Nyt saa riittää! 4.9.2014 eduskuntatalolla

nytsaariittaa

Nyt saa riittää (NSR) on sitoutumaton kansanliike, joka toimii kansalaisten hyvinvoinnin puolesta tarpeetonta ja haitallista leikkauspolitiikkaa vastaan.

4.9.2014 eduskunta palaa lomalta, joten #NSR menee ilmoittamaan heille heti kauden kärkeen, että Nyt Saa Riittää!

Kokoontuminen 4.9 klo 16:00 senaatintorilla kokoontuminen noin klo 16:30 kulkue eduskuntatalolle, jossa artisteja ja puheita.

Mielenosoitus on rauhanomainen ja puoluesitoutumaton. Rasismia ei hyväksytä. Jätä myös puoluetunnukset ja pesismailat kotiin. Liput ja kyltit ovat jopa toivottuja.

Nyt saa riittää! -suurmielenosoituksen yleinen linja:

#1. Leikkausten vastustus
#2. Loppu Suomen myymiselle (vapaakauppasopimukset ja Nato)!

Tule mukaan! Muistathan myös kysyä ystäväsi mukaan! :-)


http://nytsaariittaa.info

Lisää tietoa Facebookissa
TAPAHTUMASIVU:
https://www.facebook.com/events/3047065 ... /?source=1

YHTEISÖSIVU:
https://www.facebook.com/pages/NSR-Nyt-Saa-Riittää/246908222165854

KESKUSTELUSIVU:
https://www.facebook.com/groups/nyt.saa.riittaa/

KYYDIT:
https://www.facebook.com/groups/1402312556707201/

10

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luutamummot rulettaa

      Aiemmissa mielenosoituksissa mukana olleet Luutamummot ovat olleet oikeassa! Eilen 14.8.2014 MTV3 uutisissa oli tieto siitä, että omaishoitajat tuovat työpanoksellaan yhteiskunnalle 3 miljardin säästöt! Uutisessa haastateltu Kelan tutkija myönsi, että omaishoitajille kuuluu enemmän tukea hoitotaakasta selviytymiseen. Uutisen mukaan aiheesta oli valmistunut "ensimmäinen" virallinen tutkimus...
      Jos joku löytää hyviä linkkejä tuohon uutisen aiheeseen, niin laittakaa vinkkiä ja linkkiä näkyviin.
      Ja toivottavasti Luutamummot saavat omaishoitajia ja vanhusten sekä pienten eläkkeiden eläkeläisten tilanteiden parantamisesta kiinnostuneita runsain mitoin liikkeelle.

      • luutaa ja huutia vaan

      • nytsaariittaa

        Kiitos kommentistasi!

        Täytyy etsiä nuo linkit käsiin. NSR:n järjestäjissä on mukana myös eläkeläisiä ja muita vanhusten kanssa toimivia. Kyselen heiltä muistaessani linkkejä aiheesta.


      • anja koivistoinen
        nytsaariittaa kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi!

        Täytyy etsiä nuo linkit käsiin. NSR:n järjestäjissä on mukana myös eläkeläisiä ja muita vanhusten kanssa toimivia. Kyselen heiltä muistaessani linkkejä aiheesta.

        Eläkeläiset, omaishoitajat, vammaiset, yksinhuoltajat ja kaikki pienituloiset ym!

        NYT JOS KOSKAAN! NYT SAA RIITTÄÄ!

        4.9.2014 klo 16.00 kokoontuminen Senaatintorille ja 16.30 lähtö kulkueena Eduskuntatalolle. Omat iskulauseet parannuksista/epäkohdista toivottavia.

        http://senioritry.123kotisivu.fi
        [email protected] alias Luutamummo.


    • koko kuva esiin

      Juuri näin. Tämän seuraavan uutisen pitäisi olla nyt laajassa käsittelyssä. Kaikissa valtakunnallisissa ja paikallisissa tiedotusvälineissä, sillä luutamummot ovat olleet oikeassa! Joten tässä juttu kokonaisuudessaan talteen otettuna. Nyt, kun juuri lyödään valtion ensi vuoden budjettia lukkoon.

      Ja jos joku löytää tuon väitöskirjan aiheesta tehneen Kelan tutkijan Sari Kehusmaan aineiston luettavaksi, niin vinkatkoot tähän ketjuun avoimesti. Kiitoksin.

      Lähde on MTV3 uutiset:
      "Nyt se on laskettu – omaishoitajien arvo on miljardeja euroja
      Kotimaa Julkaistu 14.08.2014 19:48"
      - Kunnat alibudejoitavat tuen määrän - Uutisvideon teksti

      Ilman omaishoitajia maa nimeltä Suomi olisi pahassa pulassa.

      Yksi omaishoitaja lisää – yksi palvelutalo- tai laitospaikka vähemmän. Näin yksinkertaistaen voisi sanoa, että jokainen omaishoitajaksi ryhtyvä aiheuttaa kunnantalolla tuuletusrefleksin. Ainakin talousosastolla. Onko kuitenkaan näin?

      Omaishoitajuutta ylistetään, mutta sen arvo on ollut arvioiden varassa. Nyt se on laskettu Kelan tutkimusosastolla. Kyse on miljardipotista.
      Mainos (uutinen jatkuu alla)

      – Omaishoito säästää vuosittain 2,8 miljardia euroa ikääntyneiden palvelumenoja. Tämä liki kolmen miljardin euron säästö tarkoittaa, että ilman omaisten apua ikääntyneiden palvelumenot olisivat kaksinkertaiset, sanoo väitöskirjan aiheesta tehnyt Kelan tutkija Sari Kehusmaa.

      Suomalaiset hoitavat eniten Euroopassa

      Ikääntyneiden sosiaalimenot, eli muun muassa asumismenot, ovat kokonaisuudessaan yli kaksi miljardia euroa vuodessa (luku vuodelta 2010). Ilman omaishoitajia nämä menot olisivat miltei viisi miljardia euroa. Kansantalous paukkuisi pahasti.

      Tutkijalle tulos oli kova yllätys. Mutta ihmettelyä herättää varmasti myös tämä:

      – Oli todella yllätys, että suomalaiset hoitavat itse eniten omaisiaan Euroopassa.
      Kunnissa harjoitetaan alibudjetointia

      Luulisi siis, että kunnanisät huhuilisivat tulevia omaishoitajia toreilta pelastamaan kalseita talousarvioita. Mutta rahat ovat tiukassa, myös omaishoitajille.

      – Kunnilla on viime vuosina ollut tapana alimitoittaa omaishoidon tuen määrärahat, toteaa Kehusmaa.

      Mikä järki?

      – Vaikka nämä omaishoidon tuen määrärahat alimitoitetaan, niin todennäköisesti omaiset hoitavat silti läheisiään.

      Espoossa tämä on arkea.

      – Vain pieni osa omaishoitajista saa tukea. Meillä on todella tiukat kriteerit tuen saamiseksi. Kun vertaillaan kymmentä suurinta kaupunkia, Espoossa on ehdottomasti matalin omaishoidon tuen kattavuus, sanoo Espoon ja Kauniaisten omaishoitajien toiminnanjohtaja Kristiina Mustakallio.

      Tämä tarkoittaa pelkistettynä, että Espoon omaishoitajista pienempi joukko saa omaishoidon tukea kuin muissa suurissa kaupungeissa. Omaiset hoitavat, tuella tai ilman.
      "Tuki lakisääteiseksi"

      Omaishoidettavia heikkokuntoisia ikäihmisiä Suomessa on noin 140 000. Näistä kuutisenkymmenentuhannen hoito on sitovaa ja raskasta, mutta kolmannes heidän omaishoitajistaan ei saa tukea. Tutkija esittää heille lakisääteistä omaishoidon tukea.

      – Omaishoitajien tukeminen vaikuttaa halukkuuteen ryhtyä omaishoitajaksi ja toisaalta siihen, että omaishoitaja jaksaa hoitotyötään. Tuki pitäisi saada riittävän monelle.

      Hän näkee nykyjärjestelmässä riskin.

      – Suuret ikäluokat vanhenevat. Jos käy niin, että omaishoidon määrä vähenee, tuleva hoitomenojen kasvuvauhti kiihtyy. On olemassa riski, että myös Suomessa harmaa talous hoivatyössä yleistyy, jos kotiin saatavia palveluja leikataan ja omaishoidon tukeminen virallisena systemaattisesti alimitoitetaan.

      Omaishoidon hoitopalkkioita maksettiin vajaa 162 miljoonaa euroa vuonna 2011.

      Joonas Lepistö
      joonas.lepisto(at)mtv.fi

      • Huomioitavaa on myös sellainen ikävä seikka, että kotona asuvat, usein hiukan muistisairaat vanhukset ovat joutuneet erilaisten huijareiden kynsiin. Tällä hetkellä tuntuu, että kotona asuvat vanhukset joutuvat päivittäin kaiken maailman huijareiden kynsiin. Koska yksinäisyys on niin "kouriin tuntuvaa", riittää, että edes joku epämääräinen palveluntarjoaja käy. Koska omaiset tai tuttavat eivät seuraa vanhusten arkea, on heitä varsin helppo höynäyttää.


    • nytsaariittaa

      Huomenna sitten kaikki senaatintorille klo 16 ja sen jälkeen eduskuntatalolle!

      Aiheeseen liittyen muuten tästä mallia mistä rahaa leikkausten tilalle:

      "Rantalan mukaan verokikkailu on väärin koska se syö yhteisiin palveluihin tarkoitettuja verotuloja ja rapauttaa näin hyvinvointivaltiota. Verokikkailussa valtio joutuu siis "rötöksen uhriksi".
      ...
      Muualla Euroopassa viime vuosina käyty keskustelu verokikkailun haitoista on ollut vilkasta.
      Verosuunnittelu on Hännisen mukaan laillista toimintaa, jossa hyödynnetään lain mahdollistamia keinoja maksaa veroja mahdollisemman vähän. Käytännössä jokainen suomalainen optimoi veronmaksuaan jonkin verran.
      Tilanne muuttuu kun puhutaan miljoonien suuruisista summista ja isoista yhtiöistä, jotka pyrkivät järjestelmällisesti maksamaan vähemmän veroja, esimerkiksi kierrättämällä rahat veroparatiiseissa sijaitsevien holding-yritysten kautta. Tätä kutsutaan aggressiiviseksi verosuunnitteluksi.
      "Se ei ole edes mahdollista tavalliselle työssäkäyvälle ihmiselle, joka maksaa normaalisti palkasta verot ja sillä hyvä", Hänninen sanoo."

      http://nyt.fi/a1305869657646

    • mistä rahaa?

      Joo ja usein omainen itsekkin on vanhus, miten käy pitkän välimatkan takia omaa iäkästä vanhempaa hoitamassa.
      Kun itsellä niin pieni elke, ettei ole rahaa matkustella edes.

    • nainen5

      Paljonkos sitä väkeä oli?

    • kdhruthuyhytuh

      Toi ei toimi... Pitää olla joku raharikas, joka kiinnostuisi köyhienkin asioista ja sitähän ei tapahdu. En ole Facebookissa tai missään nettiryhmässä jäsen -enkä myöskään tässä kun kirjoitan, mutta sen voin sanoa, että en tässä yhteiskunassa menisi mihinkään mielenosoitukseen, koska siitä, että vaikka puolustaisi köyhiä laillisessa katumielenosoituksessa, saisi luultavasti korkeintaan nimensä ja naamansa poliisin rekisteriin. Kaikki kunnia niille, jotka satojen tuhansien ihmisten puolesta valittaa, koska yli puolet Suomen kansasta on - uskallan sanoa- tyytymättömiä nykyhallintoon. Tän maan gallup-laitosten mielestä kuitenkin porvaristoa äänestäisi yli kuusikymmentä prosenttia ihmisistä. Iso valhe, mutta mitäs siitä, rahalla saa ja hevosella pääsee. Olen itsekin joskus ollut tekemässä erinäisiä galluppeja, ja ne on luultavasti, ehkä joskus, kusetustakin tilaajien tarpeisiin. Jos ei ole Suomen Akatemia, THL, objektiiviset yliopistoinstanssit ja yliopistoihmiset tai virkamiehet joilla ei poliiittista palkkavelvoitetta palkanmaksajalta ammatissa toimimisesta, niin yleensä kaikki mitä tutkimuksina väitetään muu on sontaa.


      Jännittävää on kyllä se, että joku vaikka Iltasanomien pelle laatii viikonloppuliitteeseen kovapalkkaisena mieluummin jutun narsisteistakin, jotka käy vapaaehtoisissa kauneusleikkauksissa, kuin siitä, että mitä on niiden ihmisten asema, jotka eivät edes onnettomuuden tai sairauden vuoksi saa riittävää hoitoa - no varmaan omistajat lehdestä määritelleet niille pelleille, mistä ne saa kirjoittaa tai muuten menee työpaikka...Itse olen tulkinnut, että iltapäivälehtir*nkkaritoimittajien ( Iltasanomat ja Iltalehti) toimittajien tehtävä on yrittää väittää, että koko Suomi elää hyvinvoinnissa, missä muka suurin ongelma esimerkiksi naisilla on liian ohut ylähuuli tai raskaudesta löpähtäneet tissikkeet ja miehille se, että voiko syödä ruisleipää ja käyttää makeutusaineita. Oikeesti tän maan ongelmat on vakavampia.


      Vihaan tätä maata, missä ei saa puhua todelllisista yhteiskunnallisista ongelmista. Tässä maassa on nyt kuitenkin yli miljoona alle köyhyysajan elävää ihmistä. Jos niitä ei kuulla, ne kuuluvat kohta järjestyyshäiriöinä yhteiskunnalle.


      Enkä tiedä mikä liike toi on. Toivottavasti mua ei huijata, kun vastaan nimettömiin aloituksiin Suomi24-keskustelupalstoilla.

      Eduskunta ainakin sopis laittaa siten uusiksi, että ei ministeriksi rahaporhojen minun tasoisen työkokemuksen omaavia piipittäviä nättivaatteita, kuten neliönaama - stubelo päättää ja muut narskut. ainakaan itse en halua maksaa työssä käymällä sannisejaton ministerieläkkeitä tai aleksantyeöli stuubelon miljoona-asuntolainoja. Ja Timo porsas Soini voi lopettaa vihapuheensa. Terkuin noin kolmikymppinen anonyymi tavisnainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe