kotikiusattu

isä tyranni

Isäni käytti paljon alkoholia. Eräänäkin vuonna 200 pulloa alkoa. Humalassa hän aina haukku naisväkeä huorittelemalla ja näki naisen alapään syntipesänä. Äiti oli alistettu "nössö" eli miehensä vallan alla tyysti ja miehensä sukulaisten moitteen alla. Talomme oli maalaistalo ja talo oli oman tien päässä järven rannalla, joten kaikki kiusaaminen kävi päinsä. Näkijät ja kuulijat oli poissa. Isäni haukku minua "huorittelemalla".

Kävimme perhesaunassa aina teini-ikään asti. Isäni kertoi kylän miehille miten alapääni karvoitus oli edennyt ja tissit nousseet. Seksuaalinen häirintä oli aika isoa ja pahaa jättäen minuun pahat muistot. koen ettei minulla ollut isää eikä äitiä.Isä osasi myös esittää ulsopäin hyvää perheen isää. monesti sai minutkin uskomaan näin.

. Perheessämme vallitsi rahapula, mutta isä osasi aina esittää luotettavasti, että varaa oli hällä metsäomaisuudessa.

Nyt näin eläkkeellä tajua, että niitä rahoja ja omaisuuksia ei ollut, vaan pettäviä lupauksia, jopa narsistisia piirteitä. Nyt näin vanhana nyt tajua ettei ollut oikeesti muuta kuin ankeutta, mutta ne peitettiin haavemaailmaan se oli ilmeisesti myös tapa selviytyä päivästä toiseen.

Perintövääryyskin tehtiin meille tytöille, poika sai talon ja tytöt punaiset posket.

25

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9 + 6

      Isäsi oli siis myrkyllinen sekoitus uskonnollista sekopäätä ja pedofiiliä, en voi kuin pahoitella.

    • Hei kotikiusattu

      Myötätuntoa sinulle. Vaikuttaa tosi ankealta. Tällainen lapsuus on varmasti jättänyt sinuun syvät haavat. Olet nyt eläkkeellä. Oletko nyt erityisesti ryhtynyt pohtimaan lapsuuttasi ja nuoruuttasi, isää ja äitiä? Olet selvästi uskaltanut aloittaa menneisyyden käsittelyn.

      Voin hyvin kuvitella tilanteen enkä edes usko, että se on erityisen harvinainen. Isäsi oli alkoholisoitunut ja viina vei rahat, ja humalassa purki omaa pahaa oloaan huorittelemalla. Pettävät lupaukset olivat toiveajattelua. Äitisi ehkä teki mitä voi – ehkä alistettuja hänen kaltaisiaan naisia on ollut hyvin paljon.

      Miten voisit nyt vapautua menneisyyden taakasta? Taakkahan se selvästi on. Tietääkö kukaan läheisistäsi tai ystävistäsi, millainen oli lapsuutesi ja nuoruutesi? Uskon, että hyötyisit, jos kävisit lapsuutesi läpi jonkun terapeutin tai ammattiauttajan kanssa. Millainen on suhteesi sisaruksiin? Oletteko yhdessä keskustelleet kokemastanne?

      Toivon, että voisit vapautua menneisyyden taakoista. Rohkeutta siihen.
      Tervehtien Päivi-pappi Hämeestä

    • Narsistin uhri

      Olen yrittänyt vapautua lukemalla aiheesta kirjoja, perheemme oli sellainen, että äiti meni toiseen avioliittoon leskenä tämän hurjan isän kanssa. Isä osasi näytellä narsistisesti hyvää perheen isää ulospäin. Olen ihmtellyt eikö äitini tajunnut seurusteluaikana mihin pesään päänsä työnsi avioitumalla uuden miehen kanssa. Isä osasi peilata ja tailata asiat. Äiti sai jopa varoituskirjeitä naapureita, mutta ei uskonut.Äiti luuli, että ovat kateita. Äitini sairastui MS-tautiin ja oli pyörätuoli-ihminen. olen joskun pohtinut, että ankee elämä sai tämän aikaiseksi. Äitiä en edes kunnolla muista millainen hän oli terveenä, olin niin pieni vielä. sisarussarjamme on hajallaan. Ensimmäisen avioliiton lapset katsovat minua halveksuvasti ja moittivasti. Ja puhuvat ivallisia.

      Onpa minulle sanottu, että kaikki johtaa jäljet isäni käytökseen, että siitä syystä minua kohdellaan huonosti. Kun kuullostelen paikallisia ihmisiä he kertovat miten äitini ensimmäisen avioliiton koti oli kaunis, kukat, matot, virkatut käsityöt oli kaikki nättiä. Nämä äiti menetti uudessa avioliitossa käysin, elämä muuttui lähes karuksi ja tylyksi.

      Paikkakunnamme on paljon ollut isoperheellisiä ja köyhiä, mutta niin kurjaa komentoa en toista tiedä.Isäni tyyli oli se, että kaikki rakkaussuhteeni halusi särkeä ja onnistuikin siinä, jopa perättömillä juoruilla.Velipuolelle yritti oikein olantakaa avioeroa, mutta ei saanut.

      • "Haaviston Leeni"

        Lisään edelliseen kirjoitukseen, kun tuli mieleen, että nuorena tyttönä lähdin kodin pahaa ilmapiiriä pakoon kaupunkiin töihin ja myöhemmin kouluutin itseni. Jouduin monessa paikassa väärin ymmärretyksi, jopa työpaikkakiusatuksi.

        Tähän samantyyliseen elämään sopii vuonna 1948 filmattu kotimainen elokuva "Haaviston Leeni", se sopii osittain omaan elämääni. Tuo elokuva kannattaa katsoa!, joka terveydenhuolto- ja sosiaalialaa lukee, mihin ihmislapsi voi joutua ankeen eläman takia kaupungissa, jossa ei ole yhtään kunnon ystävää, kun "pysty metsästä tulee" maalta - kaupunkiin.

        Suosiuttelen. Näin minuakin kohdeltiin alivuokralaisboksissa 60-luvulla, nyt on oma kämppä ja omalla työllä. Luojalle kiitos!


    • elämän kaari itkua

      Jatkan muistoja edellisiin kerrontoihin.

      Kun elämäni oli alunperin näin ankeeta, lähin pois kotoa. Ekaksi sain ihan tavallista työtä kaupan myyjänä. Pikkuhiljaa alkoi kaupanhoitaja kyttäileen, osaanko miten työni tehdä ja tuossa laumassa oli eräs vanhin myyjä juorukello, joka kanteli taukoomatta.

      Viimein sain lähteä talosta ja niistä virheistä, joissa oli tullut virhe. Sanottiin "ei ole alalle taipumuksia ei edes hyllyjen täyttöön, siinäkin työnjälkeä parannettiin, jonkun paketin suoristamista". Toisille virheistä ei sanottu!

      Tämän jatkuttua työstä toiseen elin aina alakynnessä. Tein työtä, mutta se pilattiin, nöyryytettiin, hävästiin

      Nyt ole vanhuuseläkkeellä ajatellut miksi tää kiusaaminen meni paikasta toiseen, välillä oli kiusaamattomia jaksoa, mutta aina se tuli jotenkin esiin. Ikävät muistot kalvaa mieltä nyt, kun tuo asia on selvinnyt. Nykypäivänäkään ei voi mennä työterveyteen valittamaan tai pahimpia tapauksia kertoo poliisiin. Sieltä ei näes aletaan uskomaan, vaan "LÄHTÖ ALETAAN LAITTAAN MIELISAIRALAA" ja se onkin kiusaajien mieliteko pilata ihminen mielisairaalahoidolla. Monellakohan nääkin paperit on TEKOPAPERINA syrjäytykseen.

      Ajatuksen synnyttäjä on kiusanhenki ei potilaan päänuppi. ONNEKSI ASIA ON HOKSATTU!

      Avioliitto mahdollisuutta ei tullut tanssissa hakijana vieraspaikkakuntalaiset pojat, mutta omat paikkakunnan tutut käveli ohi. Kylän puheen aihe oli, että se on "se miehen tyttö"???? siithän on tullut fiksu, ei uskoisi tms...Näitä kuulinj sivusta tai mulle kanneltiin.

      Kun hakeuduin sairaanhoito-oppilkaitokseen ja kävin koulun, oma paikkakunta meinasi tulla "hulluksi". Eräskin emäntä itki "sinähän olit kaikkien pilkka, nyt näytit niille". Huomasin, että hän itsekin oli suorastaan vihainen ja itki krotiilin kyynelitä".

      Tekohalaus päälle., kaikki tajusin. Koko elämäni oli ajateltu, että teen vain yksinkertaista työtä, ei se muuta tarvii ja sitten menkööt johonkin "äijämäiselle miehelle maataloon emännäksi, jossa ei ole naiselle mitään kivaa tai mukavuuksia. Johtuuko tämä mun kotielämstä', jossa kasvatettiin "tyhmän kiltiksi, tyranni isän vallan alla".Isäni oli maajussi ja koko elämäni vihaan maalaistalon ihmisiä, ´he ovat itsevaltiaita ja puhut anaisista halpaan sävyyn ja tyhmiä maalaisjuttuja, joille pitäisi nauraa.

      Eräs henkilö sanoihin, että isästäsi johtuu kaikki perheenne epäonnet. Narsiti pilaa kokoelämän kaaren.

      • kiltiksi alistettu

        Tekstistäsi kolahti toi "kasvatettiin tyhmän kiltiksi". Näin on naisia varmaan paljonkin kasvatettu. Tunnistan itsestänikin ton, vaikea pitää puoliaan ja ottaa puheeksi jos saan huonoa kohtelua jossain.

        Ja aina olen ällistynyt parisuhdeyrityksissäni, kun huomaan että miehiltä ei saakaan mitään "kilttiä" kohtelua takas. Sen vuoksi varmaan jäänyt yksin. Koen että jos minulta odotetaan kilttiä käytöstä, niin haluan sitä samaa takaisin, muuten ei parisuhde jatku.


    • kysyn vaan

      Moi, mieheni kontrolloi minua yhä enenevässä määrin. Aikaisemmin soitti työhön ja tarkistityökaverilta, että olen työssä. Nyt parvekkeen tupakkapurkkiin oli ilmestynyt vääränvärinen tumppi ja minua on kuulusteltu kahden päivän ajan asiasta. Kuka luonani oli käynyt.
      Mies haukkuu minua hulluksi ja luulotautiseksi, en kuitenkaan halua jatkaa liitossa, koska minua syytetään tyhjistä asioista.

    • Hei sulle ”kysyn vaan”

      Kuulostaa siltä, että et ole tyytyväinen liittoosi. Ymmärrän, että kuulustelu, haukkuminen ja epäily eivät tunnu mukavilta. Eivätkä myöskään kuulu hyvään ihmissuhteeseen. Et halua jatkaa. Ehkä nyt olisi aika pysähtyä ja punnita liittosi hyvät ja huonot puolet. Mikä kannustaa jatkamaan ja mikä kannustaa irrottautumaan? Pystytkö puhumaan miehesi kanssa? Onko sinulla ketään, kenen kanssa voisit avoimesti puhua? Usein asioiden ääneen sanominen on jo askel johonkin uuteen.

      Toivon sinulle valoisaa tulevaisuutta
      Terv Päivi-pappi Hämeestä

    • Surkimus(ko)

      En tiedä pystynkö tänne kirjoittamaan, mutta mua kuristettiin tänään ja mutsi haukkui mua ja sanoi että en tule pärjäämään elämässä ja että mä olen tunteeton sika, vaikka olen yrittänyt tiskata ja siivota ja silti mua haukutaan ja nyt mulla on itku meneillän ja olen 17

    • rohkeutta

      Surkimusko, et ole vaan koti/perheväkivallan uhri. Karkaa kotoa, mene sosiaalitoimeen/lastensuojeluun ja pyydä päästä sijaisperheeseen. Vuoden ajan vielä olet "lapsi" ja ansaitset yhteiskunnan suojelun hullulta äidiltäsi.

    • hhghgh

      soita poliisille tai käy poliisilaitoksella tekemässä rikosilmoitus siitä joka kuristi sinua! Oikeesti, sossu auttaa sua saamaan uuden asunnon.

    • vuodatus
    • Narsistista

      Kyllä maailmassa näyttää olkevan kurjia perheitä. ei muuta kuin esille asiat. Olen aina luullut, että meidän perhe oli pahin, mutta kyllä täältä netistä tulee esille vaikka mitä. Roolia osaa perheen päät vetää.

      • väsynyt ystävyyteen

        Olen kokenut kiusaamista, henkistä väkivaltaa parisuhde asioissa naisena... n.ystävä "tyrkytti" miestä naapurista. Usein kysyy mistä sulle mies löydettäisiin. "tuo ... Olisi sopiva sinulle se on varmaankin homo" jne. Minulla on m.ystävä joka käy luonani, olen ja hän myös uskova. - Minua loukkaa suunnattomasti tuollainen käytös. Kerroin hänelle asioita jotka liittyvä tuohon tyrkyttämiseen ja myös että en pidä siitä. Hän vaan jatkaa. Olen päättänyt lopettaa ystävyyden.


    • paska miehet, eroa!

      Oletteko koskaan ajatellut miten sota pilasi isämme ja heidän poikakasvatuksensa oli oppina, tapetaan, ammutaan ja lahdataan. Tästä johtuu, että kaksi sukupolvea meni pilalle, en yhtään ihmettele miten paljon on vuosina -40 -50 syntyneet pojat on tutettomina.Avioeroja tulee tästä syystä.Naiset ei alistu enää. Nyt tämä sukupolvi on toista, he kehtaavat auttaa naista, mutta entinen sukuolvi ei auta, kun se olisi miehen kunnian häpäisy, että "akkaa" passaa tai auttaa! Tyttölapsia ei haluttu edes ottaa syliin, niin oli meillä ainakin asiat ei edes valokuvassa.

    • ennustajat on hyviä

      Nyt on jouluyö ja isät on taasen juoneet jouluviinojaan. Monessako perheessä on poliisihälytyksiä tehty koteihin. tätä tapahtuu mm. silmäätekeviin perheisiin, jotka ovat ulospäin osannet roolin vedon ulospäin. Aivan kuin kotimaisessa elokuvassa "Suomisen perhe"

      . Onneksi on näitä selvännäkijöitä, joille olen voinut ahdistustilanteessa soitaa, olen sieltä kautta selviytynyt monesti pahasta elämästä ja saanut itseni takaisin. On hyvä, että nää ennustajat on heti puhelimen päässä. Eikä tarvii tilata aikoja kuin lääkäriin. Vastaukset ja ohjeet tulee heti. Ja salassa pysyy myös tiedot paremmin kuin puhuisi naapurin rouvalle, sieltä kyllä juorut leviää.

      • Auervaara, varo

        Olen seurustellut n. toista vuotta. Nyt joulun alla miesystäväni kehoitti menenmään viinakauppaan ja tuomaan alkojuomisia, mutta en saanut jäädä hänen asuntoonsa sittemmin yöksi, niin kuin ennen (joulunviettoon)... Näes hälle tuli naisvieras, jonka kanssa alkoi jouluilot

        Tuota alkorallia en tehnyt ja nyt on välit poikki. En ruvennut siihen rooliin, että olen juoksutyttö ja kynnysmatto. Tämä mies vaikuttaa täysin auervaaralta, toisia naisia ottaa sissään ja toisia ulos.

        Sitten vaatii, että kaikki pitää olla käytös ja muukin edustavaa vaatteita myöhen, sanoo senkin, että olen pienituloinen. Vertaa itseään ja netistä löytäviä naisia, että heillä on minua korkeimmat tulot.

        Netistä ottaa naisia kokeitavaksi, mitä kestäkin hyöty, etenkin akateemiset naiset.. Eronnut hän on monesta suhteesta. Narsistilta vaikuttaa.

        Varokaa näitä miehiä naiset, jotka kilpailuttaa naisia, että kuka tuo mitäkin hälle ja osaa tehdä. Itse hän on ulkoiset kulissit luonut näyttäväksi autoa myöten, mutta olen huomannut, että rahapulakin kurkistelee, vaikka aika taitavasti osaa sen peittää. Raakaa hyötymistä naisesta!.


    • varo nettirakkautta

      Varokaa näitä nettirakkauksia. Ne pettää. Raaka hyötyminen. Varsinkin naiset on menettäneet paljon uskoen, että nyt sieltä löytyy elämäni mies. sitten vielä varoitus, että kaikista nettipalstoilta ei pääse eroon, sieltä peritään maksua, vaikka ilmoittaa ettei enää halua olla netissä "ystävää hakemassa". Voidaan käyttää jopa kierolla tavalla pankkitunnuksiasi, kun maksaa, että tililtä häviää rahaa. Eräskin maksupalvelu on ulkomaalainen on vaikea päästä rikollisten perään. Viikossa tulee kuulemma poliisin ilmiantoja, että joku käyttää tiliä.

      • Älä-haksahda

        TOTTA JOKA SANA!!!


    • hupsua

      Nettirakkuas tuskin onnistuu. muistakaa mm. entisen pääministerin rakkaus, joka päätty käräjäoikeuteen. Tässä selvästi halusi ilmeisesti kummatkin hyötyä. Pääministerin morsian."Muista Lyyli kulta maalla on puhdas multa".

    • muistot

      Olen edelleen katkera lapsuudestani ja etenkin isäsätäni. jos nyt kesällä käyn kotipaikkakunnalla, niin äidin puolelle istutan kukat, mutta isä-ukko saa olla Helvitissä hiilikoukkumiehen kanssa. Lähinaapurit ja sukulaisetkin sanoo," kyllä teille helpotus tuli, kun hän kuoli pois". siis mutkin näki mikä oli tilanne. Vieläkin illlat moititaan isääni puhelinmessa mikä hän oli!!!

      • äläpuhukuolleistapahaa

        Pakko kysyä että sanoitko koskaan isäsi eläessä hänelle, mitä mieltä hänestä olet?

        Meinaan että tuo kuolleen haukkuminen on minusta aika typerää, oli kyse sitten millaisesta ihmisestä hyvänsä.


      • lohtuasulle

        Hyvä että sulla on ihmisiä kenen kanssa puhua ikävistä asioista.


    • terkikki

      Tuo nettipalsta rakkaus pitäisi oikeesti lopettaa, siellä huijataan monella lailla. Kuka on sairaanhoitaja, kuka lääkäri. Nyt pääsee tietokoneelta TERKIKKI-palstalle tarkistamaan onko ko. puheet oikeita. Olen törmännyt asiaan, että eivät ole sairaanhoitajia eikä lääkäreitä. Varmaan on muitakin korkeita virkanimiä, kaikki on otettava varauksella vastaan. Tuntemattomia ei saa heti päästää kotiin ekakerralla. Baarissa tavattava, vaikka kahvilla. Se on turvallinen juttu.

      • korj

        Tuon palstan nimi tietokoneella googlesta löytyy siis TERHIKKI!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe