Rankentaako "maaseudulla" edullisemmin?

kysyjä?

Elikkä lähes otsikon mukainen kysymys, että rakentaako ns.maaseudulla/ei muuttovoitto alueella edullisemmin puutalon?, sitä vain ajattelin, että jos katselee tuoreitten talojen hintoja verrattuna "maaseutu" vs. "kaupunki" ja tosiaan suluissa nämä kun ei voi ehkä noilla sanoilla puhua, mutta toivottovasti ymmärrtte käsitteeni.
Siis pääsääntöisesti Tontin hinta on ison ero, mutta voiko kunnan vaatimukset yms liittymät yms.vaatimukset pienenpiä? entä työvoima entäs rakennus tarvikkeet, konetyöt...???

4

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tontti 5

      Kaava-alueella omat vaatimukset, haja-asutusalueella enemmän oman halun ja budjetin mukaan samassakin kaupungissa
      kaipa työvoima- ja konekulutkin pääkaupunkiseudulla omaa luokkaansa

      olen ihmetellyt miksi on niin vaikea löytää ihmisiä, jotka haluaisivat tehdä kotinsa haja-asutusalueelle ilman kaavamääräyksiä, paikka kuitenkin vain muutaman kilometrin kaupungista ja vajaa tunti HKI

    • Onhan siinä eroa

      Täällä maaseudulla taikka pienissä maaseutukaupungeissa on jo tonttien hinnat ihan toista, mitä ihan kaupungissa. Tontti ei maksa käytännössä mitään, jo muutamalla satasella saa kelvollisen tontin ja paremmastakaan tontista ei joudu maksamaan kuin muutaman tuhat euroa. Kalliit rantatontit on erikseen, niitä ei voi verrata kaupunkien tontteihinkaan, harvassa kaupungissakaan myydään rantatontteja.

      Työvoimaa ja tarvikkeita saa täällä maaseudulla huomattavan halvalla. Kaivinkoneita on vapaina hommiin kohtuuhinnalla. Puutavaraa saa kenttäsirkkelillä tontille sahautettuna melko edullisesti jo tontin puistakin, kaupungissahan tontin puut ei ole tontinomistajan omaisuutta monasti.
      Liittymät voivat olla ongelmallisia, jos joku onneton vesiosuuskunta sattuu kohdalle, niin voi maksaa kohtuuttomasti, mutta jos ei ole vesiosuuskuntaa, niin omat kaivot tulee aika halvaksi kuitenkin ja käyttö ei maksa pidemmän päälle. Sähköliittymät maksaa täällä joskus aika paljon, mutta niissäkin pystyy tinkimään, sähköä voi tehdä agregaatilla jonkun aikaa ja sitten tulee sähköyhtiökin kyllä vastaan ja jos asentaa muutaman aurinkopanelin katolle, pärjää silläkin ja sähköyhtiö tulee vastaan aika lailla. Saipa eräs kaverini ilmaiseksi sähköliittymän. Itse olen saannut yhdet vesi- ja viemäriliittymät ilmaiseksi, eli täällä on kyllä paremmin neuvotteluvaraa, kuin kaupungissa.
      Mitä tulee kuntien vaatimuksiin, niin siinä on isoja eroja, joissakin kunnissa riittää jotkut valokopiot piirustuksiksi ja muutenkin homma on aika joustavaa, toki määräyksistä pidetään kiinni, mutta homma on inhimillistä.

    • mielipidevaan

      Toi on varmaan jos tehdään ns.pitkästä tavarasta siis tuon talon osuus, kun pyytäväthän isommat talofirmat paikasta riippumatta hintansa.

    • RakentajaVaan

      Suurin ero on varmasti tontin hinnassa. Maaseudulla tontin saa helposti 10 -30 tuhannella, niin ja tonttien koothan alkavat 1 hehtaarista:)

      Kun on tilaa, rakennustarvikkeet voi keräillä jämistä. Ikkunoita, ovia, tiilia, harkkoja jne on jatkusvasti myynnissä valmiilla työmailla n. 50% alennuksella. Laidat tulee myös omista puista kenttäsirkkelillä ja hinta on n. 15% kaupan hinnasta.

      Aivan oma juttu on sitten asenne ja työvoima. Naapurille tehdään palvelus silloin toinen tällöin, ja vastavuoroisesti naapuri voi käydä kaivelemassa pohjat ym. Samoin hiekat saa sieltä lähimontulta ajettua pontikkapullolla montun omistajalle.

      Kyllä se havemmaksi tulee, ja lisäksi sosiaaliset paineet rakentaa ökyä on pienemmät. Se, mikä on Granisssa normi, aiheuttaa vinoja hymyjä sisä-Suomen kätköissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe