

    • muutama sana

      Taas rahat loppu! Opettele hyvä ihminen elämään varojesi mukaan. Edes lasten takia!

      Muuten joka lapsesta maksetaan niin paljon lapsilisää kuukausittain, että sillä ruokkii ja pitää vaatteissa lapset hyvin. Jos olet yksinhuoltaja lisäksi tulevat yh-lisä ja elatustuki. Siinä on rahaa runsaasti.

      Yhtään sympatiaa ei heru noille "taas rahat loppu" -tyypeille. Jos perheessäsi on mies, joka ryyppää ja rällää kaikki omansa ja sinun rahat, ota ero. Vai sinä itsekö käytät rahat rahapeleihin ja kapakoihin? Lopeta se!

    • köyhä mies.

      Kallista on. Ostin vesimelonin joka maksoi 4 euroa

      • melo

        Vesimelooneja oli euron kilo, mutta pelkästään ne kuoret painaa yli kilonkin.


      • köyhä mies.
        melo kirjoitti:

        Vesimelooneja oli euron kilo, mutta pelkästään ne kuoret painaa yli kilonkin.

        Noh, kepukaljaan meni kyllä 20€, ostin salkun. :D


    • siinäpä se onkin

      Vika on juuri siinä ettei pienituloiset ja vähäosaiset äänestä. Pitää vain katsoa tarkkaan ketä äänestää. Jos kansanedustajissa on tarpeeksi vähäosaisten asioiden puolesta taistelevia niin silloin hoidetaan vähäosaisten asioita. Ei hyväosaiset mitään valmiiksi tehtyä anna. Kaiken puolesta pitää itse taistella.

      • tässäpä se on

        Sama juttu se on hyväosaisilla. Kaiken puolesta on pitänyt ja pitää edelleen taistella.


    • kköyuf

      Vasemmistoliitto on ainoa vaihtoehto köyhille ja pienituloisille muut eivät välitä

    • tili tuli tili meni

      Se on surkeeta. Mullaki on rahat loppu ja tilipäivään vielä 2 viikkoa. Nälkä kurnii mahassa. Kuola valuu ku näänki ruokaa.

      Tili meni vuokraan, sähkölaskuun, bensaan, liikennevakuutukseen, puhelilaskuihin, Alkoon, vippeihin, uusiin kenkiin ja silmälaseihin, Hesarin laskuun, lääkkeisiin (oli niin flunssa) ja en ny kaikkia muista... Nii juu, maksoin äiten sairaalalaskun, oli kallis lasku eikä sillä polosella ollu rahaa. Voi ku puissa kasvais rahaa, kiipeisin puuhun ja poimisin kaikki.

      • Tuikka tiukka

        Minulla on 68€ ja 18 päivää ajattelin pärjätä. Uskon että pärjään itsekseni, mutta sitten tulee rahaa ja saan 300€ säästöön. Ruokaa on vielä kohtuullisesti kaapissa, freshona suolakurkkua ja punajuuria ne megapöntöt L-kaupasta. Samoin kaksi kiloa juustoa. Näillä mennään ja tarjouksesta hakee jotain pientä, kinkkuleikkettä tietenkin C-kaupasta 2.5€ 500g.


      • taikka vaikka
        Tuikka tiukka kirjoitti:

        Minulla on 68€ ja 18 päivää ajattelin pärjätä. Uskon että pärjään itsekseni, mutta sitten tulee rahaa ja saan 300€ säästöön. Ruokaa on vielä kohtuullisesti kaapissa, freshona suolakurkkua ja punajuuria ne megapöntöt L-kaupasta. Samoin kaksi kiloa juustoa. Näillä mennään ja tarjouksesta hakee jotain pientä, kinkkuleikkettä tietenkin C-kaupasta 2.5€ 500g.

        Mulle tulee ensi viikolla taas 1700 euroa. Entistäkii on kyllä jäljellä. Ja sitte tulee syyskuun alkajaisiks 500. En saa kaikkea kulumaan. Raha kasaantuu. Mitä teen?


      • lasten laiminlyöntiä
        taikka vaikka kirjoitti:

        Mulle tulee ensi viikolla taas 1700 euroa. Entistäkii on kyllä jäljellä. Ja sitte tulee syyskuun alkajaisiks 500. En saa kaikkea kulumaan. Raha kasaantuu. Mitä teen?

        Aloittajalla on lapsia, ja perhe näkee säännöllisesti joka kuukausi nälkää. Tämä tapahtuu maassa, jossa jokaiselle on taattu perustoimeentuloturva. Aloittajan perheessä rahat loppuvat jo kuun 11. päivä.

        Yksi hyvään vanhemmuuteen liittyvä asia on eläminen tulojen mukaan. Jos rahat lapsiperheessä loppuu jo ennen kuun puoliväliä, on vanhempien/vanhemman vanhemmuudessa vakava puute ja päässäkin varmaan vikaa.

        Lapsesi ansaitsevat paremman hoidon kuin mitä sinä pystyt heille tarjoamaan!


      • luppovilla
        taikka vaikka kirjoitti:

        Mulle tulee ensi viikolla taas 1700 euroa. Entistäkii on kyllä jäljellä. Ja sitte tulee syyskuun alkajaisiks 500. En saa kaikkea kulumaan. Raha kasaantuu. Mitä teen?

        En tiedä mitä teet. Auta vaikka vähäosaisempia kun selkeästi sinulla olisi siihen varaa.


      • Pitkäaikatyötön

        "Tili meni vuokraan, sähkölaskuun, bensaan, liikennevakuutukseen, puhelilaskuihin, Alkoon, vippeihin, uusiin kenkiin ja silmälaseihin, Hesarin laskuun, lääkkeisiin (oli niin flunssa) ja en ny kaikkia muista... Nii juu, maksoin äiten sairaalalaskun, oli kallis lasku eikä sillä polosella ollu rahaa. Voi ku puissa kasvais rahaa, kiipeisin puuhun ja poimisin kaikki."

        Rahapuista unelmoimisen sijasta olisi kai fiksumpaa vain jättää ne Alkossa käymiset tekemättä tai edes ostaa sieltä vähemmän? Ei tarvitsisi ruokarahoista tinkiä, tai maksaa niitä vipeillä.


    • työ ei kannata

      Kellään tavallisella ihmnisellä ei riitä rahat kuun loppuun. Ei muilla kun päättäjillä, jotka nostaa ylisuuria palkkojaan, etuuksia ja verottomia korvauksia... Eivät he ymmärrä mitä on elää 500 e tuloilla, kun itse saavat 100 000 e kk... ilmaset ruuat, matkat joka paikkaan, kaikki on heille ilmaista, siksi he veroja ja maksuja nosteaakin että saavat lisää ja lisää..

      Ei työ kannata suomessa. Minäkin olen ollut 26 v työtön, ja sanon että parhaiten pärjään näin kun saa kaikki tuet ja euudet kelasta ja sossusta, Jos olisin töissä, jäisin aivan varmasti miinukselle.

      • Pitkäaikatyötön

        "Kellään tavallisella ihmnisellä ei riitä rahat kuun loppuun."

        No ihan taatusti riittää! Tavalliset ihmiset ottavat isoja lainoja asumiseen ja autoiluun. Käteisellä lennähtävät lomakohteisiin vaikka maapallon toiselle puolelle. Ostetaan huviksi moottoripyöriä, mönkijöitä, veneitä, muotivaatteita ja kuljetetaan lapsia kalliissa välineurheiluharrastuksissa. Talvella käväistään hiihtokeskuksissa mäkeä laskemassa, sikäli kuin viinan juonnilta suksien päälle satutaan viitsimään.

        Pienituloinen joutuu laskemaan menonsa tarkemmin, ja varsinainen köyhä voi kokea ajoittain jotain puutettakin.

        "Pienituloisia ovat henkilöt, joiden kotitalouden käytettävissä olevat rahatulot kulutusyksikköä kohti (ns. ekvivalentti rahatulo) ovat pienemmät kuin 60 prosenttia kaikkien kotitalouksien ekvivalenttien käytettävissä olevien rahatulojen mediaanitulosta."
        http://www.stat.fi/meta/kas/pienituloisuus.html


    • tätä se on

      No nähtävästi kuolette nälkään. Kiitos hallituksen ja porvarikerhojen.

    • Nälkäkurkiainen

      Kireissä elämäntilanteissa on keskityttävä siihen mikä on olennaisinta.
      Ja usein olennaisimmat asiat voivat olla ravinto ja onnellisuus.

      Keskittymällä em. asioihin ja seikkoihin on elämä mahdollista ja mielekästä.
      On siis pohdittava perustoimintojen ketjua ja suunnattava rahavarat ravintoon.
      Ja mietittävä hiljaa mielessään mistä pitää, mikä on itselle olennaista jne.

      Ajat kuitenkin aikojen kuluessa muuttuvat, vaikka ympäristö voikin esittää olettamuksen siitä, että kaikki on muuttumatonta.

      Joskus on voitava myös pohtia, että voiko jonkun ystävän avustuksella hakea ravintoa vaikkapa jonoista, joita kaupunkialueilla on. Ja joista esim. monet eläkeläiset käyvät trokaamassa sen, mikä itselleen parhaiten maistuu.

      Näiden päälle tulee sitten kulttuuri jne.seikat.

      Itse uskon, että kun olet aloittanut niin vastaan tulee myös hetki, jolloin ravinnonsaanti paranee.

    • tgdser56565

      Tulevaisuudessa venäjän malliin... Jokaisen talon takan oltava oma "ryytimaa"... Muuten et selvii... Nälkä tulee ja tappaa... Itselläni sama tilanne. 500 kuussa tuloa ja juuri nippanappa riittää normikuukauden jos ei tule mitään yllättävää... Nyt autosta putosi pakoputki ja leimakin vanheni joten enpä tiedä miten tästä eteenpäin? Ei katsastukseen varaa eikä korjaamoon mutta autoa tartten ihan pakolla kun keskellä korpeen asun. En selviäisi päivääkään millä vuokranmaksuilla!!!

      • Nälkäkurkiainen

        Näinhän se on, että on oltava omatoiminen ja keksittävä niitä tapoja, joilla elämä on mielekästä ja mahdollista.


    • muu ei auta

      Juu ei auta kun olet oman maan kansalainen. Mutta apua saat monta tonnia kuussa jos olet pakolainen. Luin jostain että pakolaisperhe saa 1779 e kk rahaa jotta selviävät.

      Mitä saa suomalainen? Ei mitään. Pakko erota jotta saa lapsille ruokaa. Sitten saat rahaa kun olet suomalainen ja eronnut.

      • muutosta as

        Siis mitä idiootteja täällä oikein kirjoittelee? Ei saada rahaa? Ihan kuin rahaa pitäisi tippua taivaasta. Mutta eihän sitä rahaa yleensä noin vain saada, siis oikeasti, saduissa ehkä.

        Ainakin minä olen koko ikäni tehnyt töitä ja saanut siitä palkan eli rahaa. Työksi on kelvannut mikä vain sokerijuurikkaan harventamisesta ja mansikanpoiminnasta alkaen.

        Monen kohdalla olisi täydellinen asenteen muutos paikallaan. Rahaa ei noin vain saada, raha ansaitaan. Silloin sitä on ja sitä osaa arvostaa, kun on joka sentin työllään tienannut.


      • työ ei kannata
        muutosta as kirjoitti:

        Siis mitä idiootteja täällä oikein kirjoittelee? Ei saada rahaa? Ihan kuin rahaa pitäisi tippua taivaasta. Mutta eihän sitä rahaa yleensä noin vain saada, siis oikeasti, saduissa ehkä.

        Ainakin minä olen koko ikäni tehnyt töitä ja saanut siitä palkan eli rahaa. Työksi on kelvannut mikä vain sokerijuurikkaan harventamisesta ja mansikanpoiminnasta alkaen.

        Monen kohdalla olisi täydellinen asenteen muutos paikallaan. Rahaa ei noin vain saada, raha ansaitaan. Silloin sitä on ja sitä osaa arvostaa, kun on joka sentin työllään tienannut.

        Ihminen on oiketettu tukiin jos omat rahat ei riitä, tai ei pysty menemään töihin, mutta ei, kun olet oman maan kansalainen, et saa.

        Siksi niitä veroja maksetaan että niilläkin voisi auttaa varattomia, mutta ei, kun olet suomalainen et saa, miksi et syntynyt ulkomaanlaiseksi, sillon saisit.

        Ja nykytyöt on lähes ilmaistyötä, ei niillä palkoill aelä, ne on niin pieniä että on sama oletko töissä vai työtön, ei täällä työntekemisellä ansaitse, valhtelemalla, sitähän nuo politiikotkin tekevät, senpä tähden heillä on luksusasunnot, ja mieletön elintaso.


      • Me kåyhät
        työ ei kannata kirjoitti:

        Ihminen on oiketettu tukiin jos omat rahat ei riitä, tai ei pysty menemään töihin, mutta ei, kun olet oman maan kansalainen, et saa.

        Siksi niitä veroja maksetaan että niilläkin voisi auttaa varattomia, mutta ei, kun olet suomalainen et saa, miksi et syntynyt ulkomaanlaiseksi, sillon saisit.

        Ja nykytyöt on lähes ilmaistyötä, ei niillä palkoill aelä, ne on niin pieniä että on sama oletko töissä vai työtön, ei täällä työntekemisellä ansaitse, valhtelemalla, sitähän nuo politiikotkin tekevät, senpä tähden heillä on luksusasunnot, ja mieletön elintaso.

        Meki vaa istutaa sisäl kesät talvet raha ei riitä harastuksii. Katotaa ikkunast pihal ja sit juostaa sänkyy nukuksimaa. Syön kaks kertaa viikos desin makaroonii . Rahat ja ruuat annan muksuil.


      • Nälkäkurkiainen
        työ ei kannata kirjoitti:

        Ihminen on oiketettu tukiin jos omat rahat ei riitä, tai ei pysty menemään töihin, mutta ei, kun olet oman maan kansalainen, et saa.

        Siksi niitä veroja maksetaan että niilläkin voisi auttaa varattomia, mutta ei, kun olet suomalainen et saa, miksi et syntynyt ulkomaanlaiseksi, sillon saisit.

        Ja nykytyöt on lähes ilmaistyötä, ei niillä palkoill aelä, ne on niin pieniä että on sama oletko töissä vai työtön, ei täällä työntekemisellä ansaitse, valhtelemalla, sitähän nuo politiikotkin tekevät, senpä tähden heillä on luksusasunnot, ja mieletön elintaso.

        On olemassa Suomessa syntyneillä, kuten muualla syntyneillä. Ja Suomen kansalaisilla samoin kuin muiden maiden kansalaisilla kaksi eri ryhmää.

        Joista toiset kuuluvat järjestelmien piiriin ja toiset eivät. Työtä sinånsä kannattaa aina tehdä, vaikka huijausta on yhä enemmän olemassa. Ja kouluissa ei opeteta sitä, että osan ihmisiä kohtalo voi osanaikaa tai pitemmäksikin osaksi aikaa, olla sellainen kuin se on. Eikä sellainen, kuin sen luulotellaan ihmisillä olevan.

        Pitäisin hyvänä ns. kansalaistyöjärjestelmää, jossa ihmiset voisivat työtä tai muuta hyödyllistä opiskelua vastaan saada oikeuden elintarvikkeisiin. Myös alkoholi ja päihdevapaat peseytymistilat, sekä osa-aikainen majoittuminen ja lepääminen sisätiloissa tulisi tehdä ihmisille mahdolliseksi.

        Lisäksi naisilla ja lapsilla tulisi olla mahdollisuus ns. suojattuun elämään. Koska heillä on enemmän vaikeuksia kokonaisuuksien jäsentämisessä.


      • Rautalankaa väännä
        Nälkäkurkiainen kirjoitti:

        On olemassa Suomessa syntyneillä, kuten muualla syntyneillä. Ja Suomen kansalaisilla samoin kuin muiden maiden kansalaisilla kaksi eri ryhmää.

        Joista toiset kuuluvat järjestelmien piiriin ja toiset eivät. Työtä sinånsä kannattaa aina tehdä, vaikka huijausta on yhä enemmän olemassa. Ja kouluissa ei opeteta sitä, että osan ihmisiä kohtalo voi osanaikaa tai pitemmäksikin osaksi aikaa, olla sellainen kuin se on. Eikä sellainen, kuin sen luulotellaan ihmisillä olevan.

        Pitäisin hyvänä ns. kansalaistyöjärjestelmää, jossa ihmiset voisivat työtä tai muuta hyödyllistä opiskelua vastaan saada oikeuden elintarvikkeisiin. Myös alkoholi ja päihdevapaat peseytymistilat, sekä osa-aikainen majoittuminen ja lepääminen sisätiloissa tulisi tehdä ihmisille mahdolliseksi.

        Lisäksi naisilla ja lapsilla tulisi olla mahdollisuus ns. suojattuun elämään. Koska heillä on enemmän vaikeuksia kokonaisuuksien jäsentämisessä.

        Mitä kuule tuolla viimeisellä kappaleella tarkoitat? Jonkinlaiseen turvaan on oikeus oltava, mutten täysin ymmärrä...


    • kiikunkaakun

      Pitkälti paljolti vaivaa nauttien pääsin kuukausi sitten vihdoin töihin ja voin nyt tilini saatuani hyvin sanoa, että eipä olisi kannattanut... On hyvin pitkälti paljolti alle sen mitä ennen alkanutta työjaksoa tärähti kuukausittain tilille! Sitä voi kuka tahansa hyväpalkkanen täällä vinkua mutta annas olla kun tilistä viedään eurokin piois niin johan pääsee itku... Niinkuin taannoin vinkuvat kuukausittaista parikymppistä... Jos köyhältä lähtee lähes 200 euroa pois niin muka mitään ei saa haitata... töitä muka olisi paiskottava ilman valittamista vaikka töissä kulkien tulee nälkä! Entäs jos auon rähjäke ottaa ja nuukahtaa? Milläs rahalla sen kukaan korjaa? Ei näillä palkoilla ainakaan minä.

    • työttömänä kantsii o

      Aivan, työe ei kannata suomessa. Se ei kannata kuin firmoille, jotka saa ilmaisen työntekijän. Siksi ei kantsi mennä ennekuin saa kunnon palkkaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe