Pehmeä mureneva kivi

oliko kivi? Laji?

Olin eräs ilta ongella, ja pohjasta tarttui jotakin. Pitkän narumaisen levän päässä roikkui puolen nyrkin kokoinen möykky. Se oli tumma ja aivan kuin kivi. Möykky oli hyvin kevyt, ja se herätti epäilykset. Möykky meni vaivatta halki ja sen sisällä oli pieniä loisia, samanlaisia kuin siinä kiinniolleessa levänarussakin. Sisältä kuitenkin aivan kiven näköinen. Heitin mokoman pois, kalaa minä ongin enkä kiviä. Nyt kuitenkin olen alkanut pohtia, oliko se oikeasti kivi? Kevyt ja helposti rikottava, tumma, rosopintainen. Voiko kivi haurastua merivedessä? Miten pienet madot olivat päässeet sen sisään?
En ottanut edes kuvaa.

3

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei madot...

      kiven sisään mene.Jotakin puuta se ilmeisestin on ollut ja halkaisit sen syiden suuntaan.Puu on vettä painavampaa mutta pinnalla se pysyy ilmahuokosten ansiosta.
      Kun nämä täyttyvät se uppoaa

    • tietoa teille

      Kysessä oli vesimadon toukat, ne kyllä porautuu hiekkakiveen, kuin voihin vaan.

    • _________________________________

      Arto Lauri 68. The FISSIO

      https://www.youtube.com/watch?v=M2E8OG5EbO8
      ---------------

      Arto Lauri 67. TROMBI

      https://www.youtube.com/watch?v=whAxIrDPbOw
      ------------------------------

      T&T. SÄTEILY
      Janne Luotola, 29.8.2014, 14:49

      Säteilyä saaneet eläimet vanhenevat pikavauhtia - Tšernobyl ja Fukushima vaikuttavat vielä pitkään
      Ionisoiva säteily pienentää eläinten poikueita sekä aivojen ja sisäelinten kokoa. Säteily myös sokeuttaa ja vaikeuttaa lisääntymistä, kertoo Suomen Akatemian rahoittama tutkimus.

      Yliopistonlehtori Tapio Mappes tutkii Suomen Akatemian rahoituksella Fukushiman ja Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuksien vaikutuksia luonnonvaraisiin eläimiin.

      Onnettomuuksien seurauksena luontoon levisi laajoille alueille radioaktiivista ainesta. Laskeuma aiheuttaa suhteellisen alhaisen mutta pahimmillaan useita vuosisatoja kestävän altistuksen ionisoivalle säteilylle. Tutkimus on vielä alussa, mutta tuloksia joihinkin säteilyn vaikutuksia koskeviin kysymyksiin on jo saatu.

      Säteily kertyy eläimeen

      Eläinten saamaan säteilyannokseen vaikuttavat sekä ulkoiset että sisäiset tekijät, kuten maaperä, ilma, ravinto, vesi ja muu taustasäteily. Luonnossa eläin kerää itseensä säteilyä eri tavalla kuin ihminen, sillä se ei osaa varoa eikä valikoida ravintoaan.

      Normaali säteily on korkeintaan 0,3 mikrosievertiä tunnissa. Mappes on havainnut, että myyrillä aivojen koko pienenee jo siinä vaiheessa, kun säteily kasvaa muutamaan mikrosievertiin tunnissa. Mitä suuremmat säteilyarvot alueella on, sitä alhaisempia ovat pikkunisäkkäiden tiheydet. Säteily pienentää poikuekokoja ja vähentää lisääntyvien yksilöiden määrää.

      Koiraiden sperman laatu heikkenee säteilystä. Erityisesti naarasmyyrille kehittyy kaihi, ja ne sokeutuvat. Näiden tekijöiden seurauksena myyrät voivat kuolla helpommin ja nuorempina, mikä selittäisi alhaisemmat populaatiotiheydet korkeamman säteilyn alueilla.

      Telomeerit katkeavat

      Merkittävänä tuloksena Mappes pitää myös sitä, kuinka telomeerit lyhenevät säteilyn vaikutuksesta. Telomeerit ovat kromosomien päissä olevia dna-ketjuja, joilla on monta tehtävää. Ne vaikuttavat esimerkiksi solujen uusiutumiseen, vanhenemiseen ja rappeutumiseen. Solujen sisäänrakennetut korjausmekanismit heikkenevät, kun telomeerit lyhenevät.

      - Fukushiman onnettomuudesta on kulunut suhteellisen vähän aikaa, joten kaikki pitkäaikaisseuraukset eivät vielä ehkä näy, epäilee Mappes. Fukushimassa säteilyn voimakkuus on hiukan alhaisempi kuin Tšernobylissä, mutta se on jakautunut tasaisemmin hyvinkin laajalle alueelle. Näistä eroista huolimatta säteilyllä näyttää olevan hyvin samanlaiset vaikutukset eläinpopulaatioihin myös Fukushimassa.

      * NYT alkaa selvitä myös syyt siihen MIKSI ydinrikolliset himoavat lisätä ydintuhojaan:

      - Pienemmät aivot lisäävät korruptoitujen poliisien ja puoluepamppujen mahdollisuuksia hallita ja huijata orjuuttamiaan.

      - Lyhentyvä ikä vähentää herrojen pelkäämää eläkeikäisten kasvun määrää. Ajattelemaan ehtivien vanhojen "joutilaitten" määrät romahtavat. Rahaa säästyy korruptioon.

      - Kun kansa säteilysterilisoituu. He sitoutuvat lapsettomina töihinsä. Ja ilman aikaa sitovaa lapsetonta perhettä tyytyvät antamaan aikansa riistäjilleen vastustamatta.

      - Lapsettomat ihmiset suostuvat hallinnon haluamiin sotiin ja tykinruuaksi helpommin.
      ---------------------------

      - Childless people to agree to the administration desired by wars and cannon for food more easily.
      ---------------------------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe