Kun ei pääse epäilyistä yli...

Miranda 76

Inhottavaa kun rakastaa toista mutta koko ajan piilee pieni epäilys taustalla. Mieheni on kaikenpuolin ihana, rakastava, huomaavainen jne. Ikinä ei ole antanut mitään syytä epäillä hänen rakkauttaan. Silti koko ajan elää se pieni pelko, mitä jos hän lähtee paperit saatuaan. Olen valmis menemään naimisiin ja yhdessä ollaankin asuttu jo jonkun aikaa. Päätin että huolehdin avioehdot kuntoon ja petaan asiani niin että pärjään hyvin vaikka kävisikin niin että hän lähtee. Pahin mitä siis voisi sattua on se että menetän hänet, mun sydän särkee ja joutuisin perustelemaan eron syytä ystäville jne. Mutta tämä pieni ikävä epäily kalvaa koko ajan mieltä, olisi niin helppoa kun voisin oikeasti rentoutua ja luottaa mieheen. Syy epäilyihin ei ole mikään muu kun hänen kotimaa ja asiat mitkä saan netissä lukea kyseisten miesten toimimisesta.

21

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällämyös

      Luulenpa että aina kun liiton tavallaan joutuu solmimaan näiden lupien takia niin kovin äkkiä, seurustelusuhteellehan ei ole aikaa nykyisessä käytännössä. Joten jos yhdessä haluaa olla niin avioliitto on ainoa mahdollisuus. Silloin luonnollisesti syntyy epäilys toisen motiiveista. Ja voi kertoa omalta kohdaltani, että vaikka liittoa on jo takana pari vuotta ja paperit kunnossa, niin silti epäilyksestä ei niin vain pääse eroon. Kannattaa miettiä pari kertaa, onko valmis tähän. Riippuu varmaan luonteestakin miten asian pystyy itsensä kanssa käsittelemään. Mä vaan olen sellainen pohdiskelija että itseäkin rasittaa :) Silti, mieti tarkkaan haluatko vuosikausia epäillä...

    • Miranda 76

      Olen valmis menemään naimisiin ja en ole löytänyt mitään vahvistusta näille minun epäilyksille. Pelkään vaan että sydän särkee jhos käykin niin mitä pelkään. Olisi niin helppoa kun ei olisi "pakko" mennä naimisiin papereiden vuoksi. Kun rakastan häntä niin paljon ja minun on hyvä olla hänen kanssa. Olemme miettinyt vauvan hankkimista ja oman asunnonkin ostamista (asunto minun nimiin ja laina myöskin avioehto). Eli pahin mahdollinen asia mitä voi tapahtua on vain se että mun sydän särkyy. Saa niin usein lukea näitä huonoja kokemuksia ihmisiltä. Naisia jotka ovat vasta monen vuoden päästä huomannut minkälaisen miehen kanssa ovat olleet hyvässä uskossa. En usko että naiset on sinisilmäisiä vaan enemmänkin sitä että miehet voi olla todella hyviä piilottamaan omat pahat aikeensa.
      Haluaisin vaan rentoutua ja nauttia tästä suhteesta.

    • Tiedän....

      Usko vaan tosiaankin että lähtee, ne osaa nämä pelit ja jaksavat odottaa mutta tahti muuttuu vuosien varrella, neljä vuotta ja ero.
      Ne haluaa oman maalaisen naisensa tänne, ne ei mitään suomi tyttöjä/naisia arvosta pätkääkään, pelkkiä välikappaleita heille vaikka siltä alussa saattaa näyttääkin ja jos nyt jo epäilet niin epäilyksesi vaan kasvaa vuosien varrella ja se vasta sitten rassaakin.
      En suosittele, äläkä missään nimessä ala vauvoja siihen vielä tekemään, odota 3 vuotta niin et niitä enään hänen kanssaan edes halua ja olet kiitollinen ettet niitä ole tehnyt aikaisemmin.

      • Sama Tunne..

        Minulla myös sama tunne kalvaa ja on takaraivossa koko ajan,olen myös sanonut miehelleni tämän ja meillä vielä nyt vaikeaa aikaa ollut hän on kotimaasaan tällä hetkellä siis kaukosuhde,joka ei todellakaan ole helppo.olemme myös asuneet suomessa yhdessä ja hänen kotimaasaan...Hän vannottaa on hänen ensimmäinen ja viimeinen avioliitto,rakastaa ja haluaa olla yhdessä forever..mutta hän on todella vaikea luonne ja en voi luottaa 100 % häneen...kyllä tämmönen stressaa...vaihtoehtoja on erota tai olla yhdessä...mutta ..


    • ki78

      Vaihtoehtona voi tosiaan olla että jo hyvissä ajoin on alettu petaamaan myös esim. naispuolisen serkun, pikkuserkun tms. tulevaisuutta täällä, joten mene ja tiedä.

    • tunteilu pois

      Kuulostat rakkauden sokaisemalta. Lupien perässä tänne tullaan valitettavasti todella usein eli pelkosi ei ole aiheeton. Lienee aina ottaa järki kulta käteen. Rakkaus ei ketään elätä. Suhde ei pysy kasassa pelkästään sillä että sinä rakastat. Mutta tiedätkö vain ja ainoastaan sinä päätät omasta onnellisuudestasi. Asetelma on valmis jos olet noin tunteittesi vietävissä. Ja valitettavasti kuulostaa siltä että teki mies mitä hyvänsä sinä vaan rakastat. Rakastamisessa ei sinällään olen mitään pahaa mutta jos tunteet saavat sinut onnettomaan ja surkeaa tilaan ihan käytännön tasolla niin olisi aika ihan kylmästi erota miehestä. En sano että kaikki liitot ja suhteet kariutuvat lupien myötä mutta valitettavan usein näin käy. Itse olen ulkomaalaisen kansaa jolla on jo ollut kauan luvat kunnossa ja ei se mitään silkkiä elämä ole nytkään kuten ei suhteet koskaan ole. Kulttuurierot ovat arkipäivää. Oletko valmis hyväksymään toisen erilaisuuden? Miten hän kohtelee sinua muuten? Kannattaa kuunnella omaa järkeä ja nimenomaan toimia oman järjen mukaan ei tunteiden.

      • edellinen

        Lisäisin vielä että älä tee lasta. Vaikka asunto on sinun ja haluat miehestä eroon se ei todellakaan käy naps vain. Sillä lapsen takia olet aina jollain tasolla kiinni miehessä. Avioehto suojaa ennen avioliittoa hankittua omaisuutta mutta ei esim avioliitossa hankittua asuntoa. Kaikki kuitenkin katsotaan avioliitossa yhteiseksi. Ehkä joudut erotessa jopa enempi omistavana maksamaan osinkoa miehellesi. Ihan käytännön tasolla eroon hankalasta miehestä eroon pääsemiseen saattaa vaatia lukkojen vaihdon sekä lähestymiskiellon. Muistapa että vaikka avioliitto loppuu mies saa oleskeluluvan automaattisesti lapsen takia. Eli siis älä tee lasta. Normikuvio on lapsi ja avioliitto. Avioehto ei suojaa sinua kaikelta muulta tuskalta jota pahimmillaan on tulossa vuosiksi. Eli katso rauhassa muutama vuosi miten tilanne etenee. Vara ei venettä kaada. Rakkaus ei sinua auta pätkääkään kun jäät lapsen kanssa yksin taistelemaan tunnetasolla. Sitäpaitsi lapsi ei pelasta yhtään suhdetta eikä pidä lasta tehdä kärsimään jos ei ole 100% varma että pystyy tarjota hyvät olosuhteet lapselle. Nyt omat tarpeet taka-alalle ja järki käteen.


    • Miranda 76

      Avioehto suojaa myös avioliiton aikana hankittua omaisuutta jos asunto on vain omalla nimella hankittu ja omilla rahoilla. Tottakai minä häntä rakastan ja luulen myöskin tietäväni että hän rakastaa. Itse koen ongelman lähinnä olevan se että mua kalvaa epäluottamus vaikka mulla ei ole siihen minkälaista syytä, hän ei ole ikinä tehnyt mitään mitä vahvistaisi minun epäilyjäni. Naiset ei viestittele tai soittele hänelle, hän on mielummin iltaisin kotona minun kanssa kun ulkona kavereiden kanssa vaikka ne soittelisivat ja pyytäisivät. Hän ei ikinä komentele tai kohtele mua väärin. Oleskelulupaa hänellä on jo euroopassa mutta ei vielä suomessa. Vauvaa ei ainakaan vielä hankita vaan ehkä vuoden tai parin päästä koska haluan vielä odottaa. Vaikka hän lähtisi niin pärjään hienosti vain sydänsuruja jäisi. Toisaalta luulen että mua varmaan kalvais sama tunne vaikka olisin yhdessä suomalaisen kanssa, pelkäisin että tulisin jätetyksi.

      • elää elämäsi

        Tässä nyt tuli jo hyviä vinkkejä, että jos miestä rakastat ja yhdessä olla haluat, älä kuitenkaan vedä koko elämäsi kerrallaan jalkojen alta. Olet hyvin jo järhestänyt ja miettinyt asioita, joten olisko aikaa antaa mennää... jos oikeasti sinulla on hyvää olla miehen kanssaa, jos tule ero niin se sitten tule, mutta olisit elänyt edes ne muutamat vuodet onnellisesti rakastamalla ja rakastettuna, eivät kaikki ihmiset saa kokea sitä koskaan. Itsekin kirjoitit että kaikkea sitä voi tapahtua jopa suomalaisen miehen kanssa. Ei naimisiin voi mennä ajattelemalla milloin sitä eroa. Sydänsuruilta ja erolta ei kukaan koskaan ole turvattu, se on aina riskinä kun toiseen rakastuu.


      • ruikuti ruikuti

        Hanki sitten mielenterveysapua epärealistisiin pelkotiloihisi. Otapa selvää avioliittolaista.


    • Been there

      Kovalla riskillä menet. Ei ainakaan lapsia missään nimessä. Eikä mahdollisesti asuntolainaa. Se kyllä ymmärtää sua, jos vaan rakastaa. Ja tämä on siis varoitus ulkomaalaismieheltä.

    • Chom chom

      Kuulostat nimen omaan siltä, ettet toimi tunteiden sokaisemana. On hyvä tiedostaa riskit ja pelata varman päälle niissä asioissa, joissa se on mahdollista. Tutustuminen toisesta kulttuurista tulevaan ja tottuminen yhteiselämään vie aikaa.

      Ei kukaan koskaan voi olla täysin varma toisen motiiveista tai ylipäätään suhteen kestävyydestä. Joskus pitää päättää uskaltaa. Kaikkiin asioihin ei olekaan ratkaisua, niiden kanssa vain joko oppii elämään tai sitten ei. Miksi ajattelet, että sinun pitäisi selitellä ystäville jne.? Suurin osa ihmisistä haluaa jonkun, jota rakastaa. Tunnen kiitollisuutta siitä, että saan elää rakastamani ihmisen kanssa, mutta onni (tai tyytyväisyys) lähtee silti itsestäni.

      Omassa suhteessani oli useita riskitekijöitä ja sain kuulla varoitteluja myös mieheni maanmiehiltä. Olinhan itsekin nähnyt, että monelle tyypille suomalaiset tytöt olivat harjoituskappaleita. Oleskelulupa miehellä oli jo, joten ei ollut kiirettä naimisiin, mutta mistä sen ikinä olisi voinut tietää, jos hän olisikin hakenut vaimon kotimaastaan tai täältä Suomesta samasta kulttuuripiiristä? Äidillähän oli jo ehdokkaitakin katsottuna, ja mies oli Suomessa varteenotettava vävyehdokas. Pelkäsin, etten ole sellainen vaimo kuin mies toivoo tai ettei mies kestäisi paineita "omien" puolelta. Mutta minä en ollut vastuussa hänen päätöksistään. Puhuimme paljon, mitä tulevaisuudelta ja toisiltamme odotamme. Molemmille oli selvää, että pettymyksiä ja erimielisyyksiä väistämättä tulee, mutta päätimme silti yrittää.

    • Miranda 76

      Kai se on vaan koitettava päästä epäilyistä irti mutta silti varmuuden vuoksi pedattava niin että mahdollisimman pehmeästi putoan maan pinnalle jos jotain sattuu. Toivon todellakin että meidän suhde voi jatkua tällaisena ilman sen suurempia ongelmia. en halua häntä jättää ja minulla ei ole siihen toistaiseksi myöskään mitään syytä.

    • tarkkana nyt

      Esineen tai asian omistaminen on viime kädessä todistelukysymys eli hänen, joka väittää omistavansa jotain, on näytettävä väitteensä toteen. Pääsääntö on nimiperiaate: omaisuus on sen, jonka nimissä se on. Todisteena käy kauppakirja, kuitti tms. Nimiperiaatteesta voidaan poiketa todistelun avulla. Esimerkiksi asunto on ostettu Matin nimiin, mutta Maija on maksanut siitä puolet ja Maijalla on esittää tästä kuitit. Tällöin Maija omistaa puolet asunnosta.

      • Megan91

        Täällä myös yksi epäilevä....mutta omat epäilyni eivät koske oleskelulupia vaan toisia naisia. Onko muilla muilla samoja epäilyjä koskien toisia naisia? Tuntuu vaan mahdottomalta nykyaikana ajatella,että olisin ainoa...etenkin kun Facebookit ym ovat täynnä näitä "vaan kavereita".


      • Epäilys joskus oikea
        Megan91 kirjoitti:

        Täällä myös yksi epäilevä....mutta omat epäilyni eivät koske oleskelulupia vaan toisia naisia. Onko muilla muilla samoja epäilyjä koskien toisia naisia? Tuntuu vaan mahdottomalta nykyaikana ajatella,että olisin ainoa...etenkin kun Facebookit ym ovat täynnä näitä "vaan kavereita".

        Ex-poikaystäväni ainakin viestitteli Facebookin kautta toisen naisen kanssa. Kun jäi siitä kiinni, kertoi mitä kummallisempia valheita. Vasta viikon vänkäämisen jälkeen tunnusti toimineensa väärin. Siinä vaiheessa olikin jo tapaaminen sovittu tämän toisen naisen kanssa. Ihan röyhkeästi viestitteli sille naiselle silloinkin, kun olimme yhteisellä kauppareissulla - ja minä tietysti maksoin safkat... Huomaa kai, että vieläkin asia pistää kiukkuiseksi.


      • Miranda 76
        Epäilys joskus oikea kirjoitti:

        Ex-poikaystäväni ainakin viestitteli Facebookin kautta toisen naisen kanssa. Kun jäi siitä kiinni, kertoi mitä kummallisempia valheita. Vasta viikon vänkäämisen jälkeen tunnusti toimineensa väärin. Siinä vaiheessa olikin jo tapaaminen sovittu tämän toisen naisen kanssa. Ihan röyhkeästi viestitteli sille naiselle silloinkin, kun olimme yhteisellä kauppareissulla - ja minä tietysti maksoin safkat... Huomaa kai, että vieläkin asia pistää kiukkuiseksi.

        Mulla ei ainakaan ole herännyt minkäänlaisia epäilyksiä siitä että mun mies keskustelisi muiden naisten kanssa tai että hän edes harkitsisi sellaista, facebookissa hän on todella harvoin ja harvemmin sen kautta puhuu kenellekään. Ei myöskään puhelimellaan tekstaile. Kavereiden kanssa soittelee ja silloinkin kuulen että siinä toisessa päässä on mies. Mun epäilykset on lähinnä siinä minun omassa pikku päässäni ehkä sen takia että hän on vähän "liian" täydellinen, ei koskaan komenna, ei korota ääntä, jaksaa huomioida minua joka tilanteessa jne. Voiko mies loputtomiin olla sellainen vai muuttuuko tämä kun mennään naimisiin ja hän mahdollisesti saa oleskelulupia.


      • afrikkalaisen vaimo
        Miranda 76 kirjoitti:

        Mulla ei ainakaan ole herännyt minkäänlaisia epäilyksiä siitä että mun mies keskustelisi muiden naisten kanssa tai että hän edes harkitsisi sellaista, facebookissa hän on todella harvoin ja harvemmin sen kautta puhuu kenellekään. Ei myöskään puhelimellaan tekstaile. Kavereiden kanssa soittelee ja silloinkin kuulen että siinä toisessa päässä on mies. Mun epäilykset on lähinnä siinä minun omassa pikku päässäni ehkä sen takia että hän on vähän "liian" täydellinen, ei koskaan komenna, ei korota ääntä, jaksaa huomioida minua joka tilanteessa jne. Voiko mies loputtomiin olla sellainen vai muuttuuko tämä kun mennään naimisiin ja hän mahdollisesti saa oleskelulupia.

        Ei se välttämättä muutu miksikään tai sitten muuttuu. Harva ihminen osaa ennustaa tulevaisuutta, joten on helpompaa elää hetkessä ja nauttia siitä.

        Tiedän pari tapausta missä naisen kanssa on menty naimisiin pelkkien lupien kanssa, mutta tiedän myös monia onnellisia pitkään yhdessä olleita pariskuntia, jotka ovat läpi käyneet oleskeluluparumban. Nämä hyväksikäyttötapaukset ovat kyllä olleet aika kaukaa haistettavissa. Nainen varakas, lähentelee eläkeikää, ollut pitkään jossain toimistotöissä ja lomamatkallaan on sitten repäissyt ja ihastunut pilveä polttavaan parikymppiseen rastapojuun, jonka päivät kuluu kaverien kanssa hengaillessa. Voi jo kaukaa arvata miten tälläisessä romanssissa käy, missä harrastukset ja koko elämänkatsomus ovat aivan erillaisia. Ensin naiset ovat maksaneet rastapojulleen aivan kaiken ylläpidon ja jälkeenpäin itkeneet että heitä on hyväksikäytetty.

        Näissä onnellisimmissa tapauksissa taas pareilla on vain vähän ikäeroa, harrastukset samanlaisia, elämänkatsomus samanlainen ja ulkonäöltään melko samantyyppisiä eli yhtä urheilullisia tai yhtä pullukoita. Naiset eivät ole joutuneet maksumiehiksi vaan kulut on yleensä jaettu tasapuolisesti.

        Vaikea arvioida näiden tietojen perusteella miten käy tälle suhteelle. Onko ongelma ap:n korvien välissä vai miehen tekemisissä? Joskus intuitiota kannattaa kuunnella, mutta joskus taas voi jatkuvalla ja turhalla epäluuloisuudella itse pilata suhteen. Yksi asia on varma, jos ei löydy täydellistä 100% .sta luottamusta, on tulevaisuuden näkymät tälle suhteelle melko heikot.


    • Näin on...

      Voin sanoa että muuttuu, odota vaan, näe ja koe, saat sitten ihmetellä että oletko tehnyt jotain väärin, ainoa mitä olet väärin tehnyt on se naimisiin meno.
      Pikkuhiljaa meno muuttuu ja loppua kohden(vika lupa) meno jo aikamoista trapetsia.

    • puheille vaan...

      Tuon kirjoittamasi perusteella voidaan siis päätellä, että Sinä olet löytänyt juuri sinulle sopivan puolison ja olette onnellisia.

      Kuitenkin, sinulla on epäilyksiä jotka pohjautuvat nimenomaan yleistyksiin.

      Joka maassa ja kulttuurissa on yksilöitä, jotka eivät toimi tai ajattele oman kulttuurinsa, sukunsa tai perinteiden mukaisesti.

      Ajattele vaikka suomalaisia turisteja maailmalla - huolimatta maineestaan, on monia, jotka eivät ryyppää tai rähjästele - jotkut ovat jopa absolutisteja. Samoin, jotkut Thaimaaseen matkaavat yksinäiset miehet eivät harrasta siellä seksiä...

      Jos et voi päästä epäilyksistäsi rauhaan, et voi koskaan tuntea oloasi turvalliseksi. Jos aina epäilee toista (ilman mitään hyvää syytä), parisuhde ei yksinkertaisesti toimi - luottamusta ei tule.

      Siksi sinun kannattaisi todella nyt katsoa peiliin, ja miettiä, oletko valmis esim. keskustelemaan asiasta miehen tai vaikkapa psykologin kanssa. Täältä palstalta ei viisautta ja ratkaisua elämääsi tule.

    • zeitgeist

      Kiitos hyvistä vastauksista. Juttelin eilen mieheni kanssa minun epäluuloista. Hän kertoi että hän tietää toki että moni ulkomaalainen valitsee suomalaisen naisen vaimoksi juuri papereiden perusteella, hän itse ei tarvitse sen takia vaimon hankkia eikä edes olla koko suomen maassa. Hän rakastaa ja haluaa olla minun kanssa mutta hän ei kykene jatkamaan suhdetta jos meinaan koko ajan pelätä kamalinta. Meillä ei ole kovinkaan suuri ikäero enkä ole hänet mistään lomamatkalta bongannut. Hänellä on terveet elämäntavat ja arvostaa samoja asioita kun minäkin. Ei olla koskaan toistaiseksi riidelty tai oltu edes erimieltä mistään asiasta. Itse olen miettinyt asiaa tosi tarkasti ja tullut siihen tulokseen että lakkaan epäilemästä, elän nyt vain tässä hetkessä ja toivon toki että liitostamme tulee hyvä. Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan mutta turhilla murehtimisilla en saa aikaan muuta kun pahaa mieltä itselleni ja hänelle. Hän on minulle todella tärkeä ja haluan olla hänen kanssa. En ole ennen törmännyt mieheen kenen kanssa oikeasti voi keskustella ja jolta saa hyviä perusteluja vastauksia ja kuten jo aijemin sanoin hän ei ole tehnyt mitään sellaista mitä antaisi minulle aihetta epäillä paperiliittoa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe