Kissa oksentelee, muuten normaali ?

kisulille_apuja

Meillä on siis kaksi poika kissaa (vanhempi 10v, nuorempi 5v), joista tämä vanhempi on oksennellut oudosti jo varmaan pari kuukautta.

Kisu on oksennellut pari kk n. Kaksi kertaa päivässä, mutta ei aivan joka päivä vaan välillä tulee melkee viikonki taukoja, jolloin se ei oksentele yhtään. Oksennus on sisältänyt yleensä ruokaa, jota se on syönyt ja jonkin verran karvaa, ja joskus taas pelkkää karvaa. Se on muuten aivan normaali käytökseltään eli tosi huomion kipeä, kehräilee, juttelee, leikkii eikä ole laihtunut oikeastaan yhtään ja käy vessassa normaalisti. Se ei myöskään arista mitään paikkaa kosketukselta eikä ole apea. Olemme antaneet sille Latzin, Whiskarsin ja ym. saman tyyppisten merkkien raksuja ja purkkiruokaa ja Pirkan lihapalahyytelö pusseja. Viemme sitä myös kesäisin ulos syömään nurmea, mutta tänä kesänä se ei ole onnistunut samalla tavalla kun se säikähti vierasta kissaa pihalla. Se on myös kova pesemään itseään.

Olisiko kellään kokemusta tällaisesta? Kannattaisiko kokeilla vaihtaa ruokaa johonkin toiseen merkkiin vai mennä vaan suoraan lääkäriin arvuuttelemaan? Entä voiko stressi aiheuttaa tällaista (nuorempi kissa hyvin energinen ja riehuu paljon)? Vaikka tämä ei vaikuta sen käyttäytymiseen muuten, ei se silti ole kiva oksennella vähän väliä.

93

1217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinne vaan

      Tuon ikäinen kissa kannattaisi jo viedä terveystarkastukseen kerran vuodessa.

    • hoohii

      Kannatan raksujen vaihtoa. Osta raksuja, joissa on pääosin lihaa. Märkäruuan voit pitää ennallaan. Ellei auta tee proteiinirajaus eli osta vain tietyn eläimen lihaa sisältävää ruokaa. Meillä kissa oksensi aina lammasaterian jälkeen vaan ei muulloin. Tämä on ainakin helppo asia selvittää kotona ennen kuin säntää lääkäriin kun kissa on muuten hyvävointinen.

      • lihaa lihansyöjälle

        Ei mielellään raksuja ollenkaan sillä kissa ei niitä tarvitse. Pääasiallisesti LAADUKASTA täysravinto märkäruokaa, ei mitään whiskaseja tai pirkkoja, ja lihaa. Eläinkauppaan kun menet niin katso tuoteselosteita, älä merkkiä. Ruoka ei saa sisältää viljaa, kasvikunnan tuotteita eikä sokeria.

        Hampaat puhdistuvat kätevästi broilerin kauloilla ja siivillä ja samalla kissa saa oikeaa ruokaa.


    • yn jantunen

      Kaupungin eläinlääkäri voi tehdä kohtuuhinnalla verikokeet, joista näkyyy munuaisten vajaatoiminta Sitten voit alkaa hoitaa heti, eikä tarvitse katua myöhemmin.

    • kipi kapi

      Jos kissa pesee itseään kovasti ja oksentelee, eikö jo hälytyskellot soi. Lääkäriin mars niinkuin ed. totesi. Hölmöä arvuutella täällä ja antaa kissan samaisesti kärsiä kotona. Iäkäs kisu on, voi olla vaikka mitä vaivoja jo.

      • 8+3

        Ehdottomasti lääkäriin!

        Jos kissa oksentaa ruokaa, on sillä mitä luultavimmin pahoinvointia toisin kuin jos se puklauttelee esim. karvapalloja tai ruohoa.

        Maksaongelmat näkyvät usein juuri pahoinvointina, joten sinuna tarkistuttaisin paitsi kissan maksan niin myös munuaiset sekä ehdottomasti kilpirauhasen. Virtsa kannattaa myös tutkituttaa, sillä mahdolliset virtsakiteet/-sakka voivat myös pahoinvointia aiheuttaa.


      • kyl selviää..

        Jos nuolee isännän kainaloita niin dödö-jäämiä..Tai asunnon lattioita tms. pesty uudella pesuaineella,jotain mikä on tarttunut tassuihin,kylkiin kun kiehnännyt..Mun katti syö vain vesipestyllä lautaselta...


      • maltilla,tai lääkäri
        kyl selviää.. kirjoitti:

        Jos nuolee isännän kainaloita niin dödö-jäämiä..Tai asunnon lattioita tms. pesty uudella pesuaineella,jotain mikä on tarttunut tassuihin,kylkiin kun kiehnännyt..Mun katti syö vain vesipestyllä lautaselta...

        Ei kannata kissojen,koirien astioita pestä pesuaineilla.Parhaimmat ruokalautaset ovat tavalliset lasitetut posliinilautaset,muoviastiat keräävät naarmuisiin pintoihin bakteereita!!Lasitettu lautanen on helppo pestä vesipesulla.Se mikä panee oksentamaan tulee suun kautta,katsele ja mieti mikä se voisi olla.Hiekka-astia..?


    • Karvapallo?

      Jos pesee itseään kovasti niin luultavasti oksentelun syy lienee karvapallo.
      Anna ruohoa jotta oksentaa karvapallon pois.

      • paranemista

        Turha täällä on käydä arvuuttelemaan,mikä on kissan vaiva,kun ei itse voi sitä sanoa:Ei se pelkkä ruoho auta,jos on vaikka vatsassa tulehdusta,matojaym.Maitohappolääkkeet on hyvä antaa eläimellekkin apteekista saa ja neuvotaan.Ei eläin ole lelu,tarvitsee hoitoa ,kuin me ihmisetkin.


    • wille5

      ei ieieieieieieieieieieieieieieieieiei1!!!!!!

    • ...

      Kun soitat eläinlääkärille, niin varmasti kehottaa varaamaan ajan.

    • Näin meillä :)

      Matokuuri apteekista. Meillä oksensi kissa viikon, kunnes tajusin hakea matolääkkeen. Aamupäivällä annoin sen, ja illalla alkoi syömään normaalisti, eikä enää oksentanut.

    • Lääkäriin ja heti!

      Meidän kissa (tyttö 17vee, silloin vielä 16) alkoi vuosi sitten myös oksennella huolestuttavan usein, ja lähinnä nestettä. Tuo karvapallojen oksenteluhan on täysin normaalia eläimillä, varsinkin kun meilläkin on pitkäkarvainen, tai ruohon syönnin jälkeen. Mutta kun kissa alkoi juoda huomattavia määriä vettä ja siten myös pissiä runsaasti (huomasin hiekkapaakkujen kasvusta), tajusin ettei kaikki taida olla ihan kunnossa vaikka kissa muuten vaikuttikin normaalilta.

      Eläinlääkäri otti verikokeet, joista selvisi että kisulla oli munuaisten vajaatoiminta. Toisaalta se ei tuon ikäisen kohdalla yllättänyt kauheasti, sillä tuo tautihan on erittäin yleinen vanhemmilla eläimillä. Samoin se on melko salakavala, sillä alkaa oireilemaan vasta kun iso osa munuaisten toimintakyvystä on jo mennyt. Meillä kävi kuitenkin onneksi tuuri, sillä ehdimme todeta taudin hyvissä ajoin, että sen etenemistä pystyi vielä hidastamaan ja samalla kissan vointia parantamaan ruokavalion muutoksella.

      Diagnoosin jälkeen kissamme on saanut vain munuaisvaivaisille tarkoitettua erityisruokaa eikä tule enää koskaan saamaan mitään muuta. Se tuntuu edelleen pahalta, kun toinen katsoo vierestä kun itse syö jotain ja tietää ettei voi antaa sitä eikä varsinkaan kisun rakastamaa tuoretta kalaa :( mutta kuten eläinlääkäri hyvin sanoi, "mikäli haluamme säästää kissamme kärsimykseltä ja pitää sen luonamme pidempään, meidän tulee pysyä tiukkana ruokavalion kanssa koko sen loppuelämä!" Ja näin meinaamme tehdä, vaikka ruoan hinta nelinkertaistui perus latzeihin ym. verrattuna, joita mekin ennen syötimme.

      En tiedä, onko teidän kissan kohdalla kyse samasta vaivasta vai mistä, mutta menkää käymään eläinlääkärillä, siitä se selviää! Ja vinkkinä vielä kohtalotovereille; jos kissanne ei suostu syömään apteekin tai eläinlääkärin ruokia (meillä tarjolla ainakin vain yhtä merkkiä), netistä voi tilata muitakin vaihtoehtoja. Kun meidän kisu ei aluksi suostunut syömään tarjolla olevaa sapuskaa, tilasin kokeeksi Zooplussalta kahtakin eri merkkiä ja pitkän syömälakon jälkeen ruoka alkoikin maistua taas. Kun puolestaan ne alkoivat kyllästyttää, niin yllättäen apteekin ruoka alkoikin upota. Eli vaihdelkaa välillä merkkiä, niin pysyy kissan mielenkiinto ja ruokahalu yllä.

      Ruokavalion muutoksen jälkeen kissamme on voinut selkeästi paremmin. Tottakai oksentelua on edelleen ajoittain sillä tautiahan ei voi parantaa, mutta ilman toimenpiteitä en tiedä olisiko se edes hengissä enää. Ja alkuvaikeuksien sekä totuttelun jälkeen, tästä on tullut meille ihan normaalia elämää.

    • huiop

      Perkele maatiaiskissoja kannata viedä eläinlääkäriin, maksaa maltaita. Pää poikki ja sillei. Järki käteen, ihmiset.

      • kehtaatkin-----

        Laitappa itseltäs poikki vaan.


      • kurrrr

        Järki käteen, suurin osa ihmisistäkin kannattaisi ehkä lopettaa?

        Meillä 17v. maatiaiskissa sairastaa munuaisten vajaatoimintaa. Oireet alkoivat oksenteluna ja tihentyneellä pissaamisena. Vettä se on juonut aina paljon.
        Pari kertaa käytiin eläinlääkärillä, mikä ei todellakaan ole halpaa....

        Syötettiin sitten renal-ruokaa, eri merkkisiä kokeiltiin, mutta kissa ei tykännyt niistä, laihtui.
        Päätettiin, että kissa saa loppuelämänsä syödä mitä haluaa.
        Tällä hetkellä ihan hyvävointinen.


      • KillCat

        Juuri näin. Win-Win tilanne kissa-omistaja ja eläinlääkäri saa jäädä nuolemaan näppejään. Kukaan täysjärkinen ei rupea hikistä maatiaiskissaa kuljettaan jopa tuhansia euroja maksavalle lääkärille. Pääsee kattikin vaivoistaan. Helpointa on hukuttaminen, tosin itse suosin häkämyrkyttämistä auton pakokaasulla. Tosin katti saattaa vauhkoontusessa tulla pahvilaatikosta väkisin ulos, siksi vielä pienarilla nappi otsaan. Jep.


      • kurrr?
        KillCat kirjoitti:

        Juuri näin. Win-Win tilanne kissa-omistaja ja eläinlääkäri saa jäädä nuolemaan näppejään. Kukaan täysjärkinen ei rupea hikistä maatiaiskissaa kuljettaan jopa tuhansia euroja maksavalle lääkärille. Pääsee kattikin vaivoistaan. Helpointa on hukuttaminen, tosin itse suosin häkämyrkyttämistä auton pakokaasulla. Tosin katti saattaa vauhkoontusessa tulla pahvilaatikosta väkisin ulos, siksi vielä pienarilla nappi otsaan. Jep.

        En ole väkivaltainen,
        mutta haluaisin tavata sinut KillCat....voisimme ehkä vähän keskustella, jos osaat puhua?
        Kerrotko minullekin, mikä eläinlääkärikäynti maksaa tuhansia euroja???


    • Eläinlääkärillä on pilleri joka tappaa kissan kaikki loiset,. silloin ainakin alkavat oksentaa kun on paljon matoja.onnea

    • ...

      Luulenpa että kannattaisi harjailla kisua ja syöttää sille kissanruohoa. Ruokavalion pitäisi olla jotain herkästi sulavaa.

      • Vehnän oras

        Vehnän orasta olen ostanut S-marketista kerran viikossa kissalleni leikannut siitä korsia ei liian pitkiä ja syöttänyt kissalle ja itsekin niitä voi syödä. Valmista ruohoa eikä tarvitse kasvattaa.


    • Mömmösydän

      En oo kissa vaikka näytänkin...
      #TSMWIN

    • hulu

      maatiaiskissoja kannata viedä eläinlääkäriin, maksaa maltaita. Pää poikki ja sillei. Järki käteen, ihmiset.

      • Kill The Cats

        Juuri näin. Win-Win tilanne kissa-omistaja ja eläinlääkäri saa jäädä nuolemaan näppejään. Kukaan täysjärkinen ei rupea hikistä maatiaiskissaa kuljettaan jopa tuhansia euroja maksavalle lääkärille. Pääsee kattikin vaivoistaan. Helpointa on hukuttaminen, tosin itse suosin häkämyrkyttämistä auton pakokaasulla. Tosin katti saattaa vauhkoontusessa tulla pahvilaatikosta väkisin ulos, siksi vielä pienarilla nappi otsaan. Jep.


      • SOTE-uudistus

        Ei sinunkaan kannata sitten lähteä sieltä maatilaltasi kaupunkiin lääkäriin. Maksaa maltaita, pää poikki ja sillei.


    • pilkin_oikeudessa

      mun kissa Neponen oksens ku DIG voitti ekan pelin
      #thedream

    • Avaruuslusmu4

      Minun kissani itseoikeutetusti I Musti I ei syö muroja, MUTTA

      laiturilla jonkun ulostetta siivooja! Hohoi

      - Tarzan2k11

    • Peukuton

      huhu

    • joku ressukka

      Myyn hameita poliisin huutokaupassa. "Herra Ylppöni" on DIGin puolella. hurraa

    • peste pes

      piereskelen lentokoneessa, vaikkei kissani Varlamov edes oksentele. löydät minut sellistä 5c. *raapii persettä*

    • Sielun hoitoa

      Watsonilla on kaikki partiolaiset teltassa. oksennuttaisin kissani Hangossa.

    • jörkkökarpaasi22

      Miksi ne naapurin miehen vehkeet piti oikein tsekata?

      • Minions have spawned

        Työkalupakki oli Kärppien puolella. höh


    • runkku-liisa

      Mikä on teidän lempi kissamerkki? XD ite tykkään Dr. Oetkereistä

    • nastaperä

      oikeudenmukaisuuden nimissä oksensin kissani Hurlumhein päälle klo 23:58 Lontoon paikallista aikaa GMT 0. niin ja en kaivele "andybirdsiäni" julkisesti terkkuja leposirkalle

    • NOLLA_SISAELINTÄ

      Minä, kissa = I, robot
      pimppa garage™

    • Swamppi

      Paalutin ajaksi 1:40:223, uus suomen jönnätys

      • Swamppi

        Ratana siis ammuu ammuu niityt


      • keinoperhe

        moro kuis sun äänikirja on myyny?


    • pekka75

      no voi jumalauta keskustelun taso täällä...moderaattorit tehkää ny jotain ?!?!?!!?
      ostin akvaariokaloja VAIN runkatakseni niiden seksikkäille muodoille

    • jöpö 4cm

      se on kiertäny maailmanlaajuisesti, saavutin 9999 Vertti Recordia WWssä
      etsin naisseuraa MK8ssa

    • Verhopena

      Keskustelu kiihtyy... huhhuh... käytin Zhonyan tiimalasin. runkkaan myös seksikkäille silleille.

    • pekkaoonmä

      vittu mitä trolleja tääkin ketju täynnä.. alkaa olla yleinen ongelma suomi24:ssa ostin lemmikkikäärmeen mutta en runkkaa sille söin sen

    • Mode_SavuKoivu

      Höhhöröö kehrätkää mun paljas, trimmattu pimppeliseutu....
      Kaipaan maalaislähiöitä
      Ditto
      Olen oikeasti Rauno

    • Akvaariomurha

      yleensä niitä kotieläimiä pidetään häkissä... panin undulaattuni paksuksi, vahingossa :o

      • Jaké Huilú

        Oui!
        Tämä aihe on mielenkiintoinen.
        itselläni Baguette-dildo-tekokyrpä : makuna rypäle-Greippi, on ollut kovassa käytössä vuodesta -87. pesen pyykit torstaisin.


    • Valehtelija

      Steam raiskasi minut 24.8.2014

    • Anu S.

      Iltaa kaikille! Kaikki asiaankuulumattomat kommentit tullaan poistamaan kahdentoista tunnin sisällä. Kehotan jokaista trollia poistumaan ketjusta väittömästi. Lähden nyt viettämään iltaa ristonollan kanssa. Hyvää yötä!

      - Anu Sykerö, moderaattori

    • ressukka

      anu anna pillua...eres vähäsen !

    • Uhka-Joni

      mun sepeli on neitsyt

    • Harri Mundo

      en ole kuraattorin velipuoli

    • Jere Crank

      raastin mun "piquen" vahingossa ASD

    • Ursula Vekkuli

      koulupsykologini huijaa videopeleissä

    • Niklas Kulli

      En syö aamupalaa syöpäni vuoksi
      Uutisvuoksi
      Latvia

      Koristelkaa mut jouluna!

    • Sirpa Miukumauku

      oma aamupalarituaaliini kuuluu rukous ja siunaus. rukoilen Adidaksen pidentymistä ja siunaan Jörkköni lepoon. oon ala-asteella

    • Tatu Ziggs

      kulkuset, kulkuset, riemuin helkkäilee PISTÄKÄÄ MUT POSKEEN!!!1 en käytä edes ALUSHOUSUJA *piirtää mundon*

      merry christmas!

    • Manu Jynkkystar

      möh käpyjen syönti elintapa
      hi im posú

    • The Culling

      mitä vittua nyt hei

    • kikkelitupuy0

      Täällä taas! Eli jooh, day 27 ja edelleen koukussa matoihin. Such is life.

    • syökää kanaa

      älkää syökä kanaa

    • raraarasputin

      röh röh, Elias sika täällä. missä? täällä näin! ・。・

    • Hilpo Mämmi

      Enoni Mulperi Jagr tuli tunnetuksi tavastaan syödä varpaitaan...aina kun nälkävuosi iski, hikinen eunukki veti varpaan naamaansa ja mietti maailmaa. Siksi rakastan isoisääni Aatua.

    • Paavo Järvinen

      uskoni tähän keskustelupalstaan katosi kankkulan kaivoon... vaikea kommentoida kun 95% ajasta menee yhtälöiden arvailuun! >=(

    • arvausleikkiwwww

      turpa kii ja _ _ _ _ mut

    • DontStarve

      Yrittäkääpä olla syömättä 30 vuotta ja tulkaa sit valittamaan mulle, että haisen perseelle...get to know meh

    • Jury Pallo

      Ite selvisin juomatta 2 tuntia. nyt kierin kirjastojen läheisyydessä

    • söin.ongen

      sinä haiset perseelle tbh

    • Sotaveteraani MikkiB

      ei olluhu sotiminehen helppoa hommahaa...oi jotta asseet painohoivat ja elämä oli raskastaha tuollohoin...
      Onneks oli viagra. Minä olin. Minä elin. Minä maistoin. Seisoo2k14.

      • Sotaveteraani HessuZ

        voe että se o hienohoo hommahaa saadaha tämmöshii veteraanehii tähänne kommentoimahan. suasittelen sullekin tätä kuulusahaksi tulluta operaatio nahakaa. nahaka vittuhun ja vene vesille!


      • Sotaveteraani VeetiX
        Sotaveteraani HessuZ kirjoitti:

        voe että se o hienohoo hommahaa saadaha tämmöshii veteraanehii tähänne kommentoimahan. suasittelen sullekin tätä kuulusahaksi tulluta operaatio nahakaa. nahaka vittuhun ja vene vesille!

        oloppa tullu hulluks ku ikkää kertyny. lapsen omaistaha kyrbän kehuskelua. minun heilurini väsähti 1892


      • Sotaveteraani JereQ
        Sotaveteraani VeetiX kirjoitti:

        oloppa tullu hulluks ku ikkää kertyny. lapsen omaistaha kyrbän kehuskelua. minun heilurini väsähti 1892

        no kappahas tätähä mie ehen odottahanuhu ettähä näin palajoho veteraani väkkehee näkyisihi keskustelemassaha. nahakahaa ei minullahankaan olehe mutta seh ei menohoa ole haetannut! oma käkikelloni shutdownattiin New Yorkissa 2003


      • Sotaveteraani NikoA
        Sotaveteraani JereQ kirjoitti:

        no kappahas tätähä mie ehen odottahanuhu ettähä näin palajoho veteraani väkkehee näkyisihi keskustelemassaha. nahakahaa ei minullahankaan olehe mutta seh ei menohoa ole haetannut! oma käkikelloni shutdownattiin New Yorkissa 2003

        ei ole mullakahaan tuota turhaa nahkahenkseliähä olluhu viiteenkymmeneheen vuosikymmeneheen, tohtori otti koristeeksi kun minua pissatti selästä...niin...armeijahan haulikohot oli ihan käyttökelvottomiaha.

        Söin seepran paskaa nurmella Pakistanissa 1924.


    • life2hard

      Elämään kuuluu paljon kokemuksia. Perseiden haistelu ei ole yksi niistä.

    • ahmed.runkkudz[iS]

      Minä muslimi myykää minä talo tai ammun kansanne HO-HO-HOO

      • Viuhku-G

        pam


      • bangbangshotyoudead

        PAINU VITTUUN SUOMESTA plz?


    • Dòóm

      WWing. [29/30]
      1 spot.

      • BamseklubiMKW

        *haastaa titaanien taistoon*


    • Pippeli Vares

      Kondomi eli ehkäisykumi on siittimen päälle vedettävä suojus, joka toimii sekä ehkäisyvälineenä että seksitautien leviämisen estäjänä. Kondomi on valmistettu yleensä lateksista eli luonnonkumista. Lateksiallergiasta kärsiville on tarjolla eri muovityypeistä valmistettuja kondomeja. Käyn raveissa vetämässä käteen uljaille ratsuille. Kondomi asetetaan paikalleen rullaamalla se auki siittimen päälle ennen yhdyntää. Lauetessa miehen siemenneste jää kondomin kärjessä olevaan säiliöön. Kondomia käytetään koko yhdynnän ajan ja se on kertakäyttöinen.

    • Antti6

      anal-pepsodent ikeasta 15 ruplaa

    • Jami DrugZ

      ABC,
      Kissa kävelee,
      Tikapuita pitkin,
      Taivaaseen.

      1-2-3
      *YLEISÖ VISPAA KÄSIÄÄN*
      *WAIT4IT*
      .. .. paskattaa sori yleisö :)

      • astavlog

        yleisö ei anna anteeksi saat potkut, jami drugz




        hpk


    • thePersekaapu

      Amiraali Gigmö kiittää ajastanne ja pyytää osallistumaan ohjelmamme kehittämiskyselyyn
      www.doyoulikemypasi.fi
      Kiitos! Kiitos! Ja vielä kerran...minä olen minioni...örfff

      - Se aito ja ohvisiaali Kaapu

    • Tero Kaarinantytär

      Mittasin suihkulentsikkani. mittaustuloksena 11kW

    • Urpo-Nalle

      Liitin kyrpäni sähkölaitteeseen
      you only Gigmö twice

    • You only gigmö twice

      gigmöni jouduttiin amputoimaan eilen, mutta...
      voittamaton gigmömon
      #winning

    • Markkubear.

      Olin Hildan tyttö. Nyt laakson oma Nuuskamuikkunen.

    • yrkkuhftr

      Anna kissallesi matokuuri.Molemmat kissani hääsin madoista Axilur matolääkkeillä.Ne on melko tehokkaita,joten annostusohjeet lue huolella.Oksentelun syy saattaa olla madot.

    • Emäntä

      Meillä on myös samanikäinen kissa ja sama homma että oksenteli. Vaihdettiin ruoka kokonaan toiseen niin ei ole enää oksentanut. Jotkut ruuat ei käy kissoille. Tämän olen huomannut monta kertaa. Kissoja on ollut taloudessa yli 40 vuotta ja kaikkea on nähty sekä opittu.
      Vaihda ruoka johonkin toiseen valmisteeseen ja merkkiin. Joku ruoka tai ainesosa aiheuttaa tuon kissan oksentelun.

    • metsäkissa

      Kyse ravinnossa olevista aineista joita saa liikaa ja kissan elimistö ei kykene pilkkomaan. Karvojen nieleminen on eriasiaa ja sen huomaa oksennuksesta.

      Kun kissa muutoin terveenoloinen ei huolta!

      Oma kissa 10v oksentelee useasti kuukaudessa, mutta lekkisä ja vireä muutoin eli ihan ok kunnossa oksentelusta huolimatta!
      Lääkäri aikoinaan totesi maksan vajaatoiminnan tekevän sen oksentelun ja mainitsi teollisen kissanruuan olevan "liian puhdasta ja proteiinipitoista" joka saa reaktion aikaan.

      Älä ole huollissaan jos kissa muutoin "iloinen ja kehrää"! Älä koskaa toru kissaasi kun se oksentaa, vaan auta sitä heti paikan putsaamisessa. Älä nosta kissaa heti syliin vaan rauhoita silittämällä, kaverina ollen!

      Puhdasta juomavettä aina oltava tarjolla rusaasti, kissa tarvtsee vettä.

      Tsemppiä sinne kissoille, pärjäätte varmasti.

    • kisut taivaasee

      Kissa oksentelee, muuten normaali ?

      Omistaja ei ole normaali,sille katille sinappia perseessee!!1

    • penti_taikalampu

      Hiiop! Olen vanhan kansan kattimaakari JOTEN tässä vinkki yleisölle: Siivoa talo ja muuta kummitusmaahan! *lentää pois*

      I love the way you lie.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe