Autoni ulosmitataan.

Jenna785

Ulosottoon siirtyi juuri 4 päivää sitten 3300e.
meille syntyi vauva ja jäin nyt vauvan kanssa kotiin.
Meillä oli juuri auto huollossa, ja ulosottomieheltä tuli kirje, jossa kerrotaan, että kyseinen auto ulosmitataan, ja sen arvoksi katsotaan 7000e.
Soitin ulosottomiehelle, ja kerroin tilanteen, että auto on meille tärkeä, ja eikö voisi sopia maksueriä / sovittella, niin vastaus oli jyrkästi,että EI, ja perustelut: kun minulla ei ole tuloja, niin ei voi sopia mitään, vaikka selitin, että minulla on säästöjä ja yritin ehdottaa kk maksueriksi 400e, mutta kuulemma kestäisi liian kauan maksaa takaisin.

Voiko tässä mitään enää tehdä?

21

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi tietysti.

      Ostat 500 eur kotteron ja ajelet sillä, se ei ulosotolle kelpaa!

    • fvbcvb

      Ei tuloja, mutta ilmeisesti säästöistä voisit maksaa 400 euroa kuussa? Mitenkähän paljon säästöjä on ja miksei vouti ulosmittaa niitä?

    • 4+13

      Jos jäit juuri vauvan kanssa kotiin niin tuleehan sulle äitiyspäivärahaa. Miten paljon se on? Itselläni oli 1800 kuussa, käteen. Toki olin ollut sitä ennen töissä että sain tuon verran. Muutenhan se on aika pieni summa kuussa.

    • 3+14

      Etkö saa säästöistä maksettua ulosottoa pois jos kerta niistä voisit maksaa 400 kuussa? Onko autosi sinun nimissäsi vain? Tarttisko puolisosi sitä töiden takia?

    • 2+19

      Joku tässä ei täsmää. Onko sinulle tehty ulosottoselvitys? Oletko saanut maksukehotusta tuosta velasta ja sitten heti soittanut siitä? Vai vasta kun sait autosta kirjeen? Jos velka mennyt ulosottoon 4 päivää sitten, pitäisi ulosotosta tulla maksukehotus jossa maksuaikaa. Ei suoraan sitä että auto ulosmitataan.

    • Aivan, ilmeisesti aloittaja on saanut ensin maksukehoituksen ulosotosta jota ei kuitenkaan ole hoitanut/pystynyt hoitaan ajallaan. Tämän jälkeen hän on saanut kutsun ulosomittaustilaisuuteen johon ei kuitenkaan ole mennyt. Tuossa tilaisuudessa uo katsoo säästöt ja varallisuuden ja ehkä keskustellut jopa auton tarpeellisuudesta. Mutta kun minkäänlaista yhteydenottoa ei ole velallisen puolesta tullut on hän toiminut sitten säännösten mukaan ja lätkäissyt auton ulosmitattavaksi tai sitten hukkaamiskieltoon, eli omistaja ei voi myydä ilman uo:n lupaa. Outoa jos ei ole myöskään huomannut noita aloittajan säästöjä... eivät taida olla omalla pankkitilillä.

    • 15+4

      Taitaa hukkaamikielto olla nykyään eniten UO:n käyttämä tapa. Tulee paljon kuluja ja hommaa UO:lle alkaa myydä autoa.

      Itselläni tehtiin UO-selvitys puhelimitse ja sovin maksusuunnitelmasta. Ja samalla sovittiin että jos tulee lisää velkaa, niin ne menee samaan suunnitelmaan eli ei tartte koko ajan soitella sinne suuntaan. Oma tuntemukseni on, että ulosottoon kun on itse aktiivisesti yhteydessä niin asiat saa sujumaan niin kuin itse haluaa. Ei hekään ulosotossa halua kenenkään elämästä tehdä hankalaa tahallaan.

    • TArkennusta

      Semmoinen tarkennus, että onko kyseessä osamaksuauto, eli itse asiassa osamaksukauppalain mukainen takaisinotto ja tilitys (eikä ulosotto)?

    • zuunabba

      "Voiko tässä mitään enää tehdä? "

      Esimerkiksi ulosottovalituksen voi tehdä. Menestymisen mahdollisuuksia en mene arpomaan (yleensä ei kovin hyvät).

    • Automies plussa

      Jos teillä on velkaa 3300 euroa ja auton arvo on 7000, niin auton myynnin jälkeen koko velka voidaan maksaa pois ja jäljelle jää vielä yli 3000 euroa, jolla saat kyllä auton ostettua.
      Jälkiviisas voi tietysti aina olla, mutta olisi ollut helpompaa vaihtaa auto itse halvempaan ja hoitaa velka ajoissa.

      • Mikään ei takaa, että vouti myy autoa tuolla 7000 eurolla. Auto voidsaan myydä vaikka ulosoton huutokaupassa jossa siitä todellisuudessa maksetaan vain vaikka 2500.

        Tiedän tällaista tapahtuneen.


    • Jennaparka

      Uoon kanssa keskusteltu, vaikka rukoilin, ja ehdotin osamaksusopimusta, se ei käynyt tälle virkailijalle. he olivat keskustelleet asiasta pomonsa kanssa.
      Aika jännä, että tuosta ulosottomaksusta ei ole minulle tullut minkäänlaista laskua edes kotiin. vaan suoraan ulosotolta kirje että auto ulosmitataan, kun tänne on juuri rullut tälläinen 3300e uron perittävä, ja koska minulla ei ole tuloja, he mittaavat auton pois, sentakia kysyin, että tässäkö joudun nyt kärvistelemään, ja eikö ole mitään mihin voisi tehdä valituksen, tai auttaisikohan se olleenkaan mitään, onko mitään tehtävissä?? ...
      Yleensähän tulee lasku ensin kotiin, ja senjälkeen se siirtyy perintätoimiston perittäväksi, ja sitten ulosottoon, mutta he eivät uskoneet minua kun yritin selittää asiaa heille., vaan tämä kuka laittoi laskun ulosottoon, väittää, että olen siitä kirjeen kotiini saanut, mutta ei pidä paikkaansa, ..ivallisesti puhuivat ja töykeästi..
      Ihan hyvin olisi voinut sopia 400e /kk maksulyhennykset, mutta kun kestäisi liian kauan.. nooh.. oikeusaputoimistosta löytynee aikoja vasta ensikuussa, ja auto lähtee 1vkon sisällä. jep,jep.

      • Velkavelkoja

        Asiahan ei mene ulosottoon ellei siitä ole oikeudentuomiota - maksuja ei saa ulosottoon vain sen sinne lähettämällä (ellei kyse ole sitten sakoista tms).
        Ja oikeudentuomion voi saada vain, jos sinut on pystytty haastamaan oikeuteen: eli olet saanut joko kirjatun kirjeen, hakenut haastemieheltä henkilökohtaisesti haasteen tai haastemies on sen sinulle käteen antanut. Tuomion jälkeen ei velkojan tarvitse enää sinulle mitään lähetellä, vaan asian voi viedä ulosottoon.

        Maksusuunnitelmasi ei liene ollut kovin uskottava (jos olet tuloton) ja koska sinulla on noin kallis auto, niin velkoja saa siitä hyvin omansa pois.

        Ja joka tapauksessa saat velan maksettua auton hinnalla ja sitten vain käyt hakemassa loppurahoilla halvemman auton kaupasta - eli ette te ilman autoa jää.


      • mikähän totuus?

        ***..vaan tämä kuka laittoi laskun ulosottoon, väittää, että olen siitä kirjeen kotiini saanut, mutta ei pidä paikkaansa, ..***

        Et kerro, minkälainen saatava on ulosottoon asti mennyt, mutta jos olisikin ns. suoraan ulosottokelpoinen saatava (= tietyt julkisyhteisöjen maksusaatavat ja eräät vakuutusmaksut), niin varmasti on sinulle lähetetty paitsi lasku myös maksumuistus ja maksukehotus vielä uo:stakin. Jos taas on "tavallinen" saatava, on velkojan / perimistoimiston laskujen/karhujen jälkeen tullut vielä haaste velkomusoikeudenkäyntiin. Miten ne kaikki ovat voineet hukkua?

        Eipä tuossa paljon valittamiset taida enää tässä vaiheessa auttaa. Eikä oikeusaputoimistokaan mitään voi, kun saatava ilmeisesti on oikea ja menettelytavatkin lain mukaiset.


      • Muutoksenhakua

        "eikö ole mitään mihin voisi tehdä valituksen, tai auttaisikohan se olleenkaan mitään, onko mitään tehtävissä?? ..."

        Ulosmittauspäätöksessä on kyllä muutoksenhakuohjeet mukana. Ulosottovalitus käräjäoikeuteen on muutoksenhakutie.


    • Tepa5555

      Siis ulosottomiehen mukaan, maksusuunnitelmaa / osamaksua ei voi tehdä, jos ei ole tuloja, vaan, ulosmittaus aloitetaan autosta.. tilit se uo katsoo heti, ja jos siellä ei ole niin soronoo.. auto lähtee.. jos auto katsotaan yli 3000euron arvoiseksi.

      Mutta tämäkin olisi voinut käydä, jos ulosottomies olisi ollut joku muu..
      Uo viranomaisella on täysi valta yksin päättää sopiiko osamaksu / muu suunnitelma sille, Riippu ihan millainen kusipää siellä istuu, ja ivallisesti naureskelee. haluaisinko olla ivallinen ulosottomies? joka saa sairaanloista tyydytystä tuollaisesta, vaikkakin tosin se on niitten kusipäitten työtä..
      Laskut täytyy hoitaa ajoissa, vaikka aina ei ole kyse laskuista,
      Vaikea tilanne, jos valituskaan ei auta, EIKÄ MIKÄÄN... Tsemppiä.. et ole ainut..

    • Haistakaa paska p.uo

      Aloittajalle..minulta vietiin autoni poliisin toimesta ja sittemin ulosottomies,piti autoani jemmassa kaksi vuotta ja sen auton arvo romahti ja ulosottomies myi autoni pilkka hintaan.ja näin menetin yli 6000,euroa arvo alenuksena ja samaan aikaan juoksi auto vakuutus ja kasko.elii menetykset yli tuon 6000,euron n,1000,euroa päälle,yht,7000.euroa.
      -se että polisi otti autoni(maksetun ja nimilläni olleen) perutui perättömään väiteeseen,poliisn tuttavan toimestas,tuo poliisn komisaarion? tuttava oli itse uhakilut minua noilla poliis tutuillaan..kahdesti aikseminkin.ja poliisin tietää asian.mutta siltikin näin vaan kävi. oikeuden käynintien välissä selvitin nuo valheeliset ilmi annot ulkopuolisn todistein ja vein nuo tiedot poliisille,jossa asia ei kiinostanut heitä,koska joutuisivat kulkemaan "omia jälkiään" samoin jutun syyttäjä.vesa mäkeläkin oli jyrkästi asian lisä selvitystä vastaan..joten se siitä oikeus valtiosta..älä luota mihinkään viranomaiseen..toivotan onnea ja menstystä muuta ulkomaille.ai niin eduskunanoikeusasimieskään ei tehnyt mitään koska asia on käsitelty viranomaisessa..hupi ukko sekin..

      • *eyeroll*

        Vastauksellasi ei ole mitään relevanssia aloittajan kysymykseen.


      • järkeä..

        Miksi et katkaiussut vakuutuksia, jos auto ei ollut sun käytössä 2:teen vuoteen.....???? Järki hoi Haloo!!


    • Pask1

      Nämä on näitä omasta mielestään kaiken osaavien ulosottomiesten juttuja. Niitten työ on yhteiskunnan varojen tuhlaamista. Mitä ne kyylät tekee, ajatelkaa. Harmaita hiirulaisia, jotka luulevat tekevänsä tärkeää työtä. Poliisit töihin ja nämä tyhjäntoimittajat pois.

    • Johan vitsin murjaisit :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      74
      3374
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3190
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2762
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2062
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1795
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      136
      1442
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1248
    Aihe