Jatkuva, pistävä alavatsakipu oikealla, rv28, help

neuvoton

Eilen illalla alkoi ensi koko vatsan kivistäminen, joka yötä kohti yltyi jokseenkin kovaksi pistäväksi kivuksi oikealla puolella alavatsalla. Valvoin kolmeen yöllä kipujen takia, sitten nukahdin ja aamulla parempi olo, mutta edelleen pistää jonkin verran ja jos painaa kipeää kohtaa, tekee kipeää. Soitin terveysneuvontaankin keskellä yötä ja käskivät lähteä päivystykseen, mutta koska ollaan parhaillaan mökillä korvessa ja kipu ei ollut sietämätön, päätin odottaa aamuun ja onkin jo helpottanut, mutta silti edelleen kipeä.

Onko muilla ollut tällaista? Mistä on kyse? Ei ole suppareita, kun ei aaltoile eikä vatsa kovetu. Toinen raskaus kyseessä, ikinä aiemmin ei ole ollut tällaista. Ainoa 'syy', joka voinut vaikuttaa on se että ajoin eilen 3h putkeen tänne maalle ilman taukoja, voikohan pitkä istuminen vaikuttaa jotenkin?

Nyt mahaa kivistää taas kauttaaltaan, tosin lievemmin kuin eilen ja lisäksi se pistoskohta, joka tosi arka painaessa. Epäilin jopa umpisuolta yöllä, mutta jos olisi se, eikö kipu olisi pahentunut?

Olisko jollian kokemusta/tietämystä mistä voi olla kyse? Kohdun kasvukipuja mietin myös, mutta kipu on tosiaan jatkuvaa ja alkoi ihan yhtäkkiä iltaruuan jälkeen. Myös vähän pahoinvoiva olo, mutta ei silti tunnu vatsataudilta. Kuumetta ei ole.

6

9575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha äiti

      Mene hyvä ihminen lääkäriin, kun on kerran käsketty. Ihan vauvan takia, jos ei muuten. Siis viimeistään tänään.

    • riirii

      Niin.. lääkäriin vaan. Tai sitten se sanoo että kaikki ok. Niinkuin mulle aina sanottiin kun valitin myös oik.alavatsalla pistävää kipua. Sitten vauva syntyi rv 34. Mulla oli myös parin tunnin ajomatka n viikko ennen synnytystä ja oli tosi kipeä maha sen ajon aikana.

    • rauhoitu vaan

      Kyllä niitä pistämisiä voi tulla enemmän tai vähemmän. Jos kyse olisi istukka-ablaatiosta alkaisit vuotaa verta. Jos kohdun repeämisestä kipu olisi niin kovaa ettei lääkäriin menoa tarvisi edes miettiä. Pistokset voi olla koviakin. Älä stressaa turhasta!

    • alkuperäinen

      AP vastailee täällä vinkiksi niille, joille saattaa sama osua omalle kohdalle. Kipu laantui seuraavana päivänä vähän muttei kokonaan ja menin terveyskeskukseen, josta tuli umpilisäkkeen tulehduspäily ja passitus keskussairaalaan. Siellä todettiin että on suurimmalla todennäköisyydellä tulehtunut (kohonneet tulehdusarvot, sattui painaessa, kpu juuri siellä missä umppari sijaitsee). Pikaisesti leikkaukseen ja sairaalassa 4 päivää ihan hirvittävissä kivuissa ja opiaattilääkityksellä.

      Eli neuvoisin, että kannattaa mennä lääkäriin tosiaan, vaikka osoittautuisi sitten turhaksi keikaksi. Sairaalasta sanottiin että sen puhkeaminen on hengenvaarallinen sikiölle, koska siitä aiheutuu vatsakalvontulehdus. Itselläni ei ollut kuumetta eikä oksentelua eikä kipu pahentunut vaan päinvastoin helpotti, mutta ei poistunut kokonaan. Todelliset kivut alkoivat leikkauksen jälkeen ja ne on kyllä ihan helvetillisiä edelleen, vauvan paino vatsassa hidastaa lisää niitä, koska haava venyy ja vauvan liikehdintä sattuu tosi paljon.

      Kerron tän vaan siltä varalta että jollekulle muulle tulee vastaavaa. Itsellä oli jotenkin tuurista kiinni että tulin menneeksi lääkäriin, koska kipu helpotti. Kuitenkin oli kirurgin mukaan tosi tulehtunut ja ehtinyt jo märkiäkin vatsaonteloon.

      • riirii

        Voi että!! No onpa tosiaan hyvä että menit! Että vaistosi sanoi ettei kaikki ole kunnossa. Se on niin turhauttavaa kun itse uskoo niin, mutta muut jos ei usko. Vardinkin raskaanaollessa. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vauvalle ei siis koitunut minkäänlaista harmia? Jospa se synnytyskipu ei sit tunnu enää juuri miltään :) onko esikoinen?


    • alkuperäinen

      Kiitos sympatiasta. Ei koitunut vauvalle harmia, mutta on tässä tietty vielä leikkaukseen liittyvien jälkikomplikaatioiden riski. Eli jos leikkaushaava tulehtuu taii vatsaontelossa ilmenee tulehdus. Se olisi taas hengenvaarallinen vauvalle, mutta jos paranee ok, ei pitäisi olla ongelmia. Viime iltoina on kyllä ollut kuumeilua, siis sairaalasta lähdön jälkeen, mikä vähän hermostuttaa (on mm. tulehduksen oire), mutta sairaalan mukaan normaalia (vaikka on ollut yli 38). Toinen lapsi on tulossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe