Museoautojen käyttörajoitukset poistettu?

laskuri

Onko museoautojen käyttörajoitukset kenties muutettu tai poistettu? Ainakin Nurmijärvellä punainen museoauto on ollut tänä kesänä täysin päivittäisessä ajossa siis yli 100 pvää tähän mennessä.

Jos sääntöjä on niin rikkurit pilaavat kaikkien maineen.

41

9460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mersumies itsekkin

      Tuo ei edes pahimmasta päästä tuo 100 päivää, itsekkäät papparaiset hommaavat 80-luvun diisseli mersuja ja pitävät ne käyttöautoina museo statuksesta huolimatta , siis 360 ajopäivää ja verot ja vakuutukset 1/12 osa vuotuisesta ! Kohta kärsivät museoautoilijat jotka ovat tosi harrastajia !

    • Asian toinen puoli on, että kuinka kauan pysyy museokuntoisena auto, jolla ajetaan jatkuvasti?

    • Hommaa ja koita

      Juuri näin kun tuo M1978 vastasikin,paitsi etteivät nämä ns"harrastajat"moista ajattele koska MR katsastus suoritetaan vaan kerran ellei katsastusmies määrää uusittavaksi vuosikatsastusten yhteydessä kun näkee auton kunnon.

      Yleensähän nämä ovat juuri näitä "kilohintaan"saatavia kansanmalleja joita näin väärinkäytetään,ei niitä harvinaisia vehkeitä joista pidetään tosissaan huolta ja ei varmasti ajeta edes tuota 30päivää hyvänä kesänä,saati vesisade kesänä...
      Voihan olla ettei keleistä huolimatta aikaa,rahaa ,osia odotellaan tai muuten pelätään nykyliikenteen holtittomuutta,puhumattakaan että auto kuluu entisestään,osat kortilla tai pelkästään ei mitään pidempää kuin muutakaan matkaa sillä ikinä edes tehdä kuin joskus kauppareissu jne.

      Tämä kesä on kyllä monelle MR vehkeelle ollut piristävä poikkeus käyttökelien suhteen,vaan huomiokaa kumminkin että ens kesä voikin olla pelkkää sadetta kuten seuraavakin...meinaan että kyllä se pidemmällä tähtäimellä ihan ok näin varmaan joka taholle eikä 30 vuorokautta tuosta montaa päivää heitä puoleen tai toiseen.
      Tuo 30 päivää on ns herrasmies-sopimus eikä sitä kukaan valvo eikä tarviskaan koska jos joku haluaa kiduttaa itseään jossain sepelimylly mersussa tai muussa kansanauto vanhuksessa päivittäin niin ei käy kateeksi.

      Ei ne nyt niin ihania ole,meinaan yli 30 vuotiaat ajopelit nykyaikana käyttiksenä.
      Pikkuisen muitakin kuluja meinaan on kuin vakuutukset!!
      Aika kultaa muistot,ei siis naapurin kannata kadehtia tai koittakaapa itse hommata oma jos tuntuu unelmalta ja säästämiseltä=)

      • no kade

        Ainakin lämmintä oli ajella ilmastoinnittomalla, absittomalla, tehostamattomalla että muutenkin vanhanaikaisella mutta kiinnostavalla autolla oli sitten japs, ieuro tai jenkki.


    • Jobbari

      Kyseisen auton omistaa Suomen johtava museoautojobbari, joten usein kyseesä saattaa olla myyntiin liittyvä koeajo.

    • Mitä sitten?

      Pitäähän auto koeajaa,vai ostatko itse auton ilman tyypitystä vain renkaita potkien ja myyjän kehuja kuunnellen?
      Onko tuo nyt ylipääsemätön ongelma elämässäsi josta et pääse yli?

      Kertonet sitten meille miten ko henkilön pitäisi toimia mikäli aikoo myydä museoautonsa mutta koeajajia ollut enempi kuin 30 päivässä ehtinyt ajaa kaupanteko pitkittynyt joko tosiostajien puutteesta tai väärästä hinnasta?

      Oletettavasti autoa voidaan myydä vasta ensi kesänä kun uudet 30päivää edessä,myytävä koeajamatta tai poistettava toviksi MR kilvistä normaalirekisteriin mikäli aiotaan myydä tänä vuonna,vai?

      On joillain pienet piirit ja kirkonkylän kauppareissu viikon kohokohta naapurin kyttäämisen lisäksi....

    • sankari itsekkin

      Hyi meitä kyttääjiä ! Kyllä herra auto-jobbarille pitäisi olla löysemmät säännöt ?

      • hetimiten

        jos ajaa siitä voi ilmoittaa katsastuskonttorille ja trafiin.
        poistuu auto museorekisteristä.
        Ei voi sallia toiselle mitä ei itse voi hyödyntää.
        eli tee ilmoitus heti


    • Peksu2

      Kateelliset kommunistit kaakattaa. Hävetkää.

      • 1918

        Varmaan totta. Ei kukaan kunnon kommonisti aja mr-autolla. Ja jos aloituksen ketju olisi ollut sosiaalituista niin täällä olisi lahtaripennut jotka kaakattaisivat kateellisina.

        Hassu kansa täällä pohjolan perukoilla. ;D


    • Ei se ,että auto on museorekisterissä tarkoita sitä että siinä on se halpa vakuutus. Museorekisterissä olevan ajoneuvon voi vakuuttaa aivan normaaliin tieliikennekäyttöön. Museorekisteröinti antaa mahdollisuuden käyttää vakuutusta jossa on rajoitetut ajopäivät. ja niinkuin joku jo kommentoikin, mitä sitten jos joku ajaa vaikka vuoden läpeensä museovehkeellään, se ei varmasti tule halvemmaksi kuin nykyautolla ajelu halvasta vakuutuksesta huolimatta. Mutta Suomi onkin ihan omaa luokkaansa mitä tulee kateuteen etenkin autojen suhteen. Aina on joku Mulqvisti kyyläämässä ja valittamassa jos ei käytä tuulipukua ja aja Corollalla.

      • no kade

        Niin yhta kallista kaikki 30 euroo eli euron päivä plus mahdollinen autovakutuus on se museoauto yleensä 5000 euroa -vaikka kuinka paljon.


    • Skeidaa

      Voi kiesus näitä junttiskodamiehiä!!! Hommatkaa tosiaan sillä omalla tietämyksellä museoauto pihaan ja ruvetkaa laskeen menoja, kas sehän vie rahaa talvellakin. Ja vaivaa jne. Kateus, kateus, kateus, kateus tulee sitten kyllä kaupanpäälle.
      Ihmiset on sairaita.

    • kylläjämptionnäin

      Mobilisti = syfilisti / nihilisti.

    • ihmekyylä

      Ei kuulu sulle.

    • Museoautoilija

      Muistelen että museoautoksi rekisteröidylle autolle saa vain tuon erikoisvakuutuksen eli jos näin niin ei onnistu normaali vakuutus.

      • Asiasta ymmärtävä

        Muistelet väärin.


    • RAKAS JOHTAJA

      Miten on mahdollista, että joku pystyy pitämään yli 30v auton liikennekunnossa ja ajelee sillä harmaa parta tuulessa vipattaen?
      Kauheaa kansantalouden tuhoamista!
      Sellaiset "taikameisselin" omistajat on pakotettava ottamaan lainaa uuden auton ostoon minun kaverini pankista ja näin maksamaan veroa, jolla aion rakentaa KULTAISEN LINNAN ITSELLENI.
      Maksakaa veroa! maksakaa maksakaa, tai piru syö teidät!!!

    • Ajatelkaapa itse

      Mitä sitten jos joku ajaa kesää talvea sillä vanhalla Suomiautolla joka hyvin säilynyt/entisöity joskus ja kaikkihan me tiedämme että muutamassa vuodessa autosta on muisto vain ja on ex-hienokuntoinen,nykyään romu.

      Se ei yksinkertaisesti säily tai pysy hienona jos käyttiksenä pidetään teit mitä teit ja tälläiset tyypithän ei puunaa,vahaile ja pidä kuntoa hinnalla millä hyvänsä hienona,ne vaan ajaa sen loppuun pikaisesti(kunnes ostaa seuraavan halvan MR auton) ja mikäli tosiaan joku nykyaikana kiduttaa itseään talvipakkasissa liukkailla kuin työ kauppakassina kesää talvea moisella niin sallittakoon,on meinaan senverta entisajan tunnelmaa,meinaan jos joku muistaa millaista se oli joskus 70-80 luvulla niillä suht uusilla hinnat alkean malleilla ja tuohon vielä autolle kypsymis ikää sen 30 vuotta siitä hetkestä....

      Meluisia,kylmiä ja vanhoja sekä pitää osata korjata, joten ainoiksi kadekohteiksi jää hienot jenkkiautot tai tosi kalliit euroautot joita nämä väärinkäytetyt ei ole ja joilla kyllä ajelisi yhä.

    • Kilvissä myös 17m

      V#tuttaa naapureiden kitinä Viron kilvissä olevan autoni ajokuukausien määrästä.

      Mikä näitä urpoja estää irtisanoutua virastaan ja rekisteröidä aloittavan yrityksensä vaikkapa tänne Viroon?

    • Halpaa on

      Suomessa kaikki on muutenkin ihan vitun kallista ja verot ym ihan perseestä koko paikka niin kyllä se tekee hyvää kusettaa viranomaisia ajamalla ympärivuoden museoautolla kun ainoat jotka sitä valvoo on kateelliset naapurit.

    • markki

      Aina on niitä jotka sitä mieltä, että muiden pitää maksaa. Onhan se elämäntapa. OIkein pitkälle vietynä joutuu katselemaan kaltereiden takaa sitä entistä onnelaa jossa voi syödä toisen tienaamaa leipää.

    • Isofaija museoautoil

      Museoautojen enimmäisajomäärä on 30 vrk eikä 100 päivää! Mikä on päivä? Se on 24 tuntia. Muutamat pölvästit laskevat vieläkin päiväksi työpäivän eli 8 tuntia.
      Jokainen ajattelija voi laskea kuinka paljon vanhassa turvattomassa ja epämukavassakin museoautossa viitsii istua vuodessa eli edes sinä aikana, kuin museoautolla saa lain mukaan liikkua vuodessa(käyttöaika on yleensä n. max 6 kk./v !) Eli on laskettava 30 vrk X 24 tuntia vanhassa museoautossa vuodessa. Mitä tekee? Laskekaa itse!

    • itsekin mersulla aja

      No itse kyllä lasken auton kuluihin myös diesel veron , joka myös mr-vehkeessä 1 / 12 osa vuotuisesta . ja myös se vakuutus on 1 / 12 . joten säästöä kyllä 80 - luvun mesellä pitäis syntyä , ei se nyt niin huonoksi ole muuttunut se mersu .

      • saasta -petteri

        Kireille kälkättäjille jotka täällä kirjoittelee , muistuttaisin jutun pointtia , sehän on niin että viranomaiset jos huomaa nuo 100-365 pv . ajavat , saattaa mr-homma poistua , siis kaikilta , onko sitten kivaa ?


      • kaikkipoisheti
        saasta -petteri kirjoitti:

        Kireille kälkättäjille jotka täällä kirjoittelee , muistuttaisin jutun pointtia , sehän on niin että viranomaiset jos huomaa nuo 100-365 pv . ajavat , saattaa mr-homma poistua , siis kaikilta , onko sitten kivaa ?

        On!


    • Vaikuttakaa!

      Onneksi tämä EU antaa valitusmahdollisuuden yksipuoliseen Suomi tulkintaan,joka tietysti hetikohta poistaisi MR statuksen tai ainakin laittaisi jonkun "väliaikaisen"maksun,vaikkapa kivan tarran tuulilasiin,tyyliin a100e/vuosi.
      Huono ratkaisu on yrittää jymäyttää kautta kus..ttaa viranomaisia pienen oman ilon vuoksi koska eduskuntavaalit on sitä varten että äänestätte jotain muuta kuin A:hyvännäköistä eukkoa B julkkislaulajaa-näyttelijää-taiteilijaa C jo taitonsa näyttänyttä ahnetta veteraanipoliitikkoa jonka lupaukset on jo nähty ja yhä kokematta.
      Sitä saa mitä tyhmä Kansa ansaitsee,niin ruoan,verojen,autojen,palvelujen,teitten,rautateiden,sosiaaliturvan,turvallisuuden ym ym muodossa hinnassa kunnossa.
      Kovaa kyytiä USA:n linjalla jossa vain varakkaat ok,rahalla pärjää vakuutuksilla,köyhät kuolkoon turhina epäonnistujina eikä niille mitään liittoja tai sosiaaliturvaa tarvi.

    • päähalkesi

      Valtio menettää 600 miljardia vuodessa tuollaisten rikkurien vuoksi kun eivät maksa oikeita taksoja. Jokaisesta autosta pitäisi maksaa täysi autovero vuosittain ja autot pitäisi säilyttää valtion hallinnoimissa varastoissa joista ne voisi anoa käyttöönsä täyttämällä hakemuksen ja todistamalla maksaneensa kaiki maksut kahteen kertaan.

      Jos minä liikun fillarilla niin kaikkien muidenkin pitäisi!

    • nti-85

      Mistä tiedätte että auto oli edes museorekisterissä?? Mustat kilvet kun saa tiettyjen ehtojen täyttyessä ilman museointiakin....

      • ..............

        Niin, se tietty ehto on riittävästi rahaa. Mustat kilvet saa uuteenkin autoon.


    • kihokkinen

      Tästä meillä vain laskuri nimisen tahon sana .

    • Zirbis

      Pässit luulevat, että mustat kilvet tarkoittavat museorekisteröintiä.

      • vm.68

        Minäkin ajelen Nurmijärvellä mustakilpisellä punaisella autolla koko kesän. Kauniina päivänä tai viikonloppuna saatan ajella vaikka vihreällä tai ruskealla mustakilpisellä museoautolla. Harmi kun se punainen ei ole museoauto niin voisi ajella koko kesän museoautoilla.


      • kista
        vm.68 kirjoitti:

        Minäkin ajelen Nurmijärvellä mustakilpisellä punaisella autolla koko kesän. Kauniina päivänä tai viikonloppuna saatan ajella vaikka vihreällä tai ruskealla mustakilpisellä museoautolla. Harmi kun se punainen ei ole museoauto niin voisi ajella koko kesän museoautoilla.

        Taidat olla museoukko.


    • Olkaa hyvä...

      Toivottavasti näiden väärinkäytösten vuoksi usea jää kiinni ja sitten poistuu koko vakuutusmaksuetu koko harrastajakunnalta. Kiittäkää sitten omianne.

    • Katsojan silmä

      Miksi niin usein näistäkin asioista eniten näkevät vaivaa ne, joita autoilu saati museoautoilu tai tekniikka eivät kiinnosta pätkääkään?

    • Nurkan takana lisää

      Siksi että suurin osa Suomalaisista on niin tyhmiä että laittavat omat ja lainarahat uuteen tai uudenkarheisiin käyttöautoihin muutaman vuoden välein eikä ymmärrä miksi pitää maksaa "parikymppiä"vähintään väliä joka kerta eikä lopputulos ikinä yhtään parempi eli umpitylsä 4Dsedan joita Rinta-Joupin YM autoliikkeiden vaihtopihat täynnä ja pilahintaan voi valita rivistöstä sopivan halvalla.
      Toinen vaihtoehto on tuoda/tuottaa Saksasta vanha taks..eikun siis todella vähän ajettu helmi kaikin dokumentein ,aukottomalla huoltohistorialla joka paikallinen ongelmajäte.
      Niitäkin tosin takapihat täynnä kun siinä ex-luksusmallissa niin kalliit osat,tietotaito korjaamiseen ei riitä ja kulutus käyttökulut hintaan nähden älyttömät niiden nuorille omistajille...

    • Anonyymi

      Ei mitään rajoitusta, jos vakuutus on normaali. Jos museoajoneuvovakuutus, niin silloin on rajoitus.

      • Anonyymi

        museo auto vakuutuksen saa nykyään 90 päiväksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        museo auto vakuutuksen saa nykyään 90 päiväksi

        Olet väärässä. Se on vakuutusyhtiön kanssa neuvotetavissa oleva asia eli jos valuutat koko vuodeksi saa ajaa vaikka koko vuoden jos haluaa.

        Trafi kertoo: Huomaa, että ajoneuvolaki ei aseta rajoituksia museoajoneuvojen käyttöajalle. Käyttöaikaa koskevat rajoitukset liittyvät ajoneuvon vakuutukseen – kysy lisätietoja omasta vakuutusyhtiöstäsi!


    • Anonyymi

      Suomesta puuttuu ns harrasteautoluokka. Ruotsissa on tällainen, ja siellä se toimii. Ruotsi on muutenkin harrasteautoilun suhteen meitä valovuosia edellä. Harrasteautoluokassa auton ei tarvitse täyttää museoautovaatimuksia., vaan se olisi esim. moottorin, vanteiden ja renkaiden suhteen vapaampaa. Samoin jos autossa halutaan pitää jonkin aikakauden rakentelutyyli. Esim. kevytmetallivanteet-70-luvun tyyliin tai maalaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe