Mitä minun pitäsi tehdä

lapin anoppi

Ensin ajattelin että en kirjoita tänne. Mutta sitten ajattelin, että jos sittenkin.
Olen 62 vuotias anoppi. Pojallani (34v) on vaimo ja kaksi poikaa. Olleet naimisissa jo 13v. En moiti miniääni, hän on hieno ihminen. Hän tekee pojan onnelliseksi, hoitaa lapset ja kotinsa todella hyvin. Hän ei ole kertaakaan sanonut minulle pahasti. Tosin ongelma on se, ettei hän sano koskaan mitään. Jos kysyn jotain hän vastaa mutta mahdollisimman lyhyesti.

Emme ole saaneet hänen puhelinnumeroaan vieläkään. Kaikki yhteydet tulee pitää pojan kautta. Hän laitaa viestiä myös pojan kautta. Koskaan hän ei sano sanaakaan meille jos emme kysy jotain suoraan häneltä.

Kun hän tulee meille perheen kanssa hän istuu ja on hiljaa. Hän ei puutu lasten tekemisiin, ei osallistu keskusteluihin. Jos pelaamme jotain peliä yhdessä, kaikki muut osallistuvat hän poistuu paikalta. Mutta hän kyllä kuuntelee, sen huomaamme että välillä hän hymyilee jollekin asialle. Mutta senkin haluaa tehdä salaa.

Kun menemme heille, tiedän että olemme tervetulleita. Saan käyttööni keittiön ja koko talouden. Näin hän haluaa (tieto tullut pojan kautta). Hän vetäytyy sohvalle tai makuuhuoneeseen. Mutta ei seurustele meidän kanssa, ei myöskään tee mitään enään kotonaan niin kauaan kun olemme siellä.

Mistä tämä voi johtua. Emme koskaan ole edes moittineet häntä. Olemme kertoneet hänelle että hän on tärkeä meille ja on ihanaa että hän on meidän miniä. Autamme heitä sekä taloudellisesti että muuten. Hoidamme poikia jos he käyvät lomailemassa tai muuten tarvitsevat lapsenvahtia.

Hän saa itse valita kaiken mitä heille ostetaan. Kun hän sen tekee tulee tieto poikamme kautta.

Syynä ei myöskään voi olla heidän välisissä suhteissaan. He ovat näköjään onnellisia ja poika puhuu hyvin lämpimästi vaimostaan. Mistä tiedän että ovat onnellisia. Sen näkee, katseista ja kosketteluista. Lapset ovat myös hyvin tasapainoisia. Normaalia lapasia.

Auttakaa, minusta on alkanut tuntua että olen ihan kamala ihminen, niin ettei poikani puoliso uskalla puhua meille. Ei hän sen kummemmin puhu apellekkaan.

19

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+18

      Olet oikeasti tosi ihana anoppi :) Oletko yrittänyt jotain tyttöjen juttuja ( vaikka ikea-reissu tms)? Voisi lähteä muitakin naisia mukaan.

      Sekin tulee mieleen että olet huomaamattasi päästänyt jonkun sammakon ja vaimo on siksi hiljaa?

      Eikö poika suostu antamaan vaimonsa numeroa?

      Jotain jäätä särkevää pitäisi tehdä, mutta mitä se voisi olla ?

      Voisitko pojaltasi kysyä nätisti, kaipa hän tietää mistä kenkä puristaa.

    • lapset vain lainaa?

      Sama meidän perheellä. Pojalla on menossa ensimmäinen (?) pika-avoutuminen nuoreen tyttöön, Tyttö oli seurusteluvaiheessa oikein simpsakka ja vanhempainystävällinen meille poikamme vanhemmille ja viihdyimme puolin ja toisin toistemme seurassa, sellaisen kyllä vaistoaa. Heti kun nuoret muuttivat yhteen, tyttö muuttui epämiellyttäväksi meitä kohtaan ja tekaisi tekaisemalla valheilla välit rikkoon meihin ja täyskielto päälle, ettei poika saa ottaa meihin yhteyttä.
      Jälkeenpäin kuulimme tytön pohjustaneen tulevaa välirikkoa levittelemäällä esimerkiksi tavallisia yhteydenpitosoittojamme tai heillä käymisiä häirinnöiksi.
      Tässä on kulunut usea vuosi jo ilman poikaan yhteyttä ja alkaa pelottamaan tervehtiikö poikamme enää kadulla satunnaisesti kohdatessa. Poika on sanonut halun pitää meihin yhteyden, joka ei ole hänelle mahdollista sittenkään.
      Mitäpä tilanteelle tehdä?Olemme luovuttaneet jo kauan sitten, ettemme halua mekaään yhteyttä pitää, siitä on seurannut pahaa mieltä vain niistä yrityksistä. Elämä on helpottunut jos emme satu kohtaamaan, aina kohtaamisenjälkeen on surullinen ja paha olo pitkän aikaa. Yhteys on aina jollain tasolla sairasta sen tytön taholta. Tyttö on psyykkeeltään outo ja käyttäytyy oudosti poikammekin silmin, mutta poika on alistunut tilanteeseen, eikä osaa paeta ja tilanne muuttuu pahemmaksi .

      • lapin anoppi

        Ei tämä ole sama-asia. Ei miniäni ole rikkomassa välejämme poikaan tai siihen perheeseen. Näitä kahta miniää ja asiaa ei voi verrata toisiinsa. Kuten kerroin minulla on miniänä hyvä nainen. Mutta jotain on mitä en ymmärrä.


      • aspergen ehkä?
        lapin anoppi kirjoitti:

        Ei tämä ole sama-asia. Ei miniäni ole rikkomassa välejämme poikaan tai siihen perheeseen. Näitä kahta miniää ja asiaa ei voi verrata toisiinsa. Kuten kerroin minulla on miniänä hyvä nainen. Mutta jotain on mitä en ymmärrä.

        http://www.autismiliitto.fi/autismin_kirjo/aspergerin_oireyhtyma

        olisiko tästä linkistä jotakin apua?


      • muitakin on

      • muitakin on

      • Lapset tosiaan lainaavai

        Olen ihan samanlaisessa tilanteessa " Lapset vaan lainaa" olet todella ensimmäinen joka kokee saman kuin minä. Miniä oli mukava niin kauan kuin muuttivat yhteen. Mutta nyt en ole nähnyt poikaa enää kuukausiin. Monen viikon murjotus js huuto alkoi jos poika tuli meille ja piti yhteyttä. Ei ole psyyke kunnossa minunkaan miniällä, on hirveän vainoharhainen ja mustasukkainen. Sisaruksetkin on eristetty. Liian kiltti ja hyväuskoinen poika tuli kasvatettua, nyt joutui tuommoisen psykopaatin suihin. Mutta aloittaja, voisiko miniäsi olla vaan kerta kaikkiaan niin ujo? Muitakin syitä on sille ettei puhuminen onnistu. Muista että se on hänen luonteensa eikä kerro mitään sinusta!


      • lapin anoppi
        Lapset tosiaan lainaavai kirjoitti:

        Olen ihan samanlaisessa tilanteessa " Lapset vaan lainaa" olet todella ensimmäinen joka kokee saman kuin minä. Miniä oli mukava niin kauan kuin muuttivat yhteen. Mutta nyt en ole nähnyt poikaa enää kuukausiin. Monen viikon murjotus js huuto alkoi jos poika tuli meille ja piti yhteyttä. Ei ole psyyke kunnossa minunkaan miniällä, on hirveän vainoharhainen ja mustasukkainen. Sisaruksetkin on eristetty. Liian kiltti ja hyväuskoinen poika tuli kasvatettua, nyt joutui tuommoisen psykopaatin suihin. Mutta aloittaja, voisiko miniäsi olla vaan kerta kaikkiaan niin ujo? Muitakin syitä on sille ettei puhuminen onnistu. Muista että se on hänen luonteensa eikä kerro mitään sinusta!

        Kyllä poika pääse käymään kotona ja lapsetkin saavat tulla milloin haluavat mummolaa. Miniä ei ole mustasukkainen eikä omistushaluinen.


      • 2+2=5

        Sama juttu meillä kuin "Lapset vain lainaa". Tuntuu lohduttavalta lukea, että jollain muulla on yhtä ikävästi asiat kuin meillä. Tämän vuoksi emme myöskään näe poikaammekaan kuin sattumalta, vaikka asutaan melko lähekkäin. Lapsenlapset eivät edes tunne meitä. En tiedä, mitä miniä meistä levittelee, enkä halua tietääkään. Me puolestamme emme puhu miniän käyttäytymisestä kenellekään. Mutta kyllä se sydäntä raastaa. En ikinä olisi uskonut, että juuri meille tulee tämmöinen miniä, mutta niin vaan on käynyt. Lapin anopille on vaikeaa sanoa muuta kuin että miniälläsi varmaankin on jotain psyykkisiä ongelmia, sen vuoksi on niin estynyt. Toivottavasti hän oman perheensä kesken on toisenlainen.


    • Anoppa

      Voisitko ottaa asian hienovaraisesti puheeksi poikasi kanssa? Mahtaako hän käyttäytyä samoin muita ihmisiä kohtaan?

      Ehkä hän vain haluaa omissa oloissaan. Omat aikuiset lapseni eivät mielellään puhu puhelimessa kenenkään kanssa. Itse useimmiten puhun vävyni kanssa puhelimessa ja sovin tapaamisista ym. Tytär ei aina pidä puhelinta mukanakaan. Välimme ovat kunnossa ja näemme usein. Välillä ollaan enemmän juttutuulella, mutta toisinaan "sosiaalinen kiintiö" on täynnä ja silloin tytär on vetäytyvä ja hänen annetaan olla rauhassa. Näin on ollut pienestä asti. Ymmärtääkseni hän muualla yrittää olla sosiaalisempi, mutta kotona ja lapsuuden kodissa on hyvä voida olla vaan.

      Kiinnitin huomiota, että hän antaa kotinsa teidän haltuunne, kun olette siellä. Erikoista. Entä jos et otakaan sitä vastaan, vaan pysyt vierailijan asemassa ja istut sohvassa ja tulet kutsusta kahvipöytään jne. Itse en lasteni kodeissa tee juuri mitään. Heillä ei ole lapsia eivätkä pitäisi siitä, että heidän reviiriinsä puututaan. Hekään eivät tee kotitöitä meillä, vaan saavat rentoutua. He menevät meillä jääkaapille vapaasti, mutta ei päivastoin.

      Vaikutat hyvältä anopilta. Ole oma itsesi. Ehkä miniäsi on vaan erilainen persoonallisuus. Ihanaa, että heillä parisuhde- ja perheasiat on kunnossa.

      Joskus olen miettinyt, että voi helpompaa olla anoppi vävylle kuin miniälle. Itselläni on vain yksi vävy, jonka kanssa on helppoa ja hän tuntuu omalta.

      • lapin anoppi

        En koskaan mene kaapeille enkä tee mitään mihin minulla ei ole hänen lupaa. Hän ei pahastu, että hoidan kotityöt hänen puolestaan. Hän antaa ne mielellään jotta saa olla itse tekemättä.

        Olen kokeillut että olen vain vieras, niin kohta poika tulee sanomaan että vaimon mielestä voit olla kuin kotonasi ja hoitaa talouden.

        Miniä tykkää (poika kertoo) kun leivon ja laitan ruokaa.


    • rauhaajahiljaisuutta

      Minusta tuntuu, että miniäsi on vain hiukan ujo eikä nauti small talk-keskustelusta. Yhtä hyvin tuo vetäytyminen voi kertoa siitä, että hän kokee teidät sen verran läheisinä, niin ettei tarvitse keksiä puhumista eikä myöskään tarvitse selittää asiaa eli hän luottaa että ymmärrätte hänen persoonansa.

      Itsekin koen sellaisen joutavan rupattelun vähän rasittavana ja on mukava vetäytyä niin usein kuin mahdollista lukemaan ja yksinään hiljaa tekemään jotakin. Se on rentoutusta. Pikkulapsiperheessä sellaiseen ei ole kovin paljon tilaisuutta ja maailma on muutenkin meluisten, sosiaalisten ja kohteliaiden. Kotona voi rauhassa vetäytyä omiin oloihinsa. Töissä on pakko tsempata ja olla sosiaalisempi kuin itse haluaa.

      Oma anoppini oli itse hyvin sosiaalinen rupattelija ja koin sen melkein kuin työnä, kun hän tuli käymään, kun koko ajan piti pitää seuraa ja osallistua.

    • Hei.

      Olet saanut jo monta kannustavaa kommenttia, yritän sitä samaa jatkaa :) Sinussa ei ole vikaa, olet tehnyt parhaasi, jatka vain kuten tähänkin asti. Minun ajatukseni on, että ehkä miniäsi on vain luonteeltaan hiljainen tai kuten jonkun laittamassa linkissä, AS henkilö. Meitä on niin monenlaisia, onneksi. Voit tietysti kysyä sopivan tilaisuuden tullen pojaltasi mitä hän tietää tai ajattelee asiasta, mutta älä yhtään syyttele itseäsi. Tämä tilanne ei varmaankaan johdu yhtään sinusta, sinun tekemisistäsi tai tekemättä jättämisistäsi. Joten anna itsellesi lepo ja rauha asiassa.

      Ystävällisesti,
      Pirkko-pappi

      • Allah 0

        Katsos, poppamiehen viisaat sanat.

        Uskotko saavasi lahkoosi lisää jäseniä toiminnallasi?


      • ilkeä anoppi
        Allah 0 kirjoitti:

        Katsos, poppamiehen viisaat sanat.

        Uskotko saavasi lahkoosi lisää jäseniä toiminnallasi?

        Oi olispa minullakin ihana anoppi vaan ei ole. Moittii ja arvostelee minua kaikkien paitsi mieheni kuullen milloin lihavaksi milloin mitäkin. En ole lihava vaan naisellinen. Nielin kaiken mutta en enää jaksa joten pysyn hänestä kaukana. Oman psyykkeeni vuoksi.


    • ukko.mustilainen..

      Ei se ny ihan täysijärkeiseltä vaikuta, koska eihän tuollainen ole normaalin ihmisen käytöstä. Selvästi kuitenkin suhtautuu teihin ystävällisesti.

      Eli ajattelisin kyseessä on pienehkö vika päässä, mitäs näitä nyt nnkaan tämänsorttisia sosiaalisuutta rajoittavia ongelmia. Niille ei mahda mitään, joten ehdotan vain että yritätte elää asian kanssa.

    • lapin anoppi

      Lämmin kiitos teille kaikille kannustavasta palautteesta. Näiden palautteiden kanssa jaksaa vaikka mihin saakka.

      Lämmintä loppukessä teille kaikille

      lapin anoppi

      • anopin kaveri

        itse ujona miniänä voi lohdutuksesi sanoa että minulla meni vuosi että pystyin anopin kanssa olemaan rento sekä antamaan itsestänikin enemmä, ja vieläkin tulee hetkiä kun en saa sanaa suustani, varsinkin silloin jos ei olla vähään aikaa nähty jolloin vetäydyn aivan täysin. En osaa sanoa mistä johtuu.
        apin kanssa vieläkin haparoimista keskustelun suhteen vaikka näemmekin miehen vanhempia vähintään kaksi kertaa viikossa. itse olen myös huomannut jos appi tulee yksin kyläilemään ja kotona ei muita kun minää ja lapset niin jotenkin silloin helpompi jutella tai muuten vain seurailla lasten ja apin touhuja.

        Anopin kanssa ei varmaan olisi näin hyvät välit ellei hän itse olisi tehnyt aloitetta ja pyydellyt kahden keskisille reissuille esim. ikeaa, ravintolaan tai ihan seuraksi vaate ostoksille.
        joten älä ole huolissasi. yritä vaikka keksiä jotain yhteistä mukavaa puuhaa naisten kesken, niin saattaa miniäsikin rohkaistua pikku hiljaa :) hän on vain varmasti ujo eikä osaa aloittaa keskustelua kanssasi, onhan anopit vaikuttavia naisia :D


      • anopin kaveri
        anopin kaveri kirjoitti:

        itse ujona miniänä voi lohdutuksesi sanoa että minulla meni vuosi että pystyin anopin kanssa olemaan rento sekä antamaan itsestänikin enemmä, ja vieläkin tulee hetkiä kun en saa sanaa suustani, varsinkin silloin jos ei olla vähään aikaa nähty jolloin vetäydyn aivan täysin. En osaa sanoa mistä johtuu.
        apin kanssa vieläkin haparoimista keskustelun suhteen vaikka näemmekin miehen vanhempia vähintään kaksi kertaa viikossa. itse olen myös huomannut jos appi tulee yksin kyläilemään ja kotona ei muita kun minää ja lapset niin jotenkin silloin helpompi jutella tai muuten vain seurailla lasten ja apin touhuja.

        Anopin kanssa ei varmaan olisi näin hyvät välit ellei hän itse olisi tehnyt aloitetta ja pyydellyt kahden keskisille reissuille esim. ikeaa, ravintolaan tai ihan seuraksi vaate ostoksille.
        joten älä ole huolissasi. yritä vaikka keksiä jotain yhteistä mukavaa puuhaa naisten kesken, niin saattaa miniäsikin rohkaistua pikku hiljaa :) hän on vain varmasti ujo eikä osaa aloittaa keskustelua kanssasi, onhan anopit vaikuttavia naisia :D

        anteeksi piti kirjoittaa "vuosia" ennen kuin sain rohkeutta avata sisimpäni anopille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3628
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      202
      1746
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1347
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      148
      1234
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      875
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      56
      833
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      819
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe