Kuinka hyviä arvosanoja opettajat saivat omista aineistaan?

Keijo Koo

Olen lukiolainen ja kielten opetus kiinnostaisi, vaikka ei minulla mitään kymppejä kursseista ole aina herunut. Kuinka hyvä arvosanoja opettajat ovat saaneet lukiossa opettamistaan aineista? Erityisesti kiinnostaisi kieltenopettajien kieliarvosanat.

6

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasi miinuksen ope

      Ei tarvitse olla kymppejä. En varmaan ole ihan tyypillisin tapaus, mutta kerronpa silti. Minä olen opettanut englantia työkseni noin 15 vuotta, ja kielten arvosanani lukiossa vaihtelivat välillä 7-9 siten, että keskiarvoksi tulee vähän alle kahdeksan. Aina ei oikein kiinnostanut koko koulunkäynti. Englanti oli kuitenkin se vahvin laji, muiden aineiden kuin kielten numerot 6-8. Yliopistoon pääsin englantilaista filologiaa opiskelemaan; tosin en ensimmäisellä yrittämällä, mutta toisella.

      Olin urani alkuaikoina vuoden töissä lukiossa, joka kuului Suomen 10 suurimman lukion joukkoon, joten kielten opettajiakin oli melko monta. Yksi meistä oli sellainen vastavalmistunut opettaja, jolla oli lukion päättötodistuksen keskiarvo ollut yli 9,5 (en muista ihan tarkkaan paljonko - ei ihan täyttä kymppiä kuitenkaan). Opiskelijat eivät millään halunneet hänen ryhmiinsä, koska hän kuulemma vaati aivan mahdottomia. Ilmeisesti hän ei sitten ymmärtänyt, että kaikki eivät ole yhtä lahjakkaita kuin hän. En asu enää kyseisellä paikkakunnalla, mutta olen kuullut, että hän siirtyikin parin vuoden jälkeen muihin tehtäviin.

    • Delspi

      Itse olin keskinkertainen oppija sekä peruskoulussa, lukiossa että yliopistolla.

      En tajunnut miten saadaan hyviä arvosanoja. En ymmärtänyt miksi koulussa ollaan ja mitä siellä tehdään. Näemmä minulla kuitenkin oli potentiaali kiitettäviin numeroihin, koska sain niitä joskus harvoin peruskoulussa, kun luin kokeisiin monta päivää.

      En siis nykyään työssäni pysty samaistumaan oppilaisiin jotka ovat todella hyviä koulussa.

      Joskus saattaa käydä niin, että erittäin hyvin opinnoissa menestynyt, ei ole sopiva opettajaksi. Koska vaatii liikaa. Koska haluaisi keskittyä asiasisältöihin eikä kasvattamiseen.

      Toisaalta aina pitää muistaa, että työhön kasvetaan. Eli jos joku kympin oppilas valmistuu opettajaksi ja kokee alkushokin, kannattaa tehdä opettajantyötä ainakin viisi vuotta. Sitten näkee alkaako se sujumaan, kun alkaa muodostua tajunta mitä se oikeasti on.

    • vaikeeta on

      Minulla oli opettamissani aineissa (=kieliä) lukioaikanani toisessa aina ja toisessa melkein aina 10.

      Joskus on tosi vaikea hyväksyä, että joku ei opi kunnolla, vaan päästelee ihan mitä sattuu. Aion kyllä siirtyä muihin hommiin, vaikka aivan uskomattoman ihaniakin oppilaita on.

      • alanvaihtaja123

        sanot vaan, et siirry. muualla joudut oikeasti tekemään töitä 45h viikko koko ajan. nyt teet korkeintaan 30h ja sulla on pitkät lomat.

        jos ope tienaa, sanotaan 3000e/kk 12,5kk/v eli 37500e/v. Työpanosta tarvitaan 30h/viikko max eli 120h/kk 9 kk ajan eli 1080 tuntia/v eli palkka on 34,7e/h.

        kun vaihdat hommia, sun pitää joko päästä erittäin hyvin palkattuun hommaan tai tyytyä huonompaan laskennalliseen tuntipalkkaan kuin nyt. ja joka tapauksessa hyväksyä 37,5h työviikko (todellisuudessa 45h, josta palkka 37,5h) ja max. 1,5kk lomat vuodessa.


      • KokeileIhmeessä

        Jaa,a: Kannattaa kokeilla kielen/kieltenopettajan työtä, niin tiedät, mistä kirjoitat. Itse toimin AMK:ssa ruotsinopettajana ja viikoittain menee n. 50 tuntia työntekoon (täysaikaisena työntekijänä). Tietty homman voi tehdä monella tapaa ja jollakin menee varmaan enemmänkin (esim. lukiossa), mutta koen tämän jo aika lailla elämäntavaksi.


    • Peruskoulun päästötodistuksessa kaikki muut kielet olivat 10, paitsi äidinkielen kirjoittamisesta "vain" 9. Lukiossa kirjoitin M:t ruotsista ja äidinkielestä, todistuksessa ruotsista 8, äidinkielestä 9. Englannista kirjoitin laudaturin ja todistuksessa oli 9. Olen suomen kielen maisteri ja opetan korkeakouluasteella (yliopisto ja amk) mm. suomen kieltä ja viestintää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe