Velkakierre

Auttakaa!

Olen veloissani. Mitä teen?

Minulla on vakituinen työpaikka (onneksi), nettopalkka n. 1750e/kk. Ei lapsia eikä muita tuloja. Kaksi koiraa elätettävänä.

Kuukauden menot euroissa:

Vuokra 688e/kk
Sähkö 50e/kk
Puh.lasku netti 100e/kk
Mökkilainaa 16000e (en saa myytyä mökkiä, mökin arvo vain 20000) 110e/kk
Auton vakuutusmaksut (auto v. 2000 mallia, maksettu) 50e/kk
Ulosotossa 2700 (uo vie siis palkasta joka kuukausi n. 500e/kk
Perinnässä 2300 (en saa maksettua olenkaan tällä hetkellä ja ne siirtyvät ulosottoon pikkuhiljaa)
Omiin ja koirien ruokiin, bensaan yms. jää 252e/kk

Vuokra on kallis, vaikka asunto pienehkö kaksio (48 neliötä), mutta jos muutan, tulee muuttokuluja mm. vuokravakuus jo sotkemaan sen kuukauden talouden kuitenkin. Luottotiedot tietenkin jo menneet. Luottokortteja tai pikavippejä en harrasta. Onko ulospääsyä veloista?

21

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfsdfdfs

      Myy se mökki. En ymmärrä miten sitä et muka myytyä saisi, jos arvoa on 20000 euroa ja lainaa sinulla on siitä 16000 euroa. Myy se 16000 eurolla, niin luulisi, että jollekkin kelpaa 4000 euron ilmainen lounas.

      Vai onko sinulla kenties väärä käsitys sen mökin arvosta?

      En myöskään ymmärrä tuota puhelinlaskua ja nettilaskua. Aivan mieletön hinta kuukaudessa. Saat esimerkiksi DNA:lta 34,50€ rajattomat puhelut, tekstarit ja langattoman 4G netin. Jaa nettiyhteys puhelimellasi langattomasti, niin voit käyttää tietokonetta sen saman yhteyden läpi.

      Ja älä aiakaan pikavippejä ota. Ja tuskin saisitkaan, kun on luottotiedot menneet.

      • sfsdfdfs

        ... ainiin... ja myy ne koirat. Niistä menee paljon enemmän kuluja kuin arvaatkaan.

        Ja lisäksi kun ne koirat on muualla, niin voit tehdä vaikka vähän toista duunia.


    • koeta kestää

      Puh netti saisi paljon edullisemmin, mulla n 40 eur (4G netti pieni puhepaketti), Tarvitsetko auton todella, sen voisi ehkä myydä tai laittaa seisontaan vaikkapa talveksi.
      Koirien ruuat kannattaa ostaa isoissa säkeissä jostakin nettikaupasta, vaikka siitä zoo:lla alkavasta.
      Turhaa tavaraa kannattaa yrittää myydä.
      Tuloja voisi lisätä, saisitko jonkun pienen lisähomman (esim henk koht avustaja viikonlopputyötä, siivousta, toisten koirien ulkoiluttamista ym)
      Lohduttavaa tässä on että kun ulosotossa on noin vähän niin homma on ohi noin vuodessa.

    • Juuhpuuh

      Etsi eläinrakas mies/nainen ja muuta yhteen. Vuokra ainakin puolittuu. Toisena vaihtoehtona voisit muuttaa vaikka äidin helmoihin vuoden määräajaksi, kunnes saisit asiasi kuntoon.

      Tilanteeseesi voisi sopia kunnan sosiaalinen luotto, jolla saisit karmeat perintä- ja ulosottokulut kuriin ja saisit ehkä muutettua pienempään ja edullisempaan asuntoon.

    • zdfghdteswhgsw

      Älä helvetti myy mökkiä! Se harmittaa jälkikäteen. Lainaisiko joku sukulainen tuon summan sinulle. Tuo 5000 ei oo mitään! Toinen vaihtoehto kärvistellä ja maksella pois ulosottovelkoja.

    • moip

      Myy auto jos mitenkään pärjäät ilman, säästät paljon kuluissa ja lyhennät velkoja. Alko ja tupakka pois, mikäli käytät. Tee ruoka itse, maksulliset harrastukset pois. Lue, lenkkeile koirien kanssa. Velkaa vähän joten maksat pois parissa vuodessa, se menee äkkiä.

    • Jos et pysty asumaan halvemmalla niin laita auto pois tai seisontaan vaikka vuodeksi. Näin saat kenties eniten lisää maksuvaraa kuukaudessa velkoihin.
      Osta vaikka paikallisliikenteen arvokortti jotta pääset liikkumaan esim töihin.
      Itselläni rajaton netti puhepaketti 15€/kk, sähköön ei hirveästi voi vaikuttaa. Onko tuo tosiaan 50€/kk sähköstä? Itsellä n. 35€/3 kk välein sähkölasku.
      Mökin voisi myydä tai jos haluat pitää sen niin hoida sen maksut aina ajallaan. Muut päästäisin ulosottoon kun kerran siellä jo olet. Noilla tuloilla maksat velat, jos niitä ei enempää ole jotka mainitsit, parissa vuodessa. Voisit myös tutustua Takuu-Säätiön järjestelylainan takaukseen. Ehdot kohdallasi täyttyvät, jos vaan tiliotteissa ei ole vippejä yms. Ei 252€/kk suuri summa ole mutta kyllä sillä pärjää kun suunnittelee trakasti menot. Ja aina pieni siivu sivuun säästöön.

    • ökmgh

      Mökin voi vuokrata ja saada sitä kautta tuloja. Ei sitä heti myydä tarvitse. Ulosotto vie 500 euroa, eli kuusi kuukausierää ja sitten olet maksanut tuon 2700,-. Tuo loppukin ehtii valua voudille ja siihen menee toiset 6 kk. Saatko mökkilainaa tauolle hetkeksi? Ei tuo yksi sinnitelty vuosi ole paha, itsellä 15 vuotta jo takana..

      • Osavuokraus

        Jos mökki kivalla paikalla sen voi myös vuokrata viikonlopuksi, muutamaksi viikoksi kesällä tms. Näin voit itse käyttää sen ja saada tuloja myös. Saat helposti mökin lainat ainakin maksettua. Ja sähkölasku on aika suuri, onko sinulla lattialämmitys tai sähkösauna?. Lattialämmityksen täytyy muistaa kytkeä pois silloin kun sitä ei tarvita ja varsinkin talvella muistaa pitää kylppärin oven kinni ettei kämppä rupea lämpenemään lattialämmitylsellä. Ja netti/puh lasku pienemmäksi,


    • Pensaskerrtuj

      Muuta mökille asumaan?

    • Auttakaa!

      Kiitos vastauksista! Otin neuvoista vaarin. Ensinnäkin eilen vaihdoin halvemman puhelinliittymän. Otin myös yhteyttä Sosiaaliseen luototukseen ja sinne varattiin aika.

      Koiria en myy. Ne ovat minun perheeni ja huolehdin heistä kyllä. Mökille muuttaminen olisi muuten hyvä idea, mutta se on liian kaukana työpaikasta. Mökin vuokraaminen on hyvä idea!

      Mökki ei ole mennyt kaupaksi sillä hinnalla, mikä sen arvo on (huono aika myydä, kun ostajia ei ole), eikä sitä pilkkahinnalla kannata myydä, jos ei oikeasti ole PAKKO.

      En juurikaan juo enkä polta. En harrasta mitään muuta kuin koirien kanssa lenkkeilyä ja mökkeilyä. Vaatteet kirppistyyliä. Vanhempani tai muutakaan eivät minua ikinä ole auttaneet, ja asuisin mieluummin sillan alla kuin vanhempieni nurkissa.

      Jos saan sosiaalisen luototuksen, asiat helpottavat, koska maksan vain maksuvarallaini, mikä on ehkä n. 300-400 e/kk. Toinen vaihtoehto on kärvistellä pari vuotta, ja oppia virheistään!

      Auton kulut ovat mielestäni aika pienet. Auto vie tosi vähän bensaa, on toistaiseksi ollut toimiva ja siinä on vain pakollinen liikennevakuutus ja minulla bonuksia.

      KIITOS vastauksista!

      • sdfss

        Hyvä asenne sinulla kyllä. Tsemppiä vain talouden oikaisuun.


    • liugkuygh

      Vaikutat järkevältä ihmiseltä, uskon että selviät.

    • helppoa...

      ota toinen työ...esim. illaksi siivoaan..ja laita mökki myyntiin joka tapauksessa.

      • Täh

        Miksi mökki pitäisi myydä, jos aloittaja saa velkansa muutenkin hoidettua?


      • sfsdf
        Täh kirjoitti:

        Miksi mökki pitäisi myydä, jos aloittaja saa velkansa muutenkin hoidettua?

        Koska aloittajan talous ei ole mielestäni tarpeeksi vahvalla pohjalla, että mökistä tulevat väistämättömät kustannukset olisivat perusteltavissa.

        Eri asia on siinä, jos tuo mökki onnistuttaisiin kääntämään kassavirtaa tuottavaksi omaisuuseräksi.

        Aloittaja muutenkin vihjasi, että ei se mökki mikään välttämättömyys ole: "en saa myytyä mökkiä, mökin arvo vain 20000". Itse ainakin ymmärsin, että mökin myyntiä on jo yritetty.


      • mökkihöperö1
        sfsdf kirjoitti:

        Koska aloittajan talous ei ole mielestäni tarpeeksi vahvalla pohjalla, että mökistä tulevat väistämättömät kustannukset olisivat perusteltavissa.

        Eri asia on siinä, jos tuo mökki onnistuttaisiin kääntämään kassavirtaa tuottavaksi omaisuuseräksi.

        Aloittaja muutenkin vihjasi, että ei se mökki mikään välttämättömyys ole: "en saa myytyä mökkiä, mökin arvo vain 20000". Itse ainakin ymmärsin, että mökin myyntiä on jo yritetty.

        Nyt ei ole hyvä aika myydä mökkiä eteenkin jos ei ole kaikkia mukavuuksia ja sijainti jonkun hyvän vesistön vieressä. Ihmiset ovat toi kranttuja nykyään, jos on perinteinen huussi lapukaiset ei tule mukaan mökkiin. Muistan miten pesin vauvapyykkiä paljussa ja lämmitin veden puuliedellä. Ei tuntunut mitenkään hankalalta,


    • Hei zemppiä kovasti!
      Ei koiria tietenkään myydä, ne ovat varmasti kuin lapsias, tiedän sen.
      Kyllä selviät!!

      • kkturha

        Koirat vaan viimeiselle piikille, heti tulee säästöä. Ei perseaukisella ole rahaa elättää koiria!!

        Sitten myyt auton ja alat ajaa polkupyörällä, kuntokin kasvaa...taas tulee säästöä.


        Kaikki turha pois.


    • jnkjggfd

      Menee mökkiin asumaan sen kun saat asiat kuntoon. Vuokran rahat jäävät käteen.

    • Alivuokralainen

      Yksi vaihtoehto on ottaa alivuokralainen - joka pitää koirista - toiseen huoneeseen vaikka määräajaksi, jos on käynti eteisestä huoneisiin, keittiöön ja kylppäriin.

      Saisit n. 300e, ehkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe