Juttua PPO:sta

Willehartti Jumppane

Eipä ole viimeaikoina ollut enää juttua PPO:sta. Mistä lie johtuu kun on keskustelu laantunut. Joten ryhdistäytykäämmepä ja jatkakaamme PPO-keskustelua. Varmaa on että kaikkea ei ole vielä sanottu, ja tiedän että on lukuisia asioita jotka, eivät kestä päivänvaloa. Näistä olisi hyvä saada selkoa tässä sotkussa.!!

13

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hölmön puhetta

      Samakun huutaa tuuleen !

      Sitäpaitsi Elisa on parempi yhtiö ja hinnatkin laski. Ei oo mitään syytä haikailla peepeeoon perään.

    • jvjeop

      Kyselkäähän yrittäjiltä ja kuluttaja-asiakkailta jotka ovat tehneet vika-ilmoituksen ja mikä aika ja prosessi on että saa homman pelittään...Tuntuu että on helpompi laittaa voita sukkapuikolla villikissan persukseen entä saada homma kuntoon. Voi voi meitä hölmöjä kun siunattiin PPOn myynti Elisalle...

    • Anatoli Jaksanko

      Kaikki hinnat nousi ja palvelua ei saa ja jos sattuu saamaankin, se kestää tolkuttoman kauan. Eikä tuon elisan henkilöstöpolitiikka ole hyvässä huudossa koko maassa. VARMASTI tässäkin kaupassa tuli työttömiä raskaasti.

    • voi voi

      Enpä oikein usko, että PPO olisi ryhtynyt keräämään puhelinkaapeleita pois niin kuin Elisa tekee.

    • Päätoimiala on myyty

      Osuuskunnan voimassa olevien sääntöjen mukaan Osuuskunta PPO:n päätoimiala on tuottaa tietoliikennepalveluita jäsenilleen. Päätoimiala on myyty, joten Osuuskunta voidaan purkaa ja varat jakaa omistajille.

      • kyllä sanon

        PPO kotisivut ala-arvoiset.
        En anna vaarojani sijoitusyhtiöön.
        Mieluummin sijoitan itse ne Helsingin pörssiin.
        Purku edessä ja varojen jako osuuksien omistajille.


    • Jäsenaloite

      Sääntöjen mukaan jäsenen tekemän esityksen mukaan on kutsuttava osuuskuntakokous koolle. Tehdään kyseinen esitys ja vaaditaan osuuskunnan purkua ja omaisuuden jakamista jäsenille säännöissä mainitulla tavalla.

      • bfdvfgbgf

        Jäsenet kai määräsivät johdon jo tekemään suunnitelman siitä, kuinka purkaminen voitaisiin suorittaa hallitusti muutaman vuoden aikana niin, että verosuunnittelu tulee huomioiduksi.


    • Rapupatsas

      Nyt on valmisteluvalta keskittynyt raaheen kun on sekä hallintoneuvoston ja hallituksen puheenjohtajat sieltä. Eipä ole toitotettua maakunnallista tasa-arvoa kunnioitettu paikkajaossa ?
      Nämä tulee eteen jälleen osuuskuntakokouksessa kun jäsenten on otettava heille kuuluvat oikeudet käyttöön..sitä kannattaa miettiä kun teette esityksiä..sijoitustoiminnasta..osuuskunnan jatkamisesta jne. Ei tule menemään läpi muu kuin omaisuuden jako jäsenille enemmistöpäätöksenä.

    • Anatoli Jaksanko

      Jokainen joka vähänkin osaa laskea ymmärtää, että tämän kokoinen "sijoitusosuuskunta" on vailla mitään realismia. Noilla muutamilla
      kymmenillä miljoonilla ei saada mitään aikaan. Todellinen syy tähän
      touhuun oli viedä omistajien rahat heidän ulottumattomiin.
      Osuuskunta purkuun ja rahat omistajille, hallitusti.

    • Rohkeutta päätöksiin

      Isossakin maailmassa tapahtuu..ja oikeita asioita jotka kohdistuu oikeisiin päättäjiin :
      Rautaruukin patruuna Sakari Tamminen sai tänään perjantaina, viimeisenä arkipäivänään toimitusjohtajana, karvaan lähtiäislahjan. 100 000 euron sakko on Helsingin pörssihistorian suurin. Pörssin kurinpitolautakunta rankaisi Rautaruukkia vakavasta rikkomuksesta.

      Pörssi ei ollut saanut pyynnöistään huolimatta Rautaruukilta tyydyttävää vastausta siihen, mikä kumma nosti yhtiön kurssia poikkeuksellisella tavalla vuosi sitten elo-syyskuussa. Keskeiset toimihenkilöt yhtiössä olivat kiistäneet, että Rautaruukissa olisi meneillään mitään epätavanomaista, josta saattaisi olla pakollista kertoa markkinoille.
      Jälkeen päin näyttää ilmiselvältä, että kurssinousuun vaikutti hanke Rautaruukin ja SSAB:n fuusiosta. Sitä hahmoteltiin ja siitä neuvoteltiin viime vuonna.
      Pörssiyhtiötä sitovat laki ja pörssin säännöt. Sääntöihin kuuluu, että pörssin tiedusteluihin vastataan asiallisesti. Valvontaa pitää ”myötävaikuttaa”, kuten pörssi asian ilmaisee. Pörssiyhtiöissä on oltava henkilöitä, joilla on valtuudet ja tietoa vastata, kun pörssi kysyy.
      Valehtelusta rautaruukkilaisia ei sentään syytetä, mutta huonosti järjestetystä hallinnosta heidät pannaan luokalle. Rautaruukissa vastauksia antoivat väärät, joskin keskeiset henkilöt, joilta markkinavalvoja ei saanut tarvitsemiaan tietoja. Yhtiössä ei myöskään ymmärretty pörssin asemaa arvopaperikaupan valvojana. Kyselyihin viitattiin kintaalta, voi rivien välistä lukea.
      Sakari Tamminen oli se, jonka vastuulla viime kädessä olivat neuvottelut ja pörssiyhtiön korrekti toiminta. Tamminen ei kantanut vastuutaan sijoittajia kohtaan hyvin. Rautaruukin toiminta todisti oikeaksi sijoittajien käsitykset siitä, että valtion merkittävästi omistamissa yhtiössä muut ovat huutolaispoikia, kun valtio vie firmaa minne sitä huvittaa.
      Sakari Tamminen ja hänen väkensä Rautaruukissa syyllistyivät ylimielisyyteen ja ammattitaidottomuuteen, jollaista pörssiyhtiössä ei pitäisi olla olemassakaan.
      Tammisen uralle tuli kovin ruma loppu, kun hänen johtamansa pörssiyhtiö sai 100 000 euron sakot ja varoituksen pörssin kurinpitolautakunnalta. Näillä eväillä ei mennä kunnialla eläkkeelle.

      Ihan vastaavat tapahtumat varjostavat Osuuskunta PPO:n myyntiä ja sen jälkeisiä hallinnon ja sen aikaisen tj:n toimia. Viitteitä on myös siitä että nykyhallinto ja toimintaonganisaatio haluaa ja yrittää kaikin tavoin pimittää ja estää jäseniltä tiedon saannin eri tapahtumavaiheista ja nykyhetken taloudellisista tilanteista.
      Osuuskuntalaki ja osuuskunnan säännöt on ylimmät ohjenuorat joita kaikkien foorumien on noudatettava. Herää epäilys mitä on odotettavissa Avi-erityistarkastuksen myötä kun kaikki esitykset ja jäsenien haluamat toimenpiteet on jumissa, ikäänkuin padottuna odottamassa sen murtumista ja mahdollisia oikeus- tai korvauskäsittelyjä. Kyllä sitä 100 miljoonalla on niin haaskalle tulijoita kuin siihen liittyvien asiantuntijalausuntojen antajia. Kuitenkin omaisuus kuuluu osuuskunnan osuudenomistajajäsenille kuten säännöissä on sanottu ja selvästi kirjattu, että se pitää jakaa heille jos ja kun osuuskunnan se palvelutuotanto loppuu mitä varten se aikoinaan on perustettu. Näin tapahtui kun se myytiin elisa oyj:lle. Tästä on seurannut myös alueella voimakas palvelutason heikkeneminen ?
      Kun nykyhallinto tekee päätöksen osuuskunnan hallitusta purkamisesta niin näin toimien uskon vahvasti, että saataisiin kaikista paras ratkaisu ja kivuttomin lopputulos ilman jatkuvia kärhämöintejä tai jopa vältyttäisiin oikeustoimilta.

    • 4k resoluutio

      Elisa kehittää Pyhäjoella ainakin Yppärin alueen palveluita, koteihin on tullut äskettäin kirjeet, joissa kerrotaan, että Elisa kerää ns. ilmakaapelit pois ja "valitettavasti" korvaavaa kiinteää verkkoa ei ko. alueelle rakenneta.
      Suositellaan mobiiliyhteyksien käyttöönottoa.


      Kun ko. alueella ei oikein näy terrestiaali -lähetysverkon kautta TV:kään, niin aikalailla taantuu alue. Radio ilmeisesti vielä kuuluu.
      Montako tonnia katoaa kiinteistön arvosta, jos siihen ei ole saatavilla lainkaan esim. kiinteää vesiliittymää, pelkkä kantoaalto-vesi on usein ruuhkaista ja heikkolaatuista..

      Montako loppukäyttäjää Yle Areenaa, Netflixiä tai Watsonin IPTV:tä tarvitaan LTE verkon täyttymiseen?

    • Ottakaa kantaa

      Nyt oli KP:ssä tietoa jossa Anviaa ostatettelevan elisan hinnoittelu antaa arvon myös osuuskunta ppo:lle..Anvian arvo on tarjoushinnalla 185 M€ ja kun PPO/Pauli-Jarmo neuvotteli yhdistymisestä "meidän" neuvottelijat vaati enemmistöä yhdistymisen jälkeiseen hallintoon koska ppo:n arvo oli isompi kuin anvian..yhdistyminen peruuntui kun sopua ei löytynyt..ja sitten ppoi myytiin hinnalla 101 M€ esisalle..eli vähintäin 85 M€ alihintaan.
      Oisko jo nyt oikeuden toteuduttava ja osuuskunta purettava ja vielä jäljellä oleva omaisuus jaettava jäsenille kuten säännöt ja osuuskuntalaki sanoo !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1686
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1186
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1061
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      997
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      864
    Aihe