Hengellä täyttymisestä kysymys

Jeesusonparas

Kaipaisin lähemmäs Jeesusta, kaipaisin paljon syvempää rakkaus ja vuorovaikutus suhdetta Jumalan kanssa. En ole ollut vielä kovinkaan kauan uskossa. En ole vielä saanut Pyhän Hengen kastetta eli täyttynyt Hengellä. Tiedostan, että tämä tapahtuu silloin kuin Herra niin haluaa ja toteutukoon Jumalan tahto tässäkin asiassa eikä minun omani. Olen kuitenkin alkanut vähän stressaantua aiheesta, että miksiköhän en olekkaan täyttynyt Hengellä mutta kaipa se on varsinkin uskonelämän alussa ihan tavallista? Kauanko muilla on suunnilleen kestänyt? Ehkäpä olen ottanut turhiakin paineita tästä asiasta jo..
Olen kokenut tuntemuksia, että minussa on jotain vikaa ja olen valtavasti kamppaillut myös niin, että olenkohan sittenkään koko sydäminen Herran kanssa ja sitäkin olen kamppaillut että huomaan itsessäni jäljellä olevaa ylpeyttä sekä suoraan sanottuna tiedostan olevani täysin syntinen ja jokapäivä tarvitsen Jumalan suurta ja rakkaudellista armoa. Välillä huomaan myös, että tulee ajatuksiin asioita jotka on Jumalan mielen vastaisia ja ne ajatukset harmittaa ja tympäsee ja olen yrittänyt päästä niistä eroon, mutta välillä niitä tulee siltikin vaan. En haluaisi ajatella yhtäkään ajatusta joka on Jumalan vastainen vaan haluaisin paljon lähemmäs Herraa.. Jotkut uskovat vaikuttavat niin innostuneilta ja hengellisiltä ja haluaisin itsekkin tuota samaa ja niin paljon enemmän rakkautta.. Ehkä minun tarvitsee vain odottaa Herraa ja saada paljon lisää kärsivällisyyttä ja aikaa jne.. Jeesus on paras ja kiitos neuvoista etukäteen.

t. eräs uskova

99

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaikalii

      >>>Tiedostan, että tämä tapahtuu silloin kuin Herra niin haluaa

    • kii5

      Moikka :) Ihan kuin minä noin 10v sitten.

      Pyhä Henki on sinussa jo, Hän tuli sinuun kun sanoit Jeesukselle kyllä. Et tarvitse mitään erillistä tunnekastetta etkä voimallisia kokemuksia. Usko ei ole tunteen eikä fiiliksen asia, ja kaikki on Herran Jeesuksen ristintyön ansiota. Se on jo täytetty.

      Ala lukemaan päivittäin Raamattua, Jumala Henkensä kautta puhuu pääasiassa sitä kautta.

      Eihän toki ihmisen paha luonto lähde sekuntissa pois. Tietenkään. Tämä on yksi tärkeimmistä kysymyksistä uskonelämässä. Ja se tässä syntisessä ihmisessä onkin vikana, että meissä on aina myös se syntinen, langennut puoli (liha, lihallinen puoli) kunnes Herra meidät kuoleman kautta vapauttaa, eli älä hätäänny jos et näy pääsevän eroon syntisistä ajatuksista (ei tietty oikeuta synnin tekoon mutta kaikissa muissakin maailman uskovissa on tämä sama "vika" mikä sinussakin ja kaikki kamppailee saman aiheen kanssa kukin tahollaan :) ). Liha on mieluusti koko ajan hannaamassa Jumalan tahtoa ja tarkoitusta vastaan.

      Ja pitää muistaa se, että Jeesuksen uhrityön ansiosta Jumala näkee meidät syntiset pikkuilkiöt vanhurskaina ja saamme lähestyä parannusta aidosti tehden pyytämään Häneltä voimaa ja anteeksiantoa ja viisautta, jos langettiinkin.

      Synti (liha) kuoletetaan (ymmärtääkseni) jatkuvalla parannuksen teolla ja Herran Hengen avulla sitä mukaa mitä Pyhä Henki nostaa asioita mieleemme, omissa voimissa olemme lähinnä helisemässä. Se ei useankaan synnin kohdalla ole mikään kertanykäisy (joidenkin kohdalla saattaa tosin olla, esim päihteet, minä pääsin niistä kerralla eroon Herran ansiosta), vaan parannusta tehdään päivittäin (ajatusmaailman kieroutumat, viha, ylepys, kateus, pahansuopuus, anteeksianhtamattomuus jne). Älkää antako periksi sitkeille haluilenne, sanoi Paavalikin. Nöyryyden ja anteeksianon ja rakkauden tietä kuljemme, lue Raamatusta varsinkin millainen Jeesus oli. Välillä se synnin kuolettaminen ja siitä kieltäytyminen on kivuliasta mutta no pain, no gain :) Se saattaa olla vaikka kiusaus mennä kurkkimaan jonkun julkisesti parjatun henkilön fb-sivuja, juoruilu, kiroilu, tai mikä vaan. Turvaa vain Jeesukseen. Rukoile viisautta ja voimaa pysyä Hänen tiellään ja herkkää mieltä parannuksen tekoon.

      On hyvä, että tunnistat ylpeyden ja tunnustat oman avuttomuutesi ja Jumalan (Jeesuksen ristintyön) tarpeesi :) ja erinomaista että et tahdo rikkoa Häntä vastaan. Pyhän Hengen yksi tärkeä työ onkin saattaa ihmiselle synnintunto, joka johtaa todelliseen parannukseen.

      Uskossa eläminen on jatkuvaa ja päivittäistä kasvua ja oman risin roudaamista, ja "väärät ajatukset", tai ainakin osa niistä lähtee Herran suoman kasvun mukana. Älä hätiköi, olet hyvissä käsissä :)

      Missä seurakunnassa käyt? Kuinka tulit uskoon?

      Tässä eväitä: http://www.kotipetripaavola.com/muuttukaamielenneuudistuksenkautta.html
      http://www.netikka.net/mpeltonen/trust.htm

      Siunausta :)

      • jaikalii

        Jumala tahtoo ihan varmasti että uskova taistelee syntiä vastaan.
        Koska taistelu on kova ja tärkeä, Jumala on antanut meille jokaiselle voimakkaan aseen tähän taisteluun. Ei Hän ole jättänyt meitä aseettomiksi taistelukentälle vihollista (syntiä) kohtaamaan.

        Jumala on antanut Pyhän Hengen syntiä vastaan (Gal 5. luku). Pyhä Heki uskovassa taistelee syntiä vastaan mikäli uskova on täynnä Pyhää Henkeä. Täynnä Pyhää Henkeä oleva uskova ei saata tehdä syntiä. Se on mahdottomuus. Kun hän lankeaa, hän nousee välittömästi, ei jää tuleen makaamaan (San 24:16). Siksi Jumala tarjoaa Pyhää Henkeä ja tahtoo että me olisimme täynnä Henkeä. Siksi Hän täyttää uskovia jatkuvasti Hengellä, oman tahtonsa kautta. Ei tämä ole teoriaa vaan käytännön elävää kristillisyyttä.


      • mpeltonen soopaamyös

        petri paavola

        108 Vastausta 414 Lukukertaa

        Tilaa palstan RSS-syöte
        Aloita uusi keskustelu
        Poista kirosanafiltteri käytöstä








        Vanhemmisto tiedotus
        2.8.2014 10:45
        6

        petri paavola on tunnettu vain kotisivuistaan ja netti-trollaamisestaan, kukaan oikea kristitty ei häntä tiedä. Hän yrittää kylvää lustetta jumalan kansan keskuuteen. Hän on omauskoisuuden valttaama farisealainen, lainoppinut mutta Pyhää Henkeä vailla.


      • näin

        Nämä kii5 ihmiset taistelevat ja opettavat Raamatun opetusta vastaan joten älä usko heitä, koska olet jo ymmärtänyt sen että Jumala kastaa jokaisen vielä erikseen Pyhässä Hengessä uskoon tulon jälkeen.


      • jaikalii
        näin kirjoitti:

        Nämä kii5 ihmiset taistelevat ja opettavat Raamatun opetusta vastaan joten älä usko heitä, koska olet jo ymmärtänyt sen että Jumala kastaa jokaisen vielä erikseen Pyhässä Hengessä uskoon tulon jälkeen.

        Pyhä Henki on voima todistaa Jeesuksesta (Apt 1:4-8, 2:14, 36). Se on Voima ennen kaikkea heikoille ja aroille uskoville. Sellaisiahan me kaikki itsessämme olemme. Niin myös Pietari oli itsessään heikko mutta Herrassa (Pyhässä Hengessä) vahva. Tarvitsemme Pyhän Hengen Voimaa (rohkeutta) todistamiseen ja kristilliseen elämään. Ilman Pyhää Henkeä ei Hengen hedelmätkään tule uskoovissa esille. Pyhä Henki tuo myös Jumalan elämän uskovalle ja hänen todistukseensa.

        Sitten Pyhä Henki on voima syntiä vastaan. Pyhä Henki on voimakas ase taistelussa syntiä vastaan (Gal 5. luku).

        Pyhä Henki on ratkaiseva kristityn elämässä. Ilman Pyhää Henkeä ei ole raamatullista kristillistä elämää. Ilman Pyhää Henkeä "kristillisyys" ón uskonnollisuutta. Se ei ole elävää uskoa. Siksi ymmärrämme mistä vastustus Pyhän Hengen täyteyttä vastaan tulee. Vihollinen pelkää Pyhän Hengen täyteydessä vaeltavaa ja rukoilevaa uskovaa.

        Tässäkin ketjussa on luettavissa selvä Pyhän Hengen täyteyden vastustus.


    • Jeesusonparas

      Kiitos Jaikal ja Kii5 asiallisista ja kattavasta neuvoista. Kiitos Jumalalle, että teidät lähetti vastailemaan ja neuvomaan.
      Olen kyllä kokenut suurta iloa, rauhaa ja fiilistä ja ajetellut ja saanut tuntemuksia, että Herra on ihan ykkönen ja olen itekseni kiittänytkin paljon Taivaan Iskää ihan fiiliksissä. Onko tämä siis sitä Hengen täyteyttä, vaikka en kielillä puhukkaan? Olen myös rohkeampi kuin uskonelämän alussa, mutta kamppailen siltikin vielä paljon tämän asian kanssa. En siis ole lähelläkään vielä sitä rohkeutta mitä näen kokeneemmissa ja pitkään uskovissa vaikuttavan. Tiedostan jokahetki tarvitsevani tässä Herran apua ja uskonelämän kasvua Jumalan armon alla.

      Uskon tosiaan, että Jumala voi täyttää minut Hengellään ja olen myös miettinyt että onkohan Jumala jo täyttänyt minut aiemmin. Tietäisinkö sen ihan satavarmasti, että juuri nyt olen täynnä? En ole siitä varma että olenko täynnä Henkeä vai olenko vain vähäisissä määrin täynnä Henkeä. Tai jotenkin tälleen :).. Niin en ole kyllä mikään tunne ihminen vaan enemmän sellainen maltillinen ja tasainen. Noh onneksi usko ei ole tunteen asia kuitenkaan.. :)

      Niin huomaan toisina päivinä, että ajatukset pysyy paremmin kurissa mutta toisina päivinä taas ajatukset karkailevat ja ovat aivan täysin Herran mielen vastaisia. En toki halua antaa synnille periksi vaikka ajatukset karkailevatkin ja pyrin heti saamaan kiinni ja sanomaan väärille ajatuksille Jeesuksen nimessä että STOP. Välillä on niin hirvittävät kamppailut esim. seksuaalista himoa vastaan että on kuin jossakin tulessa kamppailisi mutta en siltikään tosiaankaan halua antaa periksi enkä harjoittamaan haureutta. Rakastan ja kunnioitan Jumalaa..Olis niin mahtavaa, että vapautuisi kokonaan likaisista ajatuksistakin ja osais rakastaa niin paljon enemmän ihan kaikkia ihmisiä.. :)

      Kiitos teille tosi paljo ja Jumalan siunausta Jaikal ja Kii5.

      • Odota Herraa!

        Älä vain ala kuvittelemaan, että olet Hengellä täytetty. Monen ihmisen opetus johtaa kuvitteluihin ja sielullisiin tunnereaktioihin.


      • XXX!

        Raamattu EI opeta samoin, miten sinua Jeesusonparas nyt yritetään täällä opettaa. Lue Raamattua ja usko. Jumala kastaa sinut Pyhällä Hengellä kuten itsekin uskoit alkuviestissäsi tapahtuvaksi. Älä anna kenenkään hämätä itseäsi opetuksilla, jotka eivät perustu Raamattuun.

        Tässä kirjoitit VIISAASTI:
        " En ole ollut vielä kovinkaan kauan uskossa. En ole vielä saanut Pyhän Hengen kastetta eli täyttynyt Hengellä. Tiedostan, että tämä tapahtuu silloin kuin Herra niin haluaa ja toteutukoon Jumalan tahto tässäkin asiassa eikä minun omani."


      • näin
        XXX! kirjoitti:

        Raamattu EI opeta samoin, miten sinua Jeesusonparas nyt yritetään täällä opettaa. Lue Raamattua ja usko. Jumala kastaa sinut Pyhällä Hengellä kuten itsekin uskoit alkuviestissäsi tapahtuvaksi. Älä anna kenenkään hämätä itseäsi opetuksilla, jotka eivät perustu Raamattuun.

        Tässä kirjoitit VIISAASTI:
        " En ole ollut vielä kovinkaan kauan uskossa. En ole vielä saanut Pyhän Hengen kastetta eli täyttynyt Hengellä. Tiedostan, että tämä tapahtuu silloin kuin Herra niin haluaa ja toteutukoon Jumalan tahto tässäkin asiassa eikä minun omani."

        Näin on että raamattu opettaa selvästi että Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä meidät uskoontulomme jälkeen.

        Monet kieltävät tämän raamatun selvääkin selvemmän opetuksen ja siksi eivät ole itse saaneet sitä kokea sillä kaikki raamatun lupaukset pitää ottaa uskossa vastaan joten Jeesus ei voi kastaa Pyhällä Hengellä niitä jotka kieltävät koko kasteen.


      • kii5
        näin kirjoitti:

        Näin on että raamattu opettaa selvästi että Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä meidät uskoontulomme jälkeen.

        Monet kieltävät tämän raamatun selvääkin selvemmän opetuksen ja siksi eivät ole itse saaneet sitä kokea sillä kaikki raamatun lupaukset pitää ottaa uskossa vastaan joten Jeesus ei voi kastaa Pyhällä Hengellä niitä jotka kieltävät koko kasteen.

        Kyseessä ei ole mikään erillinen tunnekokemus; ts. manifestointitapahtuma, johon liittyy esim
        - juopunut toikkarointi
        - nytkähtely
        - tajunnan tason heikkeneminen
        - kaatuilu ja vaikeudet pysyä pystyssä
        - sarjailmestystieto ja "jatkuva profetaallinen virta"
        - mikään soukkaamisessa tapahtuva asia
        - eläinäänet
        - muut hallitsemattomat äänet
        - holtiton nauraminen ja itkeminen
        - reunailmiönä kulta, öljy, timantit, läskinimijäenkelit, jne
        ^ Yllämainittuja aiheuttaa sellainen kuin Kundalinihenki, joka on sellainen kiva pikku eksyttäjä. :)

        Mistäkö tiedän? No siitä kun olin itse epäraittiissa, väärän hengen inspiroimassa toiminnassa mukana vuosia.

        Pitää varmaan tehdä nyt nimilista epäraittiista toiminnasta että osaa välttää:
        IHOP
        NAR
        Polvijärven pastorit
        Herzog
        Lakeland, Toronto
        Todd Bentley. Bill Johnson
        Healing Rooms
        Cal Pierce
        Noliamissio, Missiomaailma
        Bennhy Hinn, Kathryn Kuhlman

        Pyhän Hengen täyteys voidaan mitata mm. sillä toteutuuko elämässä galatalaikirjeessä mainitut Hengen hedelmät. Täynnä Pyhää Henkeä oleva henkilö yksinkertaisesti elää pyhää, säädyllistä, hyvää, siveää, kunniakasta elämää.

        Luetaanpa gal 5--->
        16. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
        17. Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.
        18. Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla.
        19. Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20. epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
        21. kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.
        22. Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
        23. Sellaista vastaan ei ole laki.
        24. Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen.
        25. Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme.


        Henget erotetaan toisistaan näin:
        1 Joh 4:1-3, "Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

        Tästä te tunnette Jumalan Hengen; jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;

        ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuullet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa."

        Valtavan selkeä, yksinkertainen ja aina toimiva sanankohta. Todellinen tunnussana, jonka edessä väärät henget vapisevat ja vaikenevat. Tuo Raamatun kohta on väärille hengille niin vaarallinen, että se on pitänyt uudessa Raamatunkäännöksessä muuttaa muotoon jossa se ei toimikaan enää tunnussanana. (alla on toi netikan linkki, lukekaa siitä lisää)



        Tarkkana näissä, eletään lopun aikoja.

        Joo ja ap, eletään nyt tosiaan sellaista aikaa, jolloin on villitseviä henkiä. Tai ainahan niitä on ollut mutta Jumala on itse sallinut eksytyksen (ihan Gnostilaisuudesta ja Latter Rainista alkaen, Toronto, Lakeland jne) tänne, katsotaan kuka kestää :)

        Lisää luettavaa:
        http://www.kristitynfoorumi.fi/kundalini-varoitus.html
        http://www.kristitynfoorumi.fi/pdf/uvj.pdf
        Ja tosiaan tämä vielä uudestaan: http://www.netikka.net/mpeltonen/trust.htm


      • Kaksi lainausta kirjoituksestasi

        >>Olen kyllä kokenut suurta iloa, rauhaa ja fiilistä ja ajetellut ja saanut tuntemuksia, että Herra on ihan ykkönen ja olen itekseni kiittänytkin paljon Taivaan Iskää ihan fiiliksissä> Niin en ole kyllä mikään tunne ihminen vaan enemmän sellainen maltillinen ja tasainen. Noh onneksi usko ei ole tunteen asia kuitenkaan


      • Odota Herraa! kirjoitti:

        Älä vain ala kuvittelemaan, että olet Hengellä täytetty. Monen ihmisen opetus johtaa kuvitteluihin ja sielullisiin tunnereaktioihin.

        * Oletko aidosti uudestisyntynyt, jos tyydyt vauvkasteen armoon, jolloin kirkko väittää, että uudestisyntyy, se on valhe. Jos olet kokenut aidon , Jumalan Hengen kaseessa syntymisen, silloin sinä saat myös Pyhän Hengen kasteen, ihan ksoska tahansa, avoin, uskonkautta , on paras tae saada PH-kaste, itse sain heti kun uudestisynnyin, ihan samantien, muutama minuutti vain rukoiltiin, ja se on todellisuutta. Muuta estettä ei ole olemassakaan, jos kerran olet uudestisyntynyt, ph:n kaste saadaan myös uskon kautta jonka Jeesus vaikuttaa, se on lahja, samoin kuin iankaikkinen elämäkin, et voi itse tehdä sen eteen mitään, paras asento on langeta polvilleen, ja pyytää, että Herra avaa Hengen virrat, kiitä vaan PH:n lahjasta, odota Herraa, kyllä Hän sen tekee. Se saadaan Kristuksen verellään puhdistettuun sisimpään, muuta kriteeriä ei ole !


      • kii5 kirjoitti:

        Kyseessä ei ole mikään erillinen tunnekokemus; ts. manifestointitapahtuma, johon liittyy esim
        - juopunut toikkarointi
        - nytkähtely
        - tajunnan tason heikkeneminen
        - kaatuilu ja vaikeudet pysyä pystyssä
        - sarjailmestystieto ja "jatkuva profetaallinen virta"
        - mikään soukkaamisessa tapahtuva asia
        - eläinäänet
        - muut hallitsemattomat äänet
        - holtiton nauraminen ja itkeminen
        - reunailmiönä kulta, öljy, timantit, läskinimijäenkelit, jne
        ^ Yllämainittuja aiheuttaa sellainen kuin Kundalinihenki, joka on sellainen kiva pikku eksyttäjä. :)

        Mistäkö tiedän? No siitä kun olin itse epäraittiissa, väärän hengen inspiroimassa toiminnassa mukana vuosia.

        Pitää varmaan tehdä nyt nimilista epäraittiista toiminnasta että osaa välttää:
        IHOP
        NAR
        Polvijärven pastorit
        Herzog
        Lakeland, Toronto
        Todd Bentley. Bill Johnson
        Healing Rooms
        Cal Pierce
        Noliamissio, Missiomaailma
        Bennhy Hinn, Kathryn Kuhlman

        Pyhän Hengen täyteys voidaan mitata mm. sillä toteutuuko elämässä galatalaikirjeessä mainitut Hengen hedelmät. Täynnä Pyhää Henkeä oleva henkilö yksinkertaisesti elää pyhää, säädyllistä, hyvää, siveää, kunniakasta elämää.

        Luetaanpa gal 5--->
        16. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
        17. Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.
        18. Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla.
        19. Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20. epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
        21. kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.
        22. Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
        23. Sellaista vastaan ei ole laki.
        24. Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen.
        25. Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme.


        Henget erotetaan toisistaan näin:
        1 Joh 4:1-3, "Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

        Tästä te tunnette Jumalan Hengen; jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;

        ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuullet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa."

        Valtavan selkeä, yksinkertainen ja aina toimiva sanankohta. Todellinen tunnussana, jonka edessä väärät henget vapisevat ja vaikenevat. Tuo Raamatun kohta on väärille hengille niin vaarallinen, että se on pitänyt uudessa Raamatunkäännöksessä muuttaa muotoon jossa se ei toimikaan enää tunnussanana. (alla on toi netikan linkki, lukekaa siitä lisää)



        Tarkkana näissä, eletään lopun aikoja.

        Joo ja ap, eletään nyt tosiaan sellaista aikaa, jolloin on villitseviä henkiä. Tai ainahan niitä on ollut mutta Jumala on itse sallinut eksytyksen (ihan Gnostilaisuudesta ja Latter Rainista alkaen, Toronto, Lakeland jne) tänne, katsotaan kuka kestää :)

        Lisää luettavaa:
        http://www.kristitynfoorumi.fi/kundalini-varoitus.html
        http://www.kristitynfoorumi.fi/pdf/uvj.pdf
        Ja tosiaan tämä vielä uudestaan: http://www.netikka.net/mpeltonen/trust.htm

        * kii5, kirjoittaa, " Pyhän Hengen täyteys voidaan mitata mm. sillä toteutuuko elämässä galatalaikirjeessä mainitut Hengen hedelmät. Täynnä Pyhää Henkeä oleva henkilö yksinkertaisesti elää pyhää, säädyllistä, hyvää, siveää, kunniakasta elämää."?

        * Uudestisyntynyt on saanut jo siinä uudestisyntymisessä, joka tapahtuu Jumalan Hengen kasteessa, hän saa Pyhän Hengen sinetin sismpäänsä, Kirstuksen ilmetymisen päivään saakka" Ja juuri siksi, on Kirjoitettu, " Kristuksen ilmestymisen päivään saakka." Ja tämä tarkoittaa, että on pellstettu ja näin pelastus varmuus on annettu sinettinä sismpään. Näin siksi, että myös lahjana saatava Pyhän Hengen kaste ei vaikuta enää pelstukseen, vaan se on lahja jonka Jumala haluaa antaa kaikille jotka ovat kokeneet edellä mainitun Jumalan Hengen kasteen.

        * Kannttaa anoa jatkuvasti Pyhän Hengen kastetta, ja merkkinä siitä, että on saanut sen, anntetaan siinä yhteydessä kielillä puhumisen armolahja, ja jos se ei aina jää lahjan vaikuttamaan, sen saa kuitenkin jokainen joka kastetaan Pyhälä Hengellä, AINA puhutaan kielillä Pyhän Hengen kasteen saadessa, joko se jää lahjana saajalleen, tai sitten puhuu kielillä sen hetken verran, kun tapahtuma on päällä. Mutta AINA puhutaan kielillä ! Jumalan fackata ! Se on se merkki, niin sisä -kuin ulkopuolella olevillekkin, sitä ei voi matkia eikä perustu tunteisiin, se on elävä merkki jonka voi nähdä ja kuulla!


    • Tuo on kokonaan Pyhän Hengen Työtä että näet oman syntisyyden ! Jumala ohjaa sua paljon enemmän kun monet joilla on hirveät fiilexet ja ovat niin saastaiset mutta ei ole mitään ongelma siitä eikä ole huolissaan siita ja vielä pahempi heidän tie on viemässä heidät kadotuxeen vaikka he huutavat suuressa äänessä että he ovat niiiin aaarmossa aaaaa ja sitten he ylistävät Jumala pari tuntia. Varo ettet sinäkin saat tällaisen uuskarismaattisen hengen.

      Mutta sinulle on käynyt niin hienosti että Sulla on sussa Pyhä Hengen joka
      Joh. 16:8

      Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:

      • * Kyllä, ja kun Hän tulee, kastaa Pyhällä Hengellä, ja saa kielillä puhumisen lahjan, AINA, kun täytytään Pyhällä Hengellä, puhutaan myös kielillä, se on merkki uskomattomille ja uskoville, koska sen voi "nähdä" ja kuulla, eikä perustu tunteisiin, vaan uskoon jonka Jeesus vaikuttaa. Syntisyys ja sen tunnustamisen kautta on uudestisynnytty Kristusen veressä, ja juuri tämä syntien anteeksi saamisen ja verellä pestyn sydämen ansiosta voi , ja saa Pyhän Hengen lahjan, ja sen Jumala haluaa antaa kaikille, lähellä oleville ja akuakana oleville, ja vielä lapsillemmekin ja heidän lapsilleen hamaan siihen asti, kun Jeesus ilmestyy ! Kaikille, jonka on Jumalan Hengen kasteessa kastettu, vesikaste ei vaikuta mitään tähän Pyhän Hengen kasteen saamiseen !


    • aloitukseen....

      Jeesus on paras --- eli .... t. eräs uskova.lle.

      Puhut kirjoituksessasi, että et ole täyttynyt Pyhällä Hengellä ja puhut uskoon tulosta.

      Eiköhän asiasi ole risiriitainen??

      Kun ihminen, sanotaanko termillä, ""tulee uskoon"".... Niin mietipä, eikös se olekin Jumalan työ ihmisessä? Kun ja koska se on tätä, niin, minkä Hengen sinä siinä olet saanut?? Etkö juuri Pyhän Hengen. ??? Aivan.

      Sinä uskossa saat omistaa sen Kristuksen Hengen. Henki kirkastaa sinulle pelastustyötä koko elämäsi ajan.

      Se Pyhän Hengen saaminen, se ei tarkoita sitä, mitä hapatteena ilmaistaan että aletaan puhumaan kielillä ja se on sitä hengentäytetyttä.
      Asiassa viitataan yleensä Apostolien tekoihin.

      Muta, kun tarkemmin luet raamatusta tätä Apostolien tekoja ja viitettä kielillä puhumiseen, käsite onkin kielistä, jotka OVAT mitä?? Ymmärrettävää kieltä.

      Siellä oli paljon kuulijoita, juutalaisia, joilla ei ollut enää se paikallinen kieli hallussa.
      He olivat hyvin laajalta alueelta läsnä tuolla ja se kieli-ihme käsitti, että Pyhä Henki antoi puhuttavaksi ymmärrettävällä kielellä, mistä he olivat, Jumalan suurista teoista.

      Eli kun tarkkaan seuraat armolahjojen syytä tulla Jumalan palvelijoihin, niin Henki toimii rakentaakseen seurakuntaa, ts. Kristuksen ruumista, ymmärtämään se pelastussanoma. Itse olen ollut yli 30- vuotta helluntaiseurakunnassa, aivan sen piirin hyvin tunteman saarnaajan kastamana.

      Eli penkkiä on kulutettu. Puoliso on istunut ko. kirkossa ja toiminnassa 50- vuotta.

      Se, että ollaan joskus ja joku vielä puhuu, että armolahjat toimivat vain kielimerkkinä, se ei pidä sanankaan mukaan paikkansa, sillä raamattu puhuu niin, etteivät kaikki puhu kielillä. Se kielilläpuhumisen armolahja on paremminkin rukouskammiokieli, sillä seurakunnassa pitää puhua enemmän ymmärrettävää kuin suunnaton määrä tätä "hurmos" sanalla kieliä.
      Aivan raamatullista palautetta.

      Kun ja jos haet armolahjoja, ne saat aina silloin ja niihin tilanteisiin, missä Pyhä Henki haluaa sinua käyttää ja sen Kristuksen ruumiin rakentamiseksi.

      Kun ja jos olet uskoon tullut, omistat Kristuksen Hengen, joka antaa voiman sinun vaellukseen ja opettaa sinulle sitä raamatun sanaa.

      Pidä jalat maassa.

      • "kieli-ihme" kirjoit

        Apt 2:1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        Apt 2:2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        Apt 2:3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        Apt 2:4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.
        Apt 2:5 Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on.
        Apt 2:6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
        Apt 2:7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
        Apt 2:8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
        Apt 2:9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
        Apt 2:10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
        Apt 2:11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."
        Apt 2:12 Ja he olivat kaikki hämmästyksissään eivätkä tienneet, mitä ajatella, ja sanoivat toinen toisellensa: "Mitä tämä mahtaakaan olla?"
        Apt 2:13 Mutta toiset pilkkasivat heitä ja sanoivat: "He ovat täynnä makeata viiniä".
        Apt 2:14 Niin Pietari astui esiin niiden yhdentoista kanssa, korotti äänensä ja puhui heille: "Miehet, juutalaiset ja kaikki Jerusalemissa asuvaiset, olkoon tämä teille tiettävä, ja ottakaa minun sanani korviinne.
        Apt 2:15 Eivät nämä ole juovuksissa, niinkuin te luulette; sillä nyt on vasta kolmas hetki päivästä.
        Apt 2:16 Vaan tämä on se, mikä on sanottu profeetta Jooelin kautta:
        Apt 2:17 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.
        Apt 2:18 Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat.
        Apt 2:19 Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita.
        Apt 2:20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.
        Apt 2:21 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'


      • Hengen voimasta.
        "kieli-ihme" kirjoit kirjoitti:

        Apt 2:1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        Apt 2:2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        Apt 2:3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        Apt 2:4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.
        Apt 2:5 Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on.
        Apt 2:6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
        Apt 2:7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
        Apt 2:8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
        Apt 2:9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
        Apt 2:10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
        Apt 2:11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."
        Apt 2:12 Ja he olivat kaikki hämmästyksissään eivätkä tienneet, mitä ajatella, ja sanoivat toinen toisellensa: "Mitä tämä mahtaakaan olla?"
        Apt 2:13 Mutta toiset pilkkasivat heitä ja sanoivat: "He ovat täynnä makeata viiniä".
        Apt 2:14 Niin Pietari astui esiin niiden yhdentoista kanssa, korotti äänensä ja puhui heille: "Miehet, juutalaiset ja kaikki Jerusalemissa asuvaiset, olkoon tämä teille tiettävä, ja ottakaa minun sanani korviinne.
        Apt 2:15 Eivät nämä ole juovuksissa, niinkuin te luulette; sillä nyt on vasta kolmas hetki päivästä.
        Apt 2:16 Vaan tämä on se, mikä on sanottu profeetta Jooelin kautta:
        Apt 2:17 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.
        Apt 2:18 Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat.
        Apt 2:19 Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita.
        Apt 2:20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.
        Apt 2:21 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

        Kielenpuhumisen armolahjasta ja viisaudesta ... vielä...


        Matt10:19 Mutta, kun he vetävät teitä oikeuteen, älää huolehtiko siitä, mitä tahi mitä puhuisitte, sillä teille ANNETAAN sillä hetkellä, mitä teidän on puhuminen.

        Luuk. 12:12 kirjoittaa. sillä Pyhä Henki opettaa teille sillä hetkellä, mitä teidän on sanottava."

        Luuk. 21:15 Sillä minä annan teille suun ja viisauden, jota vastaan eivät ketkään teidän vastujanne kykene asettumaan tai väittämään.

        1. Piet. 1:12 Ja heille, koska he eivät palvellleet itseänsä, vaan teitä, ilmoitettiin se, mikä nyt on teille julistettu niiden kautta, jotak taivaassa lähetetyssä Pyhässä Hengesä ovat teille evankeliumia julistaneet; ja siihen enkelitkin halajavat katsahtaa. ....... ts. Pyhä Henki .. palvelijoiden kautta, jotka itse tahtovat Herraa palvella, ei itseään, saivat sen Hengen ... ja mitä Henki teki??
        Se kirkasti juuri evankeliumin.

        Armolahjat ovat itsensä korottamiseen, ei merkkien esittelyyn, että katsokaa meitä, vaan armolahjat, .... kerrataan vielä ..... ovat tämä Jumalan pelastussuunnitelman eteenpäinviemistä varten..

        Ei takilla pieksämistä, vapinaa, ei sellaista Torontolaisuutta. Ei. Se on eksynyttä ihmisen toimintaa. Se Jumala Henki ei ole sitä.

        Raamattu on kirjoitettua profetiaa, millä Jumala vie pelastussuunnitelmansa loppuun, 2. Piet. 1:21 sanoo sisällötä armolahjaan mistä ja mihin se johtaa.
        sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, haan Pyhän Hengen johtamina, ihmiset ovat puhuheet sen, minkä saivat Jumalalta.




        ts. Jumalalta tulee se Jumalan Sana, pelastussuunnitelma, evankeliumi, jota Henki kirkastaa ja johtaa Sanan kautta ymmärtämään tien Uuteen Eedeniin.


      • kauanko olleet uskos
        "kieli-ihme" kirjoit kirjoitti:

        Apt 2:1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        Apt 2:2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        Apt 2:3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        Apt 2:4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.
        Apt 2:5 Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on.
        Apt 2:6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
        Apt 2:7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
        Apt 2:8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
        Apt 2:9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
        Apt 2:10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
        Apt 2:11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."
        Apt 2:12 Ja he olivat kaikki hämmästyksissään eivätkä tienneet, mitä ajatella, ja sanoivat toinen toisellensa: "Mitä tämä mahtaakaan olla?"
        Apt 2:13 Mutta toiset pilkkasivat heitä ja sanoivat: "He ovat täynnä makeata viiniä".
        Apt 2:14 Niin Pietari astui esiin niiden yhdentoista kanssa, korotti äänensä ja puhui heille: "Miehet, juutalaiset ja kaikki Jerusalemissa asuvaiset, olkoon tämä teille tiettävä, ja ottakaa minun sanani korviinne.
        Apt 2:15 Eivät nämä ole juovuksissa, niinkuin te luulette; sillä nyt on vasta kolmas hetki päivästä.
        Apt 2:16 Vaan tämä on se, mikä on sanottu profeetta Jooelin kautta:
        Apt 2:17 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.
        Apt 2:18 Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat.
        Apt 2:19 Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita.
        Apt 2:20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.
        Apt 2:21 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

        Vasta helluntaina täyttyivät Pyhällä Hengellä. Kauanko nuo olivat sitä ennen uskoneet?


      • Mitä ihmettä?
        Hengen voimasta. kirjoitti:

        Kielenpuhumisen armolahjasta ja viisaudesta ... vielä...


        Matt10:19 Mutta, kun he vetävät teitä oikeuteen, älää huolehtiko siitä, mitä tahi mitä puhuisitte, sillä teille ANNETAAN sillä hetkellä, mitä teidän on puhuminen.

        Luuk. 12:12 kirjoittaa. sillä Pyhä Henki opettaa teille sillä hetkellä, mitä teidän on sanottava."

        Luuk. 21:15 Sillä minä annan teille suun ja viisauden, jota vastaan eivät ketkään teidän vastujanne kykene asettumaan tai väittämään.

        1. Piet. 1:12 Ja heille, koska he eivät palvellleet itseänsä, vaan teitä, ilmoitettiin se, mikä nyt on teille julistettu niiden kautta, jotak taivaassa lähetetyssä Pyhässä Hengesä ovat teille evankeliumia julistaneet; ja siihen enkelitkin halajavat katsahtaa. ....... ts. Pyhä Henki .. palvelijoiden kautta, jotka itse tahtovat Herraa palvella, ei itseään, saivat sen Hengen ... ja mitä Henki teki??
        Se kirkasti juuri evankeliumin.

        Armolahjat ovat itsensä korottamiseen, ei merkkien esittelyyn, että katsokaa meitä, vaan armolahjat, .... kerrataan vielä ..... ovat tämä Jumalan pelastussuunnitelman eteenpäinviemistä varten..

        Ei takilla pieksämistä, vapinaa, ei sellaista Torontolaisuutta. Ei. Se on eksynyttä ihmisen toimintaa. Se Jumala Henki ei ole sitä.

        Raamattu on kirjoitettua profetiaa, millä Jumala vie pelastussuunnitelmansa loppuun, 2. Piet. 1:21 sanoo sisällötä armolahjaan mistä ja mihin se johtaa.
        sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, haan Pyhän Hengen johtamina, ihmiset ovat puhuheet sen, minkä saivat Jumalalta.




        ts. Jumalalta tulee se Jumalan Sana, pelastussuunnitelma, evankeliumi, jota Henki kirkastaa ja johtaa Sanan kautta ymmärtämään tien Uuteen Eedeniin.

        Mitäs tuo tarkoittaa? "..johtaa Sanan kautta ymmärtämään tien Uuteen Eedeniin".


      • Syntymisajankohta
        kauanko olleet uskos kirjoitti:

        Vasta helluntaina täyttyivät Pyhällä Hengellä. Kauanko nuo olivat sitä ennen uskoneet?

        Opetuslapset syntyivät ylhäältä Jeesuksen ylösnousemuspäivän iltana eli 50 päivää ennen helluntaita.

        1. Piet. 1:3
        Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta

        Joh. 20:22
        Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki"


      • Laskin näin
        Syntymisajankohta kirjoitti:

        Opetuslapset syntyivät ylhäältä Jeesuksen ylösnousemuspäivän iltana eli 50 päivää ennen helluntaita.

        1. Piet. 1:3
        Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta

        Joh. 20:22
        Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki"

        50 päivääkö ennen helluntaita? Montako päivää kerkisivät olla uskossa ennen tuota tapahtumaa, jolloin syntyivät ylhäältä? Kerkisivätkö olla uskossa 3x365 päivää - 50 päivää=1045 päivää?


    • PYSY REHELLISENÄ

      Pysy vain rehellisenä. Se on tärkeintä. Älä ala uskomaan olevasi Pyhällä Hengellä tätetty vielä nyt, kun pahat ajatukset Jumalaa kohtaan tulevat. Ne ajatukset kyllä poistuvat aikanaan. Seuraa vain Jeesusta ja ole rehellinen, vaikka sinua nyt yritetään epärehellisyyten taivuttaa niiden kautta, jotka väittävät olevansa Pyhällä Hengellä täytettyjä ja silti taistelevansa syntisenä ja vaikkeuksissa. Jumala vie sinut lepoon, jos pysyt rehellisenä ja seuraat Jeesusta.

    • Arto T

      Itselläni meni toistakymmentä vuotta uskoontulon jälkeen että sain täyttyä Pyhällä Hengellä, minun omalla kohdallani koin että esteenä oli salattuja syntejä joita en ollut tunnustanut, vasta kun ripittäydyin ja tunnustin myös nuo salaamani asiat sain täyttyä Pyhällä Hengellä ja sen jälkeen asioita alkoikin tapahtua, lisäksi käsittäisin että Pyhän Hengen täyteys annetaan ikäänkuin tehtävää varten, tästähän esim. Raamatussa puhutaan. Aiheesta löytyy myös kirjallisuutta johon voi tutustua.

      • vie jopa vuosiakin

        Pyhän Hengen täyteys annetaan tehtävää varten iloöljyn kera, mutta kaikki nöyrät uskovaiset tulevat Hengellä täytetyiksi jossakin vaiheessa. Se, että kaikki eivät koskaa saa kokea Hengen täyteyttä johtuu siitä, että heillä ei ole kykyä siihen. Nöyryys on ehdoton edellytys täyteyteen.
        Jos jatkuvasti vastustaa Sanaa, niin ei sellainen voi täyttyä Hengellä.


      • Paljon hyvääkin ja o
        vie jopa vuosiakin kirjoitti:

        Pyhän Hengen täyteys annetaan tehtävää varten iloöljyn kera, mutta kaikki nöyrät uskovaiset tulevat Hengellä täytetyiksi jossakin vaiheessa. Se, että kaikki eivät koskaa saa kokea Hengen täyteyttä johtuu siitä, että heillä ei ole kykyä siihen. Nöyryys on ehdoton edellytys täyteyteen.
        Jos jatkuvasti vastustaa Sanaa, niin ei sellainen voi täyttyä Hengellä.

        Paljon hyvääkin ja oikeaa on helluntailaisten opeissa, mutta juuri tämä "hengellä täyttymis oppi" ei kuulu niihin !

        Siis JOS luetaan Sanaa ja tutkitaan asiaa sen kautta, niin nähdään ensinkin se perus asia, että Jumala ei anna Henkeään MITALLA, eli koko ajatus on lähtökohtaisesti JO VÄÄRÄ !

        Joh. 3:34 Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.

        Siis uudestisyntyvä uskova saa siinä uudestisyntymässä Pyhän Hengen !

        Siis ei siinä saada jotain 10% Hengestä vaan HENGEN KOKONAAN !

        Jumala siis ei anna Henkeä millään MITALLA !

        Gal. 3:14 että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.

        Tämä "täyteys" ja "täyttymis" oppi siis ei ole Raamatun mukainen !

        Siis uudestisyntyneessä uskovassa on Henki, eikä mitään osaa tai prosenttia Hengestä, tai jos ei henkeä ole, ei ole uudestisyntynytkään !

        Mitään ulkoista merkkiä ei tarvita siitä, että Henki on uskoontulleessa, vaan se pelastusvarmuus sydämessä jo riittää, ja ehkäpä selvä merrki on sekin, että Sana alkaa aueta uskovalle.

        Siis eräs nainen sanoi tulleensa uskoon kauttani, ja hän sanoi, että ennen ei Raamattu auennut, mutta kun kerroin hänelle mitä Raamatussa sanotaan, niin ennen lukittu Sana, jota hän ei kyennyt ymmärtämään aukesi hänelle !

        Siis itsekin sain kielet vasta 10 v uskoontuloni jälkeen, eli eräs sisar sanoi vain minulle, että "kielet kuuluvat sinulle uskovana" ja sen Sanan kautta uskoin asian ja kielet alkoivat toimia !

        Olen saanut sitten aikoijen kuluessa lisää lahjoja, mutta Henki siis jakaa niitä tahtonsa mukaan uskovien tarpeisiin, ei meille itseksemme niillä herkutellaksemme, vaan siis Seurakunnan tarpeisiin !

        Kirjoitan vielä tuosta helluntailaisuuden "Hengellä täyttymis opista" lisää, sillä Raamattu opettaa täyttymään Hengellä vaikka päivittäin, mutta ei siis missään opeta jotain yhtä erillistä Hengellä täyttymistä !

        Efesolaiskirje 5
        18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Siis tuo on mahdollista vaikka päivittäin tuo "täyttyminen" !!!

        Ja helluntailaisuuden "Hengellä täyttymis oppi" on nähdäkseni siis vain väärä tulkinta asioista, joita Apostoleille tapahtui !

        jatkuu...


      • Paljon hyvääkin ja 2
        Paljon hyvääkin ja o kirjoitti:

        Paljon hyvääkin ja oikeaa on helluntailaisten opeissa, mutta juuri tämä "hengellä täyttymis oppi" ei kuulu niihin !

        Siis JOS luetaan Sanaa ja tutkitaan asiaa sen kautta, niin nähdään ensinkin se perus asia, että Jumala ei anna Henkeään MITALLA, eli koko ajatus on lähtökohtaisesti JO VÄÄRÄ !

        Joh. 3:34 Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.

        Siis uudestisyntyvä uskova saa siinä uudestisyntymässä Pyhän Hengen !

        Siis ei siinä saada jotain 10% Hengestä vaan HENGEN KOKONAAN !

        Jumala siis ei anna Henkeä millään MITALLA !

        Gal. 3:14 että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.

        Tämä "täyteys" ja "täyttymis" oppi siis ei ole Raamatun mukainen !

        Siis uudestisyntyneessä uskovassa on Henki, eikä mitään osaa tai prosenttia Hengestä, tai jos ei henkeä ole, ei ole uudestisyntynytkään !

        Mitään ulkoista merkkiä ei tarvita siitä, että Henki on uskoontulleessa, vaan se pelastusvarmuus sydämessä jo riittää, ja ehkäpä selvä merrki on sekin, että Sana alkaa aueta uskovalle.

        Siis eräs nainen sanoi tulleensa uskoon kauttani, ja hän sanoi, että ennen ei Raamattu auennut, mutta kun kerroin hänelle mitä Raamatussa sanotaan, niin ennen lukittu Sana, jota hän ei kyennyt ymmärtämään aukesi hänelle !

        Siis itsekin sain kielet vasta 10 v uskoontuloni jälkeen, eli eräs sisar sanoi vain minulle, että "kielet kuuluvat sinulle uskovana" ja sen Sanan kautta uskoin asian ja kielet alkoivat toimia !

        Olen saanut sitten aikoijen kuluessa lisää lahjoja, mutta Henki siis jakaa niitä tahtonsa mukaan uskovien tarpeisiin, ei meille itseksemme niillä herkutellaksemme, vaan siis Seurakunnan tarpeisiin !

        Kirjoitan vielä tuosta helluntailaisuuden "Hengellä täyttymis opista" lisää, sillä Raamattu opettaa täyttymään Hengellä vaikka päivittäin, mutta ei siis missään opeta jotain yhtä erillistä Hengellä täyttymistä !

        Efesolaiskirje 5
        18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Siis tuo on mahdollista vaikka päivittäin tuo "täyttyminen" !!!

        Ja helluntailaisuuden "Hengellä täyttymis oppi" on nähdäkseni siis vain väärä tulkinta asioista, joita Apostoleille tapahtui !

        jatkuu...

        jatkoa...

        Eräs kirjoittaja JO toi esiin sen tärkeän asian, että helluntaina eivät opetuslapset saaneet Pyhää Henkeä, vaan jo aiemmin !

        1 Mutta viikon ensimmäisenä päivänä Maria Magdaleena meni varhain, kun vielä oli pimeä, haudalle ja näki kiven otetuksi pois haudan suulta.
        2 Niin hän riensi pois ja tuli Simon Pietarin luo ja sen toisen opetuslapsen luo, joka oli Jeesukselle rakas, ja sanoi heille: "Ovat ottaneet Herran pois haudasta, emmekä tiedä, mihin ovat hänet panneet".
        3 Niin Pietari ja se toinen opetuslapsi lähtivät ja menivät haudalle.
        4 Ja he juoksivat molemmat yhdessä; mutta se toinen opetuslapsi juoksi edellä, nopeammin kuin Pietari, ja saapui ensin haudalle.
        5 Ja kun hän kurkisti sisään, näki hän käärinliinat siellä; kuitenkaan hän ei mennyt sisälle.
        6 Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä
        7 ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä.
        8 Silloin toinenkin opetuslapsi, joka ensimmäisenä oli tullut haudalle, meni sisään ja näki ja uskoi.
        9 Sillä he eivät vielä ymmärtäneet Raamattua, että hän oli kuolleista nouseva.
        10 Niin opetuslapset menivät takaisin kotiinsa.
        11 Mutta Maria seisoi haudan edessä ulkopuolella ja itki. Kun hän näin itki, kurkisti hän hautaan
        12 ja näki kaksi enkeliä valkeissa vaatteissa istuvan, toisen pääpuolessa ja toisen jalkapuolessa, siinä, missä Jeesuksen ruumis oli maannut.
        13 Nämä sanoivat hänelle: "Vaimo, mitä itket?" Hän sanoi heille: "Ovat ottaneet pois minun Herrani, enkä tiedä, mihin ovat hänet panneet".
        14 Tämän sanottuaan hän kääntyi taaksepäin ja näki Jeesuksen siinä seisovan, eikä tiennyt, että se oli Jeesus.
        15 Jeesus sanoi hänelle: "Vaimo, mitä itket? Ketä etsit?" Tämä luuli häntä puutarhuriksi ja sanoi hänelle: "Herra, jos sinä olet kantanut hänet pois, sano minulle, mihin olet hänet pannut, niin minä otan hänet".
        16 Jeesus sanoi hänelle: "Maria!" Tämä kääntyi ja sanoi hänelle hebreankielellä: "Rabbuuni!" se on: opettaja.
        17 Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös Isäni tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö".
        18 Maria Magdaleena meni ja ilmoitti opetuslapsille, että hän oli nähnyt Herran ja että Herra oli hänelle näin sanonut.
        19 Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!"
        20 Ja sen sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran.
        21 Niin Jeesus sanoi heille jälleen: "Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät."
        22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki.

        Siis KOLMANTENA PÄIVÄNÄ Jeesuksen kuolemasta tuo tapahtui, eli Jeesus kuoli iltapäivällä ja viikon ensimmäisenä päivänä Hän nousi ylös, ja sen päivän iltana Hän ilmestyi opetuslapsille ja he saivat Hengen siinä hetkessä, eikä siis vasta helluntaina !

        Helluntaina oli YLEINEN Hengen vuodatus, mutta se mitä opetuslapsille siinä kohtaa tapahtui, ei ole mikään "Hengen täyteys" tai "yksittäinen täyttyminen" vaan hieman jotain muuta !


      • Raamatun Mukaista
        Paljon hyvääkin ja o kirjoitti:

        Paljon hyvääkin ja oikeaa on helluntailaisten opeissa, mutta juuri tämä "hengellä täyttymis oppi" ei kuulu niihin !

        Siis JOS luetaan Sanaa ja tutkitaan asiaa sen kautta, niin nähdään ensinkin se perus asia, että Jumala ei anna Henkeään MITALLA, eli koko ajatus on lähtökohtaisesti JO VÄÄRÄ !

        Joh. 3:34 Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.

        Siis uudestisyntyvä uskova saa siinä uudestisyntymässä Pyhän Hengen !

        Siis ei siinä saada jotain 10% Hengestä vaan HENGEN KOKONAAN !

        Jumala siis ei anna Henkeä millään MITALLA !

        Gal. 3:14 että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.

        Tämä "täyteys" ja "täyttymis" oppi siis ei ole Raamatun mukainen !

        Siis uudestisyntyneessä uskovassa on Henki, eikä mitään osaa tai prosenttia Hengestä, tai jos ei henkeä ole, ei ole uudestisyntynytkään !

        Mitään ulkoista merkkiä ei tarvita siitä, että Henki on uskoontulleessa, vaan se pelastusvarmuus sydämessä jo riittää, ja ehkäpä selvä merrki on sekin, että Sana alkaa aueta uskovalle.

        Siis eräs nainen sanoi tulleensa uskoon kauttani, ja hän sanoi, että ennen ei Raamattu auennut, mutta kun kerroin hänelle mitä Raamatussa sanotaan, niin ennen lukittu Sana, jota hän ei kyennyt ymmärtämään aukesi hänelle !

        Siis itsekin sain kielet vasta 10 v uskoontuloni jälkeen, eli eräs sisar sanoi vain minulle, että "kielet kuuluvat sinulle uskovana" ja sen Sanan kautta uskoin asian ja kielet alkoivat toimia !

        Olen saanut sitten aikoijen kuluessa lisää lahjoja, mutta Henki siis jakaa niitä tahtonsa mukaan uskovien tarpeisiin, ei meille itseksemme niillä herkutellaksemme, vaan siis Seurakunnan tarpeisiin !

        Kirjoitan vielä tuosta helluntailaisuuden "Hengellä täyttymis opista" lisää, sillä Raamattu opettaa täyttymään Hengellä vaikka päivittäin, mutta ei siis missään opeta jotain yhtä erillistä Hengellä täyttymistä !

        Efesolaiskirje 5
        18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Siis tuo on mahdollista vaikka päivittäin tuo "täyttyminen" !!!

        Ja helluntailaisuuden "Hengellä täyttymis oppi" on nähdäkseni siis vain väärä tulkinta asioista, joita Apostoleille tapahtui !

        jatkuu...

        >>>Tämä "täyteys" ja "täyttymis" oppi siis ei ole Raamatun mukainen !


      • Sanan Mukaista
        Paljon hyvääkin ja 2 kirjoitti:

        jatkoa...

        Eräs kirjoittaja JO toi esiin sen tärkeän asian, että helluntaina eivät opetuslapset saaneet Pyhää Henkeä, vaan jo aiemmin !

        1 Mutta viikon ensimmäisenä päivänä Maria Magdaleena meni varhain, kun vielä oli pimeä, haudalle ja näki kiven otetuksi pois haudan suulta.
        2 Niin hän riensi pois ja tuli Simon Pietarin luo ja sen toisen opetuslapsen luo, joka oli Jeesukselle rakas, ja sanoi heille: "Ovat ottaneet Herran pois haudasta, emmekä tiedä, mihin ovat hänet panneet".
        3 Niin Pietari ja se toinen opetuslapsi lähtivät ja menivät haudalle.
        4 Ja he juoksivat molemmat yhdessä; mutta se toinen opetuslapsi juoksi edellä, nopeammin kuin Pietari, ja saapui ensin haudalle.
        5 Ja kun hän kurkisti sisään, näki hän käärinliinat siellä; kuitenkaan hän ei mennyt sisälle.
        6 Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä
        7 ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä.
        8 Silloin toinenkin opetuslapsi, joka ensimmäisenä oli tullut haudalle, meni sisään ja näki ja uskoi.
        9 Sillä he eivät vielä ymmärtäneet Raamattua, että hän oli kuolleista nouseva.
        10 Niin opetuslapset menivät takaisin kotiinsa.
        11 Mutta Maria seisoi haudan edessä ulkopuolella ja itki. Kun hän näin itki, kurkisti hän hautaan
        12 ja näki kaksi enkeliä valkeissa vaatteissa istuvan, toisen pääpuolessa ja toisen jalkapuolessa, siinä, missä Jeesuksen ruumis oli maannut.
        13 Nämä sanoivat hänelle: "Vaimo, mitä itket?" Hän sanoi heille: "Ovat ottaneet pois minun Herrani, enkä tiedä, mihin ovat hänet panneet".
        14 Tämän sanottuaan hän kääntyi taaksepäin ja näki Jeesuksen siinä seisovan, eikä tiennyt, että se oli Jeesus.
        15 Jeesus sanoi hänelle: "Vaimo, mitä itket? Ketä etsit?" Tämä luuli häntä puutarhuriksi ja sanoi hänelle: "Herra, jos sinä olet kantanut hänet pois, sano minulle, mihin olet hänet pannut, niin minä otan hänet".
        16 Jeesus sanoi hänelle: "Maria!" Tämä kääntyi ja sanoi hänelle hebreankielellä: "Rabbuuni!" se on: opettaja.
        17 Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös Isäni tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö".
        18 Maria Magdaleena meni ja ilmoitti opetuslapsille, että hän oli nähnyt Herran ja että Herra oli hänelle näin sanonut.
        19 Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!"
        20 Ja sen sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran.
        21 Niin Jeesus sanoi heille jälleen: "Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät."
        22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki.

        Siis KOLMANTENA PÄIVÄNÄ Jeesuksen kuolemasta tuo tapahtui, eli Jeesus kuoli iltapäivällä ja viikon ensimmäisenä päivänä Hän nousi ylös, ja sen päivän iltana Hän ilmestyi opetuslapsille ja he saivat Hengen siinä hetkessä, eikä siis vasta helluntaina !

        Helluntaina oli YLEINEN Hengen vuodatus, mutta se mitä opetuslapsille siinä kohtaa tapahtui, ei ole mikään "Hengen täyteys" tai "yksittäinen täyttyminen" vaan hieman jotain muuta !

        >>>Helluntaina oli YLEINEN Hengen vuodatus, mutta se mitä opetuslapsille siinä kohtaa tapahtui, ei ole mikään "Hengen täyteys" tai "yksittäinen täyttyminen" vaan hieman jotain muuta !


      • Et ihan ymmärtänyt..
        Sanan Mukaista kirjoitti:

        >>>Helluntaina oli YLEINEN Hengen vuodatus, mutta se mitä opetuslapsille siinä kohtaa tapahtui, ei ole mikään "Hengen täyteys" tai "yksittäinen täyttyminen" vaan hieman jotain muuta !

        Et ihan ymmärtänyt sitä mitä kirjoitin !

        Hellutailaisuudessa on tämä erillinen "hengellä täyttymis oppi" siis sen opin mukaan ensin tullaan uskoon ja saadaan mukamas vähän Henkeä, vaikkapa 20% ja sitten erillisessä "Hengellä täyttymisessä" saadaan sitten lisää, mutta näin ei siis Sana opeta, sillä Jumala ei siis jaa Henkeä MITALLA, vaan Henki joko on tai ei !

        Ehkäpä suomenkielessä käytetty täyttymis sana hämää, siis ei ole kyse siitä, että sadaaan lisää Henkä, vaan Henki vaikuttaa uskovassa voimakkaammin, eli siis ns "täyttyä" voi vaikka päivittäin ja hetkitttäin, eikä se ole mikään yksi erillinen tapahtuma.

        Sitten noihin opetuslapsiin, eli mitä oikeammin heille helluntaina tapahtui ?

        Oli olemassa kaksi erillistä lupausta, eli yleinen Hengen vuodatus, josta Sana opettaa seuraavaa:

        Ap. t. 2:17 Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.

        Joel 2
        28 Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.
        29 Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.

        Sitten oli TOINEN LUPAUS, joka kertoo sen, mitä opetuslapsille siinä tapahtuu !

        49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."

        Siis tuossa helluntain hetkessä opetuslapista tuli APOSTOLEJA, eli Jumala varusti heidät Apostolin tehtävään ja siinä julkisesti sitten ASETTI heidät Seurakunnan edessä apostoleiksi, eli se oli julkinen tapahtuma ja Jumala vahvisti tuon asettamisen ihmeiden je merkkien kautta.

        Vanhasta liitosta näemme "kuvan ja varjon" tuollaisesta voitelemisesta ja varustamisesta ja asettamisesta, kun Leeviläiset papit koko kansan edessä asetettiin samoin pappis palvelusta suorittamaan 30v ikäisinä, ja silloin heidät siis pestiin ja voideltiin ja puettiin ja varustettiin SIIHEN TEHTÄVÄÄN !

        Ja ihan sama siis tapahtui tuossa opetuslapsille, jotka siis Jumala asetti palvelukseen Apostoleiksi !

        Siis Apostolien tehtävät alkoivat vasta tuosta hetkestä, kun heidtä siis Jumala varusti ja asetti koko kansan edessä, ja siksi myös siellä oli laajati noita juutalaiisia eri maista ja kielistä !!!

        Mutta kuten JO sanottua he saivat Hengen jo aiemmin, eli 3:na päivänä Jeesuksen kuolemasta, eli ylösnouseemuksen jälkeen heti !!!

        Miksi noin ?

        No, ei kukaan uskova voi puhua asioista ja opettaa toista, jos ei ITSE ENSIN ole käytännössä asioita kokenut ja niistä oppinut, siksi nähdäkseni opetuslapset saivat aiemmin jo Hengen kun Jeesus sen itse puhlasi heidän päälleen, mutta kuitenkin Hän siis kehoitti odottamaan sitä voitelua Pappispalvelusta tekemään !

        Apostolien kohdalla ei siis ole kyse vain jostain erillisestä täyttymisestä, vaan PALVELUTEHTÄVÄÄN ASETTAMISESTA ja siinä kohtaa voitelemisesta ja varustamisesta tarvittavin lahjoin SITÄ TEHTÄVÄÄ VARTEN !

        Mutta helluntailaisuuden "täyttymis opissa" siis tuo täyttyminen eli voitelu on erotettu asiayhteydestään, siis uskovankin tulee ansin kasvaa ja kypsyä ja oppia tarvittava, ja sen voitelun ja "täyttymisen" saa sitten kun Jumala asettaa uskovan omaan palvelutehtäväänsä, ja se siis tapahtuu sitten kun uskova on saavuttanut Hengellisen aikuisuuden eli täysi ikäisyyden, ja sen ajan taas tietää yksin Jumala !

        Siis tuo "kuva ja varjo" vanhan liiton Leeviläisen papin voitelemisesta ja varustamisesta ja asettamisesta vasta 30v ikäisenä kertoo siis "kuvana" sen, että Hengellinen täysi ikä pitää ensin saavuttaa, sillä vaikka se Leeviläinen poika jo syntyissään oli valittu palvelemaan pappina, niin vasta 30v ikäisenä hänet asetettiin tehtäväänsä !

        Siis "kuvana" tuo kertoo sen, että uskovallekin on tehtävänsä, mutta siihen Jumala asettaa vasta valmiin ja valmistuneen uskovan, eli Jumala ei käytä Seurakunnan palvelutehtävissä alaikäisiä, sillä he eivät kykene muita auttamaan kun eivät omatkaan jalat vielä kanna ja on yhä paljon ymmärtämättömyyttä ja sen kautta tulisi virheitä ja srk jotajan virheiden kautta moni tulisi eksytetyksi helposti !

        Ihmiset ovat kyllä itse hinkuneet alaikäisinä jototehtäviin, ja toiset yhtä ymmärtämättömät ovat sitten heitä vastoin Jumalan tahtoa asettaneet ja siksi on niin paljon eksytystä "seurakunnissa".


      • Et ihan ymmärtänyt.2
        Et ihan ymmärtänyt.. kirjoitti:

        Et ihan ymmärtänyt sitä mitä kirjoitin !

        Hellutailaisuudessa on tämä erillinen "hengellä täyttymis oppi" siis sen opin mukaan ensin tullaan uskoon ja saadaan mukamas vähän Henkeä, vaikkapa 20% ja sitten erillisessä "Hengellä täyttymisessä" saadaan sitten lisää, mutta näin ei siis Sana opeta, sillä Jumala ei siis jaa Henkeä MITALLA, vaan Henki joko on tai ei !

        Ehkäpä suomenkielessä käytetty täyttymis sana hämää, siis ei ole kyse siitä, että sadaaan lisää Henkä, vaan Henki vaikuttaa uskovassa voimakkaammin, eli siis ns "täyttyä" voi vaikka päivittäin ja hetkitttäin, eikä se ole mikään yksi erillinen tapahtuma.

        Sitten noihin opetuslapsiin, eli mitä oikeammin heille helluntaina tapahtui ?

        Oli olemassa kaksi erillistä lupausta, eli yleinen Hengen vuodatus, josta Sana opettaa seuraavaa:

        Ap. t. 2:17 Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.

        Joel 2
        28 Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.
        29 Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.

        Sitten oli TOINEN LUPAUS, joka kertoo sen, mitä opetuslapsille siinä tapahtuu !

        49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."

        Siis tuossa helluntain hetkessä opetuslapista tuli APOSTOLEJA, eli Jumala varusti heidät Apostolin tehtävään ja siinä julkisesti sitten ASETTI heidät Seurakunnan edessä apostoleiksi, eli se oli julkinen tapahtuma ja Jumala vahvisti tuon asettamisen ihmeiden je merkkien kautta.

        Vanhasta liitosta näemme "kuvan ja varjon" tuollaisesta voitelemisesta ja varustamisesta ja asettamisesta, kun Leeviläiset papit koko kansan edessä asetettiin samoin pappis palvelusta suorittamaan 30v ikäisinä, ja silloin heidät siis pestiin ja voideltiin ja puettiin ja varustettiin SIIHEN TEHTÄVÄÄN !

        Ja ihan sama siis tapahtui tuossa opetuslapsille, jotka siis Jumala asetti palvelukseen Apostoleiksi !

        Siis Apostolien tehtävät alkoivat vasta tuosta hetkestä, kun heidtä siis Jumala varusti ja asetti koko kansan edessä, ja siksi myös siellä oli laajati noita juutalaiisia eri maista ja kielistä !!!

        Mutta kuten JO sanottua he saivat Hengen jo aiemmin, eli 3:na päivänä Jeesuksen kuolemasta, eli ylösnouseemuksen jälkeen heti !!!

        Miksi noin ?

        No, ei kukaan uskova voi puhua asioista ja opettaa toista, jos ei ITSE ENSIN ole käytännössä asioita kokenut ja niistä oppinut, siksi nähdäkseni opetuslapset saivat aiemmin jo Hengen kun Jeesus sen itse puhlasi heidän päälleen, mutta kuitenkin Hän siis kehoitti odottamaan sitä voitelua Pappispalvelusta tekemään !

        Apostolien kohdalla ei siis ole kyse vain jostain erillisestä täyttymisestä, vaan PALVELUTEHTÄVÄÄN ASETTAMISESTA ja siinä kohtaa voitelemisesta ja varustamisesta tarvittavin lahjoin SITÄ TEHTÄVÄÄ VARTEN !

        Mutta helluntailaisuuden "täyttymis opissa" siis tuo täyttyminen eli voitelu on erotettu asiayhteydestään, siis uskovankin tulee ansin kasvaa ja kypsyä ja oppia tarvittava, ja sen voitelun ja "täyttymisen" saa sitten kun Jumala asettaa uskovan omaan palvelutehtäväänsä, ja se siis tapahtuu sitten kun uskova on saavuttanut Hengellisen aikuisuuden eli täysi ikäisyyden, ja sen ajan taas tietää yksin Jumala !

        Siis tuo "kuva ja varjo" vanhan liiton Leeviläisen papin voitelemisesta ja varustamisesta ja asettamisesta vasta 30v ikäisenä kertoo siis "kuvana" sen, että Hengellinen täysi ikä pitää ensin saavuttaa, sillä vaikka se Leeviläinen poika jo syntyissään oli valittu palvelemaan pappina, niin vasta 30v ikäisenä hänet asetettiin tehtäväänsä !

        Siis "kuvana" tuo kertoo sen, että uskovallekin on tehtävänsä, mutta siihen Jumala asettaa vasta valmiin ja valmistuneen uskovan, eli Jumala ei käytä Seurakunnan palvelutehtävissä alaikäisiä, sillä he eivät kykene muita auttamaan kun eivät omatkaan jalat vielä kanna ja on yhä paljon ymmärtämättömyyttä ja sen kautta tulisi virheitä ja srk jotajan virheiden kautta moni tulisi eksytetyksi helposti !

        Ihmiset ovat kyllä itse hinkuneet alaikäisinä jototehtäviin, ja toiset yhtä ymmärtämättömät ovat sitten heitä vastoin Jumalan tahtoa asettaneet ja siksi on niin paljon eksytystä "seurakunnissa".

        jatkoa...

        Huomaatteko, kuinka väärä Sanan tulkinta vaikkapa tässä "täyttymis" asiassa vie siihen että toimitaan vastoin Jumalan tahtoa ja opetetaan jotain "Hengen täyteyttä" ja "täyttymistä" ilman Hengellistä täysi ikäisyyttä !

        11 Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,
        12 tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,
        13 kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään,
        14 ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa;
        15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,
        16 josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.

        Eli moni siis etsii jotain "täyttymis" kokemusta, vaikka se voitelu ja varustaminen ja asettaminen tulee sen kautta, että pyritään pyhitykseen ja oppimaan tarvittavat tulevaa tehtävää varten, ja kun uskova on valmis, Jumala kyllä asettaa ja varustaa kaikilla tarvittavilla lahjoilla sitä tehtävää varten !

        Kyllä Henki jakaa lahjojaan jo aiemminkin, mutta tuossa tehtävään asettamis hetkessä se on totaalisempaa, siis on niitä lahjoja opittava ensin käyttämään, ennen sitä tehtävään asettamista !

        Mutta jos siis helluntain tapahtumia tulkitaan väärin Apostolien kohdalla, niin silloin siis ekstytään Totuudesta ja se vie erillisen "Hengen täyteyden" tavoitteluun vain, eli ohjaa väärään suuntaan, eli ei oppimaan ja kasvamaan Hengen opetuksessa ja sen kautta lopulta valmistumaan ja sitten uskovasta tulee vasta isännälleen hyödyllinen KAIKKIIN hyviin tekoihin valmistunut.

        14 Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
        15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
        17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.

        Tämän sijaan opastetaan uskovia tavoittelemaan vain jotain erillistä "täyttymistä".

        Tuon helluntailaisen "Hengen täyteys" opin kautta siis tavoitellaan vain lahjoja ja yritetään "oikaista", eli saavuttaa siunauksia, ilman oppimista ja kasvamista ja pyhittymistä !


      • Selvä ON
        vie jopa vuosiakin kirjoitti:

        Pyhän Hengen täyteys annetaan tehtävää varten iloöljyn kera, mutta kaikki nöyrät uskovaiset tulevat Hengellä täytetyiksi jossakin vaiheessa. Se, että kaikki eivät koskaa saa kokea Hengen täyteyttä johtuu siitä, että heillä ei ole kykyä siihen. Nöyryys on ehdoton edellytys täyteyteen.
        Jos jatkuvasti vastustaa Sanaa, niin ei sellainen voi täyttyä Hengellä.

        On selvä, että vedellä kastetaan parannukseen. Parannus on Jeesuksen mukana syntien hylkääminen. Jeesuksen mukana ollaan, jos uskotaa se mitä Jeesus käskee tehdä. Pyhän Hengen kasteen antaa Jumala ja se voi tulla vaikka kotona, puistossa, metsässä tai missä tahansa, sillä se on Jumalan päätäntävallassa tuleva kaste.


      • jaikalii
        Selvä ON kirjoitti:

        On selvä, että vedellä kastetaan parannukseen. Parannus on Jeesuksen mukana syntien hylkääminen. Jeesuksen mukana ollaan, jos uskotaa se mitä Jeesus käskee tehdä. Pyhän Hengen kasteen antaa Jumala ja se voi tulla vaikka kotona, puistossa, metsässä tai missä tahansa, sillä se on Jumalan päätäntävallassa tuleva kaste.

        Parannus on ennen kaikkea tulemista Jumalan luokse Jeesuksen Kristuksen kautta.

        "Me vaelsimme eksyksissä niin kuin lampaat. Kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti Hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme."

        "Te olitte eksyksissä niin kuin lampaat, mutta nyt te olette palanneet sieljuenne paimenen ja kaitsijan luo" (1 Piet 2:25).

        Pietari nuhteli ensimmäisenä helluntaipäivänä jerusalemilaisia yhdestä synnistä. Siitä synnistä heidän tuli tehdä parannus. Se synti oli se että he eivät olleet uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen vaan he olivat hyljänneet Messiaansa ja Kuninkaansa ja ristiinnaulinneet Hänet. He valitsivat itselleen keisarin Jeesuksen asemasta. Nyt Pietari ja apostolit käskee/käskivät kansaa uskomaan Herraan Jeesukseen ja ottamaan Hänet vastaan siksi joka Hän on (Apt 2:36-40, 26:20, Joh 1:12, 2 Kor 3:16 - 4:6, Room 10. luku, 2 Kor 5:17-6:2, Joh 14:6).

        "Antakaa pelastaa itsenne" (Apt 2:40). Vain Jumala voi pelastaa ja sen juutalaiset tiesivät (Jes 43:11). Jeesus Kristus on kaikkien Herra (Apt 10:36). Herra pelastaa kun uskoo Häneen Pelastajana ja Vapahtajana ja tulee Hänen, Herran Jeesuksen Kristuksen, luokse.

        Matteuksen evankeliumi:11:28 "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon."

        "Herrat, mitä minun pitää tehdä, että pelastuisin? Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut" (Apt 16:30-31).

        Apostolien teot:13:39 "jokainen, joka uskoo, tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla."


      • jaikalii
        jaikalii kirjoitti:

        Parannus on ennen kaikkea tulemista Jumalan luokse Jeesuksen Kristuksen kautta.

        "Me vaelsimme eksyksissä niin kuin lampaat. Kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti Hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme."

        "Te olitte eksyksissä niin kuin lampaat, mutta nyt te olette palanneet sieljuenne paimenen ja kaitsijan luo" (1 Piet 2:25).

        Pietari nuhteli ensimmäisenä helluntaipäivänä jerusalemilaisia yhdestä synnistä. Siitä synnistä heidän tuli tehdä parannus. Se synti oli se että he eivät olleet uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen vaan he olivat hyljänneet Messiaansa ja Kuninkaansa ja ristiinnaulinneet Hänet. He valitsivat itselleen keisarin Jeesuksen asemasta. Nyt Pietari ja apostolit käskee/käskivät kansaa uskomaan Herraan Jeesukseen ja ottamaan Hänet vastaan siksi joka Hän on (Apt 2:36-40, 26:20, Joh 1:12, 2 Kor 3:16 - 4:6, Room 10. luku, 2 Kor 5:17-6:2, Joh 14:6).

        "Antakaa pelastaa itsenne" (Apt 2:40). Vain Jumala voi pelastaa ja sen juutalaiset tiesivät (Jes 43:11). Jeesus Kristus on kaikkien Herra (Apt 10:36). Herra pelastaa kun uskoo Häneen Pelastajana ja Vapahtajana ja tulee Hänen, Herran Jeesuksen Kristuksen, luokse.

        Matteuksen evankeliumi:11:28 "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon."

        "Herrat, mitä minun pitää tehdä, että pelastuisin? Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut" (Apt 16:30-31).

        Apostolien teot:13:39 "jokainen, joka uskoo, tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla."

        Apostolit eivät luetelleet uskosta osattomille mitään syntilistoja joista heidän tuli tehdä parannus. Heille julistettiin evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Uskoville opetettiin uskon vaellusta ja pyhitystä.

        Apostolien teot: 8:5 "Ja Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta."

        1.Korinttolaiskirje:15:1 "Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte
        15:2 ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet.
        15:3 Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan,
        15:4 ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan,
        15:5 ja että hän näyttäytyi Keefaalle, sitten niille kahdelletoista.
        15:6 Sen jälkeen hän näyttäytyi yhtä haavaa enemmälle kuin viidellesadalle veljelle, joista useimmat vielä nytkin ovat elossa, mutta muutamat ovat nukkuneet pois.
        15:7 Sen jälkeen hän näyttäytyi Jaakobille, sitten kaikille apostoleille."


      • Aamen, aamen
        Et ihan ymmärtänyt.2 kirjoitti:

        jatkoa...

        Huomaatteko, kuinka väärä Sanan tulkinta vaikkapa tässä "täyttymis" asiassa vie siihen että toimitaan vastoin Jumalan tahtoa ja opetetaan jotain "Hengen täyteyttä" ja "täyttymistä" ilman Hengellistä täysi ikäisyyttä !

        11 Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,
        12 tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,
        13 kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään,
        14 ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa;
        15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,
        16 josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.

        Eli moni siis etsii jotain "täyttymis" kokemusta, vaikka se voitelu ja varustaminen ja asettaminen tulee sen kautta, että pyritään pyhitykseen ja oppimaan tarvittavat tulevaa tehtävää varten, ja kun uskova on valmis, Jumala kyllä asettaa ja varustaa kaikilla tarvittavilla lahjoilla sitä tehtävää varten !

        Kyllä Henki jakaa lahjojaan jo aiemminkin, mutta tuossa tehtävään asettamis hetkessä se on totaalisempaa, siis on niitä lahjoja opittava ensin käyttämään, ennen sitä tehtävään asettamista !

        Mutta jos siis helluntain tapahtumia tulkitaan väärin Apostolien kohdalla, niin silloin siis ekstytään Totuudesta ja se vie erillisen "Hengen täyteyden" tavoitteluun vain, eli ohjaa väärään suuntaan, eli ei oppimaan ja kasvamaan Hengen opetuksessa ja sen kautta lopulta valmistumaan ja sitten uskovasta tulee vasta isännälleen hyödyllinen KAIKKIIN hyviin tekoihin valmistunut.

        14 Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
        15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
        17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.

        Tämän sijaan opastetaan uskovia tavoittelemaan vain jotain erillistä "täyttymistä".

        Tuon helluntailaisen "Hengen täyteys" opin kautta siis tavoitellaan vain lahjoja ja yritetään "oikaista", eli saavuttaa siunauksia, ilman oppimista ja kasvamista ja pyhittymistä !

        "Tuon helluntailaisen "Hengen täyteys" opin kautta siis tavoitellaan vain lahjoja ja yritetään "oikaista", eli saavuttaa siunauksia, ilman oppimista ja kasvamista ja pyhittymistä ! "

        Nimimerkki et ihan ymmärtänyt 2 kirjoitti tuon edellä olevan ja siihen pitää sanoa, että aamen. Ihana kuulla niitä muutamaa ihmistä täällä, joilla on OIKEA PERUSTUS. En tiedä mistä johtuu se, että tässä ajassa OIKAISIJOITA on paljon enemmän kuin niistä, jotka haluavat oppia ja kasvaa ja pyhittyä.

        Nuo jotka ovat saaneet kasvatuksen Jumalalta ovat aivan erilaisia mitä oikaisijat ovat. Jokainen kirjoitus kuvastaa ihmisen sisäistä tilaa ja oikaisijoiden kirjoitukset ovat hyvinkin pahoja ja ilkeitä muita ihmisiä kohtaan.


      • Kysyvälle vastaus?
        jaikalii kirjoitti:

        Parannus on ennen kaikkea tulemista Jumalan luokse Jeesuksen Kristuksen kautta.

        "Me vaelsimme eksyksissä niin kuin lampaat. Kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti Hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme."

        "Te olitte eksyksissä niin kuin lampaat, mutta nyt te olette palanneet sieljuenne paimenen ja kaitsijan luo" (1 Piet 2:25).

        Pietari nuhteli ensimmäisenä helluntaipäivänä jerusalemilaisia yhdestä synnistä. Siitä synnistä heidän tuli tehdä parannus. Se synti oli se että he eivät olleet uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen vaan he olivat hyljänneet Messiaansa ja Kuninkaansa ja ristiinnaulinneet Hänet. He valitsivat itselleen keisarin Jeesuksen asemasta. Nyt Pietari ja apostolit käskee/käskivät kansaa uskomaan Herraan Jeesukseen ja ottamaan Hänet vastaan siksi joka Hän on (Apt 2:36-40, 26:20, Joh 1:12, 2 Kor 3:16 - 4:6, Room 10. luku, 2 Kor 5:17-6:2, Joh 14:6).

        "Antakaa pelastaa itsenne" (Apt 2:40). Vain Jumala voi pelastaa ja sen juutalaiset tiesivät (Jes 43:11). Jeesus Kristus on kaikkien Herra (Apt 10:36). Herra pelastaa kun uskoo Häneen Pelastajana ja Vapahtajana ja tulee Hänen, Herran Jeesuksen Kristuksen, luokse.

        Matteuksen evankeliumi:11:28 "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon."

        "Herrat, mitä minun pitää tehdä, että pelastuisin? Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut" (Apt 16:30-31).

        Apostolien teot:13:39 "jokainen, joka uskoo, tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla."

        Mitä jaikalii on mieltä, jos menee Jeesuksen tykö, mutta ei omaa minkäänlaista halua tehdä parannusta? Niinhän kävi Johannes Kastajankin aikana. Ainakin Johannes Kastaja suuttui siitä ja sanoi tuollaisia ihmisiä kyykäärmeen sikijöiksi.


      • jaikalii
        Kysyvälle vastaus? kirjoitti:

        Mitä jaikalii on mieltä, jos menee Jeesuksen tykö, mutta ei omaa minkäänlaista halua tehdä parannusta? Niinhän kävi Johannes Kastajankin aikana. Ainakin Johannes Kastaja suuttui siitä ja sanoi tuollaisia ihmisiä kyykäärmeen sikijöiksi.

        Arvasin että saisin tuon kysymyksen.

        Jos ihminen parantaa itseään ja tekee paljon hyviä tekoja, mutta hän ei usko Jeesukseen, hän ei pelastu. Hyvät teot eikä parannus yksittäisistä tekosynneistä ei pelasta ihmistä. Usko Jeesukseen pelastaa. Ilman uskoa on mahdoton olla Jumalalle otollinen. Siis vaikka ihminen kuinka itseään parantelee mutta ei usko Jeesukseen, ei voi pelastua.

        Hebrealaiskirje:11:6 Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

        Kun ihminen uskoo Jeesukseen sydämessään ja koko sydämestään, Raamatun ilmoittamalla tavalla, (Room 10:9-10, 6:17,22) ei siis omalla omatekoisella itselleen sopivalla tavalla, vaan,... Raamatun ilmoittamalla tavalla uskoo ja ottaa vastaan, HÄN UUDESTISYNTYY JUMALAN LAPSEKSI (Joh 1:12). Se saaa aikaan Jumalan Sana ja Pyhä Henki =(yksi Jumala).

        Hän on nyt uusi luomus Kristuksessa (2 Kor 5:14-17). Hän ei ole enää se sama syntinen ihminen joka hän oli ennen uskoon tuloa ts. uudestisyntymistä jolloin hän ehkä nautti synnissä elämisestä ja synnin tekemisestä. Nyt hän inhoaa syntiä ja sitä entistä elämää jota hän ennen eli (Room 6:20-22).

        Uudestisyntymässä Jeesus muuttaa asumaan ihmisen henkeen. Hän alkaa vaikuttamaan ihmisessä sen että uskova tahtoo luopua yksittäisistä tekosynneistä. Jumala alkaa kasvattamaan ja johdattamaan pienokaistaan. Silloin Pyhä Henki paljastaa uudelle uskovalle Jumalan lapselle syntejä joista Hän kehottaa uskovaa tekemään parannuksen. Koska uskova on ottanut vastaan Sanan, Jeesuksen Kristuksen, Herrakseen, hän tahtoo totella Herraansa, Sanaa, Jeesusta Kristusta. Silloin hän pyrkii rauhaan kaikkien ihmisten kanssa ja pyhitykseen; se on; antautumaan Herralle ja tulemaan Hänen luokseen päivittäin ja hetkittäin.

        Kuinka hyvin uskova onnistuu elämään, se ei ratkaise lopullista pelastumista. Ratkaisevaa on se että uskova pysyy Herrassa ja Hänen armossaan. Hän ei siis itse sulje itseään pois Herran armosta ja Hänen luotaan. Herran luona on anteeksiantamus ja armo. Ohi Jeesuksen ei ole pelastusta. Pelastus, armo ja anteeksisaaminen on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi pysymme Jeesuksessa ja uskossa.

        Apostolien teot:
        13:43 Kun synagoogasta hajaannuttiin, seurasivat monet juutalaiset ja jumalaapelkääväiset käännynnäiset Paavalia ja Barnabasta, jotka puhuivat heille ja kehoittivat heitä pysymään Jumalan armossa.

        Apostolien teot:
        11:23 Ja kun hän saapui sinne ja näki Jumalan armon, niin hän iloitsi ja kehoitti kaikkia vakaalla sydämellä pysymään Herrassa.

        Ongelma on usein siinä että uskosta osattomalle, sen sijaan että hänelle julistettaisiin evankeliumia, hänelle luetellaan pitkiä syntilistoja, asioita joista syntistä (uskosta osatonta) käsketään luopumaan ts. tekemään parannus. Unohdetaan että syntinen on vapaa vanhurskaudesta (Room 6:20).

        Jumala ei vaadi uudestisyntymättömältä ihmiseltä vanhurskautta koska kukaan ihminen ei pelastu teoillaan ilman uskoa Jeesukseen Kristukseen. Pelkkä itsensä parantelu ei tee ihmisestä Jumalalle kelvollista. Ensin usko ja sitten teot. ""Mutta nyt kun olette synnistä vapautetut ja olette tulleet Jumalan palvelijoiksi, teidän HEDELMÄNNE on pyhitys" (Room 6:20).

        Syntisen ongelma ei ole synti. Hänen syntiongelmansa on jo ratkaistu Golgatalla Jeesuksessa Kristuksessa. Se tulee tehdä selväksi syntiselle. Syntisen ongelma on Herra Jeesus Kristus. Mitä siis syntinen tekee ja sanoo Jeesukselle? Se on hänen ongelma. Näin se menee. Uskoon tulleille opetetaan pyhitystä (Matt 28:19-20).

        Uudestisyntymättömälle suurissa synnin siteissä elävälle ihmiselle on mahdoton luopua monista synneistä. Jos häneltä vaaditaan syntitottumuksista luopumista ennen uskoon tuloa, hänen eteensä nostetaan korkea ylitsepääsemätön muuri. Kuka jaksaa omin voimin kiivetä yli muurin? Siksi moni esim. narkomaani ja alkoholisti kääntää lakisaarnaajalle selän. Mutta kun syntinen tulee uskoon Herraan Jeesukseen Kristukseen, hän uudestisyntyy Jumalasta Jumalan lapseksi. Herra Jeesus vapauttaa syntisen joka ottaa Hänet vastaan ja uskoo Häneen. Silloin syntinen vapautuu syntitaakoistaan ja syntitottumuksistaan.

        Sitten Jumalan Sana (Jumala Joh 1:1,14) vaikuttaa meissä jotka uskomme, uskovissa Jeesuksen vastaan ottaneissa ihmisissä. Mitä Jumala siis vaikuttaa? Mitä ajattelet?

        1.Tessalonikalaiskirje:
        2:13 Ja sentähden me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että te, kun saitte meiltä kuulemanne Jumalan sanan, otitte sen vastaan, ette ihmisten sanana, vaan, niinkuin se totisesti on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte.

        Filippiläiskirje:
        2:13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

        Hesekiel:
        36:27 Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne.


      • jaikalii
        jaikalii kirjoitti:

        Arvasin että saisin tuon kysymyksen.

        Jos ihminen parantaa itseään ja tekee paljon hyviä tekoja, mutta hän ei usko Jeesukseen, hän ei pelastu. Hyvät teot eikä parannus yksittäisistä tekosynneistä ei pelasta ihmistä. Usko Jeesukseen pelastaa. Ilman uskoa on mahdoton olla Jumalalle otollinen. Siis vaikka ihminen kuinka itseään parantelee mutta ei usko Jeesukseen, ei voi pelastua.

        Hebrealaiskirje:11:6 Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

        Kun ihminen uskoo Jeesukseen sydämessään ja koko sydämestään, Raamatun ilmoittamalla tavalla, (Room 10:9-10, 6:17,22) ei siis omalla omatekoisella itselleen sopivalla tavalla, vaan,... Raamatun ilmoittamalla tavalla uskoo ja ottaa vastaan, HÄN UUDESTISYNTYY JUMALAN LAPSEKSI (Joh 1:12). Se saaa aikaan Jumalan Sana ja Pyhä Henki =(yksi Jumala).

        Hän on nyt uusi luomus Kristuksessa (2 Kor 5:14-17). Hän ei ole enää se sama syntinen ihminen joka hän oli ennen uskoon tuloa ts. uudestisyntymistä jolloin hän ehkä nautti synnissä elämisestä ja synnin tekemisestä. Nyt hän inhoaa syntiä ja sitä entistä elämää jota hän ennen eli (Room 6:20-22).

        Uudestisyntymässä Jeesus muuttaa asumaan ihmisen henkeen. Hän alkaa vaikuttamaan ihmisessä sen että uskova tahtoo luopua yksittäisistä tekosynneistä. Jumala alkaa kasvattamaan ja johdattamaan pienokaistaan. Silloin Pyhä Henki paljastaa uudelle uskovalle Jumalan lapselle syntejä joista Hän kehottaa uskovaa tekemään parannuksen. Koska uskova on ottanut vastaan Sanan, Jeesuksen Kristuksen, Herrakseen, hän tahtoo totella Herraansa, Sanaa, Jeesusta Kristusta. Silloin hän pyrkii rauhaan kaikkien ihmisten kanssa ja pyhitykseen; se on; antautumaan Herralle ja tulemaan Hänen luokseen päivittäin ja hetkittäin.

        Kuinka hyvin uskova onnistuu elämään, se ei ratkaise lopullista pelastumista. Ratkaisevaa on se että uskova pysyy Herrassa ja Hänen armossaan. Hän ei siis itse sulje itseään pois Herran armosta ja Hänen luotaan. Herran luona on anteeksiantamus ja armo. Ohi Jeesuksen ei ole pelastusta. Pelastus, armo ja anteeksisaaminen on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi pysymme Jeesuksessa ja uskossa.

        Apostolien teot:
        13:43 Kun synagoogasta hajaannuttiin, seurasivat monet juutalaiset ja jumalaapelkääväiset käännynnäiset Paavalia ja Barnabasta, jotka puhuivat heille ja kehoittivat heitä pysymään Jumalan armossa.

        Apostolien teot:
        11:23 Ja kun hän saapui sinne ja näki Jumalan armon, niin hän iloitsi ja kehoitti kaikkia vakaalla sydämellä pysymään Herrassa.

        Ongelma on usein siinä että uskosta osattomalle, sen sijaan että hänelle julistettaisiin evankeliumia, hänelle luetellaan pitkiä syntilistoja, asioita joista syntistä (uskosta osatonta) käsketään luopumaan ts. tekemään parannus. Unohdetaan että syntinen on vapaa vanhurskaudesta (Room 6:20).

        Jumala ei vaadi uudestisyntymättömältä ihmiseltä vanhurskautta koska kukaan ihminen ei pelastu teoillaan ilman uskoa Jeesukseen Kristukseen. Pelkkä itsensä parantelu ei tee ihmisestä Jumalalle kelvollista. Ensin usko ja sitten teot. ""Mutta nyt kun olette synnistä vapautetut ja olette tulleet Jumalan palvelijoiksi, teidän HEDELMÄNNE on pyhitys" (Room 6:20).

        Syntisen ongelma ei ole synti. Hänen syntiongelmansa on jo ratkaistu Golgatalla Jeesuksessa Kristuksessa. Se tulee tehdä selväksi syntiselle. Syntisen ongelma on Herra Jeesus Kristus. Mitä siis syntinen tekee ja sanoo Jeesukselle? Se on hänen ongelma. Näin se menee. Uskoon tulleille opetetaan pyhitystä (Matt 28:19-20).

        Uudestisyntymättömälle suurissa synnin siteissä elävälle ihmiselle on mahdoton luopua monista synneistä. Jos häneltä vaaditaan syntitottumuksista luopumista ennen uskoon tuloa, hänen eteensä nostetaan korkea ylitsepääsemätön muuri. Kuka jaksaa omin voimin kiivetä yli muurin? Siksi moni esim. narkomaani ja alkoholisti kääntää lakisaarnaajalle selän. Mutta kun syntinen tulee uskoon Herraan Jeesukseen Kristukseen, hän uudestisyntyy Jumalasta Jumalan lapseksi. Herra Jeesus vapauttaa syntisen joka ottaa Hänet vastaan ja uskoo Häneen. Silloin syntinen vapautuu syntitaakoistaan ja syntitottumuksistaan.

        Sitten Jumalan Sana (Jumala Joh 1:1,14) vaikuttaa meissä jotka uskomme, uskovissa Jeesuksen vastaan ottaneissa ihmisissä. Mitä Jumala siis vaikuttaa? Mitä ajattelet?

        1.Tessalonikalaiskirje:
        2:13 Ja sentähden me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että te, kun saitte meiltä kuulemanne Jumalan sanan, otitte sen vastaan, ette ihmisten sanana, vaan, niinkuin se totisesti on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte.

        Filippiläiskirje:
        2:13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

        Hesekiel:
        36:27 Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne.

        Siis syntinen saatetaan uudestisyntymiseen saarnaamalla hänelle Kristusta ts. evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Näin evankeliumin Sanan kautta Herra Jeesus Kristus tuodaan syntisen eteen hänen hyljättäväkseen tai vastaan otettavakseen (kukaan ei ole neutraali). Kun syntinen uskoo evankeliumin ja ottaa Jeesuksen vastaan, hän uudestisyntyy Jumalan lapseksi Sanasta ja Hengestä.

        Lain saarnan kautta en näe että kukaan syntyisi Jumalan lapseksi
        (Joh 1:17). Mutta kertokaa te viisaamamma kuinka lain kautta synnytään Jumalasta Jumalan lapseksi jos se on ylipäätään mahdollista.


      • jaikalii
        jaikalii kirjoitti:

        Siis syntinen saatetaan uudestisyntymiseen saarnaamalla hänelle Kristusta ts. evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Näin evankeliumin Sanan kautta Herra Jeesus Kristus tuodaan syntisen eteen hänen hyljättäväkseen tai vastaan otettavakseen (kukaan ei ole neutraali). Kun syntinen uskoo evankeliumin ja ottaa Jeesuksen vastaan, hän uudestisyntyy Jumalan lapseksi Sanasta ja Hengestä.

        Lain saarnan kautta en näe että kukaan syntyisi Jumalan lapseksi
        (Joh 1:17). Mutta kertokaa te viisaamamma kuinka lain kautta synnytään Jumalasta Jumalan lapseksi jos se on ylipäätään mahdollista.

        Uskon että kun Pyhässä Hengessä saarnataan evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta, Pyhä Henki elää saarnatussa Sanassa ja vaikuttaa synnin tuntoa kuulijoissa (Joh 16:5-15). Silloin Jeesus on itse läsnä ja Jumalan pyhyys on kokouksessa, Jumalan pyhyyden läsnäolossa syntinen näkee itsensä syntisenä ja kadotettuna. Pyhä Henki peilaa häntä Jeesusta vasten. Kuulija näkee syntinsä mutta kokee armon ja rakkauden Hengen läsnäolon. Silloin kuulija tahtoo tehdä parannuksen myös tietoisista tekosynneistään. Näin olen ymmärtänyt tämän asian.


      • jaikalii
        jaikalii kirjoitti:

        Uskon että kun Pyhässä Hengessä saarnataan evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta, Pyhä Henki elää saarnatussa Sanassa ja vaikuttaa synnin tuntoa kuulijoissa (Joh 16:5-15). Silloin Jeesus on itse läsnä ja Jumalan pyhyys on kokouksessa, Jumalan pyhyyden läsnäolossa syntinen näkee itsensä syntisenä ja kadotettuna. Pyhä Henki peilaa häntä Jeesusta vasten. Kuulija näkee syntinsä mutta kokee armon ja rakkauden Hengen läsnäolon. Silloin kuulija tahtoo tehdä parannuksen myös tietoisista tekosynneistään. Näin olen ymmärtänyt tämän asian.

        Tämä Jumalan pyhyyden ilmestyminen voi tapahtua myös pienissä ryhmissä, vaikka kahdenkeskisissä keskusteluissa joissa todistaja on Pyhässä Hengessä. Ei siis tarvitse välttämättä olla kokoustilannetta.
        Tämä selvennykseksi.

        Nämä asiat ovat laajoja eikä kaikkea voi ottaa esille yhdessä keskustelussa. Se on mahdottomuus. Aina jää aukkoja ja lukijalle tulee kysymyksiä.


      • Synnin vanhurskauden
        jaikalii kirjoitti:

        Siis syntinen saatetaan uudestisyntymiseen saarnaamalla hänelle Kristusta ts. evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Näin evankeliumin Sanan kautta Herra Jeesus Kristus tuodaan syntisen eteen hänen hyljättäväkseen tai vastaan otettavakseen (kukaan ei ole neutraali). Kun syntinen uskoo evankeliumin ja ottaa Jeesuksen vastaan, hän uudestisyntyy Jumalan lapseksi Sanasta ja Hengestä.

        Lain saarnan kautta en näe että kukaan syntyisi Jumalan lapseksi
        (Joh 1:17). Mutta kertokaa te viisaamamma kuinka lain kautta synnytään Jumalasta Jumalan lapseksi jos se on ylipäätään mahdollista.

        Pyhä henki näyttää synnin vanhurskauden ja tuomion !

        Joh. 16:8 Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:

        En puhu nyt mistään tuomion julistamisesta, mutta Jaikali jos jätetään yksi osa tuosta Hengen näyttämisestä pois, ei julisteta enää KOKO Ilosanomaa !

        Siis nykyään julistetaan vain osa Ilosanomasta, mutta Henki siis näyttää uskosta osattomalle(maailmalle) synnin, eli sen, että ihminen on syntinen ja tarvitsee sovituksen Jumalan kanssa !!!

        Sitten Henki avaa sen uskosta osattomalle Totuudeksi, että Jeesus kuoli hänen syntiensä edestä sijais kuoleman, jotta ihminen tulisi sen Jumalan Vanhurskauden kautta sovitetuksi Jumalan kanssa, ja se siis tapahtuu synnit tunnustamalla, ja halu tulee syntyä luopua synnissä elämisestä, eli halu luopua entisestä elämästään.

        Henki näyttää myös todeksi sen, että jos ei parannusta haluta ja syntejä kaduta, on kadotus edessä ja tuomion luku sitten aikanaan !

        Ilosanoma siis sisältää ja sen TULEE sisältää nämä kaikki asiat, jotta todellinen uudestisytnyminen on mahdollista, myös siis synnin osoittaminen synniksi, ja Raamattu siis sanoo, että "synnin palkka on kuolema" ja jokainen siten ansaitsisi kuoleman, mutta Jeesuksen sovitustyön kautta ja se sovitus työ hyväksymällä omakohtaisesti on mahdollista ne synnit saada sovitetuksi !

        Siis tuo synti asia on erittäin tärkeä osa Ilosanomaa, eli ensin kerrotaan mitä on synti ja että sen palkka ja seuraus on kuolema, ja sitten kerrotaan se Islosanoma, eli se, että Jeesus on kuollut juuri sinun puolestasi sijais kuoleman, ja Hän työnsä ja ylösnouseemuksen kautta sinullakin on pääsy Jumalan lapseksi ja tulla soviteutksi Jumalan kanssa, ja jos et tule sonitetuksi, niin tuomio on aikanaan edessä!

        Näin ihminen tulee valinnan paikalle, kun siis Henki asiat avaa tiedoksi, jolloin on valittava, joko sovitus ja Armo, tai sitten tuomio ja kadotus aikanaan !

        Jos siis julistetaan "kevyt versiota" Ilosanomasta, niin epäilen kovasti sitä, onko kyse uudestisyntymisestä, eli todellisesta valinnasta ja sen mahdollisuudesta, vai tuleeko toisesta vain ns. "käännynnäinen" jolle siis ei pelastus varmuutta edes synny !

        Mieti Jaikali näitä asioita ja mieti sitä, julistatko jotain "kevyt evankeliumia" joka olisi pehmneä ja helppo ottaa vastaan ?

        Siis Paavali sanoi "kihlanneensa" nuo uskoon tulleet Herralle, ja kihlaus on lupaus loppu iäksi ja kihlatun kanssa pitää elää myötä ja vastamäessä, eli se ei ole kevyt lupaus vaikka moni niin kevyesti lupaileekin ja sitten kihlaus purkautuu, ja Sana siis opettaa:

        1. Tim. 4:1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja

        Eli kevyestä lupauksesta ja ilosanomasta ja uskosta luovutaan kevyesti varsinkin tässä lopun ajassa, eli kihlaus puretaan ihmisen taholta, eli ei oltukaan tosissaan !


      • jaikalii
        Synnin vanhurskauden kirjoitti:

        Pyhä henki näyttää synnin vanhurskauden ja tuomion !

        Joh. 16:8 Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:

        En puhu nyt mistään tuomion julistamisesta, mutta Jaikali jos jätetään yksi osa tuosta Hengen näyttämisestä pois, ei julisteta enää KOKO Ilosanomaa !

        Siis nykyään julistetaan vain osa Ilosanomasta, mutta Henki siis näyttää uskosta osattomalle(maailmalle) synnin, eli sen, että ihminen on syntinen ja tarvitsee sovituksen Jumalan kanssa !!!

        Sitten Henki avaa sen uskosta osattomalle Totuudeksi, että Jeesus kuoli hänen syntiensä edestä sijais kuoleman, jotta ihminen tulisi sen Jumalan Vanhurskauden kautta sovitetuksi Jumalan kanssa, ja se siis tapahtuu synnit tunnustamalla, ja halu tulee syntyä luopua synnissä elämisestä, eli halu luopua entisestä elämästään.

        Henki näyttää myös todeksi sen, että jos ei parannusta haluta ja syntejä kaduta, on kadotus edessä ja tuomion luku sitten aikanaan !

        Ilosanoma siis sisältää ja sen TULEE sisältää nämä kaikki asiat, jotta todellinen uudestisytnyminen on mahdollista, myös siis synnin osoittaminen synniksi, ja Raamattu siis sanoo, että "synnin palkka on kuolema" ja jokainen siten ansaitsisi kuoleman, mutta Jeesuksen sovitustyön kautta ja se sovitus työ hyväksymällä omakohtaisesti on mahdollista ne synnit saada sovitetuksi !

        Siis tuo synti asia on erittäin tärkeä osa Ilosanomaa, eli ensin kerrotaan mitä on synti ja että sen palkka ja seuraus on kuolema, ja sitten kerrotaan se Islosanoma, eli se, että Jeesus on kuollut juuri sinun puolestasi sijais kuoleman, ja Hän työnsä ja ylösnouseemuksen kautta sinullakin on pääsy Jumalan lapseksi ja tulla soviteutksi Jumalan kanssa, ja jos et tule sonitetuksi, niin tuomio on aikanaan edessä!

        Näin ihminen tulee valinnan paikalle, kun siis Henki asiat avaa tiedoksi, jolloin on valittava, joko sovitus ja Armo, tai sitten tuomio ja kadotus aikanaan !

        Jos siis julistetaan "kevyt versiota" Ilosanomasta, niin epäilen kovasti sitä, onko kyse uudestisyntymisestä, eli todellisesta valinnasta ja sen mahdollisuudesta, vai tuleeko toisesta vain ns. "käännynnäinen" jolle siis ei pelastus varmuutta edes synny !

        Mieti Jaikali näitä asioita ja mieti sitä, julistatko jotain "kevyt evankeliumia" joka olisi pehmneä ja helppo ottaa vastaan ?

        Siis Paavali sanoi "kihlanneensa" nuo uskoon tulleet Herralle, ja kihlaus on lupaus loppu iäksi ja kihlatun kanssa pitää elää myötä ja vastamäessä, eli se ei ole kevyt lupaus vaikka moni niin kevyesti lupaileekin ja sitten kihlaus purkautuu, ja Sana siis opettaa:

        1. Tim. 4:1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja

        Eli kevyestä lupauksesta ja ilosanomasta ja uskosta luovutaan kevyesti varsinkin tässä lopun ajassa, eli kihlaus puretaan ihmisen taholta, eli ei oltukaan tosissaan !

        Sinä kerrot tästä asiasta
        selväsanaisesti eikä minulla ole mitään vastaväitteitä.
        (Luin nopeasti läpi ja totesin tämän).
        Asia on juuri niin kuin kerrot.

        Minä en saarnaa kevyttä
        evankeliumia. Minä ymmärrän kuitenkin että se on
        ennen kaikkea Pyhän Hengen tehtävä osoittaa synti.
        Jos ihminen osoittaa kovin sormella toista, ihminen
        voi loukkaantua, Mutta kun Pyhä Henki saa tehdä työn,
        syntinen tahtoo tehdä parannuksen.

        Näissä asioissa on tehty paljon virheitä puoleen jos toiseen. Siis molemmanlaatuisia virheitä: Ei saarnata synnistä silloin kun siihen on aihetta (ihminen ei ymmärrä eikä näe syntistä tilaansa). Tai julistetaan synnin tunnossa olevalle ihmiselle lakia.

        Tasapaino ja Hengen johdatus ennen muuta!


      • Tiestä
        jaikalii kirjoitti:

        Siis syntinen saatetaan uudestisyntymiseen saarnaamalla hänelle Kristusta ts. evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Näin evankeliumin Sanan kautta Herra Jeesus Kristus tuodaan syntisen eteen hänen hyljättäväkseen tai vastaan otettavakseen (kukaan ei ole neutraali). Kun syntinen uskoo evankeliumin ja ottaa Jeesuksen vastaan, hän uudestisyntyy Jumalan lapseksi Sanasta ja Hengestä.

        Lain saarnan kautta en näe että kukaan syntyisi Jumalan lapseksi
        (Joh 1:17). Mutta kertokaa te viisaamamma kuinka lain kautta synnytään Jumalasta Jumalan lapseksi jos se on ylipäätään mahdollista.

        Uskotko jos kerron miten lain kautta tullaan Jumalan lapseksi? Paavali kertoi, että ennen Jeesusta hän ei tuntenut lakia, eli sitä lakia, jonka lain muutos toi. Pappeuden vaihtuessa vaihtuu laki. Jeesus tuli Ylimmäksi papiksi ja Hän toi lain muutoksen. Nyt laki on RAKKAUS joka pitää voimassa pienimmänkin käskyn.

        Kuka rakastava saattaa tehdä toisille pahaa ja kaikki kymmenen käskyn rikkominen tuottaa pahaa jollekin ja aina itselle.

        Mielestäsi ihminen syntyy uudeksi Sanan kuulemisen kautta, mutta sinulle tuo Sanan kuuleminen näyttää olevan opetuslapseus ajan ohittamista. Sana on siemen, joka synnyttää uudeksi, kuten Paavalikin opettaa, että hän synnyttää Jumalalle lapsia evankeliumin kautta. Tiedätkö mitä tarkoittaa evankeliumi? Se tarkoittaa kaikkea sitä, mitä Jeesus puhui, opetti ja käski.

        Evankeliumi on ilosanoma siitä, että Jeesuksen opetus puhdistaa ihmisen vapauttaen hänet synnin orjuudesta.


      • Lopeta jo pyydän !
        Tiestä kirjoitti:

        Uskotko jos kerron miten lain kautta tullaan Jumalan lapseksi? Paavali kertoi, että ennen Jeesusta hän ei tuntenut lakia, eli sitä lakia, jonka lain muutos toi. Pappeuden vaihtuessa vaihtuu laki. Jeesus tuli Ylimmäksi papiksi ja Hän toi lain muutoksen. Nyt laki on RAKKAUS joka pitää voimassa pienimmänkin käskyn.

        Kuka rakastava saattaa tehdä toisille pahaa ja kaikki kymmenen käskyn rikkominen tuottaa pahaa jollekin ja aina itselle.

        Mielestäsi ihminen syntyy uudeksi Sanan kuulemisen kautta, mutta sinulle tuo Sanan kuuleminen näyttää olevan opetuslapseus ajan ohittamista. Sana on siemen, joka synnyttää uudeksi, kuten Paavalikin opettaa, että hän synnyttää Jumalalle lapsia evankeliumin kautta. Tiedätkö mitä tarkoittaa evankeliumi? Se tarkoittaa kaikkea sitä, mitä Jeesus puhui, opetti ja käski.

        Evankeliumi on ilosanoma siitä, että Jeesuksen opetus puhdistaa ihmisen vapauttaen hänet synnin orjuudesta.

        Lopeta JO !

        Ei uskosta osattoman tarvitse ymmärtää kuin ns. "pienoisevankeliumi" !

        Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Tuossa on JO kaikki tarpeellinen sanottuna, mitä uskoontuloon tarvitaan minimissään !


      • Tiestä
        Lopeta jo pyydän ! kirjoitti:

        Lopeta JO !

        Ei uskosta osattoman tarvitse ymmärtää kuin ns. "pienoisevankeliumi" !

        Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Tuossa on JO kaikki tarpeellinen sanottuna, mitä uskoontuloon tarvitaan minimissään !

        Miten Jeesukseen uskotaan? Häneen ei voi uskoa kuin vain evankeliumin kautta, sillä vain evankeliumissa Hän tekee Itsensä tiettäväksi.
        Harhauttavaa uskoa on uskoa jotenkin Jeesuksen niemeen ja jäädä Herra Herra hokijaksi.

        Lopeta itse JO, sillä sinä saat paljon pahaa aikaiseksi vainoamalla Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen LAHJAN peson saaneita. Jumalan Sana ja Pyhä Henki toimivat aina yhdessä, joten ei kukaan synnyt uudeksi, jos ei Sanan siemen ole uudistava VOIMA.

        Tahdotko sinä saada kultasepän tulen puhdistuksen ja alkaa opettamaan evankeliumilla ihmisiä ja näin saattamaan heitä ahtaalle portille saakka?

        Näyttäisi että tahdot.


      • Tiestä
        Lopeta jo pyydän ! kirjoitti:

        Lopeta JO !

        Ei uskosta osattoman tarvitse ymmärtää kuin ns. "pienoisevankeliumi" !

        Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Tuossa on JO kaikki tarpeellinen sanottuna, mitä uskoontuloon tarvitaan minimissään !

        Tämän vein äsken tuohon toiseen ketjuun, mutta tähänkin ketjuun tämä kuuluu, jotta te tietäisitte mistä on kyse.
        Jeesus kirkasti nimensä, joka oli yhteinen nimi Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Lue tarkasti tämä Jeesuksen puhe, jonka Hän maanpäällä, Ihmisen Poikana puhui:
        Johannes 17
        1 Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "Isä, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        2 koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän kaikille, jotka sinä olet hänelle antanut.
        3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.
        4 Minä olen kirkastanut sinut maan päällä: minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.

        5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan.

        6 Minä olen ilmoittanut sinun nimesi ihmisille, jotka sinä annoit minulle maailmasta. He olivat sinun, ja sinä annoit heidät minulle, ja he ovat ottaneet sinun sanastasi vaarin.
        7 Nyt he tietävät, että kaikki, minkä olet minulle antanut, on sinulta.
        8 Sillä ne sanat, jotka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille; ja he ovat ottaneet ne vastaan ja tietävät totisesti minun lähteneen sinun tyköäsi ja uskovat, että sinä olet minut lähettänyt.
        9 Minä rukoilen heidän edestänsä; en minä maailman edestä rukoile, vaan niiden edestä, jotka sinä olet minulle antanut, koska he ovat sinun-
        10 ja kaikki minun omani ovat sinun, ja sinun omasi ovat minun-ja minä olen kirkastettu heissä.
        11 Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin.
        12 Kun minä olin heidän kanssansa, varjelin minä heidät sinun nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, ja suojelin heitä, eikä heistä joutunut kadotetuksi yksikään muu kuin se kadotuksen lapsi, että kirjoitus kävisi toteen.
        13 Mutta nyt minä tulen sinun tykösi ja puhun tätä maailmassa, että heillä olisi minun iloni täydellisenä heissä itsessään.
        14 Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole.
        15 En minä rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä varjelisit heidät pahasta.
        16 He eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole.
        17 Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.
        18 Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan;
        19 ja minä pyhitän itseni heidän tähtensä, että myös he olisivat pyhitetyt totuudessa.
        20 Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun,
        21 että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.
        22 Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä-
        23 minä heissä, ja sinä minussa-että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut.
        24 Isä, minä tahdon, että missä minä olen, siellä nekin, jotka sinä olet minulle antanut, olisivat minun kanssani, että he näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman perustamista.
        25 Vanhurskas Isä, maailma ei ole sinua tuntenut, mutta minä tunnen sinut, ja nämä ovat tulleet tuntemaan, että sinä olet minut lähettänyt.
        26 Ja minä olen tehnyt sinun nimesi heille tunnetuksi ja teen vastakin, että se rakkaus, jolla sinä olet minua rakastanut, olisi heissä ja minä olisin heissä."


      • Tiestä
        Tiestä kirjoitti:

        Tämän vein äsken tuohon toiseen ketjuun, mutta tähänkin ketjuun tämä kuuluu, jotta te tietäisitte mistä on kyse.
        Jeesus kirkasti nimensä, joka oli yhteinen nimi Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Lue tarkasti tämä Jeesuksen puhe, jonka Hän maanpäällä, Ihmisen Poikana puhui:
        Johannes 17
        1 Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "Isä, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        2 koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän kaikille, jotka sinä olet hänelle antanut.
        3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.
        4 Minä olen kirkastanut sinut maan päällä: minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.

        5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan.

        6 Minä olen ilmoittanut sinun nimesi ihmisille, jotka sinä annoit minulle maailmasta. He olivat sinun, ja sinä annoit heidät minulle, ja he ovat ottaneet sinun sanastasi vaarin.
        7 Nyt he tietävät, että kaikki, minkä olet minulle antanut, on sinulta.
        8 Sillä ne sanat, jotka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille; ja he ovat ottaneet ne vastaan ja tietävät totisesti minun lähteneen sinun tyköäsi ja uskovat, että sinä olet minut lähettänyt.
        9 Minä rukoilen heidän edestänsä; en minä maailman edestä rukoile, vaan niiden edestä, jotka sinä olet minulle antanut, koska he ovat sinun-
        10 ja kaikki minun omani ovat sinun, ja sinun omasi ovat minun-ja minä olen kirkastettu heissä.
        11 Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin.
        12 Kun minä olin heidän kanssansa, varjelin minä heidät sinun nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, ja suojelin heitä, eikä heistä joutunut kadotetuksi yksikään muu kuin se kadotuksen lapsi, että kirjoitus kävisi toteen.
        13 Mutta nyt minä tulen sinun tykösi ja puhun tätä maailmassa, että heillä olisi minun iloni täydellisenä heissä itsessään.
        14 Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole.
        15 En minä rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä varjelisit heidät pahasta.
        16 He eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole.
        17 Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.
        18 Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan;
        19 ja minä pyhitän itseni heidän tähtensä, että myös he olisivat pyhitetyt totuudessa.
        20 Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun,
        21 että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.
        22 Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä-
        23 minä heissä, ja sinä minussa-että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut.
        24 Isä, minä tahdon, että missä minä olen, siellä nekin, jotka sinä olet minulle antanut, olisivat minun kanssani, että he näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman perustamista.
        25 Vanhurskas Isä, maailma ei ole sinua tuntenut, mutta minä tunnen sinut, ja nämä ovat tulleet tuntemaan, että sinä olet minut lähettänyt.
        26 Ja minä olen tehnyt sinun nimesi heille tunnetuksi ja teen vastakin, että se rakkaus, jolla sinä olet minua rakastanut, olisi heissä ja minä olisin heissä."

        6 Minä olen ilmoittanut sinun nimesi ihmisille, jotka sinä annoit minulle maailmasta. He olivat sinun, ja sinä annoit heidät minulle, ja he ovat ottaneet sinun sanastasi vaarin.


      • jaikalii
        Synnin vanhurskauden kirjoitti:

        Pyhä henki näyttää synnin vanhurskauden ja tuomion !

        Joh. 16:8 Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:

        En puhu nyt mistään tuomion julistamisesta, mutta Jaikali jos jätetään yksi osa tuosta Hengen näyttämisestä pois, ei julisteta enää KOKO Ilosanomaa !

        Siis nykyään julistetaan vain osa Ilosanomasta, mutta Henki siis näyttää uskosta osattomalle(maailmalle) synnin, eli sen, että ihminen on syntinen ja tarvitsee sovituksen Jumalan kanssa !!!

        Sitten Henki avaa sen uskosta osattomalle Totuudeksi, että Jeesus kuoli hänen syntiensä edestä sijais kuoleman, jotta ihminen tulisi sen Jumalan Vanhurskauden kautta sovitetuksi Jumalan kanssa, ja se siis tapahtuu synnit tunnustamalla, ja halu tulee syntyä luopua synnissä elämisestä, eli halu luopua entisestä elämästään.

        Henki näyttää myös todeksi sen, että jos ei parannusta haluta ja syntejä kaduta, on kadotus edessä ja tuomion luku sitten aikanaan !

        Ilosanoma siis sisältää ja sen TULEE sisältää nämä kaikki asiat, jotta todellinen uudestisytnyminen on mahdollista, myös siis synnin osoittaminen synniksi, ja Raamattu siis sanoo, että "synnin palkka on kuolema" ja jokainen siten ansaitsisi kuoleman, mutta Jeesuksen sovitustyön kautta ja se sovitus työ hyväksymällä omakohtaisesti on mahdollista ne synnit saada sovitetuksi !

        Siis tuo synti asia on erittäin tärkeä osa Ilosanomaa, eli ensin kerrotaan mitä on synti ja että sen palkka ja seuraus on kuolema, ja sitten kerrotaan se Islosanoma, eli se, että Jeesus on kuollut juuri sinun puolestasi sijais kuoleman, ja Hän työnsä ja ylösnouseemuksen kautta sinullakin on pääsy Jumalan lapseksi ja tulla soviteutksi Jumalan kanssa, ja jos et tule sonitetuksi, niin tuomio on aikanaan edessä!

        Näin ihminen tulee valinnan paikalle, kun siis Henki asiat avaa tiedoksi, jolloin on valittava, joko sovitus ja Armo, tai sitten tuomio ja kadotus aikanaan !

        Jos siis julistetaan "kevyt versiota" Ilosanomasta, niin epäilen kovasti sitä, onko kyse uudestisyntymisestä, eli todellisesta valinnasta ja sen mahdollisuudesta, vai tuleeko toisesta vain ns. "käännynnäinen" jolle siis ei pelastus varmuutta edes synny !

        Mieti Jaikali näitä asioita ja mieti sitä, julistatko jotain "kevyt evankeliumia" joka olisi pehmneä ja helppo ottaa vastaan ?

        Siis Paavali sanoi "kihlanneensa" nuo uskoon tulleet Herralle, ja kihlaus on lupaus loppu iäksi ja kihlatun kanssa pitää elää myötä ja vastamäessä, eli se ei ole kevyt lupaus vaikka moni niin kevyesti lupaileekin ja sitten kihlaus purkautuu, ja Sana siis opettaa:

        1. Tim. 4:1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja

        Eli kevyestä lupauksesta ja ilosanomasta ja uskosta luovutaan kevyesti varsinkin tässä lopun ajassa, eli kihlaus puretaan ihmisen taholta, eli ei oltukaan tosissaan !

        Oletko sinä pannut merkille että palstalla on erittäin ihmiskeskeistä opetusta. Minä pyrin tarkoituksella kesksittymään kirjoituksissani Jumalan tekoihin ja niiden seurauksista vilpittömälle Jumalan edessä aralla tunnolla kulkevalle ihmiselle.

        "Herra, minä tarvitsen sinua."

        "Missä synti on suureksi tullut, armosi on vielä suurempi.
        Missä armo on löydetty, siellä Sinä olet.
        Missä sinä Herra olet, siellä minä olen vapaa.
        Pyhitykseni on Kristus minussa. Niin, siellä missä
        Sinä,Herra olet, siellä minä olen vapaa. Pyhitykseni
        on Kristus minussa."

        https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=_rR_Rdb1CTE&NR=1


      • jaikalii
        jaikalii kirjoitti:

        Oletko sinä pannut merkille että palstalla on erittäin ihmiskeskeistä opetusta. Minä pyrin tarkoituksella kesksittymään kirjoituksissani Jumalan tekoihin ja niiden seurauksista vilpittömälle Jumalan edessä aralla tunnolla kulkevalle ihmiselle.

        "Herra, minä tarvitsen sinua."

        "Missä synti on suureksi tullut, armosi on vielä suurempi.
        Missä armo on löydetty, siellä Sinä olet.
        Missä sinä Herra olet, siellä minä olen vapaa.
        Pyhitykseni on Kristus minussa. Niin, siellä missä
        Sinä,Herra olet, siellä minä olen vapaa. Pyhitykseni
        on Kristus minussa."

        https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=_rR_Rdb1CTE&NR=1

        Vähän lisää laulua. Kun ajattelen Hänen Pelastustaan, ei voi muuta kuin ylistää Häntä. https://www.youtube.com/watch?v=3GKhDCsLrUg


      • jaikalii
        jaikalii kirjoitti:

        Vähän lisää laulua. Kun ajattelen Hänen Pelastustaan, ei voi muuta kuin ylistää Häntä. https://www.youtube.com/watch?v=3GKhDCsLrUg

        Armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta se on Jumala lahja - ette tekojen kautta ettei kukaan kerskailisi. Sillä me olemme Hänen tekonsa luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä tekoja varten jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä. https://www.youtube.com/watch?v=CDdvReNKKuk


    • Joku kirjoitti ???
      >>>> Kun ihminen, sanotaanko termillä, ""tulee uskoon"".... Niin mietipä, eikös se olekin Jumalan työ ihmisessä?

    • * No kyllä siinä sanotaan, jos ei yhdessä, niin jo toisessa kohdassa, esm. 1Kor. 12:13. " Meidät kaikki, (senajan uskovat) olimmepa juutalaisia tai kriekkalaisia, orjia tai vapaita, on yhdessä Hengessä kastettu yhdeksi ruumiiksi, ja kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä. "!
      * Ja me olemme jatkoa sen ajan uskoville, siihen asti, kunnes Jeesus vie meidät kotiin. Tämän Hengessä kasteen, eli uudestisyntymisen yhteydessä me saamme Pyhän Hengen sinetin sismpäämme, vakuudeksi Kristuksen ilmestymisen hetkeen saakka. Ef.1:13. " Hänessä on tehinkin, sitten kun olitte kuulleet totuuden Sanan, pelastuksennen evankeliumin, ja uskoneet sen, pantu sinetiksi luvattu Pyhä Henki."!

      * Kun usko, jonka Jeesus vaikuttaa, ja sen kautta pelastuu, tulee uskoon, niin siinä samassa yhteydessä tapahtuu tämä, Jumalan Hengessä kaste, joka vaikuttaa sen, että saadan PH:n sinetti, se luvattu Pyhä henki. Ja tämä tapahtuu joka ikiselle, kuka vain aidosti uudestisyntyy, vesikasteet ei tätä aiheuta, eikä siis vesikasteella ole mitään tekemsitä Jumalan Hengessä kasteen kanssa.

      * Tämän ihmeellisen tapahtuman jälkeen, heti tai myöhemmin, Jumala haluaa antaa vielä voiman Hengen, voimaksi olla Kristuksen todistaja. Åpt. 1:8. " Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajiani sekä Jerusalemissa että juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka."!
      * Kyllä siis Pyhä Henki kuuluu olennaisena osana uskoon tulleelle !

    • sverik
      • Puhutteleva on kyllä

        Puhutteleva on kyllä sikäli, että Petri on syönyt hellutailaisuuden kaksijakoisen Hengen saamisen, eikä ole vapautunut vielä näköjään siitä ! :(

        Mutta hänen juurensa eli opettajansa eli srk vanhimmat ovatkin nuo hänelle opettaneet, ja ikävä kyllä Petri ei ole ITSE Herran edessä niitä kunnolla tutkinut ainakaan vielä !

        Siis tuon opin takana on sellainen harha, jossa mukamas ensin saadaan vain OSA Hengestä, mutta kun Jumala siis ei anna henkeään mitalla, vaan uskovassa on Henki, ja sen kautta uskova omistaa JO KAIKEN, sen Hengen kautta.

        On ihan toinen asia se "täyttyminen" joka siis voi tapahtua vaikka kuinka usein, siinä oikeammin tapahtuu se, että Henki pääsee vaikuttaamaan vain uskovassa voimallisemmin !

        Ja lahjojen saamisen ei tarvita mitään Paetrin väittämää erityistä Hengen täyttymis hetkeä" vaan Pyhä Henki jakaa aikanaan ja tahtonsa mukaan lahjoja käyttöön Seurakunnan TARPEIDEN MUKAAN !

        Siis Petri ei näköjään vielä tajua sitä, että hän itse julistaa uskovan saavan jonkun 20% Hengestä ja sitten täyttyy muka 100% asti tai jotain muuta.

        Mutta tuon opin perusta siis on se, johon Petrikin viittasi, että osa näistä "opettajista" väittää ensin saatavan vain "lapseuden Hengen" ja sitten myöhemmin Pyhän hengen täyteyden, eli ensin joku muka sinetti, eikä tajuta, että Pyhä Henki KOKONAISUUDESSAAN on se sinetti:

        13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
        14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

        Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Siis KOKO Pyhä Henki on SE sinetti, ei ole mitään erillistä sinettiä !!!

        Mutta kun asioita ja käsitteitä ei tutkita kunnolla, niin tulee väärin ymmärtämisiä !

        Minä muuten hämmästelen sitä, että Petri näin on jättänyt nämä asiat kunnolla tutkimatta ja on luottanut vain ihmisten "tietoon" eli vanhempien uskovien perinnäissääntöihin ! :(


      • elvari
        Puhutteleva on kyllä kirjoitti:

        Puhutteleva on kyllä sikäli, että Petri on syönyt hellutailaisuuden kaksijakoisen Hengen saamisen, eikä ole vapautunut vielä näköjään siitä ! :(

        Mutta hänen juurensa eli opettajansa eli srk vanhimmat ovatkin nuo hänelle opettaneet, ja ikävä kyllä Petri ei ole ITSE Herran edessä niitä kunnolla tutkinut ainakaan vielä !

        Siis tuon opin takana on sellainen harha, jossa mukamas ensin saadaan vain OSA Hengestä, mutta kun Jumala siis ei anna henkeään mitalla, vaan uskovassa on Henki, ja sen kautta uskova omistaa JO KAIKEN, sen Hengen kautta.

        On ihan toinen asia se "täyttyminen" joka siis voi tapahtua vaikka kuinka usein, siinä oikeammin tapahtuu se, että Henki pääsee vaikuttaamaan vain uskovassa voimallisemmin !

        Ja lahjojen saamisen ei tarvita mitään Paetrin väittämää erityistä Hengen täyttymis hetkeä" vaan Pyhä Henki jakaa aikanaan ja tahtonsa mukaan lahjoja käyttöön Seurakunnan TARPEIDEN MUKAAN !

        Siis Petri ei näköjään vielä tajua sitä, että hän itse julistaa uskovan saavan jonkun 20% Hengestä ja sitten täyttyy muka 100% asti tai jotain muuta.

        Mutta tuon opin perusta siis on se, johon Petrikin viittasi, että osa näistä "opettajista" väittää ensin saatavan vain "lapseuden Hengen" ja sitten myöhemmin Pyhän hengen täyteyden, eli ensin joku muka sinetti, eikä tajuta, että Pyhä Henki KOKONAISUUDESSAAN on se sinetti:

        13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
        14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

        Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Siis KOKO Pyhä Henki on SE sinetti, ei ole mitään erillistä sinettiä !!!

        Mutta kun asioita ja käsitteitä ei tutkita kunnolla, niin tulee väärin ymmärtämisiä !

        Minä muuten hämmästelen sitä, että Petri näin on jättänyt nämä asiat kunnolla tutkimatta ja on luottanut vain ihmisten "tietoon" eli vanhempien uskovien perinnäissääntöihin ! :(

        Taisit lukea väärin koko jutun. Mun mielestä se ei opeta osahenkioppia vaan että saadaan koko Pyhä Henki uskoon tulossa ja Hengellä voi täyttyä monta kertaa. Tiiötkös muuten mitä Hengellä täyttyminen tarkoittaa?


      • Tuon opin taustalla
        elvari kirjoitti:

        Taisit lukea väärin koko jutun. Mun mielestä se ei opeta osahenkioppia vaan että saadaan koko Pyhä Henki uskoon tulossa ja Hengellä voi täyttyä monta kertaa. Tiiötkös muuten mitä Hengellä täyttyminen tarkoittaa?

        Tuon Petrin omaksuman opin taustalla on se osahenkioppi !

        Siis jos vaikka joku uskova väittää, että ensin saadaan Henki, mutta sanoo sitten että tulee kokea Hengen täyteys, eli ERILLINEN täyttyminen, niin silloin hän käytännössä JO opettaa osahenki oppia !

        Siis vapaakirkoissa ja helluntailaisuudessa yleensä kysytään kaksi kysymystä, eli oletko uudestisyntynyt, ja sitten toinen eli täysin erillinen, eli oletko Hengellä täytetty ?

        Tämä oppi vie siis siihen, että uudestisyntymässä ei muka saadakkaan KOKO Henkeä vaan vain joku osa, ja loput sitten erillisessä täyttymisesen hetkessä !

        Raamattu sen sijaan opettaa, että täyttykää kaiken aikaa ja päivittäin ja hetkittäin Hengellä, mutta suomeksi se siis vaikuttaa siltä, että ensin on kuin vesi lasi eli puoli tyhjä, ja sitten vettä laitetaan lisää tuossa täyttymisessä, mutta näinhän ei suinkaan ole, sillä kyllä uskova eli uudestisyntynyt siinä uudestisyntymisen hetkessä JO saa KOKO Pyhän Hengen eikä vain osaa Hengestä !

        Siis oikeammin se täyttyminen tarkittaa sitä, että uskova kokee Hengen vaikutuksen voimakkaammin jossain hetkessä, eli se KOKO Henki vain pääsee voimallisemmin vaikuttamaan uskovassa !

        Siis sanonnat "täynnä Henkeä" ja "Hengessä" tarkoittavat oikeammin sitä, että Henki pääsee uskovassa vapaasti vaikuttamaan voimallisesti !

        Uskovan siis tulisi VAELTAA Hengessä, eli pyrkiä keskittymään Hengellisiin enemmän kuinn maallisiin ja sen kautta siis Henki pääsee vaikuttamaan voimallisemmin, tuo Sanakohta itse asiassa kertoo tämän asian:

        18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Siis Raamatun mukaan viini ilahduttaa sielun ja ihmisen:

        Saarn. 10:19 Hauskuudeksi ateria laitetaan, ja viini ilahuttaa elämän

        Laul. l. 1:2 Hän suudelkoon minua suunsa suudelmilla. Sillä sinun rakkautesi on suloisempi kuin viini.

        Ja tuossa Sanan kohdassa siis viinin sijaan ilahduttamaan toisella "viinillä" eli Hengellä ja Hengen voimavaikutuksella !

        Siinä muuten sanotaan sekin siis, että miten Hengellä täytytään:
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Siis keskittymällä Hengellisiin ja kiittämällä ja laulamalla Jumalalle kiitosta !

        Tästä samasta Paavali kirjoittaa Timoteukselle, eli Hengellisiin keskittymisen tärkeydestä:

        1. Tim. 4:15 Harrasta näitä, elä näissä, että edistymisesi olisi kaikkien nähtävissä.

        2. Tim. 2:22 Pakene nuoruuden himoja, harrasta vanhurskautta, uskoa, rakkautta, rauhaa niiden kanssa, jotka huutavat avuksensa Herraa puhtaasta sydämestä.

        Siis keskittymällä Hengellisiin ja kiittämään ja laulamaan Herralle kiitosta, uskova siis virkistyy ja saa kokea Hengellä täyttynmistä, eli kun maallinen jätetään taka alalle niin on mahdollista elää Hengessä, eli Hengellä täytettyä elämää, jossa siis kuitenkin ei saada lisää Henkeä, vaan uskovassa JO oleva Henki pääsee vapaammin toimimaan, ja kuten Paavali sanoi Timoteukselle, niin hänen Hengellinen etenemisensä ja kasvunsa ja edistymisensä on kaikkien nähtävänä !

        Siis "elvari" kumpaa mieltä itse olet, eli oletko yhä tuon osahenkiopin kannattaja ja sen puffaaja vaikka ehkä tajuamattasikin, sillä taustalla se siis on silloin jos puhutaan ja opetetaan erillistä Hengellä täyttymis oppia uudestisyntymässä saadun KOKO Pyhän Hengen lisäksi, siis miten on ???


      • lahdentar
        Tuon opin taustalla kirjoitti:

        Tuon Petrin omaksuman opin taustalla on se osahenkioppi !

        Siis jos vaikka joku uskova väittää, että ensin saadaan Henki, mutta sanoo sitten että tulee kokea Hengen täyteys, eli ERILLINEN täyttyminen, niin silloin hän käytännössä JO opettaa osahenki oppia !

        Siis vapaakirkoissa ja helluntailaisuudessa yleensä kysytään kaksi kysymystä, eli oletko uudestisyntynyt, ja sitten toinen eli täysin erillinen, eli oletko Hengellä täytetty ?

        Tämä oppi vie siis siihen, että uudestisyntymässä ei muka saadakkaan KOKO Henkeä vaan vain joku osa, ja loput sitten erillisessä täyttymisesen hetkessä !

        Raamattu sen sijaan opettaa, että täyttykää kaiken aikaa ja päivittäin ja hetkittäin Hengellä, mutta suomeksi se siis vaikuttaa siltä, että ensin on kuin vesi lasi eli puoli tyhjä, ja sitten vettä laitetaan lisää tuossa täyttymisessä, mutta näinhän ei suinkaan ole, sillä kyllä uskova eli uudestisyntynyt siinä uudestisyntymisen hetkessä JO saa KOKO Pyhän Hengen eikä vain osaa Hengestä !

        Siis oikeammin se täyttyminen tarkittaa sitä, että uskova kokee Hengen vaikutuksen voimakkaammin jossain hetkessä, eli se KOKO Henki vain pääsee voimallisemmin vaikuttamaan uskovassa !

        Siis sanonnat "täynnä Henkeä" ja "Hengessä" tarkoittavat oikeammin sitä, että Henki pääsee uskovassa vapaasti vaikuttamaan voimallisesti !

        Uskovan siis tulisi VAELTAA Hengessä, eli pyrkiä keskittymään Hengellisiin enemmän kuinn maallisiin ja sen kautta siis Henki pääsee vaikuttamaan voimallisemmin, tuo Sanakohta itse asiassa kertoo tämän asian:

        18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Siis Raamatun mukaan viini ilahduttaa sielun ja ihmisen:

        Saarn. 10:19 Hauskuudeksi ateria laitetaan, ja viini ilahuttaa elämän

        Laul. l. 1:2 Hän suudelkoon minua suunsa suudelmilla. Sillä sinun rakkautesi on suloisempi kuin viini.

        Ja tuossa Sanan kohdassa siis viinin sijaan ilahduttamaan toisella "viinillä" eli Hengellä ja Hengen voimavaikutuksella !

        Siinä muuten sanotaan sekin siis, että miten Hengellä täytytään:
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Siis keskittymällä Hengellisiin ja kiittämällä ja laulamalla Jumalalle kiitosta !

        Tästä samasta Paavali kirjoittaa Timoteukselle, eli Hengellisiin keskittymisen tärkeydestä:

        1. Tim. 4:15 Harrasta näitä, elä näissä, että edistymisesi olisi kaikkien nähtävissä.

        2. Tim. 2:22 Pakene nuoruuden himoja, harrasta vanhurskautta, uskoa, rakkautta, rauhaa niiden kanssa, jotka huutavat avuksensa Herraa puhtaasta sydämestä.

        Siis keskittymällä Hengellisiin ja kiittämään ja laulamaan Herralle kiitosta, uskova siis virkistyy ja saa kokea Hengellä täyttynmistä, eli kun maallinen jätetään taka alalle niin on mahdollista elää Hengessä, eli Hengellä täytettyä elämää, jossa siis kuitenkin ei saada lisää Henkeä, vaan uskovassa JO oleva Henki pääsee vapaammin toimimaan, ja kuten Paavali sanoi Timoteukselle, niin hänen Hengellinen etenemisensä ja kasvunsa ja edistymisensä on kaikkien nähtävänä !

        Siis "elvari" kumpaa mieltä itse olet, eli oletko yhä tuon osahenkiopin kannattaja ja sen puffaaja vaikka ehkä tajuamattasikin, sillä taustalla se siis on silloin jos puhutaan ja opetetaan erillistä Hengellä täyttymis oppia uudestisyntymässä saadun KOKO Pyhän Hengen lisäksi, siis miten on ???

        Mielenkiintoni heräsi kuka opettaa ja mitä.

        Eph 5:18-25: Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle, kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. Ja olkaa toinen toisellenne alamaiset Kristuksen pelossa. Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,
        Tässä täyttykää sana on prees. pass. imp., eli siinä on kehotus olla täynnä Henkeä. Kun puhutaan Pyhällä Hengellä täyttymisestä, niin siinä on monta ulottuvuutta. Eräs ulottuvuus on olla täynnä Henkeä, joka tarkoittaa sitä, että annamme Pyhän Hengen vaikuttaa meissä Jumalan tahdon mukaisesti.
        Jumala vaikuttaa Pyhässä Hengessä niissä, jotka suostuvat olemaan täynnä Henkeä (täyttykää Hengellä) Efesolaiskirjeen luvun 5 mukaisia asioita, eli kun ollaan täynnä Henkeä tai täytytään Hengellä, niin silloin voimme:
        - puhua Jumalan sanaa keskenämme rohkaisuksi, rakennukseksi ja lohdutukseksi toinen toisillemme
        - laulaa kiitosta ja ylistystä Jumalalle
        - voimme pitää toinen toistamme itseämme parempina (on sama asia kuin alamaisuus toinen toisillemme)
        - vaimot kykenevät rakastamaan aviomiehiään
        - aviomiehet kykenevät ja suostuvat rakastamaan vaimojaan niinkuin Kristus rakastaa seurakuntaansa.

        Toi on tuolta. http://www.kotipetripaavola.com/Pyhan_Hengen_sinetti_ja_kaste.html

        Olet sittenkin lukenut linkin väärin.


      • Ymmärsitkö lukemasi
        lahdentar kirjoitti:

        Mielenkiintoni heräsi kuka opettaa ja mitä.

        Eph 5:18-25: Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle, kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. Ja olkaa toinen toisellenne alamaiset Kristuksen pelossa. Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,
        Tässä täyttykää sana on prees. pass. imp., eli siinä on kehotus olla täynnä Henkeä. Kun puhutaan Pyhällä Hengellä täyttymisestä, niin siinä on monta ulottuvuutta. Eräs ulottuvuus on olla täynnä Henkeä, joka tarkoittaa sitä, että annamme Pyhän Hengen vaikuttaa meissä Jumalan tahdon mukaisesti.
        Jumala vaikuttaa Pyhässä Hengessä niissä, jotka suostuvat olemaan täynnä Henkeä (täyttykää Hengellä) Efesolaiskirjeen luvun 5 mukaisia asioita, eli kun ollaan täynnä Henkeä tai täytytään Hengellä, niin silloin voimme:
        - puhua Jumalan sanaa keskenämme rohkaisuksi, rakennukseksi ja lohdutukseksi toinen toisillemme
        - laulaa kiitosta ja ylistystä Jumalalle
        - voimme pitää toinen toistamme itseämme parempina (on sama asia kuin alamaisuus toinen toisillemme)
        - vaimot kykenevät rakastamaan aviomiehiään
        - aviomiehet kykenevät ja suostuvat rakastamaan vaimojaan niinkuin Kristus rakastaa seurakuntaansa.

        Toi on tuolta. http://www.kotipetripaavola.com/Pyhan_Hengen_sinetti_ja_kaste.html

        Olet sittenkin lukenut linkin väärin.

        Ymmärsitkö lukemasi "lahdentar" ?

        Luetko uudestaan Paetrin sepustuksen, eli Petri siis kirjoittaa tuolla seuraavaa:

        "Tämä on Pyhän Hengen sinetti lapseuden Henki, jonka jokainen saa uskoontullessaan. Ensin siis saadaan Lapseuden Henki sinetiksi Jumalan lapseudesta, joka on myös voima uskovalle palveluksen työhön sekä antaa voiman olla ja pysyä Jumalan lapsena. Tämä sinetti eli kaste Pyhällä Hengellä voi myös tapahtua yhtä aikaa Pyhällä Hengellä täyttymisen kanssa, niin kuin UT sen meille todistaa esim. Apt luvussa 10. Mutta Pyhällä Hengellä täyttyminen on eri asia kuin Pyhän Hengen kaste "

        Petri siis erottaa Henki kasteen ja sitten täyttymisen !

        Siis kun hän sanoo tuossa:

        "Tämä sinetti eli kaste Pyhällä Hengellä voi myös tapahtua yhtä aikaa Pyhällä Hengellä täyttymisen kanssa"

        Siis tuossa ja tuon lauseen kautta nuo asiat erotellaan toisistaan, siis Raamatun mukaan kun Henki tulee uskovaan, niin hän VARMASTI TÄYTTYY Hengellä, eli saa KOKO Hengen !

        Siis on mahdototonta kastaa vain osaksi, eli raamaattu puhuu sanoi Babtizoo, eli upottaa Henkeen, eli sama sana jota käytettiin vesikasteessa kun ihminen upotettiin veteen kokonaan !

        Siis YHÄ sanon, että taustalla on tuo osa täyttymis oppi, vaikka sinä et sitä myönnäkkään !

        Olet ilmeisesti Petrin opetuslapsia tai seuraajia, joten kysytkö itse Petriltä tätä kohtaa, ja mitä PETRI ITSE selittää siitä ?

        ja pyydätkö häntä sitten miettimään ja korjaamaan tuon kirjoituksensa tarvittaessa, sillä nyt siitä kuitenkin tulee läpi osahenki oppi, eli se mitä vapaakirkolliset ja helluntailaiset ovat opettaneet pitkään jo !

        Jos tuo on yhä vain jäänne, niin sekin pitäisi poistaa, jotta ei johda harhaan muita, vai kumartaako Petri noille ryhmille, jotta ei tulisi hyljätyksi itse heidän taholtaan ???


      • Vielä yksi huomio !
        lahdentar kirjoitti:

        Mielenkiintoni heräsi kuka opettaa ja mitä.

        Eph 5:18-25: Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle, kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. Ja olkaa toinen toisellenne alamaiset Kristuksen pelossa. Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,
        Tässä täyttykää sana on prees. pass. imp., eli siinä on kehotus olla täynnä Henkeä. Kun puhutaan Pyhällä Hengellä täyttymisestä, niin siinä on monta ulottuvuutta. Eräs ulottuvuus on olla täynnä Henkeä, joka tarkoittaa sitä, että annamme Pyhän Hengen vaikuttaa meissä Jumalan tahdon mukaisesti.
        Jumala vaikuttaa Pyhässä Hengessä niissä, jotka suostuvat olemaan täynnä Henkeä (täyttykää Hengellä) Efesolaiskirjeen luvun 5 mukaisia asioita, eli kun ollaan täynnä Henkeä tai täytytään Hengellä, niin silloin voimme:
        - puhua Jumalan sanaa keskenämme rohkaisuksi, rakennukseksi ja lohdutukseksi toinen toisillemme
        - laulaa kiitosta ja ylistystä Jumalalle
        - voimme pitää toinen toistamme itseämme parempina (on sama asia kuin alamaisuus toinen toisillemme)
        - vaimot kykenevät rakastamaan aviomiehiään
        - aviomiehet kykenevät ja suostuvat rakastamaan vaimojaan niinkuin Kristus rakastaa seurakuntaansa.

        Toi on tuolta. http://www.kotipetripaavola.com/Pyhan_Hengen_sinetti_ja_kaste.html

        Olet sittenkin lukenut linkin väärin.

        Siis "lahdentar" uudestisyntynyt on Hengessä syntymänsä jälkeen, eli siitä Hengessä eli "täyttyneenä", alkaa vaellus ja halu julistaa ilosanomaa kaikille täysin arastelematta ja pelkäämättä, ja oma todistus on vahva, eli siitä näkee uudestisyntymisen tapahtuneen eli uudestisyntymisen hetken uudestisyntynyt kyllä tietää ja se tuo todellisen muutoksen ihmisen elämään !

        Tuota sanotaan ensirakkaudeksi, ja rakastunut kertoo kaikille rakkaastaan ! :)


      • Tiestä
        Ymmärsitkö lukemasi kirjoitti:

        Ymmärsitkö lukemasi "lahdentar" ?

        Luetko uudestaan Paetrin sepustuksen, eli Petri siis kirjoittaa tuolla seuraavaa:

        "Tämä on Pyhän Hengen sinetti lapseuden Henki, jonka jokainen saa uskoontullessaan. Ensin siis saadaan Lapseuden Henki sinetiksi Jumalan lapseudesta, joka on myös voima uskovalle palveluksen työhön sekä antaa voiman olla ja pysyä Jumalan lapsena. Tämä sinetti eli kaste Pyhällä Hengellä voi myös tapahtua yhtä aikaa Pyhällä Hengellä täyttymisen kanssa, niin kuin UT sen meille todistaa esim. Apt luvussa 10. Mutta Pyhällä Hengellä täyttyminen on eri asia kuin Pyhän Hengen kaste "

        Petri siis erottaa Henki kasteen ja sitten täyttymisen !

        Siis kun hän sanoo tuossa:

        "Tämä sinetti eli kaste Pyhällä Hengellä voi myös tapahtua yhtä aikaa Pyhällä Hengellä täyttymisen kanssa"

        Siis tuossa ja tuon lauseen kautta nuo asiat erotellaan toisistaan, siis Raamatun mukaan kun Henki tulee uskovaan, niin hän VARMASTI TÄYTTYY Hengellä, eli saa KOKO Hengen !

        Siis on mahdototonta kastaa vain osaksi, eli raamaattu puhuu sanoi Babtizoo, eli upottaa Henkeen, eli sama sana jota käytettiin vesikasteessa kun ihminen upotettiin veteen kokonaan !

        Siis YHÄ sanon, että taustalla on tuo osa täyttymis oppi, vaikka sinä et sitä myönnäkkään !

        Olet ilmeisesti Petrin opetuslapsia tai seuraajia, joten kysytkö itse Petriltä tätä kohtaa, ja mitä PETRI ITSE selittää siitä ?

        ja pyydätkö häntä sitten miettimään ja korjaamaan tuon kirjoituksensa tarvittaessa, sillä nyt siitä kuitenkin tulee läpi osahenki oppi, eli se mitä vapaakirkolliset ja helluntailaiset ovat opettaneet pitkään jo !

        Jos tuo on yhä vain jäänne, niin sekin pitäisi poistaa, jotta ei johda harhaan muita, vai kumartaako Petri noille ryhmille, jotta ei tulisi hyljätyksi itse heidän taholtaan ???

        Tiedetäänkö täällä, että ihmisen on annettava oma sinettinsä siitä, että Jumala on totinen Jumala. Sinetti ei ole Pyhän Hengen kaste, vaan se tarkoittaa sitä, että ihminen, joka antaa oman sinettinsä kuuliaisuuden kautta Jeesukseen, eli uskoo kaiken, mitä Jeesus sanoo ja opettaa, saa Jumalan sinetin turvaksi kasvatuksen ajaksi, eli ihminen on suljettu sinetillä Jeesuksen opetukseen. Pyhällä Hengellä ihminen täyttyy sen jälkeen, kun on saanut puhdistuksen Jumalan Sanalla. Jeesus sanoo, että te olette puhtaita sen Sanan kautta, jonka olen teille puhunut, eli ensin on oltava oppilas. Oppilaasta kasvaa Jeesuksen ystävä.

        Lihan käsivarsi ei anna Pyhän Hengen kastetta, sillä sen suorittaa niin suuri Kastaja, että täällä kasteen antaja ei ole edes Hänen kengänpaulaansa arvollinen päästämään.


      • Älä tule sekoittamaa
        Tiestä kirjoitti:

        Tiedetäänkö täällä, että ihmisen on annettava oma sinettinsä siitä, että Jumala on totinen Jumala. Sinetti ei ole Pyhän Hengen kaste, vaan se tarkoittaa sitä, että ihminen, joka antaa oman sinettinsä kuuliaisuuden kautta Jeesukseen, eli uskoo kaiken, mitä Jeesus sanoo ja opettaa, saa Jumalan sinetin turvaksi kasvatuksen ajaksi, eli ihminen on suljettu sinetillä Jeesuksen opetukseen. Pyhällä Hengellä ihminen täyttyy sen jälkeen, kun on saanut puhdistuksen Jumalan Sanalla. Jeesus sanoo, että te olette puhtaita sen Sanan kautta, jonka olen teille puhunut, eli ensin on oltava oppilas. Oppilaasta kasvaa Jeesuksen ystävä.

        Lihan käsivarsi ei anna Pyhän Hengen kastetta, sillä sen suorittaa niin suuri Kastaja, että täällä kasteen antaja ei ole edes Hänen kengänpaulaansa arvollinen päästämään.

        Älä tule sekoittamaan taas kerran !

        Voisitko siis pysyä pois omine oppeinesi ???

        Ne on JO kuultu, ja nyt on aiheena Hengellä täyttyminen eikä sinun omat "satuliusi" !


      • Tiestä
        Älä tule sekoittamaa kirjoitti:

        Älä tule sekoittamaan taas kerran !

        Voisitko siis pysyä pois omine oppeinesi ???

        Ne on JO kuultu, ja nyt on aiheena Hengellä täyttyminen eikä sinun omat "satuliusi" !

        Mitäpä jos sinä alkaisit vihdoin lukemaan evankeliumeita ja ehkäpä saisit vielä Pyhän Hengen LAHJAN päältäsi kirkastamaan Jumalan Sanan. Nyt olet jo pitkällä väärällä tiellä menossa ja sinua on moni yrittänyt palauttaa oikealle tielle, mutta et ole kuullut. Jätä toisten tuomitsemiset ja syyttämiset, kun et itse ole vielä mitään oppinut Jeesukselta. Jumala valitsee Itse opettajansa ja nuo opettajat ovat tänä aikana heitä, jotka ovat kultasepän tulen kautta puhdistetut. Haluatko sellaisen puhdistuksen?


      • jaikalii
        Tiestä kirjoitti:

        Tiedetäänkö täällä, että ihmisen on annettava oma sinettinsä siitä, että Jumala on totinen Jumala. Sinetti ei ole Pyhän Hengen kaste, vaan se tarkoittaa sitä, että ihminen, joka antaa oman sinettinsä kuuliaisuuden kautta Jeesukseen, eli uskoo kaiken, mitä Jeesus sanoo ja opettaa, saa Jumalan sinetin turvaksi kasvatuksen ajaksi, eli ihminen on suljettu sinetillä Jeesuksen opetukseen. Pyhällä Hengellä ihminen täyttyy sen jälkeen, kun on saanut puhdistuksen Jumalan Sanalla. Jeesus sanoo, että te olette puhtaita sen Sanan kautta, jonka olen teille puhunut, eli ensin on oltava oppilas. Oppilaasta kasvaa Jeesuksen ystävä.

        Lihan käsivarsi ei anna Pyhän Hengen kastetta, sillä sen suorittaa niin suuri Kastaja, että täällä kasteen antaja ei ole edes Hänen kengänpaulaansa arvollinen päästämään.

        >>>Pyhällä Hengellä ihminen täyttyy sen jälkeen, kun on saanut puhdistuksen Jumalan Sanalla. Jeesus sanoo, että te olette puhtaita sen Sanan kautta, jonka olen teille puhunut, eli ensin on oltava oppilas. Oppilaasta kasvaa Jeesuksen ystävä.


      • Tiestä
        jaikalii kirjoitti:

        >>>Pyhällä Hengellä ihminen täyttyy sen jälkeen, kun on saanut puhdistuksen Jumalan Sanalla. Jeesus sanoo, että te olette puhtaita sen Sanan kautta, jonka olen teille puhunut, eli ensin on oltava oppilas. Oppilaasta kasvaa Jeesuksen ystävä.

        Oliko Kornelius pystymetsästä uskoon tullut ihminen? Vai oliko hän saanut siementä, jonka tiedät olevan Jumalan Sana?


    • Hengessä kastettu

      Pyhän Hengen kasteesta on tullut kiistakapula jota säännöllisesti retuutetaan tällä palstalla.
      Henkikasteessa saatava enkelien kieli on rukouskieli jota kukaan ei ymmärrä. 1 Kor. 13:1. 14:2. Jokainen uskoon tullut ja kastettu saa henkikasteen. Apt. 8:14-17. 19:1-6.
      Harha-ajattelijoiden kannalta usko ja kasteet vedessä ja Hengessä on harmillista. Nuo kokemustapahtumat ovat se pääasia mitä alkuperäinen usko on.

      Oikea opetus aiheesta
      http://www.Jeesus-on-Herra.com/kirjoitukset/pyhanhengenkasteesta.html

      • VOI että....

        Tänne tuodaan viitteitä opetuksiin ja niissä opetukset ovat aivan VÄÄRIÄ. Jokaisen on nyt aika tutkia itse mitä Raamattu opettaa näistä tärkeistä asioista. Lopettakaa nyt ihmisten seuraaminen, sillä jos jatkatte sitä, eksytte sellaiseen viidakkoon, josta on vaikea päästä ulos.

        Petrit ja Weijot ovat saaneet itse väärää opetusta ja eivät sen takia enää näe totuutta.


      • Tiestä

        "Jumala sääsi nämä molemmat kasteet kuulumaan kaikille, jotka ottavat vastaan Jeesuksen syntiensä sovittajaksi ja elämänsä Herraksi. Kasteet vedessä ja Hengessä ovat Kristuksen opin alkeita. Hb. 6:1-3. Ne tulee ottaa vastaan ennen siirtymistä kristinuskon syvempiin asioihin."

        Weijo L kirjoittaa Henkikasteenkin olevan Kristuksen opin alkeita. Se on täysin harhaan johtava opetus. Vesikaste on Kristuksen opin alkeita, mutta Henki kaste EI SITÄ OLE.
        Pyhän Hengen kaste ei todellakaan ole alkeisoppi, vaan se on sellainen tapahtuma, että sen saavat vain ihmiset, jotka ovat oppineet Jeesuksesta.
        Halvallapa luulevat saavansa kalleimman kasteen, mitä koko maailman kaikkeudessa on saatavilla heille, jotka uskovat.


    • irish

      Turun weijolla on tossa väärä opetus.

      • "Tieställä" vielä pa

        "Tieställä" vielä pahempia harhaoppeja !


      • Tiestä
        "Tieställä" vielä pa kirjoitti:

        "Tieställä" vielä pahempia harhaoppeja !

        36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

        Olen sinetillä vahvistanut, että Jumala on totinen, joten perässäni kulkeva ihminen on itse harhassa ja se näkyy hänen hedelmistään. Hän ei kykene kuuliaisuuteen Jumalan Sanalle, eli Jumalan ainoalle Pojalle.

        Johannes 3
        31 Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.
        32 Ja mitä hän on nähnyt ja kuullut, sitä hän todistaa; ja hänen todistustansa ei kukaan ota vastaan.

        33 Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        34 Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.
        35 Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
        36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."


      • Nyt taisi tulla Totu
        Tiestä kirjoitti:

        36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

        Olen sinetillä vahvistanut, että Jumala on totinen, joten perässäni kulkeva ihminen on itse harhassa ja se näkyy hänen hedelmistään. Hän ei kykene kuuliaisuuteen Jumalan Sanalle, eli Jumalan ainoalle Pojalle.

        Johannes 3
        31 Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.
        32 Ja mitä hän on nähnyt ja kuullut, sitä hän todistaa; ja hänen todistustansa ei kukaan ota vastaan.

        33 Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        34 Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.
        35 Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
        36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

        Nyt taisi tulla Totuus, siis "Tiestä" kirjoitti edellä seuraavaa:

        "Olen sinetillä vahvistanut, että Jumala on totinen, joten perässäni kulkeva ihminen on itse harhassa ja se näkyy hänen hedelmistään. Hän ei kykene kuuliaisuuteen Jumalan Sanalle, eli Jumalan ainoalle Pojalle. "

        Siis "Tiestä" on jollain "omalla sinetillä" ihan itse vahvistanut Jumalan olevan totinen, ja sitten tulee se Totuus, eli hän sanoo reilusti, että joka kulkee "Tiestän" omissa opeissa ja niiden jäljessä on harhassa ja se näkyy siis sen perässä kulkijan hedelmistä, ja "Tiestän" omista hedelmistä selvästi, siis se harhassa olo !

        Eli Kuten "Tiestä" oikein sanoo, hän itse ei kykene kulkemaan kuuliaisuudessa eikä häntä ja hänen herhaoppejaan seuraava myöskään siihen kykene !

        Hienoa, että kerroit tuon ihan itse kaikille, että sinua ja oppejasi seuraava putoaa kuoppaan kanssasi, nyt kaikki tietävät varoa valheitasi !


      • Tiestä
        Nyt taisi tulla Totu kirjoitti:

        Nyt taisi tulla Totuus, siis "Tiestä" kirjoitti edellä seuraavaa:

        "Olen sinetillä vahvistanut, että Jumala on totinen, joten perässäni kulkeva ihminen on itse harhassa ja se näkyy hänen hedelmistään. Hän ei kykene kuuliaisuuteen Jumalan Sanalle, eli Jumalan ainoalle Pojalle. "

        Siis "Tiestä" on jollain "omalla sinetillä" ihan itse vahvistanut Jumalan olevan totinen, ja sitten tulee se Totuus, eli hän sanoo reilusti, että joka kulkee "Tiestän" omissa opeissa ja niiden jäljessä on harhassa ja se näkyy siis sen perässä kulkijan hedelmistä, ja "Tiestän" omista hedelmistä selvästi, siis se harhassa olo !

        Eli Kuten "Tiestä" oikein sanoo, hän itse ei kykene kulkemaan kuuliaisuudessa eikä häntä ja hänen herhaoppejaan seuraava myöskään siihen kykene !

        Hienoa, että kerroit tuon ihan itse kaikille, että sinua ja oppejasi seuraava putoaa kuoppaan kanssasi, nyt kaikki tietävät varoa valheitasi !

        Mitä tarkoitat?
        Tarkoitatko, että näin ei saa tehdä:
        33 Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        Olen kuullut ja ottanut vastaan Jeesuksen, joka on Jumalan Sana. Olen ottanut vastaan Hänen todistuksensa ja näin sinetillä vahvistanut, että Jumala on totinen ja Häntä meidän tulee seurata, jos tahdomme pelastukseen kasvaa.

        Eikö sinustakin ole oikein, että ihmiset saisivat keskustella ilman perässä kulkevia pilkkaajia? Noilla pilkkaajilla kun ei ole opista mitään sanottavaa ja siksi he hyökkäilevät pilkkaamaan heitä, jotka keskutelevat opista, mutta eivät mielytä heitä koska eivät ole samassa opissa.

        Kaikki saavat keskustella ja olla samaa tai eri mieltä. Keskustelun tarkoitus on auttaa ihmisiä miettimään itse keskustelun kohteena olevaa asiaa. Ei kukaan saa pakkosyöttää, tai miekalla pakottaa ketään mihinkään, sillä ei ainakaan Jumalan asioissa sitä voi tehdä, koska usko on vapaasta tahdosta otettava vastaan, tai hylättävä.

        Sinetin antavat he, jotka ottavat vastaan Jeesuksen opetukset ja pitävät ne. He kasvavat kuuliaisuuden kautta vapauteen ilman omaa työtään. Sana joko sulautuu ihmiseen, tai ei sulaudu.


      • Tiestä
        Tiestä kirjoitti:

        Mitä tarkoitat?
        Tarkoitatko, että näin ei saa tehdä:
        33 Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        Olen kuullut ja ottanut vastaan Jeesuksen, joka on Jumalan Sana. Olen ottanut vastaan Hänen todistuksensa ja näin sinetillä vahvistanut, että Jumala on totinen ja Häntä meidän tulee seurata, jos tahdomme pelastukseen kasvaa.

        Eikö sinustakin ole oikein, että ihmiset saisivat keskustella ilman perässä kulkevia pilkkaajia? Noilla pilkkaajilla kun ei ole opista mitään sanottavaa ja siksi he hyökkäilevät pilkkaamaan heitä, jotka keskutelevat opista, mutta eivät mielytä heitä koska eivät ole samassa opissa.

        Kaikki saavat keskustella ja olla samaa tai eri mieltä. Keskustelun tarkoitus on auttaa ihmisiä miettimään itse keskustelun kohteena olevaa asiaa. Ei kukaan saa pakkosyöttää, tai miekalla pakottaa ketään mihinkään, sillä ei ainakaan Jumalan asioissa sitä voi tehdä, koska usko on vapaasta tahdosta otettava vastaan, tai hylättävä.

        Sinetin antavat he, jotka ottavat vastaan Jeesuksen opetukset ja pitävät ne. He kasvavat kuuliaisuuden kautta vapauteen ilman omaa työtään. Sana joko sulautuu ihmiseen, tai ei sulaudu.

        Joka tuntee Jeesuksen tietää Jeesuksen vastanneen opetuslapsille, jotka kyselivät mitä heidän tulee tehdä jotta he Jumalan tekoja tekisivät, että heidän tulee uskoa Häneen, jonka Jumala on lähettänyt.
        Kenet Jumala lähetti? Hän lähetti OMAN SANANSA, joka tuli taivaasta ihmiseksi ja palasi taivaaseen annettuaan opetuksen ja Uhrin.

        Joka ottaa vastaan Jumalan Sanan, joutuu huutamaan Herraa avuksi. Liha ei voi pitää lakia, joka on rakkaus ja jossa ikuinen laki, kymmenen käskyä pysyy voimassa.

        Siis, jo vanhassa liitossa Jumalan Henki kirkasti synnin ja Jumalan miehet turvautuivat Jumalaan joskus jopa peljäten, että Jumala voi ottaa heiltä Henkensä poissa. Nuo miehet tutkivat jopa yötä päivää Jumalan lakia ja todistivat sen olevan hyvä, sillä laki näytti heille synnin ja kuoleman.

        Paavalikin luuli olevansa hyvä uskovainen, sillä hänhän kuului lain puolustajien kiivaimpaan lahkoon, mutta saatuaan kohdata Jeesuksen, hän tunnusti, että hän ei tuntenut lakia.
        Hän ei tiennyt lain muutoksesta mitään. Hän ei siis tuntenut uuden liiton lakia, joka on esteenä kaikelle pahalle ja siksi Paavalikin oli tietämättömänä ja epäuskossa tehnyt syntiä.
        Hän oli jopa vainonnut Jeesuksen seuraajia, mutta hän teki parannuksen lain tuntemisen kautta. Siksi Paavali ylistää lakia kertoen sen olevan hyvä ja pyhä.

        Lain kautta hän pääsi vapaaksi lain alta, sillä Jeesuksessa ei ole mitään lakia, joka kykenee langettamaan tuomion. Jeesuksessa laki pysyy voimassa ja kuten tiedämme, ei Suomen lakikaan langeta tuomioita laissa pysyville, vaan vain heille, jotka jäävät lain alle.


      • Oikeampi käännös s
        Tiestä kirjoitti:

        Mitä tarkoitat?
        Tarkoitatko, että näin ei saa tehdä:
        33 Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        Olen kuullut ja ottanut vastaan Jeesuksen, joka on Jumalan Sana. Olen ottanut vastaan Hänen todistuksensa ja näin sinetillä vahvistanut, että Jumala on totinen ja Häntä meidän tulee seurata, jos tahdomme pelastukseen kasvaa.

        Eikö sinustakin ole oikein, että ihmiset saisivat keskustella ilman perässä kulkevia pilkkaajia? Noilla pilkkaajilla kun ei ole opista mitään sanottavaa ja siksi he hyökkäilevät pilkkaamaan heitä, jotka keskutelevat opista, mutta eivät mielytä heitä koska eivät ole samassa opissa.

        Kaikki saavat keskustella ja olla samaa tai eri mieltä. Keskustelun tarkoitus on auttaa ihmisiä miettimään itse keskustelun kohteena olevaa asiaa. Ei kukaan saa pakkosyöttää, tai miekalla pakottaa ketään mihinkään, sillä ei ainakaan Jumalan asioissa sitä voi tehdä, koska usko on vapaasta tahdosta otettava vastaan, tai hylättävä.

        Sinetin antavat he, jotka ottavat vastaan Jeesuksen opetukset ja pitävät ne. He kasvavat kuuliaisuuden kautta vapauteen ilman omaa työtään. Sana joko sulautuu ihmiseen, tai ei sulaudu.

        Oikeampi käännös siis suoraan alkukielestä sanoo seuraavaa:

        33 Ottava hänen todistuksensa sinetöi että Jumala totuudenmukainen on !

        Se on siis lähinnä omakohtainen vahvistus / varmuus sille, että Jumala on totuudenmukainen, eli sanansa on Totuus !

        Ja sen Uskon siis sai aikaan Jumala ja sen Jumalan synnyttämän uskon kautta ja ansiosta uskova ymmärtää Jumalan puhuvan Totuutta !

        Sinä "Tiestä" siirrät sen omaksi sinetillä sinetöinniksesi, sen todellisuudessa Jumalan suorittaman sinetöinnin.

        Siis Jumala yksin kykenee Uskon synnyttämään, ja sen Jumalan synnyttämän Uskon kautta ja vuoksi uskova kykenee Uskomaan ilosanoman ja Jumala sinetöi Hengellään uskoon tulleen eli uudestisyntyneen.

        Mutta sinullehan "Tiestä" uskoontulo ja uudestisyntyminen ovat erillisiä tapahtumia, joiden välillä on joku pyhittymis aika eli jakso, mutta Raamatun mukaan näin ei todellakaan ole, vaan Uskoontulo ja uudestisyntyminen tapahtuvat samassa hetkessä, ekäi eri aikaan todellakaan !

        Olet omiin luuloihisi ja kokemuksiisi ja kuvitelmiisi perustaen rakennellut omia oppeja, etkä ole siis perustanut tuohon Jumalan totuudenmukaisuuteen, eli et ole perustanut Totuuteen eli Raamatun terveeseen opetukseen, vaan omiin kuvitelmiisi omiin kokemuksiisi perustaen !

        Sanotaankohan tuota kokemus kristillisyydeksi, eli siinä ei Sanalla ja Sanan kautta tutkita omia kokemuksia, vaan sen sijaan kokemuksiin perustuen tulkitaan Sanaa, eli ihan päinvastoin kuin tulisi !

        Siis Raamatun Sanalla tulisi tutkia kaikki, mutta sinä olet kääntänyt sen päälaelleen ja siksi olet monella tapaa ja monessa kohtaa harhaan mennyt !

        Ja sinä tuossa alempana kirjoitat, että Jumala lähetti OMAN SANANSA, joten kysyn, että miksi et luota Sanaan, vaan sen sijaan omiin tunnekokemuksiisi ja omiin tulkintoihisi niistä kokemuksista ja omiin kuvitelmiisi ?

        Siis olet vaihtanut Sanan, omaan itseesi ja omiin tulkintoihisi asioista !


      • Tiestä
        Oikeampi käännös s kirjoitti:

        Oikeampi käännös siis suoraan alkukielestä sanoo seuraavaa:

        33 Ottava hänen todistuksensa sinetöi että Jumala totuudenmukainen on !

        Se on siis lähinnä omakohtainen vahvistus / varmuus sille, että Jumala on totuudenmukainen, eli sanansa on Totuus !

        Ja sen Uskon siis sai aikaan Jumala ja sen Jumalan synnyttämän uskon kautta ja ansiosta uskova ymmärtää Jumalan puhuvan Totuutta !

        Sinä "Tiestä" siirrät sen omaksi sinetillä sinetöinniksesi, sen todellisuudessa Jumalan suorittaman sinetöinnin.

        Siis Jumala yksin kykenee Uskon synnyttämään, ja sen Jumalan synnyttämän Uskon kautta ja vuoksi uskova kykenee Uskomaan ilosanoman ja Jumala sinetöi Hengellään uskoon tulleen eli uudestisyntyneen.

        Mutta sinullehan "Tiestä" uskoontulo ja uudestisyntyminen ovat erillisiä tapahtumia, joiden välillä on joku pyhittymis aika eli jakso, mutta Raamatun mukaan näin ei todellakaan ole, vaan Uskoontulo ja uudestisyntyminen tapahtuvat samassa hetkessä, ekäi eri aikaan todellakaan !

        Olet omiin luuloihisi ja kokemuksiisi ja kuvitelmiisi perustaen rakennellut omia oppeja, etkä ole siis perustanut tuohon Jumalan totuudenmukaisuuteen, eli et ole perustanut Totuuteen eli Raamatun terveeseen opetukseen, vaan omiin kuvitelmiisi omiin kokemuksiisi perustaen !

        Sanotaankohan tuota kokemus kristillisyydeksi, eli siinä ei Sanalla ja Sanan kautta tutkita omia kokemuksia, vaan sen sijaan kokemuksiin perustuen tulkitaan Sanaa, eli ihan päinvastoin kuin tulisi !

        Siis Raamatun Sanalla tulisi tutkia kaikki, mutta sinä olet kääntänyt sen päälaelleen ja siksi olet monella tapaa ja monessa kohtaa harhaan mennyt !

        Ja sinä tuossa alempana kirjoitat, että Jumala lähetti OMAN SANANSA, joten kysyn, että miksi et luota Sanaan, vaan sen sijaan omiin tunnekokemuksiisi ja omiin tulkintoihisi niistä kokemuksista ja omiin kuvitelmiisi ?

        Siis olet vaihtanut Sanan, omaan itseesi ja omiin tulkintoihisi asioista !

        33 Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        Miksi pyrit selittelemään asian muuksi mitä se todellisuudessa on?

        Jumala on uskon aloittaja ja antaja, ihminen on tuon uskon vastaanottaja ja ihminen joka ottaa vastaan Jeesuksen todistuksen sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen. Jumalan ei tarvitse Itse Itseään sinetillä vahvistaa, sillä Hän tuntee Itsensä ja meidät.

        Raamattu kertoo, että me saamme kasteessa Pyhän Hengen LAHJAN, sen saavat kaikki kastetut, kaukana ja lähellä olevat ja lapsemme ja kaikki.

        Tuo rakas Pyhän Hengen valtava Jumalan armonosoitus ja LAHJA opettaa päältämme meidät tuntemaan Jumalan Sanan ja joka ottaa vastaan Sanan, eli Jeesuksen todistuksen, sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        Nuo saavat kasvaa Sanan ja Pyhän Hengen kirkkaassa valossa ja pesossa ja heidät Jumalan Sanan siemen synnyttää uudeksi. Jumala kastaa Itse synnyttämänsä lapsen ja siinä ei ole mukana lihankäsivartta kuten on täällä annettavassa vesikasteessa, joka annetaan JEESUKSEN TUNTEMISEKSI JA PARANNUKSEKSI. Ensin on opetuslapseus. Toiset opetuslapset syntyvät uudeksi ja toiset eivät koskaan sitä uudestisyntymistä koe, sillä kaikki eivät anna todistusta siitä, että Jeesuksen todistus on elävän Jumalan totisuus.


      • Höpö höpö "Tiestä"
        Tiestä kirjoitti:

        33 Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        Miksi pyrit selittelemään asian muuksi mitä se todellisuudessa on?

        Jumala on uskon aloittaja ja antaja, ihminen on tuon uskon vastaanottaja ja ihminen joka ottaa vastaan Jeesuksen todistuksen sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen. Jumalan ei tarvitse Itse Itseään sinetillä vahvistaa, sillä Hän tuntee Itsensä ja meidät.

        Raamattu kertoo, että me saamme kasteessa Pyhän Hengen LAHJAN, sen saavat kaikki kastetut, kaukana ja lähellä olevat ja lapsemme ja kaikki.

        Tuo rakas Pyhän Hengen valtava Jumalan armonosoitus ja LAHJA opettaa päältämme meidät tuntemaan Jumalan Sanan ja joka ottaa vastaan Sanan, eli Jeesuksen todistuksen, sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.

        Nuo saavat kasvaa Sanan ja Pyhän Hengen kirkkaassa valossa ja pesossa ja heidät Jumalan Sanan siemen synnyttää uudeksi. Jumala kastaa Itse synnyttämänsä lapsen ja siinä ei ole mukana lihankäsivartta kuten on täällä annettavassa vesikasteessa, joka annetaan JEESUKSEN TUNTEMISEKSI JA PARANNUKSEKSI. Ensin on opetuslapseus. Toiset opetuslapset syntyvät uudeksi ja toiset eivät koskaan sitä uudestisyntymistä koe, sillä kaikki eivät anna todistusta siitä, että Jeesuksen todistus on elävän Jumalan totisuus.

        Höpö höpö "Tiestä" !

        Etkö jo voisi lopettaa näitä omia tulkintojasi ?

        Siis aikoinaan itse selitit ensin saaneesi vauva kasteessa muistaaksen jonkun kasteen armon, mitä se sitten tarkoittaakaan, koska sellaista käsitettä et Raamatusta löydä !

        Sitten sen jälkeen sanoit, että sinua säilytettiin jossain "arkissa", ja sitäkään et löydä Raamatusta, van sekin on omaa keksintöäsi !

        Seuraavaksi sanoit jotenkin noiden kasteen armojen ja arkkijuttujen kautta niin, että Jumala "säilytti" sinut kunnes sitten tulit omien sanojesi mukaan uskoon.

        Sen "uskoontulosi" jälkeen, vuosinen parannuksien tekojen jälkeen, sitten menit jostain ahtaasta portista muka läpi, eli kilvoittelit kovasti ja parantelit kai itseäsi, kunnes tulit jotenkin valmiiksi ja täydelliseski kai ja siten muka "uudestisynnyit".

        No, uudestisyntyminen ja uskootulo ovat YKSI ja SAMA tapahtuma, jotka sinä olet erottanut erillisiksi ja niiden väliin jonkun kilvoittelun ilman Henkeä, sillä jos ei ole uudestisyntynyt, ei ole Henkeäkään, joten siitä uskoontulostasi eli oikeammin siis käännynnäiseksi tulemisestasi asti sitten ITSE MUKA PYHITIT ITSESI Jumalalle kelpaavaksi ja sen OMIEN TEKOJESI kautta muka uudestisynnyit sitten !

        Nyt sitten LUULET olevasi ahtaan portin läpi käynyt, ja sanot, että sinun ei enää
        tarvitse tehdä syntiä !

        Siis et suoraan sano sitä, että et tee syntiä, vaan kierrät sen ovelasti, eli sanoit aikoinaan, että jos meinaat langeta, niin Jumalan suuri armo estää sinua lankeamasta, eli suomeksi sanot että et syntiin lankea muka, kun olet niin täydellinen !

        Ja turha väittää vastaan, sillä sitähän sepustuksesi tarkoittaa SUOMEKSI !


        Koko tuo kertomasi oma todistuksesi ja sepustus on Raamatun vastainen monella tapaa, ja tuota harhaoppien ja omien kuvitelmiesi oppia sinä tuputat tällä kaiken aikaa muillekin, jo se on huono asia, että itse et tutki Sanasta miten asiat todellisuudessa ovat, vaan lisäksi vielä opetat valheita muillekin !

        LOPETA JO, etkö tajua että joudut vaheiden levittämisestäsi tilille Jumalan edessä ???

        Varoitan siis muitakin, tämä "Tiestä" uskoo ihan Raamatun vastaisesti, eli ei ole terveessä Raamatun opetuksessa vaan omissa kuvitelmissaan ja niihin perustuen hän on kehitellyt ihan omat harha oppinsa joita nyt täällä innolla levittää, koska ainakin luulen, että muualta hänet on jo bannattu, kun näistä harhaopeistaan on hänet kiinni lopulta saatu !

        Siis "tiestä" osin kirjoittaa oikeinkin, mutta jos ja kun perehtyy KOKO tuohon sepustukseen, niin selviää se, kuinka hukassa ja harhassa hän oikeasti on !


      • Tiestä
        Höpö höpö "Tiestä" kirjoitti:

        Höpö höpö "Tiestä" !

        Etkö jo voisi lopettaa näitä omia tulkintojasi ?

        Siis aikoinaan itse selitit ensin saaneesi vauva kasteessa muistaaksen jonkun kasteen armon, mitä se sitten tarkoittaakaan, koska sellaista käsitettä et Raamatusta löydä !

        Sitten sen jälkeen sanoit, että sinua säilytettiin jossain "arkissa", ja sitäkään et löydä Raamatusta, van sekin on omaa keksintöäsi !

        Seuraavaksi sanoit jotenkin noiden kasteen armojen ja arkkijuttujen kautta niin, että Jumala "säilytti" sinut kunnes sitten tulit omien sanojesi mukaan uskoon.

        Sen "uskoontulosi" jälkeen, vuosinen parannuksien tekojen jälkeen, sitten menit jostain ahtaasta portista muka läpi, eli kilvoittelit kovasti ja parantelit kai itseäsi, kunnes tulit jotenkin valmiiksi ja täydelliseski kai ja siten muka "uudestisynnyit".

        No, uudestisyntyminen ja uskootulo ovat YKSI ja SAMA tapahtuma, jotka sinä olet erottanut erillisiksi ja niiden väliin jonkun kilvoittelun ilman Henkeä, sillä jos ei ole uudestisyntynyt, ei ole Henkeäkään, joten siitä uskoontulostasi eli oikeammin siis käännynnäiseksi tulemisestasi asti sitten ITSE MUKA PYHITIT ITSESI Jumalalle kelpaavaksi ja sen OMIEN TEKOJESI kautta muka uudestisynnyit sitten !

        Nyt sitten LUULET olevasi ahtaan portin läpi käynyt, ja sanot, että sinun ei enää
        tarvitse tehdä syntiä !

        Siis et suoraan sano sitä, että et tee syntiä, vaan kierrät sen ovelasti, eli sanoit aikoinaan, että jos meinaat langeta, niin Jumalan suuri armo estää sinua lankeamasta, eli suomeksi sanot että et syntiin lankea muka, kun olet niin täydellinen !

        Ja turha väittää vastaan, sillä sitähän sepustuksesi tarkoittaa SUOMEKSI !


        Koko tuo kertomasi oma todistuksesi ja sepustus on Raamatun vastainen monella tapaa, ja tuota harhaoppien ja omien kuvitelmiesi oppia sinä tuputat tällä kaiken aikaa muillekin, jo se on huono asia, että itse et tutki Sanasta miten asiat todellisuudessa ovat, vaan lisäksi vielä opetat valheita muillekin !

        LOPETA JO, etkö tajua että joudut vaheiden levittämisestäsi tilille Jumalan edessä ???

        Varoitan siis muitakin, tämä "Tiestä" uskoo ihan Raamatun vastaisesti, eli ei ole terveessä Raamatun opetuksessa vaan omissa kuvitelmissaan ja niihin perustuen hän on kehitellyt ihan omat harha oppinsa joita nyt täällä innolla levittää, koska ainakin luulen, että muualta hänet on jo bannattu, kun näistä harhaopeistaan on hänet kiinni lopulta saatu !

        Siis "tiestä" osin kirjoittaa oikeinkin, mutta jos ja kun perehtyy KOKO tuohon sepustukseen, niin selviää se, kuinka hukassa ja harhassa hän oikeasti on !

        Sinun on aika oppia keskustelun kultainen sääntö, joka on asiassa pysyminen ilman vastakeskustelijan syyttämistä.
        Olen aina kertonut, että minut on kastettu n. kolmen kuukauden iässä ja sen olen kertonut, että Taivaan Isään uskoin aina. Aina niin kauan kuin muistini taaksepäin yltää. Taivaan Isä oli minulle rakas ja Hän oli aina turvanani.
        Jumalalle ei riittänyt tuo Taivaan Isä usko, vaan Hän kutsui minut uskomaan Poikaansa, eli evankeliumiin ja sen Hän joutui minun vastukseni takia tekemään kahdesti. Ensin piilouduin voimakasta kutsu ja se vaikeni. Olin silloin hyvin nuori. Toinen kutsu tuli noin kymmenen vuoden kuluttua ja sen olin heti valmis vastaan ottamaan.
        Silloin minuun syntyi kova tarve tutustua Jeesukseen. Luin evankeliumeja aina kuin se oli mahdollista. Olin kiinnostunut Jeesuksesta ja Hänen opetuksistaan.

        Jouduin antamaan oman sinettini siitä, että Jeesus on oikamielinen Opettaja, mutta minä en kykene seuraamaan Häntä. Vaikka aivan lapsesta asti käskyt olivat olleet minua suojaamassa (arkissa on käskyt), sillä en langennut ulkonaisiin pahoihin tekoihin käskyjen muistutuksen takia. Mutta sisäinen ihmiseni ei ollut muuttunut sellaiseksi, mitä Jeesus opetti. Ajattelin toisinaan pahaa itsestäni ja lähimmäisistäni ja näin en kunnioittanut ja rakastanut Jumalaa yli kaiken ja itseäni ja lähimmäistäni.

        Paljon tapahtui vähässä aikaa, kun ymmärsin alkaa huutamaan Herraa avukseni. Jouduin kultasepän tulen puhdistukseen ja jos kertoisin sinulle miten kova paikka se oli, niin ehkä alkaisit pelkäämään Jumalaa kuten alkoivat ne kolmetuhatta ihmistä jotka Pietarin puheen ansioista kääntyivät, kastettiin ja jäivät apostolien opetukseen. Heihin syntyi Jumalan pelko apostolien kautta tapahtuvien tunnustekojen takia.

        Minulle tapahtui juuri kuin Raamattu kertoo. Jumala teki kaiken uudeksi ja sain Pyhän Hengen kasteen.

        Jos et kykene käsittämään mitä kerron, niin kysy ilman minun pilkkaamistani, asiassa pysyen.


      • En pilkkaa, vaan ker
        Tiestä kirjoitti:

        Sinun on aika oppia keskustelun kultainen sääntö, joka on asiassa pysyminen ilman vastakeskustelijan syyttämistä.
        Olen aina kertonut, että minut on kastettu n. kolmen kuukauden iässä ja sen olen kertonut, että Taivaan Isään uskoin aina. Aina niin kauan kuin muistini taaksepäin yltää. Taivaan Isä oli minulle rakas ja Hän oli aina turvanani.
        Jumalalle ei riittänyt tuo Taivaan Isä usko, vaan Hän kutsui minut uskomaan Poikaansa, eli evankeliumiin ja sen Hän joutui minun vastukseni takia tekemään kahdesti. Ensin piilouduin voimakasta kutsu ja se vaikeni. Olin silloin hyvin nuori. Toinen kutsu tuli noin kymmenen vuoden kuluttua ja sen olin heti valmis vastaan ottamaan.
        Silloin minuun syntyi kova tarve tutustua Jeesukseen. Luin evankeliumeja aina kuin se oli mahdollista. Olin kiinnostunut Jeesuksesta ja Hänen opetuksistaan.

        Jouduin antamaan oman sinettini siitä, että Jeesus on oikamielinen Opettaja, mutta minä en kykene seuraamaan Häntä. Vaikka aivan lapsesta asti käskyt olivat olleet minua suojaamassa (arkissa on käskyt), sillä en langennut ulkonaisiin pahoihin tekoihin käskyjen muistutuksen takia. Mutta sisäinen ihmiseni ei ollut muuttunut sellaiseksi, mitä Jeesus opetti. Ajattelin toisinaan pahaa itsestäni ja lähimmäisistäni ja näin en kunnioittanut ja rakastanut Jumalaa yli kaiken ja itseäni ja lähimmäistäni.

        Paljon tapahtui vähässä aikaa, kun ymmärsin alkaa huutamaan Herraa avukseni. Jouduin kultasepän tulen puhdistukseen ja jos kertoisin sinulle miten kova paikka se oli, niin ehkä alkaisit pelkäämään Jumalaa kuten alkoivat ne kolmetuhatta ihmistä jotka Pietarin puheen ansioista kääntyivät, kastettiin ja jäivät apostolien opetukseen. Heihin syntyi Jumalan pelko apostolien kautta tapahtuvien tunnustekojen takia.

        Minulle tapahtui juuri kuin Raamattu kertoo. Jumala teki kaiken uudeksi ja sain Pyhän Hengen kasteen.

        Jos et kykene käsittämään mitä kerron, niin kysy ilman minun pilkkaamistani, asiassa pysyen.

        En pilkkaa, vaan keroin vain sinun oman todistuksesi ja sen, että oppisi eivät kestä Raamatun sanomalla koettelua, kuten et sinäkään !

        Siis JOS olisit käynyt ahtaasta portista läpi kuten ITSE sanoit, siis sitä ei Jumala ole vahvistanut, niin silloin olisit myös oppinut Totuuden laajemmin, etkä enää silloin levittelisi valheitasi, etkä luulisi olleesi aina jotenkin Jumalan lapsi !

        Tuokin kirjoittamasi on siis pitkälti ITSESI ja OMAN PYHYYTESI korottamista, ja sekään ei kerro sitä, että olisit kasvanut ja käynyt kunnolla koulun läpi !

        Siis kärsimys itsessään ei ole takuu vielä mistään, sillä Jumala sanoo:

        Jes. 48:10 Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.

        Jer. 6:28 Kaikki he ovat pääniskureita, liikkuvat panettelijoina; he ovat vaskea ja rautaa, ovat kelvottomia kaikki tyynni.
        29 Palkeet puhkuvat, tulesta lähtee vain lyijyä. Turhaan on sulatettu ja sulatettu: pahat eivät ole erottuneet.
        30 Hylkyhopeaksi heitä sanotaan, sillä Herra on heidät hyljännyt.

        Ja sinun hedelmiesi kautta sinun näkee todistavan väärin itsestäsi, eli sinä LUULET itsestäsi liikoja selvästikin !


      • Tiestä
        En pilkkaa, vaan ker kirjoitti:

        En pilkkaa, vaan keroin vain sinun oman todistuksesi ja sen, että oppisi eivät kestä Raamatun sanomalla koettelua, kuten et sinäkään !

        Siis JOS olisit käynyt ahtaasta portista läpi kuten ITSE sanoit, siis sitä ei Jumala ole vahvistanut, niin silloin olisit myös oppinut Totuuden laajemmin, etkä enää silloin levittelisi valheitasi, etkä luulisi olleesi aina jotenkin Jumalan lapsi !

        Tuokin kirjoittamasi on siis pitkälti ITSESI ja OMAN PYHYYTESI korottamista, ja sekään ei kerro sitä, että olisit kasvanut ja käynyt kunnolla koulun läpi !

        Siis kärsimys itsessään ei ole takuu vielä mistään, sillä Jumala sanoo:

        Jes. 48:10 Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.

        Jer. 6:28 Kaikki he ovat pääniskureita, liikkuvat panettelijoina; he ovat vaskea ja rautaa, ovat kelvottomia kaikki tyynni.
        29 Palkeet puhkuvat, tulesta lähtee vain lyijyä. Turhaan on sulatettu ja sulatettu: pahat eivät ole erottuneet.
        30 Hylkyhopeaksi heitä sanotaan, sillä Herra on heidät hyljännyt.

        Ja sinun hedelmiesi kautta sinun näkee todistavan väärin itsestäsi, eli sinä LUULET itsestäsi liikoja selvästikin !

        Mikä sinua vaivaa? Miksi pyrit kumoamaan lähimmäisesi todistuksen? Saako lihasi siitä tyydytystä?
        Se mitä kerron, on totisesti Jumalan työ minussa, joten sinä käyt alati Jumalaa vastaan.
        Olen käynyt ahtaasta portista sisään kulkien parannuksen tien kautta ristille ja hyljännyt syntini esirippuun, joka totisesti on Jeesuksen liha. Tuon esiripun täytyy avautua ylhäältä alas, jotta ihminen pääsee sisimpään majaan. Sinne, missä ei enää ole Uhria, koska synnit on anteeksi annettu.

        Sinun oppisi ei pidä paikkaansa, mutta sinä et nyt sitä pääse käsittämään. Ei kukaan voi ilman Pyhää Henkeä syntyä Sanan siemenestä. Kuinka moni täällä kertookaan ihmisen heti uskoon tultuaan syntyneen uudeksi, mutta kun heidän kanssaan keskutelee, eivät he vieläkään TUNNE Herraa, eli he eivät ole syntyeet Jeesuksen tuomasta siemenestä uudeksi ja mahdotonta se olisikin, sillä hehän kertovat tulleensa uskoon ja silloin ottaneensa kasteen ja vasta siinä vaiheessa saaneensa Pyhän Hengen. Mikä on usko, joka syntyy ilman Sanaa ja Pyhän Hengen lahjaa? Se ei ole Raamatun mitan usko.


      • Jatketaanko harhojes
        Tiestä kirjoitti:

        Sinun on aika oppia keskustelun kultainen sääntö, joka on asiassa pysyminen ilman vastakeskustelijan syyttämistä.
        Olen aina kertonut, että minut on kastettu n. kolmen kuukauden iässä ja sen olen kertonut, että Taivaan Isään uskoin aina. Aina niin kauan kuin muistini taaksepäin yltää. Taivaan Isä oli minulle rakas ja Hän oli aina turvanani.
        Jumalalle ei riittänyt tuo Taivaan Isä usko, vaan Hän kutsui minut uskomaan Poikaansa, eli evankeliumiin ja sen Hän joutui minun vastukseni takia tekemään kahdesti. Ensin piilouduin voimakasta kutsu ja se vaikeni. Olin silloin hyvin nuori. Toinen kutsu tuli noin kymmenen vuoden kuluttua ja sen olin heti valmis vastaan ottamaan.
        Silloin minuun syntyi kova tarve tutustua Jeesukseen. Luin evankeliumeja aina kuin se oli mahdollista. Olin kiinnostunut Jeesuksesta ja Hänen opetuksistaan.

        Jouduin antamaan oman sinettini siitä, että Jeesus on oikamielinen Opettaja, mutta minä en kykene seuraamaan Häntä. Vaikka aivan lapsesta asti käskyt olivat olleet minua suojaamassa (arkissa on käskyt), sillä en langennut ulkonaisiin pahoihin tekoihin käskyjen muistutuksen takia. Mutta sisäinen ihmiseni ei ollut muuttunut sellaiseksi, mitä Jeesus opetti. Ajattelin toisinaan pahaa itsestäni ja lähimmäisistäni ja näin en kunnioittanut ja rakastanut Jumalaa yli kaiken ja itseäni ja lähimmäistäni.

        Paljon tapahtui vähässä aikaa, kun ymmärsin alkaa huutamaan Herraa avukseni. Jouduin kultasepän tulen puhdistukseen ja jos kertoisin sinulle miten kova paikka se oli, niin ehkä alkaisit pelkäämään Jumalaa kuten alkoivat ne kolmetuhatta ihmistä jotka Pietarin puheen ansioista kääntyivät, kastettiin ja jäivät apostolien opetukseen. Heihin syntyi Jumalan pelko apostolien kautta tapahtuvien tunnustekojen takia.

        Minulle tapahtui juuri kuin Raamattu kertoo. Jumala teki kaiken uudeksi ja sain Pyhän Hengen kasteen.

        Jos et kykene käsittämään mitä kerron, niin kysy ilman minun pilkkaamistani, asiassa pysyen.

        Jatketaanko harhojesi käsittelyä "Tiestä"?

        Sinä kirjoitit tuossa, että olet sukonut Jumalaan jo vauvasta asti !

        Sekään ei ole Raamatun mukaista !

        Siis Usko Jumalaan syntyy vasta uudestisyntymässä, eli omat uskottelut eivät Raamatun mukaan ole mitään todellista Uskoa, sillä se on Jumalan teko, että me uskomme, ja usko syntyy vasta uudestisyntymässä.

        Siis uskoit ehkä joulupukiinkin pienenä, mutta sekään "usko" ei perustunut Totuuteen !

        Näetkö kuinka sinä selittelet ihan Raamatun vastaisia itsestäsi, ja luulet olleesi uskova vaikka et Uskoon ollut vielä tullutkaan, eli et ollut vielä uudestisyntynyt !


      • Tiestä
        Jatketaanko harhojes kirjoitti:

        Jatketaanko harhojesi käsittelyä "Tiestä"?

        Sinä kirjoitit tuossa, että olet sukonut Jumalaan jo vauvasta asti !

        Sekään ei ole Raamatun mukaista !

        Siis Usko Jumalaan syntyy vasta uudestisyntymässä, eli omat uskottelut eivät Raamatun mukaan ole mitään todellista Uskoa, sillä se on Jumalan teko, että me uskomme, ja usko syntyy vasta uudestisyntymässä.

        Siis uskoit ehkä joulupukiinkin pienenä, mutta sekään "usko" ei perustunut Totuuteen !

        Näetkö kuinka sinä selittelet ihan Raamatun vastaisia itsestäsi, ja luulet olleesi uskova vaikka et Uskoon ollut vielä tullutkaan, eli et ollut vielä uudestisyntynyt !

        Kerroin uskoneeni Taivaan Isään niin kauan kuin muistan. Kuulin Hänestä kerrottavan ja käskyt meille opetettiin jo lapsena. Jumalalle ei riittänyt tuo usko, koska siinä ei ollut se Sanan siemen, joka on evankeliumi ja siksi Hän kutsui minut uskomaan Poikaansa. Sain tulla tuntemaan Jeesuksen, sain antaa oman sinettini siitä, että Hän on ainoa, joka johtaa ihmisen Jumalan luokse. Sain nähdä tuon todeksi sinä Pyhäin miesten päivänä, kun Jumalan Poika avasi ahtaan oven ja sain kasteen Jumalalta. Sen jälkeen minun ei ole tarvinnut synninorjuudessa vaeltaa. Ei ole tarvinnut masentua, ei ahdistua, eikä kokea tunnetiloja jotka ovat merkkinä synnistä.
        Jeesus on totisesti VAPAHTAJA.


      • Ja ymmärrätkö sen,
        Jatketaanko harhojes kirjoitti:

        Jatketaanko harhojesi käsittelyä "Tiestä"?

        Sinä kirjoitit tuossa, että olet sukonut Jumalaan jo vauvasta asti !

        Sekään ei ole Raamatun mukaista !

        Siis Usko Jumalaan syntyy vasta uudestisyntymässä, eli omat uskottelut eivät Raamatun mukaan ole mitään todellista Uskoa, sillä se on Jumalan teko, että me uskomme, ja usko syntyy vasta uudestisyntymässä.

        Siis uskoit ehkä joulupukiinkin pienenä, mutta sekään "usko" ei perustunut Totuuteen !

        Näetkö kuinka sinä selittelet ihan Raamatun vastaisia itsestäsi, ja luulet olleesi uskova vaikka et Uskoon ollut vielä tullutkaan, eli et ollut vielä uudestisyntynyt !

        Ja ymmärrätkö "Tiestä" vielä sen, että tuolla oman uskosi ylistykselläsi sinä siis korotat itseäsi ?

        Siis sinä itse uskottelit, mutta se siis ei ollut Jumalan synnyttämää uskoa, vaan omaa "uskon tekoasi" , siis omia tekojasi !

        Ja jos olisit siis käynyt Jumalan koulun läpi, niin olisit JO käsittänyt tämänkin perus asian !

        Siis todellista uskoa ei voi olla ennen uudestisyntymää, joten tuo ylistämäsi usko oli ihan omaa uskotteluasi, eikä todellista uskoa, siis otan esimerkin.

        Jaak. 2:19 Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

        Siis ei se tee riivaajasta uskovaa, että riivaaja uskoo Jumalaan olevan yksi !

        Ja se riivaaja siis tietämällä tietää Jumalan ja vapisee, mutta ei riivaajalla Uskoa ole !

        Sinä et siis kunnolla ymmärrä edes sitä, mitä Usko todella on ja milloin se usko syntyy, ja kuitenki on kova hinku opettaa muita !


      • Oletko muuttanut
        Tiestä kirjoitti:

        Kerroin uskoneeni Taivaan Isään niin kauan kuin muistan. Kuulin Hänestä kerrottavan ja käskyt meille opetettiin jo lapsena. Jumalalle ei riittänyt tuo usko, koska siinä ei ollut se Sanan siemen, joka on evankeliumi ja siksi Hän kutsui minut uskomaan Poikaansa. Sain tulla tuntemaan Jeesuksen, sain antaa oman sinettini siitä, että Hän on ainoa, joka johtaa ihmisen Jumalan luokse. Sain nähdä tuon todeksi sinä Pyhäin miesten päivänä, kun Jumalan Poika avasi ahtaan oven ja sain kasteen Jumalalta. Sen jälkeen minun ei ole tarvinnut synninorjuudessa vaeltaa. Ei ole tarvinnut masentua, ei ahdistua, eikä kokea tunnetiloja jotka ovat merkkinä synnistä.
        Jeesus on totisesti VAPAHTAJA.

        Oletko muuttanut todistustasi ?

        Vai pitäydytkö siihen mitä täällä JO olet kirjoittanut ?

        Sinä aiemmin sanoit ENSIN tulleesi uskoon !

        Ja sitten vuosien parantelujen jälkeen vasta uudestisyntyneesi !

        Pitäydytkö yhä tuossa vai onko oma todistuksesi muuttunut ???


      • Tiestä
        Oletko muuttanut kirjoitti:

        Oletko muuttanut todistustasi ?

        Vai pitäydytkö siihen mitä täällä JO olet kirjoittanut ?

        Sinä aiemmin sanoit ENSIN tulleesi uskoon !

        Ja sitten vuosien parantelujen jälkeen vasta uudestisyntyneesi !

        Pitäydytkö yhä tuossa vai onko oma todistuksesi muuttunut ???

        Olen aina kertonut ottaneeni ensin vastaan Jumalan Sanan ja siitä seuranneen Pyhällä Hengellä kasteen, koska vain Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen lahjan peso puhdisti minut kelvolliseksi astiaksi Jumalalle.

        Jumala puhdistaa astiansa ja tulee asumaan Sanana ja Pyhänä Henkenä puhdistamaansa ja vapauttamaansa astiaan. Hän ei tule asumaan vanhaan leiliin, vaan Hän tekee leilistä uuden. Jos Hän tulisi asumaan vanhaan leiliin, niin leili paisuisi ja särkyisi.


      • Tiestä
        Ja ymmärrätkö sen, kirjoitti:

        Ja ymmärrätkö "Tiestä" vielä sen, että tuolla oman uskosi ylistykselläsi sinä siis korotat itseäsi ?

        Siis sinä itse uskottelit, mutta se siis ei ollut Jumalan synnyttämää uskoa, vaan omaa "uskon tekoasi" , siis omia tekojasi !

        Ja jos olisit siis käynyt Jumalan koulun läpi, niin olisit JO käsittänyt tämänkin perus asian !

        Siis todellista uskoa ei voi olla ennen uudestisyntymää, joten tuo ylistämäsi usko oli ihan omaa uskotteluasi, eikä todellista uskoa, siis otan esimerkin.

        Jaak. 2:19 Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

        Siis ei se tee riivaajasta uskovaa, että riivaaja uskoo Jumalaan olevan yksi !

        Ja se riivaaja siis tietämällä tietää Jumalan ja vapisee, mutta ei riivaajalla Uskoa ole !

        Sinä et siis kunnolla ymmärrä edes sitä, mitä Usko todella on ja milloin se usko syntyy, ja kuitenki on kova hinku opettaa muita !

        Aikanaan, kun Jumala kolmesti minut paransi kuolemaan porteilta, sain sitä ennen tiedon, että tulen sairastumaan vakavasti, mutta sairaudet eivät ole kuolemaksi, vaan Jumalan POJAN NIMEN KIRKASTAMISEKSI. Tätä tehtävää on lukemattomat pyrkineet halventamaan ja aina, kaiken aikaa perässäni on kulkenut pilkkkajia.


      • Taas harha oppeja
        Tiestä kirjoitti:

        Mikä sinua vaivaa? Miksi pyrit kumoamaan lähimmäisesi todistuksen? Saako lihasi siitä tyydytystä?
        Se mitä kerron, on totisesti Jumalan työ minussa, joten sinä käyt alati Jumalaa vastaan.
        Olen käynyt ahtaasta portista sisään kulkien parannuksen tien kautta ristille ja hyljännyt syntini esirippuun, joka totisesti on Jeesuksen liha. Tuon esiripun täytyy avautua ylhäältä alas, jotta ihminen pääsee sisimpään majaan. Sinne, missä ei enää ole Uhria, koska synnit on anteeksi annettu.

        Sinun oppisi ei pidä paikkaansa, mutta sinä et nyt sitä pääse käsittämään. Ei kukaan voi ilman Pyhää Henkeä syntyä Sanan siemenestä. Kuinka moni täällä kertookaan ihmisen heti uskoon tultuaan syntyneen uudeksi, mutta kun heidän kanssaan keskutelee, eivät he vieläkään TUNNE Herraa, eli he eivät ole syntyeet Jeesuksen tuomasta siemenestä uudeksi ja mahdotonta se olisikin, sillä hehän kertovat tulleensa uskoon ja silloin ottaneensa kasteen ja vasta siinä vaiheessa saaneensa Pyhän Hengen. Mikä on usko, joka syntyy ilman Sanaa ja Pyhän Hengen lahjaa? Se ei ole Raamatun mitan usko.

        Taas harha oppeja !

        Olet ymmärtänyt nuo Hengelliset asiat ja käsitteet väärin !

        Uskoontulo on sama kuin uudestisyntyminen !!!

        Siis siinä ihminen ymmärtää ilosanoman ja tulee sovitetuksi Jumalan kanssa Krsituksen veressä, ja Herra kastaa uskoon tulevan Pyhällä Hengellä !

        Eli Pyhä Henki saadaan uskoontulossa eli uudestisyntymässä !

        Ja se uudestisyntyämä on syntymistä Hengestä, eli se ns, uusi luomus, syntyy siinä uskoontulon eli uudestisyntymän hetkessä !

        Nämä ovat ihan perus asioita, mutta sinä opetat ihan muuta, eli vastoin Totuutta !!!


      • Suoraan kiitos !
        Tiestä kirjoitti:

        Olen aina kertonut ottaneeni ensin vastaan Jumalan Sanan ja siitä seuranneen Pyhällä Hengellä kasteen, koska vain Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen lahjan peso puhdisti minut kelvolliseksi astiaksi Jumalalle.

        Jumala puhdistaa astiansa ja tulee asumaan Sanana ja Pyhänä Henkenä puhdistamaansa ja vapauttamaansa astiaan. Hän ei tule asumaan vanhaan leiliin, vaan Hän tekee leilistä uuden. Jos Hän tulisi asumaan vanhaan leiliin, niin leili paisuisi ja särkyisi.

        Vastaa suoraan kysymykseeni äläkä kiertele !

        Tulitko ensin uskoon ja sitten vuosien jälkeen uudestisynnyit ?

        Näin aiemmin ainakin väitit !

        Voisitko vastata suoraan etkä kierrellä ???


      • Vainoharhaako ?
        Tiestä kirjoitti:

        Aikanaan, kun Jumala kolmesti minut paransi kuolemaan porteilta, sain sitä ennen tiedon, että tulen sairastumaan vakavasti, mutta sairaudet eivät ole kuolemaksi, vaan Jumalan POJAN NIMEN KIRKASTAMISEKSI. Tätä tehtävää on lukemattomat pyrkineet halventamaan ja aina, kaiken aikaa perässäni on kulkenut pilkkkajia.

        Vainoharhaako ?

        Sinun perässäsi en ainakaan minä kulje, vaan IHAN ITSE sinä työnnät harha oppejasi sinne missä minä keskustelen asioista !

        Sinun tehtäväsi ei ole ainakaan valheiden levittely, ja sitä sinä kaiken aikaa teet, sellainen tehtävä EI OLE TODELLAKAAN Herralta !

        Minä en pilkkaa sinua, vaan yritän saada sinut näkemään harha opit, joihin olet kietoutunut ja syyn siihen miksi näin on käynyt, eli omien kokemukisiesi kautta ja niihin perustuen olet kehitellyt oppeja, etkä tutkinut niitä kunnolla Raamatun Sanalla !


      • Tiestä
        Suoraan kiitos ! kirjoitti:

        Vastaa suoraan kysymykseeni äläkä kiertele !

        Tulitko ensin uskoon ja sitten vuosien jälkeen uudestisynnyit ?

        Näin aiemmin ainakin väitit !

        Voisitko vastata suoraan etkä kierrellä ???

        Olen vastanut tuohon jo, mutta vastaan jälleen. Olen ollut aina uskossa Taivaan Isään, mutta saanut kutsun tulla uskomaan Jeesukseen, joka on Jumalan Sana tähtemme lihaan, lihaksi, eli ihmiseksi tullut. Kasteessa sain niin ihmeellisen LAHJAN, että tuo LAHJA tuli päältäni kirkastamaan minulle evankeliumin, eli kaiken mitä Jeesus opettaa ja se johti siihen, että sain tulla uudeksi, sillä Jumalan Sana Pyhän Hengen todistuksella synnyttää uuttaa ja se johti siihen, että sain Pyhän Hengen ja tulen kasteen noin kolmekymmentä vuotta sitten. Sen jälkeen olen ollut aivan vapaa. Jeesus on Vapahtaja, joka Sanallaan vapauttaa kansansa tehden kansastaan PUHTAAN morsiamen.


      • Tiestä
        Vainoharhaako ? kirjoitti:

        Vainoharhaako ?

        Sinun perässäsi en ainakaan minä kulje, vaan IHAN ITSE sinä työnnät harha oppejasi sinne missä minä keskustelen asioista !

        Sinun tehtäväsi ei ole ainakaan valheiden levittely, ja sitä sinä kaiken aikaa teet, sellainen tehtävä EI OLE TODELLAKAAN Herralta !

        Minä en pilkkaa sinua, vaan yritän saada sinut näkemään harha opit, joihin olet kietoutunut ja syyn siihen miksi näin on käynyt, eli omien kokemukisiesi kautta ja niihin perustuen olet kehitellyt oppeja, etkä tutkinut niitä kunnolla Raamatun Sanalla !

        Et ehkä sinä ole aina kulkenut perässäni, mutta kaiken aikaa on samassa hengessä perässäni kuljettu. Ylimielisesti on alennettu kaikkea, minkä kerron ja pyritty tekemään minusta lähimmäisten silmissä valehtelija. Niin kauan kuin olen tällä palstalla kirjoittanut on aina ollut yksi, tai jopa muutama perässäni pilkkaamassa. Jos suola käy suolattomuudeksi se joutuu pois heitettäväksi ja siksi olen kiitollinen, että en ole koskaan suolattomaksi käynyt, vaan olen aina saanut VOIMAN kirjoittaa Raamatun Sanomaa, sitä jota Jeesus lähetti kirjottamaan.


      • Eli et kyene vastaam
        Tiestä kirjoitti:

        Olen vastanut tuohon jo, mutta vastaan jälleen. Olen ollut aina uskossa Taivaan Isään, mutta saanut kutsun tulla uskomaan Jeesukseen, joka on Jumalan Sana tähtemme lihaan, lihaksi, eli ihmiseksi tullut. Kasteessa sain niin ihmeellisen LAHJAN, että tuo LAHJA tuli päältäni kirkastamaan minulle evankeliumin, eli kaiken mitä Jeesus opettaa ja se johti siihen, että sain tulla uudeksi, sillä Jumalan Sana Pyhän Hengen todistuksella synnyttää uuttaa ja se johti siihen, että sain Pyhän Hengen ja tulen kasteen noin kolmekymmentä vuotta sitten. Sen jälkeen olen ollut aivan vapaa. Jeesus on Vapahtaja, joka Sanallaan vapauttaa kansansa tehden kansastaan PUHTAAN morsiamen.

        Eli et kyene vastaamaan suoraan kysymyksen edes !

        Aina alkaa vain ihme selittely !

        Jos kysytään jotakin, tulisi siihen vastata, ja varsinkin silloin jos sitä vartavasten kysytään uudestaan !


      • Yksi perus asia vain
        Tiestä kirjoitti:

        Et ehkä sinä ole aina kulkenut perässäni, mutta kaiken aikaa on samassa hengessä perässäni kuljettu. Ylimielisesti on alennettu kaikkea, minkä kerron ja pyritty tekemään minusta lähimmäisten silmissä valehtelija. Niin kauan kuin olen tällä palstalla kirjoittanut on aina ollut yksi, tai jopa muutama perässäni pilkkaamassa. Jos suola käy suolattomuudeksi se joutuu pois heitettäväksi ja siksi olen kiitollinen, että en ole koskaan suolattomaksi käynyt, vaan olen aina saanut VOIMAN kirjoittaa Raamatun Sanomaa, sitä jota Jeesus lähetti kirjottamaan.

        Yksi perus asia vain !

        En jaksa jankata kanssasi nimittäin, kun näen sen turhaksi !

        Siis sinä sanot olleesi AINA uskossa !

        Tuo väite on todella paha valhe !

        Sillä Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan Sanan mukaan, joten et pienenä lapsena ollut kuulut etkä kyennyt edes ymmärtämään ilosanomaa ja siten et ole voinut olla Uskossa !

        Lähtökohta ja perusta sinulla on siis JO IHAN PIELESSÄ !


    • tytänder

      Ootteko te kaksi vielä pikkupoikia tai riitaisia sielullisia uskovaisia? Liha haisee ja pahalle molempien jutuista. Lopettamaan tänne kirjoittelu ja menkää kotiin kasvamaan ettei vahinko pääse liian isoksi.

      • Et ymmärrä sitä mitä

        Et "tytänder" ymmärrä sitä, mitä itse nyt kirjoitit !

        Harhaopit ja harhaopettajat tulee paljastaa, siten suojataan muita eksymästä !

        Sellainen toiminta siis ei ole lihallista eikä sielullista, vaan Raamatun opetuksen mukaista nuoremmista huolehtimista, se ei ole itsekkyyttä, sillä kyllä minä itse jo näen harhat, minä vain paljastan ne muillekin, jotta muut eivät siis eksyisi !

        Jos et näitä asioita vielä itse ymmärrä, eli vanhemman /oppineemman vastuuta, niin älä anna vääriä todistuksia toisista, minä pyydän !


    • Tiestä

      Raamattu 1992 kääntää tuon sinetti asian näin. Tuon tämän tähän, koska tämä ihminen, joka on hyvin ylimielinen lähimmäistään kohtaan yrittää muutta tämän sinettiäkin koskevan asiankin aivan muuksi, mitä Raamattu kertoo ja opettaa. Ehkä hänkin kykenee tästä paremmin käsittämään mitä ihmisen antama sinetti tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että joka ottaa vastaan Jeesuksen todistukset, jotka ovat meille puhetta taivaasta, tunnustaa Jumalan olevan totinen Jumala, joka puhuu TOTTA. Sinetti ei ole Pyhän Hengen kaste, kuten täällä näytettäisiin opetettavan, vaan se on sinetöityminen uskon kautta Jeesukseen ja Hänen opetuksiinsa.
      Johannes 3

      33 Joka ottaa hänen todistuksensa vastaan, tunnustaa, että Jumala puhuu totta, [Room. 3:4]
      34 sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu julki Jumalan sanat. Ei Jumala anna Henkeään määrämitalla. [Ap. t. 10:38]
      35 Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaiken hänen valtaansa. [Matt. 11:27 ]
      36 Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään. [Joh. 6:47, Joh. 20:31; 1. Joh. 5:11-13]

    • Anteeksi ketjun aloi

      Niin ja anteeksipyyntöni ketjun aloittanelle !!! :(

      Olen jo jonkin aikaa katsellut tämän "Tiestä" nikin harhaopettamisia ja jossain kohtaa niistä pitää ottaa kunnolla kiinni, ja harhat paljastaa !

      Olen pahoillani, että se tapahtui tässä kejussa, jossa oli tosi hyvää keskustelua tuosta aiheesta, josta alustit eli Hengellä täyttymisestä ! :(

      • Pieni lisäys aneluun

        Haluan lisätä sen, että minä jo tuolla paljon aiemmin pyysin "tiestä" nikkiä pysymään poissa herhaoppeineen seuraavasti:

        " Älä tule sekoittamaan taas kerran !

        Voisitko siis pysyä pois omine oppeinesi ???

        Ne on JO kuultu, ja nyt on aiheena Hengellä täyttyminen eikä sinun omat "satuliusi" ! "

        Eli pyysin häntä(Tiestä) olemaan sekoittamatta tätä hyvää ketjua, mutta eihän hän voinut pysyä poissa !

        Mutta osaltani siis pyydän anteeksi, olisi minunkin pitänyt varmaan avata ihan oma ketju näitä harhaoppeja ja niiden käsittelyä varten, ja jättää vastaamatta tässä ketjussa "Tiestä" nikin viesteihin !


    • emiilio

      Mikä sinä olet tuomitsemaan tiestä nimimerkin, sinä pieni lisäys aneluun?

      Ainakin minä luen mieluummin aiheellisesti kirjoitettua tekstiä, kuin tuollaista toisia tuomitsevaa jatkuvaa nimimerkin piinaamiseen pyrkivää turhaa sanailua. Tiestä nimimerkki vastaa aina asiallisesti, mutta jotkut eivät näemmä meinaa sitä kestää, kun hän jatkuvasti kääntää lyöjilleen toisen poskensa.

      Ketjun aloittajan viesti oli niin realistinen, että harmittaa aloittajan puolesta tällaiset epäasialliset vastaukset. Miksi kuka tahansa ei saisi tulla vastaamaan? Onko joiden ihan täysin pakko alkaa rienaamaan muita?

      Minusta ketjun aloittaja on käsittänyt oikein, kun hän kyselee Pyhän Hengen kastetta milloin sen voi saada ja kauanko muilla meni Pyhän Hengen kasteen saamiseen. Kun luin ketjua eteenpäin, niin näinkin tärkeistä tärkein aihe tuppautuu kaatumaan ja vesittymään monenkarvaisiin vastauksiin.

      Herra itse kastaa meidät omalla ajallaan Pyhän Hengen kasteella mentyämme ahtaasta portista sisään. Kasteen saamisen aikataulu vaihtelee reilusti ja jotkut eivät taida sitä koskaan tavoittaa, koska eivät kykene uskomaan koko evankeliumeja Jeesuksen perinnöksemme jättämän opin koko "kirjoa". Toiset uskovat raamatusta vain osan ja soveltavat sitä lihansa mieltymysten mukaan. Jotkut nielevät lähes kaiken, mutta ne jotka pystyvät nielemään (ja sehän tietysti karvastelee, kun meillä on omakin tahto) ihan kaiken saavat Pyhän Hengen kasteen, joka ei ole ihmiskäsin meidän annettavissa. Ihminen ei millään haluaisi elää raamatun koko totuuden mukaan, koska se on todellinen itsensä kieltämisen tie, mutta lopulta se antaa niin suuren voiton, ettei ihminen juuri onnellisempi voisi olla. Siten kuin se täällä mahdollista edes on. Sitä, jos mitä, kannattaisi ja pitäisi kaikkien tavoitella.

      Aikataulu määräytyy meidän nöyrtymisen ja Herran aikataulujen mukaisesti juuri kuten pitääkin. Jokainen kohdallaan itse tietää, kun on Pyhän Hengen kasteen saanut, niin vapaa olo on olla Herran kädellä turvassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe