Oudot, pitkään jatkuneet vaivat

blown away

Nyt jo n 2v ajan ollut erillaisia vatsavaivoja. Alussa oli sanoinkuvaamattoman kovia kipuja ripulia. Tällöin annoin veri sekä ulostenäytteitä, joista kaikki olivat negatiivisia. Söin ennen tätä jo laktoosittomia tuotteita, koska huomasin ettei tavalliset oikein sovi vaikka näyte olikin negatiivinen. Nykyään syön ratiopharmin (?) maitohappobakteereja kaksi päivässä (sisältää 7 eri bakteeria vitamiineja), lisäksi möllerin omega3 kapseleita sekä c-vitamiinia poretabletin muodossa. Herkuista yritän olla kokonaan erossa myös painonhallinnan takia, mutta myös koska varsinkin sokeri aiheuttaa pahat vatsavaivat (kipuja, vesiripulia). Nyt koitan olla syömättä muita viljoja paitsi kauraa, sillä tällä palstalla olen lueskellut, miten ison osan väestöstä suoli ei pidä niistä, vaikkei olisikaan keliakiaa.

Kuitenkin vatsa on lähes joka päivä vetenä tai ainakin löysänä, nyt tullut myös vaahtomaista ainetta ulos :/ vatsa ei ole nykyään lähes koskaan kipeä, vaan tuntuu että jos vatsa on normaali parikin päivää (tapahtuu ehkä kerran 2-3kk aikana) niin sitä seuraakin sitten ripuli. Myönnän etten ole missään vaiheessa täysin orjallisesti noudattanut ruokavaliota, johon EI sisältyisi tavalliset maitotuotteet, sokerit tai viljat, vaan parin-kolmen päivän sisään on joku hassu ruisleipä sujahtanut suuhun (en asu yksin joten "kiellettyjä" aineita löytyy kaapeista). Siinä mielessä ei pitäisi masentua ja pelätä lääkäriin menoa (tähystys seuraava vaihe), koska viimeksi lääkäri uskoi oireiden johtuvan jostain ruoka-aineesta, enkä tosiaan ole poissulkenut kokonaan mitään.

Tuntuupa hyvältä avautua, ja jos jollain löytyisi vastaavanlaista kokemusta niin ota yhteyttä! Vertaistuki olisi tarpeen :(

Ps. Liikun aktiivisesti, n 4-7x viikossa

1

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämmöistä

      Jos on taustalla taipumuksia laktoosi-intoleranssiin tai keliakiaa, niin ruokavalio-ohjeita pitäisi noudattaa ns. orjallisesti. Vasta kun olet viikon/kaksi viikkoa kokeillut, niin silloin pystyt tietämään että auttoiko se vai ei.

      Maitohappobakteereita ainakin itse suosittelen ottamaan yleensä aterioiden yhteydessä tai ennen ateriaa esim. 1,2,3 tablettia (itse otan 3, monille saattaisi riittää vähempikin) juuri mainittua Ratiopharmia, mutta tuossakin kannattaa katsoa muitakin vaihtoehtoja, jos selvää vaikutusta valmisteesta ei ole. Riippuu siitäkin, että onko valmisteen käyttämisen jälkeen olo parantanut esim. itselläni olo parantui niin selvästi, että valmisteen vaikutuksen pystyi huomaamaan heti parin päivän jälkeen ja siitä edespäin.

      Suosittelin tällä palstalla kalanmaksaöljyä päivittäin, mutta olen myöhemmin sen jättänyt pois. Välttämättä tuollaisilla kuin omega3-tableteillakaan ei ole mitään erikoisempaa vaikutusta, mutta välttämättä niistä ei ole haittaakaan. Kannattaa kokeilla välillä jättää poiskin ja katsoa että miten se vaikuttaa.

      Sama juttu maitohappobakteereissa eli jos olo pysyy samanlaisena niiden käytöstä riippumatta, niin niillä ei saata olla erikoisempaa vaikutusta. Tai sitten kokeilee jotakin toista valmistetta tai lisää pillereiden määrää yhdellä aterialla.

      Kannattaisi tutkia vatsaa kovettavia aineita ja ruokia. Suosittelisin myös katsomaan olisiko gluteenittomia vaihtoehtoja, joilla voisi korvata esim. viljojen käytön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe